Είναι ασφαλές το Σικάγο

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στο Σικάγο; (Η γνώμη μας)

Η πόλη του Σικάγο είναι ένας προορισμός που πρέπει να δουν όσοι ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή για τους Αμερικανούς που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη χώρα τους. Δέχεται περίπου 55 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο — και μερικές φορές περισσότερους.

Οι επισκέπτες στο Σικάγο έχουν πολλά να δουν σε αυτή την πόλη, η οποία είναι πλούσια σε πολιτισμό. Το Σικάγο έχει μερικά από τα καλύτερα μουσεία και έργα τέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, από το Μουσείο Field και το Ινστιτούτο Τέχνης μέχρι το περίφημο Cloud Gate, με το παρατσούκλι the Bean.

Μπορούν επίσης να εξερευνήσουν το αστικό τοπίο ακολουθώντας το Riverwalk, να περάσουν από τις διαφορετικές γειτονιές των μεταναστών της πόλης και να παρακολουθήσουν μια παράσταση τη νύχτα — το Σικάγο είναι ένα από τα κέντρα μουσικής, θεάτρου και κωμωδίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν και σίγουρα υπάρχουν πολλά να δείτε, η πόλη τείνει να έχει κακή φήμη μεταξύ ορισμένων Αμερικανών, ειδικά εκείνων που παρακολουθούν στενά τις ειδήσεις. Λοιπόν, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Σικάγο; Εδώ είναι η άποψή μας

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στο Σικάγο;

Για έναν οδηγό με τίτλο Is Chicago Safe to Visit, μια φωτογραφία του Bean στο Millennium Park που απεικονίζεται με ένα πλήθος γύρω του και έναν γαλάζιο ουρανό από πάνω

Ναί. Το Σικάγο είναι πραγματικά πολύ ασφαλές για επίσκεψη! Όταν υπολογίζετε τον πληθυσμό, το ποσοστό εγκληματικότητας του Σικάγο είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο.

Εκτός από μερικές γειτονιές των οποίων τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας παραμορφώνουν τα στατιστικά στοιχεία για ολόκληρη την πόλη, είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε κίνδυνο στο Σικάγο, εφόσον λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις για να προστατευθείτε.

Έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση;

Προστατέψτε τον εαυτό σας από απροσδόκητες διακοπές.

Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση όταν κάνετε κράτηση αφού κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους μας.

Ακόμη και τα επίσημα τουριστικά αξιοθέατα, όπως το Chicago Skydeck , τείνουν να περιλαμβάνουν μια σελίδα που ενημερώνει τους επισκέπτες ότι το κέντρο του Σικάγο είναι ασφαλές για επίσκεψη. Ενώ μικρά περιστατικά όπως κλοπή μπορεί να συμβούν, αποτρέπονται εύκολα.

Η λαϊκή αντίληψη της πόλης είναι αρκετά διαφορετική. Πολλοί ερωτηθέντες σε όλη την Αμερική αντιλαμβάνονται το Σικάγο ως μια αρκετά επικίνδυνη πόλη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallup , η πόλη επιλέχθηκε ως η 2η πιο επικίνδυνη πόλη της χώρας.

Ωστόσο, αυτή η αντίληψη βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε στερεότυπα, όχι στην πραγματικότητα (η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν είχε καν επισκεφτεί ποτέ το Σικάγο). Οι New York Times δημοσίευσαν μια ανάλυση για να καταλάβουν γιατί οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το Σικάγο ως πιο επικίνδυνο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Συχνά, αυτή η αντίληψη καθοδηγείται από την πολιτική, καθώς η φιλελεύθερη πόλη του Σικάγο γίνεται συχνά στόχος συντηρητικών πολιτικών σε εθνικό επίπεδο και η αρνητικότητα που τείνει να έχει η κάλυψη του εγκλήματος σε εθνικό επίπεδο.

Τούτου λεχθέντος, είναι αλήθεια ότι το Σικάγο, όπως και κάθε μεγάλη πόλη, βιώνει εγκλήματα. Τα κοινά εγκλήματα που συμβαίνουν στην πόλη περιλαμβάνουν:

 • Κλοπή
 • Ληστεία
 • Προσβολή
 • Βία που σχετίζεται με συμμορίες
 • Ανθρωποκτονία

Ωστόσο, αυτού του είδους τα προβλήματα εμφανίζονται σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Σικάγο είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο όταν προσαρμόζεται ως ποσοστό ανά 100.000 άτομα, σύμφωνα με το US News & World Report.

Ακόμη πιο σημαντικό από την προετοιμασία για το έγκλημα είναι η προετοιμασία για τον άγριο καιρό του Σικάγο. Ένα παρατσούκλι που σίγουρα αξίζει στην πόλη είναι «Η πόλη των ανέμων». Οι χειμώνες είναι μεγάλοι και τυφλά κρύοι, ειδικά χάρη στον απότομο άνεμο που φυσά από τη λίμνη Μίσιγκαν.

Βεβαιωθείτε ότι εάν επισκέπτεστε το χειμώνα (που διαρκεί στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές της άνοιξης), προετοιμάζεστε ανάλογα.

Το Πανεπιστήμιο του Σικάγο έχει στον ιστότοπό του συμβουλές για την επιβίωση του χειμώνα, οι οποίες προορίζονται για φοιτητές εκτός πόλης αλλά είναι χρήσιμες και για τους τουρίστες. Αυτές οι συμβουλές περιλαμβάνουν:

 • Φορώντας ζεστά στρώματα, συμπεριλαμβανομένων των θερμικών εσωρούχων.
 • Επένδυση σε αδιάβροχα παπούτσια λόγω του συχνού χιονιού στο Σικάγο.
 • Ενυδάτωση του δέρματος, καθώς ο χειμερινός αέρας του Σικάγο είναι αρκετά ξηρός.
 • Έχοντας κατά νου την ψύχρα του ανέμου – όταν βγαίνετε έξω, πιθανότατα θα αισθανθείτε πιο κρύο από ότι λέει στο θερμόμετρο λόγω του ανέμου που φυσάει από τη λίμνη.

Έγκλημα στο Σικάγο

Φωτογραφία που τραβήχτηκε μια ζοφερή μέρα στο θέατρο του Σικάγο με ανθρώπους να περπατούν στο Loop για να καταδειχθεί ότι το Σικάγο είναι ασφαλές για επίσκεψη

Το έγκλημα είναι ένα από τα κύρια προβλήματα για τους ανθρώπους που επισκέπτονται το Σικάγο. Η επικίνδυνη φήμη της πόλης βασίζεται στο υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Το αστυνομικό τμήμα του Σικάγο προσφέρει μια ανάλυση των στατιστικών στοιχείων για την εγκληματικότητα στην πόλη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πιο συχνό έγκλημα το 2023 ήταν η κλοπή αυτοκινήτων, που αποτελεί περίπου το 38% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν. Το επόμενο πιο συχνό έγκλημα είναι η τακτική κλοπή, η οποία αποτελεί περίπου το 27% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν.

Αυτό σημαίνει ότι πάνω από τα μισά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο Σικάγο είναι μη βίαια εγκλήματα ιδιοκτησίας. Όσον αφορά το βίαιο έγκλημα, το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα το 2023 ήταν η ληστεία, που αποτελούσε το 14% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν, ακολουθούμενη από την επίθεση, που αποτελούσε το 8% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν.

Οι ανθρωποκτονίες αποτελούν μόνο το 0,8% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Σικάγο. Τα περισσότερα βίαια περιστατικά που συμβαίνουν σχετίζονται με συμμορίες. Το Σικάγο έχει μεγάλο πρόβλημα με τη βία των συμμοριών, την οποία η κυβέρνηση της πόλης και οι ντόπιοι εξακολουθούν να προσπαθούν σκληρά να καταπολεμήσουν.

Ωστόσο, οι συμμορίες είναι συγκεντρωμένες σε φτωχές, παραμελημένες γειτονιές και σπάνια μπαίνουν στο κέντρο της πόλης ή στοχεύουν τουρίστες. Τα καλά νέα είναι ότι η βίαιη εγκληματικότητα στην πόλη μειώνεται.

Τόσο οι ανθρωποκτονίες όσο και τα περιστατικά πυροβολισμών έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η εγκληματικότητα συνολικά παρουσιάζει πτωτική τάση παρά την αύξηση μετά την πανδημία το 2022 και το 2023.

Η εγκληματικότητα όντως αυξήθηκε το 2023 σε σύγκριση με το 2022, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης οφείλεται στο άλμα στις κλοπές μηχανοκίνητων οχημάτων, οι οποίες υπερδιπλασιάστηκαν το 2023 και όχι στην αύξηση του βίαιου εγκλήματος.

Η σύγκριση του Σικάγο με άλλες μεγάλες πόλεις σε εθνικό επίπεδο το βάζει ακόμη περισσότερο σε προοπτική. Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας  είναι χαμηλότερο από αυτό πολλών άλλων πόλεων της Μεσοδυτικής, συμπεριλαμβανομένων του Σεντ Λούις, του Μιλγουόκι και του Κλίβελαντ.

Αυτό σημαίνει για εσάς ως τουρίστα ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως γίνετε θύμα εγκλήματος στο Σικάγο, ειδικά όχι θύμα βίαιου εγκλήματος, καθώς στατιστικά, είστε στην πραγματικότητα αρκετά ασφαλείς!

Φυσικά, τα στατιστικά στοιχεία δεν αποτελούν προστασία στους δρόμους, οπότε φροντίστε να χρησιμοποιείτε την κοινή λογική κατά την εξερεύνηση της πόλης. Με μερικές βασικές προφυλάξεις, θα πρέπει να επιστρέψετε στο σπίτι σώοι και αβλαβείς.

Κλοπή

Παρ’ όλη την προσοχή που τραβάει τα πρωτοσέλιδα σχετικά με το βίαιο έγκλημα στο Σικάγο, το έγκλημα που είναι πιο πιθανό να βιώσετε είναι η κλοπή. Η κλοπή είναι συνηθισμένη στις μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπου οι κλέφτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πλήθη ως κάλυψη για τις παράνομες δραστηριότητές τους. Το Σικάγο δεν είναι διαφορετικό.

Οι τουρίστες τείνουν να πέφτουν θύματα από κλέφτες για ορισμένους λόγους. Το ένα είναι ότι οι τουρίστες τείνουν να έχουν λιγότερους έξυπνους δρόμους από τους ντόπιους, ειδικά εκείνοι που προέρχονται από πόλεις που είναι μικρότερες από το Σικάγο και μπορεί να μην είναι συνηθισμένοι στο πλήθος και την κίνηση των πεζών.

Ένα άλλο είναι ότι οι άνθρωποι τείνουν να αποσπώνται από τα αξιοθέατα και είναι απρόσεκτοι με τα τιμαλφή τους. Οι βασικές προφυλάξεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε να πέσετε θύμα κλοπής κατά την περιήγηση στα αξιοθέατα.

Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές:

 • Φορέστε την τσάντα σας με ασφάλεια καθώς ταξιδεύετε στην πόλη. Φορέστε σακίδια στο μπροστινό σας μέρος σε πολυσύχναστες περιοχές ή αποφύγετε τα εντελώς. Αντί για μια μεγάλη τσάντα σχεδιαστή, επενδύστε σε μια ασφαλή τσάντα χιαστί.
 • Μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας υπερβολικά δημόσια. Όχι μόνο παρέχει στόχο για τους κλέφτες, αλλά σηματοδοτεί επίσης ότι μπορεί να χαθείτε και να αποσπαστείτε.
 • Διώξτε τους ανθρώπους που έρχονται κοντά σας, όπως εκείνους που ζητούν φιλανθρωπικές δωρεές ή προσφέρουν «δωρεάν» CD. Συχνά είναι απατεώνες ή συνεργάζονται με κλέφτες.
 • Τοποθετείτε πάντα τα τιμαλφή σας σε ασφαλές μέρος, όπως μια εσωτερική τσέπη για το σακίδιο, μια τσάντα με φερμουάρ ή μια μπροστινή τσέπη παντελονιού.

Κλοπή Μηχανοκίνητου Οχήματος

Το 2023, η κλοπή αυτοκινήτων ήταν η μεγαλύτερη κατηγορία εγκλημάτων που διαπράχθηκε στο Σικάγο. Ήταν επίσης το ταχύτερα αναπτυσσόμενο έγκλημα, διπλασιασμένο σε σύγκριση με το 2022.

Σύμφωνα με την αστυνομία , η αύξηση των κλοπών είναι μέρος ενός κύματος εγκληματικότητας σε εθνικό επίπεδο που στοχεύει ορισμένες μάρκες, συγκεκριμένα οχήματα Hyundai και Kia, αφού ένα κατασκευαστικό ελάττωμα έκανε ευκολότερη την κλοπή τους. Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα μοναδικό στο Σικάγο, αλλά ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα.

 Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την κλοπή του αυτοκινήτου σας είναι να μην φέρετε το αυτοκίνητό σας στο Σικάγο εξαρχής. Εάν μπορείτε, πετάξτε ή πάρτε το τρένο στην πόλη.

Η πόλη διαθέτει εξαιρετικές δημόσιες συγκοινωνίες και τα περισσότερα αξιοθέατα είναι συγκεντρωμένα στο συμπαγές κέντρο της, καθιστώντας εύκολη την εξερεύνηση με τα πόδια. Επιπλέον, το να μην φέρετε αυτοκίνητο σας γλιτώνει από την ταλαιπωρία της πλοήγησης στην κυκλοφορία και της στάθμευσης.

Εάν πρέπει να φέρετε το αυτοκίνητό σας, να προσέχετε πού σταθμεύετε, καθώς οι περισσότερες κλοπές συμβαίνουν όταν τα αυτοκίνητα μένουν αφύλακτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν ασφαλή γκαράζ στάθμευσης ή χώρους όπου μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας με περισσότερη ησυχία.

Ρωτήστε το κατάλυμά σας σχετικά με τις επιλογές στάθμευσης πριν το κάνετε κράτηση. Βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε κανένα αντικείμενο χωρίς επίβλεψη στο αυτοκίνητό σας.

Οι περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων στο Σικάγο είναι σπασμωδικές και αρπαγές. Οι κλέφτες θα σπάσουν τα παράθυρα για να πάρουν τα πράγματά σας, ακόμα και μικρά πράγματα, όπως μικρά ποσά σε μετρητά, και στη συνέχεια θα πάρουν ολόκληρο το αυτοκίνητο ενώ βρίσκονται σε αυτό.

Αποφυγή κακών περιοχών

Σιδηροδρομική γραμμή που διασχίζει ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του Σικάγο, το Southside

Η εγκληματικότητα στο Σικάγο είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένη σε ορισμένες περιοχές. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε ασφαλείς είναι να αποφύγετε μέρη της πόλης με υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας. Οι επικίνδυνες γειτονιές τείνουν να βρίσκονται στη West Side και τη South Side του Σικάγο, ενώ το κέντρο της πόλης και η North Side είναι αρκετά ασφαλή.

Μερικές γειτονιές που πρέπει να αποφύγετε περιλαμβάνουν:

 • Όστιν
 • Garfield Park
 • Washington Park
 • Englewood
 • North Lawndale
 • Νότια Ακτή
 • Ρίβερντεϊλ
 • Νότιο Σικάγο

Ζητήστε συμβουλές από τους ντόπιους εάν θέλετε να εξερευνήσετε περιοχές εκτός των συνηθισμένων τουριστικών κέντρων.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Διασταύρωση Rush και Cedar που απεικονίζεται για έναν οδηγό με τίτλο Is Chicago Safe to Visit με ταξί στη μέση του δρόμου και αυτοκίνητα εκατέρωθεν του δρόμου

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε το Σικάγο:

 • Επανεξετάστε την χειμερινή σας επίσκεψη. Ο χειμώνας του Σικάγο αξίζει να αναφερθεί δύο φορές σε αυτόν τον οδηγό. Ο κρύος καιρός εδώ μπορεί να γίνει πολύ δυσάρεστος, επομένως είναι καλύτερα να προγραμματίσετε εκ νέου το ταξίδι σας για μια στιγμή που θα μπορείτε πραγματικά να εξερευνήσετε.
 • Μην αποκαλείτε την πόλη «Τσιράκ» και μην συνεχίσετε για το πόσο επικίνδυνη είναι. Οι ντόπιοι προσβάλλονται από αυτό το στερεότυπο, ειδικά επειδή πολλοί συμμετέχουν σε τοπικές πρωτοβουλίες κατά της βίας ή αντιλαμβάνονται αυτό το στερεότυπο ως βασισμένο σε προκαταλήψεις. Είναι καλό να ζητάτε συμβουλές σχετικά με το πού να πάτε με ασφάλεια, αλλά μην αναφέρετε πόσο επικίνδυνο πιστεύετε ότι είναι το Σικάγο σε κάθε συζήτηση.
 • Προσέξτε ποια ταξί παίρνετε. Μερικοί οδηγοί παρουσιάζονται ως ταξί και στη συνέχεια υπερχρεώνουν τους τουρίστες. Στο αεροδρόμιο, παίρνετε ταξί μόνο από την επίσημη στάση ταξί ή χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή μεταφοράς. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρησιμοποιήστε το σύστημα τρένων του Σικάγο, το οποίο είναι ολοκληρωμένο.
 • Μείνετε σε εγρήγορση ενώ βρίσκεστε στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μην ακούτε μουσική πολύ δυνατά και μην αποκοιμηθείτε, καθώς οι κλέφτες συχνά εκμεταλλεύονται τους περισπασμούς των ανθρώπων. Κρατήστε τα τιμαλφή σας, ειδικά όταν το σύστημα είναι γεμάτο, καθώς τότε οι κλέφτες τείνουν να εκμεταλλεύονται περισσότερο τους ανθρώπους.

Συχνές Ερωτήσεις

Νύχτα στη λεωφόρο Michigan που απεικονίζεται με έναν σκούρο μπλε ουρανό από πάνω

Ακολουθούν ορισμένες κοινές ερωτήσεις που μπορεί να θέλουν να απαντηθούν οι άνθρωποι πριν επισκεφτούν το Σικάγο:

Είναι ασφαλές να περπατάς στο Σικάγο τη νύχτα;

Το κέντρο του Σικάγο είναι αρκετά ασφαλές για περπάτημα τη νύχτα, ειδικά σε μεγάλους δρόμους που έχουν πολλούς άλλους ανθρώπους τριγύρω. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να μείνετε μακριά από ερημικούς παράδρομους και ορισμένες γειτονιές με λιγότερο από αστρική φήμη ασφάλειας.

Είναι το Σικάγο ένα καλό μέρος για επίσκεψη;

Το Σικάγο είναι απολύτως ένα καλό μέρος για να επισκεφθείτε. Η πόλη είναι ένα κέντρο πολιτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει μια ακμάζουσα νυχτερινή ζωή, καταστήματα, τέχνες και μουσική σκηνή.

Είναι ακριβό το Σικάγο ως τουρίστας;

Θα πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα για να επισκεφθείτε το Σικάγο επειδή είναι μια αρκετά ακριβή πόλη. Το κόστος της διατροφής και της διαμονής μόνο είναι αρκετά υψηλό. Μπορείτε να προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας με κάποιους τρόπους, όπως με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί για τα ταξί.

Είναι ασφαλές το Chicago Blue Line;

Η Blue Line του Σικάγο είναι μία από τις σημαντικότερες γραμμές δημόσιας συγκοινωνίας της πόλης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι αρκετά ασφαλές και καλά αστυνομευμένο, αλλά τη νύχτα, θα πρέπει να αποφύγετε να πάρετε μόνοι σας οποιαδήποτε από τις γραμμές δημόσιας συγκοινωνίας του Σικάγο.

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο στο Σικάγο;

Το να παραμένετε σε εγρήγορση και να μην είστε απρόσεκτοι με τα τιμαλφή σας συμβάλλει πολύ στην αποφυγή του κινδύνου στο Σικάγο. Θέλετε επίσης να προσέχετε ποια σημεία της πόλης επισκέπτεστε.

Λοιπόν, πρέπει να ταξιδέψετε στο Σικάγο;

Το Σικάγο δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο νομίζουν πολλοί. Ενώ υπάρχει εγκληματικότητα στην πόλη, μπορείτε να αποφύγετε τα περισσότερα επικίνδυνα περιστατικά με βασικές προφυλάξεις.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και ένα σχετικά ασφαλές περιβάλλον, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι μας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Σικάγο. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια