Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τον Άγιο Βικέντιο το 2023;

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τον Άγιο Βικέντιο το 2023;Μόνο περίπου 390.000 άνθρωποι επισκέπτονται τη μικρή νησιωτική χώρα κάθε χρόνο. Οι επισκέπτες του νησιού ανταμείβονται με παρθένες παραλίες και πανέμορφη φύση παρθένα από τον μαζικό τουρισμό.

Δείτε τα μικρότερα νησιά που περιβάλλουν τον Άγιο Βικέντιο, όπως το πανέμορφο Tobago Cays. Αν σας αρέσει η περιπέτεια, κάντε πεζοπορία στο ηφαίστειο La Soufrière, ένα ενεργό ηφαίστειο στο νησί.

Για μια γεύση της τοπικής ζωής, οδηγήστε κατά μήκος του Leeward Highway Scenic Drive, που σας μεταφέρει κατά μήκος της δυτικής ακτής μέσα από ιστορικές τοποθεσίες, όμορφη θέα και μικρά χωριά.

Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε στον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες που είναι δελεαστικό να κλείσετε ένα ταξίδι σε αυτό το μικρό νησί της Καραϊβικής το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, πριν κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι σε οποιονδήποτε νέο προορισμό, θα πρέπει πάντα να εξετάζετε πρακτικά ζητήματα όπως η ασφάλεια πρώτα. Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς.

Συγκεντρώσαμε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε πώς να ταξιδέψετε στον Άγιο Βικέντιο με ασφάλεια. Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των προφυλάξεων που μπορεί να χρειαστεί να λάβετε. ας γίνουμε ο οδηγός σας!

Ίσως σας ενδιαφέρει: Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τον Άγιο Βικέντιο το 2023;

Ναί. Ο Άγιος Βικέντιος είναι ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε! Αν και η εγκληματικότητα είναι παρούσα, τα περισσότερα επίπεδα εγκληματικότητας είναι χαμηλά έως μέτρια.

Με μερικές προφυλάξεις κατά του εγκλήματος και των φυσικών καταστροφών, το ταξίδι σας στον Άγιο Βικέντιο θα πρέπει να είναι εντελώς απροβλημάτιστο. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την έρευνα για την ασφάλεια οποιασδήποτε χώρας είναι οι ταξιδιωτικές συμβουλές στο εξωτερικό.

Μπορείτε να δείτε συμβουλές από τη δική σας κυβέρνηση και από μερικούς άλλους για να πάρετε μια αίσθηση για αυτό που λένε. Εάν οι περισσότερες χώρες έχουν μια χώρα με ταξιδιωτικές συμβουλές χαμηλού επιπέδου, είναι ασφαλές στοίχημα ότι είναι επίσης ασφαλές να επισκεφθείτε.

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές για τον Άγιο Βικέντιο είναι ομοιόμορφες στην εκτίμησή τους ότι αυτό το νησί είναι πολύ ασφαλές για επίσκεψη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν τον Άγιο Βικέντιο σε ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 1 , το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.

Οι πολίτες των ΗΠΑ πρέπει απλώς να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις ταξιδιού ενώ βρίσκονται στην πόλη. Άλλες χώρες επαναλαμβάνουν αυτήν την ταξιδιωτική συμβουλή. Ο Καναδάς δίνει επίσης στους πολίτες του το πράσινο φως για να ταξιδέψουν στον Άγιο Βικέντιο. Όπως κάθε άλλο μέρος, έτσι και ο Άγιος Βικέντιος έχει τα προβλήματά του.

Υπάρχει κάποιο έγκλημα στο νησί. Τα κοινά εγκληματικά περιστατικά περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Κλοπή από κατάλυμα
 • Κλοπή από βάρκες
 • Κληρονομιές
 • Ληστεία
 • Προσβολή

Τα περισσότερα περιστατικά που επηρεάζουν τους τουρίστες είναι περιπτώσεις μικροκλοπών, αλλά υπήρξαν βίαια εγκλήματα με στόχο αλλοδαπούς στο παρελθόν. Είναι πάντα καλό να λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις για να προστατεύσετε την προσωπική σας ασφάλεια.

Για περισσότερη σιγουριά, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά στην τυπική πελατεία του Saint Vincent. Πολλά μικρά νησιά κοντά στον Άγιο Βικέντιο, όπως το Mustique , είναι δημοφιλείς προορισμοί για τους πλούσιους και διάσημους.

Αυτοί είναι άνθρωποι που είναι απίθανο να διακινδυνεύσουν να ταξιδέψουν σε μέρη όπου θα τους ληστέψουν, επομένως πιθανότατα θα είστε ασφαλείς (επίσης, γνωρίζετε ότι οι κλέφτες είναι πιο πιθανό να έχουν πιο κερδοφόρους στόχους από εσάς).

Εκτός από την έρευνα για το έγκλημα, είναι καλή ιδέα να διαβάσετε και για τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών. Όπως όλα σχεδόν τα άλλα νησιά της Καραϊβικής, ο Άγιος Βικέντιος είναι ευάλωτος στους τυφώνες .

Αν και δεν συγκαταλέγεται στα πιο σκληρά πληγέντα, ο Άγιος Βικέντιος εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζώνη των τυφώνων και δέχεται αρκετούς τυφώνες ή τροπικές καταιγίδες το χρόνο.

Η περίοδος των τυφώνων στην Καραϊβική διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο, με τις καταιγίδες να εντείνονται γύρω στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Αποφύγετε να ταξιδέψετε στον Άγιο Βικέντιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εάν το κάνετε, παρακολουθήστε στενά τις τοπικές ειδήσεις και ακολουθήστε τυχόν τοπικές ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης.

Εκτός από τους τυφώνες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Saint Vincent πρέπει επίσης να ανησυχούν για ηφαιστειακές εκρήξεις. Το τοπικό ηφαίστειο, La Soufrière Volcano, είναι ένα ενεργό ηφαίστειο που εκρήγνυται περιστασιακά.

Τον Απρίλιο του 2021, το ηφαίστειο εξερράγη , εκτοπίζοντας χιλιάδες ανθρώπους, αν και ευτυχώς κανείς δεν σκοτώθηκε.

Επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρακολουθούν στενά το ηφαίστειο και δίνουν εκ των προτέρων προειδοποιήσεις κάθε φορά που υπάρχει αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας. Παρακολουθήστε προσεκτικά αυτές τις ειδοποιήσεις και ακυρώστε το ταξίδι σας εάν παρατηρήσετε αύξηση της ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Έγκλημα στον Άγιο Βικέντιο

Vadim_N/Shutterstock

Το έγκλημα είναι συχνά το κύριο μέλημα των ταξιδιωτών στο εξωτερικό, καθώς κανείς δεν θέλει να πέσει θύμα εγκλήματος σε μια ξένη χώρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχει ένα στερεότυπο για υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας, ένα από τα οποία είναι δυστυχώς η Καραϊβική.

Ωστόσο, ο Άγιος Βικέντιος δεν ταιριάζει με το στερεότυπο της περιοχής. Είναι ένα από τα πιο ασφαλή νησιά της Καραϊβικής για επίσκεψη, με χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Αν και συμβαίνουν εγκληματικά περιστατικά, το πρόβλημα της εγκληματικότητας δεν είναι σοβαρό. Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας σύμφωνα με το Numbeo είναι 37,50 στα 100 , που είναι μια χαμηλή τιμή στον δείκτη εγκληματικότητας του ιστότοπου.

Ωστόσο, οι ερωτηθέντες ανέφεραν διαφορετικά επίπεδα ανησυχίας για διάφορα εγκλήματα. Αν και οι άνθρωποι δεν ανησυχούν για κλοπές οχημάτων, κλοπές ή βίαιο έγκλημα, έχουν μέτριες ανησυχίες για τις διαρρήξεις, τις μικροκλοπές και τη διαφθορά.

Σύμφωνα με ντόπιους που απάντησαν σε έρευνα Numbeo, υπάρχουν υψηλά επίπεδα κατάχρησης ναρκωτικών στο νησί. Στο πλαίσιο των συνολικών στατιστικών για την εγκληματικότητα, το επίπεδο του βίαιου εγκλήματος είναι πολύ ανησυχητικό.

Το ποσοστό ανθρωποκτονιών στον Άγιο Βικέντιο είναι 30,7 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα από το 2021. Αν και το ποσοστό ανθρωποκτονιών τείνει να κυμαίνεται στο νησί, είναι συχνά στο υψηλό επίπεδο. Τα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα αναφέρουν ότι το ποσοστό ανθρωποκτονιών αυξάνεται.

Το 2022, η χώρα γνώρισε 42 ανθρωποκτονίες , που είναι υψηλός αριθμός για ένα μέρος όπου ο πληθυσμός είναι μόνο 104.332 άτομα . Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που συμβάλλουν στο υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών.

Τοπικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν αυξανόμενα ποσοστά κατοχής όπλων, ιδιαίτερα μεταξύ νεαρών ανδρών. Πολλά βίαια εγκλήματα συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, ιδιαίτερα το εμπόριο κοκαΐνης (σύμφωνα με μια έκθεση του ΟΗΕ, ο Άγιος Βικέντιος είναι το κύριο σημείο διέλευσης για την κοκαΐνη).

Δυστυχώς, πολλές ανθρωποκτονίες συνδέονται και με υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Έτσι, εάν ο Άγιος Βικέντιος έχει τόσο υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών, πώς γίνεται να είναι ένα ασφαλές μέρος για τους επισκέπτες και όχι υπό αυστηρές ταξιδιωτικές συμβουλές;

Αυτό συμβαίνει επειδή σχεδόν όλα τα θύματα ανθρωποκτονιών είναι ντόπιοι και το βίαιο έγκλημα σπάνια επηρεάζει τους επισκέπτες. Το βίαιο έγκλημα είναι ένα ατυχές πρόβλημα στο νησί, το οποίο όμως περιορίζεται κυρίως σε ορισμένες γειτονιές και πόλεις όπου οι επισκέπτες σπάνια τολμούν.

Εφόσον λαμβάνετε τις σωστές προφυλάξεις και κάνετε κάποια έρευνα πριν περιπλανηθείτε στον Άγιο Βικέντιο, θα πρέπει να έχετε μια ασφαλή επίσκεψη.

Μικροκλοπή

Όπως και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, το πιο πιθανό έγκλημα που θα συναντήσετε όταν επισκεφτείτε τον Άγιο Βικέντιο είναι η μικροκλοπή. Αυτά τα μικρά εγκλήματα όπως πορτοφολάδες και αρπαγή τσάντας μπορούν να συμβούν οπουδήποτε.

Είναι ιδιαίτερα κοινά σε τουριστικούς προορισμούς όπου υπάρχουν μεγάλα πλήθη ανθρώπων με λιγότερη έξυπνη οδική συμπεριφορά από τους ντόπιους, προσφέροντας τέλεια επιλογή για τους κλέφτες.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί για την επικράτηση μικροεγκλημάτων καθώς και άλλες μορφές ληστείας στον Άγιο Βικέντιο. Στην ταξιδιωτική του συμβουλή, το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι τα ποσοστά μικροεγκληματικότητας αυξάνονται κατά την περίοδο των φεστιβάλ, για παράδειγμα γύρω από το Καρναβάλι.

Τα μεγάλα (συχνά μεθυσμένα) πλήθη δημιουργούν τις τέλειες ευκαιρίες για τους κλέφτες. Προσέχετε τα τιμαλφή σας ενώ βρίσκεστε σε πάρτι στο δρόμο. Λάβετε τις ίδιες βασικές προφυλάξεις που θα κάνατε οπουδήποτε αλλού για να προστατευθείτε από κλοπή.

Μην εκτοξεύετε τα τιμαλφή σας και μην μεταφέρετε πολλά μετρητά που μπορεί να σας κάνουν στόχο. Προσπαθήστε να αφήσετε τα περισσότερα από τα τιμαλφή σας στο κατάλυμά σας σε ένα χρηματοκιβώτιο.

Μην αφήνετε ποτέ τιμαλφή αφύλακτα, ακόμα και όταν κολυμπάτε στην παραλία. Μερικές φορές οι κλοπές κλιμακώνονται σε πιο επιθετικά εγκλήματα ιδιοκτησίας, όπως ληστείες και κλοπές.

Αν και τέτοια εγκλήματα κατά τουριστών δεν είναι συνηθισμένα στον Άγιο Βικέντιο, θα πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις όταν περπατάτε τη νύχτα. Αποφύγετε απομονωμένες, κακώς φωτισμένες περιοχές ή επικίνδυνες συμπεριφορές, όπως η χρήση ταξί χωρίς άδεια.

Κλοπή από σκάφη ή γιοτ

Πολλοί τουρίστες έρχονται στον Άγιο Βικέντιο λόγω της δημοτικότητάς του μεταξύ των κύκλων ιστιοπλοΐας και γιοτ. Ακόμα κι αν δεν είστε εξαιρετικά πλούσιοι, η κράτηση θέσης σε γιοτ είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να εξερευνήσετε τον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες.

Ωστόσο, αυτή η μοναδική μορφή ταξιδιού ανοίγει τους ανθρώπους στον κίνδυνο ενός νέου εγκλήματος, που είναι η κλοπή από γιοτ. Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για τον κίνδυνο αυτού του εγκλήματος στην επίσημη ταξιδιωτική της συμβουλή για τον Άγιο Βικέντιο.

Οι κλέφτες συχνά στοχεύουν γιοτ που είναι αγκυροβολημένα ή αγκυροβολημένα, παίρνοντας τα αντικείμενα των ανθρώπων ενώ αυτοί διασκεδάζουν στην ακτή. Κοινοί στόχοι για κλοπές από γιοτ είναι προσωπικά αντικείμενα όπως πορτοφόλια, ταυτότητες και φορητοί υπολογιστές.

Τα εύκολα αφαιρούμενα εξαρτήματα γιοτ όπως οι εξωλέμβιοι κινητήρες είναι επίσης κοινοί στόχοι. Εάν μένετε σε γιοτ, μην υποθέσετε ότι είστε ασφαλείς μόνο και μόνο επειδή είστε σε ένα σκάφος.

Κάθε φορά που φεύγετε από το γιοτ, πάρτε τα τιμαλφή σας μαζί σας ή κλειδώστε τα σε ένα χρηματοκιβώτιο αν είναι δυνατόν. Εάν κυβερνάτε το δικό σας σκάφος, ερευνήστε τα λιμάνια εκ των προτέρων.

Μερικά μικρότερα νησιά έχουν γίνει διαβόητα για κλοπές στις αποβάθρες τους. Να συνδέετε μόνο σε περιοχές που έχουν καλή φήμη ασφάλειας και προφυλάξεις ασφαλείας. Εάν πρόκειται να κάνετε μια οργανωμένη περιήγηση με γιοτ, ρωτήστε τους εκ των προτέρων για τις προφυλάξεις ασφαλείας τους.

Οι έμπειροι τουριστικοί πράκτορες θα πρέπει να γνωρίζουν αυτό το πρόβλημα και να είναι έτοιμοι με τις απαραίτητες προφυλάξεις. Βεβαιωθείτε ότι το γιοτ στο οποίο ταξιδεύετε δεν ταξιδεύει μεταξύ νησιών τη νύχτα.

Έχει αυξηθεί ο αριθμός των ένοπλων ληστειών που στοχεύουν γιοτ, επομένως είναι ασφαλέστερο να ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ελλιμενίζετε σε ασφαλή τοποθεσία τη νύχτα.

Αποφυγή κακών περιοχών

rj lerich/Shutterstock

Υπάρχουν μερικές περιοχές στον Άγιο Βικέντιο όπου θα πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις. Ορισμένα μέρη του Κίνγκσταουν, της πρωτεύουσας, έχουν υψηλότερα ποσοστά βίας από συμμορίες.

Αυτό περιλαμβάνει την περιοχή γύρω από τη λεωφόρο Paul, καθώς και τα προάστια  Ottley Hill, Eden Boro και Redemption Sharpes. Αποφύγετε να περπατάτε σε άγνωστες περιοχές μετά το σκοτάδι.

Ορισμένα νησιά γύρω από τον Άγιο Βικέντιο γίνονται δημοφιλείς στόχοι για ληστείες γιοτ. Να είστε προσεκτικοί γύρω από τα νησιά Chateaubelair, Petit Saint Vincent και Union Island. Ρωτήστε τους ντόπιους για ασφαλείς τοποθεσίες ιστιοπλοΐας.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε τον Άγιο Βικέντιο:

 • Να είστε προσεκτικοί όταν κολυμπάτε. Ορισμένες περιοχές κολύμβησης, όπως το Trinity Falls και το Rawacou, έχουν επικίνδυνα ρεύματα και παλίρροιες. Ποτέ μην κολυμπάτε μόνοι σας ή σε μέρη όπου οι κολυμβητικές σας ικανότητες δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.
 • Η πεζοπορία και η πεζοπορία είναι δημοφιλείς δραστηριότητες, αλλά να είστε προσεκτικοί όταν το κάνετε. Μην ταξιδεύετε μόνοι σας. Πηγαίνετε πάντα με μερικά άλλα άτομα ή έναν αξιόπιστο οδηγό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή ταξιδιωτική ασφάλιση και ότι κάποιος που δεν βρίσκεται στο ταξίδι ξέρει πάντα πού βρίσκεστε. Η παρουσία της αστυνομίας στις περισσότερες δημοφιλείς περιοχές πεζοπορίας είναι περιορισμένη, επομένως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ενδέχεται να είναι δύσκολο να προσπελαστούν.
 • Οι περισσότεροι οδηγοί ταξί δεν έχουν μετρητές. Ωστόσο, υπάρχουν τυποποιημένοι τουριστικοί ναύλοι σε όλη τη χώρα. Πάντα να συμφωνείτε για έναν ναύλο πριν μπείτε στο αυτοκίνητο.
 • Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη. Οι ΛΟΑΤ ταξιδιώτες θα πρέπει πιθανώς να αποφεύγουν το νησί ή να προετοιμάζονται να ενεργήσουν κρυφά ενώ βρίσκονται στη χώρα.

Συχνές Ερωτήσεις

NAPA/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές άλλες ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να απαντηθούν πριν επισκεφτείτε τον Άγιο Βικέντιο:

Ποιο είναι το ποσοστό εγκληματικότητας στον Άγιο Βικέντιο;

Ο Άγιος Βικέντιος έχει υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών περίπου 30,7 περιστατικών ανά 100.000 άτομα. Ωστόσο, το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας είναι αρκετά χαμηλό.

Είναι ο Άγιος Βικέντιος ανοιχτός στους τουρίστες;

Ναι, ο Άγιος Βικέντιος είναι ξανά ανοιχτός στους τουρίστες! Είναι πλέον ασφαλές για όλους τους ταξιδιώτες να επιστρέψουν στο νησί. Το νησί έκλεισε για τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στο Bequia;

Η Bequia είναι ένα μικρό νησί κοντά στον Άγιο Βικέντιο. Έχει χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στο δρόμο από τον Άγιο Βικέντιο καθώς ο πληθυσμός είναι χαμηλότερος. Ωστόσο, έχουν γίνει κλοπές από γιοτ εκεί στο παρελθόν, οπότε να είστε προσεκτικοί αν πρόκειται να πάτε εκεί για βαρκάδα.

Είναι ακριβό να το επισκεφτείτε;

Ο Άγιος Βικέντιος είναι ένας από τους πιο ακριβούς προορισμούς της Καραϊβικής, χάρη στη δημοτικότητά του στους ταξιδιώτες πολυτελείας. Ακόμα κι αν δεν επισκέπτεστε ένα πολυτελές γιοτ, περιμένετε να ξοδέψετε λίγο περισσότερα σε ξενοδοχεία και φαγητό από ό,τι σε άλλα νησιά.

Είναι εντάξει ο Άγιος Βικέντιος για τα παιδιά;

Ο Άγιος Βικέντιος είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να φέρετε τα παιδιά σας επειδή είναι σχετικά ασφαλές. Επιπλέον, έχει λιγότερο κόσμο από πολλούς άλλους προορισμούς της Καραϊβικής, επομένως θα είναι λιγότερο συντριπτικό για τα παιδιά.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τον Άγιο Βικέντιο;

Ο Άγιος Βικέντιος είναι ένας ασφαλής προορισμός για επίσκεψη! Αν και έχει προβλήματα με την εγκληματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της εγκληματικότητας συγκεντρώνεται σε ορισμένες περιοχές και σπάνια επηρεάζει τους επισκέπτες. Απλώς λάβετε προφυλάξεις για να προστατέψετε τα τιμαλφή σας, όπως θα κάνατε οπουδήποτε.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και μια πολύ ασφαλή συνολική ατμόσφαιρα, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα για να ζήσετε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτός ο τροπικός παράδεισος. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφτείτε τον Άγιο Μαρίνο το 2023

Τουριστικά Αξιοθέατα Στη Μάλτα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το St. John το 2023

Είναι ασφαλές για επίσκεψη ο Άγιος Μαρτίνος το 2023;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Saint Barts το 2023;

αεροπορικα εισητηρια για όλους TicketsWe – Skyscanner

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια