Τα 15 κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Η Γαλλία είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο που ανέπτυξε τις υποδομές της και τις εξαιρετικές ευκαιρίες για αναψυχή. Τα κύρια αξιοθέατα εδώ είναι αρχιτεκτονικά μνημεία, φυσική ομορφιά, συλλογές μουσείων και γαστρονομικές απολαύσεις που αποθηκεύονται σε έναν τεράστιο αριθμό παγκόσμιων αριστουργημάτων. Εδώ είναι τα 15 κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία.

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Το Παρίσι είναι γνωστό ως μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πόλη ομορφιά θα ξεχωρίζει πάντα ή οι τουρίστες που προσπαθούν να επισκεφθούν αυτήν την πρωτεύουσα είναι η πρώτη θέση. Το ζευγάρι των ονείρων νεόνυμφων περνάει το μήνα του μέλιτος εδώ. Τα ζευγάρια με παιδιά δείχνουν τα παιδιά στον υπέροχο κόσμο της Disneyland του Παρισιού. Το δεύτερο στοιχείο εδώ στο ταξιδιωτικό πρόγραμμα είναι κάστρα και παλάτια διάσπαρτα στις φυσικές ομορφιές της χώρας της Νορμανδίας και της Προβηγκίας.

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

15. Sainte-Chapelle

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Αυτό το παρεκκλήσι χτίστηκε στο νησί Cite στο Παρίσι. Αν και αυτό το κτίριο του παρεκκλησιού που ανήκει στο γοτθικό στυλ, ήταν “ελαφρύ” και “ευάερο”. Όλα έχουν να κάνουν με το βιτρό που λαμπυρίζει στον ήλιο και ανεβαίνει σχεδόν σε όλο το ύψος των τοίχων. Απεικονίζουν αρκετούς χαρακτήρες. Για να τα κατανοήσετε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια οθόνη τηλεόρασης εγκατεστημένη στο Saint-Chapelle. Οι ζωγραφισμένοι κίονες στήριζαν τις καμάρες του πάνω παρεκκλησίου.

14. Μουσείο Ορσέ

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Στο παρελθόν, το μουσείο λειτουργούσε ως σιδηροδρομικός σταθμός του Παρισιού. Στην αρχή ο σταθμός αυτός έκλεισε, οι χώροι ναφθαλίστηκαν και αργότερα έγινε η ανακατασκευή του. Μία από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές εδώ είναι μια ωραία τέχνη στον κόσμο που έγινε διαθέσιμη για επιθεώρηση το 1987. Οι αίθουσες και τα επίπεδα των εκθεμάτων διανέμονται λαμβάνοντας υπόψη τη χρονολογία και το στυλ. Στα ταμεία κυριαρχούν πίνακες ιμπρεσιονιστών και μετα-ιμπρεσιονιστών.

13. Κορσική

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Αυτή η αυτόνομη γαλλική επικράτεια καταλάμβανε το ομώνυμο νησί της Μεσογείου. Εκπρόσωποι πολλών λαών ζουν σε αυτές τις περιοχές σε διαφορετικές εποχές. Ως εκ τούτου, μια ειδική γλωσσική διάλεκτος είχε επίσης εμφανιστεί εδώ. Η φυσική ομορφιά είναι ένας από τους κύριους πλούτους αυτής της περιοχής. Τα δάση, οι κόλποι, τα βουνά και οι παραλίες βρίσκονται σε όλη την εξερεύνηση ενός τουρίστα, αλλά φαινόταν ανέγγιχτο από τον άνθρωπο. Ο πιο διάσημος Κορσικανός είναι ο Ναπολέων Βοναπάρτης.

12. Colmar City

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Το Colmar είναι η πιο όμορφη πόλη της Αλσατίας και οι παλιές περιοχές διατηρούνται καλά. Στην πρώτη επίσκεψη φάνηκε ότι βρισκόταν στο σκηνικό της πρωταγωνίστριας των παραμυθιών. Η Fishing Quarter και η Little Venice είναι τα πιο ενδιαφέροντα μέρη της πόλης. Το κλίμα του Colmar συνέβαλε στην ανάπτυξη της οινοποίησης. Τα έξι μουσεία ήταν επίσης ανοιχτά που περιλαμβάνονται σε ένα Μουσείο Unterlinden. Σχεδόν κάθε μήνα του χρόνου υπάρχει ένα μεγάλο φεστιβάλ.

11. Στενοί βράχοι

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Το όνομα “Etretat” μεταφράστηκε ως “η φάρμα της δύσης του ήλιου”. Ένα τέτοιο ποιητικό όνομα βρίσκεται σε ένα διαμέρισμα με μια ασυνήθιστη εμφάνιση βράχων που πάντα προσέλκυε τους ταξιδιώτες. Οι ευγενείς άνθρωποι θα ξεκουραστούν εδώ συγγραφείς και καλλιτέχνες άντλησαν έμπνευση. Τα βράχια ήταν υψώματα ενδέκατου μέτρων, υπάρχει επίσης ένα χιόνι-λευκό και έχουν περίεργα σχήματα. Αυτό έχει πολλές φυσικές καμάρες.

10. Παλιά Πόλη του Στρασβούργου

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Η γραφική και ρομαντική συνοικία του Στρασβούργου εγγράφηκε στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στον μακρινό 16ο αιώνα, τεχνίτες και ψαράδες εγκαταστάθηκαν εδώ και ασχολήθηκαν με το δέρμα του ντυσίματος, εξαιτίας του οποίου μια δυσάρεστη μυρωδιά ριζώθηκε στους δρόμους. Τώρα η «Μικρή Γαλλία» έχει μετατραπεί σε μια εξαίσια ιστορική περιοχή με ημιξύλινα σπίτια, ήσυχα σοκάκια, καλυμμένες γέφυρες κατά μήκος του ποταμού ψέματος και μπαλκόνια που είναι θαμμένα σε ένα λουλούδι.

9. Annecy

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Είναι μια από τις πιο όμορφες αλπικές λίμνες της Γαλλίας, η οποία βρίσκεται στη Βόρεια Σαβοΐα. Το μέγεθος της Γαλλίας είναι το δεύτερο μόνο στη λίμνη Lac du Bourget. Αυτή η περιοχή είναι δημοφιλής στους τουρίστες της. Διατίθενται θαλάσσια ποδήλατα ενοικίασης, εκδρομές με σκάφος, βόλτες στις παραλίες και επίσης πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες. Από τα νότια η κοιλάδα έχει πλησιάσει τη λίμνη από τις άλλες πλευρές περιβάλλεται από βουνά.

8. Παλάτι του Φοντενεμπλό

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Σε απόσταση 65 χιλιομέτρων από το Παρίσι βρίσκεται στο διαμέρισμα Marne and Seine, το οποίο περιβάλλεται από ένα τεράστιο πάρκο. Από το 1980 ήταν υπό την προστασία της UNESCO. Η ιστορία αυτού του παλατιού ξεκίνησε τον 12ο αιώνα αλλά μόλις 5 αιώνες αργότερα αποκτήθηκε με τα μεγαλοπρεπή χαρακτηριστικά του και το σημερινό εκλεπτυσμένο. Στην αρχιτεκτονική, μπορείτε επίσης τα στοιχεία των κλασικών, του μεσαιωνικού στυλ και της αναγέννησης. Υπάρχουν επίσης τέσσερις Γάλλοι μονάρχες που γεννήθηκαν σε αυτό το παλάτι.

7. Pont du Gard

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα σωζόμενα αρχαία υδραγωγεία. Χτίστηκε από Ρωμαίους πριν από περίπου δύο χιλιάδες χρόνια. Το δέντρο ήταν μια τοξωτή κατασκευή που διασχίζει τον ποταμό Gardon. Το ύψος είναι 50 μέτρα και το μήκος είναι περίπου 278 μέτρα. Η γέφυρα χρησιμοποιήθηκε ως αναπόσπαστο μέρος της παροχής νερού και βοήθησε στην παροχή νερού κοντά στο Nim. Όταν το χρειάζονταν εξαφανίστηκε και το υδραγωγείο εγκαταλείφθηκε.

6. Carcassonne

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Μεταξύ των ιστορικών αξιοθέατων, αυτή η μεσαιωνική περιτειχισμένη πόλη είναι για πολλά χρόνια που κατέχει τη δεύτερη θέση στη Γαλλία όσον αφορά την επισκεψιμότητα. Το εντυπωσιακό πάχος των τοίχων περιβάλλεται όχι μόνο από ένα κάστρο αλλά και πολλά κτίρια μέσα σε αυτό το ίδιο το φρούριο. Πίσω από τους πύργους κρύβονται μικρά σπίτια και στενά δρομάκια. Αυτό εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για τον προορισμό τους.

5. Αμμόλοφος του Πιλάτου

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Ένας από τους υψηλότερους αμμόλοφους σε ολόκληρη την Ευρώπη που αθροίζεται από χρόνο σε χρόνο. Προς το παρόν, το ύψος αυτού του αμμόλοφου ξεπεράστηκε κατά 135 μέτρα. Η ανωμαλία της άμμου εντοπίστηκε στην ακτή του κόλπου του Αρκάχωνα. Υπάρχει επίσης μια τουριστική υποδομή που έχει δημιουργηθεί γύρω από τα βουνά που την κάνουν πιο ασφαλή και άνετη αναρρίχηση. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια θα βρείτε μικρά ξενοδοχεία, πάρκινγκ, καφέ που σερβίρουν φρέσκα στρείδια και καταστήματα με σουβενίρ.

4. Παλάτι των Παπών

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Αυτή είναι μια άλλη γαλλική τοποθεσία που έχει εγγραφεί στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το συγκρότημα αποτελείται από δύο παλάτια. Το πρώτο είναι παλιό που έχει στηθεί με εντολή του Βενέδικτου ΙΒ’ και είναι πιο ασκητικό. Το δεύτερο ήταν καινούργιο το οποίο είναι χτισμένο στο γοτθικό στυλ του Κλήμη VII και έχει εξωφρενικά χαρακτηριστικά. Ισχυρά εξωτερικά τείχη που έπρεπε να αντέξουν μια πολιορκία. Έκαναν πύλες και πολεμίστρες για να επιτεθούν στους επιτιθέμενους.45

3. Mont Saint-Michel

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Η μετάφραση του ονόματός του είναι «Mount St. Michael». Η κατασκευή του χρονολογήθηκε στον 11ο αιώνα. Είναι ένα οχυρωμένο αβαείο που βρίσκεται στο ομώνυμο νησί. Το ίδιο το κάστρο υψώνεται στο κεντρικό τμήμα κατά μήκος της περιμέτρου του, δέντρα, πυκνό κτίσμα και άγριους θάμνους. Τα τείχη του αγίου ήταν πολύ γερά και έμοιαζαν περισσότερο με οχυρό. Ανάλογα με την εποχή που βρισκόταν η περιοχή μπορεί να καλυφθεί πλήρως με νερό. Μερικές φορές ήταν ακόμη και σε πλημμύρες σε έναν δρόμο που οδηγεί στο Mont Saint Michel.

2. Ανάκτορο των Βερσαλλιών

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Αυτή η βασιλική κατοικία χτίστηκε στα περίχωρα των γαλλικών πρωτευουσών το δεύτερο μισό του 17ου αιώνα. Αυτό το αξιοθέατο ήταν επίσης ένα από τα πρώτα στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Οι αίθουσες του παλατιού διατηρήθηκαν σε υποδειγματική κατάσταση. Τα έπιπλα και το φινίρισμα αντιστοιχούν στο παρελθόν του ως εποχές. Όχι λιγότερο από ένα κάστρο των τουριστών που ενδιαφέρονται για ένα εκτεταμένο συγκρότημα πάρκου είναι περίπου 1450 σιντριβάνια λειτουργούν στην επικράτειά του.

1. Πύργος του Άιφελ

Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία

Ο πύργος του Άιφελ είναι ένα από τα κύρια σύμβολα του Παρισιού και ολόκληρης της Γαλλίας. Το όνομά του ήταν από τον δημιουργό. Χτίστηκε το 1899 για να χρησιμοποιηθεί ως είσοδος της αψίδας στην Παγκόσμια Έκθεση. Στη συνέχεια, η δομή του σχεδιάστηκε να αποσυναρμολογηθεί, αλλά το αξιοθέατο ριζώθηκε. Το κύριο υλικό του πύργου είναι χάλυβας ύψους 325 μέτρων. Οποιοσδήποτε μπορεί να επισκεφτεί αυτόν τον πύργο. Τα βράδια ο οπίσθιος φωτισμός ήταν αναμμένος και το χρώμα του θα αλλάξει για σημαντικά γεγονότα.

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια