Είναι ασφαλές η Φιλαδέλφεια

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Φιλαδέλφεια το 2023;

Η Φιλαδέλφεια είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, κυρίως για τους Αμερικανούς αλλά και για ορισμένους διεθνείς επισκέπτες που είναι περίεργοι για την ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 2022, η Φιλαδέλφεια δέχτηκε περίπου 40 εκατομμύρια επισκέπτες. 

Οι ιστορικές τοποθεσίες της Φιλαδέλφειας αποτελούν το μεγαλύτερο πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες. Μπορείτε να εξερευνήσετε πολλά σημαντικά κτίρια σχετικά με την ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως το Liberty Bell και το Independence Hall (όπου υπογράφηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας).

Η πόλη φιλοξενεί επίσης εκπληκτικά μουσεία, όπως το Ινστιτούτο Φράνκλιν. Για να χαλαρώσετε στον εγκέφαλό σας, τροφοδοτήστε με μερικές τυροπιτάκια Philly και ανεβείτε τα διάσημα σκαλιά Rocky, από την κομβική  ταινία Rocky .

Όμως, ενώ αυτή η ιστορική πόλη έχει μια σημαντική θέση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι ασφαλής η Φιλαδέλφεια για επίσκεψη; Εδώ είναι η άποψή μας.

Αεροπορικά εισιτήρια για Φιλαδέλφεια

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Φιλαδέλφεια το 2023;

Προσεγμένη θέα της κυκλοφορίας που κυλάει η κάμερα σε μια φωτογραφία χαμηλού καρέ το σούρουπο με τον πύργο του ρολογιού σε πλήρη θέα, πλαισιωμένο από ουρανοξύστες

Sean Pavone/Shutterstock

Ναί. Ενώ η Φιλαδέλφεια έχει αρκετά υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, αυτό το έγκλημα σπάνια επηρεάζει τους τουρίστες καθώς συγκεντρώνεται σε πιο κατοικημένες περιοχές της πόλης.

Βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε επικίνδυνα μέρη της πόλης και χρησιμοποιείτε τα έξυπνα ίχνη του δρόμου όταν περπατάτε και θα πρέπει να είστε ασφαλείς. Οι περισσότεροι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται τη Φιλαδέλφεια ως έναν μη ασφαλή προορισμό.

Μόνο το 47% των Αμερικανών που απάντησαν σε δημοσκόπηση της Gallup πιστεύουν ότι η Φιλαδέλφεια είναι ένα ασφαλές μέρος για να ζεις. Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα μας λένε περισσότερα για την αντίληψη της πόλης παρά για την πραγματικότητα των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Πολλοί άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα δεν είχαν πάει ποτέ στη Φιλαδέλφεια και βασίστηκαν στην αντίληψή τους σε όσα άκουσαν στις ειδήσεις τους, οι οποίες προφανώς αναφέρουν περισσότερο επικίνδυνα περιστατικά παρά θετικά.

Είναι αλήθεια ότι η Φιλαδέλφεια υποφέρει από εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου του βίαιου εγκλήματος. Το γραφείο του ελεγκτή διαθέτει ακόμη και σοβαρούς πόρους αφιερωμένους στην κρίση της ένοπλης βίας της πόλης.  Τα κοινά εγκλήματα στη Φιλαδέλφεια περιλαμβάνουν:

 • Κλοπή
 • Κλοπή οχήματος
 • Ληστεία
 • Ληστεία
 • Προσβολή
 • Ανθρωποκτονία

Ωστόσο, το έγκλημα σπάνια επηρεάζει τους επισκέπτες της πόλης και το βίαιο έγκλημα σχεδόν ποτέ δεν επηρεάζει τους επισκέπτες. Τα άτομα που χρησιμοποιούν τη βασική κοινή λογική όταν μετακινούνται στην πόλη, όπως το να μην εξερευνούν νέες περιοχές τη νύχτα, συνήθως γλιτώνουν από βίαιες εγκληματικές εμπειρίες.

Όσο κάνετε την έρευνά σας, δεν πρέπει να αφήσετε τον φόβο του εγκλήματος να σας αποτρέψει από την επίσκεψη. Ένα πράγμα για το οποίο οι τουρίστες τείνουν να μην προετοιμάζονται αρκετά όταν επισκέπτονται τη Φιλαδέλφεια είναι το κλίμα.

Ο καιρός είναι τσουχτερός κρύος  το χειμώνα με έντονες χιονοθύελλες και ζεστός και υγρός το καλοκαίρι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συσκευάσει κατάλληλα ρούχα για τον καιρό.

Το χειμώνα, οι χιονοθύελλες μπορούν να ρίξουν πολύ χιόνι ταυτόχρονα στην πόλη, οπότε να είστε πολύ προσεκτικοί εάν προβλέπεται καταιγίδα. Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Φιλαδέλφεια με αυτοκίνητο, αποφύγετε να το κάνετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς η οδήγηση και το παρκάρισμα με χιόνι στο έδαφος είναι δύσκολο.

Έγκλημα στη Φιλαδέλφεια

Άνθρωποι που συνωστίζονται στην αγορά Reading Terminal Market στη μέση της ημέρας κάτω από πινακίδες νέον και ράφια αντικειμένων για έναν οδηγό με τίτλο Is Philadelphia Safe to Visit

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ – 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016: Πωλητές και πελάτες στο Reading Terminal Market. Η ιστορική αγορά είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο για γαστρονομικές λιχουδιές./Sean Pavone/Shutterstock

Το έγκλημα είναι το πιο κοινό πρόβλημα για το οποίο ανησυχούν οι άνθρωποι όταν επισκέπτονται τη Φιλαδέλφεια, καθώς η πόλη έχει τη φήμη ότι έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Η πόλη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην Πενσυλβάνια.

Το FBI προσφέρει μια λεπτομερή ανάλυση των δεδομένων εγκλήματος για τη Φιλαδέλφεια. Το πιο ανησυχητικό είναι το υψηλό ποσοστό βίαιων εγκλημάτων, το οποίο αποτελεί περίπου το 24% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στη Φιλαδέλφεια.

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα είναι η επίθεση, η οποία αποτελεί περίπου το 50,2% των συνολικών εγκλημάτων βίας που διαπράττονται. Ακολουθεί η ληστεία, που αποτελεί περίπου το 40% των βίαιων εγκλημάτων που διαπράττονται.

Τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας αποτελούν περίπου το 76% των συνολικών εγκλημάτων. Το πιο κοινό έγκλημα ιδιοκτησίας είναι η κλοπή, που αποτελεί περίπου το 74% των συνολικών εγκλημάτων ιδιοκτησίας που διαπράττονται στην πόλη. Η κλοπή είναι μια ευρεία κατηγορία που περιλαμβάνει τα πάντα, από την αρπαγή τσάντας μέχρι την κλοπή καταστημάτων.

Ένα άλλο κοινό έγκλημα στη Φιλαδέλφεια είναι η κλοπή οχημάτων, η οποία είναι στην πραγματικότητα το ταχύτερα αναπτυσσόμενο έγκλημα στην πόλη. Το 2023, περισσότερα από 17.000 αυτοκίνητα κλάπηκαν  στην πόλη, σημειώνοντας αύξηση 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Είναι αλήθεια ότι η πόλη έχει υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από τον εθνικό μέσο όρο. Για ορισμένα εγκλήματα, όπως κλοπή οχημάτων ή ανθρωποκτονία, κατατάσσεται ως μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις της χώρας. Το 2021, είχε το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών κατά κεφαλήν  από τις 10 μεγαλύτερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο, πολλές από τις αντιλήψεις για τη Φιλαδέλφεια ως μια μοναδικά ανασφαλή πόλη είναι άδικες. Η πόλη και οι ντόπιοι καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για την καταπολέμηση του εγκλήματος. Το 2023, πολλά εγκλήματα έχουν μειωθεί στην πόλη.

Οι ανθρωποκτονίες έχουν μειωθεί κατά 30%  σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συνολικά, το βίαιο έγκλημα μειώθηκε κατά 7% το 2023. Το έγκλημα κατά της ιδιοκτησίας αυξήθηκε το 2023 σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, η αύξηση οφείλεται στην αύξηση δύο τύπων εγκλημάτων που σπάνια επηρεάζουν τους επισκέπτες – κλοπή οχημάτων και κλοπή από καταστήματα. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της αντίληψης για τη Φιλαδέλφεια ως εγκληματικές βασίζεται επίσης σε στερεότυπα.

Οι άνθρωποι τείνουν να αντιλαμβάνονται τις μεγάλες πόλεις ως επικίνδυνες, ειδικά λόγω της κάλυψης των μέσων ενημέρωσης, ακόμη και όταν η αντίληψη δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα. Η περιοχή του κέντρου της Φιλαδέλφειας είναι μια από τις πιο ασφαλείς στη χώρα, αν και ορισμένες από τις κατοικημένες περιοχές της είναι επικίνδυνες.

Η αύξηση της εγκληματικότητας μετά τα lockdown COVID-19 οδήγησε επίσης πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται ανασφαλείς. Είναι αλήθεια ότι η Φιλαδέλφεια παλεύει με το έγκλημα, αλλά αυτό το πρόβλημα δεν επηρεάζει συχνά τους τουρίστες. Θα πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα εκ των προτέρων για να διασφαλίσετε ότι οι διακοπές σας θα πάνε ομαλά, αλλά δεν χρειάζεται να ακυρώσετε το ταξίδι σας.

Ληστεία

Οι περισσότεροι επισκέπτες στη Φιλαδέλφεια ανησυχούν μήπως πέφτουν θύματα βίαιου εγκλήματος. Το βίαιο έγκλημα δεν τείνει να επηρεάζει τους επισκέπτες επειδή είναι συγκεντρωμένο σε κατοικημένες γειτονιές όπου οι τουρίστες σπάνια τολμούν και συχνά είναι αποτέλεσμα διαπροσωπικών διαφορών.

Ωστόσο, οι τουρίστες έχουν πέσει θύματα ληστειών και κλοπών. Οι περισσότερες ληστείες στη Φιλαδέλφεια συμβαίνουν τη νύχτα, επομένως ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε να πέσετε θύμα ληστείας είναι να είστε προσεκτικοί με τις κινήσεις σας μετά το σκοτάδι.

Αποφύγετε να περπατάτε σε άγνωστες περιοχές. Εάν είστε μόνοι, αποφύγετε να περπατάτε, καθώς ακόμη και οι συνήθως ασφαλείς περιοχές, όπως το Κέντρο Πόλης, μπορεί να ερημώσουν αρκετά μετά το βράδυ. Μην παίρνετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς πολύ αργά (ούτως ή άλλως δεν λειτουργεί όλη τη νύχτα) — προτιμήστε ταξί ή αντ’ αυτού.

Μια άλλη κοινή λογική προφύλαξη κατά της ληστείας που μπορείτε να λάβετε είναι να αποφύγετε να αναβοσβήνουν τιμαλφή. Οι περισσότεροι ντόπιοι ντύνονται casual, χωρίς να φορούν ακριβά κοσμήματα ή επώνυμα ρούχα. Το να αναβοσβήσετε ακριβά αντικείμενα ή πολλά μετρητά μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίσετε στους πιθανούς ληστές.

Αφήστε αναντικατάστατα κειμήλια στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας ή καλύτερα στο σπίτι. Οι ληστείες εναντίον τουριστών εξακολουθούν να είναι αρκετά σπάνιες, επειδή οι περιοχές δημοφιλείς στους τουρίστες τείνουν να έχουν την καλύτερη ασφάλεια. Ωστόσο, είναι πάντα καλό να λαμβάνετε προφυλάξεις κοινής λογικής.

Η μη βίαιη κλοπή και οι απάτες είναι πιο κοινές μορφές εγκληματικότητας κατά των τουριστών.

Να είστε προσεκτικοί με κοινές απάτες, όπως άτομα που σας πλησιάζουν ζητώντας σας χρήματα, προσπαθούν να σας δώσουν CD με τη μουσική τους και στη συνέχεια απαιτούν επιθετικά πληρωμές ή σας βοηθούν με τα μηχανήματα SEPTA (δημόσιες συγκοινωνίες) και στη συνέχεια ζητούν φιλοδώρημα.

Κλοπή οχήματος

Το έγκλημα που αυξάνεται ταχύτερα στη Φιλαδέλφεια είναι η κλοπή οχημάτων. Χιλιάδες οχήματα κλέβονται κάθε χρόνο. Αν και πολλοί ανακτήθηκαν αργότερα, δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο της κλοπής του αυτοκινήτου σας.

Ένας καλός τρόπος για να αποτρέψετε την κλοπή οχήματος είναι να μην φέρετε το αυτοκίνητό σας στη Φιλαδέλφεια. Η πόλη διαθέτει εξαιρετικά δημόσια μέσα μεταφοράς και ένα συμπαγές κέντρο της πόλης, που σημαίνει ότι είναι εύκολο να μετακινηθείτε χωρίς όχημα.

Η οδήγηση είναι περισσότερο ταλαιπωρία από ό,τι αξίζει ακόμα και όταν δεν σκέφτεσαι την κλοπή, λόγω της κίνησης και της δυσκολίας να βρεις πάρκινγκ. Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε να φέρετε το αυτοκίνητό σας στη Φιλαδέλφεια, λάβετε προφυλάξεις για να το διατηρήσετε ασφαλές.

Ορισμένες μάρκες τείνουν να στοχεύουν κλοπές, συνήθως οχήματα Kia και Hyundai, οπότε αν δεν έχετε ένα από αυτά τα αυτοκίνητα είστε λίγο πιο ασφαλείς. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας ασφαλές είναι να το παρκάρετε σε ασφαλές σημείο.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν γκαράζ και χώρους στάθμευσης για τους επισκέπτες που είναι ασφαλείς, με κάμερες και άλλες προφυλάξεις ασφαλείας. Εάν το κατάλυμά σας δεν διαθέτει γκαράζ, αναζητήστε δημόσια γκαράζ με ασφαλή χώρο στάθμευσης γύρω σας.

Αποφυγή κακών περιοχών

Άνθρωποι ξαπλωμένοι στο έδαφος κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο North Philly, ένα από τα μέρη της πόλης που πρέπει να αποφύγετε

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, ΗΠΑ – 30 ΜΑΪΟΥ 2020: Μια σκηνή από μια διαμαρτυρία μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός άοπλου μαύρου που σκοτώθηκε από έναν λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη στις 25 Μαΐου 2020/Shantanu Saha/Shutterstock

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε στη Φιλαδέλφεια για να παραμείνετε ασφαλείς είναι να αποφύγετε τις κακές περιοχές. Ορισμένες γειτονιές της πόλης έχουν πολύ υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και δεν συνιστάται να τις επισκεφτείτε.

Οι γειτονιές που πρέπει να αποφύγετε περιλαμβάνουν:

 • North Philly
 • Κένσινγκτον
 • Tioga-Nicetown
 • Κυνηγετικό Πάρκο
 • Allegheny West

Οι περιοχές όπου τείνουν να πάνε οι τουρίστες, όπως το Κέντρο Σίτι, είναι αρκετά ασφαλείς. Ωστόσο, ορισμένες περιοχές του κέντρου της πόλης μπορεί να είναι αρκετά ερημικές τη νύχτα.

Η αστυνομία της Φιλαδέλφειας έχει έναν χάρτη εγκληματικότητας  που αναλύει τα ποσοστά εγκληματικότητας ανά γειτονιά. Μπορείτε να συνδέσετε τη διεύθυνση του καταλύματός σας και να δείτε ποιες περιοχές γύρω από όπου μένετε πρέπει να αποφύγετε.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Φωτογραφία φορτηγών με θαυμαστές Phillies που περνούν μέσα από το πλήθος των θορυβωδών θαυμαστών στην Broad Street για έναν οδηγό με τίτλο Is Philadelphia Safe to Visit

Λεωφορεία γεμάτα με Philadelphia Phillies, δήμαρχο Michael Nutter ενώ γιόρταζε τη νίκη του Phillies World Series στις 31 Οκτωβρίου 2008 με παρέλαση στην Broad Street Philadelphia, PA/Joseph Sohm/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε τη Φιλαδέλφεια:

 • Τα αθλητικά παιχνίδια μπορεί να γίνουν πολύ θορυβώδη, ειδικά τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Είναι μια μοναδική ατμόσφαιρα, αλλά να είστε προετοιμασμένοι με ένα σχέδιο εξόδου εάν είναι υπερβολικά συντριπτικό.
 • Οι Φιλαδέλφειες δεν είναι αγενείς, αλλά είναι άμεσοι. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τους τοπικούς κανόνες σχετικά με το πώς να συμπεριφέρεστε. Περπατήστε γρήγορα στο πεζοδρόμιο και μετακινηθείτε στο πλάι εάν σκοπεύετε να επιβραδύνετε ή να σταματήσετε και να τραβήξετε φωτογραφίες. Στα πολυσύχναστα γκισέ, ξέρετε τι θέλετε να παραγγείλετε πριν έρθει η σειρά σας για να αποφύγετε την επιβράδυνση της γραμμής.
 • Να είστε προσεκτικοί το βράδυ. Η εγκληματικότητα αυξάνεται μετά το σκοτάδι και ακόμη και οι περιοχές που είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αισθάνονται πρόχειρες. Μείνετε σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με άλλα άτομα γύρω σας που μπορούν να σας βοηθήσουν αν το χρειάζεστε. Να είστε προσεκτικοί γύρω από δημοφιλείς περιοχές νυχτερινής διασκέδασης, όπως η South Street, η οποία μπορεί να γίνει λίγο ταραχώδης.
 • Ζητήστε από τους ντόπιους συμβουλές σχετικά με το πού να πάτε. Μπορούν να σας πουν ποιες γειτονιές να αποφύγετε. Ωστόσο, αποφύγετε να ξοδεύετε πολύ χρόνο μιλώντας για το πόσο επικίνδυνη είναι η Φιλαδέλφεια, γιατί πολλοί ντόπιοι έχουν βαρεθεί αυτό το στερεότυπο της πόλης τους.

Συχνές Ερωτήσεις

Για να δείξετε ότι η Φιλαδέλφεια είναι ασφαλής για επίσκεψη, μια φωτογραφία της Broad Street τη νύχτα με αυτοκίνητα να περνούν και μπλε φώτα στο εξωτερικό των κτιρίων

Jon Bilous/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με την ασφάλεια στη Φιλαδέλφεια:

Είναι ασφαλές να περπατάς στη Φιλαδέλφεια τη νύχτα;

Το βράδυ, επιμείνετε σε περιοχές της Φιλαδέλφειας που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλείς, όπως το κέντρο της πόλης. Οποιοδήποτε μέρος όπου υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι που περπατούν είναι ασφαλές να περπατήσετε τη νύχτα. Αποφύγετε τις πιο απομακρυσμένες περιοχές με λιγότερους ανθρώπους.

Είναι ο Philly πιο ασφαλής από τη Νέα Υόρκη;

Η Φιλαδέλφεια έχει υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό εγκληματικότητας αυτή τη στιγμή από τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, το μέγεθος της πόλης της Νέας Υόρκης σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των εγκλημάτων είναι υψηλότερος και ότι οι τυχαίοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να είναι θύματα εγκλήματος.

Είναι η Φιλαδέλφεια καλός τουριστικός προορισμός;

Η Φιλαδέλφεια είναι ένας εξαιρετικός τουριστικός προορισμός για τους λάτρεις της ιστορίας χάρη στη σημασία της στην ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι εύκολο στην πλοήγηση και έχει πολλά αξιοθέατα.

Είναι η Φιλαδέλφεια μια φιλική πόλη;

Η Φιλαδέλφεια είναι μια φιλική πόλη, αλλά οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά πρότυπα φιλικότητας εδώ από ό,τι σε άλλα μέρη. Οι ντόπιοι τείνουν να είναι πιο άμεσοι παρά να χαμογελούν, αλλά θα είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν αν το χρειαστείς.

Είναι η Φιλαδέλφεια ασφαλής για μεμονωμένους ταξιδιώτες;

Η Φιλαδέλφεια είναι ένα εξαιρετικό μέρος για μεμονωμένους ταξιδιώτες και εφόσον οι άνθρωποι που ταξιδεύουν μόνοι λαμβάνουν τις σωστές προφυλάξεις, όπως να μην περπατούν σε σκοτεινά σοκάκια τη νύχτα, θα είναι ασφαλείς. Είναι καλύτερος προορισμός για μεμονωμένους ταξιδιώτες από κάποιες άλλες αμερικανικές πόλεις επειδή είναι μικρότερος και λιγότερο συντριπτικός.

Λοιπόν, πρέπει να επισκεφτείτε τη Φιλαδέλφεια;

Δεν πρέπει να αφήσετε τα αρνητικά στερεότυπα να σας αποτρέψουν να επισκεφτείτε τη Φιλαδέλφεια. Η πόλη είναι πραγματικά αρκετά ασφαλής και οι κεντρικές περιοχές όπου τείνουν να επισκέπτονται οι τουρίστες είναι πολύ ασφαλείς. Θα πρέπει απλώς να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις περιοχές που επισκέπτεστε καθώς ορισμένες γειτονιές έχουν πολύ υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:Είναι το Big Island ασφαλές;

Είναι ασφαλές το Σικάγο;

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια