Είναι ασφαλές για επίσκεψη στην Μπανγκόκ το 2023;

Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, η Μπανγκόκ, είναι συχνά η πρώτη στάση για τους πολλούς επισκέπτες που έρχονται στην όμορφη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Με πάνω από 22 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως , η Μπανγκόκ είναι στην πραγματικότητα η πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο!

Η πολυσύχναστη πόλη έχει πολλά να δείτε και να κάνετε.

Δείτε ιστορικούς ναούς και παλάτια που σας μεταφέρουν στο παρελθόν της Μπανγκόκ ως βασιλικής πόλης, όπως το απέραντο Μεγάλο Παλάτι που εξακολουθεί να είναι το σπίτι της μοναρχίας της Ταϊλάνδης και το κομψό Wat Arun.

Αεροπορικά εισιτήρια για Μπανγκόκ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η Μπανγκόκ φημίζεται για το street food και την κουλτούρα της στην αγορά, την οποία μπορείτε να δείτε στην Chatuchak Weekend Market και στη διάσημη πλωτή αγορά, όπου οι πωλητές πωλούν τα προϊόντα τους από κανάλια.

Ελάτε σε πολλούς τουρίστες και ντόπιους για να δείτε τη διάσημη νυχτερινή ζωή της πόλης σε περιοχές όπως η Chinatown ή κάντε ένα διάλειμμα από τη φασαρία στο Lumphini Park.

Αλλά ενώ η Μπανγκόκ είναι μια όμορφη πόλη, η φασαρία είναι μερικές φορές συντριπτική για τους επισκέπτες. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την ασφάλειά τους όταν έρχονται σε μια τόσο μεγάλη πόλη.

Εάν είστε ένα από αυτά τα άτομα, συγκεντρώσαμε αυτόν τον λεπτομερή οδηγό ασφάλειας για να σας βοηθήσουμε να ταξιδέψετε στην Μπανγκόκ με ηρεμία. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις συμβουλές ασφαλείας για την Μπανγκόκ, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με το έγκλημα.

[tp_widget][/tp_widget]

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στην Μπανγκόκ το 2023;

TukTuks στο δρόμο ανάμεσα σε κτίρια στην Chinatown που απεικονίζονται για ένα κομμάτι με τίτλο Is Bangkok Safe to Visit

CHINATOWN, BANGKOK – 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Πρωινή κίνηση στον δρόμο Yaowarat, τον κεντρικό δρόμο της Chinatown στην Μπανγκόκ στις 9 Αυγούστου 2017. Η Chinatown είναι ένα από τα διάσημα ορόσημα στην Μπανγκόκ/Artapartment/Shutterstock

Ναί. Η Μπανγκόκ είναι ως επί το πλείστον ασφαλής για επίσκεψη, ειδικά για μια τόσο μεγάλη πόλη. Ωστόσο, έχει πολύ υψηλά ποσοστά μικροεγκληματικότητας και οι τουρίστες θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή καθώς μετακινούνται.

Συμβαίνουν βίαια περιστατικά, όπως συμβαίνει σε πολλές μεγάλες πόλεις, αλλά δεν επηρεάζουν συχνά τους επισκέπτες. Τα κοινά προβλήματα στην Μπανγκόκ περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Ποτό αιχμηρό
  • Σεξουαλική παρενόχληση
  • Απάτες
  • Διαρρήξεις

Ενώ τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα είναι μικρά ή μικροεγκλήματα, εξακολουθείτε να μην θέλετε να αντιμετωπίσετε κανένα από αυτά τα πράγματα ενώ βρίσκεστε σε διακοπές.

Τα ποσοστά αυτών των ασήμαντων περιστατικών είναι αρκετά υψηλά και μερικοί άνθρωποι αισθάνονται εξαντλημένοι από την πίεση να παραμείνουν σε εγρήγορση. Ένα κλεμμένο πορτοφόλι ή μια κακή εμπειρία σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης μπορεί να είναι αρκετά για να ξινίσει ολόκληρο το ταξίδι σας.

Τούτου λεχθέντος, τα βίαια επεισόδια, ειδικά κατά τουριστών, είναι σπάνια. Θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή έναντι της κλοπής, αλλά αυτό είναι ένα μικρό τίμημα για τη χαρά της εμπειρίας της Μπανγκόκ.

Η Μπανγκόκ έχει μερικά άλλα προβλήματα εκτός από το υψηλό ποσοστό μικροεγκληματικότητας. Σύμφωνα με την επίσημη ταξιδιωτική οδηγία της Νέας Ζηλανδίας για την Ταϊλάνδη, η Μπανγκόκ έχει βιώσει τρομοκρατικές επιθέσεις στο παρελθόν.

Μία από τις πιο θανατηφόρες ήταν μια βομβιστική επίθεση στο Ναό Erawan το 2015 που σκότωσε πάνω από 20 άτομα . Αν και είναι σπάνιες και εμφανίζονται μόνο κάθε λίγα χρόνια, καλό είναι να το γνωρίζετε σε δημόσιους χώρους.

Τα τελευταία χρόνια, η Μπανγκόκ έχει δει επίσης μια άνοδο στις εμφύλιες αναταραχές. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είναι αρκετά κατασταλτική, και υπήρξε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα το 2014, και ο αρχηγός του πραξικοπήματος που έγινε πρωθυπουργός παρέτεινε τον χρόνο του στην εξουσία.

Υπήρξαν μεγάλα κύματα διαμαρτυριών το 2020 , αλλά καταπιέστηκαν έντονα, με αποτέλεσμα το κίνημα να χάσει τη δυναμική του. Παρόλο που οι διαδηλώσεις δεν είναι τόσο μεγάλες όσο παλιά, εξακολουθούν να γίνονται τακτικά στην Μπανγκόκ, ειδικά για πολιτικά γεγονότα όπως οι εκλογές.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και σχεδιάστε να αποφύγετε όλες τις διαδηλώσεις, καθώς μπορεί γρήγορα να γίνουν βίαιες μόλις η αστυνομία αρχίσει να επιτίθεται στους διαδηλωτές.

Η κυβέρνηση επέβαλε επίσης έναν κατασταλτικό νόμο που στοχεύει τους ανθρώπους που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις και δεν θέλετε να καταλήξετε στη λάθος πλευρά των αρχών ενώ βρίσκεστε στην πόλη.

Τέλος, αξίζει να σημειώσετε πιθανές φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα που μπορεί να σας επηρεάσουν στην Μπανγκόκ. Η πιο συνηθισμένη φυσική καταστροφή που επηρεάζει την Μπανγκόκ είναι οι πλημμύρες.

Σύμφωνα με την  ταξιδιωτική οδηγία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου , η περίοδος των βροχών στο μεγαλύτερο μέρος της Ταϊλάνδης είναι από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Εάν ταξιδεύετε αυτό το διάστημα, να είστε έτοιμοι για την πιθανότητα δυνατής βροχής.

Έγκλημα στην Μπανγκόκ

Άνθρωποι σε βάρκες που επιπλέουν στον ποταμό στην πλωτή αγορά Damnoen Saduak για ένα κομμάτι σχετικά με το αν είναι ασφαλές ή όχι η Μπανγκόκ για επίσκεψη

Πλωτή αγορά Damnoen Saduak, τουρίστες που επισκέπτονται με βάρκα, που βρίσκεται στην Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη/Aphotostory/Shutterstock

Το ποσοστό εγκληματικότητας στην Μπανγκόκ είναι αρκετά υψηλό, ειδικά όταν πρόκειται για περιστατικά μικροεγκλημάτων. Μια λεπτομερής ματιά στα στατιστικά στοιχεία μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τι αντιμετωπίζετε όταν ταξιδεύετε στην Μπανγκόκ και πώς να προετοιμαστείτε.

Σύμφωνα με το Numbeo, η Μπανγκόκ βαθμολογείται με 40,76 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, μια μέτρια τιμή. Τα πιο κοινά εγκλήματα για τα οποία ανησυχούν οι άνθρωποι είναι η χρήση ναρκωτικών, ο βανδαλισμός, η κλοπή και η διαφθορά.

Τα ποσοστά βίαιων εγκλημάτων όπως η επίθεση είναι χαμηλά. Συμβουλές από κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ υποστηρίζουν αυτά τα δεδομένα.

Το Country Reports αναφέρει ότι το ποσοστό εγκληματικότητας στην Μπανγκόκ είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερο από ό,τι στις περισσότερες αμερικανικές πόλεις – ενώ τα ποσοστά μικροεγκληματικότητας μπορεί να είναι υψηλά, το ποσοστό βίαιου εγκλήματος είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι στα περισσότερα μέρη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι αναφορές του OSAC συνήθως συμφωνούν ότι το ποσοστό εγκληματικότητας στην Μπανγκόκ είναι μέτριο, αλλά επικρατούν κλοπές χωρίς σύγκρουση. Το βίαιο έγκλημα δεν προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Μπανγκόκ ή σε μεγάλο μέρος της Ταϊλάνδης.

Μια ερευνητική μελέτη  εντόπισε ότι οι ανθρωποκτονίες γενικά μειώνονται. Στο υψηλότερο επίπεδο, το ποσοστό ανθρωποκτονιών της Μπανγκόκ ήταν 4,4 περιστατικά ανά 100.000 άτομα, που είναι ένα μέτριο ποσοστό για μια μεγάλη πόλη, αλλά το ποσοστό έχει μειωθεί από τότε.

Είναι δύσκολο να βρεθούν ακριβή στατιστικά στοιχεία για μικροκλοπές, καθώς πολλά περιστατικά στοχεύουν αλλοδαπούς και άλλα δεν αναφέρονται στην αστυνομία, αλλά ανέκδοτα στοιχεία που υποστηρίζουν ταξιδιωτικά bloggers, ξένες κυβερνήσεις και ντόπιους δηλώνουν ότι αυτή η μορφή εγκλήματος είναι διαδεδομένη.

Τα περισσότερα περιστατικά είναι μη βίαια. Η Ταϊλάνδη έχει φήμη για το οργανωμένο έγκλημα, τόσο με τοπικές τριάδες όσο και ως  κρησφύγετο για ξένους εγκληματίες .

Εγκληματικές ομάδες βρίσκονται πίσω από δραστηριότητες όπως η εμπορία ανθρώπων και η σεξουαλική εργασία , η οποία είναι ορατή στους δρόμους της Μπανγκόκ. Αν και πρόκειται για ένα έγκλημα που σπάνια επηρεάζει τους επισκέπτες, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να αποφευχθεί η σύγκρουση με τοπικές εγκληματικές ομάδες.

Όπως πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, η Μπανγκόκ σημείωσε άνοδο της εγκληματικότητας μετά τον τερματισμό των περιορισμών λόγω COVID-19. Τα εγκλήματα που αυξήθηκαν περισσότερο ήταν η ληστεία και η απάτη , αν και τα ποσοστά εγκληματικότητας στο δρόμο μειώθηκαν (πιθανώς λόγω του χαμηλότερου ποσοστού τουρισμού).

Υπάρχουν μερικοί λόγοι πίσω από την αύξηση της εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της συντριβής της αστυνομίας, των οικονομικών δυσκολιών λόγω της πανδημίας και της έλλειψης μέτρων δημόσιας ασφάλειας, όπως ο φωτισμός του δρόμου και οι κάμερες κλειστού κυκλώματος.

Ωστόσο, ακόμη και με αυτήν την αύξηση της εγκληματικότητας, η Μπανγκόκ εξακολουθεί να είναι μια ως επί το πλείστον ασφαλής πόλη.

Από αυτές τις διαφορετικές πηγές πληροφοριών, είναι σαφές ότι η Μπανγκόκ εξακολουθεί να έχει πολλά προβλήματα, ειδικά όταν πρόκειται για κλοπή. Ωστόσο, οι περισσότεροι ταξιδιώτες έχουν μια ασφαλή εμπειρία όταν το επισκέπτονται.

Μικροκλοπή

Μακράν το πιο συνηθισμένο έγκλημα που πρέπει να προσέξετε στην Μπανγκόκ είναι η μικροκλοπή. Είναι συνηθισμένο σε όλες τις μορφές του, όπως πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών και κλοπή από το πίσω μέρος των σκούτερ και των μηχανοκίνητων οχημάτων.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για τον κίνδυνο μικροκλοπής σε όλη την Ταϊλάνδη, αλλά ο κίνδυνος είναι υψηλότερος στην Μπανγκόκ.

Οι πορτοφολάδες συχνά στοχεύουν τουριστικά αξιοθέατα όπως το Μεγάλο Παλάτι και ο Ναός Wat Pho, καθώς προσελκύουν πλήθη αλλοδαπών, που τείνουν να έχουν λιγότερους έξυπνους δρόμους από τους ντόπιους.

Άλλα hotspot για μικροκλοπές περιλαμβάνουν αγορές όπως η αγορά του Σαββατοκύριακου Chatuchak και δημοφιλείς περιοχές νυχτερινής διασκέδασης, όπως η Khao San Road και η Chinatown. Οι κλοπές αυξάνονται τη νύχτα καθώς οι κλέφτες θέλουν να εκμεταλλεύονται τους μεθυσμένους επισκέπτες.

Θα χρειαστεί να λάβετε πολλές προφυλάξεις για να αποφύγετε να πέσετε θύμα κλοπής στην Μπανγκόκ. Η πιο σημαντική προφύλαξη δεν είναι ποτέ να κρατάτε όλα τα τιμαλφή σας σε ένα μέρος.

Να έχετε μαζί σας ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας αντί για την πραγματική προσφορά, το οποίο θα πρέπει να βάλετε σε ένα χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου. Έχετε ένα επιπλέον ποσό μετρητών κάπου στο άτομό σας, ώστε αν σας ληστέψουν, έχετε έναν τρόπο να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας.

Ποτέ μην αφήνετε τα τιμαλφή σας αφύλακτα καθώς ακόμη και λίγα δευτερόλεπτα απροσεξίας είναι αρκετά για να σας κοστίσουν το πορτοφόλι σας. Επενδύστε σε μια ασφαλή τσάντα για τα υπάρχοντά σας.

Πολλοί τουρίστες επιλέγουν ένα fanny pack ή μια ζώνη με χρήματα, αλλά ακόμη και μια τσάντα χιαστί που κρατάτε σταθερά στο σώμα σας προσθέτει αρκετή ασφάλεια. Οι τουριστικές απάτες είναι επίσης συχνές στην Μπανγκόκ.

Όταν επιβιβάζεστε σε ένα ταξί, να συμφωνείτε πάντα για τον ναύλο εκ των προτέρων και να προσέχετε έναν οδηγό ταξί του οποίου ο μετρητής είναι βολικά «σπασμένος». Τα tuk-tuks, ένας άλλος δημοφιλής τρόπος μεταφοράς, είναι επίσης μια άλλη κοινή τουριστική απάτη.

Όταν μπείτε σε ένα tuk-tuk, ο οδηγός μπορεί να ισχυριστεί ότι ο προορισμός σας είναι κλειστός και να σας προτείνει να σας μεταφέρει σε μια καλύτερη εναλλακτική λύση.

Συνήθως, παίρνουν μια μείωση της τιμής και μπορεί να εμφανιστείτε στον νέο προορισμό για να μάθετε ότι είναι κακής ποιότητας. Έχετε διευθύνσεις για όλα τα μέρη που θέλετε να πάτε και επιμείνετε να πάτε για να ελέγξετε μόνοι σας.

Σεξουαλική επίθεση

Αν και το βίαιο έγκλημα, ιδιαίτερα το βίαιο έγκλημα κατά τουριστών, είναι σπάνιο στην Μπανγκόκ, δυστυχώς υπήρξαν περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης. Η αυστραλιανή κυβέρνηση  το περιλαμβάνει ακόμη και στην επίσημη ταξιδιωτική της συμβουλή για τη χώρα της Ταϊλάνδης.

Οι περισσότερες σεξουαλικές επιθέσεις συμβαίνουν στις θορυβώδεις περιοχές της Μπανγκόκ με νυχτερινή ζωή, όπως η Khao San Road. Οι δράστες μπορεί να ρίξουν τα ποτά των θυμάτων τους ή να περιμένουν να μεθύσουν πολύ και μετά να τους επιτεθούν.

Ποτέ μην αφήνετε το ποτό σας χωρίς επίβλεψη και μην παραγγείλετε ποτέ ποτά εκτός αν γνωρίζετε ακριβώς τι περιέχει. Η Μπανγκόκ μπορεί να φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή, αλλά μερικές φορές τα θορυβώδη κλαμπ και τα μπαρ είναι επικίνδυνα, όχι διασκεδαστικά.

Βεβαιωθείτε ότι αν βγείτε έξω, θα πάτε με μια έμπιστη ομάδα και μην αφήνετε ποτέ κανέναν μόνο. Εάν κάποιος στην ομάδα σας φαίνεται ανίκανος, ζητήστε του αμέσως βοήθεια.

Αποφυγή κακών περιοχών

Παραγκούπολη γεμάτη σκουπίδια στην Μπανγκόκ στην πιο επικίνδυνη περιοχή για επίσκεψη, την παραγκούπολη Klong Toey

Μπανγκόκ/ Ταϊλάνδη – 7 Μαΐου 2018: παραγκούπολη Klong Toey. Άποψη ενός από τα γεμάτα σκουπίδια κανάλια/PiercarloAbate/Shutterstock

Υπάρχουν μερικά μέρη της Μπανγκόκ που είναι πιο επικίνδυνα από άλλα. Ο δρόμος Khao San είναι ένας δημοφιλής προορισμός για ταξιδιώτες με σακίδιο χάρη στη νυχτερινή ζωή και τη φήμη του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Από τους ναούς στις αγορές: Ένας οδηγός για τα καλύτερα αξιοθέατα της Μπανγκόκ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ωστόσο, είναι επίσης δημοφιλής προορισμός για κλέφτες και μετά το σκοτάδι μπορεί να συμβούν σοβαρότερα εγκλήματα. Δεν πρέπει να αποφεύγετε αυτήν την περιοχή, αλλά να είστε προσεκτικοί όταν πηγαίνετε εκεί.

Η Μπανγκόκ έχει μερικές επικίνδυνες φτωχογειτονιές, όπως το Klong Toey, αλλά είναι εύκολα αναγνωρίσιμες από την κακή υποδομή τους, επομένως υπάρχει μικρός κίνδυνος να περιπλανηθείτε κατά λάθος.

[tp_widget][/tp_widget]

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για την επίσκεψη στην Μπανγκόκ:

  • Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Μπανγκόκ μπορεί να φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα, ιδιαίτερα για μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπνευστικές παθήσεις. Ελέγξτε τις προβλέψεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση όταν επισκέπτεστε, φοράτε μάσκα και παραμένετε σε εσωτερικούς χώρους τις κακές μέρες.
  • Η κυκλοφορία είναι πιο επικίνδυνη από το έγκλημα στην Μπανγκόκ. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν διασχίζετε το δρόμο ή παίρνετε ένα tuk-tuk. Μην νοικιάσετε σκούτερ καθώς τα ατυχήματα με σκούτερ είναι συνηθισμένα.
  • Η Ταϊλάνδη έχει πολύ αυστηρούς νόμους lèse-majesté, πράγμα που σημαίνει ότι είναι παράνομο να προσβάλεις τη βασιλική οικογένεια. Ορισμένες ενέργειες που μπορεί να μην θεωρείτε καν προσβλητικές, όπως το να φοράτε μαύρα σε ημέρες σημαντικές για τη βασιλική οικογένεια ή να μην δίνετε προσοχή για τον ύμνο, θα μπορούσαν να σας φέρουν σε μπελάδες. Αποφύγετε την κριτική της βασιλικής οικογένειας όχι μόνο για να αποφύγετε νομικά προβλήματα αλλά και για να αποφύγετε την οργή των ντόπιων.
  • Μην κάνετε χρήση ναρκωτικών ενώ βρίσκεστε στην Μπανγκόκ. Παρά την ηδονιστική του φήμη, τα ναρκωτικά είναι παράνομα στην Ταϊλάνδη και οι κυρώσεις είναι αυστηρές.

Συχνές Ερωτήσεις

Ντόπιοι και τουρίστες κάθονται σε καρέκλες σε μια εξωτερική αγορά στην Alley Rambuttri τη νύχτα, κοντά στην οδό Khaosan για να δείξουν ότι η Μπανγκόκ είναι ασφαλής για επίσκεψη

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη – 21 Δεκεμβρίου 2015: Alley Rambuttri τη νύχτα, ένας δημοφιλής δρόμος φαγητού κοντά στον δρόμο Khaosan και τη διάσημη συνοικία για packers και οικονομική τουρίστα/Nataliia Sokolovska/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που ήθελαν να κάνουν οι προηγούμενοι επισκέπτες της Μπανγκόκ:

Είναι ασφαλές να περπατάς τη νύχτα στην Μπανγκόκ;

Τα περισσότερα μέρη της Μπανγκόκ είναι ασφαλή για περπάτημα τη νύχτα, αν και προσπαθήστε να αποφύγετε να το κάνετε μόνοι σας. Μείνετε σε καλά φωτισμένους χώρους, αποφύγετε τους παράπλευρους δρόμους και τα σοκάκια όπου θα μπορούσαν να κρυφτούν οι εγκληματίες και να προσέχετε τα μεθυσμένα πλήθη αν πρόκειται να πάτε σε περιοχές με νυχτερινή ζωή.

5 αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στην Μπανγκόκ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι η Μπανγκόκ ασφαλής για τις τουρίστες;

Οι γυναίκες επισκέπτες στην Μπανγκόκ θα πρέπει πιθανώς να λαμβάνουν προφυλάξεις, καθώς δυστυχώς, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πόλη. Προβλήματα όπως η σεξουαλική παρενόχληση, το ποτό, ακόμη και η επίθεση συμβαίνουν.

Μπορείτε να αποφύγετε τα περισσότερα προβλήματα με βασικές προφυλάξεις, όπως το να ταξιδεύετε κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας, να παραμένετε σε καλή τοποθεσία και να ντύνεστε πιο σεμνά για να ταιριάζετε.

Είναι η Μπανγκόκ ασφαλής για τους Δυτικούς;

Ναι, η Μπανγκόκ είναι ασφαλής για τους Δυτικούς. Θα στοχεύεστε για απάτες πιο συχνά από τους ντόπιους, αλλά να είστε σταθεροί, έχοντας κατά νου ότι πιθανότατα κερδίζετε περισσότερα χρήματα από τους περισσότερους ντόπιους και ότι αν και η εμπειρία μπορεί να είναι απογοητευτική, είναι απλώς μέρος του ταξιδιού.

Μπανγκόκ: Κορυφαία αξιοθέατα που δεν μπορείτε να χάσετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αξίζει να επισκεφτείτε την Μπανγκόκ τώρα;

Η Μπανγκόκ αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τώρα, χάρη στους πολλούς ναούς της, την έντονη νυχτερινή ζωή και το εξαιρετικό φαγητό. Κάντε την έρευνά σας πριν πάτε για να βεβαιωθείτε ότι η επίσκεψή σας δεν συμπίπτει με ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός για λόγους ασφαλείας.

Είναι ασφαλές το street food στην Μπανγκόκ;

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε ένα ταξίδι στην Μπανγκόκ είναι να φάτε street food. Απλώς βεβαιωθείτε ότι τρώτε σε έναν πάγκο με καλή υγιεινή, καθώς οι ταξιδιώτες έχουν πάθει τροφική δηλητηρίαση στο παρελθόν.

Ψάξτε για πάγκους με πολλούς ντόπιους πελάτες, επιλέξτε πάγκους που μαγειρεύουν το φαγητό μπροστά σας αντί να το αφήνετε έξω και προσέξτε τις ανθυγιεινές πρακτικές, όπως τα βρώμικα πιάτα.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Μπανγκόκ;

Αν και οι ταξιδιώτες πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις ενώ βρίσκονται στην πόλη, η Μπανγκόκ είναι ως επί το πλείστον ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε. Απλώς βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το πορτοφόλι σας καθώς παρασύρεστε από αυτήν την πολυσύχναστη μητρόπολη. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια