Είναι ασφαλές το Κανκούν

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κανκούν το 2023;

Το Κανκούν είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών του Μεξικού. Το 2022, η πόλη δέχτηκε 30 εκατομμύρια επιβάτες , ένας τεράστιος αριθμός επισκεπτών για κάθε τουριστικό προορισμό.

Οι παραλίες και τα θέρετρα είναι η κύρια έλξη για τους επισκέπτες στο Κανκούν. Το Zona Hotelera ή το Hotel Zone είναι το μέρος όπου μένουν οι περισσότεροι άνθρωποι και η σειρά από θέρετρα, κλαμπ και μπαρ ακριβώς κατά μήκος της παραλίας φιλοξενεί τα περισσότερα από τα πιο διάσημα νυχτερινή ζωή του Κανκούν.

Για τους τουρίστες που θέλουν μια πιο αυθεντική εμπειρία, κατευθυνθείτε στο κέντρο του Κανκούν για την τοπική κουλτούρα και το υπέροχο street food.

Απομακρυνθείτε από το Κανκούν και μπορείτε να δείτε μερικούς ακόμη θησαυρούς της χερσονήσου Γιουκατάν, όπως κενότες ή τρύπες για κολύμπι και τα ερείπια των Μάγια στο Τσιτσέν Ίτζα.

Ακόμα κι αν δεν είστε ταξιδιώτης που θέλει να διασκεδάσει, το Κανκούν αξίζει να επισκεφτείτε για αυτούς τους θησαυρούς. Το Κανκούν σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείτε, αλλά μπορεί να ανησυχείτε για την ασφάλεια δεδομένης της φήμης που έχει το Μεξικό διεθνώς.

Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός αναλύει την καρδιά της ασφάλειας στο Κανκούν και ποιες προφυλάξεις μπορεί να χρειαστείτε για να παραμείνετε ασφαλείς. Ελάτε μαζί μας καθώς επισημαίνουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κανκούν το 2023;

Φωτογραφία ανθρώπων που περπατούν κατά μήκος του ξύλινου πεζόδρομου στο Quintana Roo για έναν οδηγό με τίτλο Is Cancun Safe to Visit

Το Κανκούν είχε από καιρό τη φήμη ότι είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στο Μεξικό. Παρόλο που η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί πρόσφατα, η πόλη εξακολουθεί να είναι ως επί το πλείστον ασφαλής για τους ταξιδιώτες.

Ωστόσο, δεν πρέπει να δίνετε προσοχή στον άνεμο μόνο και μόνο επειδή είστε σε διακοπές, γι’ αυτό φροντίστε να λάβετε τις σωστές προφυλάξεις για να προστατευθείτε από το έγκλημα.

Το Κανκούν βρίσκεται στη νότια μεξικανική πολιτεία Quintana Roo, η οποία είναι μια από τις πιο ασφαλείς περιοχές στο Μεξικό. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ  απλώς λέει στους πολίτες της να επιδείξουν πρόσθετη προσοχή στο Quintana Roo, το δεύτερο χαμηλότερο συμβουλευτικό επίπεδο στο σύστημα.

Άλλες κυβερνήσεις είναι πιο χαλαρές όταν λένε στους ανθρώπους να ταξιδέψουν στο Κανκούν και τις γύρω περιοχές.

Για παράδειγμα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου  δίνει στους πολίτες της το πράσινο φως για να ταξιδέψουν στο Κανκούν και το Κουιντάνα Ρου, αν και συνιστά στους επισκέπτες να διαβάσουν τις απαραίτητες προφυλάξεις που μπορεί να χρειαστεί να λάβουν.

Το έγκλημα συμβαίνει στο Κανκούν. Τα κοινά εγκλήματα περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Κλοπή αφύλακτων αντικειμένων
 • Ποτό αιχμηρό
 • Προσβολή
 • Ενοπλη ληστεία

Ενώ τα περισσότερα περιστατικά που επηρεάζουν τους τουρίστες τείνουν να είναι μικροεγκλήματα ιδιοκτησίας, τα βίαια εγκλήματα έχουν επηρεάσει ορισμένους επισκέπτες στο παρελθόν. Συχνά, άλλοι επισκέπτες βρίσκονται πίσω από τα εγκληματικά επεισόδια, όχι μόνο ντόπιοι.

Τα ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας είναι δυστυχώς υψηλά στο Κανκούν και αυξάνονται λόγω της αύξησης της βίας των καρτέλ. Ενώ τα καρτέλ σπάνια στοχεύουν απευθείας τουρίστες, υπάρχει κίνδυνος να εμπλακούν στα διασταυρούμενα πυρά.

Αν και δεν θα πρέπει να ακυρώσετε το ταξίδι σας στο Κανκούν εξαιτίας αυτού, είναι καλή ιδέα να διαβάσετε για την απειλή για να μπορέσετε να προετοιμαστείτε. Εκτός από το έγκλημα, είναι καλή ιδέα να προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας στο Κανκούν μαθαίνοντας περισσότερα για πιθανές φυσικές καταστροφές που θα μπορούσαν να χτυπήσουν.

Οι τυφώνες είναι οι πιο συχνές καταστροφές στο Κανκούν. Το 2005, ο τυφώνας Wilma κατέστρεψε το 80% της πόλης , επηρεάζοντας το τουριστικό εμπόριο για τα επόμενα χρόνια. Αν και οι περισσότεροι τυφώνες δεν είναι σχεδόν τόσο ισχυροί, εξακολουθούν να είναι δυσάρεστοι.

Η εποχή των τυφώνων στο Κανκούν διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο και κορυφώνεται από τα μέσα Αυγούστου έως τον Οκτώβριο. Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν το Κανκούν κατά την περίοδο των τυφώνων.

Ωστόσο, μετά την ανοικοδόμηση μετά τον τυφώνα Wilma, τα περισσότερα θέρετρα στο Κανκούν είναι χτισμένα για να αντέχουν σε ισχυρούς τυφώνες και έχουν αφιερωμένα καταφύγια τυφώνων, καθιστώντας το ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για διακοπές στην Καραϊβική κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων.

Έγκλημα στο Κανκούν

Ρόδα λούνα παρκ και εμπορικό κέντρο που απεικονίζονται ως μέρος ενός οδηγού με τίτλο είναι το Κανκούν ασφαλές για επίσκεψη

Το έγκλημα είναι το πρωταρχικό μέλημα των επισκεπτών στο Κανκούν, και δικαιολογημένα. Η πόλη έχει ένα αρκετά υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας που αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με έναν χάρτη ανθρωποκτονιών στο Μεξικό, το ποσοστό ανθρωποκτονιών για τον Μπενίτο Χουάρες, τον δήμο που φιλοξενεί το Κανκούν, είναι 44,5 περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Αυτή είναι μια μέτρια τιμή σε σύγκριση με άλλες πόλεις του Μεξικού, αλλά εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει μια αύξηση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια στο Κανκούν. Συνήθως, ανθρωποκτονίες και άλλα βίαια εγκλήματα συμβαίνουν στα περίχωρα του Κανκούν, μακριά από κορυφαίες τουριστικές περιοχές όπως το Zona Hotelera.

Ωστόσο, στις αρχές του 2023, μια σειρά από συγκλονιστικά περιστατικά κλόνισαν αυτή την ψευδαίσθηση. Τον Απρίλιο του 2023 , τέσσερα πτώματα βρέθηκαν στην παραλία κοντά στα μεγάλα ξενοδοχεία του Κανκούν.

Τα θύματα, κανένα από τα οποία δεν ήταν ξένοι επισκέπτες, συνδέθηκαν αργότερα με καρτέλ, αλλά η αυξανόμενη ατιμωρησία εξακολουθεί να σοκάρει. Οι περισσότεροι κάτοικοι του Κανκούν συμφωνούν ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται.

Σύμφωνα με το Numbeo , το Κανκούν βαθμολογείται με 61,68 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, μια υψηλή τιμή. Τα εγκλήματα για τα οποία ανησυχούν περισσότερο οι άνθρωποι είναι η κατάχρηση ναρκωτικών και η διαφθορά και η δωροδοκία, ακολουθούμενα από τις κλοπές και τις μικροκλοπές.

Η αύξηση της εγκληματικότητας στο Κανκούν συνδέεται με την αυξανόμενη βία στα καρτέλ σε όλο το Μεξικό. Μετά τις προτομές κατά της διακίνησης ναρκωτικών από τη μεξικανική κυβέρνηση, τα μεγάλα καρτέλ διαλύθηκαν και οι υπόλοιπες φατρίες μάχονται για τον έλεγχο της αγοράς και της επικράτειας.

Αυτές οι συγκρούσεις διαχέονται σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές όπως οι παραλίες του Κανκούν. Δυστυχώς, η τουριστική επιτυχία του Κανκούν το βάζει στο ραντάρ αυτών των καρτέλ.

Οι τουρίστες σε ζώνες πάρτι όπως το Κανκούν οδηγούν τη ζήτηση για παράνομα ναρκωτικά, καθιστώντας το μια προσοδοφόρα περιοχή για τον έλεγχο κάθε καρτέλ ναρκωτικών.

Η μεξικανική κυβέρνηση γνωρίζει ότι πρέπει να διατηρήσει ασφαλείς περιοχές όπως το Κανκούν για να συνεχίσουν να έρχονται οι τουρίστες, ειδικά σε περιοχές όπως το Κανκούν, όταν τόσο μεγάλο μέρος της τοπικής οικονομίας βασίζεται στον τουρισμό.

Τα τελευταία χρόνια, οι αρχές έχουν ενισχύσει την ασφάλεια στο Κανκούν, συμπεριλαμβανομένης της μόνιμης ανάπτυξης της Εθνικής Φρουράς. Χάρη στην πρόσθετη προσπάθεια της κυβέρνησης, οι τουριστικές περιοχές του Κανκούν είναι πιθανώς μερικά από τα ασφαλέστερα μέρη του Μεξικού.

Θα πρέπει ακόμα να λάβετε κάποιες προφυλάξεις, καθώς είναι δική σας ευθύνη να κρατήσετε τον εαυτό σας ασφαλή, αλλά αν δεν απομακρυνθείτε πολύ από το πεπατημένο μονοπάτι, θα πρέπει να αισθάνεστε ασφαλείς στο Κανκούν.

Μικροκλοπή

Η μικροκλοπή είναι το πιο συνηθισμένο έγκλημα στα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του Μεξικού και το Κανκούν δεν διαφέρει.

Για τους εγκληματίες, οι τουρίστες παρέχουν την τέλεια ευκαιρία για πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών και άλλες μορφές κλοπής, επειδή συχνά μεταφέρουν λιγότερα πολύτιμα αντικείμενα από ό,τι οι ντόπιοι και τείνουν να είναι λιγότερο προσεκτικοί.

Λάβετε βασικές προφυλάξεις για να προστατευθείτε από πορτοφολάδες και άλλες μορφές κλοπής, ειδικά όταν βγαίνετε από τις περιοχές του θερέτρου και στους γύρω δρόμους του Κανκούν.

Αποφύγετε οποιεσδήποτε ενέργειες που μπορεί να σας ξεχωρίσουν ως δυνητικά επικερδή στόχο, όπως να φοράτε ακριβά κοσμήματα ή ρολόγια και να λαμβάνετε πολλά μετρητά.

Αν δεν κατευθύνεστε κατευθείαν σε μια ωραία βραδινή έξοδο, αφήστε τα κοσμήματα στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας (ή καλύτερα, στο σπίτι). Βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας δεν είναι ποτέ προσβάσιμα σε έναν πιθανό κλέφτη. Μην αφήνετε ποτέ τα πράγματά σας χωρίς επίβλεψη.

Οι τουρίστες συχνά αφήνουν τις τσάντες τους στην παραλία και μετά εκπλήσσονται όταν επιστρέφουν από το κολύμπι και διαπιστώνουν ότι το τηλέφωνο και το πορτοφόλι τους έχουν φύγει. Μην κρεμάτε την τσάντα σας από την πλάτη μιας καρέκλας σε ένα εστιατόριο και μην αφήνετε τις αποσκευές σας χωρίς επίβλεψη στο λόμπι ενός ξενοδοχείου κατά το check in.

Οι κλέφτες μπορεί να κρύβονται οπουδήποτε. Έχουν γίνει κάποιες κλοπές από ξενοδοχεία και θέρετρα στο Κανκούν. Βάζετε πάντα τα τιμαλφή σας στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου σας και μην τα αφήνετε ποτέ ανοιχτά.

Εάν δεν έχετε χρηματοκιβώτιο δωματίου, ρωτήστε το ξενοδοχείο σας για εναλλακτικές λύσεις.

Ορισμένα ξενοδοχεία διαθέτουν χρηματοκιβώτια στο λόμπι όπου μπορούν να αποθηκεύουν τιμαλφή για τους επισκέπτες. Απλώς βεβαιωθείτε ότι λάβατε μια απόδειξη εάν αφήσετε ένα αντικείμενο στο χρηματοκιβώτιο του λόμπι, ώστε να αποδείξετε ότι ήταν ευθύνη του ξενοδοχείου εάν χαθεί.

Βία που σχετίζεται με το καρτέλ

Τα τελευταία χρόνια, η βία των καρτέλ γίνεται όλο και περισσότερο πρόβλημα στο συνήθως ασφαλές Κανκούν. Η αυστραλιανή κυβέρνηση  προειδοποιεί στην ταξιδιωτική της γνωμοδότηση για το Μεξικό ότι υπήρξαν ακόμη και πυροβολισμοί σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Κανκούν.

Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, τα μέλη του καρτέλ σπάνια στοχεύουν απευθείας τουρίστες. Αντίθετα, επικεντρώνονται στο ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με μέλη αντίπαλων καρτέλ. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να πιαστείς στα διασταυρούμενα πυρά.

Εάν παρατηρήσετε μια τεταμένη κατάσταση, εγκαταλείψτε την περιοχή αμέσως πριν μπορεί να κλιμακωθεί. Ακολουθήστε το παράδειγμα των ντόπιων — αν δείτε ντόπιους να μαζεύουν τα πράγματά τους και να φτάνουν για την έξοδο, ελάτε μαζί τους το συντομότερο δυνατό.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί επίσης για την αύξηση άλλων βίαιων εγκλημάτων που συνοδεύουν την αύξηση της βίας των καρτέλ στη Ριβιέρα των Μάγια, συμπεριλαμβανομένου του Κανκούν. Οι τουρίστες έχουν πέσει θύματα απαγωγών, κλοπών αυτοκινήτων και επιθέσεων στο Κανκούν.

Μερικές φορές οι εγκληματίες που διενεργούν αυτά τα βίαια εγκλήματα συνδέονται με καρτέλ. Τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν τη νύχτα, επομένως περιορίστε τις κινήσεις σας μετά το σκοτάδι.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε την πόλη, παραμείνετε σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές όπου η επιβολή του νόμου τείνει να περιπολεί. Αποφύγετε τυχόν σκοτεινά σοκάκια ή σκοτεινά τμήματα της παραλίας όπου μπορεί να παραμονεύουν ληστές.

Προσπαθήστε να μην οδηγείτε όταν το σκοτάδι ή να πάρετε ταξί σε εκδρομές έξω από το Κανκούν τη νύχτα. Θέλετε οι αισθήσεις σας να είναι σε εγρήγορση, ώστε να μπορείτε να βγείτε από μια κατάσταση εάν αισθάνεστε επικίνδυνη.

Για το λόγο αυτό, είναι καλή ιδέα να μην το παρακάνετε με το αλκοόλ όσο βρίσκεστε στο Κανκούν. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι έρχονται στο Κανκούν για πάρτι, η υπερβολική μέθη καθιστά πιο πιθανό να γίνετε στόχος εγκληματιών ή να βρεθείτε σε μια δύσκολη κατάσταση.

Αποφυγή κακών περιοχών

Φωτογραφία ενός αστυνομικού σε ένα ATV που απεικονίζεται σε μια από τις σχηματικές περιοχές του Κανκούν

Το έγκλημα στο Κανκούν συνήθως περιορίζεται σε ορισμένες επικίνδυνες περιοχές. Το να μένετε μακριά τους είναι το κλειδί για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να παραμείνει ασφαλής. Η περιοχή στο κέντρο της πόλης του Κανκούν είναι ένας δημοφιλής προορισμός για άτομα που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την τοπική κουλτούρα απ’ ό,τι μπορούν τηρώντας το θέρετρο τους.

Ωστόσο, γίνεται λίγο πρόχειρο τη νύχτα, οπότε εξερευνήστε μόνο εάν είστε σίγουροι ότι μένετε σε ασφαλείς δρόμους και είστε με μια μεγαλύτερη ομάδα.

Το Κανκούν έχει μερικές πιο επικίνδυνες γειτονιές.

Αυτοί είναι:

 • Bonfil
 • Πράσινη κοιλάδα
 • Σάντα Σεσίλια
 • Τρεις βασιλιάδες

Αυτές οι γειτονιές έχουν πολύ υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και καλύτερα να αποφεύγονται. Ευτυχώς, τα περισσότερα βρίσκονται μακριά από τουριστικές περιοχές, οπότε είναι απίθανο να σας πιάσουν κατά λάθος.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Φωτογραφία μιας γωνιάς του δρόμου με την Coco Bongo που απεικονίζεται για έναν οδηγό με τίτλο Is cancun Safe to Visit, επισημαίνοντας τις περιοχές στις οποίες πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για το Κανκούν:

 • Μην χρησιμοποιείτε παράνομα ναρκωτικά. Παρά τη φήμη του Κανκούν ως ζώνης για πάρτι, η χρήση ναρκωτικών στην πραγματικότητα τιμωρείται αυστηρά στο Μεξικό. Επιπλέον, δεν θέλετε να δώσετε περισσότερα χρήματα στα διαβόητα καρτέλ από αυτά που έχουν ήδη ή να καταλήξουν στο ραντάρ τους.
 • Να προσέχετε πάντα το ποτό σας στα νυχτερινά κέντρα του Κανκούν. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν είστε γυναίκα, καθώς γυναίκες ταξιδιώτες έχουν δεχθεί επίθεση στο παρελθόν.
 • Να είστε ασφαλείς όταν εξερευνάτε τη νυχτερινή ζωή. Οι εγκληματίες συχνά στοχεύουν σε μεθυσμένους τουρίστες στα κλαμπ του Κανκούν και δεν θέλετε να είστε στο άκρο. Πηγαίνετε πάντα με μια ομάδα έμπιστων ανθρώπων. Πηγαίνετε στην τουαλέτα ανά δύο καθώς δεν θέλετε ποτέ να είστε μόνοι.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν κολυμπάτε. Φροντίστε να μην ξεπεράσετε τα δικά σας όρια και να κολυμπήσετε σε βάθη για τα οποία δεν είστε προετοιμασμένοι. Ακολουθήστε τυχόν δημοσιευμένες προειδοποιήσεις και συμβουλές ναυαγοσωστών. Μην κολυμπάτε όταν είστε σε κατάσταση μέθης.

Συχνές Ερωτήσεις

Φωτογραφία από drone της Playa Ballenas στο Quintana Roo, όπως φαίνεται από τον αέρα με το ελαφρύ γαλαζοπράσινο νερό να αγκαλιάζει τη λευκή άμμο που απεικονίζεται για έναν οδηγό με τίτλο Is Cancun Safe to Visit

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στο Κανκούν:

Είναι ασφαλές το Κανκούν αυτή τη στιγμή το 2023;

Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Κανκούν έχει σίγουρα αυξηθεί το 2023. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ασφαλές να το επισκεφτείτε καθώς η μεξικανική αστυνομία περιπολεί όλες τις τουριστικές περιοχές.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στο Κανκούν αυτή τη στιγμή;

Χάρη στις αυξημένες προσπάθειες των αρχών επιβολής του νόμου στο Κανκούν, η πόλη είναι ασφαλής να ταξιδέψει αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, παρακολουθήστε τις τοπικές ειδήσεις πριν από το ταξίδι σας για να δείτε αν αλλάξει κάτι.

Υπάρχουν ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για το Κανκούν του Μεξικού;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν ταξιδιωτική προειδοποίηση επιπέδου 2 για την Quintana Roo, την πολιτεία στην οποία βρίσκεται το Κανκούν. Αναφέρει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, συμπεριλαμβανομένου του Κανκούν, λόγω των υψηλών ποσοστών εγκληματικότητας, αλλά μπορούν να το επισκεφτούν.

Είναι το Κανκούν ασφαλές για γυναίκες ταξιδιώτες;

Πολλές γυναίκες ταξιδιώτες επισκέπτονται το Κανκούν κάθε χρόνο. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε πρόσθετες προφυλάξεις που μπορεί να μην χρειάζεται να λάβουν οι άνδρες, όπως να μην περπατάτε μόνοι σας το βράδυ και να είστε πολύ προσεκτικοί στα μπαρ και στα κλαμπ.

Πότε πρέπει να αποφύγω τα ταξίδια στο Κανκούν;

Είναι καλή ιδέα να αποφύγετε να ταξιδέψετε στο Κανκούν μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου. Αυτή είναι η κορύφωση της εποχής των τυφώνων και το Κανκούν χτυπιέται μερικές φορές από πολύ ισχυρές καταιγίδες.

Λοιπόν, είναι το Κανκούν ασφαλές για επίσκεψη;

Το Κανκούν δεν είναι τόσο ασφαλές όσο παλιά λόγω της αύξησης του εγκλήματος που σχετίζεται με τα καρτέλ. Ωστόσο, οι περιπολίες επιβολής του νόμου έχουν επίσης αυξηθεί και οι περισσότεροι τουρίστες έχουν ασφαλείς εμπειρίες εκεί αρκεί να λαμβάνουν τις σωστές προφυλάξεις.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και ένα γενικά ασφαλές περιβάλλον (με δεδομένο ότι μένετε στα θέρετρα), τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Κανκούν. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια