Είναι ασφαλές για επίσκεψη στο Oahu το 2023;

Το νησί Oahu είναι το πολυπληθέστερο και πιο επισκέψιμο νησί της Χαβάης, δέχεται περίπου το ήμισυ  του συνόλου των επισκεπτών της Χαβάης. Πολλοί περισσότεροι επισκέπτες περνούν από εκεί καθώς το Oahu φιλοξενεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Χαβάης.

Στο Oahu βρίσκεται η πρωτεύουσα της Χαβάης, η Χονολουλού, η οποία έχει σημαντικά ιστορικά μνημεία, όπως το Pearl Harbor Memorial και την εμβληματική παραλιακή συνοικία Waikiki.

Έξω από τη Χονολουλού, εξερευνήστε την όμορφη φύση του νησιού, όπως τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Laie ή την καταπράσινη κοιλάδα Waimea. Μάθετε περισσότερα για το πώς ζουν οι ντόπιοι στο Πολυνησιακό Πολιτιστικό Κέντρο ή μένοντας σε μικρές πόλεις κατά μήκος της Windward Coast.

Το Oahu φαίνεται σαν ένας παράδεισος, αλλά η πραγματικότητα του να ζεις και να επισκέπτεσαι ένα μέρος δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε λίγες φωτογραφίες ή γρήγορα γεγονότα. Δεν ξέρετε τι μπορεί να κρύβεται από κάτω, όπως ένα υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς. Θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ταξιδέψετε στο Oahu με ασφάλεια. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νησί, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στο Oahu το 2023;

Το Oahu είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε. Έχει χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Χονολουλού. Ενώ τα εγκλήματα ιδιοκτησίας συμβαίνουν στο νησί αρκετά συχνά, τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια.

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την επίσκεψη στο Oahu επειδή περιέχει τη μεγαλύτερη πόλη της Χαβάης, τη Χονολουλού. Ωστόσο, η Χονολουλού είναι μια από τις ασφαλέστερες μεγαλουπόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το US News & World Report, η Χονολουλού έχει χαμηλότερο από το μέσο ποσοστό εγκληματικότητας 246,9 περιστατικών ανά 100.000 άτομα .

Όχι μόνο το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας στο Oahu είναι χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, αλλά το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας είναι επίσης χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν ή επισκέπτονται το Oahu είναι ασφαλείς από βίαια εγκλήματα.

Εγκληματικά περιστατικά συμβαίνουν στο Oahu, όπως:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Κλοπή αφύλακτων αντικειμένων
  • Διαρρήξεις οχημάτων
  • Εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά
  • Επίθεση (συνήθως λεκτική)

Το ποσοστό περιστατικών εγκλημάτων ιδιοκτησίας στο Οάχου είναι ελαφρώς υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Στην πραγματικότητα, σε ολόκληρη την πολιτεία της Χαβάης, το ποσοστό των εγκλημάτων ιδιοκτησίας είναι υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο.

Κι αυτό γιατί πολλοί τουρίστες περνούν από το Oahu, δημιουργώντας ιδανικούς στόχους για το έγκλημα. Αν και θα πρέπει να προσέχετε τα εγκλήματα ιδιοκτησίας, σπάνια είναι βίαια και απλώς επηρεάζουν το τραπεζικό σας υπόλοιπο (και την αξιοπρέπεια).

Υπάρχουν ορισμένες περιοχές του Oahu όπου θα χρειαστεί να είστε πιο προσεκτικοί από άλλες. Όσο κάνετε την έρευνά σας, θα μπορείτε εύκολα να παραμείνετε ασφαλείς στο νησί.

Εκτός από το έγκλημα, θα πρέπει να δώσετε λίγη προσοχή στις φυσικές καταστροφές και στο φυσικό περιβάλλον όταν επισκέπτεστε το Oahu. Η φύση στα τροπικά νησιά είναι όμορφη αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη έως και θανατηφόρα.

Το Oahu σπάνια υφίσταται ηφαιστειακές εκρήξεις. Ωστόσο, οι ηφαιστειακές εκρήξεις στο κοντινό Big Island επηρεάζουν μερικές φορές το Oahu με τη μορφή vog, ή ηφαιστειακής αιθαλομίχλης.

Το Vog εντείνεται το φθινόπωρο και το χειμώνα λόγω των εμπορικών ανέμων και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Μπορείτε να ελέγξετε την πρόβλεψη vog στον επίσημο πίνακα ελέγχου Vog της Χαβάης.

Τα ηφαίστεια μπορεί να είναι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αλλά οι πιο συνηθισμένες φυσικές καταστροφές που πλήττουν το Oahu είναι στην πραγματικότητα τυφώνες και άλλες τροπικές καταιγίδες. Οι πλημμύρες είναι η πιο συχνή καταστροφή στο νησί και αυξάνονται σε συχνότητα και σοβαρότητα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Εάν υπάρχει έντονη βροχόπτωση στην πρόγνωση, μετακινηθείτε σε υψηλότερο έδαφος και ακυρώστε οποιεσδήποτε υπαίθριες δραστηριότητες όπως η πεζοπορία για να αποφύγετε να εμπλακείτε σε ξαφνικές πλημμύρες.

Έγκλημα στο Οάχου

Παραθαλάσσιος δρόμος που φαίνεται από τον αέρα στο Oahu με λεωφορεία και αυτοκίνητα που κινούνται στον καλά φωτισμένο δρόμο

Kostakes/Shutterstock

Το έγκλημα συχνά απασχολεί τους ανθρώπους όταν πηγαίνουν σε ένα νέο μέρος. Είστε πιο ευάλωτοι όταν ταξιδεύετε — δεν ξέρετε τι προφυλάξεις να πάρετε ή τι να περιμένετε.

Στο Oahu, το έγκλημα δεν είναι σημαντικός παράγοντας που θέτει σε κίνδυνο τους επισκέπτες. Ωστόσο, τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας κατά της ιδιοκτησίας μπορεί να σας επηρεάσουν κατά την επίσκεψή σας, ειδικά επειδή οι τουρίστες στοχοποιούνται συχνά για εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Η κυβέρνηση της Χαβάης εκδίδει μια αναφορά εγκλήματος (που χρονολογείται από το 2020) για την κομητεία της Χονολουλού, η οποία περιλαμβάνει ολόκληρη την πόλη της Χονολουλού και το υπόλοιπο νησί του Οάχου.

Η έκθεση προσφέρει λεπτομερείς αναλύσεις των αναφερόμενων εγκλημάτων ανά κατηγορία. Σύμφωνα με την έκθεση, τα εγκλήματα ιδιοκτησίας αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Οάχου, στο 91,2%.

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα ιδιοκτησίας είναι η κλοπή-κλοπή, αλλά αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι η κλοπή-κλοπή είναι μια πολύ ευρεία κατηγορία εγκλημάτων. Οι διαρρήξεις είναι επίσης συχνές, καθώς αποτελούν το 22,1% όλων των εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας που διαπράττονται στο νησί.

Η πιο κοινή μορφή κλοπής είναι η κλοπή από μηχανοκίνητα οχήματα, η οποία αποτελεί το 11,4% όλων των εγκλημάτων ιδιοκτησίας που διαπράχθηκαν στο Oahu. Ακολουθεί η κλοπή από κτίρια, που αποτελεί το 2,4% όλων των εγκλημάτων ιδιοκτησίας στο Οάχου.

Τα βίαια εγκλήματα αποτελούν μόλις το 8,8% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Οάχου. Η πιο κοινή μορφή βίαιου εγκλήματος είναι η επιθετική επίθεση, η οποία αποτελεί το 54,4% των συνολικών βίαιων εγκλημάτων που διαπράττονται στο Oahu.

Ο βιασμός αποτελεί ένα εκπληκτικά υψηλό ποσοστό των βίαιων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Oahu, περίπου 23%, αλλά αυτό οφείλεται εν μέρει σε μια αλλαγή στους ορισμούς του βιασμού πριν από μερικά χρόνια που επιτρέπει σε περισσότερα θύματα να εμφανιστούν.

Το 2022 ένα μικρό κύμα εγκληματικότητας έπληξε το Οάχου, με αυξανόμενα βίαια εγκλήματα σε βάρος των ντόπιων. Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας αυξήθηκε κατά 5,6%, και περιστατικά υψηλού προφίλ, όπως μια επίθεση με όπλα ακριβώς στην παραλία Waikiki, έγιναν πρωτοσέλιδα.

Μόνο οι δολοφονίες αυξήθηκαν κατά 28,6%.

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να εξηγήσουν αυτή την αύξηση της εγκληματικότητας. Η αστυνομία επεσήμανε κοινωνικούς παράγοντες, όπως τα υψηλότερα ποσοστά κατάχρησης ναρκωτικών και οι παρατεταμένες ψυχολογικές επιπτώσεις της απομόνωσης από τον COVID-19.

Το τέλος του lockdown για τον COVID-19 δημιούργησε και πάλι συνθήκες για βίαια εγκλήματα, όπως το άνοιγμα των μπαρ και τη σύλληψη περισσότερων ατόμων για καυγάδες.

Ωστόσο, ακόμη και με την αύξηση του βίαιου εγκλήματος, το Oahu είχε πολύ χαμηλότερο ποσοστό βίαιων εγκλημάτων από τις υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, τα καλά νέα είναι ότι το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας έχει σταθεροποιηθεί στις αρχές του 2023.

Μικροκλοπή

Μικρό έγκλημα στο δρόμο, όπως πορτοφολάδες και αρπαγή πορτοφολιών, μπορεί να συμβούν στο Οάχου. Οι τουρίστες στοχοποιούνται συχνά σε περιοχές όπως το Waikiki, που έχει πολλά πλήθη και μπορεί να προσφέρει κάλυψη σε εγκληματίες.

Τα περιστατικά αρπαγής πορτοφολιών σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές γίνονται ολοένα και πιο συνηθισμένα.

Οι κλέφτες μπορούν να σας επιτεθούν ενώ είναι πεζοί ή σε οχήματα που κινούνται αργά. Βεβαιωθείτε ότι η τσάντα σας είναι ασφαλισμένη — επιλέξτε μια χιαστί τσάντα αντί για μια τσάντα με ιμάντα ώμου, καθώς είναι πιο δύσκολο να την αρπάξετε.

Απομακρυνθείτε από την άκρη του πεζοδρομίου αν είναι δυνατόν και μεταφέρετε την τσάντα σας στην πλευρά του σώματός σας που είναι μακριά από το δρόμο. Οι περισσότερες κλοπές στο Oahu συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι συμπεριφέρονται απρόσεκτα.

Μην αφήνετε αντικείμενα χωρίς επίβλεψη, ακόμη και σε μέρη που αισθάνονται ασφαλή, όπως ένα λόμπι ξενοδοχείου ή ένα εστιατόριο. Μην χρησιμοποιείτε την τσάντα σας για να σώσετε τη θέση σας σε ένα καφέ — είναι καλύτερα να χάσετε τη θέση σας παρά να χάσετε το πορτοφόλι σας.

Σίγουρα δεν θέλετε να αφήσετε τα πράγματά σας χωρίς επίβλεψη στην παραλία. Οι παραλίες είναι δημοφιλείς στόχοι για μικροκλέφτες, ειδικά παραλίες δημοφιλείς στους τουρίστες όπως η παραλία Waikiki. Οι κλέφτες συχνά περνούν μέσα από τις τσάντες των ανθρώπων ενώ αυτοί κολυμπούν και παίρνουν τιμαλφή.

Όταν πηγαίνετε για κολύμπι, είτε αφήστε τιμαλφή στο κατάλυμά σας, ορίστε κάποιον στην ομάδα σας να καθίσει με τα πράγματά σας ή φέρτε μια αδιάβροχη τσάντα.

Τα περισσότερα βίαια περιστατικά κλοπής στο Oahu είναι σπάνια, αλλά συμβαίνουν. Να είστε προσεκτικοί όταν περπατάτε τη νύχτα, καθώς αυξάνονται τα περιστατικά πορτοφολιών καθώς και κλοπές και ληστείες.

Μείνετε σε καλά φωτισμένες περιοχές με καλή κίνηση και αποφύγετε σκοτεινά, ερημικά μέρη όπως πάρκα, εκτός εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο γεγονός που προσελκύει επίσης πολύ κόσμο στο πάρκο.

Κλοπή από Οχήματα

Η κλοπή από οχήματα είναι το πιο κοινό έγκλημα ιδιοκτησίας σε όλη τη Χαβάη, όχι μόνο στο Oahu. Δυστυχώς, αν θέλετε να δείτε περισσότερα από το Oahu από τη Χονολουλού, θα πρέπει πιθανώς να νοικιάσετε αυτοκίνητο, καθώς τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο νησί δεν είναι τα καλύτερα.

Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα γίνονται συχνά στόχος κλεφτών για κλοπή. Ακόμα κι αν πάρετε μια διακριτική ενοικίαση, οι πιθανότητες είναι ότι οι κλέφτες θα ξέρουν πώς να αναγνωρίζουν τα σημάδια. Να ξέρετε ότι είστε ευάλωτοι σε αυτό το έγκλημα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την κλοπή από τα οχήματα είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα στο αυτοκίνητό σας που αξίζει να κλέψετε. Να παίρνετε πάντα τιμαλφή μαζί σας, ακόμα κι αν πρόκειται να κάνετε πεζοπορία ή πιστεύετε ότι απλώς θα αφήσετε το αυτοκίνητο για λίγο.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να χτυπήσει ένας κλέφτης. Επίσης, ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να είναι ελκυστικό για έναν κλέφτη για κλοπή, επομένως μην αφήνετε αντικείμενα στο αυτοκίνητο, αν είναι δυνατόν.

Εάν πρέπει να κρατήσετε αποσκευές ή πακέτα στο αυτοκίνητο, ίσως ενώ μετακινείτε καταλύματα, μην τα αφήνετε σε σημεία που είναι ορατά. Κλειδώστε τα στο πορτμπαγκάζ σας και βάλτε μικροαντικείμενα στο ντουλαπάκι.

Το πού παρκάρετε είναι επίσης σημαντικός παράγοντας.

Ορισμένα μονοπάτια και χώροι στάθμευσης στην παραλία στο Oahu είναι hot spot για κλοπή αυτοκινήτου, γι’ αυτό ζητήστε συμβουλές από έναν ντόπιο για το πού να παρκάρετε. Ορισμένοι χώροι στάθμευσης ξενοδοχείων έχουν γίνει στόχος κλεφτών, επομένως ρωτήστε το ξενοδοχείο σας για τις προφυλάξεις ασφαλείας τους.

Αποφυγή κακών περιοχών

Για να απεικονιστούν οι ασφαλέστερες και λιγότερο ασφαλείς περιοχές για επίσκεψη στο Oahu, εμφανίζεται μια φωτογραφία της περιοχής Chinatown, με τους πολυσύχναστους ανθρώπους και τα οχήματά της να κατεβαίνουν στο δρόμο

Χονολουλού, Χαβάη, Η.Π.Α. 12 Μαρτίου 2018. Νέο λεωφορείο της Χονολουλού στην Chinatown της Χονολουλού καθώς οι κάτοικοι και οι τουρίστες φτάνουν για να ψωνίσουν για ευκαιρίες/Theodore Trimmer/Shutterstock

Υπάρχουν μερικά μέρη του Oahu που έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας από άλλα. Εάν αποφύγετε αυτές τις γειτονιές, μειώνετε τις πιθανότητές σας να βιώσετε ένα έγκλημα στο Oahu.

Στη Χονολουλού, ορισμένες γειτονιές που είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως το Downtown και η Chinatown, είναι πρόχειρες μετά το σκοτάδι. Η περιοχή γύρω από το Kalihi γύρω από το Kuhio Park Terrace, ή KPT, έχει επίσης αρκετά υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, αλλά λίγοι επισκέπτες τολμούν εκεί.

Στο υπόλοιπο νησί, το West Oahu έχει λίγη φήμη. Οι πόλεις εδώ είναι πολύ φτωχές και έχουν προβλήματα όπως τα υψηλά ποσοστά κατάχρησης ναρκωτικών και η έλλειψη στέγης που αυξάνουν επίσης το ποσοστό εγκληματικότητας.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε το Oahu:

  • Οι νόμοι για την οδική κυκλοφορία είναι αυστηροί. Οι κυρώσεις για το ποτό και την οδήγηση και τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας είναι αυστηρές. Επιπλέον, μπορείτε να λάβετε πρόστιμο για τη χρήση του τηλεφώνου ή άλλης συσκευής σας ενώ διασχίζετε το δρόμο. Φροντίστε να ακολουθείτε το νόμο, είτε είστε πεζός είτε οδηγός!
  • Να είστε προσεκτικοί όταν κολυμπάτε στον ωκεανό! Τα κύματα του ωκεανού είναι ισχυρά και θα μπορούσαν να σας βλάψουν. Μην κάνετε απερίσκεπτα πράγματα, όπως να γυρίζετε την πλάτη σας στον ωκεανό ή να κολυμπάτε έξω πέρα ​​από τις δυνατότητές σας. Φορέστε παπούτσια νερού για να προστατεύσετε τα πόδια σας από αιχμηρά βράχια και κοράλλια. Προσοχή στα τσιμπήματα θαλάσσιων ζώων όπως οι μέδουσες και ο Πορτογάλος man-o-war.
  • Λάβετε προφυλάξεις κατά την πεζοπορία. Βεβαιωθείτε ότι κάποιος ξέρει πού βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή. Φέρτε σπρέι για σφάλματα. Τινάξτε τα παπούτσια και τα κλινοσκεπάσματα εάν κάνετε κατασκήνωση για να αποφύγετε τα τσιμπήματα από σαρανταποδαρούσα και σκορπιό.
  • Να σέβεστε τη φύση. Μην ρίχνετε σκουπίδια και μην παίρνετε αντικείμενα από τη φύση στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό ασφαλές για τους υφάλους.

Συχνές Ερωτήσεις

Δύο γυναίκες που περπατούν τα σκυλιά τους στο καταφύγιο άγριας ζωής Kawainui Marsh για έναν οδηγό για το εάν το Oahu είναι ασφαλές ή όχι για επίσκεψη

Walking the dog in Kawainui Marsh Wildlife Sanctuary, Kailua, Oahu, Hawaii, USA, 27 Ιουνίου 2022/Malachi Jacobs/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες άλλες ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να απαντηθούν όταν επισκέπτεστε το Oahu:

Είναι το Oahu ασφαλές για μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες;

Ναι, το Oahu είναι ασφαλές για μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες. Υπάρχει χαμηλό ποσοστό εγκλημάτων κατά των γυναικών. Ωστόσο, οι γυναίκες μπορεί να θέλουν να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις μετά το σκοτάδι, όπως θα κάνατε αλλού στον κόσμο.

Είναι το Oahu ένα ασφαλές μέρος για να ζεις;

Ναι, το Oahu είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να ζεις. Πολλοί άνθρωποι μετακομίζουν εδώ κάθε χρόνο για να πάρουν μια γεύση από τη ζωή του νησιού. Εφόσον φροντίζετε να ζείτε σε μια γειτονιά ή μια πόλη με χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, το Oahu είναι ένα ασφαλές μέρος για να ζήσετε.

Είναι το Waikiki ασφαλές;

Η γειτονιά του Waikiki είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο Oahu. Είναι πολύ ασφαλές καθώς έχει υψηλή αστυνομική παρουσία. Ωστόσο, μικροεγκλήματα μπορεί να συμβούν και οι εγκληματίες συχνά στοχεύουν τουρίστες εκεί, οπότε φροντίστε να παρακολουθείτε τα πράγματά σας.

Είναι ασφαλές να κολυμπήσετε στην παραλία Waikiki;

Είναι ασφαλές να κολυμπήσετε στην παραλία Waikiki. Έχει μια από τις πιο βαριές παρουσίες ναυαγοσωστών σε όλη τη Χαβάη. Ωστόσο, ο ωκεανός είναι ακόμα ισχυρός γύρω από το Waikiki, οπότε φροντίστε να λάβετε προφυλάξεις.

Είναι ακριβή η Χονολουλού;

Το Oahu είναι όμορφο, αλλά θα σας κοστίσει. Αν θέλετε να βρίσκεστε κοντά σε όλα τα διάσημα αξιοθέατα της Χονολουλού, θα κοστίσει πολλά χρήματα καθώς η πόλη είναι αρκετά ακριβή.

Για να εξοικονομήσετε χρήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μπορείτε να μείνετε σε μια από τις μικρότερες πόλεις του Oahu, οι οποίες εξακολουθούν να έχουν υψηλό κόστος ζωής, αλλά είναι πιο προσιτές από τη Χονολουλού.

Λοιπόν, πρέπει να κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι στο Oahu;

Το Oahu είναι ένας πολύ ασφαλής τουριστικός προορισμός. Το ποσοστό εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας είναι κάπως ανησυχητικό, αλλά μπορείτε να αποτρέψετε τα περισσότερα περιστατικά με ορισμένες βασικές προφυλάξεις.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και μια ασφαλή ατμόσφαιρα συνολικά, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας στο Oahu σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτός ο τροπικός παράδεισος. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης :Ταξιδιωτικός οδηγός Χαβάης

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε το Λουξεμβούργο το 2023

Ταξιδιωτικός οδηγός Θεσσαλονίκης

Ανακαλύψτε τα κορυφαία αξιοθέατα του Άμστερνταμ

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους – Airtickets

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια