Είναι το Maui ασφαλές για επίσκεψη το 2023;

Το Μάουι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους ανθρώπους που επισκέπτονται τη Χαβάη. Το νησί δέχεται σχεδόν 3 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως , καθιστώντας το έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Χαβάης.

Το Maui προσφέρει κάτι για όλους, από όμορφη φύση και χαλαρωτικές παραλίες μέχρι άφθονη νυχτερινή ζωή και διασκέδαση. Δείτε μερικές από τις όμορφες παραλίες, όπως η παραλία Kapalua Bay, η Big Beach και η Black Sand Beach.

Απολαύστε τη φυσική ομορφιά του Maui, όπως η πεζοπορία στην κορυφή της Haleakala. Το Maui είναι επίσης ένα από τα πιο ανεπτυγμένα νησιά της Χαβάης, με πολλές ευκαιρίες για να απολαύσετε ένα luau, να πάτε για ψώνια στις μπουτίκ της Lahaina και να δείτε τοπικές λιχουδιές.

Είναι σίγουρα δελεαστικό να κλείσετε αμέσως πτήση για το Μάουι, ειδικά μόλις δείτε φωτογραφίες από το όμορφο νησί.

Ωστόσο, ακόμη και οι πιο όμορφες τοποθεσίες μπορούν να κρύψουν κάποιες άσχημες πραγματικότητες και είναι σημαντικό να ερευνήσετε πρακτικά ζητήματα όπως η ασφάλεια πριν προγραμματίσετε οποιοδήποτε ταξίδι.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί είναι εδώ για να σας βοηθήσουν. Συγκεντρώσαμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να παραμείνετε ασφαλείς στο ταξίδι σας στο Μάουι, συμπεριλαμβανομένων όλων, από το έγκλημα έως τις φυσικές καταστροφές. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Είναι το Maui ασφαλές για επίσκεψη το 2023;

Πολύχρωμα καγιάκ πλαισιώνουν τον πεζόδρομο δίπλα σε ένα εμπορικό κέντρο και διαμερίσματα με άψογα περιποιημένο γρασίδι και στις δύο πλευρές για ένα κομμάτι με τίτλο Is Maui Safe to Visit

RuthChoi/Shutterstock

Όπως όλη η Χαβάη, το Μάουι είναι ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε! Οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού περνούν υπέροχα και επιστρέφουν σπίτι τους με μόνο καλές αναμνήσεις.

Ωστόσο, υπάρχει κάποιο μικρό έγκλημα που απευθύνεται σε επισκέπτες και η φύση μπορεί να είναι επικίνδυνη μερικές φορές, επομένως η λήψη μερικών προφυλάξεων είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Τα κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε στο Maui περιλαμβάνουν:

  • Μικροκλοπή
  • Απάτες
  • Έγκλημα δρόμου
  • Διαρρήξεις οχημάτων
  • Κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών
  • Προσβολή

Η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων που μπορεί να συναντήσουν οι επισκέπτες στο Μάουι είναι μικρού χαρακτήρα. Υπήρξαν περιπτώσεις επισκεπτών στο Μάουι που εμπλέκονται σε βίαια εγκλήματα, όπως επίθεση .

Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν τη νύχτα και συχνά περιλαμβάνουν αλκοόλ. Μερικές βασικές προφυλάξεις (και η κοινή λογική) είναι αρκετές για να σας κρατήσουν μακριά από το βίαιο έγκλημα στο Μάουι.

Το Μάουι παλεύει με το έγκλημα μερικές φορές, και σύμφωνα με ορισμένα στατιστικά στοιχεία, είναι το νησί της Χαβάης με το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας. Το ποσοστό εγκληματικότητας έχει αυξηθεί ελαφρώς τελευταία, με τους κατοίκους του Μάουι να ανησυχούν για μια πρόσφατη σειρά βίαιων εγκλημάτων .

Ωστόσο, σε σύγκριση με σχεδόν οπουδήποτε αλλού στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Maui είναι ένα πολύ πιο ασφαλές μέρος. Εκτός από το έγκλημα, θα πρέπει επίσης να προσέχετε τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας.

Αν και το Maui δεν έχει πολλές ηφαιστειακές εκρήξεις, το vog (ηφαιστειακή αιθαλομίχλη) από το ηφαίστειο Kilauea φτάνει μερικές φορές στο Maui. Αυτή η μορφή ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα χρόνιων καταστάσεων όπως το άσθμα.

Μπορείτε να παρακολουθείτε πιθανές συνθήκες vog στον Πίνακα εργαλείων Vog Interagency και στις τοπικές ειδήσεις. Εκτός από την ηφαιστειακή δραστηριότητα, το Μάουι βιώνει επίσης τυφώνες, τροπικές καταιγίδες, τσουνάμι και πλημμύρες.

Αν και αυτές οι καταστροφές δεν είναι πολύ συχνές, καλό είναι να προσέχετε τον πιθανό κίνδυνο.

Διαβάστε τις προβλέψεις καιρού πριν την επισκεφτείτε και δώστε προσοχή σε τυχόν ειδοποιήσεις ή εντολές εκκένωσης. Μην συμμετέχετε σε επικίνδυνες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία σε απομακρυσμένα μονοπάτια, εάν ο καιρός είναι απρόβλεπτος.

Έγκλημα στο Μάουι

Πολύχρωμα κτίρια στην άκρη του δρόμου στο Lanai με ένα ABC Superstore που απεικονίζεται στη μέση τους

LAHAINA, HI -30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018- Άποψη ιστορικών κτιρίων στη Lahaina, μια πρώην ιεραποστολική πόλη και πρωτεύουσα της Χαβάης πριν από τη Χονολουλού και ένα κέντρο της παγκόσμιας βιομηχανίας φαλαινοθηρίας στο νησί Maui/EQRoy/Shutterstock

Το έγκλημα είναι μια από τις κύριες ανησυχίες για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν στο Maui, και με βάσιμους λόγους. Το νησί έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στη Χαβάη.

Ωστόσο, το ποσοστό εγκληματικότητας εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερο από τα περισσότερα μέρη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κυβέρνηση της Χαβάης προσφέρει μια λεπτομερή ανάλυση του εγκλήματος στο Μάουι.

Στην ετήσια έκθεση του 2019, το αστυνομικό τμήμα προσφέρει αναλύσεις κατά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο Μάουι (λάβετε υπόψη ότι η αναφορά αφορά την κομητεία Μάουι, η οποία περιλαμβάνει το νησί Μάουι καθώς και μερικά άλλα, όπως το Μολοκάι).

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του 2019 , η συντριπτική πλειονότητα των εγκλημάτων που διαπράττονται στο Μάουι είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας. Το βίαιο έγκλημα αποτελεί μόνο περίπου το 8,3% του συνόλου της εγκληματικότητας, ενώ το έγκλημα κατά της ιδιοκτησίας αποτελεί το υπόλοιπο 91,7%.

Το πιο κοινό βίαιο έγκλημα στο Μάουι είναι η επίθεση, η οποία αποτελεί το 60,4% των συνολικών εγκλημάτων βίαιων εγκλημάτων. Ακολουθεί ο βιασμός, ο οποίος αποτελεί το 41,2% των αναφερόμενων βίαιων εγκλημάτων.

Τα βίαια εγκλήματα έχουν μειωθεί στο Μάουι από την κορύφωσή τους το 2015, αλλά σιγά-σιγά αυξάνονται ξανά. Οι αρχές επιβολής του νόμου συνδέουν την αύξηση της βίαιης εγκληματικότητας με την αύξηση του εθισμού και της εξάρτησης από τα ναρκωτικά στο νησί.

Η κατάχρηση ναρκωτικών αυξάνεται στο Maui, ειδικά το επικίνδυνο φάρμακο φαιντανύλη. Πολλά εγκλήματα στο νησί σχετίζονται με ναρκωτικά. Η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων που διαπράττονται στο Μάουι είναι μη βίαια εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος εγκλήματος ιδιοκτησίας είναι η κλοπή-κλοπή, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή η κλοπή-κλοπή είναι μια πολύ ευρεία κατηγορία εγκλημάτων. Το 2019, σημειώθηκαν 3.746 περιστατικά κλοπής στο Μάουι.

Όταν η αστυνομία αναλύει περαιτέρω τις κλοπές-κλοπές, υπάρχουν μερικοί τύποι που είναι πιο συνηθισμένοι από άλλους. Η πιο κοινή μορφή κλοπής-κλοπής είναι η κλοπή από μηχανοκίνητα οχήματα, η οποία αποτελεί το 5,7% των συνολικών εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας.

Η κλοπή καταστημάτων είναι επίσης μια κοινή μορφή κλοπής, αν και αυτή δεν επηρεάζει σχεδόν καθόλου τους τουρίστες. Ανέκδοτα, η εγκληματικότητα στο Μάουι έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια (το κράτος δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη πιο πρόσφατες αστυνομικές αναφορές στο κοινό, τουλάχιστον όχι με εύκολο τρόπο).

Κοινωνικοί παράγοντες όπως η κατάχρηση ναρκωτικών, η αυξανόμενη έλλειψη στέγης και η οικονομική καταστροφή σε ορισμένες κοινότητες παίζουν μεγάλο ρόλο στο αυξανόμενο ποσοστό εγκληματικότητας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να παραμείνετε ήρεμοι όταν κοιτάτε τα στατιστικά στοιχεία ή διαβάζετε στα φόρουμ ότι το ποσοστό εγκληματικότητας στο Μάουι έχει χειροτερέψει πολύ.

Το ποσοστό εγκληματικότητας ήταν αρκετά χαμηλό στην αρχή, οπότε το πιθανότερο είναι, ακόμη και με την αύξηση της εγκληματικότητας, το Maui είναι πιο ασφαλές από την πόλη σας. Επιπλέον, οι περισσότερες αυξήσεις της εγκληματικότητας σημειώθηκαν σε κοινότητες που βρίσκονται μακριά από μέρη όπου οι τουρίστες τείνουν να τολμήσουν στο Μάουι.

Μικροκλοπή

Το πιο πιθανό έγκλημα που θα συναντήσετε στο Μάουι είναι η μικροκλοπή. Η μικροκλοπή είναι ένα κοινό έγκλημα όπου υπάρχει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και το Μάουι δεν διαφέρει.

Αν και το έγκλημα του δρόμου, όπως πορτοφολάδες και αρπαγές τσάντας δεν είναι τόσο συνηθισμένο στο Μάουι, καλό είναι να είστε σε επιφυλακή. Τα περισσότερα εγκλήματα ιδιοκτησίας στη Χαβάη, συμπεριλαμβανομένου του Μάουι, στοχεύουν τουρίστες.

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί παράγοντες για αυτό, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής δυσαρέσκειας των τουριστών, της αντίληψης ότι οι τουρίστες είναι πιο πλούσιοι από τους ντόπιους και των ευκαιριών.

Δεν είναι όλοι όσοι συναντάτε στο Μάουι πορτοφολάδες που στοχεύουν τουρίστες, αλλά είναι καλή ιδέα να είστε σε επιφυλακή ως επισκέπτης. Οι βασικές προφυλάξεις κατά του πορτοφολάδες μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς στο Μάουι.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τιμαλφή σε ασφαλές μέρος, όπως την μπροστινή σας τσέπη ή μια ασφαλή τσάντα χιαστί. Προσπαθήστε να αφήσετε τα περισσότερα υπάρχοντα σε ένα χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου και να μεταφέρετε μόνο τα μετρητά που χρειάζεστε για την ημέρα.

Οι περισσότερες κλοπές στο Maui είναι κλοπές αντικειμένων χωρίς επίβλεψη. Οι τουρίστες τείνουν να γίνονται απρόσεκτοι και να παρασυρθούν από τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα των διακοπών. Φροντίστε να μην αφήνετε ποτέ τα πράγματά σας μακριά από τα μάτια σας.

Οι κλέφτες συχνά λειτουργούν σε δημοφιλείς παραλίες και περνούν τις τσάντες των ανθρώπων ενώ αυτοί κολυμπούν. Έχετε μερικές επιλογές αντί να αφήσετε τα πράγματά σας στην παραλία.

Κολυμπήστε με έναν φίλο ή μια παρέα και βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον ένας από εσάς παρακολουθεί τα πράγματά σας στην ακτή ανά πάσα στιγμή.

Αγοράστε μια αδιάβροχη τσάντα και βάλτε μέσα σε αυτήν αντικείμενα αξίας όπως το τηλέφωνό σας ενώ κολυμπάτε. Ή αφήστε τα περισσότερα από τα τιμαλφή σας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας (ναι, ακόμα και το τηλέφωνό σας — πάρτε το ως πρόκληση για να ζήσετε τη στιγμή).

Κλοπή από Οχήματα

Η κλοπή από οχήματα είναι το πιο κοινό έγκλημα ιδιοκτησίας σε όλη τη Χαβάη. Το Maui δεν είναι διαφορετικό. Οι κλέφτες συχνά στοχεύουν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα επειδή γνωρίζουν ότι συχνά οδηγούνται από τουρίστες.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε όλο το Μάουι, θα πρέπει να νοικιάσετε αυτοκίνητο γιατί τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι τα καλύτερα, με αποτέλεσμα να είστε ευάλωτοι σε αυτό το έγκλημα. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να λαμβάνετε προφυλάξεις για να προστατευτείτε από την πιθανότητα κλοπής.

Η καλύτερη προφύλαξη είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πολλά πράγματα που κάποιος μπορεί να κλέψει. Να παίρνετε πάντα τα τιμαλφή σας μαζί σας όταν αφήνετε το αυτοκίνητό σας, ακόμα κι αν πρόκειται να κάνετε κολύμπι ή πεζοπορία.

Εάν πρέπει να αφήσετε τα πράγματά σας στο αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε κάποιο σημείο που δεν φαίνονται, όπως στο πορτμπαγκάζ ή στο ντουλαπάκι σας. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε πού παρκάρετε.

Προσπαθήστε να παρκάρετε σε μια πιο πολυσύχναστη περιοχή, όπως ένα δημοφιλές πάρκινγκ. Όπου υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι, οι κλέφτες είναι λιγότερο πιθανό να μπορέσουν να διαρρήξουν το αυτοκίνητό σας απαρατήρητοι.

Οι θέσεις στάθμευσης κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι σημαντικές για την ασφάλειά σας. Εάν νοικιάζετε αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι το κατάλυμά σας προσφέρει ασφαλείς επιλογές στάθμευσης, όπως δρόμο με κάμερα ασφαλείας ή γκαράζ ξενοδοχείου.

Αποφυγή κακών περιοχών

Πολυσύχναστη διασταύρωση στην πόλη Kahului, μια από τις λιγότερο ασφαλείς περιοχές στο Maui

Maui, HI – 22 Οκτωβρίου 2019: Πολυσύχναστη διασταύρωση σε ένα βροχερό πρωί στην πόλη Kahului

Όπως κάθε μέρος στον κόσμο, το Μάουι έχει μερικές επικίνδυνες περιοχές. Οι ντόπιοι συμβουλεύουν τους ανθρώπους να αποφεύγουν το Kahului. Το Kahului είναι μια πόλη στο Maui που έχει το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στο Maui.

Ο τοπικός πληθυσμός είναι κυρίως φτωχός, επιτρέποντας την άνθηση του εγκλήματος. Άλλες πόλεις ή περιοχές που έχουν καθοριστεί από την απογραφή στο Μάουι και έχουν υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας περιλαμβάνουν το Napili-Honokowai, το Happy Valley και το Pakuz.

Τα περισσότερα επικίνδυνα μέρη του Μάουι είναι πολύ μακριά από δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και ζητήστε συμβουλές από έναν ντόπιο εάν σκοπεύετε να πάτε για εξερεύνηση.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν προγραμματίζετε το ταξίδι σας στο Μάουι:

  • Να είστε προσεκτικοί με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Πολλά εγκλήματα στο νησί, ιδιαίτερα τα βίαια εγκλήματα, σχετίζονται με τη χρήση ουσιών. Οι επιθέσεις εναντίον τουριστών είναι πιο συχνές όταν οι επισκέπτες μπαίνουν σε καυγάδες στο μπαρ. Προσέξτε την πρόσληψή σας και βεβαιωθείτε ότι τα ένστικτά σας δεν αναστέλλονται ποτέ.
  • Να είστε προσεκτικοί στην οδήγηση. Ορισμένοι αγροτικοί δρόμοι είναι επικίνδυνοι τη νύχτα λόγω κακού φωτισμού και κακής κατάστασης των δρόμων. Μην πίνετε και μην οδηγείτε, καθώς οι κυρώσεις είναι αυστηρές και το αλκοόλ κάνει την πλοήγηση στους δύσκολους δρόμους του Μάουι ακόμα πιο δύσκολη.
  • Μην καταπατάς. Οι ντόπιοι του Μάουι είναι απογοητευμένοι από τους επισκέπτες που παραβιάζουν συχνά ιδιωτικές περιουσίες στην αναζήτησή τους για όμορφη θέα και καταρράκτες – και πολλοί άνθρωποι στο νησί διαθέτουν πυροβόλα όπλα. Δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε έναν θυμωμένο ντόπιο. Οι οδηγοί δεν αναφέρουν πάντα εάν τα μονοπάτια διασχίζουν ιδιωτική ιδιοκτησία, γι’ αυτό ρωτήστε έναν ντόπιο για κάθε ενδεχόμενο.
  • Σεβαστείτε τη Μητέρα Φύση. Μην πλησιάζετε πολύ κοντά σε ζώα όπως φώκιες. Λάβετε προφυλάξεις για να αποφύγετε να βλάψετε τα εύθραυστα οικοσυστήματα που συναντάτε, όπως να φοράτε αντηλιακό κατάλληλο για ύφαλους και να μην ρίχνετε σκουπίδια.

Συχνές Ερωτήσεις

Περάστε στα βουνά West Maui στη Lahaina για να δείτε εάν το Maui είναι ασφαλές για επίσκεψη

Aceshot1/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές άλλες ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με την ασφάλεια στο Μάουι:

Είναι ασφαλές να περπατάς στο Μάουι τη νύχτα;

Ορισμένα μέρη στο Μάουι, όπως τα δημοφιλή θέρετρα, είναι ασφαλή να περπατήσετε τη νύχτα, αλλά άλλα δεν είναι. Πριν πάτε για μια βραδινή βόλτα, ζητήστε τη συμβουλή ενός ντόπιου. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και αποφύγετε τις απομονωμένες περιοχές μετά το σκοτάδι.

Είναι ασφαλές να πάω στο Μάουι;

Ναι, το Maui είναι ένας ασφαλής προορισμός. Αν και υπάρχει κάποιο μικροέγκλημα που επηρεάζει τους επισκέπτες, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια ασφαλή εμπειρία.

Τι πρέπει να προσέχω στο Μάουι;

Στο Maui, βεβαιωθείτε ότι προσέχετε τη φύση. Ο ωκεανός είναι μια ισχυρή οντότητα και μην θέσετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας υπερεκτιμώντας τις δεξιότητές σας, κάνοντας θαλάσσια σπορ μόνοι σας ή γυρνώντας την πλάτη σας στον ωκεανό. Επισκεφτείτε παραλίες μόνο με ναυαγοσώστες και ακολουθήστε τις συμβουλές τους.

Ποιο είναι το ποσοστό εγκληματικότητας στο Μάουι;

Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Μάουι είναι χαμηλό έως μέτριο. Η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων στο νησί, περίπου το 91% αυτών, είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Είναι το Maui ασφαλές για σόλο θηλυκά;

Το Maui είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες, καθώς είναι πολύ ασφαλές και φιλόξενο. Ωστόσο, προσπαθήστε να κάνετε φίλους σε ξενώνες ή σε ομάδες συναντήσεων ταξιδιών, εάν θέλετε να κολυμπήσετε ή να δοκιμάσετε θαλάσσια σπορ, καθώς δεν είναι ασφαλές να το κάνετε μόνοι σας.

Λοιπόν, πρέπει να κάνετε ένα ταξίδι στο Maui;

Η επίσκεψη στο Μάουι είναι μια εξαιρετική απόφαση. Όχι μόνο είναι όμορφο το νησί, αλλά είναι και πολύ ασφαλές για να το επισκεφτείς. Το νησί έχει αρκετά προβλήματα όπως η κατάχρηση ουσιών και το έγκλημα ιδιοκτησίας, αλλά με τις σωστές προφυλάξεις, οι περισσότεροι επισκέπτες δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και μια ασφαλή ατμόσφαιρα συνολικά, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας στο Maui σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτός ο τροπικός παράδεισος. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης :Ταξιδιωτικός οδηγός Χαβάης

Οι 15 καλύτεροι παραλιακοί προορισμοί στον κόσμο

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Αρούμπα το 2023;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στο Oahu το 2023;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Kauai το 2023;

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους – Airtickets

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια