Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Φλόριντα;

Η Φλόριντα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες τόσο για εγχώριους όσο και για διεθνείς επισκέπτες. Το 2022, η πολιτεία δέχτηκε 137 εκατομμύρια επισκέπτες .

Τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της Φλόριντα είναι τα παγκοσμίου φήμης λούνα παρκ, όπως το Walt Disney World, το Magic Kingdom και το SeaWorld. Ωστόσο, το κράτος έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από απλά τρενάκια!

Μπορείτε να εξερευνήσετε τις παρθένες ακτές της ακτογραμμής της Φλόριντα, να επισκεφθείτε την πολυπολιτισμική μητρόπολη του Μαϊάμι, να εξερευνήσετε ένα μοναδικό τοπίο στο Everglades και να δείτε έναν πιο χαλαρό ρυθμό ζωής στο Florida Keys.

Με τόσα πολλά πράγματα να δείτε και να κάνετε, δεν είναι περίεργο που τόσοι πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το Sunshine State. Αλλά ενώ είναι εξαιρετικά δημοφιλές, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Φλόριντα; Εδώ είναι η άποψή μας.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Φλόριντα;

S.Borisov/Shutterstock

Ναί. Τα καλά νέα είναι ότι η Φλόριντα είναι πολύ ασφαλής για επίσκεψη! Εκατομμύρια άνθρωποι δεν θα επισκέπτονταν τη Φλόριντα διαφορετικά.

Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις, καθώς, όπως κάθε μέρος στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει έγκλημα. Βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε τα τιμαλφή σας. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε άλλους κινδύνους, όπως φυσικές καταστροφές.

Έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση;

Προστατέψτε τον εαυτό σας από απροσδόκητες διακοπές.

Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση όταν κάνετε κράτηση αφού κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους μας.

Η Φλόριντα έχει ένα μέτριο ποσοστό εγκληματικότητας και η εγκληματικότητα επηρεάζει μερικές φορές τους τουρίστες. Τα κοινά εγκλήματα περιλαμβάνουν:

 • Κλοπή
 • Ληστεία
 • Ληστεία
 • Διαρρήξεις
 • Προσβολή

Οι βασικές προφυλάξεις και το να προσέχετε πού επισκέπτεστε είναι συνήθως αρκετά για την πρόληψη του εγκλήματος. Σύμφωνα με το επίσημο τουριστικό συμβούλιο της πολιτείας,  η Φλόριντα είναι επί του παρόντος ασφαλής για επίσκεψη και δεν υπάρχουν συμβουλές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφάλεια του επισκέπτη.

Πολλοί φοβούνται να επισκεφθούν λόγω της πολιτικής κατάστασης. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Φλόριντα έχει μερικούς από τους πιο συντηρητικούς νόμους σχετικά με τα άτομα LGBTQ, την ασφάλεια των όπλων και άλλα τρέχοντα ζητήματα.

Αυτοί οι νόμοι οδήγησαν ορισμένες ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων  να εκδώσουν ταξιδιωτικές συμβουλές για τη Φλόριντα, συμβουλεύοντας τους ανθρώπους να επανεξετάσουν το ταξίδι τους ή να μετεγκατασταθούν εάν επηρεάζονται από τους νόμους της πολιτείας.

Αυτή η προειδοποίηση επαναλαμβάνεται μερικές φορές από ξένες κυβερνήσεις. Η αυστραλιανή κυβέρνηση  προειδοποιεί τους πολίτες της ότι ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν νόμους που επηρεάζουν αρνητικά τους ταξιδιώτες LGBTQIA που είναι συνηθισμένοι σε περισσότερη ελευθερία στο σπίτι. Η Φλόριντα περιλαμβάνεται σε αυτές τις περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών με περιοριστικούς νόμους.

Ωστόσο, εάν σχεδιάζετε ένα σύντομο ταξίδι στη Φλόριντα, είναι απίθανο να επηρεαστείτε από τους τοπικούς νόμους. Οι περισσότεροι κάτοικοι της Φλόριντα είναι ανοιχτοί και φιλόξενοι στους επισκέπτες, ανεξάρτητα από την ταυτότητά τους.

Ένας πιο πιεστικός κίνδυνος για τους ντόπιους και τους επισκέπτες είναι ο κίνδυνος φυσικών καταστροφών. Η καναδική κυβέρνηση αναφέρει τη Φλόριντα ως τοποθεσία όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος φυσικών καταστροφών, συμπεριλαμβανομένων δασικών πυρκαγιών, ανεμοστρόβιλων και τροπικών καταιγίδων.

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις ειδήσεις για να δείτε εάν υπάρχουν ειδοποιήσεις καιρού ενώ βρίσκεστε στην πόλη.

Κάθε χρόνο, η Φλόριντα είναι μια από τις πολιτείες που πλήττονται περισσότερο από την εποχή των τυφώνων. Η εποχή των τυφώνων διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο, αλλά κορυφώνεται μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου, σύμφωνα με το State University της Φλόριντα .

Αποφύγετε να ταξιδέψετε στη Φλόριντα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επικίνδυνων τυφώνων. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει θανατηφόρα καταιγίδα, το ταξίδι σας πιθανότατα θα επηρεαστεί από έντονη βροχή και υγρασία.

Έγκλημα στη Φλόριντα

Μαϊάμι Μπιτς, Φλόριντα, ΗΠΑ – 17 Μαΐου 2015 – Άνθρωποι στην παραλία στο νότιο Μαϊάμι/Alexey Rotanov/Shutterstock

Το έγκλημα είναι πρωταρχικό μέλημα για τους περισσότερους ανθρώπους όταν ταξιδεύουν σε ένα νέο μέρος, και η Φλόριντα δεν διαφέρει. Η εξέταση συγκεκριμένων στατιστικών στοιχείων για το έγκλημα μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι του ταξιδιού στη Φλόριντα για εσάς.

Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας του κράτους είναι μέτριο. Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας για το κράτος συνολικά είναι 150,6 περιστατικά  ανά 100.000 άτομα. Αυτό το τοποθετεί στη μέση του πακέτου σε σύγκριση με το εθνικό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας, που βρίσκεται ως η πολιτεία με το 25ο υψηλότερο  ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας .

Το πιο κοινό ποσοστό βίαιου εγκλήματος είναι η επίθεση, που αποτελεί περίπου το 73% του συνολικού ποσοστού βίαιου εγκλήματος. Το ποσοστό εγκληματικότητας ιδιοκτησίας της Φλόριντα είναι επίσης μέτριο.

Το ποσοστό εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας είναι περίπου 17,46 περιστατικά ανά 1.000 άτομα , που είναι ελαφρώς κάτω από τον εθνικό διάμεσο. Το πιο κοινό ποσοστό εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας είναι η κλοπή, που αποτελεί περίπου το 77% των συνολικών εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας. Οι διαρρήξεις και οι κλοπές μηχανοκίνητων οχημάτων είναι επίσης κοινές μορφές εγκλημάτων ιδιοκτησίας.

Υπήρξε κάποια διαμάχη σχετικά με τις πρόσφατες στατιστικές εγκληματικότητας της Φλόριντα. Σύμφωνα με επίσημες πηγές επιβολής του νόμου στη Φλόριντα , το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας στη Φλόριντα έπεσε σε χαμηλό 50 ετών το 2022.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι αρχές επιβολής του νόμου της πολιτείας έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά στην καταπολέμηση του εγκλήματος και ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι πιο ασφαλείς από ποτέ. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι αμφισβήτησαν αυτές τις στατιστικές εγκληματικότητας όταν αναφέρουν το πραγματικό ποσοστό εγκληματικότητας στη Φλόριντα.

Τόνισαν ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου  άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο μετρούσαν την εγκληματικότητα μεταξύ 2021 και 2022, γεγονός που παρέσυρε τα αναφερόμενα δεδομένα και ότι λίγο λιγότερο από το 50% των τοπικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου δεν είχαν υποβάλει καθόλου τα δεδομένα τους προτού η κρατική υπηρεσία υπολογίσει ότι το έγκλημα ήταν σε ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών.

Το έγκλημα της Φλόριντα μπορεί να μην είναι πραγματικά σε χαμηλό 50 ετών, αλλά είναι σαφές ότι η πολιτεία δεν είναι πολύ επικίνδυνη για τους επισκέπτες. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι μέτριο σε σύγκριση με τις εθνικές τάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και μερικές φορές ακόμη χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο.

Θα πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις κοινής λογικής στη Φλόριντα, με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε οπουδήποτε αλλού, αλλά δεν χρειάζεται να είστε συνεχώς σε επιφυλακή.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το ποσοστό εγκληματικότητας στη Φλόριντα τείνει να είναι υψηλότερο σε φτωχές περιοχές μακριά από τουριστικά σημεία. Η επιβολή του νόμου τείνει να συγκεντρώνεται περισσότερο σε μέρη όπου έρχονται επισκέπτες.

Μικροκλοπή

Όπως σε κάθε άλλο τουριστικό προορισμό σε όλο τον κόσμο, είναι πιθανό να συναντήσει περιστατικά μικροκλοπών στη Φλόριντα. Οι κλέφτες λειτουργούν σε οποιοδήποτε μέρος όπου υπάρχουν μεγάλα πλήθη ανθρώπων που παρέχουν κάλυψη για πιθανή κλοπή να περάσει απαρατήρητη και όπου οι άνθρωποι αποσπώνται από δραστηριότητες όπως η περιήγηση στα αξιοθέατα.

Υπήρξαν περιστατικά πορτοφολάδων σε προορισμούς της Φλόριντα που είναι δημοφιλείς στους τουρίστες, όπως το Μαϊάμι  ή δημοφιλή μουσικά φεστιβάλ .

Η κλοπή είναι λιγότερο πρόβλημα στα θεματικά πάρκα, επειδή είναι αδύνατο να μπείτε χωρίς να πληρώσετε είσοδο, αλλά μπορεί να συμβεί σε χώρους στάθμευσης ή στο δρόμο προς τα πάρκα. Οι πορτοφολάδες μπορούν επίσης να λειτουργούν σε απρόβλεπτες τοποθεσίες, όπως παντοπωλεία.

Οι βασικές προφυλάξεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε να πέσετε θύμα κλοπής ενώ βρίσκεστε στη Φλόριντα. Όταν βρίσκεστε σε περιοχή με πολύ κόσμο, βεβαιωθείτε ότι τα υπάρχοντά σας βρίσκονται σε ασφαλή τοποθεσία.

Τοποθετήστε τα πορτοφόλια και τα τηλέφωνα σε χιαστί τσάντες, μπροστινές τσέπες ή πακέτα fanny. Ποτέ μην τα τοποθετείτε σε τσέπη στο πίσω μέρος του παντελονιού, σακίδιο πλάτης ή ανοιχτή τσάντα, όπου ένας κλέφτης μπορεί εύκολα να πάρει τα πράγματά σας χωρίς να το προσέξετε.

Οι περισσότερες κλοπές γίνονται από απροσεξία. Μην αφήνετε την τσάντα σας κάπου, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, ή μην αφήνετε τα πράγματά σας χωρίς επίβλεψη. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα μπορούσε να σε παρακολουθεί, ελπίζοντας να σε πιάσει σε μια στιγμή που δεν γνωρίζεις το περιβάλλον σου.

Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να αφήσετε τα περισσότερα από τα τιμαλφή σας στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας. Πάρτε μόνο αυτό που ξέρετε ότι θα χρειαστείτε για την ημέρα. Τα περισσότερα αξιόπιστα ξενοδοχεία στη Φλόριντα διαθέτουν ασφαλή χρηματοκιβώτια για τους επισκέπτες.

Προσβολή

Όπως πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, η Φλόριντα έχει πρόβλημα με το βίαιο έγκλημα. Υπάρχουν υψηλά ποσοστά βίας με όπλα στην πολιτεία, και πολλά βίαια εγκλήματα περιλαμβάνουν κάποιο είδος όπλου.

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα είναι η επίθεση, η οποία μπορεί επίσης να είναι το έγκλημα για το οποίο ανησυχείτε περισσότερο όταν επισκέπτεστε το κράτος. Ωστόσο, το βίαιο έγκλημα στη Φλόριντα σπάνια επηρεάζει τους επισκέπτες.

Σε ένα φυλλάδιο που έφτιαξε για τους πολίτες του που επισκέπτονται τη Φλόριντα, το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι το βίαιο έγκλημα σπάνια επηρεάζει τους επισκέπτες. Εάν η επίθεση είναι κάτι για το οποίο ανησυχείτε, ορισμένες προφυλάξεις κοινής λογικής μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

Αποφύγετε να ταξιδεύετε σε άγνωστες περιοχές πριν τις ερευνήσετε ή ελέγξετε με έναν ντόπιο εάν είναι ασφαλείς, ειδικά τη νύχτα. Το ποσοστό εγκληματικότητας στη Φλόριντα είναι συγκεντρωμένο σε ορισμένα μέρη της πολιτείας και στις περισσότερες δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, δεν είναι πιθανό να δεχθείτε επίθεση.

Οι διαφωνίες μπορεί μερικές φορές να κλιμακωθούν σε βίαιες συγκρούσεις, ειδικά όταν εμπλέκεται το ποτό. Προσέξτε την πρόσληψή σας ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε μια κατάσταση.

Αποφύγετε να παρασυρθείτε σε διαφωνίες σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα, καθώς αυτές μπορεί να γίνουν επικίνδυνες λόγω των υψηλών ποσοστών κατοχής όπλων. Τέλος, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Εάν μια κατάσταση φαίνεται επικίνδυνη, βρείτε πρώτα ένα ασφαλές μέρος για να φύγετε και μετά κάντε ερωτήσεις αργότερα.

Αποφυγή κακών περιοχών

Sean Pavone/Shutterstock

Οι πόλεις στη Φλόριντα με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας περιλαμβάνουν:

 • Παραλία Daytona
 • Οικία
 • Μελβούρνη
 • Πόλη του Παναμά
 • Gainesville

Με εξαίρεση την παραλία Daytona, οι περισσότερες από αυτές τις πόλεις δεν είναι δημοφιλείς προορισμοί για τους τουρίστες, επομένως είναι αρκετά εύκολο να τις αποφύγετε.

Η παραλία Daytona είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τις ανοιξιάτικες διακοπές και το έγκλημα που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της αύξησης του πληθυσμού κάθε χρόνο παραμορφώνει άδικα τα στατιστικά της εγκληματικότητας, σύμφωνα με τους ντόπιους . Ωστόσο, καλό είναι να είστε προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε την πόλη.

Το Μαϊάμι είναι η πιο δημοφιλής μεγάλη πόλη στη Φλόριντα για τους τουρίστες. Όπως κάθε μεγάλη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει ορισμένες περιοχές που έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας και οι τουρίστες πρέπει να τις αποφεύγουν. Αυτοί οι τομείς περιλαμβάνουν:

 • πόλη της ελευθερίας
 • Opa-Locka
 • Κέντρο του Μαϊάμι (μόνο τη νύχτα)
 • Λεωφόρος Biscayne

Ζητήστε από τους ντόπιους συμβουλές για το ποιες περιοχές είναι καλύτερο να αποφύγετε.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Photomika-com/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε τη Φλόριντα:

 • Η εγκληματικότητα είναι υψηλότερη κατά τις περιόδους αιχμής των τουριστών. Οι ανοιξιάτικες διακοπές είναι μια από τις πιο θορυβώδεις στιγμές στη Φλόριντα. Όχι μόνο αυξάνεται η εγκληματικότητα, αλλά μπορεί να μην είναι πολύ διασκεδαστικό αν δεν είστε φοιτητής στο διάλειμμα. Προσπαθήστε να χρονομετρήσετε το ταξίδι σας για άλλη περίοδο.
 • Να είστε προσεκτικοί στον ήλιο της Φλόριντα. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε άφθονο αντηλιακό όποτε είστε έξω. Μείνετε στη σκιά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό.
 • Φροντίστε να ακολουθείτε την ασφάλεια στην παραλία όταν πηγαίνετε για κολύμπι. Τηρείτε τις αναρτημένες προειδοποιήσεις, τα σήματα σημαιών και τις οδηγίες από ναυαγοσώστες. Αν πιαστείτε από ρεύμα, κολυμπήστε παράλληλα με την ακτή μέχρι να μπορέσετε να βγείτε από το ρεύμα.
 • Η Φλόριντα έχει κάποια επικίνδυνη άγρια ​​ζωή, συμπεριλαμβανομένων των αλιγάτορων. Μείνετε πάντα μακριά από άγρια ​​ζώα. Μην κολυμπάτε σε σκοτεινές περιοχές όπου μπορεί να κρύβονται αυτά τα ζώα.

Συχνές Ερωτήσεις

mTaira/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που κάνουν συχνά οι άνθρωποι πριν επισκεφτούν τη Φλόριντα:

Υπάρχει ταξιδιωτική προειδοποίηση για τη Φλόριντα;

Η Φλόριντα δεν υπόκειται σε ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, ορισμένες ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει για ταξίδια στην πολιτεία λόγω του κινδύνου αθέμιτων νόμων.

Είναι το Μαϊάμι ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη;

Είναι δυνατό να επισκεφθείτε το Μαϊάμι με ασφάλεια. Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι είναι πρώτα μια μεγάλη πόλη, δεύτερος ένας τουριστικός προορισμός και θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή από τυπικά προβλήματα της μεγάλης πόλης, όπως το έγκλημα.

Ποια είναι η πιο ασφαλής πόλη στη Φλόριντα;

Οι ασφαλέστερες πόλεις στη Φλόριντα είναι η Νάπολη, το West Palm Beach και το Weston. Πολλές μικρότερες πόλεις στη Φλόριντα έχουν αρκετά χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Είναι ασφαλές το Ορλάντο στη Φλόριντα;

Το Ορλάντο είναι μια από τις πιο ασφαλείς μεγάλες πόλεις της Φλόριντα και το ποσοστό εγκληματικότητας είναι κάτω από τον εθνικό μέσο όρο. Οι περιοχές κοντά στα θεματικά πάρκα, όπου τείνουν να συγκεντρώνονται οι τουρίστες, είναι μερικά από τα ασφαλέστερα μέρη της πόλης.

Μειώνεται ο τουρισμός στη Φλόριντα το 2023;

Ο τουρισμός προς τα μέσα του 2023 μειώθηκε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, αυτή η πτώση είναι όλη σχετική. Το 2022 ήταν έτος ρεκόρ για τον τουρισμό της Φλόριντα και οι αριθμοί τουρισμού εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλοί παρά την πτώση.

Λοιπόν, πρέπει να ταξιδέψετε στη Φλόριντα;

Η Φλόριντα είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός και είναι λογικό να πιστεύουμε ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν θα επισκέπτονταν την πολιτεία αν ήταν επικίνδυνη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να προσέξουν οι επισκέπτες είναι ο κίνδυνος φυσικών καταστροφών, γι’ αυτό αποφύγετε τα ταξίδια κατά την περίοδο των τυφώνων.

Εκτός από αυτό, παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή σας σε πολυσύχναστα μέρη και θα πρέπει να είστε ασφαλείς. Λοιπόν, με τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε και ένα σχετικά ασφαλές περιβάλλον, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας στη Φλόριντα σήμερα!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια