Είναι ασφαλές η επίσκεψη στη Μάλτα;

Η μεσογειακή νησιωτική χώρα της Μάλτας είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις της ιστορίας, της τραχιάς φύσης και ιδιαίτερα της χαλάρωσης δίπλα στην παραλία.

Πάνω από 2 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες έρχονται στη χώρα ετησίως, που είναι περίπου τέσσερις φορές ο πληθυσμός πλήρους απασχόλησης της Μάλτας. Η χώρα της Μάλτας είναι μικρή, αλλά οι επισκέπτες έχουν σίγουρα πολλά να δουν.

Υπάρχουν φυσικά θαύματα όπως το Blue Grotto, τα εκπληκτικά νερά του νησιού Comino και παραλίες όπως ο Golden Bay. Επισκεφθείτε τις πόλεις της Βαλέτα και της Μντίνα για να εξερευνήσετε τη συναρπαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μάλτας, έναν συνδυασμό ρωμαϊκών, νορμανδικών, μεσογειακών, ακόμη και αραβικών πολιτισμών.

Η Μάλτα είναι ένα όμορφο μέρος για να επισκεφθείτε, τόσο πολύ που οι εικόνες φαίνονται εξωπραγματικές. Ωστόσο, είναι ένα πραγματικό μέρος με πραγματικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων που ενδέχεται να επηρεάσουν την ασφάλεια των επισκεπτών.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί δημιούργησαν αυτόν τον αναλυτικό οδηγό για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν η επίσκεψη στη Μάλτα είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Συνεχίστε να διαβάζετε για μια λεπτομερή εικόνα για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης:Τι να κάνω στη Μάλτα

DISCLAIMER: Ας τονίσουμε κάπου εδώ ότι : Όσα γράφονται παρακάτω είναι μόνο η γνώμη μας ,δεν έχουμε κάποια ευθύνη για οποίες αστοχίες συναντήσετε στο ταξίδι σας.

Διαβάστε επίσης : Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία στη Μάλτα

Τουριστικά Αξιοθέατα Στη Μάλτα

Ομορφες παραλίες στη Μάλτα

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στη Μάλτα;

Προγραμματίστε τις διακοπές σας με απόλυτη ηρεμία, γιατί η Μάλτα είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε! Η χώρα έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Η χειρότερη εμπειρία των τουριστών είναι κάποιο μικροέγκλημα.

Για μια εικόνα του πόσο ασφαλής μπορεί να είναι η Μάλτα, απλώς ελέγξτε τις ταξιδιωτικές συμβουλές που έχουν διάφορες κυβερνήσεις για τη νησιωτική χώρα. Η Νέα Ζηλανδία δεν μπήκε καν στον κόπο να εκδώσει μια συγκεκριμένη ταξιδιωτική οδηγία για τη Μάλτα, δείχνοντας πόσο ασφαλής είναι η χώρα για τους επισκέπτες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς λένε στους πολίτες τους να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις στη Μάλτα, θέτοντας τη χώρα υπό μια ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 1 .

Οι χώρες που έχουν πιο λεπτομερείς ταξιδιωτικές συμβουλές για τη Μάλτα αναφέρουν πιθανές ανησυχίες, όπως:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Διαρρήξεις οχημάτων
  • Επίθεση, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης

Ωστόσο, όλες οι συμβουλές για τη Μάλτα διευκρινίζουν ότι αυτά τα περιστατικά είναι πολύ σπάνια και μπορείτε εύκολα να αποφύγετε να πέσετε θύμα εγκλήματος με μερικές βασικές προφυλάξεις.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη ζωή και τα άκρα σας δεν προέρχεται από εγκληματίες αλλά από Μαλτέζους οδηγούς. Η ιρλανδική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της ότι οι κατασκευές είναι συχνές και ότι οι συνθήκες των δρόμων είναι συχνά κακές, ειδικά εκτός των περιοχών που κατοικούνται σε μεγάλο βαθμό.

Οι μαλτέζοι οδηγοί έχουν επίσης χαλαρή σχέση με τους νόμους του δρόμου. Όλοι αυτοί οι παράγοντες σε συνδυασμό σημαίνουν ότι η Μάλτα έχει υψηλότερο από το μέσο ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλτα

Οι πιθανότητές σας να πέσετε σε ατύχημα είναι ακόμα αρκετά χαμηλές, αλλά έχετε αυτό κατά νου όταν διασχίζετε το δρόμο ή οδηγείτε.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην νοικιάσουν αυτοκίνητο στη Μάλτα επειδή οι περισσότερες μεγάλες τουριστικές περιοχές συνδέονται καλά με λεωφορεία και ο νόμος της Μάλτας για την οδήγηση στο αριστερό μέρος του δρόμου είναι άγνωστος σε πολλούς επισκέπτες.

Επίσης, δεν υπάρχουν πολλές φυσικές καταστροφές που θα μπορούσαν να σας επηρεάσουν ενώ βρίσκεστε στη Μάλτα. Ο καιρός μπορεί να γίνει ζεστός το καλοκαίρι, αλλά με κάποιες προφυλάξεις όπως η ενυδάτωση και η εφαρμογή αντηλιακού θα πρέπει να είστε καλά.

Οι συνθήκες κολύμβησης κατά μήκος των παραλιών της Μάλτας είναι καλές και η χώρα έχει ένα πολύ καλά ανεπτυγμένο σύστημα επισήμανσης της ασφάλειας διαφορετικών παραλιών. Ακολουθήστε τις αναρτημένες πινακίδες και τις τοπικές συμβουλές.

Μερικές φορές υπάρχουν σμήνη από μέδουσες και αποφύγετε να κολυμπήσετε αν οι ντόπιοι σας προειδοποιήσουν γι’ αυτά. Συνολικά, η Μάλτα είναι πολύ ασφαλής και οι περισσότεροι επισκέπτες περνούν πολύ καλά εκεί.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Εγκλήματα στη Μάλτα

Κάθε φορά που οι άνθρωποι ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ανησυχούν για το έγκλημα, κάτι που είναι λογικό αφού κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει την απώλεια των τιμαλφών του ή χειρότερα και να χειριστεί ένα άγνωστο νομικό σύστημα πάνω από αυτό.

Μερικοί άνθρωποι πιθανότατα ανησυχούν για την επίσκεψη στη Μάλτα λόγω της φήμης που έχουν οι προορισμοί της Νότιας Ευρώπης ως καταφύγιο για πορτοφολάδες και μικροεγκλήματα.

Η Μάλτα ξεχωρίζει από άλλους προορισμούς όπως οι ισπανικές ακτές και η Ιταλία επειδή έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας. Το ποσοστό εγκληματικότητας στη Μάλτα είναι τόσο χαμηλό που οι διακοπές σας εκεί πιθανότατα θα είναι εντελώς απαλλαγμένες από οποιοδήποτε περιστατικό.

Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στη Μάλτα είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Το ποσοστό ανθρωποκτονιών από το 2021 ήταν μόνο 0,4 περιστατικά ανά 100.000 άτομα, που σημαίνει ότι υπήρχαν μόνο δύο ή τρεις ανθρωποκτονίες ολόκληρο το έτος.

Μάλτα

Τα ποσοστά άλλων βίαιων εγκλημάτων είναι επίσης συγκριτικά χαμηλά. Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας στη Μάλτα είναι επίσης πολύ χαμηλό.

Οι αρχές της Μάλτας ανακοίνωσαν ότι το 2022, διαπράχθηκαν μόνο 28 εγκλήματα ανά 1.000 άτομα στο νησί (αυτό περιλαμβάνει όλους τους τύπους εγκλημάτων, από βίαια εγκλήματα έως εγκλήματα ιδιοκτησίας έως μικροεγκλήματα, όπως δηλητηρίαση).

Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας έχει επίσης μειωθεί, παρόλο που ο πληθυσμός της Μάλτας αυξάνεται.

Το ποσοστό εγκληματικότητας στη Μάλτα είναι το χαμηλότερο που ήταν τα τελευταία 15 χρόνια, δείχνοντας ότι η εγκληματικότητα βρίσκεται σε πτωτική τάση στη Μάλτα και η πιθανότητα να πέσετε θύμα εγκλήματος είναι ακόμη λιγότερο πιθανή από ό,τι πριν από μερικά χρόνια.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες στατιστικές εγκληματικότητας, η κλοπή αποτελεί το 30,9% των συνολικών εγκλημάτων, αν και εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο κοινά εγκλήματα που αναφέρονται στη Μάλτα.

Άλλα εγκλήματα, όπως η ενδοοικογενειακή βία και τα εγκλήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία, όπως η διαδικτυακή απάτη, αυξάνονται, αλλά αυτά είναι εγκλήματα που είναι λιγότερο πιθανό να επηρεάσουν τους επισκέπτες. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Μάλτα δεν έχει τα δικά της προβλήματα.

Έχει κάποια προβλήματα με την εμπορία ανθρώπων , ειδικά επειδή η τοποθεσία του στη Μεσόγειο το καθιστά μια προνομιακή τοποθεσία για τους λαθρεμπόρους που διακινούν ανθρώπους από την Αφρική στην Ευρώπη.

Οι εγκληματικές ομάδες δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένες, αλλά είναι πολύ βίαιες και έχουν δεσμούς με πιο οργανωμένες ομάδες διεθνώς, όπως η ιταλική μαφιόζικη ομάδα «Ndrangheta».

Ομάδες οργανωμένου εγκλήματος ήταν πίσω από βίαια επεισόδια όπως η δολοφονία της δημοσιογράφου κατά της διαφθοράς Daphne Caruana Galizia , η οποία αποκάλυψε τους δεσμούς μεταξύ εγκληματικών ομάδων και της κυβέρνησης της Μάλτας.

Αυτά τα πιο σοβαρά εγκλήματα είναι απίθανο να σας επηρεάσουν ως τουρίστα (εκτός αν πάτε σε μια εγκληματική περιοχή και με κάποιο τρόπο σας πιάσουν στα διασταυρούμενα πυρά). Ωστόσο, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε λίγο το πολιτικό πλαίσιο κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα νέο μέρος.

Πορτοφολάδες

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα που είναι πιθανό να συναντήσετε στη Μάλτα είναι πορτοφολάδες και άλλες μορφές μικροκλοπής. Όπως σε κάθε άλλο τουριστικό προορισμό στον κόσμο, οι πορτοφολάδες εκμεταλλεύονται τους αποσπασμένους τουρίστες.

Ωστόσο, δεν είναι τόσο διαδεδομένα όσο θα μπορούσαν να είναι σε άλλους προορισμούς διακοπών όπως η Βαρκελώνη ή η Ρώμη. Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της ότι στην Μάλτα συμβαίνουν μικροεγκλήματα, συνήθως με τη μορφή πορτοφολάδων και αρπαγής πορτοφολιών.

Οι κλέφτες συχνά στοχεύουν τουρίστες επειδή υποθέτουν ότι οι τουρίστες κουβαλούν τιμαλφή, όπως διαβατήρια, και θα έχουν λιγότερη επίγνωση της κατάστασης. Οι κλοπές αυξάνονται το καλοκαίρι, που είναι η υψηλή τουριστική περίοδος της Μάλτας.

Μάλτα

Να είστε προσεκτικοί σε πολυσύχναστα μέρη που προσελκύουν τουρίστες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δημόσια μέσα μεταφοράς, ιδιαίτερα δημοφιλείς γραμμές όπως 13, 14, 15 και 16 που συνδέουν τη Βαλέτα με δημοφιλείς προορισμούς όπως το Paceville, το St. Julian’s και η Sliema.

Άλλα hotspot πορτοφολάδων περιλαμβάνουν αγορές, λόμπι ξενοδοχείων, τουριστικά αξιοθέατα και μπαρ. Οι κλέφτες θα στοχοποιήσουν επίσης ανθρώπους καθώς φεύγουν από τα ΑΤΜ αφού γνωρίζουν ότι έχουν κάποια μετρητά σε αυτά.

Οι βασικές προφυλάξεις είναι συνήθως αρκετές για να αποτρέψουν τις μικροκλοπές, ειδικά επειδή οι εγκληματίες της Μάλτας δεν είναι ιδιαίτερα σκληραγωγημένοι. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε όλα τα τιμαλφή σας ανά πάσα στιγμή και χρησιμοποιήστε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή χρηματοκιβώτιο στο λόμπι του ξενοδοχείου.

Το πιο σημαντικό, μην μεταφέρετε τα τιμαλφή σας στην παραλία, καθώς οι κλέφτες συχνά περνούν μέσα από τσάντες ενώ οι άνθρωποι κολυμπούν.

Στα πλήθη, κρατήστε σταθερά τα τιμαλφή σας και βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν προσπαθεί πάρα πολύ να τραβήξει την προσοχή σας. Μια άλλη κοινή μορφή μικροκλοπής είναι οι διαρρήξεις οχημάτων.

Πρέπει να ανησυχείτε για αυτό το έγκλημα μόνο εάν νοικιάζετε το δικό σας αυτοκίνητο. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε αντικείμενα αξίας σε κοινή θέα στο αυτοκίνητό σας και ότι παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε ασφαλές μέρος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προσβολή

Αν και το βίαιο έγκλημα είναι σπάνιο στη Μάλτα, η επίθεση, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης, συμβαίνει μερικές φορές στο νησί.

Η Μάλτα αντιμετωπίζεται από μερικούς ανθρώπους ως προορισμός για πάρτι και ο συνδυασμός αλκοόλ που ρέει ελεύθερα και χαλαρών αναστολών (συν απαθείς χαρακτήρες που θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση) οδηγεί σε ορισμένες δυσάρεστες καταστάσεις.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της ότι η βία συχνά ξεσπά γύρω από τα νυχτερινά κέντρα. Η ελευθεριακή κουλτούρα στα νυχτερινά κέντρα της Μάλτας σημαίνει ότι η υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος είναι συνηθισμένη και τα πρότυπα σχετικά με τον έλεγχο του πλήθους είναι χαμηλότερα από ό,τι αλλού στην Ευρώπη.

Μάλτα

Οι καυγάδες στο μπαρ και οι επιθέσεις είναι δυστυχώς συνηθισμένα περιστατικά στα νυχτερινά κέντρα της Μάλτας. Σε ακραίες καταστάσεις, γυναίκες έχουν δεχτεί επιθέσεις σε νυχτερινά κέντρα, τόσο από ντόπιους Μαλτέζους όσο και από συνταξιδιώτες.

Σε ορισμένα νυχτερινά μαγαζιά, μπορεί να προκληθεί αύξηση του ποτού. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου  προειδοποιεί ότι οι εγκληματίες που ταξιδεύουν ναρκωτικά εκμεταλλεύονται στη συνέχεια την απαγορευμένη κατάστασή τους για να τους ληστέψουν, να πληρώσουν μεγάλους λογαριασμούς στο κατάστημα ή να τους επιτεθούν.

Είναι εντάξει να πάτε στη Μάλτα για να διασκεδάσετε, αλλά φροντίστε να παραμένετε σε εγρήγορση όταν είστε έξω.

Μην αφήνετε ποτέ τα ποτά σας χωρίς επίβλεψη και μην δέχεστε ποτά, τρόφιμα και άλλα αντικείμενα από αγνώστους. Βγείτε με άτομα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε και σκοπεύετε να μείνετε μαζί, μην πηγαίνετε με αγνώστους όσο διασκεδαστικό κι αν φαίνεται εκείνη τη στιγμή.

Αποφυγή κακών περιοχών

Η Μάλτα δεν έχει πραγματικά κακές περιοχές, αλλά υπάρχουν μερικά μέρη όπου θα πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί. Η περιοχή με τη νυχτερινή ζωή του Paceville είναι δημοφιλής για τα πολυσύχναστα μπαρ και τα κλαμπ, αλλά είναι επίσης ένα hotspot για επιθέσεις και ποτά, ειδικά στα κλαμπ κυρίων.

Να είστε προσεκτικοί όταν βγαίνετε εκεί έξω και να έχετε ένα σχέδιο ασφάλειας με την ομάδα σας. Ορισμένες δημοφιλείς περιοχές είναι επίσης δημοφιλείς στους πορτοφολάδες. Να είστε προσεκτικοί στα δρομολόγια λεωφορείων 13, 14, 15 και 16, στις αγορές της Βαλέτα και του Marsaxlokk και γύρω από τα ΑΤΜ.

Μάλτα

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφάλειας για τη Μάλτα:

  • Αν και η Μάλτα έχει τη φήμη ως καταφύγιο για πάρτι, οι κανονισμοί σχετικά με τα ναρκωτικά είναι πολύ αυστηροί εδώ. Μην επιδίδεστε σε παράνομες ουσίες για να αποφύγετε τη σύγκρουση με τις αρχές της Μάλτας.
  • Η Μάλτα έχει τους αυστηρότερους νόμους κατά των αμβλώσεων στην Ευρώπη, οι οποίοι έχουν επηρεάσει ταξιδιώτες με επιπλοκές εγκυμοσύνης  στο παρελθόν καθώς ορισμένες μορφές θεραπείας θεωρούνται παράνομες. Εάν νομίζετε ότι μπορεί να είστε έγκυος ή έγκυος, να το έχετε υπόψη σας όταν ταξιδεύετε.
  • Οι διαδικτυακοί απατεώνες λειτουργούν μερικές φορές εκτός Μάλτας, επομένως να είστε προσεκτικοί εάν επισκέπτεστε τη Μάλτα για να συναντήσετε έναν γνωστό ή ρομαντικό σύντροφο που γνωρίσατε στο διαδίκτυο.
  • Ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας της Μάλτας εξαρτάται από τον τουρισμό, και κάποιοι το εκμεταλλεύονται αυτό δημιουργώντας απάτες. Όταν κάνετε προκράτηση για οτιδήποτε, όπως διαμονή ή ενοικίαση αυτοκινήτου, νοικιάστε μόνο από αξιόπιστους ιστότοπους.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές άλλες ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να απαντηθούν προτού κατευθυνθείτε στη Μάλτα:

Είναι ασφαλές να περπατάς τη νύχτα στη Μάλτα;

Ως επί το πλείστον, η Μάλτα είναι ένα ασφαλές μέρος για να περπατήσετε τη νύχτα. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί σε περιοχές με έντονη νυχτερινή ζωή, όπως το Paceville, καθώς συχνά ξεσπούν διαφωνίες μεταξύ μεγάλων πλήθων μεθυσμένων ανθρώπων.

Είναι η Μάλτα καλή για τους τουρίστες;

Η Μάλτα είναι εξαιρετική για τους τουρίστες! Έχει πολλά πράγματα να δείτε, μια υπέροχη φιλόξενη κουλτούρα και μια καλά ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Επιπλέον, η Μάλτα είναι πολύ ασφαλής, επομένως οι τουρίστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την προσωπική τους ασφάλεια όσο βρίσκονται στην πόλη.

Μάλτα

Ποια εγκλήματα είναι πιο συνηθισμένα για τους τουρίστες στη Μάλτα;

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα που μπορεί να βιώσουν οι τουρίστες στη Μάλτα είναι το ακίνητο. Αυτό περιλαμβάνει πορτοφολάδες, αρπαγή πορτοφολιών και διαρρήξεις οχημάτων.

Είναι ακριβή η επίσκεψη στη Μάλτα;

Η Μάλτα είναι ένας προορισμός μεσαίας εμβέλειας και προσιτός σε σύγκριση με άλλα μέρη της Μεσογείου. Ωστόσο, η χώρα γίνεται πιο ακριβή κατά την υψηλή περίοδο.

Τι πρέπει να προσέχω στη Μάλτα;

Αν και δεν χρειάζεται να είστε συνεχώς σε επιφυλακή στη Μάλτα, θα πρέπει να έχετε κάποια επίγνωση σχετικά με τα υπάρχοντά σας. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με τις νυχτερινές εξόδους, καθώς οι περιοχές με νυχτερινή ζωή είναι συχνά εστίες εγκλήματος.

Λοιπόν, είναι η Μάλτα ασφαλής για επίσκεψη;

Η Μάλτα είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε! Η μεσογειακή χώρα έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και τα περισσότερα εγκληματικά περιστατικά δεν επηρεάζουν τους τουρίστες. Λίγη κοινή λογική θα πρέπει να είναι αρκετή για να βεβαιωθείτε ότι οι διακοπές σας πρέπει να θυμάστε και όχι να ξεχάσετε. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια