Πουέρτο Ρίκο vs Δομινικανή Δημοκρατία: Ποιο είναι καλύτερο;

Αν απλά δεν μπορείτε να αποφασίσετε ανάμεσα στο Πουέρτο Ρίκο και τη Δομινικανή Δημοκρατία, πρέπει να δείτε πώς συγκρίνονται αυτά τα νησιά της Καραϊβικής όσον αφορά τις παραλίες, τα ξενοδοχεία, τη νυχτερινή ζωή, το κόστος και την ασφάλεια. 

Θα εξερευνήσουμε τις λεπτομέρειες της επίσκεψης στο Πουέρτο Ρίκο και τη Δομινικανή Δημοκρατία σε αυτόν τον πλήρη οδηγό σύγκρισης, ώστε να μπορείτε να δείτε ποιο νησί είναι καλύτερο για το ταξίδι σας. 

Πουέρτο Ρίκο vs Δομινικανή Δημοκρατία: Ποιο είναι καλύτερο;

Το Πουέρτο Ρίκο και η Δομινικανή Δημοκρατία είναι νησιωτικά έθνη της Καραϊβικής με ακμάζοντες, πολύχρωμους πολιτισμούς, υπέροχες παραλίες και ζεστό, ηλιόλουστο καιρό. 

Αλλά εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες – αυτά τα δύο νησιά είναι πολύ διαφορετικά και το καθένα προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στους ταξιδιώτες!

Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ του Πουέρτο Ρίκο και της Δομινικανής Δημοκρατίας όσον αφορά τις παραλίες, τις επιλογές καταλυμάτων, τη νυχτερινή ζωή, το κόστος, την ευκολία ταξιδιού και την ασφάλεια. 

Είναι δύσκολο να πεις ποιο νησί είναι καλύτερο να επισκεφτείς χωρίς να καλύψεις τις διαφορές τους και να κοιτάξεις περιοχές όπου το ένα κερδίζει το άλλο. 

Θα συγκρίνουμε το Πουέρτο Ρίκο με τη Δομινικανή Δημοκρατία για τις παραλίες, τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα, τη νυχτερινή ζωή, το κόστος, την ευκολία μετακίνησης και την ασφάλεια. Ποιο θα βγει στην κορυφή για το επερχόμενο ταξίδι σας; Ας δούμε πού λάμπει κάθε νησί της Καραϊβικής!

Πουέρτο Ρίκο vs Δομινικανή Δημοκρατία: Παραλίες

 • Πουέρτο Ρίκο: Ποικιλόμορφες παραλίες με χαρακτήρα, από φυσική ομορφιά μέχρι τουριστικούς παραδείσους
 • Δομινικανή Δημοκρατία: Εκπληκτικές, φαρδιές παραλίες από ανεπτυγμένες έως απομονωμένες και φυσικές

Εάν ένας κύριος λόγος για το ταξίδι σας είναι η απόλαυση όμορφων παραλιών, ας δούμε πώς συγκρίνονται το Πουέρτο Ρίκο εναντίον της Δομινικανής Δημοκρατίας όσον αφορά την ποιότητα των ακτών τους. 

Το Πουέρτο Ρίκο είναι γνωστό για το ότι έχει μια ποικιλία από παραλίες, από τις όμορφες βόρειες ακτές με λευκή άμμο που ταιριάζουν για ταξιδιωτικό φυλλάδιο μέχρι χοντρή, χρυσή άμμο στη δυτική και νοτιοδυτική ακτή. 

Μερικοί ταξιδιώτες έχουν συγκρίνει τις παραλίες του Πουέρτο Ρίκο με αυτές που θα βρείτε στη Χαβάη – κάπως μικρές και όχι τόσο φαρδιές και εκτεταμένες όσο οι παραλίες που βλέπουμε στις ηπειρωτικές ΗΠΑ και τη Δομινικανή Δημοκρατία. 

Οι παραλίες της Δομινικανής Δημοκρατίας είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα του νησιού, με εκπληκτικές, φαρδιές παραλίες που συναντιούνται με τιρκουάζ νερά κατά μήκος της ακτής. 

Θα βρείτε τις καλύτερες παραλίες στην ανατολική ακτή της ΛΔ γύρω από την Πούντα Κάνα. Αν και είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένες, τουριστικές παραλίες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μερικές από τις πιο όμορφες στον κόσμο. 

Αν ψάχνετε για τις καλύτερες παραλίες στο Πουέρτο Ρίκο, κατευθυνθείτε στο Ocean Park του San Juan και στην κοντινή Playa Luquillo, στην παραλία Flamenco του Culebra και στον Sun Bay του Vieques και στην απομονωμένη Playa La Chiva.

Οι καλύτερες παραλίες της Δομινικανής Δημοκρατίας περιλαμβάνουν τις ακτές με λευκή άμμο γύρω από την Punta Cana και το Bavaro, την Punta Bonita και την Playa Escondida του Las Terranas και τις παρθένες παραλίες Playa Fronton και Playa Madama της Samana. 

Πουέρτο Ρίκο vs Δομινικανή Δημοκρατία: Διαμονή

 • Πουέρτο Ρίκο: Δεν υπάρχουν all-inclusive θέρετρα, μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων για όλους τους προϋπολογισμούς
 • Δομινικανή Δημοκρατία: Πολλά all-inclusive θέρετρα και φθηνά ξενοδοχεία

Θα βρείτε μόνο all-inclusive θέρετρα στη Δομινικανή Δημοκρατία. Δεν υπάρχουν αληθινά all-inclusive στο Πουέρτο Ρίκο. Το Πουέρτο Ρίκο έχει ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών καταλυμάτων από το DR με πιο οικονομικά ξενοδοχεία. 

Η Δομινικανή Δημοκρατία φιλοξενεί χιλιάδες προσιτά παραθαλάσσια θέρετρα all-inclusive με εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ, εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ και ανέσεις στην ιδιοκτησία του θερέτρου. 

Υπάρχουν πολλά οικονομικά πολυτελή ξενοδοχεία στη Δομινικανή Δημοκρατία, αλλά εκτός των ασφαλών περιοχών του θερέτρου και με χαμηλότερη αστυνομική παρουσία, αυτά τα καταλύματα μπορεί να μην είναι ασφαλή για τους τουρίστες. 

Για λόγους ασφαλείας (θα το επισκεφτούμε με περισσότερες λεπτομέρειες στη συνέχεια), ο καλύτερος τρόπος να μείνετε στη Δομινικανή Δημοκρατία είναι σε ένα ασφαλές θέρετρο all-inclusive. 

Η έλλειψη θέρετρων all-inclusive στο Πουέρτο Ρίκο μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ένα μέρος που θέλουν οι τουρίστες να βγουν και να το εξερευνήσουν πλήρως, με ασφαλείς πόλεις, πολλά εστιατόρια και μπαρ και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο. 

Ενώ θα βρείτε ακόμα εξαιρετικά ξενοδοχεία στο Πουέρτο Ρίκο με πρόσθετα πακέτα ποτών ή γευμάτων, δεν θα βρείτε τις πολυτελείς επιλογές all-inclusive που περιλαμβάνουν δωμάτια, δραστηριότητες, γεύματα, ποτά και συμβουλές σε μια ενιαία τιμή όπως θα βρείτε στο ο ΔΡ. 

Πουέρτο Ρίκο vs Δομινικανή Δημοκρατία: Νυχτερινή ζωή

 • Πουέρτο Ρίκο: Καλύτερη, ποικίλη νυχτερινή ζωή έξω από τα θέρετρα
 • Δομινικανή Δημοκρατία:  Νυχτερινή ζωή Tamer, συνήθως μέσα σε θέρετρα

Όταν συγκρίνετε το Πουέρτο Ρίκο με τη Δομινικανή Δημοκρατία όσον αφορά τη νυχτερινή ζωή, υπάρχει ένας ξεκάθαρος νικητής: το Πουέρτο Ρίκο.

Θα βρείτε μια ευρύτερη γκάμα από μπαρ, κλαμπ και αίθουσες χορού στο Πουέρτο Ρίκο που δεν περιορίζονται σε παραστάσεις που χρηματοδοτούνται από θέρετρα και σύντομες ντίσκο που προγραμματίζονται κάθε βράδυ όπως στη Δομινικανή Δημοκρατία. 

Μην κάνετε λάθος – η Δομινικανή Δημοκρατία έχει μια σκηνή νυχτερινής ζωής και όλα τα all-inclusive θέρετρα προσφέρουν κάποιο είδος βραδινής διασκέδασης, ποτών και χορού. 

Αλλά δεν συγκρίνεται πραγματικά με την αυθεντική νυχτερινή ζωή που θα βρείτε στο Πουέρτο Ρίκο, όπου μπορείτε να κάνετε μπαρ και κλαμπ χωρίς να περιορίζεστε σε ένα μόνο θέρετρο με έτοιμες επιλογές διασκέδασης.

Ακόμη και η νυχτερινή ζωή του θερέτρου στο Πουέρτο Ρίκο έχει υψηλή βαθμολογία, ειδικά σε μέρη υψηλής ποιότητας όπως το Marriott Isla Verde ή το The Water Club.

Αν ψάχνετε για μια ακμάζουσα σκηνή νυχτερινής ζωής όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, το Πουέρτο Ρίκο είναι η καλύτερη επιλογή.

Αν θέλετε ήμερη νυχτερινή ζωή που δεν φτάνει πολύ αργά το βράδυ, οι επιλογές στα θέρετρα της Δομινικανής Δημοκρατίας θα είναι τέλειες. 

Πουέρτο Ρίκο vs Δομινικανή Δημοκρατία: Κόστος

 • Πουέρτο Ρίκο: Φθηνότερες πτήσεις, παρόμοιες τιμές φαγητού/ποτού με το DR
 • Δομινικανή Δημοκρατία: Φθηνότερα καταλύματα και δραστηριότητες

Το Πουέρτο Ρίκο κοστίζει περισσότερο από τη Δομινικανή Δημοκρατία γενικά. Είναι πιθανό να βρείτε εξαιρετικές προσφορές για καταλύματα στο Πουέρτο Ρίκο, αλλά θα βρείτε εκπληκτικά φθηνές τιμές σε θέρετρα και αξιοθέατα της Δομινικανή Δημοκρατίας.

Το κόστος της διαμονής στο Πουέρτο Ρίκο είναι περίπου 139 $/διανυκτέρευση κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το Budget Your Trip. Σε ορισμένες περιοχές θα βρείτε ξενοδοχεία και ξενώνες πιο κοντά στα $60-$80. 

Το κόστος διαμονής στη Δομινικανή Δημοκρατία είναι περίπου 86 $/διανυκτέρευση ή 4.848 RD, κατά μέσο όρο. Τα all-inclusive θέρετρα είναι συνήθως πολύ υψηλότερα, περίπου $200-$600/διανυκτέρευση, αλλά μπορείτε να βρείτε επιλογές τόσο χαμηλές όσο και $100/διανυκτέρευση στην Boca Chica. 

Οι πτήσεις μετ’ επιστροφής μπορεί να κοστίζουν έως και 50 $ προς Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο ή 59 $ προς Πούντα Κάνα, Δομινικανή Δημοκρατία. Ωστόσο, αυτές οι φτηνές προσφορές πτήσεων δεν υπάρχουν συχνά. 

Κατά μέσο όρο, όμως, θα πληρώσετε πολύ περισσότερα από αυτό για να πετάξετε. Οι τρέχουσες πτήσεις προς το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο ήταν της τάξης των 130 $ και οι πτήσεις μετ’ επιστροφής προς τον Άγιο Δομίνικο της Δομινικανής Δημοκρατίας ήταν της τάξης των 230 $. 

Το φαγητό και το ποτό έχουν παρόμοια τιμή στο Πουέρτο Ρίκο από ό,τι στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Τα γεύματα κοστίζουν περίπου 16 $/ημέρα ανά άτομο στο Πουέρτο Ρίκο και περίπου 15 $/ημέρα ανά άτομο (857 RD) στη Δομινικανή Δημοκρατία. Τα αλκοολούχα ποτά κοστίζουν περίπου 15 $/ημέρα στο Πουέρτο Ρίκο και περίπου 10 $/ημέρα στο DR. 

Οι δραστηριότητες είναι φθηνότερες στη Δομινικανή Δημοκρατία από το Πουέρτο Ρίκο. Για παράδειγμα, ένα ολοήμερο ταξίδι για κολύμβηση με αναπνευστήρα κοστίζει περίπου 30 $ στο DR, αλλά το ίδιο είδος ταξιδιού κοστίζει περίπου 100 $ στο Πουέρτο Ρίκο. 

Πουέρτο Ρίκο vs Δομινικανή Δημοκρατία: Ταξίδια

Paseo de la Princesa, San Juan, Πουέρτο Ρίκο/Sean Pavone/Shutterstock

 • Πουέρτο Ρίκο: Δεν απαιτείται διαβατήριο για πολίτες των ΗΠΑ
 • Δομινικανή Δημοκρατία: Απαιτείται διαβατήριο και τουριστική κάρτα 10 $

Η επίσκεψη στο Πουέρτο Ρίκο εναντίον της Δομινικανής Δημοκρατίας θα επηρεάσει τον τρόπο που ταξιδεύετε και τα βήματα που απαιτούνται για μια επίσκεψη. Ως έδαφος των ΗΠΑ, δεν χρειάζεστε διαβατήριο για να επισκεφτείτε το Πουέρτο Ρίκο, αλλά θα πάτε στη Δομινικανή Δημοκρατία. 

Για το λόγο αυτό, οι Αμερικανοί συχνά βρίσκουν πιο απλό να προγραμματίσουν μια επίσκεψη στο Πουέρτο Ρίκο πάνω από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Αντιμετωπίζεται ακριβώς σαν να ταξιδεύετε σε άλλη πολιτεία εντός της χώρας, κάνοντας το ταξίδι εδώ τόσο εύκολο όσο και το πέρασμα των κρατικών γραμμών. 

Αλλά αν έχετε έγκυρο αμερικανικό διαβατήριο, το να ταξιδέψετε στη Δομινικανή Δημοκρατία δεν είναι δύσκολο. 

Οι πολίτες των ΗΠΑ δεν χρειάζονται τουριστική βίζα για να επισκεφθούν τη Δομινικανή Δημοκρατία για λιγότερο από 30 ημέρες – απλώς ένα διαβατήριο. Θα χρεωθείτε με ένα τέλος τουριστικής κάρτας 10 $, για 30 ημέρες, το οποίο συνυπολογίζεται στα αεροπορικά σας εισιτήρια όταν επισκέπτεστε το DR. 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμα τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα προτού ξεκινήσετε να προγραμματίζετε ένα ταξίδι στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Αν και δεν είναι ασυνήθιστο για τους ταξιδιώτες να πηδήξουν από το Πουέρτο Ρίκο στη Δομινικανή Δημοκρατία μέσω αεροπλάνου ενώ επισκέπτονται την Καραϊβική, θα χρειαστείτε ένα έγκυρο διαβατήριο των ΗΠΑ για να ταξιδέψετε από το Πουέρτο Ρίκο στη Δομινικανή Δημοκρατία. Χωρίς ένα, θα σας απαγορεύσουν την είσοδο στο DR. 

Πουέρτο Ρίκο vs Δομινικανή Δημοκρατία: Ασφάλεια

Παραλία θέρετρου Punta Cana, Δομινικανή Δημοκρατία/Bruno Ismael Silva Alves/Shutterstock

 • Πουέρτο Ρίκο: Τα 5 πιο ασφαλή νησιά της Καραϊβικής
 • Δομινικανή Δημοκρατία: 3ο υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στην Καραϊβική

Το Πουέρτο Ρίκο είναι ένα από τα πιο ασφαλή νησιά της Καραϊβικής. Είναι απίθανο να βιώσετε βίαιο έγκλημα εδώ, αλλά οι πορτοφολάδες και η ληστεία μπορεί να είναι ανησυχίες.

Λάβετε υπόψη ότι οι απάτες με ταξί, οι απάτες με ενοικιάσεις αυτοκινήτων και οι ψεύτικοι οδηγοί που θέλουν να σας εξαπατήσουν για χρήματα δεν είναι ασυνήθιστες στο Πουέρτο Ρίκο, ειδικά σε τουριστικές περιοχές. 

Η παραμονή σε εγρήγορση, η ασφάλεια των τιμαλφών και των υπαρχόντων σας, η χρήση επαληθευμένων μέσων μεταφοράς και οδηγών και η αποφυγή επιδεικτικών επιδείξεων πλούτου μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατηθείτε ασφαλείς στο Πουέρτο Ρίκο. 

Η Δομινικανή Δημοκρατία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην Καραϊβική (3η υψηλότερη) και ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 2 από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, με τη σεξουαλική επίθεση, την ένοπλη ληστεία και τις ανθρωποκτονίες να είναι πιο συχνές.

Μπορεί να φαίνεται επικίνδυνο να το επισκεφτείτε στην αρχή. Όμως, τα πολλά θέρετρα της Δομινικανής Δημοκρατίας είναι πολύ πιο ασφαλή από τις κακές γειτονιές και περιοχές όπου συνήθως συμβαίνουν αυτά τα βίαια εγκλήματα.

Για να παραμείνετε ασφαλείς στη Δομινικανή Δημοκρατία, παραμείνετε στην ιδιοκτησία του θερέτρου σας και χρησιμοποιήστε τις παροχές all inclusive που προσφέρονται χωρίς να χρειαστεί να φύγετε από το κατάλυμα.

Εάν φύγετε από το θέρετρο, μην ταξιδεύετε μόνοι, με πολύτιμα αντικείμενα ή τη νύχτα. Μείνετε σε πολυσύχναστες περιοχές με ένα πλήρως φορτισμένο τηλέφωνο και αριθμούς έκτακτης ανάγκης στη διάθεσή σας. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

La Perla Coast of San Juan, Πουέρτο Ρίκο/Darryl Brooks/Shutterstock

Υπάρχουν μερικές άλλες σκέψεις που πρέπει να θυμάστε καθώς κάνετε την επιλογή σας μεταξύ Πουέρτο Ρίκο και Δομινικανή Δημοκρατίας. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη!

 • Εξετάστε την ασφάλεια του πόσιμου νερού. Το CDC λέει ότι είναι ασφαλές να πίνουμε νερό στο Πουέρτο Ρίκο, όπου τα πρότυπα ασφάλειας νερού είναι παρόμοια με εκείνα των ΗΠΑ. Δυστυχώς, τα πρότυπα δεν είναι τόσο αυστηρά στη Δομινικανή Δημοκρατία και το CDC συνιστά να αποφεύγεται η κατανάλωση νερού βρύσης ή πηγαδιού και τυχόν ποτών/πάγου που παρασκευάζονται με νερό βρύσης ή πηγαδιού. Είναι καλύτερο να πίνετε εμφιαλωμένο νερό μόνο στο DR. 
 • Μπορεί να υπάρχουν γλωσσικά εμπόδια. Στο Πουέρτο Ρίκο, τα ισπανικά και τα αγγλικά είναι οι επίσημες γλώσσες, επομένως οι περισσότεροι ταξιδιώτες στις ΗΠΑ δεν αντιμετωπίζουν γλωσσικά εμπόδια, ειδικά σε τουριστικές περιοχές και ξενοδοχεία. Στη Δομινικανή Δημοκρατία, τα ισπανικά και τα κρεολικά της Αϊτής είναι οι κύριες γλώσσες που ομιλούνται και τα γλωσσικά εμπόδια μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ που μιλούν μόνο αγγλικά. Οι υπάλληλοι του θερέτρου μπορεί να μιλούν αγγλικά στο DR, αλλά είναι καλύτερο να γνωρίζετε βασικές ισπανικές φράσεις πριν ταξιδέψετε εδώ.
 • Γνωρίστε την καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε. Τόσο το Πουέρτο Ρίκο όσο και η Δομινικανή Δημοκρατία είναι καλύτερα όταν επισκέπτεστε μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου. Είναι η περίοδος αιχμής που ο καιρός είναι ήπιος, ξηρός και γίνονται πολλές δραστηριότητες και φεστιβάλ. Από τον Απρίλιο/Μάιο έως τον Νοέμβριο, όταν αυτά τα νησιά βιώνουν την εποχή των βροχών, μπορείτε να βρείτε φθηνότερες τιμές και μικρότερο πλήθος. 

Συχνές Ερωτήσεις

Καταρράκτης Gozalandia, San Sebastian, Πουέρτο Ρίκο/Photo Spirit/Shutterstock

Πιθανώς να έχετε μερικές ακόμη ερωτήσεις σχετικά με το Πουέρτο Ρίκο εναντίον της Δομινικανής Δημοκρατίας – ποιες είναι οι διαφορές, ποια χώρα έχει καλύτερη οικονομία και ποια είναι πραγματικά φθηνότερη για επίσκεψη.

Ρίξτε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα!

Είναι φθηνότερο να πάτε στο Πουέρτο Ρίκο ή στη Δομινικανή Δημοκρατία;

Συνήθως είναι φθηνότερο να πάτε στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου θα μείνετε σε all-inclusive θέρετρα που περιλαμβάνουν την τιμή του δωματίου σας, τα γεύματα, τα ποτά, την ψυχαγωγία και τις δραστηριότητες.

Στο Πουέρτο Ρίκο, το κόστος των ξενοδοχείων, του φαγητού και της ψυχαγωγίας είναι λίγο φθηνότερο από αυτό που θα βρείτε στις ΗΠΑ, αλλά εξακολουθεί να είναι ακριβότερο από τη Δομινικανή Δημοκρατία χωρίς τις εκπτώσεις all inclusive.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Δομινικανής Δημοκρατίας και του Πουέρτο Ρίκο;

Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι φθηνότερη για επίσκεψη, γεμάτη με all-inclusive θέρετρα και γνωστή για τις μεγάλες παραλίες με λευκή άμμο που μοιάζουν με καρτ ποστάλ. Οι άνθρωποι έρχονται εδώ για να χαλαρώσουν στην παραλία και να απολαύσουν τις ανέσεις που προσφέρει το θέρετρο.

Το Πουέρτο Ρίκο είναι γεμάτο ποικιλία και περιπέτειες, μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων σε όλες τις τιμές, καλύτερη νυχτερινή ζωή και (λένε οι ταξιδιώτες) καλύτερο φαγητό με υψηλότερο κόστος. Οι άνθρωποι έρχονται εδώ για να εξερευνήσουν το νησί, να έχουν υπαίθριες περιπέτειες και να ζήσουν την αυθεντική κουλτούρα του Πουέρτο Ρίκο.

Είναι η Δομινικανή Δημοκρατία πλουσιότερη από το Πουέρτο Ρίκο;

Όχι, η Δομινικανή Δημοκρατία δεν είναι πλουσιότερη από το Πουέρτο Ρίκο. Το ΑΕΠ του Πουέρτο Ρίκο (ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) είναι 106,5 δισεκατομμύρια, ενώ το ΑΕΠ της Δομινικανής Δημοκρατίας είναι 94,2 δισεκατομμύρια. Το μέσο εισόδημα είναι υψηλότερο στο Πουέρτο Ρίκο από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Ποιος έχει καλύτερη οικονομία, το Πουέρτο Ρίκο ή η Δομινικανή Δημοκρατία;

Το Πουέρτο Ρίκο έχει καλύτερη οικονομία από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Το ΑΕΠ του Πουέρτο Ρίκο (106,5 δισ.) είναι υψηλότερο από το ΑΕΠ της Δομινικανής Δημοκρατίας (94,2 δισ.) κατά περίπου 12,3 δισ. δολάρια.

Γιατί είναι τόσο φθηνό να πάτε στο Πουέρτο Ρίκο;

Είναι φθηνό να πάτε στο Πουέρτο Ρίκο επειδή η πτήση είναι μικρότερη από πολλές διεθνείς πτήσεις (περίπου 2,5 ώρες από το Μαϊάμι) και οι πολίτες των ΗΠΑ δεν χρειάζονται διαβατήριο ή τουριστική βίζα για να εισέλθουν στη χώρα.

Το κόστος του φαγητού, της διαμονής και της ψυχαγωγίας στο Πουέρτο Ρίκο είναι λίγο χαμηλότερο από ό,τι στις ΗΠΑ και σε πολλούς διεθνείς προορισμούς.

Πουέρτο Ρίκο vs Δομινικανή Δημοκρατία: Τι είναι καλύτερο;

Όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει, το Πουέρτο Ρίκο προσφέρει περισσότερη ποικιλία, αυθεντικότητα και περιπέτεια, αλλά σε υψηλότερη τιμή από τη Δομινικανή Δημοκρατία χωρίς τα πανταχού παρόντα θέρετρα all-inclusive. 

Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι φθηνότερη στην επίσκεψη (αν και οι πτήσεις είναι συνήθως ακριβότερες από το Πουέρτο Ρίκο) και οι εμπειρίες all-inclusive του θερέτρου μπορεί να αισθάνονται λίγο μονότονες – όχι ιδανικές για περιπετειώδεις ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν μια χώρα με την αυθεντικότητά της. 

Στο Πουέρτο Ρίκο, μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να εξερευνήσετε ολόκληρο το νησί για μια τεράστια ποικιλία από δραστηριότητες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ, ενώ αισθάνεστε ασφαλείς έξω από τα όρια του ξενοδοχείου σας.

Το ξενοδοχείο σας μπορεί να είναι απλώς το μέρος που κοιμάστε τη νύχτα στο Πουέρτο Ρίκο, με το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς σας να συμβαίνει στο νησί κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Στη Δομινικανή Δημοκρατία, θα είστε κάπως περιορισμένοι στο πόσο μπορείτε να εξερευνήσετε και να ζήσετε, επειδή δεν είναι τόσο ασφαλές εκτός των ορίων των all-inclusive θέρετρων. 

Εάν μια μεγάλη ποικιλία από αυθεντικές εμπειρίες, ωραίες παραλίες και καλό φαγητό είναι σημαντική για εσάς, κατευθυνθείτε στο Πουέρτο Ρίκο. Για πολυτελείς, all-inclusive εμπειρίες θερέτρου, μεγάλες παραλίες με λευκή άμμο και η ευκολία είναι απαραίτητη, η Δομινικανή Δημοκρατία μπορεί να ταιριάζει καλύτερα. 

Διαβάστε επίσης :Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Πούντα Κάνα το 2023;

Tαξιδιωτικοί προορισμοί για το 2022 σε άνοδο

Τσεχία -Ταξιδιωτικός οδηγός

αεροπορικα εισητηρια για όλους –TicketsWe

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια