Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Ελ Πάσο το 2023; (Η γνώμη μας)

Η πόλη του Ελ Πάσο στο Τέξας είναι δημοφιλής στους επισκέπτες της πολιτείας Lone Star που θέλουν να πάρουν μια γεύση από το αυθεντικό Τέξας. Κάθε χρόνο, πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την πόλη, άλλοι για επαγγελματικά συνέδρια και άλλοι για περιήγηση στα αξιοθέατα.

Οι ιστορικοί δεσμοί του Ελ Πάσο με την Άγρια Δύση καθώς και η ξεχωριστή μεξικάνικη κουλτούρα του (η πόλη βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα) το καθιστούν μοναδικό προορισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μπορείτε να επισκεφτείτε όμορφα ιστορικά κτίρια όπως το Θέατρο Plaza και το Hotel Paso del Norte ή να εξερευνήσετε το Mission Trail για να ρίξετε μια ματιά στην πολυπολιτισμική ιστορία του Ελ Πάσο. Το σύγχρονο Ελ Πάσο είναι μια ζωντανή πόλη με εξαιρετική καλλιτεχνική σκηνή, την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε στην περιοχή τεχνών Las Plazas και εξαιρετικό μεξικάνικο φαγητό.

Αλλά ενώ κάποιοι θεωρούν ότι αυτό είναι ένα κρυμμένο στολίδι, άλλοι πιστεύουν ότι η πόλη είναι επικίνδυνη. Λοιπόν, είναι ασφαλές για επίσκεψη το Ελ Πάσο; Εδώ είναι η άποψή μας.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Ελ Πάσο το 2023;

Προσεγμένη θέα ενός τραμ που κατεβαίνει στο δρόμο στο κέντρο του Ελ Πάσο για έναν οδηγό σχετικά με το εάν η πόλη είναι ασφαλής για επίσκεψη

Ελ Πάσο, Τέξας, ΗΠΑ – 8 Μαρτίου 2023: Ένα αυτοκίνητο του δρόμου El Paso φτάνει στη στάση του Δημαρχείου στο κέντρο της πόλης/Bill Chizek/Shutterstock

Ναί. Το Ελ Πάσο είναι γενικά ασφαλές για επίσκεψη. Η πόλη έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στη χώρα σε σύγκριση με τις μεγάλες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρόλο που μπορεί να συμβούν επικίνδυνα περιστατικά και υπάρχουν ορισμένα σημεία της πόλης που πρέπει να αποφύγετε για τη δική σας ασφάλεια, είναι γενικά ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε.

Έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση;

Προστατέψτε τον εαυτό σας από απροσδόκητες διακοπές.

Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση όταν κάνετε κράτηση αφού κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους μας.

Το Ελ Πάσο είναι μια συνοριακή πόλη, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα σύνορα του Σιουδάδ Χουάρες. Αυτή η τοποθεσία κάνει πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν ότι το Ελ Πάσο είναι επικίνδυνο. Πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του Ντόναλντ Τραμπ, ανέφεραν το Ελ Πάσο ως παράδειγμα πόλης που είναι επικίνδυνη ή επικίνδυνη στο παρελθόν λόγω της εγγύτητάς της στα σύνορα.

Ωστόσο, το Ελ Πάσο είναι πολύ ασφαλές τα τελευταία 30 χρόνια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της The Washington Post , το Ελ Πάσο είχε το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας μεταξύ των μεγάλων πόλεων των Ηνωμένων Πολιτειών το 2005, το 2006 και το 2007 και συνεχίζει αυτή την τάση ασφάλειας μέχρι σήμερα.

Όπως κάθε άλλη μεγάλη πόλη, το Ελ Πάσο έχει προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος. Τα κοινά εγκλήματα στο Ελ Πάσο περιλαμβάνουν:

 • Κλοπή
 • Ληστεία
 • Προσβολή
 • Αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά

Ωστόσο, το ποσοστό των διαφορετικών εγκλημάτων είναι χαμηλό στο Ελ Πάσο. Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Οι επισκέπτες σπάνια επηρεάζονται από το έγκλημα, ειδικά όχι οι επισκέπτες που λαμβάνουν προφυλάξεις κοινής λογικής για να προστατευτούν.

Πολλοί άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες συνδέουν το Ελ Πάσο με μια φρικτή πρόσφατη τραγωδία, τον μαζικό πυροβολισμό σε ένα Walmart το 2019  που σκότωσε 23 άτομα. Ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την επίθεσή του με ρατσιστικά κίνητρα, η οποία είχε σκόπιμα στόχο τη μεγάλη ισπανόφωνη κοινότητα της πόλης.

Δυστυχώς, οι μαζικοί πυροβολισμοί δεν είναι μοναδικοί στο Ελ Πάσο. Η καναδική κυβέρνηση αναφέρει ακόμη και τον κίνδυνο μαζικών πυροβολισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες στην ταξιδιωτική της συμβουλή για πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τη γειτονική χώρα.

Οπουδήποτε κι αν πάτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει κίνδυνος να βρεθείτε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Μαζικοί πυροβολισμοί δεν είναι πιο πιθανοί στο Ελ Πάσο από ό,τι σε πολλά άλλα μέρη του έθνους.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι παραμένετε σε εγρήγορση σε περιοχές με συνωστισμό και ακολουθείτε τυχόν ειδοποιήσεις της αστυνομίας για πιθανές επικίνδυνες καταστάσεις. Το Ελ Πάσο κινδυνεύει επίσης από φυσικές καταστροφές.

Το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ελ Πάσο , στη σελίδα ασφάλειας για φοιτητές, παραθέτει πιθανές απειλές, όπως:

 • Σοβαρές καταιγίδες
 • Αστραπιαία πλημμύρα
 • Ανεμοστρόβιλοι

Αν και υπάρχει κάποιος κίνδυνος ανεμοστρόβιλων στο Ελ Πάσο, η πόλη δεν βρίσκεται επίσημα στο Tornado Alley και δεν έχει καταστραφεί από ανεμοστρόβιλους πρόσφατα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τον καιρό ενώ σχεδιάζετε το ταξίδι σας, φέρνετε τα κατάλληλα ρούχα και βρίσκεστε καταφύγιο εάν υπάρχει συναγερμός για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Έγκλημα στο Ελ Πάσο

Φωτογραφία του ήλιου που λάμπει μέσα από την κατά τα άλλα σκοτεινή περιοχή στο κέντρο της πόλης στη διασταύρωση των λεωφόρων Texas Ave και Mesa Street για μια ανάρτηση με τίτλο Is El Paso Safe to Visit

Ελ Πάσο, Τέξας, ΗΠΑ – 15 Ιουνίου 2022: Ο ήλιος ανατέλλει στη διασταύρωση της λεωφόρου Texas και της οδού Mesa, που περιβάλλεται από τα κλειστά καταστήματα στο κέντρο της πόλης/Bill Chizek/Shutterstock

Το έγκλημα είναι ένα από τα κύρια προβλήματα για τους ανθρώπους που επισκέπτονται το Ελ Πάσο. Οι μεγάλες πόλεις τείνουν να έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας και το Ελ Πάσο είναι μια πόλη με περισσότερους από 600.000 κατοίκους. Τα καλά νέα είναι ότι το Ελ Πάσο έχει ποσοστό εγκληματικότητας κάτω του μέσου όρου, τόσο για τον εθνικό μέσο όρο όσο και σε σύγκριση με πόλεις του μεγέθους του.

Έχει πολύ χαμηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας 313,4 περιστατικών ανά 100.000 άτομα και 3,2 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 άτομα, που είναι ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά για πόλεις άνω των 500.000 κατοίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με στοιχεία του FBI , τα εγκλήματα ιδιοκτησίας αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Ελ Πάσο, στο 81% του συνόλου των εγκλημάτων. Η κλοπή είναι η πιο κοινή κατηγορία εγκλήματος συνολικά, καθώς αποτελεί περίπου το 66% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράττονται στην πόλη.

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα είναι η επίθεση, η οποία αποτελεί περίπου το 13,5% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν. Η εγγύτητα των συνόρων επηρεάζει κάπως την εγκληματικότητα στο Ελ Πάσο (με τον ίδιο τρόπο που κάθε σύνορο σε όλο τον κόσμο τείνει να ενθαρρύνει την παράνομη συμπεριφορά).

Υπάρχουν ορισμένα αδικήματα διακίνησης ναρκωτικών στην πόλη, αλλά τα ποσοστά εγκληματικότητας συνολικά είναι πολύ χαμηλά. Τα σύνορα σημαίνουν επίσης ότι το Ελ Πάσο έχει πολλούς υπαλλήλους επιβολής του νόμου παρόντες, γεγονός που χρησιμεύει ως αποτρεπτικός παράγοντας για ενδεχόμενο έγκλημα.

Το συνήθως χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας σημαίνει ότι μπαίνει συχνά στις λίστες με τις πιο βιώσιμες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η λίστα των US News & World Report με τα καλύτερα μέρη για συνταξιοδότηση  στη χώρα. Αν είναι αρκετά ασφαλές για να ζεις, τότε είναι αρκετά ασφαλές για να το επισκεφτείς.

Κλοπή

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, το πιο κοινό έγκλημα στο Ελ Πάσο είναι η κλοπή. Οι περισσότερες κλοπές που συμβαίνουν στο Ελ Πάσο δεν επηρεάζουν πραγματικά τους επισκέπτες, αλλά τις επιχειρήσεις — για παράδειγμα, οι κλοπές καταστημάτων είναι αρκετά συνηθισμένες.

Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να αντιμετωπίσετε κλοπές ευκαιριών στο Ελ Πάσο, όπως πορτοφολάδες και διαρρήξεις οχημάτων. Οι κλοπές αυτού του είδους είναι αρκετά σπάνιες και σίγουρα όχι τόσο συνηθισμένες όσο σε άλλες, μεγαλύτερες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να διατηρείτε κάποια μορφή ελέγχου στα τιμαλφή σας καθώς βρίσκεστε έξω. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε πολυσύχναστες περιοχές που έχουν μεγάλη κίνηση με τα πόδια και τουρίστες, όπως ο ζωολογικός κήπος του Ελ Πάσο ή τα σύνορα των πεζών.

Βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε ποτέ τις τσάντες ή τα τιμαλφή σας, όπως πορτοφόλι, χωρίς επίβλεψη. Τα περισσότερα εγκλήματα στο Ελ Πάσο είναι εγκλήματα ευκαιρίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι κλέφτες απλώς αναζητούν μια γρήγορη ευκαιρία για να κερδίσουν χρήματα και να επωφεληθούν από ένα κλάσμα του δευτερολέπτου απροσεξίας.

Εάν δεν αφήσετε ποτέ τα τιμαλφή σας χωρίς επίβλεψη, δεν θα δώσετε σε έναν πιθανό κλέφτη αυτό το παράθυρο ευκαιρίας. Μια άλλη μορφή μικροκλοπής που μπορεί να συναντήσετε είναι η κλοπή από οχήματα.

Το Ελ Πάσο είναι μια πόλη που επικεντρώνεται στο αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν οχήματα για να μετακινηθούν. Αυτό παρέχει την ευκαιρία στους κλέφτες να στοχοποιήσουν αυτοκίνητα. Εάν αποφασίσετε να νοικιάσετε ή να οδηγήσετε το δικό σας αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει προφυλάξεις για να προστατεύσετε τα υπάρχοντά σας στο όχημά σας.

Μην αφήνετε υπάρχοντα ενόψει κάποιου που περνάει. Αποθηκεύστε όλες τις τσάντες, συμπεριλαμβανομένων των σακουλών για ψώνια, στο πορτ-μπαγκάζ και άλλα αντικείμενα, όπως χαλαρή αλλαγή στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Ποτέ μην αφήνετε το πορτοφόλι ή το πορτοφόλι σας στο αυτοκίνητό σας χωρίς επίβλεψη, ακόμα και όταν απλώς αντλείτε βενζίνη.

Προσβολή

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα στο Ελ Πάσο είναι η επίθεση. Αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία των βίαιων εγκλημάτων που διαπράττονται στην πόλη. Οι περισσότερες επιθέσεις, όπως και αλλού στη χώρα, δεν γίνονται τυχαία.

Αντίθετα, είναι συνήθως κλιμάκωση διαφωνιών μεταξύ ανθρώπων που τουλάχιστον έχουν κάποια παροδική γνωριμία μεταξύ τους. Ως τουρίστας ή επισκέπτης, ο κίνδυνος επίθεσης είναι πολύ χαμηλός.

Μπορούν να συμβούν τυχαίες επιθέσεις, αν και είναι σπάνιες, γι’ αυτό λάβετε κάποιες προφυλάξεις για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση. Ένα σημαντικό βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφύγετε να περπατάτε σε επικίνδυνες γειτονιές, ειδικά μετά το σκοτάδι.

Τα περισσότερα εγκλήματα συμβαίνουν τη νύχτα, επομένως περιορίστε τις νυχτερινές σας μετακινήσεις σε γειτονιές που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλείς και καλά φωτισμένες περιοχές όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι τριγύρω. Ορισμένες επιθέσεις συμβαίνουν ως αποτέλεσμα διαφωνιών σε κατάσταση μέθης.

Βεβαιωθείτε ότι διαχειρίζεστε την κατανάλωση αλκοόλ ενώ βρίσκεστε στο Ελ Πάσο, έτσι ώστε τα αντανακλαστικά και τα ένστικτά σας να είναι ακόμα έντονα, ακόμα και όταν απολαμβάνετε. Εάν μια κατάσταση φαίνεται ότι μπορεί να κλιμακωθεί, φύγετε από εκεί.

Αποφυγή κακών περιοχών

Εναέρια εικόνα της γέφυρας του ποταμού Ρίο Γκράντε μεταξύ Ελ Πάσο και Χουάρες για έναν οδηγό για το εάν το Ελ Πάσο είναι ασφαλές ή όχι για επίσκεψη

Frontpage/Shutterstock

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε άλλο μέρος σε όλο τον κόσμο, το Ελ Πάσο έχει κάποιες κακές γειτονιές. Η αποφυγή αυτών των περιοχών μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο να σας συμβεί κάτι κακό. Οι περισσότερες από αυτές τις γειτονιές είναι φτωχές κατοικημένες γειτονιές χωρίς να δεις πολλά για έναν τουρίστα ούτως ή άλλως.

Οι κάτοικοι λένε ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί στις ακόλουθες γειτονιές του Ελ Πάσο:

 • Η Δεύτερη Γειτονιά
 • Σύνορα
 • Τα εδάφη

Γενικά, η ανατολική πλευρά του Ελ Πάσο τείνει να είναι φτωχότερη και έχει υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας από τη δυτική. Το κέντρο του Ελ Πάσο έχει πολλά αξιοθέατα, αλλά έχει επίσης ποσοστό εγκληματικότητας πάνω από το μέσο όρο σε σύγκριση με την υπόλοιπη πόλη. Μπορεί να γίνει λίγο πρόχειρο, ειδικά τη νύχτα.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Φωτογραφία ενός λεωφορείου και ανθρώπων που σκέφτονται στο Cuidad Juarez, που απεικονίζεται για έναν οδηγό σχετικά με το εάν το Ελ Πάσο είναι ασφαλές για επίσκεψη

ΧΟΥΑΡΕΣ ΣΙΤΙ – ΦΕΒΡ. 27: Πολυσύχναστη διασταύρωση Avenida 16 de Septiembre και 2nd Calle Ugarte στο κέντρο της πόλης Ciudad Juarez τον Φεβ. 27, 2009/Frontpage/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε το Ελ Πάσο:

 • Να είστε προσεκτικοί όταν οδηγείτε στο Ελ Πάσο. Τα αυτοκίνητα είναι ο προτιμώμενος τρόπος μετακίνησης στην πόλη, αλλά στους Τεξανούς αρέσει να αστειεύονται ότι οι ντόπιοι είναι πολύ φτωχοί οδηγοί. Εάν αποφασίσετε να διασχίσετε το Ελ Πάσο, φροντίστε να είστε προσεκτικοί.
 • Προετοιμαστείτε για τη ζέστη. Το Ελ Πάσο βρίσκεται στην έρημο και μπορεί να κάνει πολύ ζέστη, ειδικά το καλοκαίρι. Υπάρχει λόγος που δεν θα δείτε τόσους πολλούς ανθρώπους να περπατούν! Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους το πιο ζεστό μέρος της ημέρας. Εάν πρέπει να βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, φροντίστε να ενυδατώνεστε τακτικά και να εφαρμόζετε αντηλιακό.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε τον Χουάρες. Ο Χουάρες, λίγο πάνω από τα σύνορα με το Μεξικό, είναι ένα δημοφιλές ημερήσιο ταξίδι από το Ελ Πάσο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι αρκετά ασφαλές να επισκεφθείτε την κεντρική επιχειρηματική περιοχή του Χουάρες, αλλά η πόλη έχει πολύ υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και δεν συνιστάται να περιπλανηθείτε μόνοι σας τη νύχτα.

Συχνές Ερωτήσεις

Υπέροχη εναέρια θέα στο Ελ Πάσο που απεικονίζεται για έναν οδηγό με τίτλο Is El Paso Safe to Visit

Ελ Πάσο, Τέξας, ΗΠΑ – 18 Ιουνίου 2016: Οι επισκέπτες εισέρχονται στο πάρκο Murchison Rogers έξω από το Scenic Drive, με θέα στη συνοριακή πόλη/Bill Chizek/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις που θέλουν να κάνουν οι άνθρωποι πριν επισκεφτούν το Ελ Πάσο:

Είναι ασφαλές να περάσεις τα σύνορα με τα πόδια στο Ελ Πάσο;

Είναι δυνατό να διασχίσετε τα σύνορα με τα πόδια στο Ελ Πάσο, και πολλοί κάτοικοι τόσο του Ελ Πάσο όσο και του Χουάρες το κάνουν κάθε μέρα με ασφάλεια. Ωστόσο, η πόλη Χουάρες δεν είναι πολύ ασφαλής και δεν συνιστάται να περπατάτε σε ορισμένες από τις γειτονιές της, ειδικά τη νύχτα.

Είναι το Ελ Πάσο μια φιλική πόλη;

Ναι, το Ελ Πάσο είναι μια πολύ φιλική πόλη. Πολλοί επισκέπτες ενθουσιάζονται από τη φιλοξενία που δέχονται από τους ντόπιους. Όλα τα στερεότυπα ότι οι Τεξανοί είναι ευπρόσδεκτοι αποδεικνύονται αληθινά στο Ελ Πάσο!

Αξίζει να επισκεφτείτε το Ελ Πάσο;

Εάν είστε σε ένα σφιχτό πρόγραμμα όταν επισκέπτεστε το Τέξας, μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις έχουν περισσότερα αξιοθέατα. Ωστόσο, το Ελ Πάσο κάνει ένα ευχάριστο ημερήσιο ταξίδι, χάρη στο μοναδικό πολιτιστικό μείγμα και την ευχάριστη, χαλαρή κοινωνία του.

Υπάρχει ένα ωραίο μέρος του Ελ Πάσο;

Δεδομένου ότι το Ελ Πάσο είναι μια από τις πιο ασφαλείς πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει πολλά ωραία μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε! Μερικές από τις ωραιότερες γειτονιές είναι πολυτελείς οικιστικές γειτονιές, όπως το Castner Heights.

Εξακολουθεί να είναι το Ελ Πάσο η πιο ασφαλής πόλη στις ΗΠΑ;

Αν και το Ελ Πάσο δεν είναι ακόμα η ασφαλέστερη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάθε χρόνο κατατάσσεται είτε στις 10 πρώτες είτε στις 15 πιο ασφαλείς μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρέπει να κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι στο Ελ Πάσο;

Πραγματικά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για την ασφάλειά σας όταν επισκέπτεστε το Ελ Πάσο, καθώς αυτή η πόλη είναι από τις πιο ασφαλείς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και επικίνδυνα περιστατικά σπάνια επηρεάζουν τους επισκέπτες. Απλά φροντίστε να προετοιμαστείτε για τη ζέστη του Ελ Πάσο!

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Σαν Ντιέγκο

Είναι ασφαλείς οι Ηνωμένες Πολιτείες

Τα 8 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια