Kuala Lumpur

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Μαλαισία; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια

Η Μαλαισία είναι ένα από τα κοσμήματα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Όταν ο τουρισμός είναι πλήρως λειτουργικός στη χώρα, πάνω από 21 εκατομμύρια  επισκέπτονται αναζητώντας περιπέτεια και εκπληκτικά αξιοθέατα.

Οι επισκέπτες της Μαλαισίας μπορούν να απολαύσουν την όμορφη φύση, τις πολυσύχναστες πόλεις που επιδεικνύουν την πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα που κάνει τη Μαλαισία μοναδική και ιστορικές τοποθεσίες που χρονολογούνται από αιώνες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν το ταξίδι τους στη Μαλαισία στην Κουάλα Λουμπούρ, την πρωτεύουσα, και επισκέπτονται τους Δίδυμους Πύργους Petronas, πεζοπορούν μέχρι τις Σπηλιές Batu και απολαμβάνουν το διάσημο street food.

Απολαύστε μια πιο χαλαρή απόδραση στην Τζορτζ Τάουν ή βγείτε εντελώς από το δίκτυο στο Εθνικό Πάρκο Taman Negara, που σας μεταφέρει βαθιά στην καρδιά της ζούγκλας. Πριν προγραμματίσετε ένα ταξίδι σε οποιονδήποτε νέο προορισμό, είναι πάντα καλό να διαβάζετε για την ασφάλεια, και η Μαλαισία δεν διαφέρει.

Ένα ταξίδι μπορεί γρήγορα να ξινίσει εάν πέσετε θύμα εγκλήματος ή άλλου δυσάρεστου περιστατικού. Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί συγκέντρωσαν όλα όσα χρειάζεστε για να προετοιμαστείτε για ένα ασφαλές ταξίδι στη Μαλαισία. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης:3 ημέρες στην Κουάλα Λουμπούρ
DISCLAIMER: Ας τονίσουμε κάπου εδώ ότι : Όσα γράφονται παρακάτω είναι μόνο η γνώμη μας ,δεν έχουμε κάποια ευθύνη για οποίες αστοχίες συναντήσετε στο ταξίδι σας.

Διαβάστε επίσης:Τα πιο όμορφα νησιά στην Ασία

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Μαλαισία

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτήρια; Δες και στο TicketsWe

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Μαλαισία το 2023;

Ναί. Η Μαλαισία είναι πολύ ασφαλής για επίσκεψη. Το μόνο πρόβλημα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε είναι μικροκλοπές ή πονόλαιμος αφού ρισκάρετε με κάποιο φαγητό του δρόμου.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιοχές της χώρας όπου είναι συχνό το πιο βίαιο έγκλημα, επομένως ακολουθήστε προσεκτικά τις ταξιδιωτικές συμβουλές.

Οι κοινές ανησυχίες που έχουν οι άνθρωποι όταν ταξιδεύουν στη Μαλαισία περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Τουριστικές απάτες
  • Ληστεία
  • Απαγωγές και βίαιο έγκλημα
  • Τρομοκρατία

Ενώ υπάρχει κίνδυνος βίαιου εγκλήματος στη Μαλαισία, αυτό συμβαίνει κυρίως σε ορισμένες περιοχές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας υπό ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 1 (το χαμηλότερο δυνατό) εκτός από μέρος της πολιτείας Sabah.

Αυτό δείχνει πώς η αποφυγή κακών περιοχών είναι το κλειδί για να σας βοηθήσει να αισθάνεστε ασφαλείς στο ταξίδι σας. Άλλες χώρες είναι λίγο πιο προσεκτικές με τις ταξιδιωτικές συμβουλές τους.

Ο Καναδάς συμβουλεύει τους πολίτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί  σε όλη τη Μαλαισία λόγω υψηλότερων κινδύνων εγκληματικότητας και τρομοκρατίας. Αν και λίγη επιπλέον προσοχή είναι πάντα καλή, δεν πρέπει να το αφήσετε να σας εμποδίσει να πάτε στη Μαλαισία και να απολαύσετε τον χρόνο σας εκεί.

Ορισμένες χώρες αναφέρουν την τρομοκρατία στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για τη Μαλαισία και είναι μια κοινή ανησυχία για όσους σκέφτονται να πάνε εκεί.

Ωστόσο, δεν υπήρξαν μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, εκτός από κάποιες αψιμαχίες στην περιοχή της ανατολικής Sabah. Οι τρομοκράτες που δρουν στη Μαλαισία σπάνια χρησιμοποιούν τακτικές μαζικής δολοφονίας.

kuala lumpur, twin tower, city

Οι αρχές της Μαλαισίας είναι έγκαιρες για να απαντήσουν σε απειλές. Συχνά διακόπτουν τα τρομοκρατικά κελιά και σταματούν τα σχέδια πριν προλάβουν να πραγματοποιηθούν.

Αν και η τρομοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο στη Μαλαισία, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ο κίνδυνος δεν είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι αλλού στον κόσμο. Η Μαλαισία αντιμετωπίζει ορισμένες φυσικές καταστροφές λόγω της θέσης της.

Η πιο συχνή φυσική καταστροφή που συμβαίνει στη χώρα είναι οι πλημμύρες .

Τον Μάρτιο του 2023 , χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν και αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν η δυνατή βροχή προκάλεσε πλημμύρες. Να παρακολουθείτε πάντα τον καιρό πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και να ακολουθείτε οποιαδήποτε συμβουλή για εκκένωση.

Η Μαλαισία αντιμετωπίζει αρκετούς τυφώνες  ή κυκλώνες το χρόνο. Αποφύγετε να ταξιδεύετε στη χώρα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, καθώς τότε χτυπάει το χειρότερο της εποχής των τυφώνων.

[tp_widget][/tp_widget]

Έγκλημα στη Μαλαισία

Το έγκλημα είναι η κύρια ανησυχία που έχουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες όταν επισκέπτονται τη Μαλαισία. Η χώρα βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία, μια περιοχή που είναι διαβόητη για το έγκλημα στο δρόμο και τους πορτοφολάδες που στοχεύουν τουρίστες.

Ωστόσο, η Μαλαισία έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από πολλούς από τους γείτονές της. Πρέπει ακόμα να λάβετε κάποιες προφυλάξεις, αλλά δεν είναι τόσο εκτεταμένες όσο θα ταξιδεύατε κάπου αλλού.

Η αντίληψη του εγκλήματος στη Μαλαισία είναι ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν είναι πολύ επικίνδυνο. Σύμφωνα με το Numbeo, η Μαλαισία βαθμολογείται με 52,54 στα 100 στην κλίμακα του δείκτη εγκληματικότητας, η οποία είναι μια μέτρια τιμή.

Οι ερωτηθέντες ανησυχούσαν περισσότερο για εγκλήματα ιδιοκτησίας όπως βανδαλισμοί, κλοπές, διαρρήξεις οχημάτων και κλοπές. Οι άνθρωποι ανησυχούσαν ιδιαίτερα για τη διαφθορά.

Τα καλά νέα είναι ότι το βίαιο έγκλημα είναι πολύ χαμηλό στη Μαλαισία. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ποσοστό ανθρωποκτονιών από πρόθεση είναι μόνο ένα περιστατικό ανά 100.000 άτομα . Το ποσοστό ανθρωποκτονιών μειώνεται σταθερά την τελευταία δεκαετία.

Τα ποσοστά άλλων βίαιων εγκλημάτων είναι εξίσου πολύ χαμηλά. Τα βίαια εγκλήματα που συμβαίνουν επηρεάζουν κυρίως τους ντόπιους και όχι τους τουρίστες. Η Μαλαισία παλεύει κάπως με το οργανωμένο έγκλημα.

Αυτές οι ομάδες βρίσκονται πίσω από πολλά από τα βίαια εγκλήματα που συμβαίνουν στη χώρα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Οργανωμένου Εγκλήματος , η Μαλαισία βαθμολογείται με 5,94 στον δείκτη εγκληματικότητας.

Οι πιο κοινές εγκληματικές δραστηριότητες είναι το λαθρεμπόριο ανθρώπων, η παράνομη υλοτομία, η λαθροθηρία και το εμπόριο συνθετικών ναρκωτικών και ηρωίνης. Τα περισσότερα εγκλήματα που διαπράττονται στη Μαλαισία είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με ορισμένες στατιστικές, τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας αποτελούν το 85% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράττονται στη χώρα. Αυτά τείνουν να είναι μικροαδικήματα, όπως αρπαγή τσάντας και πορτοφολάδες. Η εγκληματικότητα στη Μαλαισία είναι υψηλότερη σε ορισμένες τοποθεσίες.

Η Κουάλα Λουμπούρ βιώνει τα περισσότερα εγκλήματα. Αυτό είναι λογικό καθώς είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη, δημιουργώντας τις περισσότερες ευκαιρίες για τους κλέφτες.

Πορτοφολάδες λειτουργούν και σε άλλες πόλεις της Μαλαισίας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι για την εγκληματικότητα στη Μαλαισία. Η αστυνομία ανέφερε ότι η εγκληματικότητα μειώθηκε κατά 4,1% το 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Υπήρξαν ορισμένες αυξήσεις σε ορισμένες κατηγορίες εγκλημάτων, ιδίως στο λαθρεμπόριο, αλλά η συνολική εγκληματικότητα μειώθηκε.

Τα αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά μειώθηκαν όπως και τα εγκλήματα ιδιοκτησίας. Καθώς οι οικονομικές προοπτικές της χώρας αυξάνονται, ελπίζουμε ότι η εγκληματικότητα κατά της ιδιοκτησίας θα μειωθεί συγκριτικά.

Η κυβέρνηση αυξάνει τις ικανότητες επιβολής του νόμου και στοχεύει ιδιαίτερα τα αδικήματα ναρκωτικών, καθώς οι οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες βρίσκονται συχνά πίσω από το εμπόριο ναρκωτικών. Θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή στη Μαλαισία, καθώς τα εγκλήματα ιδιοκτησίας επηρεάζουν συχνά τους τουρίστες.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη σωματική σας ασφάλεια καθώς τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια. Απλώς λάβετε προφυλάξεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα σας κλέψουν.

Μικροκλοπή

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα που είναι πιθανό να συναντήσετε στη Μαλαισία είναι η μικροκλοπή. Το έγκλημα στο δρόμο είναι κοινό σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία και η Μαλαισία δεν διαφέρει.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί ότι οι πιο κοινές μορφές μικροκλοπών στη Μαλαισία είναι πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών και περιστατικά αρπαγής και αρπαγής, που είναι κλοπές όπου οι κλέφτες σπάνε τα τζάμια των αυτοκινήτων, αρπάζουν τιμαλφή και απομακρύνονται με ταχύτητα.

Η μικροκλοπή είναι πιο κοινή σε μεγάλες πόλεις όπως η Κουάλα Λουμπούρ, αλλά μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στη χώρα. Οι κλέφτες συχνά στοχεύουν ξένους επειδή τους αντιλαμβάνονται ως πλουσιότερους (και καλύτερους στόχους) από τους ντόπιους.

Kuala Lumpur

Λειτουργούν γύρω από μέρη που προσελκύουν πολλούς τουρίστες, όπως το αεροδρόμιο, τα δημόσια μέσα μεταφοράς, τους τουριστικούς προορισμούς και τους πολυσύχναστους δρόμους. Οι γυναίκες ή οι οικογένειες είναι επίσης στόχοι, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να αντεπιτεθούν.

Οι κλέφτες συχνά λειτουργούν σε πολυσύχναστους δρόμους, ειδικά γύρω από εμπορικά κέντρα. Η κλοπή από το πίσω μέρος των μοτοσυκλετών είναι ένα κοινό πρόβλημα στη Μαλαισία. Άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο παρελθόν όταν προσπάθησαν να κρατηθούν από τις τσάντες τους και σύρθηκαν στο δρόμο.

Όταν περπατάτε σε πολυσύχναστους δρόμους, η αυστραλιανή κυβέρνηση συμβουλεύει να μείνετε μακριά από το κράσπεδο και να βάζετε την τσάντα σας στο πλάι του σώματός σας που είναι πιο μακριά από το δρόμο.

Προσοχή αν υπάρχει μοτοσικλέτα ή σκούτερ που πηγαίνει στο πεζοδρόμιο. Η παραμονή σε εγρήγορση συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη μικροκλοπών.

Μείνετε σε επιφυλακή όταν κάποιος σας πλησιάζει, καθώς θα μπορούσε να συνεργάζεται με έναν σύντροφο που εκμεταλλεύεται την απόσπαση της προσοχής σας για να περάσει τα πράγματα σας. Μην αναβοσβήνει κανένα πολύτιμο αντικείμενο. Μεταφέρετε μόνο ό,τι χρειάζεστε για την ημέρα και αφήστε τα υπόλοιπα πράγματα σας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Απαγωγή

Αν και στο μεγαλύτερο μέρος της Μαλαισίας, υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος βίαιου εγκλήματος που επηρεάζει αλλοδαπούς, εξαίρεση αποτελεί η ανατολική περιοχή της Πολιτείας Σαμπάχ.

Εδώ, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος απαγωγής, ο οποίος επηρεάζει ντόπιους και αλλοδαπούς. Οι περισσότερες κυβερνήσεις, όπως η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποιούν τους πολίτες τους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν σε αυτήν την περιοχή, την οποία η κυβέρνηση της Μαλαισίας έχει ορίσει ως Ειδική Ζώνη Ασφαλείας.

Τρομοκράτες και εγκληματικές ομάδες που εδρεύουν στο αρχιπέλαγος Sulu των Φιλιππίνων πραγματοποιούν επιδρομές σε αυτό το τμήμα του Μαλαισιανού Βόρνεο. Ο πιο συνηθισμένος ένοχος είναι η ομάδα Abu Sayyaf.

Αυτή η τρομοκρατική ομάδα χρησιμοποιεί απαγωγές για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις της χάρη σε πληρωμές λύτρων. Οι απαγωγείς δραστηριοποιούνται κυρίως σε υπεράκτια νησιά και παράκτιες πόλεις, παίρνοντας ανθρώπους που χρησιμοποιούν τακτικές πειρατείας.

Τα περισσότερα προηγούμενα θύματα ήταν Ινδονήσιοι ψαράδες . Άλλοι αλλοδαποί, για παράδειγμα όσοι βρίσκονται σε εκδρομές με σκάφος, είναι επίσης στόχοι, καθώς οι απαγωγείς θεωρούν ότι οι πληρωμές λύτρων θα είναι προσοδοφόρες.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξαλείψετε εντελώς τον κίνδυνο απαγωγής είναι να αποφύγετε να ταξιδέψετε στα μέρη της ανατολικής Sabah που βρίσκονται κάτω από τη Ζώνη Ασφαλείας. Εάν τολμήσετε εδώ, φροντίστε να μείνετε μακριά από τις παράκτιες περιοχές τη νύχτα και να μην κάνετε ολονύχτια εκδρομές με σκάφος.

Ακολουθήστε τους κανόνες της κυβέρνησης της Μαλαισίας πολύ στενά, καθώς επιβάλλονται προσεκτικά για τη δημόσια ασφάλεια σε αυτήν την περιοχή. Η κυβέρνηση μπορεί να ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα, όπως υποχρεωτικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας, αμέσως.

Αποφυγή κακών περιοχών

Υπάρχουν μερικές περιοχές στη Μαλαισία που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε να επισκεφτείτε. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τμήματα της ανατολικής Σαμπάχ είναι οι μόνες περιοχές στη Μαλαισία που έχουν συχνή τρομοκρατική δραστηριότητα. Αποφύγετε την περιοχή Sabah από το Kudat έως το Tawau.

Να είστε προσεκτικοί γύρω από τα χερσαία σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης. Η Νότια Ταϊλάνδη έχει υψηλό βαθμό τρομοκρατίας και εμφύλιων αναταραχών που σπάνια αιμορραγούν στα σύνορα, αλλά και πάλι δεν θέλετε να βρίσκεστε στην περιοχή.

Η πιο επικίνδυνη πόλη στη Μαλαισία είναι η Petaling Jaya. Έχει τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένου του βίαιου εγκλήματος. Επίσης, δεν έχει πολλά τουριστικά αξιοθέατα, οπότε μη διστάσετε να το παραλείψετε στα ταξίδια σας στη χώρα.

Συμβουλές για γυναίκες ταξιδιώτες

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές που μπορούν να κάνουν το ταξίδι σας στη Μαλαισία να πάει ομαλά:

  • Οι τουριστικές απάτες είναι συχνές στη Μαλαισία. Πάντα συμφωνείτε για την τιμή των πάντων εκ των προτέρων, ειδικά των ταξί. Προσοχή στις κοινές απάτες του δρόμου, όπως ψεύτικοι βουδιστές μοναχοί που προσφέρουν φυλαχτά για τα οποία στη συνέχεια θα σας χρεώσουν.
  • Τα παράνομα κυκλώματα τζόγου είναι επίσης κοινές απάτες που στοχεύουν τουρίστες. Οι άντρες θα πλησιάζουν τους τουρίστες, ιδιαίτερα τους ανύπαντρους, και θα συμπεριφέρονται φιλικά. Στη συνέχεια, προσκαλούν το θύμα πίσω στο σπίτι σε μια περιστασιακή οργάνωση τζόγου, όπου το θύμα θα χάσει χιλιάδες δολάρια.
  • Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν θύματα εγκληματικότητας. Να είστε προσεκτικοί καθώς μετακινείστε και να προσπαθείτε να ταξιδεύετε κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ποτέ μην πείτε σε κανέναν πού μένετε και μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα του δωματίου σας σε κανέναν. Καλέστε τη ρεσεψιόν για να επιβεβαιώσετε εάν υπάρχουν απροειδοποίητες επισκευές ή υπηρεσία δωματίου.
  • Πάρτε μόνο ταξινομημένα ταξί από το αεροδρόμιο. Υπάρχει γκισέ ταξί αεροδρομίου που σας δίνει εισιτήριο. Μη εξουσιοδοτημένα ταξί έχουν ληστέψει ή επιτεθεί σε επιβάτες στο παρελθόν.

Kuala Lumpur

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες άλλες ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με την επίσκεψη στη Μαλαισία:

Είναι η Μαλαισία ασφαλής για τις γυναίκες ταξιδιώτες;

Ως επί το πλείστον, η Μαλαισία είναι ασφαλής για τις γυναίκες ταξιδιώτες. Υπήρξαν περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και ακόμη και επίθεσης με στόχο αλλοδαπές γυναίκες στο παρελθόν, επομένως θα πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις για να προστατευτείτε.

Είναι η Μαλαισία φιλική χώρα;

Ναι, η Μαλαισία είναι μια φιλική χώρα και οι ντόπιοι είναι γνωστοί για τη φιλοξενία τους. Ωστόσο, προσέξτε τους ανθρώπους που συμπεριφέρονται πολύ φιλικά, καθώς είναι συχνά απατεώνες ή κλέφτες.

Πόσο ασφαλής είναι η Κουάλα Λουμπούρ για τους τουρίστες;

Η Κουάλα Λουμπούρ είναι ως επί το πλείστον ασφαλής για τους τουρίστες. Έχει το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στη Μαλαισία, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι σχετικό καθώς η Μαλαισία έχει χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από πολλές άλλες χώρες της περιοχής. Θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή από το έγκλημα του δρόμου στην πρωτεύουσα.

Είναι καλή ιδέα να πάτε στη Μαλαισία;

Ναι, είναι πολύ καλή ιδέα να πάτε στη Μαλαισία! Η χώρα έχει τόσα πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες και οι περισσότεροι τουρίστες εκεί περνούν υπέροχα.

Είναι εντάξει να φιλάς δημόσια στη Μαλαισία;

Η Μαλαισία έχει μια συντηρητική κουλτούρα, και αυτή περιλαμβάνει κανόνες για τη στοργή. Οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής, συμπεριλαμβανομένου του φιλιού, είναι γενικά αποδοκιμασμένες.

Λοιπόν, είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Μαλαισία;

Η Μαλαισία είναι ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε αρκεί να χρησιμοποιείτε την κοινή λογική σας! Θα πρέπει να αποφύγετε ορισμένες περιοχές με υψηλότερους κινδύνους εγκληματικότητας και να κρατάτε σταθερά τα τιμαλφή σας ανά πάσα στιγμή, αλλά εφόσον λαμβάνετε αυτές τις προφυλάξεις, θα πρέπει να περάσετε υπέροχα στη χώρα.

Λοιπόν, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και μια σχετικά ασφαλή ατμόσφαιρα και πολιτισμό, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας στη Μαλαισία σήμερα!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια