Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ το 2023;

Για τους λάτρεις της άγριας ζωής, το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ στη Νότια Αφρική είναι ένας προορισμός με λίστα κουβάδων. Το πάρκο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Νότιας Αφρικής, προσελκύοντας πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες  ετησίως.

Είναι επίσης το σπίτι για μερικά από τα καλύτερα αφρικανικά σαφάρι.

Οι επισκέπτες συρρέουν στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ για μια απαράμιλλη εμπειρία σαφάρι. Το Πάρκο φιλοξενεί όλα τα είδη θηραμάτων «Big Five» που προσελκύουν τη μεγαλύτερη προσοχή στο σαφάρι: ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ρινόκεροι και βουβάλια.

Στις διάσημες διαδρομές σαφάρι του Κρούγκερ, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν εκατοντάδες είδη πουλιών. Μπορείτε να κάνετε μια ξενάγηση ή να οδηγήσετε τον εαυτό σας σε ένα σαφάρι για μια συναρπαστική εμπειρία για να έρθετε κοντά στην άγρια ​​ζωή.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι νευρικοί όταν επισκεφτούν το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, καθώς πραγματικά γνωρίζεις από κοντά την άγρια ​​ζωή και οι επισκέπτες συχνά ανησυχούν για την ασφάλεια του να είναι τόσο κοντά σε ελέφαντες και λιοντάρια.

Άλλοι επισκέπτες ανησυχούν για πιο εγκόσμιες απειλές για την ασφάλεια, όπως το έγκλημα. Αλλά μην ανησυχείτε — οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί συνθέτουν αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν το ταξίδι στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι κατάλληλο για εσάς.

Συνεχίστε να διαβάζετε για έναν λεπτομερή οδηγό για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να είστε ασφαλείς κατά την επίσκεψή σας στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Aκολουθήστε μας στο facebook

 • Επίσκεψη το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ
 • Πού να μείνετε στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ το 2023;

Ναί. Το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι ένας ως επί το πλείστον ασφαλής προορισμός όταν επισκέπτεστε τη Νότια Αφρική, ειδικά αν ακολουθείτε τους κανόνες του πάρκου.

Οι κανόνες υπάρχουν για έναν λόγο, για να σας προστατεύσουν από τα ζώα στο πάρκο που είναι ακόμα άγρια. Πρόσφατα, υπήρξε επίσης μια αύξηση της εγκληματικότητας στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, αλλά οι σωστές προφυλάξεις μπορούν να σας κρατήσουν ασφαλείς.

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν ταξιδεύετε στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι ότι είναι εθνικό πάρκο, όχι ζωολογικός κήπος.

Το πάρκο καλύπτει πάνω από 7.000 τετραγωνικά μίλια  άγριας ζωής, όπου τα ζώα επιτρέπεται να ζουν εντελώς φυσικά, σύμφωνα με τον τρόπο που τα άγρια ​​ένστικτά τους τους λένε να ζουν. Δεν είναι τιθασευμένοι σε καμία περίπτωση.

Για να παραμείνετε ασφαλείς στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες που ισχύουν για την προστασία των επισκεπτών. Το πάρκο έχει αυστηρό κώδικα συμπεριφοράς  για τους επισκέπτες και οι παραβάτες θα τιμωρούνται καθώς θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους.

Όταν πηγαίνετε σε σαφάρι, είτε πρόκειται για ξενάγηση είτε για αυτοοδήγηση, πρέπει να παραμένετε στο όχημά σας ανά πάσα στιγμή, εκτός από καθορισμένες κατασκηνώσεις ανάπαυσης ή σημεία για πικνίκ που προστατεύονται από ζώα.

Ενώ τα ζώα είναι συνηθισμένα σε οχήματα σαφάρι και ξέρουν να μην πλησιάζουν τα άτομα με 4×4 που οδηγούν μέσα στο πάρκο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την ασφάλειά σας όταν βγαίνετε από το όχημα.

Θα πρέπει επίσης να λάβετε άλλες προφυλάξεις για να βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τα ζώα από ασφαλή απόσταση. Ποτέ μην ταΐζετε και μην προσπαθείτε να αγγίξετε τα ζώα – ανεξάρτητα από το πόσο χαριτωμένα είναι, να θυμάστε ότι αυτά είναι άγρια ​​ζώα.

Εάν οδηγείτε μόνοι σας, επιτρέπεται να οδηγείτε μόνο σε εξουσιοδοτημένους δρόμους κάτω από μια συγκεκριμένη ταχύτητα. Μερικοί επισκέπτες επιλέγουν να διανυκτερεύσουν στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Μπορείτε να μείνετε σε ιδιωτικό καταφύγιο ή κάμπινγκ.

Εάν κάνετε κάμπινγκ στο πάρκο, επιτρέπεται να κατασκηνώσετε μόνο σε καθορισμένα κάμπινγκ. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στον χώρο σας πριν το σκοτάδι , καθώς οι αρχές κλείνουν τις πύλες στα κάμπινγκ για να προστατεύσουν τους επισκέπτες από τα άγρια ​​ζώα.

Ελέγξτε τις αναρτημένες ώρες κλεισίματος για κάθε κάμπινγκ όταν κάνετε κράτηση. Εκτός από τα άγρια ​​ζώα, υπάρχουν απειλές από άλλους ανθρώπους στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Το πάρκο δέχεται πολλούς ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο, καθιστώντας το δημοφιλή στόχο εγκληματικότητας.

Τα κοινά εγκλήματα μέσα στο πάρκο περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Απάτες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Ληστεία
 • Ανθρωποκτονία

Ενώ τα περισσότερα εγκλήματα είναι ασήμαντα, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν ορισμένα βίαια εγκλήματα στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Αν και το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στο πάρκο είναι χαμηλό, πρέπει να προσέχετε αυτόν τον κίνδυνο.

Με βασική προετοιμασία, μπορείτε να αποφύγετε τα περισσότερα αρνητικά περιστατικά στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε επίγνωση των πιθανών κινδύνων πριν πάτε.

Έγκλημα στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

Rich T Photo/Shutterstock

Τα ζώα δεν είναι η μόνη αιτία ανησυχίας στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Αν και το ίδιο το πάρκο δεν έχει πολλούς μόνιμους κατοίκους, υπήρξαν περιστατικά εγκληματικότητας στην περιοχή.

Τα περισσότερα εγκλήματα που συμβαίνουν στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ δεν επηρεάζουν άμεσα τους επισκέπτες. Για παράδειγμα, τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα είναι η λαθροθηρία και η διαφθορά.

Στις αρχές του 2023, οι ερευνητές δημοσίευσαν μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς μια δεκαετία ενδημικής διαφθοράς στο πάρκο που έχει τρομοκρατήσει το προσωπικό και έχει θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες κατά της λαθροθηρίας. Αυτά τα εγκλήματα είναι σοβαρά και θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του πάρκου.

Ωστόσο, είναι απίθανο να επηρεάσουν άμεσα την ασφάλεια των επισκεπτών. Υπήρξαν κάποια περιστατικά κλοπής στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Οι περισσότερες κλοπές γίνονται από μαϊμούδες και μπαμπουίνους που είναι έξυπνοι όταν μπαίνουν σε κάμπινγκ και καταφύγια.

Ωστόσο, μερικές φορές οι άνθρωποι διαπράττουν εγκλήματα και στο πάρκο. Μπορείτε συνήθως να αποφύγετε να πέσετε θύμα κλοπής στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ λαμβάνοντας βασικές προφυλάξεις.

Είναι δύσκολο να βρείτε ακριβείς στατιστικές εγκληματικότητας για το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, καθώς υπάρχουν τόσο λίγοι κάτοικοι πλήρους απασχόλησης και εγκληματικά περιστατικά, αλλά ανέκδοτα στοιχεία από συνταξιδιώτες σας συμβουλεύουν να θυμάστε να κρατάτε την επιφυλακή σας, ακόμη και όταν περιβάλλεται από τη φύση.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι το ίδιο το πάρκο αλλά η προσέγγιση του εθνικού πάρκου, καθώς πρέπει να διασχίσετε μερικές δυσάρεστες περιοχές. Έχουν σημειωθεί περισσότερα βίαια επεισόδια στην περιοχή γύρω από το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ παρά στο ίδιο το πάρκο.

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νότια Αφρική εξέδωσε ακόμη και ταξιδιωτικό συναγερμό για την πύλη Numbi στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ και τον δρόμο που οδηγεί σε αυτήν μετά από μια σειρά βίαιων εγκλημάτων.

Ένας Γερμανός τουρίστας δολοφονήθηκε  όταν πλησίασε την πύλη σε μια ληστεία αυτοκινήτου που πήγε στραβά, προκαλώντας ανησυχίες και εικασίες σχετικά με το πιθανό κλείσιμο της πύλης.

Θα πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις και φροντίστε να θυμάστε ότι το πάρκο βρίσκεται τελικά στη Νότια Αφρική, μια χώρα που υποφέρει συνολικά από υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Ωστόσο, εφόσον ακολουθείτε τις συμβουλές των αρχών του πάρκου, είστε σε καλό δρόμο για να παραμείνετε ασφαλείς.

Κλοπή

Όπου κι αν ταξιδεύετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πιθανώς υπάρχει κίνδυνος κλοπής. Οι κλέφτες συχνά στοχεύουν τουρίστες επειδή γνωρίζουν ότι γνωρίζουν λιγότερο το περιβάλλον τους και είναι πιο πιθανό να έχουν τιμαλφή.

Οι κλέφτες συχνά δραστηριοποιούνται σε εθνικά πάρκα επειδή γνωρίζουν ότι οι τουρίστες θα είναι εκεί και ότι οι τουρίστες θα νιώθουν ασφάλεια επειδή βρίσκονται σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

Το εθνικό πάρκο Kruger δεν είναι διαφορετικό. Πολλές «κλοπές» στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ γίνονται από «εγκληματίες» που έχουν τέσσερα πόδια, μακριές ουρές και πολλή γούνα.

Οι πίθηκοι και οι μπαμπουίνοι ευθύνονται για πολλά περιστατικά κλοπής, ειδικά σε χώρους πικνίκ, κάμπινγκ και καταφύγια. Στις επίσημες συμβουλές για το πάρκο, το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ αναφέρει ότι πολλοί πίθηκοι και μπαμπουίνοι περιφέρονται σε κλειδωμένες, περιφραγμένες περιοχές κατασκήνωσης.

Βεβαιωθείτε ότι τα πράγματά σας είναι ασφαλή και αποθηκευμένα καθώς αυτά τα ζώα έλκονται από χαλαρά αντικείμενα. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το φαγητό και το ποτό – μην αφήνετε ποτέ το φαγητό σας χωρίς επίβλεψη.

Βάλτε φαγητό που δεν έχετε φάει σε ένα κλουβί και θα χρειαστεί να παραδώσετε μερικά αντικείμενα στη ρεσεψιόν κατά το check out. Υπάρχουν επίσης ορισμένες ανθρώπινες κλοπές στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, ιδιαίτερα διαρρήξεις οχημάτων.

Οι κλέφτες θα πάρουν πράγματα από σταθμευμένα οχήματα που ανήκουν σε άτομα που πηγαίνουν σε σαφάρι με οδηγό. Οι διαρρήξεις οχημάτων είναι επίσης συχνές στους δρόμους που οδηγούν στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, ειδικά γύρω από στάσεις ανάπαυσης και βενζινάδικα.

Κάθε φορά που αφήνετε το αυτοκίνητό σας, βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες είναι κλειδωμένες με ασφάλεια και ότι όλα τα παράθυρα είναι τυλιγμένα.

Μην αφήνετε αντικείμενα αξίας ορατά στο αυτοκίνητο και προσπαθήστε να μην τα αφήνετε καθόλου στο αυτοκίνητο. Εάν ταξιδεύετε με ομάδα, βεβαιωθείτε ότι κάποιος μένει με το αυτοκίνητο σε στάσεις ανάπαυσης και βενζινάδικα, ενώ η υπόλοιπη ομάδα ανεφοδιάζεται με καύσιμα.

Ληστεία

Εκτός από τις μικροκλοπές, υπάρχει κίνδυνος πιο βίαιης εγκληματικότητας μέσα και γύρω από το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα είναι η ληστεία. Το 2022, ένας Γερμανός τουρίστας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας αυτοκινήτου που πήγε στραβά λίγο έξω από την πύλη Numbi του Εθνικού Πάρκου Κρούγκερ.

Η περιοχή κοντά σε αυτήν την πύλη έχει δει μεγαλύτερο κίνδυνο εγκληματικότητας καθώς και περισσότερες πολιτικές αναταραχές και διαμαρτυρίες. Οι ένοπλες ληστείες είναι πολύ απίθανες στο πάρκο, αλλά θα πρέπει να προετοιμαστείτε για αυτόν τον κίνδυνο καθώς ταξιδεύετε προς το πάρκο.

Επιλέξτε προσεκτικά το δρομολόγιό σας και αναζητήστε ασφαλείς δρόμους εκ των προτέρων. Να είστε προσεκτικοί στα οδοφράγματα, καθώς αυτές είναι κοινές τακτικές που χρησιμοποιούν οι ληστές αυτοκινητοδρόμων και οι ληστές αυτοκινήτων. Προσπαθήστε να μην τραβήξετε την προσοχή αναβοσβήνοντας τα τιμαλφή σας.

Αποφυγή κακών περιοχών

Sabie, Νότια Αφρική – 16 Σεπτεμβρίου 2018: Πινακίδα που δείχνει την πύλη εισόδου του εθνικού πάρκου Kruger, πύλη Numbi/Shams F Amir/Shutterstock

Η αποφυγή κακών περιοχών γύρω από το Εθνικό Πάρκο Kruger μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να πέσετε θύμα εγκλήματος. Η χειρότερη περιοχή στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι η περιοχή γύρω από την πύλη Numbi.

Οι αξιωματούχοι το ονόμασαν hotspot εγκλήματος  ακόμη και πριν από την ανθρωποκτονία που αναφέρθηκε παραπάνω, καθώς υπήρξαν αρκετές ένοπλες ληστείες και επιθέσεις στο δρόμο που οδηγεί στην πύλη. Ο δρόμος έξω από την πύλη είναι έξω από την εντολή των φυλάκων του πάρκου και η βοήθεια των αρχών επιβολής του νόμου δεν είναι εύκολα διαθέσιμη. Χρησιμοποιήστε άλλες πύλες για να μπείτε στο πάρκο.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές ασφαλείας για την επίσκεψη στο πάρκο:

 • Δεν επιτρέπεται να πάρετε φυτά ή να αφήσετε κανένα ίχνος στο ίδιο το πάρκο. Οι παραβάτες τιμωρούνται αυστηρά. Φροντίστε να ακολουθείτε πάντα τους κανόνες του πάρκου.
 • Το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ βρίσκεται σε ζώνη κινδύνου ελονοσίας. Λάβετε φάρμακα κατά της ελονοσίας πριν ταξιδέψετε εκεί ως προφύλαξη και αποφύγετε να επισκεφτείτε το πάρκο εάν είστε έγκυος. Λάβετε προφυλάξεις για να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών.
 • Μπορείτε να οδηγήσετε μόνοι σας στο πάρκο, αλλά οι συνθήκες του δρόμου είναι συχνά δύσκολες, ειδικά όταν ο καιρός είναι βροχερός. Μια ξενάγηση είναι πιο ακριβή, αλλά και πιο ασφαλής.
 • Έχουν γίνει κλοπές από μπανγκαλόου και θέρετρα στο παρελθόν, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε χρηματοκιβώτιο εάν το δωμάτιό σας διαθέτει ή πάρτε τα τιμαλφή σας μαζί σας ενώ είστε έξω σε σαφάρι.

Συχνές Ερωτήσεις

Wilhelm Coetzee/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις στις οποίες μπορεί να θέλετε να μάθετε τις απαντήσεις πριν επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ:

Είναι το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ ασφαλές για τους τουρίστες;

Ναι, το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι ασφαλές για τους τουρίστες. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε όλους τους κανόνες του πάρκου για να εξασφαλίσετε τη δική σας ασφάλεια, αλλά αν το κάνετε, θα πρέπει να περάσετε καλά όταν βρίσκεστε εκεί.

Ποια είναι τα κύρια ζητήματα στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ;

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι η διαφθορά και η λαθροθηρία. Η παράνομη ανάπτυξη απειλεί επίσης τα ενδιαιτήματα πολλών ζώων. Ωστόσο, αυτά είναι προβλήματα που σπάνια επηρεάζουν άμεσα τους επισκέπτες.

Τι προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνετε όταν επισκέπτεστε το πάρκο Kruger;

Όταν επισκέπτεστε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε μια ασφαλή απόσταση μακριά από τα ζώα. Παρόλο που τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι χαμηλά, μην αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας αφύλακτα. Τέλος, λάβετε προφυλάξεις κατά των τσιμπημάτων σφαλμάτων καλύπτοντας τα χέρια και τα πόδια και εφαρμόζοντας σπρέι για σφάλματα.

Είναι ασφαλές να οδηγείτε από το Γιοχάνεσμπουργκ στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ;

Ναι, είναι ασφαλές να οδηγείτε από το Γιοχάνεσμπουργκ στο πάρκο. Ο νότιος δρόμος πρόσβασης είναι καλά ταξιδεμένος και καλά συντηρημένος και σας οδηγεί στην πύλη Paul Kruger, η οποία είναι αρκετά ασφαλής.

Μπορείτε να κολυμπήσετε στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ;

Ορισμένα κάμπινγκ και θέρετρα στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ έχουν πισίνες στις οποίες μπορούν να κολυμπήσουν οι επισκέπτες. Ωστόσο, δεν μπορείτε να κολυμπήσετε στα ποτάμια και τις τρύπες με νερό γύρω από το πάρκο, καθώς εκεί φιλοξενούνται μερικές φορές επικίνδυνη άγρια ​​ζωή.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ;

Το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου μπορείτε να έρθετε κοντά σε άγρια ​​ζώα όπως λιοντάρια όταν βρίσκονται ακόμα στο φυσικό τους περιβάλλον και να το κάνετε με ασφάλεια.

Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες, αλλά η εμπειρία αξίζει τον κόπο.

Υπάρχει κάποια εγκληματικότητα στο πάρκο, ειδικά στους δρόμους που πλησιάζουν ορισμένες από τις πύλες, αλλά μερικές βασικές προφυλάξεις και η αποφυγή κακών περιοχών όπως η πύλη Numbi μπορούν να σας κρατήσουν ασφαλείς. Αν επισκεφτείτε τη Νότια Αφρική, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το πάρκο.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε σε ένα σχετικά ασφαλές περιβάλλον, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ σήμερα!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια