Άγιο Μαρίνο

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στον Άγιο Μαρίνο το 2023; (& Συμβουλές ασφαλείας)

Ο Άγιος Μαρίνος είναι ένα μικρό μικροκράτος φωλιασμένο στα βουνά της γύρω χώρας της Ιταλίας. Αν και δεν είναι πολύ γνωστό στον ευρύτερο κόσμο, περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τη μικρή χώρα κάθε χρόνο.

Ενώ η χώρα είναι μικρή, έχει πολλά να προσφέρει στους πιθανούς επισκέπτες. Τα κύρια αξιοθέατα είναι τα εντυπωσιακά φρούρια που υψώνονται πάνω από την πόλη, όπως το Rocca Guaita και το Monte Titano.

Η χώρα είναι ένα όμορφο μέρος της μεσαιωνικής και της αναγεννησιακής εποχής και μπορείτε να περάσετε μια υπέροχη μέρα εξερευνώντας τους περιπλανώμενους δρόμους της. Ο Άγιος Μαρίνος είναι επίσης ένας δημοφιλής προορισμός για ψώνια, εν μέρει χάρη στις αφορολόγητες πολιτικές του.

Όμως, ενώ είναι πλούσιο σε πολιτισμό, ιστορία και εκπλήξεις σε κάθε γωνιά, είναι ασφαλές για επίσκεψη ο Άγιος Μαρίνος; Εδώ είναι η άποψή μας.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Μεσόγειο το 2023;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στον Άγιο Μαρίνο το 2023;

Για ένα κομμάτι με τίτλο Is San Marino Safe to Visit, ένα σωρό τουρίστες ψωνίζουν σε μια υπαίθρια αγορά

ΣΑΝ – ΜΑΡΙΝΟ, ΙΤΑΛΙΑ – 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014: Όμορφα δρομάκια του Σαν – Μαρίνο που περιμένουν τους τουρίστες/Zhukov Oleg/Shutterstock

Ναί. Ο Άγιος Μαρίνος είναι πολύ ασφαλής για επίσκεψη. Η μικρή χώρα έχει πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και ουσιαστικά δεν απειλεί από άλλους κινδύνους.

Αν και θα πρέπει ακόμα να λάβετε κάποιες προφυλάξεις και να αποφύγετε ανόητα λάθη, όπως το να αφήνετε τις τσάντες σας χωρίς επίβλεψη, πιθανότατα θα έχετε ένα πολύ ασφαλές ταξίδι όταν επισκέπτεστε τη χώρα.

Οι περισσότερες διεθνείς ταξιδιωτικές συμβουλές συμφωνούν στις εκτιμήσεις τους ότι ο Άγιος Μαρίνος είναι μια πολύ ασφαλής χώρα για επίσκεψη. ο Νέα Ζηλανδία Η κυβέρνηση δεν εκδίδει καν μια συγκεκριμένη ταξιδιωτική οδηγία για τον Άγιο Μαρίνο.

Μερικά περιστατικά μπορεί να συμβούν στον Άγιο Μαρίνο, όπως:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Απάτες

Ορισμένες ταξιδιωτικές συμβουλές αναφέρουν τον κίνδυνο τρομοκρατίας, αλλά ο κίνδυνος τρομοκρατίας είναι αρκετά χαμηλός (περισσότερα για αυτό αργότερα). Γενικά, ο Άγιος Μαρίνος είναι ένας πολύ ασφαλής ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός προορισμός. Προστατεύεται από πολλά από τα κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν ταξιδεύετε σε έναν ευρωπαϊκό προορισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία της CIA, Ο Άγιος Μαρίνος έχει ήπιο μεσογειακό κλίμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανησυχείτε για ακραίες καιρικές συνθήκες κατά την επίσκεψή σας.

Είναι πιο δροσερό από κάποιους άλλους μεσογειακούς προορισμούς χάρη στην τοποθεσία του στα βουνά. Ωστόσο, ο Άγιος Μαρίνος μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιους άλλους τύπους φυσικών καταστροφών.

Βρίσκεται στην ιταλική χερσόνησο, η οποία είναι μια ενεργή σεισμική ζώνη. Αν και οι σεισμοί δεν συμβαίνουν συχνά, μπορεί να συμβούν. Η επίσημη κυβέρνηση του Αγίου Μαρίνου έχει μια σελίδα όπου εκδίδει ειδοποιήσεις σε περίπτωση σεισμικής δραστηριότητας προβλέπεται.

Αν και η σελίδα είναι στα ιταλικά, μπορείτε να τη διαβάσετε χρησιμοποιώντας τη Μετάφραση Google. Οι ειδοποιήσεις για σεισμό συνήθως δημοσιεύονται σε αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης με έδρα τον Άγιο Μαρίνο και την Ιταλία επίσης. Όπως και άλλα μέρη της Μεσογείου, ο Άγιος Μαρίνος κινδυνεύει από πυρκαγιές το καλοκαίρι.

Αν και οι πυρκαγιές εδώ δεν είναι τόσο έντονες όσο σε άλλα μέρη της περιοχής, όπως η άνυδρη Σικελία, μπορούν να είσαι ακόμα επικίνδυνος. Εάν υπάρχει πυρκαγιά στην περιοχή, θα δημοσιευτεί στις τοπικές ειδήσεις (και θα το παρατηρήσετε).

Αποφύγετε χώρους που έχουν πυρκαγιές και μείνετε σε εσωτερικούς χώρους εάν έχετε αναπνευστικά προβλήματα, καθώς ο καπνός μπορεί να είναι επικίνδυνος. Μια δημοφιλής δραστηριότητα στον Άγιο Μαρίνο είναι η πεζοπορία αφού η μικρή χώρα είναι ευλογημένη εντυπωσιακά βουνά.

Όπου κι αν πάτε για πεζοπορία, φροντίστε να ακολουθείτε βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, όπως να γνωρίζετε τα όριά σας όταν πηγαίνετε σε ένα μονοπάτι, να πακετάρετε τα σωστά παπούτσια και εξοπλισμό και να λέτε πάντα σε κάποιον πού πηγαίνετε. Αν και τα ατυχήματα πεζοπορίας είναι σπάνια στον Άγιο Μαρίνο, δεν θέλετε να είστε μια από τις λίγες εξαιρέσεις.

Έγκλημα στον Άγιο Μαρίνο

Ανοιχτοί δρόμοι με απότομη κλίση με ανθρώπους να περπατούν στον Άγιο Μαρίνο

Άγιος Μαρίνος – Ιούλιος 2020: Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, που βρίσκεται στην ψηλότερη κορυφή του Monte Titano, σύμβολο ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Κέντρο και αμυντικός τοίχος/Arkanto/Shutterstock

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το έγκλημα όταν ετοιμάζονται να πάνε στο εξωτερικό. Κανείς δεν θέλει να χρειαστεί να πλοηγηθεί υποβάλλοντας μια αναφορά στην αστυνομία ή ψώνια για ένα νέο τηλέφωνο σε μια ξένη χώρα και μια ξένη γλώσσα.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει ιστορίες τρόμου για ανθρώπους που πέφτουν πορτοφολάδες στην Ευρώπη. Ωστόσο, το έγκλημα δεν είναι ένα από τα προβλήματα που πρέπει να ανησυχείτε όταν επισκέπτεστε τον Άγιο Μαρίνο. Η χώρα έχει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Το έγκλημα κατά κατοίκων και τουριστών είναι πολύ σπάνιο. Ο Άγιος Μαρίνος έχει πολύ χαμηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας. Εδώ και χρόνια, το ποσοστό των ανθρωποκτονιών της ήταν 0 περιστατικά ανά 100.000 άτομα. Εάν το ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι τόσο χαμηλό, τότε το συνολικό ποσοστό βίαιων εγκλημάτων πρέπει επίσης να είναι χαμηλό.

Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος κατά της ιδιοκτησίας, είναι επίσης πολύ χαμηλό. Σύμφωνα με τον δείκτη εγκληματικότητας Numbeo, ο Άγιος Μαρίνος βαθμολογείται με ένα 8,33 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας.

Αυτή είναι μια πολύ χαμηλή τιμή — μια από τις χαμηλότερες στον κόσμο, στην πραγματικότητα. Τα μόνα εγκλήματα για τα οποία ανησυχούν οι άνθρωποι μερικές φορές είναι η διάρρηξη, η κατάχρηση ναρκωτικών, ο βανδαλισμός και οι μικροκλοπές. Αν και οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται στον Άγιο Μαρίνο τα τελευταία χρόνια, όλα αυτά είναι σχετικά.

Η αύξηση της εγκληματικότητας στον Άγιο Μαρίνο σημαίνει πολύ λίγα, δεδομένου ότι το ποσοστό εγκληματικότητας ήταν εξαρχής χαμηλό. Οι ερωτηθέντες σε έρευνες ανέφεραν ότι αισθάνονται πολύ ασφαλείς περπατώντας γύρω από τον Άγιο Μαρίνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και σχεδόν εξίσου ασφαλείς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με Ο Δείκτης Οργανωμένου Εγκλήματος, ο Άγιος Μαρίνος έχει έναν από τους χαμηλότερους βαθμούς εγκληματικότητας στον κόσμο, με 3,48. Περιστασιακά χρησιμοποιείται από ξένα συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος για τη διακίνηση και την πώληση ναρκωτικών, αλλά το εμπόριο ναρκωτικών είναι αρκετά μικρό.

Η πιο κοινή μορφή οργανωμένου εγκλήματος στον Άγιο Μαρίνο είναι η χρήση της χώρας για ξέπλυμα χρήματος. Ο Άγιος Μαρίνος έχει αρκετά χαλαρούς χρηματοοικονομικούς νόμους (αν και έχουν γίνει αυστηρότεροι τα τελευταία χρόνια), καθιστώντας τον προορισμό για αμφίβολες οικονομικές συναλλαγές.

Ωστόσο, αυτό το είδος εγκλήματος σπάνια επηρεάζει τους μέσους πολίτες. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ο Άγιος Μαρίνος έχει τόσο χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Το ένα έχει να κάνει με το μέγεθος της χώρας.

Έχει μικρό, πολύ δεμένο πληθυσμό, γεγονός που καθιστά δύσκολο να ξεφύγεις από το έγκλημα. Επίσης δεν έχει πολλές ευκαιρίες για εγκλήματα αφού είναι τόσο λίγοι οι άνθρωποι. Ο Άγιος Μαρίνος είναι επίσης μια σχετικά ευημερούσα χώρα.

Δεν έχει πολλούς από τους κοινωνικούς παράγοντες που ωθούν τους ανθρώπους προς το έγκλημα, όπως η φτώχεια, η ανεργία και η ανισότητα. Για όλους αυτούς τους λόγους, η προσωπική σας ασφάλεια δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε όταν ταξιδεύετε στον Άγιο Μαρίνο.

Μικροκλοπή

Το μόνο πρόβλημα για το οποίο πρέπει πραγματικά να ανησυχείτε όταν έρθετε στον Άγιο Μαρίνο είναι η μικροκλοπή. Δεν είναι ότι ο Άγιος Μαρίνος είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός μεταξύ των πορτοφολάδων, αλλά ότι οι πορτοφολάδες και άλλες μορφές μικροκλοπών είναι κοινές παντού στον κόσμο και μερικά από τα δυσκολότερα εγκλήματα που πρέπει να σταματήσουν.

Τα μεγάλα πλήθη τουριστών και ημερήσιων ταξιδιωτών που έρχονται στον Άγιο Μαρίνο παρέχουν επίσης κάλυψη για πιθανούς κλέφτες. Πολλοί δεν είναι κάτοικοι του Αγίου Μαρίνου, αλλά συνδυάζονται με συνταξιδιώτες για να επωφεληθούν από την περιστασιακή τους στάση απέναντι στην ασφάλεια.

Αν και οι μικροκλοπές συμβαίνουν στον Άγιο Μαρίνο και είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζετε καθώς σχεδιάζετε το ταξίδι σας, δεν συμβαίνει αρκετά συχνά ώστε να είστε συνεχώς σε επαγρύπνηση.

Στην πραγματικότητα, το ποσοστό μικροκλοπών είναι πολύ χαμηλότερο στον Άγιο Μαρίνο από ό,τι σε πολλούς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. ο καναδική κυβέρνηση αναφέρει τον κίνδυνο μικροκλοπής στην ταξιδιωτική της συμβουλή (είναι ένα από τα μόνα προβλήματα που η κυβέρνηση προειδοποιεί στην ταξιδιωτική της συμβουλή).

Ωστόσο, διευκρινίζει αμέσως ότι το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό στη χώρα. Οι πορτοφολάδες του Αγίου Μαρίνου δεν είναι σκληροί εγκληματίες και οι βασικές προφυλάξεις είναι υπεραρκετές για να τους αποτρέψουν.

Βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε σε κανένα σημείο αφύλακτα αντικείμενα αξίας, όπως το διαβατήριο και το πορτοφόλι σας. Τα πλακόστρωτα δρομάκια μπορεί να φαίνονται σαν παραμύθι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να παρακολουθεί και να ελπίζει για μια στιγμή απροσεξίας.

Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε ζώνη χρημάτων ή αντικλεπτική τσάντα για τον Άγιο Μαρίνο (απλώς μπορεί να φανείτε ανόητος). Ωστόσο, η τοποθέτηση του πορτοφολιού σας σε ασφαλές μέρος, ειδικά εάν υπάρχουν πλήθη ημερήσιων ταξιδιωτών τριγύρω, είναι μια καλή προφύλαξη που πρέπει να λάβετε.

Τρομοκρατία

Στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για τον Άγιο Μαρίνο, ορισμένες χώρες αναφέρουν τον κίνδυνο τρομοκρατίας. ο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατίας στον Άγιο Μαρίνο και ότι οι τρομοκράτες ενδέχεται να στοχοποιήσουν υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου ή ΗΠΑ και κυβερνητικά κτίρια.

Ωστόσο, η μικρή χώρα του Αγίου Μαρίνου είναι πραγματικά μια όαση τρομοκρατικής δραστηριότητας; Αν και οι χώρες μπορεί να το αναφέρουν στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές, ο κίνδυνος τρομοκρατίας είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Ακόμη και το Ηνωμένο Βασίλειο παραδέχεται στην ταξιδιωτική του οδηγία, αφού συμβούλευσε τους τουρίστες να είναι προσεκτικοί κατά της τρομοκρατίας, ότι δεν υπήρξαν πρόσφατα περιστατικά στον Άγιο Μαρίνο.

Στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές, οι κυβερνήσεις συχνά εκδίδουν συμβουλές για τρομοκρατία με βάση τις τάσεις σε ολόκληρη την ήπειρο, όχι επειδή μια χώρα συγκεκριμένα βρίσκεται σε κίνδυνο (οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να εκδώσουν ξεχωριστή ταξιδιωτική οδηγία για τον Άγιο Μαρίνο, κατευθύνοντας τους επισκέπτες στο ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ιταλία αντι αυτου).

Η ίδια η χώρα του Αγίου Μαρίνου είναι απίθανο να βιώσει τρομοκρατία. Είναι πολύ μικρό και δεν παίζει σημαντικό ρόλο στη γεωπολιτική, καθιστώντας το έναν απίθανο στόχο για ριζοσπαστική τρομοκρατία. Υπάρχουν επίσης λίγες έως καθόλου εγχώριες τρομοκρατικές ομάδες.

Οι χώρες έχουν καθήκον να προειδοποιούν τους πολίτες τους για τον κίνδυνο να συμβεί οτιδήποτε, ακόμα κι αν ο κίνδυνος είναι πολύ χαμηλός. Παρά τα όσα μπορεί να διαβάσετε, υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος τρομοκρατίας στον Άγιο Μαρίνο.

Αποφυγή κακών περιοχών

Δεν υπάρχουν περιοχές που πρέπει να αποφύγετε στον Άγιο Μαρίνο. Η χώρα είναι εξαιρετικά ασφαλής και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αισθάνονται ασφαλείς περπατώντας οπουδήποτε, ακόμη και τη νύχτα. Είναι τόσο μικρό που είναι σχεδόν παγκοσμίως ασφαλές. Θα πρέπει να αποφεύγετε την πεζοπορία τη νύχτα μόνο για τον κίνδυνο τραυματισμού, όχι για τον κίνδυνο εγκληματικότητας.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Πανοραμική θέα του Αγίου Μαρίνου με μια γόνδολα που μεταφέρει τους τουρίστες στην κορυφή του βουνού για ένα κομμάτι σχετικά με το αν ο Άγιος Μαρίνος Ιταλία είναι ασφαλής για επίσκεψη

npp_studio/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για την επίσκεψη στον Άγιο Μαρίνο (καθώς και μερικές συμβουλές για να βελτιώσετε τη συνολική εμπειρία σας):

  • Τηρείτε τους τοπικούς νόμους. Ο Άγιος Μαρίνος έχει πολύ αυστηρούς νόμους για τα ναρκωτικά και ακόμη και η κατοχή μπορεί να επιφέρει βαριά πρόστιμα. Μην επιδίδεστε σε παράνομα ναρκωτικά ενώ βρίσκεστε στον Άγιο Μαρίνο για να αποφύγετε να τραβήξετε την ανεπιθύμητη προσοχή από τις αρχές επιβολής του νόμου.
  • Το φαγητό και το νερό του Αγίου Μαρίνου είναι ασφαλή. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το νερό της βρύσης ή το φαγητό του δρόμου ενώ βρίσκεστε στην πόλη. Θα πρέπει να κάνετε τα εμβόλια ρουτίνας σας ενημερωμένα, αλλά αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το πού αποφασίσετε να ταξιδέψετε.
  • Να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε αναμνηστικά. Ορισμένα αναμνηστικά, όπως παροπλισμένα όπλα, είναι νόμιμα προς πώληση στον Άγιο Μαρίνο, αλλά ενδέχεται να μην είναι νόμιμα να τα μεταφέρετε στον επόμενο προορισμό σας.
  • Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τον Άγιο Μαρίνο είναι μια καθαρή μέρα. Θέλετε να έχετε μια καθαρή θέα από τα βουνά!

Συχνές Ερωτήσεις

Άδειος πέτρινος δρόμος στο παλιό ιστορικό τμήμα της πόλης στον Άγιο Μαρίνο

Spirins/Shutterstock

Εδώ είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που τείνουν να κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με την ασφάλεια στον Άγιο Μαρίνο:

Αξίζει να επισκεφτείτε τον Άγιο Μαρίνο;

Ο Άγιος Μαρίνος μπορεί να μην έχει πολλές τοποθεσίες να προσφέρει, αλλά εξακολουθεί να αξίζει να το επισκεφτείτε για τη θέα και μόνο. Τα βουνά προσφέρουν εκπληκτική θέα στη γύρω ύπαιθρο και μέχρι την Αδριατική Θάλασσα τις καθαρές μέρες. Είναι επίσης ένας δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις των αγορών.

Μπορεί κανείς να επισκεφτεί τον Άγιο Μαρίνο;

Όποιος μπορεί να επισκεφθεί την Ιταλία μπορεί επίσης να επισκεφτεί τον Άγιο Μαρίνο γιατί δεν υπάρχουν σκληρά σύνορα μεταξύ των δύο. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε βίζα για να επισκεφθείτε την Ιταλία, θα χρειαστείτε και για τον Άγιο Μαρίνο.

Μπορείτε απλά να περπατήσετε στον Άγιο Μαρίνο;

Ναι, μπορείτε απλά να περπατήσετε στον Άγιο Μαρίνο. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να περάσετε από την Ιταλία, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση από την οποία έρχεστε, επομένως βεβαιωθείτε ότι εισέρχεστε νόμιμα στην Ιταλία.

Γιατί ο Άγιος Μαρίνος είναι φθηνός;

Οι επισκέπτες εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν ότι ο Άγιος Μαρίνος είναι πολύ πιο προσιτός από πολλούς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν φόροι στα κοινά καταναλωτικά αγαθά.

Είναι ο Άγιος Μαρίνος ασφαλής για μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες;

Ο Άγιος Μαρίνος είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον κόσμο για μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες. Έχει τόσο χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας που ακόμη και οι γυναίκες μπορούν να περπατήσουν μόνες τη νύχτα.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τον Άγιο Μαρίνο;

Ο Άγιος Μαρίνος είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη για επίσκεψη! Έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, επομένως τίποτα δεν θα σας εμποδίσει να απολαύσετε αυτή την όμορφη θέα. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια