Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Ποζιτάνο;

Το Ποζιτάνο είναι μέρος της παγκοσμίου φήμης ακτής Αμάλφι της Ιταλίας, μια περιοχή της Ιταλίας γνωστή για τη φυσική ομορφιά της. Ολόκληρη η περιοχή δέχεται περίπου 5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως,  και πολλοί από αυτούς τους επισκέπτες περνούν από το Ποζιτάνο ή μένουν εκεί μια νύχτα.

Το Ποζιτάνο είναι το πιο διάσημο από τα 13 χωριά που είναι διάσπαρτα στην ακτή του Αμάλφι και παλαιότερα ήταν η λαμπερή απόδραση για τους αστέρες του Χόλιγουντ (και τους πλούσιους αρχαίους Ρωμαίους ευγενείς).

Η ιστορία χιλιάδων ετών της πόλης μπορεί να δει σε ορόσημα όπως η συλλογική εκκλησία της Santa Maria Assunta και το Museo Archeologico Romano.

Ωστόσο, τα κύρια γοητεία του Ποζιτάνο είναι λιγότερο εκπαιδευτικά και περισσότερο ηδονικά. Χαλαρώστε στις εντυπωσιακές παραλίες, όπως η παγκοσμίου φήμης Spiaggia Grande, ή πάρτε ένα θαλάσσιο ταξί για απομακρυσμένες παραλίες και νησιά.

Αγοράστε αναμνηστικά στις πολύχρωμες μπουτίκ και χαλαρώστε με καλό φαγητό και λιμοντσέλο σε ένα από τα πολλά εστιατόρια.

Όπως μπορείτε να δείτε, το Ποζιτάνο έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες, αλλά προσφέρει ένα ασφαλές μέρος για διακοπές; Συγκεντρώσαμε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό για να σας προετοιμάσουμε για τις διακοπές σας στο Ποζιτάνο, ώστε να περάσετε διασκεδαστικά και ασφαλή.

Διαβάστε επίσης:Οδικό ταξίδι στην Ιταλία

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Ποζιτάνο το 2023;

Ναι, το Ποζιτάνο είναι πολύ ασφαλές για επίσκεψη! Γενικά, η ακτή του Αμάλφι είναι μια πολύ ασφαλής περιοχή για τους τουρίστες, με πολύ μικρή εγκληματικότητα.

Μπορεί να συναντήσετε τα είδη εγκλημάτων που μαστίζουν τουριστικές περιοχές σε όλο τον κόσμο, όπως οι μικροκλοπές, αλλά ακόμη και τα ποσοστά αυτών των εγκλημάτων είναι αρκετά χαμηλά. Βοηθά το γεγονός ότι το Ποζιτάνο βρίσκεται στην Ιταλία, μια χώρα που οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είναι αρκετά ασφαλής.

Οι περισσότερες κυβερνήσεις του κόσμου, όπως η Αυστραλία , απλώς συμβουλεύουν τους πολίτες τους να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις στην Ιταλία, εκδίδοντας τη χαμηλότερη δυνατή ταξιδιωτική οδηγία για τη μεσογειακή χώρα.

Εάν η Ιταλία είναι ασφαλής, τότε είναι λογικό ότι μια πόλη που βρίσκεται στη χώρα θα είναι πιθανώς ασφαλής. Οι περισσότερες από αυτές τις ταξιδιωτικές συμβουλές περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις για εγκλήματα που είναι δημοφιλή σε τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Ιταλία, συμπεριλαμβανομένου του Ποζιτάνο και της υπόλοιπης ακτής του Αμάλφι.

Τα κοινά προβλήματα περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Τουριστικές απάτες
  • Κλήση και λεκτική παρενόχληση

Το Ποζιτάνο είναι μια μικρή πόλη με πληθυσμό μόλις 3.858 κατοίκους , σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. Αυτό σημαίνει ότι τα ποσοστά εγκληματικότητας συνολικά, ειδικά τα ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας, τείνουν να είναι χαμηλότερα.

Το μικρό μέγεθος του Ποζιτάνο σημαίνει επίσης ότι αποφεύγει τους κινδύνους που ορισμένες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες , περιλαμβάνουν στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για την Ιταλία, όπως η τρομοκρατία και οι πολιτικές αναταραχές.

Ενώ αυτά τα προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν στις μεγαλύτερες πόλεις της Ιταλίας, το Ποζιτάνο είναι μια μικρή πόλη με μικρή οικονομική ή πολιτική σημασία. Είναι ένας εξαιρετικά απίθανος στόχος τόσο για τρομοκρατικές επιθέσεις όσο και για βίαιες διαδηλώσεις.

Το Ποζιτάνο είναι ένα όμορφο μέρος για επίσκεψη, αλλά δεν είναι όλα όπως φαίνονται στις όμορφες εικόνες. Αν και η πόλη δεν είναι επικίνδυνη για επίσκεψη, μπορεί να είναι άβολη.

Ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες είναι το απότομο τοπίο. Η τοποθεσία του Ποζιτάνο στην πλαγιά του λόφου προσφέρει υπέροχη θέα, αλλά δυσκολεύει τη μετακίνηση! Θα πρέπει να κατεβείτε απότομους λόφους και σκάλες για να φτάσετε από τον κεντρικό δρόμο στην παραλία και πιθανότατα τα καταλύματα σας.

Εάν μπορείτε, αποφύγετε να φέρετε μεγάλες κυλιόμενες βαλίτσες. Δυστυχώς, το Ποζιτάνο δεν είναι πολύ προσβάσιμο για ηλικιωμένους, οικογένειες με μικρά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι τα πλήθη. Το καημένο το Ποζιτάνο είναι θύμα της δικής του δημοτικότητας. Δεν έχει την υποδομή για να υποστηρίξει τα εκατομμύρια των ανθρώπων που διασχίζουν το χωριό κάθε χρόνο. Περιμένετε πλήθη όπου κι αν πάτε, από τους δρόμους μέχρι την παραλία.

Το πλήθος συχνά σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλες ουρές για τα φέρι και τα λεωφορεία, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη μετακίνηση στην ακτή του Αμάλφι.

Το Ποζιτάνο και άλλες πόλεις της ακτής του Αμάλφι προσπάθησαν να λάβουν μέτρα για να περιορίσουν τον συνωστισμό, όπως μια πολιτική περίεργης ημέρας και ζυγής ημέρας για τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για να αποτρέψουν τα γρύλια της κυκλοφορίας στον στενό δρόμο.

Ωστόσο, αυτά τα μέτρα δεν ήταν πολύ αποτελεσματικά στον περιορισμό του πλήθους. Εάν επισκέπτεστε το καλοκαίρι, προετοιμαστείτε να περιτριγυριστείτε από πολλούς άλλους ταξιδιώτες.

Ένα άλλο πράγμα για το οποίο πρέπει να είστε προετοιμασμένοι είναι ο καιρός. Τα καλοκαίρια στο Ποζιτάνο είναι ξηρά και πολύ ζεστά. Οι επισκέπτες θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις για την αποφυγή θερμοπληξίας, όπως να πίνουν άφθονο νερό.

Μερικές φορές, τα ζεστά καλοκαίρια προκαλούν πυρκαγιές. Το καλοκαίρι του 2017 , υπήρξαν ακραίες πυρκαγιές κατά μήκος της ακτής του Αμάλφι που έκαιγαν για ένα μήνα, μερικές φορές φτάνοντας κοντά στο Ποζιτάνο.

Εάν επισκεφθείτε το καλοκαίρι, μείνετε σε εγρήγορση για τυχόν κυβερνητικές συμβουλές σχετικά με τις πυρκαγιές στην Ιταλία, ειδικά στην περιοχή της Καμπανίας. Μπορείτε να αποφύγετε τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα με την επίσκεψη κατά τη διάρκεια της σεζόν των ώμων.

Ο καιρός είναι ακόμα όμορφος για κολύμπι, αλλά μειώνετε τον κίνδυνο για κινδύνους όπως φυσικές καταστροφές και υπερβολική ζέστη, καθώς και ενοχλήσεις όπως πλήθη.

Το Ποζιτάνο δεν είναι ένα επικίνδυνο μέρος για να επισκεφθείτε, αλλά υπάρχουν ορισμένες προκλήσεις κατά την επίσκεψη που μπορεί να βλάψουν την ιδέα σας για τις τέλειες διακοπές. Εφόσον προετοιμάζεστε για αυτούς τους πονοκεφάλους πριν πάτε, μπορείτε να γλυτώσετε από πολλή θλίψη όταν φτάσετε εκεί.

Έγκλημα στο Ποζιτάνο

Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Ποζιτάνο είναι αρκετά χαμηλό. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν, γνωρίζοντας ότι είναι κυρίως ασφαλείς.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε τελείως τις προφυλάξεις της κοινής λογικής, όπως το κλείσιμο των φερμουάρ των αποσκευών σας και το κλείδωμα των θυρών σας, καθώς εγκλήματα όπως η κλοπή μπορούν ακόμα να συμβούν.

Το ποσοστό εγκληματικότητας για όλη την ακτή του Αμάλφι είναι αρκετά χαμηλό, επομένως μπορούμε να υποθέσουμε ότι το ποσοστό εγκληματικότητας στο Ποζιτάνο είναι επίσης πολύ χαμηλό. Η περιοχή βαθμολογείται με 16,67 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας Numbeo , που είναι μια πολύ χαμηλή τιμή.

Όταν όντως ανησυχούν για το έγκλημα, οι άνθρωποι ανησυχούν κυρίως για μικροεγκλήματα όπως λεκτικές προσβολές, κατάχρηση ναρκωτικών και διακρίσεις.

Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα στο Ποζιτάνο είναι εγκλήματα που τείνουν να μην επηρεάζουν τους τουρίστες. Για παράδειγμα, η πόλη, όπως και πολλά άλλα μέρη της Ιταλίας, παλεύει με τη διαφθορά.

Η διαφθορά οδηγεί σε προβλήματα όπως ένα κύμα παράνομων κτιρίων που παράγουν κατασκευές που δεν είναι ασφαλείς και έχουν οδηγήσει σε θανατηφόρα ατυχήματα.   Τα περισσότερα από αυτά επηρεάζουν ιδιωτικές κατοικίες, όχι ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενες βίλες, επομένως θα πρέπει να είστε ασφαλείς.

Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε τις κριτικές από προηγούμενους επισκέπτες για να βεβαιωθείτε ότι τα καταλύματά σας είναι ασφαλή πριν την κράτηση. Συνολικά, η εγκληματικότητα στο Ποζιτάνο δεν αποτελεί σημαντική ανησυχία για τους επισκέπτες ή τους ντόπιους.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους η πόλη έχει τόσο χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Το ένα είναι ο χαμηλός πληθυσμός και η δεμένη κοινότητα, που αποθαρρύνουν την εγκληματικότητα.

Αν και η εγκληματικότητα αυξάνεται κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου, όταν τα περισσότερα πλήθη κατακλύζονται, το Ποζιτάνο έχει τη φήμη του πολυτελούς προορισμού, που τείνει να αποθαρρύνει (και να αποθαρρύνει) τους ταξιδιώτες εγκληματίες.

Αν και θα πρέπει να λαμβάνετε κάποιες προφυλάξεις όσο βρίσκεστε στο Ποζιτάνο, δεν χρειάζεται να είστε εντελώς επιφυλακτικοί καθώς είναι μια πολύ ασφαλής πόλη.

Μικροκλοπή

Η πιο κοινή μορφή εγκλήματος στο Ποζιτάνο είναι η μικροκλοπή. Το ποσοστό μικροκλοπών είναι αρκετά χαμηλό στο Ποζιτάνο, πολύ χαμηλότερο από ό,τι στους άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας.

Ωστόσο, εξακολουθεί να εμφανίζεται, επομένως είναι καλή ιδέα να προστατευτείτε από αυτήν την πιθανότητα. Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για τη συχνότητα των μικροκλοπών που επηρεάζουν τους τουρίστες στην Ιταλία στην ταξιδιωτική της συμβουλή για τη χώρα.

Η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει ότι οι κλοπές είναι συχνές σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, κάτι που σίγουρα περιλαμβάνει το Ποζιτάνο, δεδομένου του τεράστιου αριθμού αφίξεων τουριστών.

Οι πορτοφολάδες συνήθως λειτουργούν στους πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της πόλης, γύρω από τον τερματικό σταθμό των φέρι, στα λεωφορεία που σας μεταφέρουν από πόλη σε πόλη στην ακτή του Αμάλφι και στις παραλίες.

Βασικά, όπου υπάρχουν πλήθη και τουρίστες, θα πρέπει να προσέχετε τα υπάρχοντά σας. Ένας από τους «συνταξιδιώτες» σας μπορεί να κοιτάζει περισσότερα από τη θέα — μια ευκαιρία για κλοπή.

Ευτυχώς, οι κλέφτες του Ποζιτάνο τείνουν να αποτρέπονται αρκετά εύκολα. Εφόσον λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις, πιθανότατα θα αποτρέψετε την κλοπή.

Μην αφήνετε τα πράγματά σας αφύλακτα, ούτε όταν πηγαίνετε για μπάνιο στην παραλία — τουλάχιστον κλείστε την τσάντα σας ή βάλτε μια πετσέτα από πάνω για να κρύψετε τα τιμαλφή σας από τα μάτια. Καθώς περνάτε από πολυσύχναστες περιοχές, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε σταθερά την τσάντα σας.

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι διατρέχετε τον μεγαλύτερο κίνδυνο κλοπής όταν προσπαθείτε να φτάσετε στο Ποζιτάνο, όχι όταν βρίσκεστε στην ίδια την πόλη.

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν τον σιδηρόδρομο Circumvesuviana από τη Νάπολη στο Σορέντο και μετά με λεωφορείο ή πλοίο για το Ποζιτάνο. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά μήκος αυτής της διαδρομής είναι γεμάτα με πορτοφολάδες, επομένως βεβαιωθείτε ότι η τσάντα σας είναι κλειστή και το πορτοφόλι σας δεν βρίσκεται στην πίσω τσέπη σας καθώς ταξιδεύετε.

Απάτες

Οι τουριστικές απάτες μπορούν να συμβούν σε οποιοδήποτε μέρος όπου η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τα ταξίδια και τον τουρισμό. Παρόλο που οι απάτες δεν είναι τόσο συνηθισμένες στο Ποζιτάνο, μπορούν ακόμα να συμβούν.

Η πιο συνηθισμένη απάτη στο Ποζιτάνο είναι η απάτη με καταλύματα. Οι απατεώνες θα δημοσιεύσουν μια λίστα με μια εντυπωσιακή βίλα σε κοινές τοποθεσίες κρατήσεων καταλυμάτων, παρασύροντας τους ταξιδιώτες με υπέροχες φωτογραφίες.

Στη συνέχεια, μόλις εμφανιστεί ο άτυχος τουρίστας στο Ποζιτάνο, συνειδητοποιούν ότι η καταχώριση δεν υπάρχει στην πραγματικότητα και ο απατεώνας έχει σκάσει με την κατάθεσή του – και δεν έχουν πού να μείνουν στο Ποζιτάνο, όπου τα καταλύματα κάνουν κράτηση γρήγορα.

Για να προσπαθήσετε να αποτρέψετε αυτή την απάτη από το να σας συμβεί, φροντίστε να διαβάσετε τις κριτικές στον ιστότοπο που χρησιμοποιείτε για να κάνετε κράτηση του καταλύματος πριν το κάνετε κράτηση. Εάν είναι πολύ νέο στο διαδίκτυο, δεν έχει σχεδόν καμία κριτική ή οι περισσότερες κριτικές είναι αρνητικές, αποφύγετε να κάνετε κράτηση εκεί.

Ένα άλλο τέχνασμα είναι να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση στις φωτογραφίες από την καταχώριση στο Google για να δείτε αν εμφανίζονται για κάποια άλλη ιδιοκτησία. Όταν κάθεσαι για δείπνο στο Ποζιτάνο και παίρνεις τον λογαριασμό, μπορεί να νομίζεις ότι σε απατούν.

Οι τιμές σε αυτήν την πόλη είναι μερικές από τις υψηλότερες στην Ιταλία, επομένως προϋπολογισμός με περισσότερα χρήματα από ό,τι αλλού για μια ξαπλώστρα ή ένα γεύμα. Βεβαιωθείτε ότι η επιχείρηση που πατρονάρετε έχει έναν σαφή, διαφανή τιμοκατάλογο μπροστά.

Αποφυγή κακών περιοχών

Το Ποζιτάνο δεν έχει περιοχές που είναι τόσο επικίνδυνες που θα πρέπει να τις αποφύγετε. Ολόκληρη η πόλη είναι αρκετά ασφαλής.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για το Ποζιτάνο:

  • Έξτρα προϋπολογισμός για το Ποζιτάνο. Είναι ένα από τα πιο ακριβά μέρη διακοπών στην Ιταλία. Θα χρειαστείτε ακόμη και ένα κέρμα δύο ευρώ για να χρησιμοποιήσετε τα ντους στην παραλία!
  • Φορέστε επίπεδα, άνετα παπούτσια. Οι δρόμοι είναι απότομοι και η πόλη έχει πολλές σκάλες. Είναι πολύ εύκολο να πέσεις κάτω και να τραυματιστείς αν φοράς τακούνια ή άλλα άβολα παπούτσια.
  • Προστατέψτε τον εαυτό σας από τον ήλιο. Εφαρμόστε άφθονο αντηλιακό και μείνετε σε εσωτερικούς χώρους το πιο ζεστό μέρος της ημέρας. Ο ήλιος μπορεί να γίνει πολύ δυνατός στο Ποζιτάνο.

Συχνές Ερωτήσεις

artem evdokimov/Shutterstock

Έχετε ακόμα ερωτήσεις σχετικά με το Ποζιτάνο; Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τυχόν παρατεταμένες ανησυχίες με τις συχνές ερωτήσεις παρακάτω:

Είναι ασφαλές το Ποζιτάνο να περπατάς τη νύχτα;

Ναι, το Ποζιτάνο είναι ασφαλές να περπατάς τη νύχτα. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό και βίαιο έγκλημα δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ, ακόμη και όταν το σκοτάδι.

Είναι ασφαλές να πάτε στην παραλία στο Ποζιτάνο;

Ναι, οι παραλίες στο Ποζιτάνο είναι ασφαλείς. Τα περισσότερα από αυτά έχουν ναυαγοσώστες, αν και θα πρέπει να φροντίσετε να μην κολυμπήσετε πολύ μακριά. Προσέξτε μόνο να προστατεύετε τα πράγματά σας από κλέφτες ενώ κολυμπάτε.

Είναι η ακτή του Αμάλφι ασφαλής για τους τουρίστες;

Η ακτή του Αμάλφι είναι πολύ ασφαλής για τους τουρίστες. Όλες οι πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Ποζιτάνο, είναι πολύ ασφαλείς και έχουν χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψεις μόνος στο Ποζιτάνο;

Ναι, είναι ασφαλές να ταξιδέψετε μόνοι στο Ποζιτάνο. Το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας σημαίνει ότι είναι ασφαλές να περπατάς ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μόνος σου.

Πόσες μέρες είναι αρκετές στο Ποζιτάνο;

Δύο με τρεις μέρες είναι συνήθως αρκετές στο Ποζιτάνο. Ωστόσο, μπορείτε να μείνετε περισσότερο και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το Ποζιτάνο ως βάση για να εξερευνήσετε άλλα μέρη της ακτής του Αμάλφι.

Λοιπόν, Είναι το Ποζιτάνο ασφαλές για επίσκεψη;

Το Ποζιτάνο είναι πολύ ασφαλές για επίσκεψη, αρκεί να είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε τα πλήθη αν το επισκεφτείτε το καλοκαίρι. Η πόλη έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και είναι ένα φιλόξενο μέρος για όλους τους επισκέπτες.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Ποζιτάνο. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:

καλύτεροι παραλιακοί προορισμοί στον κόσμο, κατάταξη

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ιορδανία

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Ιταλία

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια