Πού να μείνετε στο Κάιρο

Στις όχθες του αιώνιου ποταμού Νείλου, το Κάιρο είναι η καλύτερη επιλογή σας για να απολαύσετε την πολυτέλεια, να ζήσετε τη ζωντανή νυχτερινή ζωή της Αιγύπτου και να δείτε τη μυστηριώδη Σφίγγα.

Στην πραγματικότητα, η μητρόπολη είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή σας για να δείτε αρχαίες τοποθεσίες, απολαμβάνοντας επίσης τα προνόμια μιας αστικής πόλης — όχι μόνο στην Αίγυπτο αλλά σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Τώρα, εάν θέλετε να μάθετε πού να μείνετε στο Κάιρο με βάση τις προτιμήσεις και τις προτεραιότητές σας, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό που ετοιμάσαμε για εσάς. αφήστε μας να σας δείξουμε το δρόμο!

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης:Καΐρο: Αξιοθέατα και ορόσημα της πόλης που συχνά παραβλέπονται από τους επισκέπτες!

Καΐρο: Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα στην πολυσύχναστη πόλη του Καΐρου!

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε το Κάιρο

Το Κάιρο, ή μάλλον η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται σήμερα το Κάιρο, ήταν ένα σημαντικό μέρος για χιλιάδες χρόνια. Βρίσκεται στη συμβολή της κοιλάδας του Νείλου και του Δέλτα του Νείλου, είναι ένα από τα πιο εύφορα και ζωογόνα μέρη στην Αίγυπτο από πάντα.

Χάρη στον Νείλο – σχεδόν τα πάντα στην Αίγυπτο συνδέονται κατά κάποιο τρόπο με τον ποταμό – είναι κοντά στην αρχαία πρωτεύουσα του Νέου Βασιλείου, τη Μέμφις, και το θρησκευτικό κέντρο του αρχαίου πολιτισμού, την Ηλιούπολη.

Σήμερα, μετά την άνοδο και την πτώση πολλών αυτοκρατοριών, το Κάιρο είναι πιο δυνατό από ποτέ. Το Μεγάλο Κάιρο είναι η 12η μεγαλύτερη μητρόπολη στον κόσμο, με περισσότερους από 21 εκατομμύρια ανθρώπους συνολικά, και η οικονομία του είναι η ισχυρότερη στη Μέση Ανατολή.

Ανάμεσα στη «μοναχική και επίπεδη άμμο» που «απλώνεται μακριά», όπως έγραψε η Shelly στο Ozymandias , πολλοί πολιτισμοί έχουν αφήσει το στίγμα τους.

Στην κοντινή Γκίζα, λίγα μόλις μίλια από το Κάιρο, θα βρείτε τις πυραμίδες, τη Σφίγγα και άλλα λείψανα του αρχαίου και μυστηριώδους αιγυπτιακού πολιτισμού.

Είναι τόσο παλιά που πέρασαν περισσότερες χιλιετίες μεταξύ της Μεγάλης Σφίγγας της Γκίζας και της Κλεοπάτρας παρά μεταξύ της Κλεοπάτρας και εμάς. Ακόμη και για εκείνη, οι πυραμίδες ήταν μέρος της αρχαίας ιστορίας. Όμως η πρωτεύουσα της Αιγύπτου είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Είναι ένας ασυνήθιστος και εντελώς μοναδικός συνδυασμός ανατολικών και δυτικών επιρροών, ανάμεσα στην πιο υπέροχη ισλαμική αρχιτεκτονική (το Κάιρο είναι επίσης γνωστή ως «η πόλη των χιλίων μιναρέδων») και στις φαρδιές λεωφόρους και παλάτια που μοιάζουν με το Παρίσι που χτίστηκαν τον 19ο αιώνα.

Το Κάιρο είναι πραγματικά ένα αξέχαστο μέρος όπου, τουλάχιστον για ένα διάστημα, ο ανατολικός και ο δυτικός πολιτισμός ήταν σε αντίθεση.

Τώρα, είναι μια πόλη στην οποία το παλιό και το νέο, το αρχαίο και το μοντέρνο, συμβιώνουν δίπλα-δίπλα, συνήθως χωρίς πολλές συγκρούσεις, παρουσιάζοντας έναν προορισμό που απλά πρέπει να είναι στη λίστα των ταξιδιών σας.

Τα 4 καλύτερα μέρη του Καΐρου

Αν και το Κάιρο είναι μία από τις 15 μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, οι πιο φιλικές προς τους τουρίστες περιοχές της πόλης βρίσκονται κοντά στα δυτικά και ανατολικά μέρη του ποταμού Νείλου.

Με εξαίρεση τη Γκίζα – η οποία είναι μια ελαφρώς μικρότερη πόλη που βρίσκεται πολύ κοντά στο Κάιρο – όλες οι περιοχές στον οδηγό μας είναι βασικά μέρος του κέντρου της πόλης.

Εκεί θα βρείτε μουσεία, εστιατόρια, ορόσημα και, το πιο σημαντικό, πολλά ξενοδοχεία σε κάθε εύρος τιμών.

Ανακεφαλαιώνοντας, οι καλύτερες περιοχές περιλαμβάνουν:

 1. Κέντρο: Το κέντρο που μοιάζει με ευρωπαϊκό, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ιστορικό, ισλαμικό τμήμα της πόλης, είναι η καλύτερη και πιο προφανής επιλογή για τους επισκέπτες που επισκέπτονται για πρώτη φορά το Κάιρο.  
 2. Zamalek: Ένα τεχνητό νησί στη μέση του ποταμού Νείλου, είναι ένα πλούσιο και ασφαλές μέρος της πόλης, γεμάτο νυχτερινά κέντρα, μπαρ και καφέ, που προσφέρουν την πιο ζωντανή εμπειρία νυχτερινής ζωής στο Κάιρο.
 3. Garden City: Χτισμένο σύμφωνα με τις αγγλικές αρχές του Garden City, είναι ίσως το πιο ασφαλές και ήρεμο μέρος του Καΐρου, γεμάτο πρεσβείες και βίλες και σίγουρα η πιο φιλική προς την οικογένεια περιοχή στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.
 4. Γκίζα: Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Κάιρο, είναι η οριστική βάση για την εξερεύνηση των πυραμίδων και των μυστηρίων της Αρχαίας Αιγύπτου.

Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία στο Κάιρο

Το Κάιρο είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός και ίσως η πιο ασφαλής και ανεπτυγμένη πόλη σε όλη την Αφρική. Οι επιλογές διαμονής είναι πολλές και φιλόξενες, με μερικές από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές και αμερικανικές αλυσίδες ξενοδοχείων να έχουν εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Η καλύτερη επιλογή σας ως τουρίστας είναι η κεντρική περιοχή. Το κέντρο του Καΐρου είναι πρακτικά γεμάτο με ξενοδοχεία όλων των τύπων και σειρών τιμών, από οικονομικά επιλογές έως υπερπολυτελή ξενοδοχεία όπως το Ritz Carlton και το Four Seasons.

Το Zamalek και το Garden City είναι επίσης φιλικά προς τους τουρίστες και ασφαλή, αλλά το Garden City είναι η ασυνήθιστα οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Αν, από την άλλη πλευρά, βρίσκεστε κυρίως εδώ για τις πυραμίδες και άλλα αξιοθέατα της Αρχαίας Αιγύπτου, η πόλη της Γκίζας είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, η οποία έχει επίσης πολλές επιλογές διαμονής.

1. Στο κέντρο της πόλης

Η ιστορία του κέντρου του Καΐρου είναι πραγματικά ασυνήθιστη. Στα μέσα έως τα τέλη του 19ου αιώνα, η Αίγυπτος κυβερνήθηκε από τον Ισμαήλ Πασά της Αιγύπτου, έναν άνθρωπο με μεγάλες ιδέες και ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ενέργεια.

Γοητευμένος από τις μεγάλες λεωφόρους, τα παλάτια και τα κηροπήγια της Μπελ Επόκ του Παρισιού, ήθελε να γίνει το ίδιο πράγμα στο Κάιρο.

Ο Ισμαήλ δεν έχασε χρόνο: προσέλαβε αμέσως έναν Γάλλο αρχιτέκτονα και απλώς θέλησε να δημιουργηθεί — όπως θέλησε το κανάλι του Σουέζ — το νέο αρμονικό και γεωμετρικό κέντρο του Καΐρου, ακριβώς δίπλα στο ιστορικό, μεσαιωνικό τμήμα της πόλης.

Καθώς το Παρίσι είναι κυρίως διάσημο για τις ένδοξες και φαρδιές λεωφόρους του, αυτό είναι επίσης το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε στο κέντρο του Καΐρου με τη δυτική έμπνευση.

Υπάρχουν βασικά δύο δρόμοι που πρέπει να περπατήσετε για να γνωρίσετε τη συγκεκριμένη πλευρά της πόλης: η οδός Qasr El Nil και η οδός Talaat Harb. Στη διαδρομή, θα δείτε πολλά όμορφα κτίρια και σημαντικά ορόσημα.

Η οδός Qasr El Nil, για παράδειγμα, ξεκινά από το παλάτι Abdeen (που χτίστηκε επίσης από τον Isma’il), ένα υπέροχο κτίριο που λειτουργεί ως ένα από τα προεδρικά ανάκτορα.

Περνά από την πλατεία Ταχρίρ – όπου συνέβη η Αιγυπτιακή Επανάσταση του 2011 – και φτάνει στο νησί Γκεζίρα (Ζαμαλέκ), αφού διασχίσει τη γέφυρα Κασρ Ελ Νιλ πάνω από τον Νείλο.

Αυτή είναι ίσως η πιο όμορφη και δημοφιλής θέα στην πόλη (μαζί με τον Πύργο του Καΐρου) αφού δίνει μια λαμπρή θέα στον πιο διάσημο ποταμό στον κόσμο.

Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα, και είναι επίσης το οικονομικό και οικονομικό κέντρο της πόλης. Είναι επίσης αρκετά αστικό, με πολλά καφέ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα.

Τέλος, όσον αφορά τη διαμονή, είναι ίσως η πιο ευέλικτη περιοχή σε ολόκληρο το Κάιρο. Όταν συνδυάσετε όλα αυτά τα πράγματα μαζί, θα έχετε την πιο κατάλληλη περιοχή για τους επισκέπτες για πρώτη φορά στην πόλη.  

Πραγματα να κανεις

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε σε αυτήν την περιοχή — αφού περπατήσετε στις υπέροχες λεωφόρους — είναι να επισκεφτείτε το αξέχαστο Αιγυπτιακό Μουσείο . Είναι εύκολα το πιο δημοφιλές και πιο επισκέψιμο κατάλυμα στο κέντρο, με περισσότερα από 120.000 αντικείμενα στη συλλογή του. Βρίσκεται στην πλατεία Ταχρίρ και θα το αναγνωρίσετε αμέσως για το τεράστιο μέγεθος και το σομόν-ροζ χρώμα του.
 • Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα να κάνετε στο Κάιρο από το να περπατήσετε και να εξερευνήσετε τα γνωστά και άγνωστα κοσμήματα του κέντρου της πόλης. Πρώτα, ρίξτε μια ματιά στο τεράστιο και εγκαταλελειμμένο Παλάτι Said Halim (γνωστό και ως Champion Palace). Στη συνέχεια, κάντε μια βόλτα στην εμπορική στοά εμπνευσμένη από το Παρίσι που ονομάζεται Baehler Passage, χτισμένη σε στιλ αρ ντεκό. Τέλος, ρίξτε μια ματιά στο υπέροχο κτήριο Yacoubian.
 • Το μοντέρνο και ευρωπαϊκού στιλ κέντρο της πόλης βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ισλαμικό και ιστορικό κέντρο του Καΐρου. Λόγω της εγγύτητας και της ιστορικής σημασίας, είναι σίγουρα ένα μέρος που πρέπει επίσης να επισκεφθείτε. Προσφέρει μια εντελώς διαφορετική οπτική στην πόλη, εντελώς αντίθετη από τις φαρδιές λεωφόρους και τα κτίρια Art Deco του δυτικού τμήματος του κέντρου. Συνιστούμε ιδιαίτερα την ακρόπολη του Καΐρου.
 • Υπάρχουν μερικά ιστορικά εστιατόρια και καφέ που προσφέρουν μια αξέχαστη γεύση από το Κάιρο, καθώς και μια εικόνα για την αστική και την καθημερινή ζωή της πόλης. Για μια κρύα μπύρα, επισκεφθείτε το Al Horreya Cafe . Το Cafe Riche είναι ισχυρό από το 1917. Τέλος, το Nile Ritz-Carlton είναι ένα εξαιρετικό μέρος για πολυτελές μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

Που να φάω

 • Το Felfela  είναι ένα παραδοσιακό αιγυπτιακό εστιατόριο και ένα από τα καλύτερα σημεία για αυθεντικά αιγυπτιακά πιάτα, όπως το taameya και το fuul. Με μια πλούσια παράδοση που χρονολογείται από το 1959, θα έχετε υποδειγματική εξυπηρέτηση. Ωστόσο, σημειώστε ότι έχει ιδιαίτερα κόσμο τα Σαββατοκύριακα. Οι επιλογές μπύρας τους είναι επίσης πολύ ωραίες.
 • Το Koshary Abou Tarek  είναι το καλύτερο μέρος στο κέντρο του Καΐρου αν ψάχνετε για ένα γρήγορο και φθηνό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Μην περιμένετε τίποτα ρομαντικό ή φανταχτερό (τα φώτα νέον δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικά), αλλά εξακολουθεί να προσφέρει το πιο νόστιμο koshary στην πόλη και οι συνεχείς γραμμές το μαρτυρούν ξεκάθαρα.  
 • Το Oldish (Restaurant & Cafe)  είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς, αν προτιμάτε λίγη γαλήνη και ησυχία μέσα στο θόρυβο της πρωτεύουσας της Αιγύπτου. Προσφέρουν τόσο αιγυπτιακά όσο και ευρωπαϊκά πιάτα, αλλά φημίζονται κυρίως για το comfort food τους, ανεξάρτητα από την παράδοση.

Οικονομικά ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης

 • Το Arabesque Hotel  είναι ένα απίστευτα φθηνό ξενοδοχείο δύο αστέρων που βρίσκεται στο απώτατο κέντρο του Καΐρου, κοντά τόσο στο Νείλο όσο και στο Μουσείο του Καΐρου. Το ξενοδοχείο προσφέρει φανταστική θέα στην πόλη, οικογενειακά δωμάτια με όλες τις ανέσεις, χώρο στάθμευσης στις εγκαταστάσεις, βεράντα και εστιατόριο στις εγκαταστάσεις.
 • Το Downtown Inn  είναι ένα άλλο εξαιρετικά φτηνό ξενοδοχείο δύο αστέρων με εξαιρετική τοποθεσία, κοντά σε σχεδόν κάθε ορόσημο στο κέντρο του Καΐρου, όπως τον Πύργο του Καΐρου, το Μουσείο του Καΐρου και το Τζαμί Al-Azhar. Εκτός από το δωρεάν Wi-Fi και τον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, το ξενοδοχείο σερβίρει επίσης εξαιρετικό πρωινό.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας στο κέντρο της πόλης

 • Το Miramar Talaat Harb  είναι ένα αξιοπρεπές και πραγματικά φθηνό ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται περίπου 600 μέτρα από τη διάσημη πλατεία Ταχρίρ. Το πρωί, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα ευρωπαϊκό πρωινό και ένα πρωινό χαλάλ το πρωί που μπορείτε να απολαύσετε στην όμορφη βεράντα με θέα στην πόλη. Τα δωμάτια είναι μεγάλα, διαθέτουν τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης και προσφέρουν εξαιρετική θέα στο κέντρο της πόλης.
 • Το Hostgram Hotel  είναι ένα άλλο υπέροχο κατάλυμα τριών αστέρων που βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας της Αιγύπτου. Προσφέρει δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο και υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτου, καθώς και κοινόχρηστη κουζίνα στις εγκαταστάσεις, δωρεάν Wi-Fi και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανάμεσα σε ευρωπαϊκό, vegan ή χορτοφαγικό πρωινό το πρωί. Κάθε δωμάτιο διαθέτει βεράντα με θέα, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, επιφάνεια εργασίας και ντουλάπα.  

Πολυτελή ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης

 • Το Nile Ritz-Carlton, Cairo  είναι μακράν το πιο όμορφο και πολυτελές ξενοδοχείο στο Κάιρο. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, κοντά στον ποταμό Νείλο και στο Μουσείο του Καΐρου. Με απλά λόγια, το Nile Ritz-Carlton είναι τόσο ορόσημο όσο και ξενοδοχείο. Εκτός από το υπέροχο εστιατόριο, προσφέρει επίσης μια εξωτερική πισίνα και ένα διάσημο καζίνο στις εγκαταστάσεις.
 • Το InterContinental Cairo Semiramis, ένα IHG Hotel  είναι μια από τις καλύτερες επιλογές πολυτελούς διαμονής στο Κάιρο και ένα μέρος ιδιαίτερα κατάλληλο για ζευγάρια. Προσφέρει εξωτερική πισίνα, κέντρο σπα και ευεξίας, εστιατόριο και μπαρ στις εγκαταστάσεις, καθώς και επαγγελματική υπηρεσία δωματίου.  

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Κάιρο

2. Ζαμάλεκ

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Μόλις διασχίσετε τον ποταμό Νείλο και κάνετε μια μεγάλη, στοχαστική βόλτα ανάμεσα στα όμορφα χάλκινα λιοντάρια στη γέφυρα Qasr El Nil, θα εισέλθετε σιγά σιγά στην περιοχή που είναι γνωστή ως Zamalek.

Είναι ένα τεχνητό νησί στη μέση ενός πολύ μεγάλου τμήματος του Νείλου, και είναι γνωστό ως ένα εύπορο και πολύ ασφαλές μέρος του Καΐρου. Το ανθρωπογενές νησί, ωστόσο, δεν είναι νέο: δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα.

Το Zamalek χωρίζεται χονδρικά σε τρία μέρη και το βόρειο τμήμα είναι μια διασκεδαστική και ζωντανή περιοχή γεμάτη νυχτερινά κέντρα, καφέ και κλαμπ. Τα νότια τμήματα, από την άλλη, είναι γεμάτα πάρκα, χώρους πρασίνου και πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το βόρειο τμήμα του Zamalek – το μέρος στο οποίο είναι πιο πιθανό να βρείτε ένα ξενοδοχείο – είναι αρκετά παρόμοιο με το δυτικό στυλ και την ατμόσφαιρα του κέντρου του Καΐρου.

Φιλοξενεί επίσης πρεσβείες και κατοικίες ξένων πρεσβευτών, καθώς και πολλές επαύλεις υψηλών προδιαγραφών από τις αρχές του 20ου αιώνα, τα περισσότερα από τα οποία κατασκευάστηκαν σε επιβλητικό και εξωφρενικό στιλ αρ ντεκό.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλά περισσότερα ορόσημα, όμορφα κτίρια και εγκαταστάσεις που αξίζει να επισκεφτείτε.

Υπάρχει η Όπερα του Καΐρου, το κύριο μουσικό και παραστατικό ίδρυμα στην πόλη. το νεο-οθωμανικό και νεο-ισλαμικό παλάτι Amr Ibrahim, το οποίο στεγάζει το Μουσείο Ισλαμικής Κεραμικής . και τον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πάντων, την κύρια Επισκοπική και Αγγλικανική επισκοπή στη Βόρεια Αφρική.

Αλλά ίσως το πιο σημαντικό και πιο επισκέψιμο ορόσημο στο Zamalek είναι ο αξέχαστος πύργος του Καΐρου ύψους 187 μέτρων.

Για περίπου 37 χρόνια, ήταν η ψηλότερη κατασκευή σε ολόκληρη την Αίγυπτο πριν ξεπεραστεί από την εναέρια διέλευση ηλεκτρικού ρεύματος της Διώρυγας του Σουέζ το 1988. Στα μάτια των Αιγυπτίων, είναι τόσο διάσημη και γνωστή όσο η Πυραμίδα της Γκίζας.

Πραγματα να κανεις

 • Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το Zamalek είναι ταυτόχρονα ασφαλές και διασκεδαστικό, και είναι η περιοχή όπου θα βρείτε τις πιο συναρπαστικές τοποθεσίες νυχτερινής ζωής στο Κάιρο. Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε για ένα ποτό ή τρία, αλλά προτείνουμε τα ακόλουθα: Buddha Bar , Purple Lounge & Bar και BLUE NILE BOAT .
 • Το Zamalek είναι ένα πολύ καλλιεργημένο μέρος, με πολλά βιβλιοπωλεία και παλαιοπωλεία που μοιάζουν σαν να έχουν ταξιδέψει στο χρόνο από ένα από τα παραμύθια των Χίλιες και Μία Νύχτες . Το βιβλιοπωλείο Diwan , για παράδειγμα, είναι το ιδανικό σημείο για λογοτεχνία για την Αιγυπτιολογία. Η Nostalgia Art Gallery  και το Noubi  είναι τα καλύτερα καταστήματα με αντίκες στην περιοχή, γεμάτα με παλιά βιβλία, τεχνουργήματα, πορσελάνες, πίνακες ζωγραφικής και παλιές φωτογραφίες.
 • Αν θέλετε να νιώσετε σαν βασιλικοί και να περάσετε ένα απόγευμα σε έναν όμορφο κήπο στη μέση μιας σύγχρονης μητρόπολης, επισκεφτείτε το The Aquarium Grotto Garden . Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πόλης, κοντά στη Γερμανική Πρεσβεία, χτίστηκε το 1867 και ήταν δημοφιλής περιοχή για αριστοκράτες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήταν επίσης ένας τόπος έμπνευσης για πολλούς κινηματογραφιστές και το  σκηνικό για ένα ρομαντικό ραντεβού σε κινηματογραφικές ταινίες.
 • Τέλος, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το υπέροχο παλάτι Aisha Fahmy που βρίσκεται στις όχθες του Νείλου. Χτισμένο για έναν πανίσχυρο Αιγύπτιο αριστοκράτη το 1907 από τον Antonio Lasciac, ο οποίος έχτισε τα περισσότερα από τα εμβληματικά κτίρια του Καΐρου, το εσωτερικό είναι γεμάτο με πίνακες ευρωπαίων δασκάλων (όπως ο Delacroix, ο Gauguin και ο Renoir) και άφθονη ιαπωνική τέχνη.

Που να φάω

 • Το O’s Pasta  είναι ένα από τα καλύτερα και πιο γοητευτικά εστιατόρια στο Zamalek αν ψάχνετε για πολυτελή ζυμαρικά. Βρίσκεται κοντά στο Marriott Hotel στην οδό 26th July, προσφέρει περισσότερα από 20 είδη ζυμαρικών, πολλά θαλασσινά και μερικές υπέροχες σούπες, αλλά όχι αλκοόλ.
 • Το Makino  είναι μια πολύ βολική επιλογή για τους λάτρεις του σούσι. Είναι ένα άδικα ελάχιστα γνωστό μέρος που βρίσκεται στο Marriott του Zamalek και το επισκέπτονται κυρίως Ιάπωνες που ζουν στο Κάιρο. Το φαγητό παρασκευάζεται από Ιάπωνες σεφ, οι οποίοι επίσης συνδυάζουν και δημιουργούν ενδιαφέροντα ιαπωνικά/αιγυπτιακά fusion πιάτα.  
 • Το Sabai Sabai  είναι ένα υπέροχο ταϊλανδέζικο εστιατόριο που βρίσκεται στην αγορά του μετρό στο Zamalek. Το μόνο πρόβλημα με αυτό το μέρος είναι ο χώρος στάθμευσης – όλα τα άλλα, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων, του φαγητού και του προσωπικού, είναι κάτι παραπάνω από υπέροχα. Το μέρος προσφέρει όλες τις αυθεντικές ταϊλανδέζικες συνταγές, μερικά νόστιμα κινέζικα πιάτα, ενώ σερβίρει και αλκοόλ.

Οικονομικά ξενοδοχεία Zamalek

 • Το New Star Zamalek Hotel  είναι ένα πολύ φθηνό ξενοδοχείο δύο αστέρων στην περιοχή Zamalek με ένα υπέροχο εστιατόριο στις εγκαταστάσεις. Υπάρχει επίσης δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους (αλλά δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης), καθημερινή υπηρεσία δωματίου και ένα πολύ νόστιμο πρωινό το πρωί.  
 • Το Horus House Hotel Zamalek  είναι ένα άλλο οικονομικό ξενοδοχείο τριών αστέρων κοντά στο κέντρο του Καΐρου. Κάθε δωμάτιο στο ξενοδοχείο διαθέτει ιδιωτικό μπάνιο, δορυφορική τηλεόραση και επιφάνεια εργασίας. Υπάρχει επίσης εστιατόριο στις εγκαταστάσεις, ζεστό πρωινό σερβίρεται στον μπουφέ και θρεπτικά ποτά μπορείτε να απολαύσετε στη βεράντα.  

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Zamalek

 • Το New President Hotel Zamalek  είναι ένα προσεγμένο και ελαφρώς πιο ακριβό ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται στην καρδιά του Zamalek. Στις εγκαταστάσεις λειτουργεί μπαρ και εστιατόριο, καθώς και πολύ γρήγορη και επαγγελματική υπηρεσία δωματίου. Ιδιαίτερα κατάλληλο για οικογένειες, οι χώροι του ξενοδοχείου είναι μη καπνιστών.
 • Το President Hotel  είναι ένα πανέμορφο ξενοδοχείο τριών αστέρων σε βολική τοποθεσία περίπου ένα μίλι από τον διάσημο Πύργο του Καΐρου. Το ξενοδοχείο προσφέρει όμορφα μοντέρνα δωμάτια εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις, τρία εστιατόρια, ένα μπαρ, ένα γυμναστήριο και υπηρεσία θυρωρού.  

Πολυτελή ξενοδοχεία Zamalek

 • Το Cairo Marriott Hotel & Omar Khayyam Casino  είναι ένα υπέροχο ξενοδοχείο πέντε αστέρων με δωμάτια που έχουν εξαιρετική θέα είτε στον ποταμό Νείλο είτε στους κήπους στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρει ιταλικά, μεσανατολικά και ιαπωνικά πιάτα, υπάρχουν καφέ και μπαρ στις εγκαταστάσεις και η εξωτερική πισίνα είναι απλά υπέροχη.
 • Το Hilton Cairo Zamalek Residences  είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, μέρος της διάσημης αλυσίδας ξενοδοχείων Hilton, που βρίσκεται ανάμεσα στα νερά του Νείλου. Το εστιατόριο στις εγκαταστάσεις προσφέρει διεθνή κουζίνα, ενώ το μπαρ σερβίρει ζεστά και κρύα ποτά στη βεράντα.  

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Κάιρο

3. Garden City

ΚΑΪΡΟ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ – 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022: Θέα από τον ποταμό Νείλο με το Four Seasons Hotel Cairo στο Nile Plaza, τον σταθμό Water Taxi Garden City μπροστά και άλλους σημαντικούς ουρανοξύστες στην περιοχή./Florin Cnejevici/Shutterstock

Το Garden City, η περιοχή που βρίσκεται ακριβώς στα νότια του κέντρου της πόλης, είναι εύγλωττη μάρτυρας της ζωογόνου δύναμης του ποταμού Νείλου. Στις αρχές του 19ου αιώνα, το ποτάμι μετατοπίστηκε λίγο και άφησε πίσω του μια τεράστια, βαλτώδη περιοχή.

Ο τότε ηγεμόνας της χώρας, ο Μοχάμεντ Αλί Πασάς — ο λεγόμενος «δημιουργός» της Σύγχρονης Αιγύπτου — άδραξε την ευκαιρία και γρήγορα άρχισε να γεμίζει τα έλη και να μετατρέπει τον βάλτο σε εύφορο έδαφος για δέντρα και πράσινο.

Μετά από μερικές δεκαετίες, η περιοχή άνθισε και γέμισε υπέροχα παλάτια. Σήμερα, το Garden City είναι μια από τις πιο ασφαλείς και ήρεμες περιοχές στο Κάιρο.

Χτισμένο χαλαρά γύρω από το κίνημα του Garden City εμπνευσμένο από την Αγγλία (εξ ου και το όνομα της περιοχής), είναι μια καλά ισορροπημένη και αρμονική γειτονιά με άφθονη όμορφη αρχιτεκτονική και πολλούς χώρους πρασίνου.

Είναι ίσως μια από τις πιο φιλικές προς την οικογένεια περιοχές σε ολόκληρο το Κάιρο. Το Garden City δεν είναι ιδιαίτερα γεμάτο με ορόσημα, μουσεία ή σημαντικά ιστορικά μέρη όπως το κέντρο της πόλης, το Παλιό Κάιρο ή ακόμα και το Zamalek.

Μερικές από τις κεντρικές εγκαταστάσεις στην περιοχή είναι οι αγγλικές, οι αμερικανικές και οι ιταλικές πρεσβείες. Αλλά, από την άλλη πλευρά, το Garden City είναι αρκετά κοντά τόσο στο κέντρο όσο και στο Zamalek και προσφέρει μια από τις καλύτερες απόψεις του Νείλου σε όλο το Κάιρο.

Παλαιότερα το σπίτι της creme de la creme της αριστοκρατίας της Αιγύπτου, σήμερα το Garden City εξακολουθεί να ζει κάτω από την αύρα της παλιάς του δόξας. Οι δρόμοι είναι φαρδιοί και καθαροί, και υπάρχουν πολλά παλιά και ενδιαφέροντα κτίρια που αξίζει να επισκεφτείτε.

Δείτε το Beit El-Sennari, για παράδειγμα, ένα σπίτι που χτίστηκε τον 18ο αιώνα και σήμερα είναι κέντρο εφαρμοσμένων τεχνών.

Οι επιλογές διαμονής στο Garden City δεν είναι τόσο ευέλικτες και εξαιρετικές όσο στο κέντρο της πόλης και στο Zamalek, αλλά εξακολουθούν να είναι αρκετά αξιοπρεπείς. Υπάρχουν μερικές φθηνές επιλογές προϋπολογισμού και ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Κάιρο, το Four Seasons.

Πραγματα να κανεις

 • Το Garden City είναι εξαιρετικά βατό και πολύ ασφαλές. Ένας από τους καλύτερους περιπάτους στην περιοχή είναι δίπλα στο Corniche. Προσφέρει, όπως είπαμε νωρίτερα, μια από τις καλύτερες και πιο χαλαρωτικές απόψεις της πόλης. Συνήθως, ειδικά όταν αρχίζει να δύει ο ήλιος, η περιοχή γεμίζει τόσο με τουρίστες όσο και από ντόπιους. Σας συνιστούμε να ακολουθήσετε το Corniche μέχρι να φτάσετε στα αναγνωρίσιμα λιοντάρια της γέφυρας Qasr el-Nil — είναι πραγματικά αξιοθέατο.
 • Το Garden City μπορεί να μην φημίζεται για τα μουσεία του, αλλά έχει να προσφέρει μερικές ενδιαφέρουσες εγκαταστάσεις. Αναφέραμε ήδη το σπίτι Beit El-Sennari, που χτίστηκε από έναν Σουδανό αποκρυφιστή τον 18ο αιώνα, αλλά προτείνουμε επίσης το Εθνολογικό Μουσείο , ένα μάλλον άδικα ξεχασμένο μέρος.
 • Καθώς το Nille είναι ακριβώς δίπλα σας, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα να κάνετε κατά τη διαμονή σας στο Garden City από το να κάνετε μια μεγάλη περιήγηση με σκάφος. Τα Feluccas (παραδοσιακά αιγυπτιακά πλοία) περιμένουν πάντα πίσω από το ξενοδοχείο Four Seasons. Δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση, αλλά να είστε έτοιμοι να διαπραγματευτείτε για την τιμή.  
 • Τέλος, καθώς ούτως ή άλλως πρόκειται να κάνετε μια βόλτα στους δρόμους του Garden City, μπορούμε επίσης να σας προτείνουμε μερικά όμορφα κτίρια για να επισκεφτείτε. Ξεκινήστε με τη γοητευτική Αγγλική Πρεσβεία, μετά συνεχίστε στο παλάτι Dobara στην πλατεία Μπολιβάρ και τελειώστε στον υπερσύγχρονο ουρανοξύστη Belmont Building.

Που να φάω

 • Το Osmanly Restaurant  είναι η σωστή επιλογή για εσάς, αν θέλετε να αισθάνεστε — τουλάχιστον για μία μέρα — ως σουλτάνος ​​ή σουλτάνα. Ένα παραδοσιακό τουρκικό εστιατόριο με έντονη έμφαση στην ιστορική οθωμανική κουζίνα, έχει μερικά από τα καλύτερα μοσχάρι και αρνί στην πόλη, και είναι κυρίως διάσημα για το Hünkar Beğendi.
 • Το Taboula  είναι ένα από τα πρώτα casual εστιατόρια της Μέσης Ανατολής ή, πιο συγκεκριμένα, του Λιβανέζικου εστιατορίου σε αυτό το μέρος της πόλης. Η προσφορά του Taboula είναι απλή — χορταστικά και νόστιμα γεύματα σε πολύ λογικές τιμές. Ο χώρος προσφέρει επίσης takeaway και παράδοση.
 • Το Beymen Cafe  είναι ένα διεθνές εστιατόριο και καφέ που βρίσκεται στο όμορφο ξενοδοχείο Four Seasons στο Garden City. Το εσωτερικό του εστιατορίου και του ξενοδοχείου είναι απλά υπέροχο, ενώ το φαγητό είναι ακριβό αλλά γκουρμέ. Είναι κυρίως κατάλληλο για επετείους και ειδικές περιστάσεις.  

Οικονομικά ξενοδοχεία Garden City

 • Το Garden Season Hotel  είναι ένα πολύ φθηνό ξενοδοχείο δύο αστέρων που βρίσκεται κοντά σε πολλά από τα πιο διάσημα ορόσημα στο ευρύτερο κέντρο του Καΐρου. Το ξενοδοχείο είναι πολύ ευέλικτο και προσφέρει πολλές διαφορετικές υπηρεσίες, όπως ΑΤΜ, κουρείο, τουριστικό γραφείο, υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο και υπηρεσία δωματίου.
 • Το Garden City Plaza Hotel  είναι ένα άλλο σχετικά φθηνό και κεντρικά τοποθετημένο ξενοδοχείο δύο αστέρων. Ιδιαίτερα κατάλληλο για ζευγάρια, προσφέρει, καταρχάς, ένα ωραίο ευρωπαϊκό πρωινό το πρωί. Υπάρχει όμως επίσης δωρεάν Wi-Fi, χώρος στάθμευσης και εστιατόριο στις εγκαταστάσεις, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο ή ένα γεύμα.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Garden City

 • Το New Garden Palace Hotel  είναι ένα αξιοπρεπές ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται λιγότερο από ένα μίλι από την πλατεία Tahir στο κέντρο του Καΐρου. Το ξενοδοχείο προσφέρει πρωινό halal ή ευρωπαϊκό το πρωί, δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο, ηχομονωμένα δωμάτια, υπηρεσία θυρωρείου και υπηρεσία δωματίου.  
 • Το διαμέρισμα με θέα στο Νείλο  είναι ένα διαμέρισμα τριών αστέρων στη μέση της πόλης Garden City του Καΐρου με όμορφη θέα στο Νείλο. Το διαμέρισμα διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο και μια κουζίνα, και προσφέρει δωρεάν Wi-Fi, δωρεάν χώρο στάθμευσης, έναν όμορφο κήπο στις εγκαταστάσεις και μια όμορφη βεράντα.

Πολυτελή ξενοδοχεία Garden City

 • Το Four Seasons Hotel Cairo στο Nile Plaza  είναι σίγουρα — μαζί με το Ritz Carlton — ένα από τα καλύτερα και πιο πολυτελή ξενοδοχεία στο Κάιρο. Αν και η πανοραμική θέα στον Νείλο και τα πολυτελή δωμάτιά του είναι δεδομένη, προσφέρει επίσης κέντρο σπα και ευεξίας, γυμναστήριο και ένα πολύ κομψό μπαρ στις εγκαταστάσεις.
 • Το Relaxing Gem in Downtown  είναι ένα κατάλυμα τεσσάρων αστέρων που είναι ιδανικό για όλους και εκτιμά την ιδιωτικότητα πάνω από όλα. Ένα τεράστιο κλιματιζόμενο διαμέρισμα στην καρδιά του Garden City, προσφέρει υπέροχα οικογενειακά δωμάτια, κουζίνα και άνετο μπαλκόνι.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Κάιρο

4. Άνθρωπος

Δεν μπορείτε να πείτε ότι έχετε πάει πραγματικά στην Αίγυπτο αν δεν έχετε επισκεφθεί τα πιο διάσημα ορόσημα της – τις Πυραμίδες της Γκίζας.

Ο αρχαίος αιγυπτιακός πολιτισμός ήταν τόσο μεγαλειώδης όσο και μυστηριώδης και ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι επισκέπτονται το Κάιρο είναι να δουν τα ερείπια του παλιού πολιτισμού στην κοντινή Γκίζα.

Με απλά λόγια, είναι το καλύτερο μέρος για να επισκεφθείτε τις πυραμίδες και τα άλλα ορόσημα του αιγυπτιακού πολιτισμού. Η Γκίζα, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του Νείλου, είναι πολύ κοντά στο δυτικό τμήμα του κέντρου του Καΐρου και είναι βασικά μια πόλη από μόνη της, η τρίτη μεγαλύτερη στην Αίγυπτο.

Διαθέτει υπέροχα πολυτελή ξενοδοχεία, εκπληκτικά εστιατόρια και πολυσύχναστα καταστήματα, αλλά το αποκορύφωμά του είναι το Οροπέδιο της Γκίζας. Το οροπέδιο της Γκίζας είναι ένας μεγάλος χώρος γεμάτος ασβεστόλιθους και το σπίτι του συμπλέγματος πυραμίδων της Τέταρτης Δυναστείας της Γκίζας.

Με άλλα λόγια, είναι μια από τις πιο σημαντικές ιστορικές τοποθεσίες στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε εδώ, αλλά τέσσερα από αυτά ξεχωρίζουν:

 • Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας (ή του Khufu) είναι ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και το μόνο που παραμένει σχεδόν ανέπαφο. Ήταν η ψηλότερη τεχνητή κατασκευή για περισσότερα από 3.800 χρόνια.
 • Η Πυραμίδα του Khafre (ή του Chephren) είναι η δεύτερη ψηλότερη στην ομάδα και βρίσκεται στη μέση.
 • Η Πυραμίδα του Menkaure, η οποία είναι η τρίτη και η μικρότερη από τις τρεις, δεν είναι λιγότερο υπέροχη και διάσημη.
 • Τέλος, υπάρχει η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, ένα μυθικό πλάσμα μήκους 73 μέτρων και ύψους 20 μέτρων με κεφάλι ανθρώπου και σώμα λιονταριού. Είναι ίσως η παλαιότερη και πιο μυστηριώδης κατασκευή σε όλη την Αίγυπτο.

Πραγματα να κανεις

 • Τα τέσσερα ορόσημα δεν είναι οι μόνες κατασκευές που αξίζει να επισκεφτείτε στη Γκίζα — πολύ μακριά από αυτήν. Αφού τελειώσετε με το κύριο αξιοθέατο, ρίξτε μια ματιά στις λεγόμενες Πυραμίδες του Νταχσούρ. Υπάρχουν πολλές άλλες πυραμίδες κοντά στο μικρό χωριό, αλλά δύο από αυτές, πάλι, ξεχωρίζουν: η Πυραμίδα του Senefru’s Bent και η Κόκκινη Πυραμίδα, και οι δύο αρκετά αντισυμβατικές και πολύ καλά διατηρημένες.
 • Για πολλά χρόνια, το Αιγυπτιακό Μουσείο στο κέντρο του Καΐρου ήταν το καλύτερο και πιο επισκέψιμο μουσείο στην Αίγυπτο, αλλά όχι πια. Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο υποτίθεται ότι άρχισε να λειτουργεί στις αρχές του 2024 και πρόκειται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα και μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο. Πολλά αντικείμενα από τα αιγυπτιακά μουσεία (μαζί με τις σαρκοφάγους) έχουν ήδη μεταφερθεί εδώ.
 • Υπάρχουν άλλα δύο μουσεία που βρίσκονται στην περιοχή της Γκίζας που αξίζουν τον χρόνο σας. Το μουσείο Ahmed Shawki (Karmat Ibn Hani’)  είναι αφιερωμένο στον διάσημο βραβευμένο ποιητή και διαθέτει πολλά χειρόγραφα, τεχνουργήματα και πίνακες ζωγραφικής. Το Μουσείο Taha Hussein , που βρίσκεται στο πρώην σπίτι του, είναι ένα διαρκές μνημείο ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς της Αιγύπτου.

Που να φάω

 • Το Nile Pharaohs Cruising Restaurant  είναι ένα υπέροχο εστιατόριο σε ένα κρουαζιερόπλοιο που προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στον ποταμό Νείλο. Είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις, γενέθλια και επετείους και προσφέρει μεγάλη ποικιλία από ελληνικά και μεσογειακά πιάτα.
 • Το Yogi Restaurant & Club  είναι ένα ενδιαφέρον και δυναμικό fusion εστιατόριο που προσφέρει έναν απροσδόκητο συνδυασμό ιαπωνικών και περουβιανών πιάτων. Βρίσκεται στις όχθες του Νείλου, είναι εξαιρετικό για κάθε γεύμα της ημέρας και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για ένα χαλαρό brunch.
 • Το La Gourmandise  είναι ένα υπέροχο γαλλικό και ιταλικό εστιατόριο που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Γκίζα. Είναι απλά ένα από τα καλύτερα και πιο πολυτελή εστιατόρια της περιοχής, που προσφέρει πολλά κλασικά πιάτα που παρασκευάζονται με απροσδόκητους τρόπους και σερβίρονται με πολύ γούστο και κομψότητα.

Οικονομικά ξενοδοχεία στη Γκίζα

 • Το Pyramids and Sphinx hotel  είναι ένα πολύ φθηνό ξενοδοχείο τριών αστέρων που προσφέρει ωστόσο εξαιρετική θέα στις πυραμίδες. Βρίσκεται περίπου 600μ. από το Sphynx και προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες που συνδέονται με τις πυραμίδες, όπως τουριστικό γραφείο, ιππασία και μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο.  
 • Το Shadow Pyramids View INN  είναι ένα άλλο αξιοπρεπές και φθηνό ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τη Σφίγγα. Το ξενοδοχείο σερβίρει αμερικάνικο, ιταλικό και ευρωπαϊκό πρωινό το πρωί και οργανώνει εκδρομές ιππασίας στα ιστορικά μνημεία.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Γκίζα

 • Το ELITE REGENCY Great PYRAMIDS  είναι ένα πιο ακριβό αλλά υπέροχο ξενοδοχείο δύο αστέρων που βρίσκεται λιγότερο από ένα μίλι από τις πυραμίδες. Αυτό το πολυτελές αλλά μεσαίας κατηγορίας ξενοδοχείο προσφέρει εξαιρετική θέα στην ύπαιθρο, κέντρο σπα και ευεξίας στις εγκαταστάσεις και νόστιμο πρωινό το πρωί.
 • Το Comfort Inn Sphinx  είναι ένα πανέμορφο ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται πολύ κοντά στη διάσημη Σφίγγα. Κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου είναι επιπλωμένο με άνετο καθιστικό. Επιπλέον, υπάρχει εστιατόριο, μπαρ και υπηρεσία θυρωρείου στις εγκαταστάσεις, καθώς και πολλές υπηρεσίες που σχετίζονται με την περιήγηση στα τοπικά αξιοθέατα.  

Γκίζα Πολυτελή ξενοδοχεία

 • Το Marriott Mena House, Cairo  είναι ένα πανέμορφο ξενοδοχείο πέντε αστέρων με θέα στις πυραμίδες της Γκίζας. Υπάρχουν περίπου 40 στρέμματα πράσινου στις εγκαταστάσεις, πισίνα, κέντρο σπα και ευεξίας, γυμναστήριο και χειροποίητα διακοσμημένα δωμάτια. Οι πυραμίδες της Γκίζας βρίσκονται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο.
 • Το Four Seasons Cairo At The First Residence  είναι ένα άλλο ξενοδοχείο Four Seasons στο Κάιρο, και πάλι, πολύ κοντά (περίπου 100 μέτρα) στον Νείλο. Κάθε δωμάτιο είναι επιπλωμένο με κομψή αποικιακή διακόσμηση και είναι εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει επίσης πισίνα, εστιατόριο, μπαρ και καζίνο.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Κάιρο

Λοιπόν, πού πρέπει να μείνετε στο Κάιρο;

🏆 Το καλύτερο για τους πρώτους χρόνουςΚέντρο
🎉 Το καλύτερο για νυχτερινή ζωήΖαμάλεκ
👪 Το καλύτερο για οικογένειεςGarden City
🏰 Τα πιο ιστορικάο άνθρωπος

Τώρα που αφήσαμε πίσω τις πυραμίδες, τα μουσεία, τα τζαμιά και τις λεωφόρους του Καΐρου, ας κάνουμε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση των τεσσάρων καλύτερων περιοχών στο Κάιρο και ας ολοκληρώσουμε την ενδιαφέρουσα περιπέτειά μας στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Η δική σας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, και εδώ είναι μια υπενθύμιση σχετικά με τις επιλογές σας:

 • Το ευρωπαϊκού στιλ κέντρο της πόλης , που βρίσκεται δίπλα στο ιστορικό και ισλαμικό τμήμα της πόλης, είναι η καλύτερη και η πιο αξιόπιστη επιλογή για κάθε επισκέπτη για πρώτη φορά στο Κάιρο.
 • Το Zamalek είναι ένα ανθρωπογενές νησί στη μέση του Νείλου, στα δυτικά του κέντρου της πόλης, και προσφέρει τις πιο ζωντανές και ζωντανές επιλογές νυχτερινής ζωής στο Κάιρο.
 • Το Garden City , που βρίσκεται στα νότια του Downtown, είναι μια εύπορη, χαλαρή και ασφαλής περιοχή, γεμάτη με πρεσβείες από όλο τον κόσμο και είναι το πιο φιλικό προς την οικογένεια μέρος της πόλης.
 • Τέλος, η Γκίζα , η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Αίγυπτο, και βρίσκεται μόλις μερικά μίλια από το κέντρο του Καΐρου. Είναι το μέρος αν θέλετε να δείτε τις πυραμίδες και να μάθετε περισσότερα για την Αρχαία Αίγυπτο.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και με πολλές υπέροχες περιοχές για να μείνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Κάιρο. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης:Η καλύτερη θέα στο Κάιρο

Οδηγός για τα θρησκευτικά ορόσημα του Καΐρου

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια