Μάλτα

Έγγραφα για μετάβαση στη Μάλτα – Οδηγός 2024

Εγγραφα για ταξίδι στη Μάλτα, τι χρειάζομαι για να μπω στη Μάλτα , εξυπηρετεί το διαβατήριο ή θέλει  βίζα για πολίτες από Ελλάδα ? Εάν κάνετε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας, τότε είστε στο σωστό μέρος για να προετοιμάσετε την αναχώρησή σας προς αυτή την υπέροχη πόλη νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα. Σε αυτό το άρθρο, μάλιστα, θα δούμε τι ζητήθηκαν απο  έγγραφα για να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας. Επιπλέον, θα μάθουμε ποια περίοδος ειναι καλύτερη, οργανώνοντας το ταξίδι σας στη Μάλτα και σε όλα τα άλλα διαδικασίες εισόδου.

DISCLAIMER: Ας τονίσουμε για ακόμη μια φορά ότι το άρθρο είναι ενημερωτικό . Όσα γράφονται παρακάτω είναι ενδεικτικά , Ενημερωθείτε και από τις επίσημες πηγές όπως π.χ το υπουργείο εξωτερικών.

Γιατί να πάω στη Μάλτα και πότε;

Πριν δούμε ποια είναι τα έγγραφα για την είσοδο στη Μάλτα , ας μάθουμε ποια μέρη δεν πρέπει να χάσετε και το κλίμα της. Η Μάλτα είναι ένα μοναδικό νησί που βρίσκεται στην καρδιά της Μεσογείου. Στο πέρασμα των αιώνων, γνώρισε την κυριαρχία πολυάριθμων πληθυσμών, που την ποθούσαν για τη στρατηγική της θέση. Μεταξύ των πιο γνωστών, i Φοίνικες, Καρχηδόνιοι, Άραβες και Νορμανδοί. Αλλά η Μάλτα είναι περισσότερο γνωστή σε όλο τον κόσμο για την Ιππότες της Μάλτας και για το ότι είναι το θρυλικό νησί του Ναΐτες. Είναι αυτονόητο ότι καθένα από αυτά έχει αφήσει μεγάλες επιρροές στον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική του νησιού.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe στο Viber <<

Διαβάστε επίσης :ΜΑΛΤΑ Τι να δείτε και να κάνετε

5 ημέρες στη Μάλτα

Aκολουθήστε μας στο facebook

Μάλιστα, ακόμη και σήμερα, είναι δυνατό να βρει κανείς τα χνάρια των κατακτητών ανάμεσα στα ερείπια, τα κτίρια και τα αγάλματα, που άφησαν ως κληρονομιά οι διάφορες δυναστείες σε όλη την ιστορία της. Εκτός από την πρωτεύουσα Βαλέτα και την παραδεισένια θάλασσα του νησιού, υπάρχουν και κάποιες περιοχές που φημίζονται για την πεζοπορία. Εν ολίγοις, είναι ένα μέρος που μπορούν να συμφωνήσουν όλοι! Η Μάλτα έχει επίσης ένα Μεσογειακό κλίμα που επιτρέπει τα ταξίδια οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά οι ιδανικές περίοδοι είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές η επίσκεψη στη Μάλτα;

Τι να κάνω στη Μάλτα – Τα 18 καλύτερα πράγματα να κάνετε και να δείτε

Ομορφες παραλίες στη Μάλτα

Ας δούμε λοιπόν αμέσως μαζί τι χρειάζεται για να πάτε στη Μάλτα και τα έγγραφα για να μπείτε.

Μάλτα

Τι χρειάζεστε για να μπείτε στη Μάλτα;

Τι έγγραφα χρειάζεστε για να πάτε στη Μάλτα; Για να μπείτε στη Μάλτα αρκεί να έχετε στην κατοχή σας έγκυρα έγγραφα για εκπατρισμό. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε αν θα ταξιδέψετε με την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν για να μάθουμε ποια είναι αναλυτικά τα έγγραφα για τη Μάλτα!

Τι έγγραφα χρειάζονται για να πάω στη Μάλτα;

Αφού έχουμε δει μαζί τα κύρια χαρακτηριστικά και γιατί να το επισκεφτείτε, ας δούμε τι χρειάζεται για να μπείτε και αν είναι απαραίτητη η βίζα για τη Μάλτα.

Χρειάζεστε διαβατήριο για να πάτε στη Μάλτα;

Χρειάζεστε διαβατήριο για να πάτε στη Μάλτα; Όπως αναμενόταν, όχι, αρκεί και η έγκυρη ταυτότητα για ταξίδια στο εξωτερικό. Εάν επιλέξετε να ταξιδέψετε με το διαβατήριό σας, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαδικασίες που θα πρέπει να ξεκινήσετε, αντίθετα η ταυτότητα πρέπει να ισχύει για ταξίδια στο εξωτερικό και να έχει λήξη άνω των 6 μηνών από την ημερομηνία αναχώρησης.

Επομένως, πριν ταξιδέψετε στη Μάλτα, συνιστούμε να ελέγξετε ότι το έγγραφο είναι έγκυρο για τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η χώρα είναι μέρος της ΕΕ και προσχωρεί σε αυτήν στη συμφωνία του Σένγκεν.

Μάλτα

Χρειάζεστε βίζα για να πάτε στη Μάλτα;

Για ένα ταξίδι στη χώρα Δεν απαιτείται βίζα της Μάλτας για είσοδο.

Σας συμβουλεύουμε επίσης να έχετε πάντα μαζί σας φωτοτυπία ή σάρωση των εγγράφων όταν πηγαίνετε στη Μάλτα, ώστε να διευκολύνετε όλες τις διαδικασίες σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας, στέλνοντας ένα αντίγραφό τους στη διεύθυνση email σας για να τα ανακτήσετε πιο εύκολα.

Χρειάζεστε εμβόλια για να πάτε στη Μάλτα;

Δεν απαιτείται συγκεκριμένο εμβόλιο για να πάει στη Μάλτα. Σε περίπτωση προηγούμενων παθολογιών, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ταξιδέψετε. Τέλος, πριν από το ταξίδι συνιστούμε να εγγραφείτε για έναΙατρική ασφάλιση. Το εμβόλιο κατά του μεθυσμένος κίτρινος είναι υποχρεωτικό για όλους τους ταξιδιώτες ηλικίας άνω των 9 μηνών που προέρχονται από χώρες που διατρέχουν κίνδυνο μετάδοσης.

Είστε έτοιμοι να επισκεφθείτε τη Μάλτα!

Τώρα που γνωρίζετε τα πάντα για τα έγγραφα για τη Μάλτα, είστε έτοιμοι για το επόμενο ταξίδι σας στη Μάλτα με ασφάλεια!

 

 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια