Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Tulum το 2023; (& Συμβουλές ασφαλείας)

Η μεξικανική πόλη Τουλούμ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Βρίσκεται στην όμορφη Ριβιέρα Μάγια, το Τουλούμ δέχεται πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες  ετησίως, μεγάλο κατόρθωμα για μια πόλη περίπου 50.000 κατοίκων.

Οι περισσότεροι επισκέπτονται το Tulum για τις παραλίες του, οι οποίες έχουν παρθένα άμμο και καθαρά νερά, που τις καθιστούν την ιδανική βάση για χαλάρωση στην παραλία ή πιο περιπετειώδεις δραστηριότητες, όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα ή καταδύσεις.

Υπάρχουν πολλά να κάνετε στο Tulum μακριά από τις ακτές επίσης. Μπορείτε να εξερευνήσετε τα cenotes, τις μοναδικές τρύπες για κολύμπι που βρίσκονται μόνο στο Γιουκατάν, να επισκεφθείτε τα ερείπια των Μάγια, να απολαύσετε τα στούντιο και τα εστιατόρια γιόγκα στην πόλη ή να επισκεφθείτε ένα από τα πάρκα περιπέτειας.

Όμως, ενώ αυτή η περιοχή είναι πλούσια σε αρχαία ιστορία, πολιτισμό, φαγητό και εκπληκτική φυσική ομορφιά, είναι ασφαλές για επίσκεψη το Τουλούμ; Εδώ είναι η άποψή μας.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Tulum το 2023;

Για ένα κομμάτι με τίτλο Is Tulum Safe to Visit, το Cenote Casa Tortuga απεικονίζεται ανάμεσα σε δέντρα στη ζούγκλα ενώ ο ήλιος λάμπει πάνω από την κορυφή

eskystudio/Shutterstock

Ναί. Το Tulum είναι πολύ ασφαλές για επίσκεψη και είναι στην πραγματικότητα ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς του Μεξικού. Πέρα από αυτό, πρόσφατα σημειώθηκε αύξηση της εγκληματικότητας, κυρίως λόγω των καρτέλ ναρκωτικών που μάχονται για εδάφη στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Γιουκατάν, επομένως οι επισκέπτες θα πρέπει να λάβουν πρόσθετες προφυλάξεις που ίσως δεν χρειαζόταν να λάβουν πριν από μερικά χρόνια.

Οι περισσότερες χώρες που εκδίδουν ταξιδιωτικές συμβουλές για το Μεξικό φροντίζουν να προσδιορίζουν πληροφορίες για τη Riviera Maya, το Yucatan ή το Quintana Roo, οι οποίες είναι οι περιοχές (και η πολιτεία) στις οποίες ανήκει το Tulum.

Το κάνουν επειδή γνωρίζουν ότι το Τουλούμ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε όλο το Μεξικό.

Έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση;

Προστατέψτε τον εαυτό σας από απροσδόκητες διακοπές.

Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση όταν κάνετε κράτηση αφού κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους μας.

Βοηθά επίσης να εξετάσετε τις ταξιδιωτικές συμβουλές για το Μεξικό συνολικά για να πάρετε μια γενική ιδέα για την κατάσταση ασφάλειας που μπορείτε να περιμένετε να βρείτε μόλις βρεθείτε στην πόλη. Οι περισσότερες χώρες, όπως η Αυστραλία , συμβουλεύουν τους πολίτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο Μεξικό, κυρίως λόγω του κινδύνου εγκληματικότητας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκδίδουν ταξιδιωτικές συμβουλές ειδικά για διαφορετικές πολιτείες στο Μεξικό, επειδή η κατάσταση ασφάλειας είναι τόσο διαφορετική από πολιτεία σε πολιτεία. Η πολιτεία Quintana Roo, στην οποία βρίσκεται το Tulum, υπόκειται σε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 2 λόγω του κινδύνου βίαιου εγκλήματος.

Ωστόσο, υπάρχουν λίγες πολιτείες στο Μεξικό που είναι πιο ασφαλείς από το Quintana Roo. Η μεγαλύτερη ανησυχία για τους ανθρώπους που επισκέπτονται το Τουλούμ είναι το έγκλημα.

Τα κοινά εγκλήματα στην πόλη περιλαμβάνουν:

 • Μικροκλοπή
 • Διαρρήξεις
 • Ληστεία
 • Αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά
 • Προσβολή
 • Ανθρωποκτονία

Το πρόβλημα με την εγκληματικότητα στο Τουλούμ συνεχίζεται εδώ και λίγο. Τον Ιανουάριο του 2022, το Υπερπόντιο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια εξέδωσε προειδοποίηση ταξιδιού για δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο Quintana Roo, συμπεριλαμβανομένου του Tulum, λόγω αυξημένης εγκληματικότητας.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της εγκληματικότητας προήλθε από τη βία των καρτέλ, η οποία τείνει να στοχεύεται, αλλά οι τουρίστες μπορούν ακόμα να παγιδευτούν στα διασταυρούμενα πυρά. Εκτός από την εγκληματικότητα, οι επισκέπτες πρέπει να γνωρίζουν τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών.

Το Tulum βρίσκεται στην Καραϊβική, η οποία βιώνει μια έντονη περίοδο τυφώνων που κορυφώνεται κάθε χρόνο στα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο. Το Τουλούμ και η υπόλοιπη Ριβιέρα Μάγια είναι πιο νότια από τους χειρότερους τυφώνες, αλλά η πόλη έχει πληγεί από τυφώνες  στο παρελθόν.

Το ταξίδι στο Τουλούμ κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο για ορισμένους άλλους προορισμούς της Καραϊβικής, επειδή οι τυφώνες είναι πιο σπάνιοι και πιο αδύναμοι εκεί.

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για πολύ ζεστό, υγρό καιρό και συχνή βροχή – το τίμημα που πληρώνετε για χαμηλότερες τιμές και λιγότερα πλήθη. Παρακολουθήστε τα δελτία καιρού για να δείτε εάν υπάρχουν ειδοποιήσεις για τυφώνα.

Έγκλημα στο Τουλούμ

Σκελετοί και ποδήλατα σε ένα παγκάκι κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στο Tulum για να δείξουν ότι είναι μια τουριστική περιοχή και είναι ως επί το πλείστον ασφαλής για επίσκεψη

Τουλούμ, Μεξικό. 25 Μαΐου 2021. Σκελετοί σκάλισμα σε ξύλινο παγκάκι με σταθμευμένο ποδήλατο και πινακίδα στον αστικό δρόμο/Pandora Pictures/Shutterstock

Το έγκλημα είναι το πιο κοινό πρόβλημα για το οποίο ανησυχούν οι άνθρωποι όταν σχεδιάζουν ένα ταξίδι στο Τουλούμ. Η πόλη γνώρισε μια ταχεία ανάπτυξη της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα της βίαιης εγκληματικότητας. Μεταξύ των αρχών του 2022 και των αρχών του 2023, οι ανθρωποκτονίες αυξήθηκαν κατά 488%.

Σύμφωνα με περιφερειακές στατιστικές του Μεξικού, το ποσοστό ανθρωποκτονιών στο Τουλούμ είναι 222,1 περιστατικά ανά 100.000 άτομα, που είναι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών μεταξύ των δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Ωστόσο, αυτό συμβαίνει επειδή είναι μια αρκετά μικρή πόλη, οπότε κατά τον υπολογισμό του ποσοστού ανά πληθυσμό, κάθε περιστατικό μεγεθύνεται. Μεταξύ Νοεμβρίου 2022 και Οκτωβρίου 2023, σημειώθηκαν 86 ανθρωποκτονίες στην πόλη.

Η αύξηση της εγκληματικότητας στο Tulum οφείλεται στα καρτέλ ναρκωτικών. Πριν από μερικά χρόνια, ένα από τα μεγαλύτερα καρτέλ στην περιοχή διαλύθηκε, δημιουργώντας ένα κενό εξουσίας.

Το Tulum και η Riviera Maya είναι μερικές από τις πιο προσοδοφόρες αγορές ναρκωτικών στη χώρα λόγω του υψηλού αριθμού τουριστών, οι οποίοι οδηγούν το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης ναρκωτικών στη χώρα. Τα περισσότερα από τα βίαια εγκλήματα συνδέονται με αυτόν τον αγώνα για την εξουσία.

Αυτό σημαίνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρωποκτονιών και άλλων βίαιων εγκλημάτων στοχεύει, είτε σε μέλη αντίπαλων καρτέλ είτε σε ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων που αρνούνται να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του καρτέλ. Οι άμαχοι έχουν παγιδευτεί στο παρελθόν στα πυρά, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών τουριστικών ζωνών, αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια.

Ο δήμος λαμβάνει επίσης μέτρα για να κάνει το Τουλούμ πιο ασφαλές. Υπάρχει αυξημένη παρουσία ασφαλείας σε τουριστικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων μελών της Εθνικής Φρουράς, καθώς και τεχνικές λύσεις όπως κάμερες ασφαλείας.

Οι προσπάθειες έχουν ήδη αποφέρει αποτελέσματα, καθώς τα ποσοστά εγκληματικότητας μειώθηκαν το καλοκαίρι του 2023. Είναι πολύ πιο πιθανό να επηρεαστείτε από ένα πιο απλό έγκλημα, όπως η κλοπή, στο Τουλούμ παρά από κάποιο περιστατικό υψηλού προφίλ βίας καρτέλ.

Αν και τα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα είναι σίγουρα ανησυχητικά, επηρεάζουν τους ντόπιους πολύ περισσότερο από τους τουρίστες. Επιπλέον, δεν ήταν αρκετά επικίνδυνο για να αποτρέψει εκατομμύρια επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών επισκεπτών που επιστρέφουν που γνωρίζουν καλά τους πιθανούς κινδύνους, αλλά εξακολουθούν να επιστρέφουν στο Τουλούμ.

Κλοπή

Μπορεί να μην το γνωρίζετε από τα πρωτοσέλιδα, αλλά η κλοπή είναι στην πραγματικότητα το πιο συνηθισμένο έγκλημα που επηρεάζει τους επισκέπτες στο Tulum, όχι η φρικιαστική δολοφονία καρτέλ.

Αν και το ποσοστό κλοπής είναι χαμηλότερο από ό,τι σε ορισμένους άλλους προορισμούς του Μεξικού, οι μικροκλοπές είναι ευρέως διαδεδομένες σε όλες τις πόλεις-θέρετρα του Μεξικού. Οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχοι

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου  προειδοποιεί για τον κίνδυνο μικροεγκλημάτων σε όλο το Μεξικό, συμπεριλαμβανομένου του Tulum, στην ταξιδιωτική της συμβουλή. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις για να προστατεύσετε τα τιμαλφή σας ενώ βρίσκεστε στο Τουλούμ, όπως:

 • Μην αφήνετε τα τιμαλφή σας αφύλακτα στην παραλία.
 • Διαδώστε γύρω από τα τιμαλφή σας. Αποθηκεύστε μερικά εφεδρικά πέσο έξω από το πορτοφόλι σας, έτσι ώστε ακόμα κι αν σας πορτοφολήσουν, να μπορέσετε να επιστρέψετε στο σπίτι.
 • Πάρτε μαζί σας μόνο ό,τι χρειάζεστε για την ημέρα. Αφήστε επιπλέον μετρητά και εφεδρικές κάρτες στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας.
 • Μην φλας ακριβά κοσμήματα ή πολλά μετρητά. Αφήστε ακριβά αντικείμενα στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας ή, ακόμα καλύτερα, στο σπίτι.

Οι κλέφτες στοχεύουν μερικές φορές ανθρώπους αφού χρησιμοποιούν ΑΤΜ. Αποφύγετε τη χρήση ΑΤΜ τη νύχτα. Χρησιμοποιείτε μόνο ασφαλή ΑΤΜ μέσα σε τράπεζες και άλλα κτίρια, καθώς τα ΑΤΜ του δρόμου είναι συνηθισμένοι στόχοι απάτης καθώς και πορτοφολάδων.

Οι απάτες που στοχεύουν τουρίστες είναι επίσης ατυχείς πραγματικότητες της επίσκεψης στο Tulum. Οι απάτες με ενοικίαση αυτοκινήτου είναι κοινές σε όλο το Μεξικό.

Είναι σύνηθες να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου μέσω Διαδικτύου μόνο για να εμφανιστείτε και να συνειδητοποιήσετε ότι πληρώσατε μια προκαταβολή για ένα αυτοκίνητο που δεν υπάρχει ή ότι πρέπει να πληρώσετε πρόσθετες (υπερβολικές) χρεώσεις. Πάντα να ερευνάτε διεξοδικά τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και να διαβάζετε κριτικές από προηγούμενους πελάτες.

Οι οδηγοί ταξί επίσης εξαπατούν τους τουρίστες αρκετά συχνά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμφωνήσει σε μια τιμή εκ των προτέρων ή ζητήστε από το ξενοδοχείο σας να σας καλέσει ένα αξιόπιστο ταξί. Μην παίρνετε ταξί από το δρόμο χωρίς να συμφωνήσετε σε μια τιμή, καθώς θα μπορούσαν να σας υπερχρεώσουν.

Εφαρμογές κοινής χρήσης βόλτας, όπως το Uber και το Lyft, είναι παράνομες στο Τουλούμ, και έχουν σημειωθεί βίαιες συγκρούσεις μεταξύ οδηγών ταξί και οδηγών κοινής χρήσης στο Quintana Roo στο παρελθόν.

Προσβολή

Ορισμένοι επισκέπτες στο Τουλούμ δικαίως ανησυχούν μήπως πέφτουν θύματα βίαιου εγκλήματος, ειδικά υπό το φως των αυξανόμενων ποσοστών βίαιης εγκληματικότητας στην πόλη. Τουρίστες έχουν δεχθεί επιθέσεις στην πόλη στο παρελθόν.

Η καναδική κυβέρνηση  αναφέρει τον κίνδυνο επίθεσης και άλλων βίαιων εγκλημάτων στο Τουλούμ και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Μεξικού στις ταξιδιωτικές συμβουλές της για τη χώρα. Τα πιο συνηθισμένα βίαια εγκλήματα που επηρεάζουν τους τουρίστες είναι η επίθεση και η ένοπλη ληστεία.

Τα περισσότερα περιστατικά βίαιης εγκληματικότητας που επηρεάζουν τους τουρίστες συμβαίνουν τη νύχτα. Να είστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις σας μετά το σκοτάδι. Πάρτε εξουσιοδοτημένα ταξί αντί να περπατάτε και βεβαιωθείτε ότι κάποιος γνωρίζει την τοποθεσία σας ανά πάσα στιγμή. Αποφύγετε να περπατάτε μόνοι σας το βράδυ, ειδικά αν είστε γυναίκα.

Πολλά βίαια εγκλήματα συνδέονται με τη νυχτερινή ζωή του Tulum. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε στενά τα ποτά σας, επειδή το έντονο ποτό είναι, δυστυχώς, συνηθισμένο στα μπαρ και τα κλαμπ του Tulum.

Τα θύματα δέχονται επιθέσεις και μερικές φορές ληστεύονται. Η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων είναι γυναίκες, αλλά οι άνδρες έχουν δεχτεί επίθεση και τους πίνουν τα ποτά επίσης.

Αν και το Τουλούμ είναι ένας δημοφιλής προορισμός για πάρτι, προσπαθήστε να προσέχετε τα όριά σας. Μην πίνετε πολύ αλκοόλ και μην καταναλώνετε ναρκωτικά (ειδικά επειδή τα ναρκωτικά είναι παράνομα και θα σας οδηγήσουν στο ραντάρ των καρτέλ).

Οι επιθέσεις συμβαίνουν συχνά όταν οι θαμώνες του μπαρ ξεφεύγουν από τον έλεγχο και μπαίνουν σε καυγάδες. Οι εγκληματίες στοχεύουν επίσης μεθυσμένους επισκέπτες για επίθεση και ληστεία, οπότε αυτός είναι ένας άλλος καλός λόγος για να παραμείνετε πιο νηφάλιοι.

Αποφυγή κακών περιοχών

Humvee με πολυβόλο τοποθετημένο στο κρεβάτι που κάνει τον δρόμο του κατά μήκος της κεντρικής λωρίδας με τουρίστες να περπατούν κατά μήκος των καταστημάτων

Τουλούμ, Μεξικό. 25 Μαΐου 2021. Στρατιωτικό όχημα με ένοπλους στρατιώτες στον δρόμο της πόλης για περιπολία με τουρίστες που περπατούν στην άκρη του δρόμου/Pandora Pictures/Shutterstock

Στο Tulum, υπάρχουν ορισμένες γειτονιές που είναι πρόχειρες και έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας. Οι περισσότεροι λένε στους τουρίστες να αποφύγουν τις 2 Οκτωβρίου, μια γειτονιά καταληψιών στο Τουλούμ. Υπάρχουν και άλλες παραγκούλες σε όλη την πόλη, και πιθανότατα μπορείτε να τις πείτε μέσα από το ένστικτό σας.

Αποφύγετε περιοχές που αισθάνονται ανασφαλείς ή είναι μακριά από τις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές. Η εγκληματικότητα έχει επίσης αυξηθεί στο Zona Hotelera, ειδικά γύρω από τα παραλιακά κλαμπ. Μπορείτε ακόμα να βγείτε εδώ, αλλά να είστε προσεκτικοί.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Λευκές και καφέ ξύλινες καρέκλες που κάθονται δίπλα στον ωκεανό κάτω από το μπλε ουρανό στο Tulum

Simon Dannhauer/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε το Tulum:

 • Μην παίρνετε φάρμακα. Τα ναρκωτικά είναι εξαιρετικά παράνομα σε όλο το Μεξικό, συμπεριλαμβανομένου του Tulum. Επιπλέον, η αγορά ναρκωτικών στο Tulum ελέγχεται εξ ολοκλήρου από καρτέλ. Στην καλύτερη περίπτωση, δίνετε χρήματα στους ίδιους ανθρώπους που αποσταθεροποιούν την πόλη – στη χειρότερη, τραβάτε την προσοχή ορισμένων πολύ επικίνδυνων ανθρώπων. Είναι καλύτερα να αποθηκεύσετε απλώς τις απολαύσεις σας για ένα ασφαλές μέρος.
 • Μάθετε τουλάχιστον λίγα ισπανικά. Δεν θα μπορείτε να συναναστραφείτε με τους ντόπιους, αλλά σας βοηθά να φαίνεστε λίγο πιο ενημερωμένοι.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν κολυμπάτε. Ρωτήστε τους ντόπιους εάν οι παραλίες ή τα κενό είναι ασφαλή για κολύμπι. Εάν κανείς δεν κολυμπά κάπου, μάλλον υπάρχει λόγος. Τα Cenotes φιλοξενούν μερικές φορές επικίνδυνη άγρια ​​ζωή, οπότε προσπαθήστε να πηγαίνετε μόνο σε εκείνα όπου υπάρχουν άλλοι άνθρωποι τριγύρω.

Συχνές Ερωτήσεις

Άνθρωποι που περπατούν προς ένα σταθμευμένο μαύρο φορτηγό σε μια παραλία στο Tulum

Tulum Mexico 02. Φεβρουαρίου 2022 Είσοδος με αμμώδη μονοπάτι στην καταπληκτική και όμορφη ακτή και παραλία της Καραϊβικής με πανοραμική θέα στα τιρκουάζ νερά και σταθμευμένα αυτοκίνητα του Tulum στην Quintana Roo Mexico/Arkadij Schell/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στο Τουλούμ:

Είναι το Τουλούμ πιο ασφαλές από το Κανκούν;

Το Tulum έχει υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας όταν υπολογίζεται ανά πληθυσμό, αλλά έχετε κατά νου ότι αυτό οφείλεται στο ότι ο πληθυσμός της πόλης είναι πολύ μικρότερος από αυτόν του Κανκούν. Το Κανκούν είναι ελαφρώς πιο επικίνδυνο γιατί είναι μεγαλύτερη πόλη.

Είναι το Τουλούμ ασφαλές για τους τουρίστες αυτή τη στιγμή;

Το Τουλούμ δεν είναι τόσο ασφαλές για τους τουρίστες όσο ήταν λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι αρκετά ασφαλές για επίσκεψη και εκατομμύρια άνθρωποι το έχουν επισκεφθεί φέτος χωρίς προβλήματα.

Πότε δεν πρέπει να επισκεφτείτε το Τουλούμ;

Αν και η εποχή των τυφώνων, η οποία κορυφώνεται τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, δεν είναι τόσο δυνατή στο Τουλούμ όσο σε πολλούς άλλους παραλιακούς προορισμούς, δεν είναι ακόμα η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Τουλούμ.

Είναι ασφαλές για τους τουρίστες να οδηγούν στο Τουλούμ;

Ναι, απλά προσέξτε τις κακές συνθήκες του δρόμου και τους άλλους οδηγούς. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε τις απάτες με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Είναι το Tulum ασφαλές για τα κορίτσια;

Οι γυναίκες ταξιδιώτες μπορούν να ταξιδέψουν στο Τουλούμ με ασφάλεια, και πολλές εξακολουθούν να το κάνουν, αλλά θα πρέπει να λάβετε πρόσθετες προφυλάξεις όπως να μην περπατάτε μόνες τη νύχτα ή να δέχεστε ποτά από αγνώστους.

Λοιπόν, πρέπει να κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι στο Tulum;

Το ίδιο το Τουλούμ δεν είναι το ασφαλέστερο μέρος για να κάνετε διακοπές λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας, ειδικά του βίαιου εγκλήματος πρόσφατα. Ωστόσο, όπως και στο υπόλοιπο Μεξικό, είναι δυνατό να τα αποφύγετε όλα αυτά ως τουρίστας, μένοντας σε ασφαλείς περιοχές, μην αγοράζοντας ναρκωτικά και εμπιστευόμενοι τα ένστικτά σας.

Όταν ταξιδεύουμε στο Μεξικό, παίρνουμε μεταφορά στο θέρετρο και μένουμε μέχρι να είναι έτοιμο να μας πάρει. Ενώ το Τουλούμ είναι πιο ασφαλές από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Μεξικό, προτείνουμε να κάνετε το ίδιο και εκεί.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και με ασφαλείς τουριστικές περιοχές, ποια περιοχή περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Τουλούμ. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Τουλούμ

Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία στη Ριβιέρα Μάγια

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κανκούν;

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια