Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μπουτάν

Περιεχόμενα

Η μυστηριώδης χώρα των Ιμαλαΐων του Μπουτάν άνοιξε στους τουρίστες μόλις πριν από μερικά χρόνια και εξακολουθεί να περιορίζει τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να επισκεφθούν. Όσοι το επισκέπτονται ανταμείβονται με εντυπωσιακή θέα που λίγοι άλλοι ξένοι έχουν δει στο παρελθόν.

Μερικά από τα κύρια αξιοθέατα της επίσκεψης στο Μπουτάν είναι τα εντυπωσιακά ορεινά τοπία, όπως οι κοιλάδες της περιοχής Phunaka. Η χώρα είναι γεμάτη από εκπληκτικά μοναστήρια και dzong (πρώην φρούρια) φωλιασμένα σε απόκρημνα βουνά, όπως το περίφημο Μοναστήρι της Φωλιάς της Τίγρης.

Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για να απολαύσετε την τοπική κουλτούρα, την οποία μπορείτε να ζήσετε στο στάδιο τοξοβολίας της πρωτεύουσας, Thimphu, και σε διάφορα φεστιβάλ χωριών, όπως το Royal Highlander Festival.

Οι πιθανότητες είναι ότι θα μπορείτε να επισκεφθείτε το Μπουτάν μόνο μία φορά στη ζωή σας, επομένως θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας εκεί.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη στιγμή για να το επισκεφτείτε, ώστε να βιώσετε όλα όσα έχει να προσφέρει η χώρα. Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη στιγμή για μια περιήγηση.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μπουτάν

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μπουτάν

Μοναστήρι Punakha Dzong, που απεικονίζεται την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Μπουτάν, με μωβ λουλούδια να υψώνονται πάνω από ένα μεγάλο ρυάκι

Memoryfor/Shutterstock

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μπουτάν είναι το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος), όταν γίνονται τα περισσότερα φεστιβάλ και εκδηλώσεις και ο καιρός είναι ο καλύτερος για εξερεύνηση.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις δραστηριότητες που οργανώνουν οι τουριστικές εταιρείες για τους ανθρώπους που επισκέπτονται το Μπουτάν είναι σε εξωτερικούς χώρους, ο καιρός είναι σημαντικός παράγοντας για τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μπουτάν για ζεστές αλλά ξηρές καιρικές συνθήκες είναι το φθινόπωρο και η αρχή του χειμώνα. Οι κλιματικές συνθήκες ποικίλλουν δραστικά σε όλη τη χώρα, καθώς πολλά εξαρτώνται από το υψόμετρο.

Το φθινόπωρο, μπορείτε συνήθως να περιμένετε θερμοκρασίες περίπου 50-60 βαθμών Φαρενάιτ (10-15 βαθμούς Κελσίου). Μέχρι τον Οκτώβριο, οι βροχές σταματούν επίσης και ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι δύο από τους πιο ξηρούς μήνες του έτους.

Το τέλος του φθινοπώρου και η αρχή του χειμώνα φέρνουν επίσης καθαρούς ουρανούς, ιδανικούς για να απολαύσετε τη θέα από τα Ιμαλάια. Ο καιρός θα επηρεάσει επίσης την ικανότητά σας να μετακινηθείτε σε όλη τη χώρα.

Πολλά μέρη του Μπουτάν είναι ακόμα αγροτικά και υπανάπτυκτα, και οι δρόμοι μπορεί να πλημμυρίσουν κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων στα τέλη της άνοιξης και το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την ταξιδιωτική οδηγία της καναδικής κυβέρνησης για τη χώρα, οι συνθήκες των δρόμων στα βουνά είναι συχνά επικίνδυνες το χειμώνα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, του παγετού και των χιονοπτώσεων.

Το φθινόπωρο και οι αρχές του χειμώνα είναι οι καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δείτε όλα τα μέρη της χώρας. Ο καιρός είναι αρκετά ζεστός για να ταξιδέψετε σε όλους τους ορεινούς δρόμους — οι βροχές των μουσώνων έχουν τελειώσει, επομένως οι δρόμοι θα πρέπει να επισκευαστούν μετά από κάθε πλημμύρα.

Αυτή τη σεζόν οι υποδομές της χώρας είναι στα καλύτερά τους. Μια άλλη πτυχή του Μπουτάν που είναι στα καλύτερά του κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου είναι η περίοδος των φεστιβάλ.

Η χώρα έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό της πολιτισμό κοντά και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να διατηρούν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους. Τα φεστιβάλ είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να δείτε περήφανα τις παραδόσεις της χώρας.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ του φθινοπώρου περιλαμβάνουν:

Το φθινόπωρο είναι η πιο δημοφιλής εποχή για τους επισκέπτες του Μπουτάν, αλλά είναι η πιο δημοφιλής για κάποιο λόγο.

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε το Μπουτάν

Μοναδική θέα στην κορυφή του βουνού του μοναστηριού Taktshang που απεικονίζεται κατά τη συνολική φθηνότερη περίοδο για να επισκεφτείτε το Μπουτάν, το καλοκαίρι, με ομίχλη να κυλάει από την κοιλάδα κάτω και να καλύπτει τα ψηλά πράσινα δέντρα

Wouter Tolenaars/Shutterstock

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Μπουτάν είναι το καλοκαίρι, αλλά έχετε κατά νου ότι εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο ακριβούς προορισμούς στον κόσμο, ανεξάρτητα από την ώρα που το επισκέπτεστε.

Το καλοκαίρι είναι εκτός εποχής του Μπουτάν. Όχι ότι πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων των μουσώνων. Η χαμηλότερη ζήτηση σημαίνει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα σε ορισμένες πτυχές του ταξιδιού σας.

Οι πτήσεις τείνουν να είναι ελαφρώς λιγότερο ακριβές τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, επειδή λιγότεροι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν στο Μπουτάν τότε. Ορισμένα ξενοδοχεία μειώνουν επίσης τις τιμές τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εκτός εποχής.

Ίσως μπορέσετε να αναβαθμίσετε τα σχέδιά σας και να μείνετε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο αντί για ένα απλό ορεινό πανδοχείο, εάν κάνετε κράτηση σε τιμές εκτός εποχής. Ωστόσο, μερικά από τα πιο σημαντικά έξοδα που πρέπει να προϋπολογίσετε στο ταξίδι σας παραμένουν ίδια όλο το χρόνο.

Το τέλος τουριστικής βίζας για το Μπουτάν εξακολουθεί να είναι 100 $ τη βραδιά , ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε. Παρόλο που δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε κράτηση σε μια τουριστική εταιρεία για να λάβετε βίζα, εξακολουθείτε να χρειάζεστε μια οργανωμένη περιήγηση για να επισκεφθείτε πολλά ακόμη απομακρυσμένα μέρη της χώρας και οι τουριστικές εταιρείες είναι πλέον ελεύθερες να ορίσουν τις δικές τους τιμές.

Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, ανάλογα με την εταιρεία περιοδείας, ενώ ορισμένοι προσφέρουν εκπτώσεις για τη λιγότερο δημοφιλή καλοκαιρινή περίοδο, οπότε ψωνίστε πριν δεσμευτείτε.

Ανεξάρτητα από το πότε θα πάτε, ένα ταξίδι στο Μπουτάν θα είναι πιθανώς πολύ ακριβό, επομένως δεν έχει πολύ νόημα να προσαρμόσετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια για να το επισκεφτείτε σε μια λιγότερο δαπανηρή εποχή του χρόνου.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Μπουτάν

Γραφική θέα δύο μοναχών με κόκκινες ρόμπες που περπατούν κατά μήκος του πεζοδρομίου στη γέφυρα Puna Mocchu Bazam κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η συνολική περίοδος με τη λιγότερο πολυάσχολη επίσκεψη στο Μπουτάν

Wantanee Chantasilp/Shutterstock

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε το Μπουτάν είναι το καλοκαίρι, με τον χειμώνα να είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να έρθετε και να κερδίσετε τα πλήθη. Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να ταξιδέψουν στο Μπουτάν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω της εποχής των μουσώνων.

Αν το επισκεφτείτε τότε, πιθανότατα θα δείτε λίγους άλλους επισκέπτες σε δημοφιλή αξιοθέατα και ίσως να εμποδίσετε χαμηλότερες τιμές για ξενοδοχεία, αν και θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τον καιρό. Αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, αλλά εξακολουθείτε να έχετε καλό καιρό, τότε ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να το επισκεφθείτε.

Αν και μπορεί να κάνει τσουχτερό κρύο στα βουνά, με ορισμένους δρόμους να γίνονται αδιάβατοι λόγω του χιονιού, στις κοιλάδες και τα πεδινά, ο χειμώνας είναι στην πραγματικότητα αρκετά ήπιος. Ο δροσερός, καθαρός αέρας του χειμώνα σημαίνει ότι είναι μια από τις καλύτερες εποχές για πεζοπορία (αρκεί να έχετε μαζί σας κατάλληλο εξοπλισμό για το κρύο).

Αν και τα μονοπάτια σε υψηλότερο υψόμετρο είναι συνήθως αδιάβατα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα χαμηλότερα μονοπάτια είναι όμορφα αυτή τη στιγμή. Ο καιρός είναι ξηρός, που σημαίνει ότι έχετε μερικές από τις πιο καθαρές απόψεις όλο το χρόνο.

Ο χειμώνας είναι επίσης μια καλή περίοδος για τους παρατηρητές πουλιών, καθώς είναι η εποχή που ο σπάνιος γερανός με μαύρο λαιμό περνά από το Μπουτάν. Το χειμώνα γίνονται λιγότερα πανηγύρια, ειδικά τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικά φεστιβάλ προς την αρχή της σεζόν, όπως το Punakha Drubchen, ένα θρησκευτικό φεστιβάλ στην κοιλάδα Punakha.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μπουτάν

Κοιλάδα Timbu με λιμνούλες που σχηματίζονται στους λόφους που απεικονίζονται κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, η γενικά η χειρότερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Μπουτάν

Interior_Travel/Shutterstock

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφτείτε το Μπουτάν είναι το καλοκαίρι, όταν οι βροχές των μουσώνων καθιστούν αδιάβατο μεγάλο μέρος της χώρας. Αν και το καλοκαίρι είναι η πιο οικονομική περίοδος για να το επισκεφτείτε, δεν αξίζει τον κόπο λόγω της κακοκαιρίας.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των μουσώνων στο Μπουτάν και φέρνει έντονες βροχές. Αυτές οι βροχές προκαλούν συχνά πλημμύρες και καταστροφικές κατολισθήσεις , ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Αν ήλπιζατε να πάτε σε πεζοπορικές αποστολές, το καλοκαίρι είναι η χειρότερη περίοδος για να το επισκεφτείτε γιατί είναι σε μεγάλο βαθμό αδιάβατο. Ο Ιούλιος είναι ο πιο βροχερός μήνας στο Μπουτάν, αλλά το υπόλοιπο καλοκαίρι μπορεί να είναι μια εφικτή περίοδος για επίσκεψη.

Βρέχει συνήθως τη νύχτα, επομένως κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να απολαύσετε τον καιρό που είναι υγρός και ομιχλώδης αλλά όχι βροχερός. Το πρωί, μπορείτε συνήθως να κάνετε μικρότερες πεζοπορίες χωρίς βροχή και να δείτε την ύπαιθρο στο πιο πράσινο.

Μπουτάν ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

Φωτογραφία πεζοπόρους που γιορτάζουν μια μεγάλη πεζοπορία με ένα ελικοειδή μονοπάτι κατά μήκος της απότομης κοιλάδας στην Πάρο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, μια από τις καλύτερες στιγμές για να επισκεφτείτε το Μπουτάν

ΠΑΡΟ, ΜΠΟΥΤΑΝ – περίπου τον Οκτώβριο του 2012: πεζοπόροι στα βουνά του Μπουτάν/Katiekk/Shutterstock

Ακόμα δεν είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Μπουτάν; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:

Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος στο Μπουτάν, με ψυχρές θερμοκρασίες που συχνά κυμαίνονται από 28 έως 55 ° F (-2 έως 13 ° C), είναι μια εποχή ηρεμίας. Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για να ζήσετε τη γαλήνια μοναστική ζωή, να απολαύσετε καθαρή θέα στο βουνό και να επισκεφθείτε το μαγευτικό Paro Dzong.

Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος συνεχίζει τη δροσερή χειμωνιάτικη γοητεία, ιδανικό για να παρακολουθήσετε το Punakha Drubchen, ένα παραδοσιακό φεστιβάλ που αναπαριστά τις μάχες του 17ου αιώνα, εξερευνώντας τα χειμερινά τοπία και επισκεφθείτε το Εθνικό Μνημείο Chorten στο Thimphu.

Μάρτιος

Καθώς πλησιάζει η άνοιξη, ο Μάρτιος, με θερμοκρασίες από 38 έως 18 βαθμούς Κελσίου, είναι ιδανικός για να παρακολουθήσετε το Paro Tshechu, ένα από τα πιο διάσημα φεστιβάλ του Μπουτάν, με πολύχρωμους χορούς με μάσκες και πολιτιστικές εκδηλώσεις και να απολαύσετε τα ανθισμένα ροδόδεντρα. στις κοιλάδες.

Απρίλιος

Ο ήπιος καιρός του Απριλίου, οι θερμοκρασίες μεταξύ 44 και 68°F (7 έως 20°C), σας προσκαλούν να περπατήσετε στα εκπληκτικά τοπία του Εθνικού Πάρκου Jigme Dorji, να επισκεφθείτε το εμβληματικό μοναστήρι Tiger’s Nest και να εξερευνήσετε τις χειροτεχνίες στις αγορές του Thimphu.

Ενδέχεται

Ο Μάιος φέρνει πιο ζεστές μέρες, από 53 έως 73°F (12 έως 23°C), ιδανικές για παρατήρηση πουλιών, καθώς πολλά μεταναστευτικά είδη επισκέπτονται το Μπουτάν, εξερευνώντας την κοιλάδα Haa και συμμετέχουν στο φεστιβάλ Ura Yakchoe στο Bumthang.

Ιούνιος

Ο Ιούνιος, με θερμοκρασίες μεταξύ 60 και 75°F (16 έως 24°C), εγκαινιάζει την εποχή των μουσώνων. Είναι η ιδανική στιγμή για μια πολιτιστική περιήγηση στα πολλά dzong (φρούρια), για επίσκεψη στη γαλήνια κοιλάδα Phobjikha και για να γνωρίσετε την πλούσια βουδιστική κληρονομιά του Μπουτάν.

Ιούλιος

Οι ήπιες θερμοκρασίες του Ιουλίου, που κυμαίνονται από 62 έως 77°F (17 έως 25°C), σας προσκαλούν να εξερευνήσετε τα μουσεία του Μπουτάν, όπως το Μουσείο Λαϊκής Κληρονομιάς στο Thimphu, και να παρακολουθήσετε τοπικά καλοκαιρινά φεστιβάλ σε αγροτικά χωριά, προσφέροντας πληροφορίες για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του Μπουτάν .

Αύγουστος

Τον Αύγουστο, με θερμοκρασίες από 62 έως 77°F (17 έως 25°C), απολαύστε τα καταπράσινα τοπία, επισκεφτείτε τις παραδοσιακές αγροικίες για μια αυθεντική εμπειρία του Μπουτάν και εξερευνήστε την πρωτεύουσα, Thimphu, για τον συνδυασμό παραδοσιακού και σύγχρονου ΖΩΗ.

Σεπτέμβριος

Καλωσορίζοντας το φθινόπωρο, τον Σεπτέμβριο, με θερμοκρασίες από 57 έως 74°F (14 έως 23°C), είναι ιδανικό για να παρακολουθήσετε το Thimphu Tshechu, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στο Μπουτάν, να κάνετε πεζοπορία σε πιο δροσερές συνθήκες και να απολαύσετε την εποχή της συγκομιδής στις κοιλάδες .

Οκτώβριος

Οι πιο δροσερές μέρες του Οκτωβρίου, από 48 έως 68°F (9 έως 20°C), είναι ιδανικές για το Φεστιβάλ Βουνού Jomolhari, που γιορτάζει την κουλτούρα των κοινοτήτων που ζουν κοντά στην πιο ιερή κορυφή του Μπουτάν και πεζοπορία στο μοναστήρι Bumdra για εκπληκτική θέα.

Νοέμβριος

Ο Νοέμβριος, καθώς ο αέρας γίνεται πεντακάθαρος, θερμοκρασίες από 40 έως 17 °C, είναι μια εποχή για το Φεστιβάλ Μαυρολαιμού Γερανού στην κοιλάδα Phobjikha, εξερευνώντας τις πλούσιες κλωστοϋφαντουργικές παραδόσεις του Μπουτάν και απολαμβάνοντας τη γαλήνια ατμόσφαιρα πριν την έναρξη του χειμώνα.

Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος φέρνει πιο δροσερό καιρό, από 33 έως 58°F (1 έως 14°C), μαζί με καθαρό ουρανό, ιδανικό για φωτογραφία. Απολαύστε το Φεστιβάλ Dochula Druk Wangyel, με παραδοσιακούς χορούς και μουσική, και επισκεφθείτε το Punakha Dzong, ένα εκπληκτικό παράδειγμα αρχιτεκτονικής του Μπουτάν.

Συχνές Ερωτήσεις

Χώρος ανάπαυσης Thimphu δίπλα στην πισίνα με ένα παγκάκι βυθισμένο μέσα στην πισίνα του νερού δίπλα σε έναν ναό με θέα στην κοιλάδα από κάτω για ένα κομμάτι με τίτλο η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Μπουτάν

tonyzhao120/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στο Μπουτάν.

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφτείτε το Μπουτάν;

Ο Δεκέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε το Μπουτάν, καθώς ο καιρός είναι πεντακάθαρος αλλά όχι πολύ κρύος και οι ορεινοί δρόμοι είναι ακόμα βατοί.

Πόσες μέρες είναι αρκετές για το Μπουτάν;

Δέκα ημέρες είναι το ελάχιστο για ένα ταξίδι στο Μπουτάν. Θέλετε να δείτε τα διαφορετικά τοπία της χώρας και να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να προσαρμοστεί στο υψόμετρο.

Είναι ακριβό το ταξίδι στο Μπουτάν;

Ναι, το ταξίδι στο Μπουτάν είναι πολύ ακριβό. Πρέπει να πληρώσετε για ένα υποχρεωτικό τέλος βίζας πέρα ​​από τις κρατήσεις εκδρομών και τα καταλύματα.

Ποια είναι εκτός εποχής στο Μπουτάν;

Το καλοκαίρι, μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, είναι εκτός εποχής. Η εκτός εποχής είναι η ίδια με την εποχή των μουσώνων.

Ποια είναι η φθηνότερη εποχή για να επισκεφτείτε το Μπουτάν;

Τα καταλύματα και οι πτήσεις είναι ελαφρώς φθηνότερα το καλοκαίρι. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ακριβό να το επισκεφτείτε ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που πηγαίνετε.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφτείτε το Μπουτάν;

Το Μπουτάν είναι όμορφο κάθε εποχή του χρόνου, αλλά είναι ιδιαίτερα πανέμορφο το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα, όταν ο καιρός είναι καθαρός και ξηρός και οι ουρανοί είναι πιο καθαροί για εκπληκτική θέα. Το φθινόπωρο είναι επίσης το κορυφαίο σημείο της σεζόν του φεστιβάλ.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe
Διαβάστε επίσης:Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Νασάου

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Γκόα

Aκολουθήστε μας στο facebook

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Διαμονή

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια