Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Πουκέτ το 2023;

Το νησί Πουκέτ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ταϊλάνδης καθώς πολλοί επισκέπτες συρρέουν στη νότια επαρχία για ήλιο, άμμο και σερφ.

Στην πραγματικότητα, οι αρχές του Πουκέτ εκτιμούν ότι 12 εκατομμύρια τουρίστες θα επισκεφθούν το Πουκέτ το 2023. Οι περισσότεροι επισκέπτες σε αυτόν τον γραφικό προορισμό συρρέουν στις παραλίες και το νησί έχει πολλά όμορφα μέρη για κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις.

Μερικές διάσημες παραλίες περιλαμβάνουν το Rawai, το Patong και το Karon. Είναι επίσης πολύ δημοφιλές στην πίστα backpacker και η νυχτερινή ζωή είναι διεθνώς διάσημη.

Τέλος, το Πουκέτ είναι ένα πανέμορφο μέρος για επίσκεψη χάρη στην πολυπολιτισμικότητά του. Όσο είστε εδώ, φροντίστε να εξερευνήσετε το νησί για να δείτε την εκτεταμένη κινεζική επιρροή στην αρχιτεκτονική και το φαγητό.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο. Ωστόσο, προτού κλείσετε ένα ταξίδι για να συμμετάσχετε σε αυτούς, μπορεί να θέλετε να ερευνήσετε πιο πρακτικά ζητήματα, όπως η προσωπική σας ασφάλεια κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί δημιούργησαν αυτόν τον περιεκτικό οδηγό για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν μια επίσκεψη στο Πουκέτ θα είναι ασφαλής ή όχι. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!Αποκτήστε την δωρεάν & κάντε συναλλαγές χωρίς προμήθειες! Κάντε εγγραφή εδώ

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Πουκέτ το 2023;

Windofchange64/Shutterstock

Ναί. Το Πουκέτ είναι ένας όμορφος και ασφαλής προορισμός, επομένως είναι απολύτως ασφαλές να το επισκεφτείτε! Ωστόσο, όπως με κάθε προορισμό, δεν είναι χωρίς τις δικές του μικρές ανησυχίες για την ασφάλεια.

Τα προβλήματα που μπορεί να συναντήσετε στο Πουκέτ είναι τα ίδια που μπορεί να συναντήσετε σε άλλα μέρη της Ταϊλάνδης, όπως μικροκλοπές και αιχμηρά ποτά. Υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος για πιο βίαια επεισόδια, όπως ο τουρισμός και οι πολιτικές αναταραχές.

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Τα κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι τουρίστες στο Πουκέτ περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Απάτες
 • Πιείτε αιχμηρό
 • Σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση
 • Τρομοκρατία
 • Εμφύλια αναταραχή

Αν και όλα αυτά είναι περιστατικά που μπορεί να συμβούν στο Πουκέτ (και έχουν συμβεί στο παρελθόν), τα συνολικά επίπεδα εγκληματικότητας είναι αρκετά χαμηλά. Ιδιαίτερα το βίαιο έγκλημα είναι σπάνιο.

Ωστόσο, μικροεγκλήματα που απευθύνονται σε τουρίστες συμβαίνουν εδώ, επειδή, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος που ζει από τον τουρισμό, οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι οι τουρίστες μπορεί να είναι ένας επικερδής στόχος.

Αν και τα περισσότερα περιστατικά που συμβαίνουν στο Πουκέτ είναι περισσότερο εκνευριστικά παρά επικίνδυνα, αξίζει να αναφέρετε δύο άλλες πιθανές πηγές κινδύνου ενώ βρίσκεστε στην πόλη. Το ένα είναι η εμφύλια αναταραχή.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Στην ταξιδιωτική τους συμβουλή για όλη την Ταϊλάνδη, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρουν  την πιθανότητα εμφύλιων αναταραχών στην Ταϊλάνδη. Ενώ το χειρότερο από αυτήν την αναταραχή περιορίζεται σε περιοχές του μακρινού νότου, μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στην Ταϊλάνδη.

Σε όλη την Ταϊλάνδη, οι πολιτικές εντάσεις έχουν αυξηθεί μετά τις εκλογές στην Ταϊλάνδη του Μαΐου 2023.

Η αντιπολίτευση της Ταϊλάνδης στην υποστηριζόμενη από τον στρατό κυβέρνηση κέρδισε με συντριπτική νίκη, αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να ανησυχούν για το εάν η αντιπολίτευση μπορεί να σχηματίσει συνασπισμό ή όχι – ή εάν η σημερινή κυβέρνηση θα παραδώσει την εξουσία .

Αναμένετε διαμαρτυρίες στη χώρα καθώς συνεχίζονται οι πολιτικές διαμάχες. Αν και αυτό είναι απίθανο να επηρεάσει το νυσταγμένο, τουριστικό Πουκέτ, παρακολουθήστε τις ειδήσεις για κάθε ενδεχόμενο. Μια άλλη ανησυχία όταν ταξιδεύετε στο Πουκέτ είναι η τρομοκρατία.

Υπήρξαν τρομοκρατικά επεισόδια με στόχο τουριστικές περιοχές στην Ταϊλάνδη στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου του Πουκέτ, το οποίο έπεσε θύμα βομβιστικής επίθεσης με IED το 2016 (η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου το αναφέρει στην ταξιδιωτική της συμβουλή).

Κανείς δεν πέθανε στις βόμβες στο Πουκέτ, αλλά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ταϊλάνδη την ίδια ημέρα. Οι περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ταϊλάνδη πραγματοποιούνται από αυτονομιστές από τη νότια περιοχή της Ταϊλάνδης, όπου ακόμη σιγοκαίει μια εξέγερση πολλών ετών.

Τα τελευταία χρόνια, οι αρχές της Ταϊλάνδης έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και το Πουκέτ δεν έχει πέσει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης από το 2016. Εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να είστε σε εγρήγορση σε δημόσιους χώρους, ειδικά σε μεγάλες εκδηλώσεις όπως θρησκευτικές φεστιβάλ, εκλογές και κυβερνητικές αργίες.

Έγκλημα στο Πουκέτ

20 Φεβρουαρίου 2015, πόλη Πουκέτ, Ταϊλάνδη: Οδός Soi Rommanee. Η παλιά πόλη του Πουκέτ με τα παλιά κτίρια σε σινοπορτογαλικό στιλ είναι ένας πολύ διάσημος τουριστικός προορισμός του Πουκέτ/Efimova Anna/Shutterstock

Μία από τις κύριες ανησυχίες των επισκεπτών στο Πουκέτ είναι το μικροέγκλημα. Δεν θέλετε να πάτε διακοπές και μετά πρέπει να πάτε σπίτι χωρίς το πορτοφόλι σας ή να αντιμετωπίσετε ένα ακόμα πιο τραυματικό περιστατικό μακριά από την άνεση του σπιτιού.

Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Πουκέτ είναι μέτριο. Τα περισσότερα εγκλήματα, ειδικά τα περισσότερα εγκλήματα που βιώνουν οι τουρίστες, τείνουν να είναι μικροεγκλήματα ιδιοκτησίας. Τα ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας είναι χαμηλά.

Ο ιστότοπος Numbeo, ο οποίος συλλέγει δεδομένα εγκληματικότητας με βάση τους ερωτηθέντες, συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες τους για το Πουκέτ σε ένα ευρετήριο εγκληματικότητας. Σύμφωνα με τον δείκτη τους, το Πουκέτ βαθμολογείται με 45,81 στα 100 , που είναι μια μέτρια τιμή.

Αυτό σημαίνει ότι, παρόλο που μπορεί να συναντήσετε ή να δείτε ένα έγκλημα κατά την επίσκεψή σας, είναι αναγκαστικά ένας προορισμός γεμάτος εγκλήματα. Το Numbeo προσφέρει επίσης μια ανάλυση των τύπων εγκλημάτων που μπορεί να συναντήσετε στο Πουκέτ.

Οι άνθρωποι ανησυχούν μετρίως για εγκλήματα ιδιοκτησίας, όπως διαρρήξεις, διαρρήξεις οχημάτων και κλοπές, καθώς και άλλα μικροεγκλήματα όπως η κατάχρηση ναρκωτικών.

Οι άνθρωποι ανησυχούν για κάποιο βίαιο έγκλημα που συνδέεται με εγκλήματα ιδιοκτησίας, όπως κλοπές και ένοπλες ληστείες. Υπάρχουν κάποια άσχημα νέα σχετικά με την εγκληματικότητα στο Πουκέτ. Οι αναφορές δείχνουν ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται σταθερά από το 2022.

Βίαια εγκλήματα υψηλού προφίλ, όπως η διατεταγμένη δολοφονία του Jimi Sandhu , ενός Καναδού γκάνγκστερ που κρύβεται σε μια πολυτελή βίλα δίπλα σε ένα δημοφιλές ξενοδοχείο, έγιναν πρωτοσέλιδα.

Το 2021, μια Ελβετίδα τουρίστρια δέχτηκε σεξουαλική επίθεση και δολοφονήθηκε σε έναν δημοφιλή καταρράκτη. Αυτά τα περιστατικά έγιναν πρωτοσέλιδα ακριβώς επειδή είναι τόσο σπάνια.

Εκτός από αυτά τα περιστατικά υψηλού προφίλ, πολύ σπάνια συμβαίνουν βίαια εγκλήματα κατά αλλοδαπών στο Πουκέτ. Οι αρχές επενδύουν επίσης στο να διασφαλίσουν ότι οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί αισθάνονται ασφαλείς, με μέτρα όπως οι εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες.

Πληθαίνουν οι αναφορές ότι το μικροέγκλημα αυξήθηκε επίσης το 2022, ειδικά οι απάτες που στοχεύουν τουρίστες. Η οικονομία του Πουκέτ δέχτηκε πλήγμα κατά τη διάρκεια των περιορισμών λόγω COVID-19.

Το νησί εξαρτάται από τον τουρισμό και οι απαγορεύσεις στα ταξίδια επηρέασαν τα προς το ζην πολλών ανθρώπων. Όταν οι τουρίστες άρχισαν να επιστρέφουν, οι άνθρωποι στράφηκαν σε απάτες για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

Αυτό δεν είναι μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τις ανήθικες ενέργειές τους, αλλά να εξηγήσουν γιατί το έγκλημα μπορεί να αυξάνεται. Τώρα που οι αφίξεις τουρισμού έχουν σταθεροποιηθεί, θα πρέπει να σταθεροποιηθεί και το ποσοστό των απατών.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στην Μπανγκόκ το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μικροκλοπή

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα που πρέπει να γνωρίζετε όταν επισκέπτεστε το Πουκέτ είναι η μικροκλοπή. Μικροκλοπές όπως πορτοφολάδες και αρπαγές τσάντας είναι συνηθισμένες σε όλη την Ταϊλάνδη.

Αυτά τα εγκλήματα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα σε τουριστικούς προορισμούς όπως το Πουκέτ. Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για την επικράτηση μικροκλοπών σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένου του Πουκέτ.

Λάβετε προφυλάξεις ανά πάσα στιγμή για να προστατεύσετε τα τιμαλφή σας. Μην αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας χωρίς επίβλεψη. Όταν πηγαίνετε για κολύμπι, ορίστε ένα άτομο να μείνει με τα πράγματά σας ή αφήστε το τηλέφωνο και το πορτοφόλι σας στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας.

Κρατήστε σταθερά την τσάντα σας καθώς περπατάτε σε πολυσύχναστες περιοχές. Άλλωστε, το νησί φημίζεται για απάτες που στοχεύουν τουρίστες.

Οι οδηγοί ταξί και οι οδηγοί tuk-tuk στο Πουκέτ είναι μερικοί από τους χειρότερους στην Ταϊλάνδη και γνωστοί στην καθομιλουμένη ως η μαφία των ταξί — ακόμη και η τοπική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να τους σταματήσει.

Συχνά υπερχρεώνουν τους τουρίστες ακόμη και για σύντομες βόλτες και μπορεί ακόμη και να αντιδράσουν βίαια εάν τους αμφισβητήσουν. Προσπαθήστε να αποφύγετε εντελώς τα ταξί και να κάνετε κράτηση για μεταφορά μέσω του γραφείου του ξενοδοχείου σας. Η «μαφία του τζετ σκι» είναι μια άλλη κοινή απάτη που επηρεάζει τους τουρίστες.

Σε πολλές από τις παραλίες του Πουκέτ, θα δείτε περίπτερα που διαφημίζουν ενοικιάσεις τζετ σκι.

Ωστόσο, όταν φέρετε πίσω το τζετ σκι σας, ο πωλητής θα σας δείξει τη ζημιά στο τζετ σκι (προηγουμένως καλυπτόταν με ταινία), θα σας κατηγορήσει ότι το κάνατε και θα απαιτήσει μια υπερβολική πληρωμή.

Τα τζετ σκι είναι ούτως ή άλλως παράνομα, οπότε μην νοικιάσετε ένα από αυτά. Ένας καλός κανόνας είναι να κάνετε κράτηση για όλες τις εκδρομές μέσω του ξενοδοχείου σας ή μέσω ενός γειτονικού ξενοδοχείου υψηλής ποιότητας που επιτρέπει σε μη επισκέπτες να κάνουν κράτηση για περιηγήσεις.

Αυτές οι περιηγήσεις είναι πιο πιθανό να είναι αξιόπιστες. Το Πουκέτ δυστυχώς έχει πολλούς «τουριστικούς πράκτορες» που εξαπατούν τους επισκέπτες ή τους κάνουν κράτηση για αναξιόπιστη μεταφορά.

Σεξουαλική επίθεση

Δυστυχώς, οι τουρίστες πρέπει να είναι σε επιφυλακή από βίαια εγκλήματα όπως η σεξουαλική επίθεση στο Πουκέτ. Αν και η δολοφονία ενός Ελβετού τουρίστα το 2021 ήταν σπάνια, η επίθεση είναι συνηθισμένη και συχνά δεν αναφέρεται.

Στην ταξιδιωτική της συμβουλή για την Ταϊλάνδη, η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί για τον επιπολασμό της αύξησης των ποτών σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως το Πουκέτ.

Σεξουαλικός Τουρισμός στην ταϊλάνδη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το νησί φημίζεται για τη νυχτερινή του ζωή, αλλά αυτό σημαίνει ότι πολλά δημοφιλή μπαρ προσελκύουν εγκληματίες που θέλουν να θηράξουν τους ταξιδιώτες. Να προσέχετε πάντα τα ποτά σας. Ποτέ μην δέχεστε φαγητό, ποτά, τσιγάρα ή τσίχλες από αγνώστους ή νέους γνωστούς.

Το τοπικό αλκοόλ μπορεί να είναι πολύ πιο ισχυρό από αυτό που έχετε συνηθίσει και να σας αποδυναμώσει πιο γρήγορα. Αποφύγετε τα σπιτικά ποτά ή τα τοπικά κοκτέιλ και επιμείνετε στη μπύρα, το κρασί ή το ποτό που γνωρίζετε.

Γυναίκες ταξιδιώτες έχουν δεχθεί επίθεση όταν ταξιδεύουν μόνες. Εάν ταξιδεύετε μόνοι σας, μην βγαίνετε έξω το βράδυ, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές. Προσπαθήστε να συναντηθείτε με μια ομάδα συνταξιδιωτών και να μείνετε μαζί. Να είστε επιφυλακτικοί αν κάποιος φαίνεται πρόθυμος να σας χωρίσει από την ομάδα σας.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης δεν είναι γνωστή για την ευαισθησία της όταν πρόκειται για υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης, και πολλοί επιζώντες έχουν παραπονεθεί για τη σκληρή τους φύση.

Αποφυγή κακών περιοχών

ΠΟΥΚΕΤ, ΤΑΪΛΑΝΔΗ – 28 ΙΑΝ: Δρόμος Patong Bangla με τουρίστες και κράχτες την ημέρα στις 28 Ιανουαρίου 2013 στο Πουκέτ, Ταϊλάνδη. Το Bangla Road είναι ένα διάσημο τουριστικό μέρος με μπαρ και ντίσκο/Iryna Rasko/Shutterstock

Δεν υπάρχουν μέρη του Πουκέτ που πρέπει να αποφύγετε εντελώς, αλλά σίγουρα υπάρχουν περιοχές όπου θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή. Να είστε προσεκτικοί γύρω από την Patong, την κύρια περιοχή για πάρτι.

Η μικροεγκληματικότητα αυξάνεται εδώ γύρω, όπως και η αιχμή ποτών. Μπορεί επίσης να συναντήσετε go-go μπαρ, σεξουαλικές εκπομπές και πόρνες. Να είστε προσεκτικοί γύρω από τις παραλίες, ειδικά την Kamala, το Karon, το Lamsingh και το Patong.

Αυτές οι παραλίες έχουν τις πιο δυνατές ρυτίδες και οι τουρίστες έχουν πνιγεί στο παρελθόν. Ποτέ μην περπατάτε σε καμία παραλία τη νύχτα. Οι εγκληματίες περιμένουν εκεί για να λεηλατήσουν τουρίστες που περιπλανώνται σε απομακρυσμένες περιοχές. Αποφύγετε το Karon Viewpoint ιδιαίτερα τη νύχτα.

Οι 15 καλύτεροι παραλιακοί προορισμοί στον κόσμο, κατάταξη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για το Πουκέτ:

 • Εξασκηθείτε στην ασφάλεια στην παραλία. Ποτέ μην κολυμπήσετε σε παραλία που έχει αναρτημένη κόκκινη σημαία. αυτό είναι το τοπικό σήμα για τη σήμανση μιας μη ασφαλούς περιοχής κολύμβησης. Οι θάλασσες μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα ταραγμένες κατά την περίοδο των μουσώνων, με τραχιά κύματα και ρυτίδες από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.
 • Προσοχή στην τοπική άγρια ​​ζωή. Οι μέδουσες κουτιού έχουν μακριά πλοκάμια και ισχυρό, μερικές φορές θανατηφόρο δηλητήριο. Αν τα δεις στη θάλασσα, φύγε γρήγορα. Εάν κάποιος που γνωρίζετε έχει τσιμπήσει, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Πρέπει επίσης να προσέχετε τις ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια, γι’ αυτό προστατεύστε τον εαυτό σας από τσιμπήματα.
 • Μην νοικιάζετε μηχανάκια. Οι μοτοσυκλέτες είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να μετακινηθείτε στο Πουκέτ, αλλά είναι πολύ επικίνδυνοι. Οι συνθήκες του δρόμου είναι κακές και οι ντόπιοι οδηγοί μπορεί να είναι συντριπτικοί, ειδικά αν δεν έχετε οδηγήσει ποτέ ξανά. Αν δεν είστε έμπειρος οδηγός, αποφύγετε αυτή τη δραστηριότητα.
 • Μην επικρίνετε την κυβέρνηση ή τη μοναρχία. Η Ταϊλάνδη έχει έναν αυστηρό νόμο lese majeste που απαγορεύει κάθε κριτική στη βασιλική οικογένεια. Μπορεί να συλληφθείτε και να απελαθείτε εάν σας ακούσει το λάθος άτομο ή εάν πείτε το λάθος πράγμα στο διαδίκτυο.

Τα 10 καλύτερα beach bar στον κόσμο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

Carlos Castilla/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις που ήθελαν να κάνουν άλλοι ταξιδιώτες στο Πουκέτ στο παρελθόν:

Τι πρέπει να προσέχω στο Πουκέτ;

Στο Πουκέτ, προσέξτε να παρακολουθείτε τα τιμαλφή σας καθώς η μικροκλοπή είναι συνηθισμένο έγκλημα. Να είστε προσεκτικοί με τις κρατήσεις για εκδρομές και ταξί, καθώς οι τουριστικές απάτες είναι δυστυχώς πολύ συχνές και οι απατεώνες μπορεί να γίνουν επιθετικοί αν καταλάβετε το τέχνασμα τους.

Είναι το Πουκέτ ασφαλές για σόλο γυναίκες;

Πολλές μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες συνεχίζουν να έρχονται στο Πουκέτ, παρά ορισμένα αποθαρρυντικά περιστατικά υψηλού προφίλ. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άλλοι ταξιδιώτες εκεί, θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολο να βρείτε άλλα άτομα για να περάσετε τον χρόνο σας. Θα πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις, όπως να μην βγαίνετε μόνοι σας το βράδυ ή σε απομονωμένες περιοχές.

Αεροπορικά εισιτήρια για Πουκέτ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι πιο ασφαλές η Μπανγκόκ ή το Πουκέτ;

Το Πουκέτ είναι πιο ασφαλές γιατί έχει μικρότερο κίνδυνο βίαιου εγκλήματος. Ωστόσο, η Μπανγκόκ έχει χαμηλότερο ποσοστό τουριστικών απατών και είναι πολύ πιο ασφαλές να παίρνετε ταξί στην πρωτεύουσα.

Είναι ασφαλές να περπατάς στο Πουκέτ τη νύχτα;

Είναι ασφαλές να περπατήσετε στο Πουκέτ τη νύχτα, εάν είστε με μια ομάδα και παραμένετε σε περιοχές με καλή κυκλοφορία, καλά φωτισμένο. Αποφύγετε απομακρυσμένες περιοχές με κακό φωτισμό, όπως παραλίες μετά το σκοτάδι, ειδικά αν είστε σόλο γυναίκα.

Είναι ασφαλής η παραλία Patong;

Η παραλία Πατόνγκ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του Πουκέτ, επομένως είναι ως επί το πλείστον ασφαλής εάν τόσοι πολλοί άνθρωποι την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Ωστόσο, αντιμετωπίζει ραγάδες, επομένως ακολουθήστε τις δημοσιευμένες πληροφορίες κολύμβησης. Τα μεγάλα πλήθη προσελκύουν συχνά τους κλέφτες, γι’ αυτό προσέχετε τα πράγματά σας.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στο Πουκέτ;

Θα χρειαστεί να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις στο Πουκέτ, όπως να σκεφτείτε δύο φορές πριν κάνετε κράτηση για περιηγήσεις και να κρατήσετε προσεκτικά το πορτοφόλι σας.

Εφόσον ακολουθείτε αυτές τις προφυλάξεις, μπορείτε να περάσετε υπέροχα στο Πουκέτ. Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας σε αυτόν τον ειδυλλιακό παράδεισο του νησιού σήμερα!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια