Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη λίμνη Tahoe το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια

 

Η λίμνη Tahoe είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες για τους λάτρεις της φύσης. Αυτή η αλπική λίμνη στα βουνά της Σιέρα Νεβάδα δέχεται περίπου 15 εκατομμύρια επισκέπτες ανά έτος.

Η λίμνη Tahoe είναι ένας δημοφιλής προορισμός όλο το χρόνο για υπαίθριες περιπέτειες και χαλάρωση. Μπορείτε να εξερευνήσετε τα μονοπάτια σε ένα από τα πολλά κρατικά πάρκα γύρω από τη λίμνη, όπως το Emerald Bay State Park, το Sand Harbor State Park και το Kings Beach State Recreation Area.

Το χειμώνα, μπορείτε ακόμη και να κάνετε σκι σε πολλά θέρετρα που συγκεντρώνονται γύρω από τη λίμνη, ενώ υπάρχουν καζίνο και θέρετρα που προσφέρουν ανέσεις για τα πλάσματα.

Με τόσα πολλά πράγματα να κάνετε, δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι συρρέουν στη λίμνη Tahoe όλο το χρόνο. Πριν από την επίσκεψη, πιθανότατα θέλετε να μάθετε για τα logistics του ταξιδιού σας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν προφυλάξεων ασφαλείας που μπορεί να χρειαστεί να λάβετε.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν κάνει τη σκληρή δουλειά και έχουν συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την επίσκεψη στη λίμνη Tahoe.

Είναι ασφαλής για επίσκεψη στη λίμνη Tahoe;

Η λίμνη Tahoe είναι ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη, όπως μπορείτε να καταλάβετε από το γεγονός ότι έχει εκατομμύρια ετήσιους επισκέπτες. Μερικές από τις πόλεις γύρω από τη λίμνη Tahoe, όπως η Tahoe City και η South Lake Tahoe, έχουν κάποιο έγκλημα.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επισκέπτεστε είναι ο κίνδυνος από τη φύση, όπως πνιγμός και ατυχήματα με σκι. Στην περιοχή γύρω από τη λίμνη Tahoe υπάρχει κάποιο έγκλημα.

Η λίμνη είναι αρκετά μεγάλη ώστε υπάρχουν πολλές πόλεις γύρω από τις όχθες της, και αυτές οι πόλεις βλέπουν το έγκλημα όπως και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος. Επιπλέον, η σταθερή εισροή επισκεπτών μπορεί επίσης να είναι ελκυστική για τους εγκληματίες.

Τα εγκλήματα που μπορεί να συμβούν γύρω από τη λίμνη Tahoe περιλαμβάνουν:

  • Μικροκλοπή
  • Αρπαγή τσάντας
  • Ληστεία
  • Διάρρηξη
  • Προσβολή

Θα πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις και να ασφαλίσετε τα τιμαλφή σας όταν επισκέπτεστε τη λίμνη Tahoe. Ωστόσο, η εγκληματικότητα δεν θα πρέπει να προκαλεί τόσο μεγάλη ανησυχία όταν επισκέπτεστε, ειδικά εάν μένετε σε ιδιωτικό θέρετρο και περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας στη φύση.

Ωστόσο, ένα πράγμα που πρέπει να σας ανησυχεί είναι η πιθανότητα ατυχημάτων στη φύση. Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στη λίμνη Tahoe για να απολαύσουν υπαίθριες περιπέτειες όπως βαρκάδα, κολύμπι, πεζοπορία και σκι.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες ενέχουν εγγενείς κινδύνους. Το τοπίο στη λίμνη Tahoe είναι όμορφο, αλλά μην αφήσετε αυτή την ομορφιά να σας ξεγελάσει – η φύση εδώ είναι εξίσου τιμωρητική για τους απρόσεκτους επισκέπτες όπως και οπουδήποτε αλλού.

Οι αρχές της λίμνης Tahoe προειδοποιούν ότι οι άνθρωποι νανουρίζονται σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας όταν βλέπουν τα καθαρά, φαινομενικά ήρεμα νερά της λίμνης. Το νερό είναι πολύ κρύο, προκαλώντας σοκ στο κρύο νερό εάν κάποιος πέσει στη λίμνη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κολυμπήσει σε ασφαλές σημείο.

Επιπλέον, η λίμνη μερικές φορές συμπεριφέρεται σαν ωκεανός αντί για ήρεμη ορεινή λίμνη, με ισχυρούς ανέμους, φουσκώματα και ρεύματα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους βαρκάδες και τους κολυμβητές.

Μόνο το καλοκαίρι του 2020, η αστυνομία κατέγραψε 15 πνιγμοί στη λίμνη. Όταν βγαίνετε στο νερό της λίμνης Tahoe, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τις σωστές προφυλάξεις για να κρατήσετε τον εαυτό σας ασφαλή.

Εάν πέσετε μέσα, βεβαιωθείτε ότι πιέζετε τον εαυτό σας να παραμείνει ήρεμος, καθώς ο πανικός μπορεί να σας κάνει να εισπνεύσετε νερό κατά λάθος. Ελέγξτε τις συνθήκες του νερού εκ των προτέρων και μην απομακρυνθείτε από την ακτή, τόσο από άποψη κολύμβησης όσο και με σκάφος, εάν δεν είστε αρκετά έμπειροι.

Αν βγείτε με σκάφος, φροντίστε να είστε έμπειροι ή να είστε με κάποιον που είναι. Το τοπικό Λιμενικό Σώμα λέει ότι τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν λόγω «απειρία χειριστή

Τα κοινά ατυχήματα περιλαμβάνουν συγκρούσεις σκαφών, προσγειώσεις, ανατροπή και πλημμύρες.

Το χειμώνα, θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε τη λίμνη Tahoe. Εάν πρόκειται να κάνετε σκι, βεβαιωθείτε ότι φοράτε κράνος και κολλάτε σε μονοπάτια που είναι κατάλληλα για το επίπεδο δεξιοτήτων σας.

Οι τοπικές αρχές προειδοποιεί επίσης τους ανθρώπους ότι η χειμερινή οδήγηση μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα. Εάν οδηγείτε μέχρι τη λίμνη Tahoe, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς.

Τέλος, πριν επισκεφτείτε τη λίμνη Tahoe, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η λίμνη υποφέρει από πρόβλημα συνωστισμού, τόσο πολύ που ο ταξιδιωτικός οδηγός του Fodor έβαλε μια λίστα με μέρη που δεν πρέπει να επισκεφτείτε το 2022.

Οι τοπικές αρχές απάντησαν και είπαν ότι έχουν την υποδομή για να χειριστούν αυτούς τους πολλούς επισκέπτες.

Έγκλημα στη λίμνη Tahoe

Το έγκλημα στη λίμνη Tahoe δεν είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας – η μεγαλύτερη ανησυχία σας είναι να παραμείνετε ασφαλείς στη λίμνη. Ωστόσο, εγκληματικά περιστατικά συμβαίνουν. Γύρω από τη λίμνη βρίσκονται πολλές πόλεις και θα πρέπει να μείνετε κάπου.

Οι περισσότερες πόλεις γύρω από τη λίμνη Tahoe έχουν μέτρια ποσοστά εγκληματικότητας. Η πόλη Tahoe είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους επισκέπτες. Το ποσοστό της εγκληματικότητας είναι 50,57 περιστατικά ανά 1.000 κατοίκους.

Ελβετία- Αξιοθέατα και μέρη για επίσκεψη με κορυφαία βαθμολογία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η συντριπτική πλειονότητα των εγκλημάτων είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης της διάρρηξης και της κλοπής οχημάτων. Ωστόσο, η πόλη Tahoe έχει ένα ποσοστό βίαιων εγκλημάτων 7.552 περιστατικών ανά 1.000 άτομα, με τα περισσότερα βίαια εγκλήματα να είναι επίθεση.

Το South Lake Tahoe είναι ένας άλλος δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες γύρω από τη λίμνη Tahoe. Πολλοί οδηγοί το προτείνουν για οικογένειες που επισκέπτονται τη λίμνη Tahoe.

Έχει ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από το Tahoe City, στο 27,79 περιστατικά ανά 1.000 άτομα. Τα περισσότερα εγκλήματα στο South Lake Tahoe, περίπου το 81%, είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας. Το 2021, μόνο 114 βίαια εγκλήματα σημειώθηκαν όλο το χρόνο.

Άλλες κοινότητες γύρω από τη λίμνη Tahoe είναι μικρότερα χωριά ή δήμοι που δεν βλέπουν σχεδόν κανένα έγκλημα. Για παράδειγμα, το Stateside, στην πλευρά της λίμνης της Νεβάδα, είδε εννέα συνολικά εγκληματικά περιστατικά σε όλο το 2021.

Το Incline Village σημείωσε 54 συνολικά περιστατικά εγκληματικότητας ασφαλέστερη από το 72% των αμερικανικών πόλεων. Το King’s Beach και το Homewood αναφέρουν επίσης πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Το έγκλημα συμβαίνει κατά μήκος της λίμνης Tahoe, αλλά είναι συνήθως ήσσονος σημασίας και μη βίαιο.

Αν και θα πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις, όπως να μην αφήνετε τα τιμαλφή σας εντελώς αφύλακτα, πιθανότατα θα περάσετε απόλυτα ασφαλή ανεξάρτητα από το πού μείνετε.

Για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο ασφαλής είναι η περιοχή γύρω από τη λίμνη Tahoe, ρίξτε μια ματιά στις τοπικές ειδήσεις. Αν μια είδηση ​​είναι τόσο παράλογη όσο ένα κύμα κλοπών χιονοστιβάδων Νότια Λίμνη Ταχόε μπορεί να κάνει νέα, τότε αυτό σημαίνει ότι συμβαίνουν λίγα άλλα περιστατικά.

Κλοπή

Αν και τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι συνολικά χαμηλά γύρω από τη λίμνη Tahoe, μερικές φορές συμβαίνουν κλοπές. Οι κλέφτες συνήθως εκμεταλλεύονται την απροσεξία για να αρπάξουν τα τιμαλφή των ανθρώπων. Κλοπή τηλεφώνου, συγκεκριμένα, μπορεί να συμβεί γύρω από τη λίμνη Tahoe.

Πιθανότατα δεν θα σας προκαλέσουν πορτοφολάδες όπου κι αν πάτε, αλλά υπάρχουν ορισμένες βασικές προφυλάξεις. Μην αφήνετε τα τιμαλφή σας αφύλακτα σε καμία χρονική στιγμή.

Για παράδειγμα, όταν γευματίζετε σε ένα εστιατόριο ή καφέ, βάλτε την τσάντα σας στο σημείο που μπορείτε να τη δείτε αντί να την κρεμάτε στο πίσω μέρος της καρέκλας σας. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί όταν κατευθύνεστε προς την παραλία.

Πάντα να αφήνετε τα περισσότερα από τα τιμαλφή σας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας αντί να τα παίρνετε μαζί σας. Εάν πρόκειται να πάτε με μια ομάδα, ορίστε ένα άτομο να παρακολουθεί τα πράγματά σας καθώς οι υπόλοιποι κολυμπάτε.

Αν και οι κλοπές είναι σπάνιες στη λίμνη Tahoe, αυτό εξακολουθεί να είναι μια καλή προφύλαξη που πρέπει να λαμβάνετε όποτε πηγαίνετε για κολύμπι, επειδή οι κλέφτες μερικές φορές καραδοκούν σε δημόσιες παραλίες για να περάσουν μέσα από τσάντες χωρίς επίβλεψη.

Οι περισσότερες μορφές κλοπής στη λίμνη Tahoe είναι μικροκλοπές και είναι σπάνιο να συμβαίνουν βίαια περιστατικά. Οι πιο επιθετικές μορφές ληστείας συνήθως περιλαμβάνουν ντόπιους ή ληστές που στοχεύουν τοπικές επιχειρήσεις και όχι τουρίστες.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Kilauea το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Διαρρήξεις οχημάτων

Οι διαρρήξεις οχημάτων έχουν ανοδική τάση σε ολόκληρη τη χώρα τα τελευταία χρόνια και η περιοχή γύρω από τη λίμνη Tahoe δεν είναι διαφορετική. Διαρρήξεις οχημάτων συμβαίνουν σε όλη την περιοχή της λίμνης Tahoe, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων που συνήθως νυστάζουν, όπως το Incline Village.

Είναι λάθος να πιστεύεις ότι είσαι ασφαλής αν παρκάρεις σε μια περιοχή που δεν έχει τόσο πολύ κόσμο. Υπήρξαν και περιπτώσεις κλεφτών που στόχευαν αυτοκίνητα παρκαρισμένο στα μονοπάτια.

Ξέρουν ότι όποιος έχει το αυτοκίνητο κάνει μεγάλη πεζοπορία και πιθανότατα δεν θα επιστρέψει στον χρόνο για να τους προλάβει.

Πολλά θύματα διαρρήξεων οχημάτων είναι επισκέπτες, καθώς οι κλέφτες στοχεύουν πινακίδες εκτός πολιτείας και επιχειρούν σε περιοχές όπου γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλοί επισκέπτες, όπως εξοχικά σπίτια, μονοπάτια και παραλία.

Μερικές βασικές προφυλάξεις είναι συνήθως αρκετές για να μειώσουν τους επίδοξους διαρρήκτες οχημάτων. Ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για μια σύντομη πεζοπορία, μην αφήνετε ποτέ κάτι τόσο πολύτιμο όσο το πορτοφόλι σας στο αυτοκίνητο. να το βάζετε πάντα μαζί σας στο σακίδιο σας.

Ποτέ μην αφήνετε τίποτα ορατό στο αυτοκίνητο, ακόμα και κάτι τόσο μικρό όπως ανταλλακτικά ή φορητός φορτιστής. Βάλτε το στο ντουλαπάκι ή το πορτμπαγκάζ για να μην τραβήξετε την προσοχή των κλεφτών.

Είναι επίσης σημαντικό να κλειδώνετε τις πόρτες σας και να κλείνετε τα παράθυρά σας. Θα εκπλαγείτε πόσοι άνθρωποι νανουρίζονται σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας γύρω από τη λίμνη Tahoe, ξεχνώντας ότι οι εγκληματίες μπορούν εξίσου εύκολα να εκτιμήσουν την ομορφιά της περιοχής.

Αποφυγή κακών περιοχών

Δεν υπάρχουν πραγματικά κακές περιοχές γύρω από τη λίμνη Tahoe που πρέπει να αποφύγετε. Η πόλη Tahoe έχει το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από τις πόλεις και τα χωριά γύρω από τη λίμνη Tahoe, αλλά ακόμα και τότε, το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές συμβουλές ασφαλείας που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επισκέπτεστε τη λίμνη Tahoe:

  • Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα, φροντίστε να διαβάσετε το δελτίο καιρού με προσοχή. Ο καιρός τόσο ψηλά στα βουνά μπορεί να είναι πολύ άστατος και δεν θέλετε να πιαστείτε απροετοίμαστοι σε μια καταιγίδα. Καταγράψτε όλους τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης πριν βγείτε σε ένα μονοπάτι ή στο νερό και μάθετε πώς θα επικοινωνήσετε με τους διασώστες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Αν και η σόλο περιπέτεια είναι διασκεδαστική, δεν θέλετε να βγείτε μόνοι σας σε εξωτερικούς χώρους γύρω από τη λίμνη Tahoe. Όταν βγαίνετε για βαρκάδα, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα άλλο άτομο μαζί σας για να σας βοηθήσει σε περίπτωση ατυχήματος. Το ίδιο ισχύει και για πεζοπορία σε άγνωστα μονοπάτια. Πάντα να ενημερώνετε και κάποιον από το σπίτι το δρομολόγιό σας.
  • Το νερό στη λίμνη Tahoe μπορεί να είναι κρύο, αλλά το καλοκαίρι ο αέρας ζεσταίνεται! Αποφύγετε τις υπαίθριες δραστηριότητες το μεσημέρι όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός. Φοράτε αντηλιακό ακόμα κι αν βρίσκεστε μέσα στο νερό, καθώς τότε είναι πιο πιθανό να συμβούν ηλιακά εγκαύματα.
  • Φορέστε σωσίβιο εάν πρόκειται να κάνετε βαρκάδα, τζετ σκι ή να κάνετε οποιαδήποτε άλλη θαλάσσια δραστηριότητα. Θα σας βοηθήσει να επιπλεύσετε στην επιφάνεια εάν πέσετε στη θάλασσα. Να θυμάστε ότι το νερό είναι κρύο, και ακόμα κι αν είστε κανονικά δυνατός κολυμβητής, το σώμα σας μπορεί να υποστεί σοκ προτού μπορέσετε να κολυμπήσετε σε ασφαλές σημείο.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ρώμη το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ είναι μερικές άλλες ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε πριν επισκεφτείτε τη λίμνη Tahoe:

Είναι η λίμνη Tahoe ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη;

Ως επί το πλείστον, η λίμνη Tahoe είναι ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε. Ωστόσο, λάβετε προφυλάξεις όταν βγαίνετε στο νερό, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά πνιγμού κάθε χρόνο.

Είναι η λίμνη Tahoe ένα τουριστικό σημείο που πρέπει να αποφύγετε;

Ορισμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί προτρέπουν τους τουρίστες να μείνουν μακριά από τη λίμνη Tahoe καθώς η περιοχή έχει γίνει πολύ δημοφιλής στους τουρίστες, με αποτέλεσμα ορισμένοι αναλυτές να ανησυχούν για ζημιές στο περιβάλλον. Ωστόσο, αν δεν σας πειράζει τα πλήθη και προσέχετε τις ενέργειές σας, μπορείτε να έρθετε ούτως ή άλλως.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στη Γουιάνα το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πότε δεν πρέπει να πάτε στη λίμνη Tahoe;

Η λίμνη Tahoe έχει εποχικές δραστηριότητες όλο το χρόνο, επομένως η απάντηση θα εξαρτηθεί από το τι θέλετε να κάνετε — για παράδειγμα, μην πάτε στη λίμνη Tahoe το χειμώνα, αν θέλετε να κάνετε βαρκάδα. Αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με τα πλήθη, ο Ιούνιος έως τον Αύγουστο είναι η χειρότερη περίοδος για να το επισκεφτείτε.

Γιατί δεν πρέπει να πάτε στη λίμνη Tahoe;

Αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία, τότε το Tahoe δεν είναι το καλύτερο μέρος για να επισκεφθείτε. Ο υπερβολικός τουρισμός έχει προκαλέσει επίσης κάποιες ζημιές γύρω από τη λίμνη, συμπεριλαμβανομένης της συμφόρησης στους τοπικούς δρόμους, των απορριμμάτων, ακόμη και της ρύπανσης των υδάτων.

Ποια είναι η απειλή για τη λίμνη Tahoe;

Τα περίφημα καθαρά νερά της λίμνης Tahoe κινδυνεύουν λόγω της ρύπανσης. Υπάρχουν αυξανόμενα επίπεδα φυκών και λεπτών σωματιδίων ιζήματος, καθώς και χωροκατακτητικών φυτικών και ζωικών ειδών. Αυτή η πτώση είναι η χειρότερη κοντά στην ακτή.

Λοιπόν, πρέπει να επισκεφτείτε τη λίμνη Tahoe;

Όσον αφορά το έγκλημα, η λίμνη Tahoe είναι ασφαλής για επίσκεψη. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν βγαίνετε στο νερό ή κάνετε πεζοπορία σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι, καθώς χωρίς τις σωστές προφυλάξεις, η ζωή σας μπορεί να κινδυνεύσει. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ζανζιβάρη το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια