Είναι ασφαλές για επίσκεψη ο Άγιος Μαρτίνος το 2023;

Το Saint Martin είναι ένας funky προορισμός της Καραϊβικής, χωρισμένος σε γαλλική και ολλανδική πλευρά. Είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός με πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες  να επισκέπτονται και τις δύο πλευρές του νησιού.

Υπάρχουν πολλά να κάνετε και στις δύο πλευρές του νησιού.

Η γαλλική πλευρά του Saint-Martin μπορεί να υπερηφανεύεται για όμορφες παραλίες, όπως η παραλία Grand Case, όμορφη φύση όπως οι χελώνες του νησιού Tintamarre και η κορυφαία γαλλική κουλτούρα, συμπεριλαμβανομένων των νόστιμων εστιατορίων του Grand Case.

Η ολλανδική πλευρά, που ονομάζεται Sint Maarten, έχει περισσότερο μια ατμόσφαιρα πάρτι «όλα πάνε». Πηγαίνετε να εντοπίσετε αεροπλάνο στη διάσημη παραλία Maho, τη μοναδική παραλία στον κόσμο όπου μπορείτε να δείτε επιβατικά τζετ να προσγειώνονται ενώ κολυμπούν.

Αφήστε χαλαρά στο Casino Royale ή στο Philipsburg, μια πόλη με υπέροχα καταστήματα αφορολόγητων ειδών και νυχτερινή ζωή. Εάν θέλετε να ελέγξετε μόνοι σας αυτόν τον προορισμό των ονείρων σας, αλλά ανησυχείτε για πρακτικά προβλήματα όπως η ασφάλεια, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε σε αυτόν τον λεπτομερή ταξιδιωτικό οδηγό για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς όσο βρίσκεστε στο Saint Martin. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Είναι ασφαλές για επίσκεψη ο Άγιος Μαρτίνος το 2023;

Ναί. Το Saint Martin είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε, ανεξάρτητα από την πλευρά του νησιού που θα επιλέξετε να επισκεφθείτε. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλό και οι τουρίστες σπάνια επηρεάζονται από σοβαρά περιστατικά.

Όπως και οπουδήποτε στην Καραϊβική, θα πρέπει να προσέχετε την εποχή των τυφώνων. Οι περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές είτε για το Saint-Martin είτε για το Sint Maarten είναι χαλαρές σχετικά με τυχόν πιθανούς κινδύνους για τους ταξιδιώτες.

Εξετάζοντας τον χαλαρό τόνο που παίρνουν οι ξένες κυβερνήσεις όταν συμβουλεύουν τους πολίτες τους για τυχόν πιθανούς κινδύνους, θα πρέπει να σας καθησυχάσουν για οποιαδήποτε από τις δικές σας ανησυχίες.

Για παράδειγμα, απλώς δείτε την ταξιδιωτική οδηγία που εκδίδουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για το ταξίδι στο Sint Maarten. Λέει στους ταξιδιώτες απλώς να ασκούν τις συνήθεις προφυλάξεις ασφαλείας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ θέτει το Sint Maarten σε ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 1 , το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Φυσικά, υπάρχουν προβλήματα στον Άγιο Μαρτίνο, όπως και οπουδήποτε στον κόσμο.

Τα κοινά προβλήματα περιλαμβάνουν:

  • Μικροκλοπή
  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Κλοπή από οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των σκούτερ
  • Διαρρήξεις σε δωμάτια ξενοδοχείου
  • Εγκλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά

Βίαια εγκλήματα συμβαίνουν στο νησί, αλλά είναι αρκετά σπάνια. Σχεδόν όλα τα περιστατικά βίαιης εγκληματικότητας επηρεάζουν τους ντόπιους και όχι τους τουρίστες. Το έγκλημα γενικά δεν επηρεάζει συχνά τους τουρίστες, αλλά όταν συμβαίνει, συνήθως περιορίζεται σε ασήμαντα περιστατικά.

Διαδηλώσεις και άλλες μορφές πολιτικής αναταραχής συμβαίνουν μερικές φορές στο Saint-Martin ή στο Sint Maarten. Το Saint-Martin είναι μέρος της Γαλλίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι απεργίες και οι διαδηλώσεις που ανακοινώνονται στην ηπειρωτική Γαλλία συχνά προκαλούν αναστάτωση και στο νησί.

Το 2021 , υπήρξαν διαδηλώσεις στο νησί που περιστασιακά εξελίσσονταν σε βία καθώς οι διαδηλωτές έκλεισαν δρόμους. Οι εμφύλιες αναταραχές είναι πιο συχνές στη γαλλική πλευρά.

Όπως και με κάθε άλλο προορισμό στην Καραϊβική, πρέπει να προσέχετε τους τυφώνες όταν επισκέπτεστε το Saint Martin. Ο Άγιος Μαρτίνος είναι μέρος των Υπήνεμων Νήσων, μιας περιοχής στην Καραϊβική που περιλαμβάνει άλλα νησιά όπως οι Παρθένοι Νήσοι.

Δυστυχώς, αυτά τα νησιά βρίσκονται στη μέση της ζώνης των τυφώνων , του τμήματος της Καραϊβικής που δέχεται τους περισσότερους τυφώνες. Η εποχή των τυφώνων στο Saint Martin είναι συχνά καταστροφική.

Για παράδειγμα, ο τυφώνας Ίρμα το 2017 κατέστρεψε ή κατέστρεψε το 91% των σπιτιών στο νησί και σκότωσε αρκετούς ανθρώπους. Αυτές οι καταιγίδες είναι ισχυρές και δεν υπάρχει πουθενά στο νησί όπου θα είστε απόλυτα ασφαλείς εάν αγγίξει ένας τυφώνας.

Το πιο ασφαλές πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε τα ταξίδια στο Saint Martin κατά τη διάρκεια της περιόδου τυφώνων, η οποία διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο, αλλά είναι στο αποκορύφωμά της στα τέλη Αυγούστου έως τον Σεπτέμβριο.

Έγκλημα στον Άγιο Μαρτίνο

Φωτογραφία ενός πολυσύχναστου δρόμου στο Philipsburg, Sint Maarten, ένα πολύ ασφαλές μέρος για επίσκεψη, με πολλά μικρά καταστήματα κάτω από έναν γαλάζιο ουρανό

Philipsburg, Sint Maarten – 16 Νοεμβρίου 2018: Philipsburg, Sint Maarten. Blue Bitch Restaurant, άλλα καταστήματα και κτίρια Ακτή της Καραϊβικής. Ζευγάρι τουριστών κρατώντας τα χέρια περπατούν στον πλακόστρωτο δρόμο/Debbie Ann Powell/Shutterstock

Είναι δύσκολο να βρείτε στατιστικά στοιχεία εγκλήματος όλα σε ένα μέρος για τον Saint Martin. Παρόλο που το νησί έχει μήκος μόλις 35 μίλια, είναι χωρισμένο μεταξύ δύο κυβερνήσεων, της γαλλικής και της ολλανδικής.

Είναι καλύτερα να αναζητήσετε πληροφορίες για την πλευρά που θα επισκεφτείτε, αν και τα προβλήματα είναι αρκετά παρόμοια. Σύμφωνα με την Interpol, το νησί Sint Maarten/Saint-Martin είναι μια προνομιακή τοποθεσία για το διεθνές έγκλημα.

Οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται τα πολυσύχναστα λιμάνια και το αεροδρόμιο της για να μεταφέρουν λαθραία ναρκωτικά, όπλα, πλαστά προϊόντα, ακόμη και ανθρώπους στη Δύση, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όταν συμβαίνουν εγκλήματα στο νησί, συχνά σχετίζονται με ναρκωτικά ή σχετίζονται με αυτό το οργανωμένο έγκλημα. Αυτό το επίπεδο οργανωμένου εγκλήματος σπάνια επηρεάζει τον τουρισμό ή τους τουρίστες, αλλά εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να είστε λίγο προσεκτικοί.

Αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να σας μπερδέψει με εγκληματικά περιστατικά όπως αυτό, όπως η αποδοχή δεμάτων από αγνώστους στο αεροδρόμιο. Εκτός αυτού, τα ποσοστά εγκληματικότητας στο Sint Maarten είναι αρκετά χαμηλά.

Σύμφωνα με το Numbeo, η νησιωτική χώρα βαθμολογείται με 28,57 στα 100  στον δείκτη εγκληματικότητας. Το μόνο έγκλημα για το οποίο οι άνθρωποι αναφέρουν μέτρια ανησυχία είναι η κλοπή από οχήματα. Όλα τα άλλα εγκλήματα συμβαίνουν σε χαμηλό ή πολύ χαμηλό επίπεδο.

Για τη γαλλική πλευρά, Saint-Martin, η τοπική κυβέρνηση προσφέρει μια λεπτομερή ανάλυση  των στατιστικών στοιχείων για την εγκληματικότητα (στα γαλλικά). Αν και οι πιο πρόσφατες στατιστικές πληροφορίες στον ιστότοπό τους είναι από το 2014, οι στατιστικές για το έγκλημα δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά από τότε.

Το πιο κοινό είδος εγκλήματος στο Saint-Martin είναι η μη βίαιη κλοπή, η οποία αποτελεί το 50,43% της συνολικής εγκληματικότητας στη νησιωτική χώρα. Οι πιο συνηθισμένες μορφές κλοπής είναι οι διάφορες μορφές κλοπής οχήματος και διαρρήξεων.

Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στο Saint-Martin είναι αρκετά χαμηλό. Το 2014, υπήρξαν μόνο 244 ληστείες στο νησί (μία από τις πιο κοινές μορφές βίαιου εγκλήματος).

Η επίθεση αποτελεί το 9,6% των συνολικών περιστατικών εγκληματικότητας στη νησιωτική χώρα, καθιστώντας την το πιο κοινό βίαιο έγκλημα.

Οι στατιστικές εγκληματικότητας για όλο το Saint Martin αναφέρουν ότι το νησί είναι ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη. Ωστόσο, το έγκλημα εξακολουθεί να υπάρχει, επομένως βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις για να διατηρήσετε τον εαυτό σας και τα τιμαλφή σας ασφαλή.

Μικροκλοπή

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που θα συναντήσετε στο Saint Martin, όποια πλευρά του νησιού κι αν επισκεφτείτε, είναι οι μικροκλοπές. Αυτό το έγκλημα είναι κοινό σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε τουριστικούς προορισμούς όπου πλήθη τουριστών παρέχουν κάλυψη και στόχους για πορτοφολάδες.

Αν και το έγκλημα στο δρόμο συμβαίνει και στις δύο πλευρές του νησιού, είναι ελαφρώς χειρότερο στην ολλανδική πλευρά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ολλανδική πλευρά είναι πιο επικίνδυνη.

Το Sint Maarten απλά προσελκύει περισσότερα πλήθη επειδή είναι ένας δημοφιλής προορισμός για πάρτι και κρουαζιερόπλοιο, που δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα για το έγκλημα. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί τους πολίτες της για τους κινδύνους μικροκλοπών όταν ταξιδεύουν στο Saint Martin.

Οι βασικές προφυλάξεις είναι συνήθως αρκετές για να αποτρέψουν τους πορτοφολάδες και τους κλέφτες. Τα περισσότερα περιστατικά συμβαίνουν ως εγκλήματα ευκαιριών και αν δεν παρέχετε στους ανθρώπους την ευκαιρία, συνήθως δεν θα σας πάρουν.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα προσεκτικά τα τιμαλφή σας. Ποτέ μην τα αφήνετε χωρίς επίβλεψη, ακόμη και σε μέρη όπου πιστεύετε ότι μπορεί να είστε ασφαλείς, όπως ένα λόμπι ξενοδοχείου.

Συγκεκριμένα, μην αφήνετε ποτέ τις τσάντες σας χωρίς επίβλεψη στην παραλία. Οι κλέφτες συχνά διαπερνούν τα πράγματα των ανθρώπων στην παραλία, αφού ξέρουν ότι αν κάποιος βρίσκεται στο νερό, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τον χρόνο.

Αφήστε αναντικατάστατα αντικείμενα, όπως κοσμήματα κειμήλια, στο σπίτι όταν ταξιδεύετε. Τοποθετήστε άλλα τιμαλφή στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας και πάρτε μόνο ό,τι χρειάζεστε για την ημέρα. Όταν κολυμπάτε, αναθέστε σε κάποιον να προσέχει τα πράγματά σας.

Περιστασιακά, οι κλέφτες κλιμακώνονται σε πιο βίαιες μορφές εγκλήματος ιδιοκτησίας. Οι τουρίστες έχουν πέσει θύματα ληστειών ή κλοπών στο Saint Martin στο παρελθόν.

Αποφύγετε ερημικές περιοχές τη νύχτα, καθώς οι παραλίες και τα σοκάκια είναι δημοφιλή μέρη για ληστές. Εάν κάνετε εξερεύνηση μετά το σκοτάδι, παραμείνετε σε δημοφιλείς, καλά φωτισμένους δρόμους με πολλούς άλλους επισκέπτες.

Διαρρήξεις

Οι διαρρήξεις σε δωμάτια ξενοδοχείου και οι παραβιάσεις οχημάτων γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες στο Saint Martin. Οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος αυτού του τύπου εγκλήματος, επειδή οι εγκληματίες τους αντιλαμβάνονται ότι έχουν πολύτιμα αντικείμενα και χαλαρές πρακτικές ασφάλειας.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για τον κίνδυνο διαρρήξεων στην ταξιδιωτική της οδηγία για το Saint-Martin. Οι διαρρήξεις μπορούν να συμβούν οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των πολυτελών θέρετρων και ξενοδοχείων.

Μην υποθέσετε ότι επειδή μένετε σε ένα διάσημο ξενοδοχείο είστε ασφαλείς από αυτό το έγκλημα. Πολλά θέρετρα και ξενοδοχεία υπόσχονται να έχουν καλά μέτρα ασφαλείας, αλλά συχνά αυτό που αναφέρουν στον ιστότοπό τους και αυτό που εμφανίζεται στο δωμάτιο δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Πάντα να ρωτάτε εάν λειτουργούν πραγματικά λειτουργίες όπως οι συναγερμοί και οι κλειδαριές και να τις δοκιμάζετε μόνοι σας εάν είναι δυνατόν. Ανεξάρτητα από το πού μένετε, η χρήση ενός χρηματοκιβωτίου δωματίου είναι μια καλή ιδέα για να προσθέσετε επιπλέον ασφάλεια στα τιμαλφή σας.

Τοποθετήστε τα τιμαλφή σας και τα επιπλέον μετρητά σας σε ένα χρηματοκιβώτιο και μην τα αφήνετε ποτέ ανοιχτά. Μην χρησιμοποιείτε έναν προφανή κωδικό όπως “1234” ή πληροφορίες που κάποιος μπορεί εύκολα να ανακαλύψει, όπως τα γενέθλιά σας.

Εάν μένετε σε παραθαλάσσιο σπίτι ή ξενώνα, ο κίνδυνος διάρρηξης είναι υψηλότερος επειδή οι οικοδεσπότες συνήθως δεν έχουν την πολυτέλεια να λάβουν τα ίδια μέτρα ασφαλείας που θα έκανε ένα ξενοδοχείο.

Ρωτήστε τον οικοδεσπότη σας εάν υπήρξαν διαρρήξεις στο παρελθόν και σχετικά με την ασφάλεια της γειτονιάς. Προσπαθήστε να μην ξεχωρίζετε στη γειτονιά. Πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες και τα παράθυρα όταν δεν είστε σπίτι.

Αποφυγή κακών περιοχών

Νυχτερινή άποψη του πεζόδρομου Philipsburg όπως φαίνεται από την παραλία τη νύχτα

Multiverse/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για μέρη που πρέπει να αποφύγετε στο Saint Martin που μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε ανασφαλείς. Το Philipsburg, η πρωτεύουσα του Sint Maarten, είναι μια πολυσύχναστη πόλη δημοφιλής στους τουρίστες.

Ωστόσο, τη νύχτα, το επίπεδο της εγκληματικότητας του δρόμου αυξάνεται. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και μην περπατάτε σε γειτονιές που αισθάνονται πρόχειρες ή σε ερημικούς δρόμους. Μείνετε σε καλά κατοικημένες περιοχές δημοφιλείς στους τουρίστες.

Από τη γαλλική πλευρά, να είστε προσεκτικοί στο Marigot και στο Sandy Ground μετά το σκοτάδι. Γενικά, αποφύγετε τις ερημικές περιοχές όταν ταξιδεύετε στο Saint Martin, ειδικά μετά το σκοτάδι. Οι ληστές εκμεταλλεύονται την κάλυψη που μπορεί να προσφέρει μια απομονωμένη παραλία ή ένα σκοτεινό δρομάκι.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Αεροπλάνο που έρχεται για να προσγειωθεί πάνω από τους τουρίστες που στέκονται δίπλα σε έναν φράκτη στο Saint Martin για ένα κομμάτι σχετικά με το πώς να μείνετε ασφαλείς στο νησί

ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ, ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΕΣ –30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014– Η παραλία στον κόλπο Maho είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο. Αεροπλάνα που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Princess Juliana πετούν πάνω από παραθαλάσσιους/EQRoy/Shutterstock

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ταξιδεύετε στο Saint Martin:

  • Ποτέ μα ποτέ μην δέχεστε πακέτα από αγνώστους στο αεροδρόμιο. Το έχουμε ήδη αναφέρει αυτό, αλλά αξίζει να το προειδοποιήσουμε δύο φορές. Οι έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν μερικές φορές ανυποψίαστους τουρίστες ως μουλάρια τους. Μην αφήνετε ποτέ τις αποσκευές σας χωρίς επίβλεψη. Οι αρχές δεν θα χαρούν αν ανακαλύψουν παράνομες ουσίες στα πράγματά σας.
  • Να είστε προσεκτικοί όταν παρατηρείτε αεροπλάνο στον κόλπο Maho. Οι πίδακες όντως έρχονται από κοντά και προσωπικά στην παραλία, αλλά αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο καθώς η έκρηξη του τζετ είναι πολύ ισχυρή! Μην στέκεστε πολύ κοντά για να αποφύγετε την ανατίναξη της άμμου ή τον τραυματισμό από τον πίδακα.
  • Φοράτε άφθονο αντηλιακό. Ο ήλιος στο Saint Martin είναι πολύ δυνατός και δεν θέλετε να καταστρέψετε τις διακοπές σας με ένα βαρύ ηλιακό έγκαυμα.
  • Ακολουθήστε τους κανόνες σχετικά με τα ρούχα. Το Saint-Martin και το Sint Maarten έχουν και οι δύο παραλίες γυμνές. Προσπαθήστε να τα αποφύγετε εάν ταξιδεύετε με παιδιά, αλλά μην συμπεριφέρεστε εσείς οι ίδιοι σαν παιδί και μην γελάτε. Όταν δεν είστε στην παραλία, να σέβεστε τους ντόπιους και να κουκουλώνεστε — μην περπατάτε με το μαγιό σας (ή λιγότερο).

Συχνές Ερωτήσεις

Προσεγμένη και boutique παραλία στο Orient Bay, μια πανέμορφη και ημι-πολυάσχολη παραλία, που απεικονίζεται για ένα κομμάτι με τίτλο Is Saint Martin Safe to Visit

ST.MAARTEN – 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Είσοδος στην παραλία με μπικίνι στην περιοχή Orient Bay (Baie Orientale) στο Sint Maarten, εμφανίστηκε στο St.Maarten στις 2 Αυγούστου 2015/Miro Vrlik Photography/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να απαντηθούν πριν ταξιδέψετε στο Saint Martin:

Είναι ο Άγιος Μαρτίνος ασφαλής για τους τουρίστες;

Ναι, ο Άγιος Μαρτίνος είναι ασφαλής για τους τουρίστες! Τα συνολικά ποσοστά εγκληματικότητας είναι αρκετά χαμηλά και το βίαιο έγκλημα δεν επηρεάζει τους τουρίστες (ή ακόμα και τους περισσότερους ντόπιους που μένουν μακριά από το εμπόριο ναρκωτικών).

Τι είναι πιο ασφαλές: St. Maarten ή St. Martin;

Ο St. Maarten και ο St. Martin είναι εξίσου ασφαλείς. Και οι δύο έχουν συνολικά χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας με μικρό έγκλημα (οι πορτοφολάδες είναι πιο συχνές στο St. Maarten ενώ οι διαρρήξεις είναι πιο συνηθισμένες στο St. Martin). Δεν υπάρχει καν ένα επίσημο σύνορο μεταξύ των δύο, οπότε αυτό δείχνει πόσο χαλαρή είναι η κατάσταση ασφάλειας.

Πότε δεν πρέπει να ταξιδέψετε στο St. Maarten;

Μην ταξιδέψετε στο St. Maarten από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, καθώς αυτή είναι η κορύφωση της εποχής των τυφώνων. Πολλά ξενοδοχεία και αξιοθέατα κλείνουν κατά τη διάρκεια της χαμηλής τουριστικής περιόδου, επομένως δεν υπάρχουν πολλά να κάνετε ακόμα κι αν αποφασίσετε να το ρισκάρετε.

Αξίζει να πάτε στο St. Maarten;

Ναι, ένα ταξίδι στο St. Maarten αξίζει τον κόπο. Το νησί διαθέτει όμορφες παραλίες, φιλόξενη ατμόσφαιρα και πολλά να δείτε και να κάνετε.

Είναι ασφαλές να περπατάς γύρω από το St. Martin;

Σε γενικές γραμμές, είναι ασφαλές να περπατήσετε γύρω από το St. Martin. Εφόσον μένετε σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, είστε ασφαλείς ακόμη και τη νύχτα.

Λοιπόν, πρέπει να ταξιδέψετε στο Saint Martin;

Ο Άγιος Μαρτίνος είναι γενικά ασφαλής για επίσκεψη. Εφόσον χρονομετράτε σωστά το ταξίδι σας και παρακολουθείτε κάπως τα τιμαλφή σας, το ταξίδι σας θα πρέπει να πάει χωρίς προβλήματα.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και μια γενικά ασφαλή ατμόσφαιρα, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτός ο τροπικός παράδεισος. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Saint Barts το 2023;

Tαξιδιωτικοί προορισμοί για το 2022 σε άνοδο

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Saint Croix το 2023;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το St. John το 2023 

Είναι οι Παρθένοι Νήσοι ασφαλείς για επίσκεψη το 2023;

αεροπορικα εισητηρια για όλους TicketsWe – Airtickets

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια