Πουέρτο Ρίκο

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Πουέρτο Ρίκο το 2024;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Πουέρτο Ρίκο;

Το Πουέρτο Ρίκο, μια περιοχή των ΗΠΑ στην Καραϊβική, είναι επίσης ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές στην παραλία στην περιοχή. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την εκπληκτική φύση και τις παρθένες ακτές του νησιού, από την παραλία Mar Chiquita μέχρι τα άγρια ​​δάση του El Yunque.

Το παλιό San Juan, με το πολύχρωμο κέντρο του και το εμβληματικό κάστρο San Felipe del Morro, είναι άλλη μια στάση που πρέπει να επισκεφτείτε στο ταξίδι σας. Επιπλέον, πρέπει να δοκιμάσετε τη νόστιμη κουζίνα του Πουέρτο Ρίκο μαζί με κάποιο νόστιμο τοπικό ρούμι.

Όλα αυτά τα αξιοθέατα κάνουν το Πουέρτο Ρίκο να μοιάζει με τροπικό παράδεισο. Ωστόσο, ποια είναι η πραγματικότητα κάτω από τον παράδεισο και είναι ασφαλές να το επισκεφτείτε; Θα σας δείξουμε αυτό και περισσότερα παρακάτω.

Σημείωση αποποίησης ευθύνης: Οι ακόλουθες προτάσεις είναι προσωπικές απόψεις και δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για τυχόν προβλήματα ή αστοχίες στο ταξίδι σας.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍

Είναι το Πουέρτο Ρίκο ασφαλές για επίσκεψη;

Ναι και ΟΧΙ. Το Πουέρτο Ρίκο είναι γενικά ασφαλές για επίσκεψη. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν ορισμένους κινδύνους, όπως το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας καθώς και τον κίνδυνο των τυφώνων. Οι περισσότερες χώρες δεν μπαίνουν στον κόπο να εκδίδουν ξεχωριστές ταξιδιωτικές συμβουλές για το Πουέρτο Ρίκο, απλώς αντιμετωπίζοντάς το ως μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκείνοι που το κάνουν είναι συνήθως ήρεμοι για τυχόν πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι στο νησί. Για παράδειγμα, η Ιρλανδία συμβουλεύει μόνο τους πολίτες της λάβετε κανονικές προφυλάξεις κατά την επίσκεψη.

ο καναδική κυβέρνηση Επίσης, εκδίδει μόνο τη χαμηλότερη δυνατή συμβουλευτική αξιολόγηση ασφάλειας για το Πουέρτο Ρίκο. Αυτό είναι λογικό, γιατί αν το νησί ήταν τόσο ανασφαλές, δεν θα είχε τόσους πολλούς επισκέπτες.

Puerto Rico

Το Πουέρτο Ρίκο έχει πρόβλημα με το έγκλημα. Τα συνηθισμένα περιστατικά περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Απάτες
  • Ληστεία
  • Προσβολή

Ωστόσο, αυτά τα περιστατικά αποφεύγονται εύκολα με κάποια κοινή λογική και διαβάζοντας τις τοπικές συμβουλές σχετικά με τα μέρη του νησιού που πρέπει να αποφύγετε. Ένας σημαντικός κίνδυνος που πρέπει να γνωρίζετε όταν επισκέπτεστε το Πουέρτο Ρίκο είναι η εποχή των τυφώνων.

Η περίοδος των τυφώνων στην Καραϊβική διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο, με κορύφωση από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Οκτωβρίου. Το Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται μέσα στη ζώνη του τυφώνα και επηρεάζεται από εποχή τυφώνων.

Θα πρέπει να αποφύγετε τις επισκέψεις κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων για να μειώσετε τον κίνδυνο να κολλήσετε σε μια θανατηφόρα καταιγίδα. Το νησί έχει πληγεί από καταστροφικές καταιγίδες στο παρελθόν, ίσως όχι πιο καταστροφικές από τον τυφώνα Μαρία το 2017.

ο Τυφώνας κατηγορίας 4 χτύπησε μόνο λίγες εβδομάδες αφότου μια άλλη καταιγίδα είχε ήδη καταστρέψει κρίσιμες υποδομές. Μεγάλο μέρος του νησιού καταστράφηκε και σε ορισμένα μέρη, οι ντόπιοι εξακολουθούν να αγωνίζονται να ανοικοδομήσουν.

Οι συνέπειες του τυφώνα Μαρία έχουν οδηγήσει σε διαμαρτυρίες και εκτεταμένη δυσαρέσκεια στο Πουέρτο Ρίκο. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι ο λόγος που η καταιγίδα ήταν τόσο καταστροφική είναι ότι εγκαταλείφθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και η κυβέρνηση δεν προσπάθησε αρκετά σκληρά για την ανοικοδόμηση.

Ιδρύματα όπως η κυβέρνηση είναι αρκετά αντιδημοφιλή, επομένως αποφύγετε να αναφέρετε το θέμα με ντόπιους φίλους καθώς είναι ακόμα τραυματικό.

Η δυσαρέσκεια για την αντίδραση του τυφώνα και πολλά άλλα προβλήματα έχουν οδηγήσει σε εκτεταμένες διαδηλώσεις στο Πουέρτο Ρίκο, όπως η Διαμαρτυρία Ιουλίου 2022 έναντι κρατικών συμβάσεων με την εταιρεία ενέργειας LUMA Energy. Οι διαδηλώσεις είναι ως επί το πλείστον ειρηνικές, αλλά μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις με την αστυνομία, οπότε αποφύγετε τις αν μπορείτε.

Πουέρτο Ρίκο

Έγκλημα στο Πουέρτο Ρίκο

Το έγκλημα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αναφέρονται στις ταξιδιωτικές συμβουλές για το Πουέρτο Ρίκο, και είναι αλήθεια ότι πολλά μέρη του νησιού έχουν αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας. Ορισμένες στατιστικές εγκληματικότητας για το Πουέρτο Ρίκο δίνουν μια θετική εικόνα της περιοχής.

Σύμφωνα με US News & World Report, Η πρωτεύουσα, το Σαν Χουάν, έχει στην πραγματικότητα χαμηλότερο από το μέσο ποσοστό εγκληματικότητας. Συνολικά, το ποσοστό εγκληματικότητας είναι 227,3 περιστατικά ανά 100.000 άτομα.

Το FBI προσφέρει μια ανάλυση για το έγκλημα στο Πουέρτο Ρίκο, όπως και σε άλλα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με Δεδομένα του FBIη συντριπτική πλειονότητα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Πουέρτο Ρίκο είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας, αποτελώντας το 77,5% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο νησί.

Το πιο συνηθισμένο μεμονωμένο αδίκημα είναι η μη βίαιη κλοπή-κλοπή, που αποτελεί περίπου το 50% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράττονται στο νησί. Ωστόσο, η πιο ανησυχητική πτυχή είναι το υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών.

Μόνο το 2019, το Πουέρτο Ρίκο γνώρισε 606 ανθρωποκτονίες. Αυτό μεταφράζεται σε ποσοστό ανθρωποκτονιών 20,1 περιστατικά ανά 100.000 άτοματο υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το FBI, Οι περισσότερες ανθρωποκτονίες στο νησί συνδέονται με το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών.

Ενώ οι τουρίστες σχεδόν ποτέ δεν επηρεάζονται από ανθρωποκτονίες, ειδικά αν μείνετε μακριά από τα ναρκωτικά, συμβάλλουν στη συνολική εγκληματικότητα. Τα υψηλά επίπεδα εισοδηματικής ανισότητας στο Πουέρτο Ρίκο συμβάλλουν επίσης σε υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας.

71,18% των ερωτηθέντων σε έρευνα Numbeo πιστεύουν ότι το Πουέρτο Ρίκο έχει πρόβλημα με την εγκληματικότητα. Παρόλο που η κατάσταση μπορεί να μην είναι τόσο άσχημη όσο την αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι, καλό είναι να είστε προσεκτικοί όταν βρίσκεστε έξω.

Κλοπή

Ως τουρίστας, το πιο κοινό πρόβλημα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε είναι η μικροκλοπή. Οι κλέφτες τείνουν να δραστηριοποιούνται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως το παλιό San Juan, γύρω από το Castillo de Morro και στις παραλίες.

Οι τουρίστες κάνουν πιο κερδοφόρους στόχους από τους ντόπιους και τείνουν να είναι πιο απρόσεκτοι. Ένας απλός τρόπος για να αποτρέψετε τον πορτοφολισμό είναι απλώς να κρατήσετε τα τιμαλφή σας σε ασφαλές μέρος.

Αφήστε τα περισσότερα από τα μετρητά και τις εφεδρικές πιστωτικές κάρτες σας σε ένα χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου και πάρτε ό,τι χρειάζεστε για την ημέρα. Μην αφήνετε την τσάντα σας χωρίς επίβλεψη και μην αφήνετε το πορτοφόλι σας να κρέμεται από την πίσω τσέπη σας.

Εάν νοικιάζετε αυτοκίνητο στο Πουέρτο Ρίκο, να έχετε κατά νου ότι οι μικροκλοπές συχνά στοχεύουν οχήματα. Αποφύγετε να αφήσετε οτιδήποτε στο αυτοκίνητό σας και σίγουρα όχι αντικείμενα αξίας, διαφορετικά μπορεί να βρείτε σπασμένα τα παράθυρά σας αφού παρκάρετε σε ένα μονοπάτι ή στην παραλία.

Ληστεία

Από το βίαιο έγκλημα, η ληστεία είναι αυτή που είναι πιο πιθανό να επηρεάσει εσάς ως επισκέπτη στο Πουέρτο Ρίκο. Οι τουρίστες έχουν ληστέψει όταν επισκέπτονταν το νησί στο παρελθόν. Οι περισσότερες ληστείες συμβαίνουν τη νύχτα, επομένως ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε από αυτόν τον κίνδυνο είναι να είστε προσεκτικοί με τις κινήσεις σας μετά το σκοτάδι.

Αποφύγετε να περπατάτε στις παραλίες, τις προκυμαίες ή άλλες περιοχές που είναι απομονωμένες και ανεπαρκώς φωτισμένες μετά το σκοτάδι. Όταν βγαίνετε τη νύχτα, φροντίστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Παίρνετε μόνο εξουσιοδοτημένα ταξί γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί με μη εξουσιοδοτημένα. Να είστε προσεκτικοί στα διάσημα μπαρ και κλαμπ του Σαν Χουάν. Μην αφήνετε το ποτό σας χωρίς επίβλεψη και μην λαμβάνετε χρήματα – μπορεί να προσελκύσετε ανεπιθύμητη προσοχή.

Αποφυγή κακών περιοχών

Όπως σε κάθε άλλο μέρος, το Πουέρτο Ρίκο έχει ορισμένες περιοχές που έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις εγκλήματος. Τα περισσότερα εγκλήματα συμβαίνουν μακριά από δημοφιλείς τουριστικές περιοχές.

Του νησιού κασέριους, ή οι δημόσιες κατοικίες, τείνουν να αποτελούν εστίες εγκλήματος επειδή είναι φτωχές και στερούνται κρίσιμων υποδομών. Οι επικίνδυνες γειτονιές του Σαν Χουάν περιλαμβάνουν:

  • Santurce
  • Λα Πέρλα
  • Parque de la Palomas

Άλλες πόλεις, όπως το Bayamon, έχουν επίσης αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας.

Πουέρτο Ρίκο

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στο Πουέρτο Ρίκο στο παρελθόν:

Είναι το Πουέρτο Ρίκο ασφαλές για τους τουρίστες τώρα;

Το Πουέρτο Ρίκο είναι πλέον ασφαλές για τους τουρίστες, αρκεί να ελέγξετε ξανά ότι δεν το επισκέπτεστε κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων.

Είναι το Πουέρτο Ρίκο πιο ασφαλές από το Μεξικό;

Το Πουέρτο Ρίκο είναι πολύ πιο ασφαλές από το Μεξικό. Έχει χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας και τα προβλήματα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να επηρεάσουν τους επισκέπτες, οι οποίοι σπάνια πέφτουν θύματα βίαιων εγκλημάτων.

Αξίζει να πάτε στο Πουέρτο Ρίκο;

Το Πουέρτο Ρίκο αξίζει να πάτε αν θέλετε να επισκεφθείτε την Καραϊβική. Εκτός από τη φυσική ομορφιά της, έχει πλούσιο πολιτισμό, εξαιρετικά ιστορικά μνημεία και μια αναπτυσσόμενη γαστρονομική σκηνή.

Είναι ασφαλές για μια γυναίκα να ταξιδέψει στο Πουέρτο Ρίκο;

Ναι, είναι ασφαλές για τις γυναίκες να ταξιδέψουν στο Πουέρτο Ρίκο, αλλά οι γυναίκες ταξιδιώτες θα πρέπει να λάβουν ορισμένες πρόσθετες προφυλάξεις. Θα πρέπει να προετοιμαστείτε για ανεπιθύμητη προσοχή όπως το catcalling και να αποφύγετε να περπατάτε μόνοι σας τη νύχτα.

Είναι το Πουέρτο Ρίκο φθηνές διακοπές;

Το Πουέρτο Ρίκο είναι ένα μέρος με μέτριες τιμές για επίσκεψη. Δεν είναι τόσο προσιτό όσο η Κεντρική Αμερική, αλλά είναι δυνατό να ταξιδέψετε με έναν προϋπολογισμό.

Λοιπόν, είναι το Πουέρτο Ρίκο ασφαλές για επίσκεψη;

Το Πουέρτο Ρίκο είναι ασφαλές για επίσκεψη για όλους τους τύπους επισκεπτών. Αν και έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, τα περισσότερα εγκλήματα δεν επηρεάζουν τους τουρίστες, ειδικά όχι τα βίαια εγκλήματα, όπως οι ανθρωποκτονίες, που συχνά συνδέονται με το εμπόριο ναρκωτικών.

Όσο μένετε μακριά από επικίνδυνες γειτονιές ή εμπλακείτε σε κακές δραστηριότητες, μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς στο Πουέρτο Ρίκο. Μια πολύ μεγαλύτερη πρόκληση από το έγκλημα είναι η εποχή των τυφώνων, οπότε χρονολογήστε την επίσκεψή σας σωστά. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια