Azure Window

Τουριστικά Αξιοθέατα Στη Μάλτα

Αυτό το μικρό νησί ήταν ένα έθνος στη Μεσόγειο. Το όνομα του οποίου μεταφράστηκε από το “λιμάνι” ή “καταφύγιο”. Αυτό έχει γίνει πραγματικά καταφύγιο για αρκετούς τουρίστες.

Το μέτριο μέγεθος της Μάλτας δεν είναι καθόλου από τα μειονεκτήματά του. Αντίθετα, ειναι πολύ βολικό.

Όταν κυριολεκτικά γυρνάς όλη αυτή τη χώρα σε μία μόνο μέρα ή αφού περάσεις μια ολόκληρη εβδομάδα για να γνωρίσεις όλα τα κύρια πλεονεκτήματά της. Το ευχάριστο κλίμα της Μάλτας θα επιτρέψει σε όλους τους τουρίστες να χαλαρώσουν εδώ όλο το χρόνο.

Αν και φυσικά, δεν θα μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία και να κολυμπήσετε στο νερό. Ακολουθεί μια επισκόπηση των 10 κορυφαίων τουριστικών αξιοθέατων στη Μάλτα

Ωστόσο, εδώ αναπτύξατε την υποδομή που περιλαμβάνει την ψυχαγωγία μιας πληθώρας ιστορικών τοποθεσιών εδώ.

Το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών εδώ κάνει τη διαμονή στη Μάλτα αξέχαστη και άνετη οποιαδήποτε στιγμή ολόκληρου του έτους.

Μάλτα

Τι άξιζε σίγουρα να κάνετε όταν φτάσατε εδώ στη Μάλτα; Φυσικά εδώ μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος των αναχωμάτων της Σλιέμα και της Βαλέτα, να πάτε σε ένα από τα γειτονικά της νησιά, να επισκεφθείτε επίσης το ιστορικό του κέντρο της Μντίνα, να πάρετε ένα γιοτ ή βάρκα, να δοκιμάσετε τα διάσημα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας και να επισκεφθείτε ένα νυχτερινό κέντρο. Ο αξιολογητής εγκλήματος εδώ στη Μάλτα είναι ένα άγνωστο φαινόμενο, ήταν πολύ ήσυχο και ασφαλές. Έτσι οι τουρίστες εδώ δεν απειλούνται με απατεώνες, ληστές και χούλιγκαν.

Αν θέλετε να δείτε όλα τα πιο όμορφα μέρη στη Μάλτα. Θα πρέπει να σας συμβουλεύσουμε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να ταξιδέψετε με μια άνετη δημόσια συγκοινωνία και επίσης να τρέχει τακτικά.

Τα καλύτερα αναμνηστικά της Μάλτας εδώ τοπικά είδη που είναι κατασκευασμένα από πηλό, χαλκό, κεραμικό και γυαλί. Υπάρχουν πολλά καταστήματα που προσφέρουν μια όμορφη χειροτεχνία.

Παρεμπιπτόντως, η λεγόμενη «τουριστική γλώσσα» είναι καλά ανεπτυγμένη στη Μάλτα. Υπάρχουν πολλά κέντρα για την εκμάθηση αγγλικών και πολλών άλλων γλωσσών. Εδώ λοιπόν μπορείς να δεις μια από τις πιο όμορφες χώρες του πλανήτη την ίδια στιγμή που μαθαίνεις λίγο.

Στο παρακάτω widget βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας

10. Σπήλαιο Għar Dalam

Πρώτα απ ‘όλα, αυτό το σπήλαιο θα προσελκύσει ιστορικούς και αρχαιολόγους.

Υπάρχουν ακόμα πολλά οστά προϊστορικών ζώων που βρέθηκαν εδώ, καθώς και ίχνη της παρουσίας αρχαίων ανθρώπων, που έζησαν εκεί για περισσότερα από 7,5 χιλιάδες χρόνια πριν.

Οι τουρίστες εδώ επιτρέπονται μόνο στα πρώτα επίπεδα. Για να μην καταστραφούν πολύτιμα εκθέματα. Υπάρχει επίσης ένα μουσείο στο σπήλαιο Għar Dalam.

9. Καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου, Μντίνα

Αυτός ο καθολικός καθεδρικός ναός είχε μέγεθος, ίσως, μεγαλείο.

Αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο πιο διάσημο, και όμως ήταν ένας από τους κύριους ναούς της αρχαίας πόλης Mdina. Το οποίο διατηρεί τις τοιχογραφίες του και τα αξιόλογα έργα τέχνης που δημιουργούνται αρκετούς αιώνες πριν.

Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου της μεδίνας μπορείτε όχι μόνο να προσευχηθείτε αλλά και να θαυμάσετε πολλά αντικείμενα διακόσμησης.

8. Fort St. Angelo

Τουριστικά Αξιοθέατα Στη ΜάλταΑυτό είναι πραγματικά απόρθητο φρούριο που φύλαγε τη Μάλτα τον 11ο αιώνα.

Το φρούριο ήταν ισχυρό, αγενές, βάναυσο αλλά με τον δικό του τρόπο είναι πολύ ελκυστικό. Το Fort St. Angelo διατηρείται τέλεια και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο.

Χτίστηκε πριν από τόσους αιώνες, Αυτό το φρούριο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου άντεξε σε τόσες πολλές άμεσες επιθέσεις και πάλι εκπληρώνοντας την κύρια λειτουργία του.

7. Blue Grotto

Όπως η Κυανή Ακτή, το μπλε σπήλαιο ήταν ένας βραχώδης σχηματισμός που δημιουργήθηκε από τα κύματα της θάλασσας για πολλά χρόνια.

Ήταν κλειστό, μεγαλοπρεπές και πολύ ρομαντικό. Το να κατεβείτε στο γαλάζιο σπήλαιο κάνοντας μια βόλτα με βάρκα στα νερά του είναι δυνατό μόνο όταν ο καιρός είναι καλός, διαφορετικά, υπήρχε πολύς κίνδυνος να σπάσετε στα σκληρά βράχια.

6. Spinola Bay

Είναι ένα μαργαριτάρι του κεντρικού τμήματος της Μάλτας. Είναι μια από τις πιο όμορφες γωνιές αυτού του νησιού. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός πάπιων εδώ που χρησιμοποιούνται για να τραφούν από τα χέρια των τουριστών.

Ο κόλπος Spinola είναι επίσης διάσημος ως ένας εξαιρετικός χώρος στάθμευσης για γιοτ. Έτσι, μπορείτε να επισκεφθείτε εδώ απλώς για να θαυμάσετε τις κατάλευκες ομορφιές και η θέα στη θάλασσα εδώ ήταν απλά υπέροχη.

5. Mgarr

Αυτό το σχετικά μικρό χωριό βρισκόταν στα βορειοδυτικά της Μάλτας.

Ήταν διάσημο για τα αγροκτήματα και τους αμπελώνες του, οι τουρίστες εδώ προσελκύονται όχι μόνο από τα νόστιμα τοπικά προϊόντα, τα ποιμενικά αγροτικά τοπία αλλά και από δύο προϊστορικά αξιοθέατα. Ο μεγαλιθικός ναός Σκρόμπα και συγκρότημα. Υπάρχει συγκρότημα νεολιθικής εποχής με αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα.

Στο παρακάτω widget βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας

4. Golden Bay

Υπάρχουν πολύ λίγες παραλίες στη Μάλτα. Γενικά, οι παραλίες αυτής της νησιωτικής χώρας δεν μπορούν να συγκριθούν με μια τεράστια έκταση, για παράδειγμα, τη Δομινικανή Δημοκρατία. Ωστόσο, όλες οι παραλίες στη Μάλτα είναι πολύ όμορφες η καθεμία έχει τον δικό της τρόπο και αυτός συνήθως βρίσκεται στην πόλη που είναι κοντά.

Η παραλία Golden Bay είναι μια από τις πιο όμορφες γοητευτικές, καλά εξοπλισμένες και αμμώδεις παραλίες της Μάλτας.

3. Hagar Qim and Mnajdra

Φυσικά, αυτή η μεγαλοπρεπής κατασκευή δεν μπορεί να καυχηθεί τόσο λεπτότητα και χάρη διακόσμησης όπως η μεσαιωνική ή η μοντέρνα.

Αλλά υπάρχει κάτι αφάνταστα δυνατό και μεγαλειώδες στις χονδροειδείς μορφές τους.

Πιθανώς ήταν μια επιδρομή χιλιετιών και αιώνων που δίνει ένα μεγαλιθικό συγκρότημα ναών. Hagar Qim and Mnajdra που διατηρείται αρκετά καλά από μια τόσο μοναδική εμφάνιση.

2. Μντίνα

Στις μέρες μας η Μντίνα μετατράπηκε σε μια πραγματική πόλη μουσείου, που κατάφερε να διατηρήσει τη μεσαιωνική της όψη.

Κάποτε η Mdina ήταν η πρωτεύουσα της Μάλτας και το παλιό μεγαλείο φαίνεται ξεκάθαρα στα αναχώματα, στους δρόμους και στις πλατείες της. Υπάρχει κάτι να δείτε στη Μντίνα. Που αξίζει μόνο το ζοφερό και διάσημο μουσείο βασανιστηρίων καθώς και ο καθεδρικός ναός.

Azure Window

1. Azure Window

Το Azure Window είναι ένα από τα πιο συχνά φωτογραφημένα αξιοθέατα της Μάλτας που βρίσκεται στο νησί Gozo. Αυτή η τεράστια αψίδα βράχου δημιουργήθηκε από τα κύματα της θάλασσας και φαίνεται πολύ όμορφη και μαγευτική.

Μπορείτε να θαυμάσετε την Κυανή Ακτή και να κολυμπήσετε στη γύρω περιοχή ανάμεσα στη στήριξη της αψίδας σε μια βάρκα.

Οι έμπειροι κολυμβητές μπορούν να διασχίσουν αυτό το γαλάζιο παράθυρο κολυμπώντας. Επομένως, το Azure Window είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Μάλτα.

βρείτε ξενοδοχείο στην καλύτερη τιμή

Ταξιδέψτε στη Μάλτα τον Αύγουστο

Τα πιο όμορφα νησιά της Μεσογείου

Τι να κάνω στη Μάλτα

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια