Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Σρι Λάνκα;

Η Σρι Λάνκα, η μικρή νησιωτική χώρα στα ανοιχτά της ινδικής ακτής, είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για όσους αναζητούν την όμορφη φύση, το νόστιμο φαγητό και την ιστορία χιλιάδων ετών.

Το 2019, 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν τη Σρι Λάνκα. Οι επισκέπτες στη Σρι Λάνκα έχουν σίγουρα πολλά να δουν. Εξερευνήστε την όμορφη φύση, όπως το Εθνικό Πάρκο Udawalawe, το οποίο φιλοξενεί πολλούς ελέφαντες, τα λιβάδια τσαγιού του Hill Country ή τις παραλίες στον κόλπο Arugam.

Δείτε ιστορικά μνημεία, όπως το φρούριο Sigiriya του πέμπτου αιώνα στην κορυφή του βράχου, τα αρχαία βουδιστικά ερείπια της Anuradhapura ή την τελευταία βασιλική πρωτεύουσα του Kandy.

Η πολυπολιτισμική κληρονομιά του νησιού εκτίθεται στην αρχιτεκτονική, τα φεστιβάλ και φυσικά το νόστιμο φαγητό.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να επισκεφθείτε τη Σρι Λάνκα που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κλείσετε τα εισιτήριά σας για να επισκεφθείτε αμέσως. Ωστόσο, πριν επισκεφτείτε οποιοδήποτε νέο μέρος, είναι καλή ιδέα να προετοιμαστείτε για αυτό που μπορεί να συναντήσετε στο έδαφος.

Αλλά μην ανησυχείτε — οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί δημιούργησαν αυτόν τον περιεκτικό οδηγό για να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στις πιο κοινές ανησυχίες ασφάλειας της Σρι Λάνκα για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Aκολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε επίσης:Ταξιδεύοντας στη Σρι Λάνκα

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Σρι Λάνκα το 2023;

Το ταξίδι στη Σρι Λάνκα τώρα είναι ως επί το πλείστον ασφαλές, καθώς οι προηγούμενες αναταραχές έχουν ηρεμήσει. Οι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν μικροεγκλήματα όπως πορτοφολάδες, αλλά έχουν συμβεί περισσότερα βίαια εγκλήματα στο παρελθόν.

Είναι καλό να έχετε κάποια γνώση της πολιτικής κατάστασης πριν πάτε. Ο λόγος που πολλοί τουρίστες είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την επίσκεψη στη Σρι Λάνκα τώρα οφείλεται στην οικονομική κρίση και τις εμφύλιες αναταραχές που έπληξαν τη χώρα το 2022.

Αυτή η αναταραχή είναι μία από τις κύριες ανησυχίες που αναφέρουν οι περισσότερες χώρες στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για τη Σρι Λάνκα.

Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες απαριθμούν τις εμφύλιες αναταραχές ως έναν από τους λόγους για την έκδοση ταξιδιωτικών συμβουλών Επιπέδου Δεύτερου , μαζί με τις επίμονες ελλείψεις και την τρομοκρατία.

Διαδηλώσεις συγκλόνισαν τη Σρι Λάνκα από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2022 ως απάντηση στην οικονομική καταστροφή, τις ελλείψεις βασικών αγαθών και τη διαφθορά της κυβέρνησης.

Η κακοδιαχείριση της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια οδήγησε στην οικονομική κρίση ακρωτηριάζοντας το διεθνές εμπόριο της Σρι Λάνκα , καθιστώντας τη χώρα εξαρτημένη από τις εισαγωγές και προκαλώντας ακόμη και εκτεταμένες αποτυχίες των καλλιεργειών.

Στα μέσα του 2022, οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα είχαν χορτάσει και βγήκαν στους δρόμους για να ζητήσουν την παραίτηση του προέδρου, εισβάλλοντας ακόμη και στο πολυτελές προεδρικό μέγαρο . Ωστόσο, οι διαδηλώσεις κατεστάλησαν και πολλοί ηγέτες διαδηλώσεων αντιμετωπίζουν κατηγορίες από την κυβέρνηση.

Από τις αρχές του 2023 , υπάρχουν λίγες διαμαρτυρίες στη Σρι Λάνκα (αν και αυτά είναι καλά νέα για τους διεθνείς επισκέπτες, δεν είναι τόσο καλά νέα για τους ντόπιους καθώς η οικονομική κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί πολύ).

Η Love Sri Lanka, ένας συνασπισμός από τον τοπικό τουριστικό τομέα, λέει ότι η χώρα είναι ασφαλής για επίσκεψη τώρα καθώς η αναταραχή έχει ηρεμήσει. Εάν δείτε διαμαρτυρία ή κόσμο να συγκεντρώνεται, φύγετε αμέσως από την περιοχή.

Οι κυβερνητικές καταστολές δεν είναι φιλικές προς τους ξένους που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις. Αν και ορισμένα από τα χειρότερα από την οικονομική ελεύθερη πτώση ήταν περιορισμένα, η Σρι Λάνκα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου  προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να αναμένουν ελλείψεις σε βασικά αγαθά, όπως καύσιμα και φάρμακα. Τα ταξιδιωτικά σας σχέδια μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν την τελευταία στιγμή, καθώς το δελτίο καυσίμων επηρεάζει τις μεταφορές.

Η συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση και η διάλυση της κοινωνίας στη Σρι Λάνκα σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο έγκλημα. Οι κοινές ανησυχίες περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Άλλες μορφές μικροκλοπών
 • Απάτες
 • Λεκτική παρενόχληση
 • Προσβολή
 • Τρομοκρατία

Τα περισσότερα βίαια περιστατικά στη Σρι Λάνκα δεν επηρεάζουν τους τουρίστες, αλλά τα μικροεγκλήματα που στρέφονται κατά αλλοδαπών αυξάνονται. Ένα τελευταίο κομμάτι του τοπικού πλαισίου που πρέπει να γνωρίζετε προτού επισκεφθείτε τη Σρι Λάνκα είναι η ιστορία του εμφυλίου πολέμου.

Ο Εμφύλιος Πόλεμος της Σρι Λάνκα έλαβε χώρα από το 1983 έως το 2009 μεταξύ των μειονοτικών αυτονομιστών Ταμίλ και του πλειοψηφικού Σιναλέζικου κράτους.

Αν και υπογράφηκε κατάπαυση του πυρός, τα σημάδια του πολέμου εξακολουθούν να είναι ορατά καθώς οι εντάσεις στην κοινότητα είναι ακόμα υψηλές, χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ορισμένες περιοχές της χώρας εξακολουθούν να έχουν νάρκες ξηράς και ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου  .

Οι συνέπειες του Εμφυλίου Πολέμου της Σρι Λάνκα επηρεάζουν κυρίως τους ντόπιους και όχι τους τουρίστες.

Ωστόσο, θα πρέπει ακόμα να γνωρίζετε αυτό το γεγονός καθώς ορισμένες περιοχές εξακολουθούν να επηρεάζονται από αυτόν τον πόλεμο μέσω αυξημένης ασφάλειας και ναρκών ξηράς. Επίσης, δεν θέλετε να κάνετε άβολες ερωτήσεις στους ντόπιους φίλους.

Έγκλημα στη Σρι Λάνκα

GALE, ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ-6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2107: Ντόπιοι στην οδό της πόλης Galle στις 6 Ιανουαρίου 2017. Σρι Λάνκα. Το Galle είναι η μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι στα νότια της Σρι Λάνκα, πρωτεύουσα της νότιας επαρχίας/Aleksandar Todorovic/Shutterstock

Το έγκλημα είναι ένα από τα κύρια προβλήματα για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν στη Σρι Λάνκα. Η χώρα βιώνει ένα μέτρια υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, ένα ποσοστό που αυξάνεται λόγω της οικονομικής κρίσης.

Είναι καλή ιδέα να παραμένετε σε εγρήγορση για το έγκλημα όταν βρίσκεστε στη Σρι Λάνκα. Το ποσοστό βίαιων εγκλημάτων στη Σρι Λάνκα δεν είναι πολύ υψηλό. Για παράδειγμα, το ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι 3,48 περιστατικά ανά 100.000 άτομα, το οποίο είναι χαμηλότερο από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα ποσοστά άλλων βίαιων εγκλημάτων είναι επίσης μετρίως χαμηλά. Όταν συμβαίνουν, τα βίαια εγκλήματα σπάνια επηρεάζουν τους τουρίστες, καθώς στοχεύουν κυρίως ντόπιους.

Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ υψηλότερο από το ποσοστό του βίαιου εγκλήματος μόνο. Σύμφωνα με το Numbeo, η Σρι Λάνκα βαθμολογείται με 40,89 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι μια μέτρια τιμή.

Οι ερωτηθέντες ασχολούνταν κυρίως με εγκλήματα ιδιοκτησίας όπως διαρρήξεις, κλοπές από οχήματα, κλοπές και κλοπές. Άλλα μικροεγκλήματα όπως η λεκτική παρενόχληση και η κατάχρηση ναρκωτικών αναφέρθηκαν επίσης σε μέτρια επίπεδα.

Με διαφορά το πιο ανησυχητικό έγκλημα σύμφωνα με τους ντόπιους είναι η διαφθορά και η δωροδοκία. Δυστυχώς, η παραλυτική οικονομική κρίση της Σρι Λάνκα είχε επίδραση και στο ποσοστό εγκληματικότητας. Το 2022 η εγκληματικότητα στη χώρα αυξήθηκε δραστικά.

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!Αποκτήστε την δωρεάν & κάντε συναλλαγές χωρίς προμήθειες! Κάντε εγγραφή εδώ

Σύμφωνα με τις τοπικές ειδήσεις, σημειώθηκαν σχεδόν 200 δολοφονίες και 1.000 ληστείες μόνο τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022. Η τοπική αστυνομία ανέφερε επίσης αυξήσεις σε διαρρήξεις σε σπίτια, κλοπές αγροτικού εξοπλισμού και βία με όπλα.

Τα καταφύγια γυναικών ανέφεραν δραστική αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Η αύξηση της εγκληματικότητας συχνά συνοδεύει μια οικονομική ύφεση, καθώς οι άνθρωποι ωθούνται σε πιο απελπισμένες ενέργειες λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης.

Η κατάρρευση του νόμου και της τάξης που προκλήθηκε από τις κακές κοινωνικές συνθήκες οδήγησε επίσης σε αύξηση της βίας που σχετίζεται με τα όπλα, η οποία συνδέθηκε με το οργανωμένο έγκλημα , ιδιαίτερα με τους εμπόρους ναρκωτικών.

Όταν οι εγκληματίες βλέπουν ότι οι αρχές δεν διαθέτουν πόρους, αισθάνονται πιο τολμηροί να παραβιάσουν το νόμο.

Καθώς η πολιτική κατάσταση στη Σρι Λάνκα ηρεμούσε από τα τέλη του 2022, το ποσοστό εγκληματικότητας έχει επίσης σταθεροποιηθεί κάπως. Ωστόσο, το ποσοστό μικροκλοπών εξακολουθεί να είναι υψηλό καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Μικροκλοπή

Το έγκλημα που είναι πιο πιθανό να συναντήσετε στη Σρι Λάνκα είναι η μικροκλοπή. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου  προειδοποιεί τους πολίτες της ότι έχουν σημειωθεί αύξηση της εγκληματικότητας σε χαμηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια στη Σρι Λάνκα, λόγω των εκτεταμένων ελλείψεων.

Τα κοινά μικροεγκλήματα στη Σρι Λάνκα περιλαμβάνουν πορτοφολάδες, αρπαγές τσάντας, διαρρήξεις σε δωμάτιο ξενοδοχείου και κλοπές από το πίσω μέρος των μοτοσυκλετών.

Οι κλέφτες συχνά στοχεύουν ξένους επειδή αντιλαμβάνονται ότι θα είναι πιο προσοδοφόροι στόχοι από τους ντόπιους που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Η καναδική κυβέρνηση  απαριθμεί μερικά κοινά hotspot για μικροκλοπές, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής μεταφοράς, ξενοδοχείων και ξενώνων όπου συχνάζουν ξένοι, αγορές και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπου υπάρχει πολύς κόσμος.

Θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή για να βεβαιωθείτε ότι θα φύγετε από τη Σρι Λάνκα με όλα τα τιμαλφή σας ανέπαφα.

Επενδύστε σε μια ασφαλή μέθοδο για να κρατήσετε τα τιμαλφή σας, όπως μια ζώνη με χρήματα, μια βαλίτσα ή μια τσάντα με χιαστί. Όταν περπατάτε κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους, κρατήστε την τσάντα σας στην αντίθετη πλευρά του σώματός σας από την κυκλοφορία για να αποτρέψετε κλοπές από μοτοσικλέτες.

Η απάτη με πιστωτικές κάρτες και ΑΤΜ είναι και τα δύο κοινά στη Σρι Λάνκα. Πληρώστε σε μετρητά εκτός από αξιόπιστες τοποθεσίες (τα περισσότερα μέρη στην αγροτική Σρι Λάνκα δέχονται μόνο μετρητά ούτως ή άλλως). Ποτέ μην αφήσετε κανέναν να αφαιρέσει την κάρτα σας από τα μάτια σας.

Τρομοκρατία

Η τρομοκρατία είναι μια σοβαρή ανησυχία για τους ταξιδιώτες στη Σρι Λάνκα. Το 2019, μια σειρά βομβών εξερράγη στη Σρι Λάνκα την Κυριακή του Πάσχα, με στόχο τη μειονοτική χριστιανική κοινότητα της χώρας.

Υπολογίζεται ότι 290 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε οκτώ ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία.

Μια ομάδα τοπικών μαχητών που συνδέονται με το ISIS κατηγορήθηκε για την επίθεση. Ωστόσο, αρκετά χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς, οι ντόπιοι χριστιανοί διαμαρτυρήθηκαν για την αργή, αναποτελεσματική διαδικασία της δικαιοσύνης.

Οι επιθέσεις της Κυριακής του Πάσχα του 2019 ήταν οι χειρότερες στην ιστορία της Σρι Λάνκα, αλλά σύμφωνα με την ταξιδιωτική οδηγία της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας , υπάρχει συνεχής απειλή τρομοκρατίας.

Πολλές τρομοκρατικές ομάδες εξακολουθούν να αποτελούν απειλή και έχουν προθέσεις να στοχοποιήσουν ξένους. Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας δεν είναι η μόνη που προειδοποιεί κατά της τρομοκρατίας στην ταξιδιωτική της συμβουλή.

 Το αναφέρει και η αυστραλιανή κυβέρνηση , αναφέροντας τον κίνδυνο για τους ξένους. Κοινοί στόχοι είναι πολυσύχναστες περιοχές, θρησκευτικά φεστιβάλ και τοποθεσίες, κυβερνητικά κτίρια και μέρη δημοφιλή στους ξένους.

Εάν βρίσκεστε σε πλήθος, μείνετε σε εγρήγορση για πιθανά προβλήματα, όπως άτομα που ενεργούν ύποπτα. Έχετε πάντα στο μυαλό σας μια οδό διαφυγής. Μπορεί να θέλετε να αποφύγετε τα δημοφιλή φεστιβάλ για να ελαχιστοποιήσετε εντελώς τον κίνδυνο.

Τα καλά νέα είναι ότι από το 2019, η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα έχει εντείνει δραστικά τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας. Έχετε πάντα μαζί σας την ταυτότητά σας, καθώς οι τακτικοί έλεγχοι ασφαλείας είναι συνηθισμένοι καθώς μετακινείστε σε όλη τη χώρα.

Προϋπολογίστε επιπλέον χρόνους για ελέγχους ασφαλείας σε ευαίσθητες τοποθεσίες όπως το αεροδρόμιο. Η κυβέρνηση μπορεί να ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας ανά πάσα στιγμή, επομένως να είστε προετοιμασμένοι και να παρακολουθείτε τις τοπικές ειδήσεις.

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου (και τι τις κάνει έτσι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αποφυγή κακών περιοχών

Negombo, Σρι Λάνκα – 29 Σεπτεμβρίου 2009: Άνθρωποι στον κεντρικό δρόμο στην τουριστική περιοχή κοντά στην ψαραγορά/Fotopogledi/Shutterstock

Υπάρχουν ορισμένα μέρη της Σρι Λάνκα που είναι καλύτερο να αποφύγετε. Αποφύγετε να περπατάτε σε αγροτικές περιοχές στις βόρειες και ανατολικές επαρχίες, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές ναρκές ξηράς που δεν έχουν εκραγεί από τον εμφύλιο πόλεμο.

Η πόλη Jaffna στα βόρεια έχει κακή φήμη καθώς ήταν η έδρα της εξέγερσης των Ταμίλ. Πολλοί άνθρωποι έρχονται στη Σρι Λάνκα για τις παραλίες, αλλά αποφεύγουν να περπατούν στην παραλία αργά το βράδυ λόγω του κινδύνου βίαιου εγκλήματος.

Παραθαλάσσιες πόλεις όπως το Negombo και το Hikkaduwa είναι επικίνδυνες μετά το σκοτάδι, ειδικά για τις γυναίκες. Στο Κολόμπο, οι περισσότερες γειτονιές με εγκλήματα βρίσκονται μακριά από το κέντρο της πόλης. Αποφύγετε επικίνδυνα προάστια όπως το Nugegoda.

Τα 8 καλύτερα σημεία για σέρφινγκ στη Σρι Λάνκα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς όταν επισκέπτεστε τη Σρι Λάνκα:

 • Οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν πρόσθετες προφυλάξεις. Υπήρξαν περιπτώσεις παρενόχλησης και επίθεσης γυναικών στο παρελθόν. Ποτέ μην δέχεστε φαγητό ή ποτά από αγνώστους και μην αφήνετε τα ποτά σας χωρίς επίβλεψη. Αποφύγετε να ταξιδεύετε μόνοι σας τη νύχτα. Κάντε κράτηση δραστηριοτήτων μέσω αξιόπιστων εταιρειών.
 • Ακολουθήστε τις τοπικές ειδήσεις. Η κοινοτική βία μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή και δεν θέλετε να πιαστείτε στη μέση χωρίς να το γνωρίζετε. Οι τοπικές ειδήσεις μπορούν επίσης να σας ενημερώσουν για τυχόν σημεία ελέγχου.
 • Αναμένετε ελλείψεις. Οι ελλείψεις σημαντικών αγαθών όπως καύσιμα, φάρμακα, εισαγόμενα τρόφιμα, ακόμη και ηλεκτρική ενέργεια επηρεάζουν τους αλλοδαπούς. Τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα καταστήματα που απευθύνονται σε ξένους είναι συνήθως καλά εφοδιασμένα, αλλά πιθανότατα θα νιώσετε την πρέζα κάποια στιγμή.
 • Μην χρησιμοποιείτε φάρμακα. Οι ποινές για χρήση και διακίνηση ναρκωτικών είναι αυστηρές, φτάνοντας μέχρι και τη θανατική ποινή.

 

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να γνωρίζετε πριν επισκεφτείτε τη Σρι Λάνκα:

Είναι ασφαλείς οι αλλοδαποί στη Σρι Λάνκα;

Ναι, οι ξένοι είναι κυρίως ασφαλείς στη Σρι Λάνκα. Τα βίαια εγκλήματα κατά αλλοδαπών είναι πρακτικά ανήκουστα. Οι αλλοδαποί μπορεί να βιώσουν μικροκλοπές και λεκτική παρενόχληση, αλλά τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια.

Είναι η Σρι Λάνκα προσιτή ή ακριβή;

Η Σρι Λάνκα είναι ένας προσιτός ταξιδιωτικός προορισμός, ειδικά για άτομα που κερδίζουν χρήματα στο εξωτερικό λόγω της ευνοϊκής συναλλαγματικής ισοτιμίας. Τα περισσότερα έξοδα, από τη διαμονή μέχρι το φαγητό, είναι φιλικά προς τον προϋπολογισμό.

Είναι η Σρι Λάνκα καλή για μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες;

Ενώ πολλές γυναίκες ταξιδεύουν στη Σρι Λάνκα και περνούν υπέροχα, θα πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις ως σόλο ταξιδιώτη. Μην περπατάτε τη νύχτα και ερευνάτε προσεκτικά τις εκδρομές που κάνετε κράτηση.

Ταξιδεύοντας στη Σρι Λάνκα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Γιατί οι ξένοι επισκέπτονται τη Σρι Λάνκα;

Παρά τις περιστασιακές προκλήσεις της επίσκεψης στη Σρι Λάνκα, οι ξένοι επισκέπτονται αυτή τη χώρα όλη την ώρα. Τα πανέμορφα τοπία, συμπεριλαμβανομένων των παρθένων παραλιών, του πλούσιου πολιτισμού και των νόστιμων κουζινών είναι όλα τα κύρια έλξη για τους ξένους επισκέπτες.

Αξίζει να επισκεφτείτε τη Σρι Λάνκα τώρα;

Μερικοί ταξιδιώτες μπορεί να διστάζουν να επισκεφθούν τη Σρι Λάνκα τώρα λόγω της πρόσφατης αναταραχής. Ωστόσο, οι περισσότερες διαδηλώσεις έχουν υποχωρήσει και η χώρα είναι σε μεγάλο βαθμό ασφαλής για επίσκεψη τώρα.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Σρι Λάνκα;

Η Σρι Λάνκα έχει περάσει αρκετά προβλήματα, από έναν εμφύλιο πόλεμο δεκαετιών μέχρι την οικονομική και πολιτική αναταραχή. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα δεν επηρεάζουν τους τουρίστες.

Εφόσον είστε σε επιφυλακή από μικροκλοπές, μπορείτε να έχετε μια ασφαλή, ασφαλή στιγμή επισκεπτόμενοι τη χώρα. Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας τώρα και δείτε όλα όσα έχει να προσφέρει η Σρι Λάνκα!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια