Is Thailand Safe to Visit in 2023? (Expert Opinion)

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Ταϊλάνδη;

Η χώρα της Ταϊλάνδης είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Το 2019, σχεδόν 40 εκατομμύρια άνθρωποι  επισκέφτηκαν τη χώρα και πολλοί επέλεξαν να παραμείνουν ως ψηφιακοί νομάδες.

Κοιτάζετε μια εικόνα της Ταϊλάνδης και είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι συρρέουν εδώ. Η χώρα έχει όμορφες παραλίες και παραθαλάσσια τοπία, όπως το νησί Πουκέτ. Στην ενδοχώρα, μπορείτε να επισκεφθείτε την πολυσύχναστη πόλη της Μπανγκόκ, το κομψό Τσιάνγκ Μάι και τα πολλά τροπικά τοπία των ορεινών περιοχών.

Φυσικά, σε όλη την Ταϊλάνδη, οι επισκέπτες καλωσορίζονται με νόστιμο ταϊλανδέζικο φαγητό και υπέροχη φιλοξενία. Όμως, ενώ αυτή η ιστορική χώρα είναι πλούσια σε ιστορία, πολιτισμό και καταπληκτικό φαγητό, είναι ασφαλής η Ταϊλάνδη να επισκεφτεί κανείς; Εδώ είναι η άποψή μας.

Ζήστε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍

Διαβάστε
επίσης :Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Ταϊλάνδη ;

Οι άνθρωποι στην Μπανγκόκ απεικονίζονται να περπατούν σε μια αγορά για έναν οδηγό για το εάν η Ταϊλάνδη είναι ασφαλής

Ναί. Η Ταϊλάνδη είναι ως επί το πλείστον μια ασφαλής χώρα για επίσκεψη. Ορισμένες περιοχές της χώρας δεν είναι πολύ ασφαλείς λόγω του κινδύνου εμφύλιων αναταραχών και άλλων πολιτικών εντάσεων, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία της χώρας είναι ασφαλής.

Έχει ένα μέτρια υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένων πολύ υψηλών ποσοστών μικροκλοπών, που μπορεί να σας επηρεάσουν οπουδήποτε. Οι περισσότερες χώρες εκδίδουν ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ταϊλάνδη που μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε εάν η χώρα είναι ασφαλής για επίσκεψη.

Σε γενικές γραμμές, οι συμβουλές τους συμφωνούν ότι είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη, αν και οι επισκέπτες μπορεί να θέλουν να λάβουν ορισμένες προφυλάξεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στην πραγματικότητα τοποθετούν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 1 , το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, με εξαίρεση ορισμένες περιοχές.

Άλλες χώρες, όπως η Νέα Ζηλανδία, είναι λίγο πιο προσεκτικές σχετικά με τις ταξιδιωτικές συμβουλές τους για την Ταϊλάνδη. Η Νέα Ζηλανδία συμβουλεύει τους πολίτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του κινδύνου εμφύλιων αναταραχών και τρομοκρατίας.

Η εμφύλια αναταραχή αποτελεί κίνδυνο στη χώρα. Το 2020 και το 2021, υπήρξαν εκτεταμένες διαμαρτυρίες,  με επικεφαλής κυρίως φοιτητές δυσαρεστημένους με το στρατιωτικό πραξικόπημα πριν από μερικά χρόνια και ακόμη και τη μοναρχία, ζητώντας εκδημοκρατισμό στη χώρα.

Μέχρι το τέλος του 2021, οι διαμαρτυρίες είχαν ως επί το πλείστον εκτονωθεί  σε ολόκληρη τη χώρα (κυρίως λόγω της κυβερνητικής καταστολής και της στόχευσης υπέρ των ακτιβιστών της δημοκρατίας). Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες μπορούν ακόμα να συμβούν.

Είναι καλύτερο να αποφύγετε οποιεσδήποτε διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη, όχι μόνο λόγω του κινδύνου έκρηξης βίας, αλλά και επειδή οι αρχές δεν βλέπουν ευγενικά τους αλλοδαπούς που θεωρούνται ότι παρεμβαίνουν στην πολιτική της Ταϊλάνδης και οι αντιφρονούντες συχνά τιμωρούνται.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ταϊλάνδη συνήθως εκδίδει ειδοποιήσεις όταν ανακοινώνονται διαδηλώσεις. Ένα μέρος όπου η αναταραχή δεν έχει ηρεμήσει είναι ο νότος. Η σύγκρουση σε ορισμένες από τις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες , καθώς οι μαχητές στην περιοχή της Μαλαισίας που είναι κυρίως μουσουλμάνοι πολεμούν το κράτος της Ταϊλάνδης.

Λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, δεν είναι η καλύτερη ιδέα να ταξιδέψετε στο βαθύ νότο της Ταϊλάνδης. Ένα πρόβλημα που είναι πιο πιθανό να επηρεάσει το ταξίδι σας είναι το έγκλημα.

Τα κοινά εγκλήματα που μπορούν να βιώσουν οι τουρίστες περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Απάτες
 • Ληστεία
 • Προσβολή
 • Τρομοκρατία

Τα περισσότερα εγκλήματα που επηρεάζουν τους τουρίστες στη χώρα είναι μη βίαια, αλλά είναι καλή ιδέα να λαμβάνετε προφυλάξεις για να προστατευτείτε από το έγκλημα ενώ βρίσκεστε στην πόλη.

Όπως σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατίας στην Ταϊλάνδη. Η αυστραλιανή κυβέρνηση  προειδοποιεί για τον κίνδυνο τρομοκρατίας στην επίσημη ταξιδιωτική της συμβουλή για την Ταϊλάνδη, καθώς τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν στοχεύσει δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο παρελθόν.

Οι περισσότερες επιθέσεις στο παρελθόν ήταν μικροί IED ή βόμβες με κάποιους τραυματισμούς και περιστασιακό θάνατο. Να είστε προσεκτικοί σε πολυσύχναστες περιοχές, ειδικά σε σημαντικές ημερομηνίες για την πολιτική και τον πολιτισμό της Ταϊλάνδης.

Προσπαθήστε να κολλήσετε στα άκρα του πλήθους, ώστε να μπορείτε να ξεφύγετε εάν κάτι αισθάνεστε ύποπτο. Ακολουθήστε τις ειδήσεις για να δείτε εάν η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προειδοποιεί για τρομοκρατική απειλή. Λάβετε υπόψη ότι η Ταϊλάνδη είναι μια τροπική χώρα, που σημαίνει κάτι περισσότερο από όμορφος καιρός στην παραλία.

Σημαίνει ότι η χώρα είναι ευάλωτη σε φυσικές καταστροφές που είναι χαρακτηριστικές για χώρες της περιοχής της. Η Ταϊλάνδη είναι ευάλωτη σε τυφώνες , ισχυρές καταιγίδες που συχνά προκαλούν θανατηφόρες πλημμύρες. Η εποχή των τυφώνων είναι από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο, αν και είναι ισχυρότερος τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Αν και η Ταϊλάνδη δεν είναι τόσο ευάλωτη στους κυκλώνες και τους τυφώνες όσο άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως οι Φιλιππίνες, αυτές οι καταιγίδες μπορούν ακόμα να προκαλέσουν ζημιές. Εάν ταξιδεύετε την περίοδο των τυφώνων, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά την πρόγνωση σε περίπτωση που προβλέπεται καταιγίδα.

Έγκλημα στην Ταϊλάνδη

Άνθρωποι που περπατούν σε μια υπαίθρια αγορά στο Τσιάνγκ Μάι για έναν οδηγό με τίτλο Is Thailand Safe to Visit

Η Ταϊλάνδη έχει χαμηλό έως μέτριο ποσοστό εγκληματικότητας. Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς στην Ταϊλάνδη, αν και αναγνωρίζουν ότι υπάρχει έγκλημα στη χώρα.

Σύμφωνα με το Numbeo, το οποίο συλλέγει δεδομένα ερευνών από άτομα που επισκέπτονται και διαμένουν στην Ταϊλάνδη, η χώρα βαθμολογείται με 38,27 στα 100  στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι χαμηλή τιμή. Ωστόσο, οι άνθρωποι αναφέρουν ελαφρώς αυξημένα ποσοστά μικροεγκλημάτων, όπως κατάχρηση ναρκωτικών και μικροκλοπές.

Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές εγκληματικότητας για την Ταϊλάνδη, το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας είναι 17 περιστατικά ανά 100.000 άτομα. Το ποσοστό του βίαιου εγκλήματος αποτελεί λιγότερο από το 25% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν, το οποίο εξακολουθεί να είναι ένα πολύ υψηλό ποσοστό.

Η Ταϊλάνδη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κατοχής όπλων στην Ασία, και αυτό φαίνεται στο ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ποσοστό ανθρωποκτονιών στην Ταϊλάνδη είναι 4,81 περιστατικά ανά 100.000 άτομα. Το ποσοστό εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας είναι σημαντικά υψηλότερο, με 52 περιστατικά ανά 100.000 άτομα.

Αυτό το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πιθανότατα υψηλότερο, καθώς πολλά περιστατικά μικροκλοπών δεν καταγγέλλονται. Ωστόσο, δείχνει ότι η πλειοψηφία των εγκλημάτων που διαπράττονται στην Ταϊλάνδη είναι μη βίαια εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Μικροκλοπή

Πολλοί άνθρωποι συνδέουν στερεότυπα την Ταϊλάνδη με πορτοφολάδες. Ωστόσο, αυτό το στερεότυπο έχει τις ρίζες του σε κάποια αλήθεια. Είναι αλήθεια ότι η Ταϊλάνδη έχει πολύ υψηλό ποσοστό μικροκλοπών, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος στο δρόμο, όπως πορτοφολάδες και αρπαγές τσαντών.

Πολλές χώρες περιλαμβάνουν ακόμη και αυτές τις πληροφορίες στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για άτομα που σκέφτονται να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη. Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για τον κίνδυνο κλοπής στην ταξιδιωτική της συμβουλή για τη χώρα. Αναφέρει ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος πορτοφολάδων, αρπαγής πορτοφολιών και κλοπής κάθε είδους.

Οι κλέφτες χρησιμοποιούν δημιουργικές μεθόδους, όπως το κόψιμο των σακουλών με τις λεπίδες ξυραφιού, για να κλέψουν από τα θύματα. Θα χρειαστεί να παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή σας ανά πάσα στιγμή, όπως κάνετε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τα χρήματα, τις πιστωτικές κάρτες, το τηλέφωνο και την ταυτότητά σας σε ασφαλές μέρος, όπως ζώνη χρημάτων ή τσάντα με φερμουάρ, ανθεκτική σε RFID. Μην τραβάτε την προσοχή στον εαυτό σας αναβοσβήνοντας ακριβά αντικείμενα αξίας, καθώς αυτό σας ξεχωρίζει ως στόχο.

Οι κλέφτες τείνουν να λειτουργούν σε πολυσύχναστα μέρη δημοφιλή στους τουρίστες, όπως:

 • Αγορές
 • Περιοχές νυχτερινής ζωής
 • Τερματικά λεωφορείων
 • Δημόσιες συγκοινωνίες

Τα λεωφορεία, ειδικότερα, είναι εστίες κλοπής, καθώς μερικές φορές οι κλέφτες παίρνουν τσάντες που είναι αποθηκευμένες σε χώρους αποσκευών και κάδους.

Να έχετε πάντα τα τιμαλφή σας στο πρόσωπό σας ενώ ταξιδεύετε (και φροντίστε να κρατάτε την τσάντα σας, ακόμα και όταν κοιμάστε). Ερευνήστε την εταιρεία λεωφορείων εκ των προτέρων για να δείτε εάν έχει καλή φήμη όσον αφορά την ασφάλεια.

Προσβολή

Ενώ το βίαιο έγκλημα κατά των τουριστών στην Ταϊλάνδη δεν είναι τόσο συνηθισμένο όσο η κλοπή, δυστυχώς μπορεί ακόμα να συμβεί. Ένα από τα πιο συνηθισμένα βίαια εγκλήματα που βιώνουν οι τουρίστες στη χώρα είναι η επίθεση, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί τους τουρίστες για τον κίνδυνο επίθεσης, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης. αυτά συμβαίνουν συνήθως τη νύχτα. Συγκεντρώνονται γύρω από περιοχές με νυχτερινή ζωή, όπως ο δρόμος Khao San στην Μπανγκόκ ή τα πάρτι με πανσέληνο.

Πολλές περιπτώσεις επίθεσης στην Ταϊλάνδη συμβαίνουν με τη χρήση του ποτού spiking. Το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες κυβερνήσεις αναφέρουν τον κίνδυνο αυτού του προβλήματος στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για την Ταϊλάνδη.

Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες τουρίστες έχουν πιάσει τα ποτά τους και στη συνέχεια τους έκλεψαν ή τους επιτέθηκαν. Μία από τις πιο σημαντικές προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε για να περιορίσετε τον κίνδυνο επίθεσης είναι να παρακολουθείτε στενά τα ποτά σας.

Μην αφήνετε ποτέ ποτά χωρίς επίβλεψη και μην δέχεστε ποτά, τσίχλες ή άλλα βρώσιμα ή πόσιμα προϊόντα από αγνώστους. Παρόλο που μπορείτε να διασκεδάσετε ενώ βρίσκεστε στην Ταϊλάνδη, βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το μυαλό σας για εσάς, καθώς δεν υπάρχει τίποτα διασκεδαστικό να πέφτετε θύμα εγκλήματος.

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς τα ποτά είναι συχνά πιο δυνατά από αυτά που μπορεί να έχετε συνηθίσει στο σπίτι. Αποφύγετε να ελέγχετε μόνοι σας τη νυχτερινή ζωή και μην περπατάτε μόνοι σας στο σπίτι το βράδυ.

Αποφυγή κακών περιοχών

Φωτογραφία πολλών πολύχρωμων σκαφών στο νερό σε μια από τις περιοχές της Ταϊλάνδης προς αποφυγή, την επαρχία Narathiwat

Υπάρχουν ορισμένα μέρη της Ταϊλάνδης που είναι πολύ επικίνδυνα για να επισκεφθείτε. Οι περισσότερες κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους πολίτες τους να αποφεύγουν τις νότιες επαρχίες λόγω του κινδύνου ένοπλης πάλης και τρομοκρατίας. Αυτές οι επαρχίες είναι:

 • Ναραθιβάτ
 • Pattani
 • Songkhla

Αποφύγετε τα χερσαία σύνορα της Ταϊλάνδης με την Καμπότζη και τη Μιανμάρ λόγω του κινδύνου ληστείας και ένοπλης έντασης.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Μουντή μέρα στο Τσιάνγκ Μάι με πολλά οχήματα στο δρόμο

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για την επίσκεψη στην Ταϊλάνδη:

 • Ποτέ μην επικρίνετε τον βασιλιά ή την κυβέρνηση. Όχι μόνο μπορεί να προσβάλλετε τους ντόπιους, αλλά είναι επίσης παράνομο στην Ταϊλάνδη να το κάνετε. Προσέξτε τι δημοσιεύετε στα social media πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν ταξιδεύετε σε όλη τη χώρα. Οι δρόμοι είναι συχνά κακοσυντηρημένοι. Αποφύγετε να ταξιδεύετε οδικώς τη νύχτα. Όταν παίρνετε πλοία, ερευνήστε την ακτοπλοϊκή εταιρεία και τα πρότυπα ασφαλείας της. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας – εάν ένα πλοίο αισθάνεται ανασφαλές, αλλάξτε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.
 • Μην κάνετε χρήση ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά είναι εξαιρετικά παράνομα στην Ταϊλάνδη, τα οποία πολλοί τουρίστες ξεχνούν χάρη στην ηδονική φήμη της χώρας. Οι κυρώσεις για κατοχή και χρήση είναι αυστηρές και η πρεσβεία σας δεν θα μπορεί να σας βοηθήσει εάν συλληφθείτε να παραβιάζετε το νόμο.
 • Ελέγξτε την ποιότητα του αέρα στις πόλεις. Οι πόλεις της Ταϊλάνδης, όπως η Μπανγκόκ, υποφέρουν από τρομερή ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη για παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπνευστικές παθήσεις. Εάν προβλέπεται μια κακή ημέρα αέρα, μείνετε μέσα και βγείτε έξω μόνο με προστατευτικές μάσκες.

Συχνές Ερωτήσεις

Πανέμορφη φυτεία φράουλας με ομίχλη στον ορίζοντα ακριβώς πάνω από την καταπράσινη πλαγιά για έναν οδηγό με τίτλο Is Thailand Safe to Visit

Ακολουθούν μερικές άλλες ερωτήσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν οι άνθρωποι που επισκέπτονται την Ταϊλάνδη:

Είναι ασφαλείς οι τουρίστες στην Ταϊλάνδη;

Γενικά, οι τουρίστες είναι ασφαλείς στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, μπορείτε να γίνετε θύμα εγκλήματος ενώ βρίσκεστε στην Ταϊλάνδη, από μικροκλοπές έως πιο σοβαρά εγκλήματα όπως η επίθεση.

Είναι η Ταϊλάνδη ασφαλέστερη από την Ευρώπη;

Η Ευρώπη είναι μια τεράστια ήπειρος με χώρες που διαφέρουν ως προς την ασφάλειά τους. Η Ταϊλάνδη είναι πιο ασφαλής από ορισμένες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ουκρανία και η Ρωσία, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πόλεμο. Ωστόσο, το ποσοστό εγκληματικότητας είναι υψηλότερο από αυτό των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Είναι ασφαλές η Ταϊλάνδη να ταξιδέψει ως κορίτσι;

Πολλές γυναίκες ταξιδιώτες επισκέπτονται την Ταϊλάνδη κάθε χρόνο χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, οι γυναίκες διατρέχουν πρόσθετο κίνδυνο στην Ταϊλάνδη, ειδικά από επίθεση. Αποφύγετε να πηγαίνετε σε μπαρ και κλαμπ μόνη σας ως γυναίκα ή να περπατάτε μόνοι σας το βράδυ. Να είστε προετοιμασμένοι για παρενόχληση στους δρόμους, όπως το catcalling.

Είναι η Μπανγκόκ ασφαλής για τους τουρίστες αυτή τη στιγμή;

Η Μπανγκόκ είναι ασφαλής για τους τουρίστες αυτή τη στιγμή, αλλά είναι καλό να ελέγχετε τα νέα εκ των προτέρων για να δείτε αν έχουν ανακοινωθεί διαδηλώσεις. Ως πρωτεύουσα, η Μπανγκόκ είναι συχνά ο τόπος διαδηλώσεων.

Πόσο ασφαλές είναι το Πουκέτ;

Το Πουκέτ, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ταϊλάνδης, είναι αρκετά ασφαλής για τους ταξιδιώτες. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί σε δημοφιλή κλαμπ και περιοχές νυχτερινής διασκέδασης, καθώς υπάρχουν υψηλότεροι κίνδυνοι εγκληματικότητας.

Λοιπόν, πρέπει να επισκεφτείτε την Ταϊλάνδη;

Η Ταϊλάνδη είναι μια χώρα που μπορείτε να επισκεφθείτε με ασφάλεια, αλλά μόνο εάν λάβετε τις σωστές προφυλάξεις. Αποφύγετε μέρη της χώρας που εμπλέκονται σε αναταραχές. Όπου κι αν πάτε, φροντίστε να κρατάτε σταθερά τα τιμαλφή σας (και την κοινή λογική σας) και θα πρέπει να περάσετε καλά. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές η Μπανγκόκ

Μπανγκόκ αξιοθέατα

Aκολουθήστε μας στο facebook

 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια