Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ζιμπάμπουε το 2023;

Η νότια αφρικανική χώρα της Ζιμπάμπουε είναι δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις της φύσης. Το 2018, πάνω από 2,5 εκατομμύρια τουρίστες  επισκέφτηκαν τη χώρα για να ανακαλύψουν τη γοητεία της.

Η φυσική ομορφιά της χώρας είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι θέλουν να επισκεφθούν τη Ζιμπάμπουε. Είναι το σπίτι σε ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου, τους καταρράκτες Victoria.

Οι λάτρεις της άγριας ζωής μπορούν να επισκεφθούν φυσικά πάρκα όπως το Εθνικό Πάρκο Hwange για να δουν ζώα όπως ελέφαντες στα φυσικά τους ενδιαιτήματα. Η Ζιμπάμπουε έχει επίσης πλούσια ιστορία και πολιτισμό, την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε σε αξιοθέατα όπως η Μεγάλη Ζιμπάμπουε.

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Κάθε φορά που σχεδιάζετε έναν προορισμό σε ένα νέο μέρος, αφού διαλέξετε το δρομολόγιό σας, το επόμενο πράγμα που πρέπει πιθανώς να ερευνήσετε είναι η ασφάλεια. Δεν θέλετε μια ανασφαλής συνάντηση να καταστρέψει τις αναμνήσεις σας από τις διακοπές.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί στρογγυλοποίησαν όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν η Ζιμπάμπουε είναι ασφαλής προορισμός ή όχι. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!Αποκτήστε την δωρεάν & κάντε συναλλαγές χωρίς προμήθειες! Κάντε εγγραφή εδώ

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ζιμπάμπουε το 2023;

Eva Mont/Shutterstock

Ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε τη Ζιμπάμπουε, θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή κατά την επίσκεψή σας. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι υψηλό και οι ευκαιριακές κλοπές και ακόμη και τα βίαια εγκλήματα επηρεάζουν μερικές φορές τους τουρίστες.

Η πολιτική κατάσταση στη χώρα είναι τεταμένη και οι εμφύλιες αναταραχές είναι αρκετά συνηθισμένες. Πριν ταξιδέψετε στη Ζιμπάμπουε, θα πρέπει πιθανώς να διαβάσετε για την πολιτική κατάσταση.

Από το 2017, όταν ο επί μακρόν πρόεδρος (και δικτάτορας, σύμφωνα με ορισμένους) Ρόμπερτ Μουγκάμπε καθαιρέθηκε με πραξικόπημα, η Ζιμπάμπουε έχει κυριευτεί από πολιτική αστάθεια καθώς το κυβερνών κόμμα μάχεται για έναν διάδοχο .  

Aκολουθήστε μας στο facebook

Οι διαμαρτυρίες είναι συχνές καθώς οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στη διαφθορά, στην αύξηση των κυβερνητικών καταστολών και στην οικονομική ύφεση.

Η κυβέρνηση απάντησε με περισσότερες καταχρήσεις από τις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας που έχουν καταγγελθεί από διεθνείς οργανισμούς όπως η Human Rights Watch . Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται παρά την απειλή καταστολής, αλλά είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα αντιμετωπιστούν με βία.

Ενδέχεται να συναντήσετε διαδηλώσεις ενώ βρίσκεστε στη Ζιμπάμπουε, ειδικά αν επισκεφτείτε την πρωτεύουσα Χαράρε. Ωστόσο, η καλύτερη πορεία δράσης είναι να αποφύγετε να συμμετάσχετε σε διαδηλώσεις, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα εάν οι αρχές σας προσέξουν εκεί.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που μαστίζει τη Ζιμπάμπουε είναι το έγκλημα. Το έγκλημα είναι ο μεγαλύτερος λόγος που επικαλούνται χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες  όταν συμβουλεύουν τους πολίτες τους να είναι πιο προσεκτικοί στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για τη Ζιμπάμπουε.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Τα εγκλήματα που μπορεί να συναντήσετε στη Ζιμπάμπουε περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • «Σπάστε και αρπάξτε» κλοπές
 • Ληστεία
 • Ληστεία
 • Ενοπλη ληστεία
 • Προσβολή
 • Κλοπή αυτοκινήτων
 • Διαρρήξεις

Οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος για αυτά τα εγκλήματα, επειδή οι εγκληματίες υποθέτουν ότι έχουν περισσότερα χρήματα από τους ντόπιους. Ακόμα κι αν είστε τυχεροί και δεν βιώσετε κάποιο έγκλημα ενώ βρίσκεστε στη Ζιμπάμπουε, καλό είναι να είστε σε επιφυλακή, για κάθε ενδεχόμενο.

Πριν επισκεφτείτε τη Ζιμπάμπουε, να έχετε κατά νου ότι η υποδομή είναι πιθανώς χειρότερη από αυτή που έχετε συνηθίσει. Η χώρα αντιμετωπίζει τακτικές πλημμύρες κατά την περίοδο των βροχών, η οποία διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, γεγονός που μπορεί να βλάψει περαιτέρω τις υποδομές.

Υπάρχουν τακτικές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού λόγω καταπονήσεων στο ηλεκτρικό δίκτυο και την παροχή νερού της χώρας. Έχετε πάντα μαζί σας επιπλέον εμφιαλωμένο νερό και μια τράπεζα φόρτισης για να είστε έτοιμοι για αυτές τις αλλαγές.

Έγκλημα στη Ζιμπάμπουε

Πολυσύχναστος δρόμος στη Χαράρε. Χαράρε, Ζιμπάμπουε, 20η. Δεκεμβρίου 2018/Kim Ries Jensen/Shutterstock

Για πολλούς επισκέπτες, η εγκληματικότητα είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους όταν επισκέπτονται τη Ζιμπάμπουε. Είναι δικαιολογημένο – καθώς η χώρα αγωνίζεται να διαχειριστεί το αυξανόμενο ποσοστό εγκληματικότητας.

Είναι ένα από τα πρώτα προβλήματα που αναφέρουν άλλες χώρες στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για τη Ζιμπάμπουε. Οι στατιστικές εγκληματικότητας για τη Ζιμπάμπουε αποκαλύπτουν την έκταση του προβλήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας από το 2021, το ποσοστό ανθρωποκτονιών στη Ζιμπάμπουε είναι έξι περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Αυτός ο αριθμός ήταν χαμηλότερος από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, εν μέρει χάρη στα lockdown COVID-19 του 2020 και του 2021, αλλά οι ανθρωποκτονίες αρχίζουν να αυξάνονται ξανά. Το βίαιο έγκλημα αποτελεί πρωταρχικό λόγο ανησυχίας στη Ζιμπάμπουε.

Τα κοινά βίαια εγκλήματα περιλαμβάνουν επίθεση και ένοπλη ληστεία, καθώς και σεξουαλική επίθεση και ανθρωποκτονία. Ο μεγάλος αριθμός παράνομων όπλων που διασχίζουν τη Ζιμπάμπουε τροφοδοτεί τη βία με όπλα και άλλα βίαια εγκλήματα.

Διάφοροι κοινωνικοί παράγοντες βρίσκονται πίσω από τα υψηλά ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας. Η Ζιμπάμπουε είναι μια χώρα με ποσοστό φτώχειας 38,3% , σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, με συχνές ελλείψεις, έλλειψη πρόσβασης στην περίθαλψη ψυχικής υγείας και χωρίς δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας — όλοι οι παράγοντες που συμβάλλουν σε υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Η υψηλή φτώχεια παίζει έναν παράγοντα για πολλά εγκλήματα που συμβαίνουν στη Ζιμπάμπουε, συμπεριλαμβανομένου του οργανωμένου εγκλήματος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Οργανωμένου Εγκλήματος , οι κακές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στη Ζιμπάμπουε τροφοδοτούν την αύξηση της εμπορίας ανθρώπων.

Τα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα συνδέονται συχνά με το κράτος και πίσω από εγκλήματα όπως η εμπορία ανθρώπων, το λαθρεμπόριο ηρωίνης και η παράνομη υλοτομία. Η πρόγνωση του εγκλήματος για τη Ζιμπάμπουε δεν είναι θετική.

Μόνο τον Απρίλιο του 2022 , η εγκληματικότητα αυξήθηκε κατά 12% σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες και έκτοτε αυξάνεται. Η εγκληματικότητα που αυξήθηκε περισσότερο ήταν οι διαρρήξεις σε ποσοστό 33%.

Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα στη Ζιμπάμπουε είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας, όπως κλοπές οχημάτων, κλοπές από οχήματα, διαρρήξεις κατοικιών και διαρρήξεις. Αυτό δείχνει ότι η αύξηση της εγκληματικότητας τροφοδοτείται από την οικονομική αστάθεια, καθώς η απόγνωση της φτώχειας ωθεί πολλούς ανθρώπους στο έγκλημα.

Καθώς η οικονομία της Ζιμπάμπουε δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης, είναι απίθανο το ποσοστό της εγκληματικότητας να μειωθεί σύντομα. Τι σημαίνει αυτό για τους επισκέπτες της Ζιμπάμπουε;

Προφανώς, οι άνθρωποι που υποφέρουν περισσότερο από την αστάθεια της Ζιμπάμπουε και το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας είναι οι ντόπιοι που πρέπει να ζουν εκεί όλο το χρόνο.

Ωστόσο, το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας επηρεάζει και οι τουρίστες και οι πρώην παλαιές. Πολλοί ιστότοποι προειδοποιούν τους επισκέπτες  ότι οι εγκληματίες στοχεύουν συχνά ξένους στη Ζιμπάμπουε, επειδή γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι από το εξωτερικό είναι πιο προσοδοφόροι στόχοι.

Είναι δυνατό να επισκεφθείτε τη Ζιμπάμπουε με ασφάλεια. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Κλοπή

Το πιο πιθανό έγκλημα που θα συναντήσετε στη Ζιμπάμπουε είναι η κλοπή. Οι μικροκλοπές με διάφορες μορφές είναι συνηθισμένες στη χώρα. Μπορεί να αντιμετωπίσετε πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών, απάτες ή κλοπές από οχήματα.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για την επικράτηση μικροκλοπών στη Ζιμπάμπουε. Τα hotspot για κλοπή περιλαμβάνουν το Harare, το Bulawayo, τους καταρράκτες Victoria, το Εθνικό Πάρκο Hwange και το Εθνικό Πάρκο Mana Pools.

Μεγάλες πόλεις, δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, ακόμη και κάμπινγκ όπου συγκεντρώνονται ξένοι γίνονται συχνά στόχος εγκληματιών. Η ιρλανδική κυβέρνηση δίνει συμβουλές στους πολίτες της για την αποφυγή μικροεγκλημάτων που μπορεί να είναι χρήσιμες για όλους.

Δεδομένου ότι το έγκλημα του δρόμου είναι τόσο συνηθισμένο, θα πρέπει να προσέχετε τα υπάρχοντά σας όταν βρίσκεστε έξω. Να έχετε μαζί σας αντίγραφο του διαβατηρίου σας αντί για το πραγματικό έγγραφο, καθώς η κλοπή ταυτότητας είναι συχνή.

Έχετε πάντα κάποια εφεδρικά μετρητά κρυμμένα σε ένα κρυφό μέρος που δεν είναι κοντά στο πορτοφόλι σας, ώστε να έχετε έναν τρόπο να επιστρέψετε στο σπίτι αν σας κλέψουν.

Ορισμένες προφυλάξεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε να γίνετε στόχος εγκλημάτων. Προσπαθήστε να μην έχετε πολλά τιμαλφή μαζί σας — αφήστε ακριβά κοσμήματα και ρολόγια στη χώρα σας και επιπλέον μετρητά σε ένα χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου.

Μην αφήνετε ποτέ τις τσάντες σας χωρίς επίβλεψη, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, σε ένα καφέ ή σταθμό λεωφορείων. Οι κλοπές από οχήματα είναι συχνές στη Ζιμπάμπουε.

Οι εγκληματίες θα στοχεύσουν σταθμευμένα αυτοκίνητα ή ακόμα και αυτοκίνητα με επιβάτες που έχουν κολλήσει στην κυκλοφορία, χρησιμοποιώντας την τεχνική «σπάσιμο και άρπαξε» του να σπάσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου, να αρπάξουν τιμαλφή και να τρέξουν.

Να έχετε πάντα κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες του αυτοκινήτου κλειδωμένες. Μην αφήνετε ποτέ τις τσάντες σας, ειδικά με τιμαλφή, να κάθονται στο κάθισμα και να τις βάζετε σε μέρος που δεν φαίνεται.

Ληστεία

Το μικρό έγκλημα στο δρόμο δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε στη Ζιμπάμπουε. Οι βίαιες ληστείες όπως οι κλοπές στο δρόμο, οι ληστείες αυτοκινήτων και οι διαρρήξεις είναι δυστυχώς κοινές σε όλη τη χώρα.

Πολλοί ληστές στοχεύουν αλλοδαπούς καθώς είναι πιο κερδοφόροι στόχοι. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί για τον μέτριο κίνδυνο εγκληματικότητας στη Ζιμπάμπουε, συμπεριλαμβανομένων ένοπλων ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών στους δρόμους.

Οι ληστείες στο δρόμο είναι συχνές, ειδικά μετά το σκοτάδι. Μπορείτε να λάβετε μερικές προφυλάξεις για να αποφύγετε να πέσετε θύμα σοβαρού εγκλήματος στη Ζιμπάμπουε.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες βίαιες ληστείες συμβαίνουν μετά το σκοτάδι, η καλύτερη προφύλαξη που μπορείτε να πάρετε είναι να επιστρέψετε στο σπίτι με ασφάλεια πριν το σκοτάδι. Λάβετε υπόψη ότι ακόμη και στις μεγάλες πόλεις, ο φωτισμός των δρόμων είναι κακός, επομένως δεν θα αισθάνεστε ασφαλείς ακόμα και σε μεγάλους δρόμους.

Αποφύγετε να αναβοσβήνουν τιμαλφή, καθώς αυτό σας κάνει στόχο — για παράδειγμα, πολλοί κλέφτες στοχεύουν άτομα που φορούν κοσμήματα. Αφήστε τα τηλέφωνα, τις κάμερες και τα πορτοφόλια μακριά μόλις ολοκληρώσετε τη χρήση τους.

Σύμφωνα με τη συμβουλευτική κυβέρνηση της Αυστραλίας , μια άλλη περιοχή όπου οι ληστές επιτίθενται στα θύματα είναι γύρω από τα ΑΤΜ, όπου οι άνθρωποι φεύγουν με μετρητά.

Χρησιμοποιήστε ΑΤΜ μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιλέξτε εκείνα που βρίσκονται μέσα σε κτίρια με καλή ασφάλεια, όπως κτίρια τραπεζών. Ένοπλοι ληστές έχουν διαρρήξει ακίνητα που ανήκαν σε πρώην και πλουσιότερους ντόπιους στο παρελθόν.

Βεβαιωθείτε ότι τα καταλύματα σας έχουν καλή ασφάλεια. Ποτέ μην πείτε σε κανέναν πού μένετε και αν παρατηρήσετε ότι σας παρακολουθούν, μετακινηθείτε σε μια καλά φωτισμένη περιοχή και αναζητήστε βοήθεια γρήγορα.

Αποφυγή κακών περιοχών

ΧΑΡΑΡΕ, ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ – ΓΙΑ ΤΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2016: Οικιστική οδός με ανθισμένα δέντρα jacaranda/Angela N Perryman/Shutterstock

Η αποφυγή επικίνδυνων περιοχών μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς στη Ζιμπάμπουε. Το κέντρο της πόλης Χαράρε έχει ορισμένες συνοικίες με υψηλότερη εγκληματικότητα.

Για παράδειγμα, να είστε προσεκτικοί στους δρόμους Airport Road, Churchill, Borrowdale και Masvingo-Beitbridge λόγω του υψηλού κινδύνου κλοπών από οχήματα και ληστείες αυτοκινήτων. Μην επισκεφτείτε την περιοχή Marange, καθώς η κυβέρνηση περιορίζει την πρόσβαση λόγω των ορυχείων διαμαντιών.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Εδώ είναι μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επισκέπτεστε τη Ζιμπάμπουε:

 • Η αστυνομία είναι απίθανο να βοηθήσει. Η αστυνομία είναι υποστελεχωμένη, κακοπληρωμένη και μερικές φορές διεφθαρμένη. Όταν αναφέρετε ένα έγκλημα, θα πρέπει να πάτε στο αστυνομικό τμήμα καθώς η αστυνομία δεν πηγαίνει στο χωράφι (εκτός αν κάποιος πληρώσει για τα έξοδα μεταφοράς).
 • Προμηθευτείτε φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων κατά της ελονοσίας, πριν πάτε. Το μεγαλύτερο μέρος της Ζιμπάμπουε βρίσκεται σε περιοχή υψηλού κινδύνου για ελονοσία. Οι ιατρικές εγκαταστάσεις είναι συχνά φτωχές, ειδικά εκτός της Χαράρε.
 • Ερευνήστε προσεκτικά τους οδηγούς σαφάρι και άλλες δραστηριότητες περιπέτειας. Τουρίστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια περιηγήσεων λόγω κακών διαδικασιών ασφαλείας. Πριν εμπλακείτε σε οποιαδήποτε επικίνδυνη δραστηριότητα, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει προηγούμενες κριτικές του ταξιδιωτικού πράκτορα και ερευνήστε προσεκτικά τις πιστοποιήσεις τους.
 • Να είστε προσεκτικοί γύρω από την τοπική άγρια ​​ζωή. Ζώα όπως οι ελέφαντες είναι σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα στη Ζιμπάμπουε, αλλά ανεξάρτητα από το πόσο χαριτωμένα είναι, αυτά είναι άγρια ​​ζώα στην καρδιά. Ποτέ μην πλησιάζετε άγρια ​​ζώα και ακολουθείτε τυχόν συμβουλές ασφαλείας στα εθνικά πάρκα.

Συχνές Ερωτήσεις

Ο Scott Biales Ditch TheMap/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες άλλες ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε πριν επισκεφτείτε τη Ζιμπάμπουε:

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ζανζιβάρη το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι ασφαλές να ταξιδεύετε οδικώς στη Ζιμπάμπουε;

Το ταξίδι οδικώς είναι συχνά η μόνη επιλογή για να ταξιδέψετε στη Ζιμπάμπουε, αλλά μερικές φορές είναι επικίνδυνο. Οι συνθήκες του δρόμου είναι κακές και υπάρχουν ληστές αυτοκινητοδρόμων. Παραμείνετε στους κεντρικούς δρόμους όταν είναι δυνατόν και οδηγείτε μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι το Χαράρε ασφαλές για τους τουρίστες;

Η Χαράρε έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και μερικές φορές οι τουρίστες ληστεύονται ενώ βρίσκονται στην πρωτεύουσα. Εάν επισκέπτεστε, φροντίστε να παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή σας και να λαμβάνετε προφυλάξεις έχοντας κατά νου την ασφάλειά σας.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ναμίμπια το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι η Ζιμπάμπουε μια φθηνή χώρα για επίσκεψη;

Η Ζιμπάμπουε είναι ένας από τους πιο οικονομικούς προορισμούς της Νότιας Αφρικής. Υπάρχουν επιλογές διαμονής και επιλογές περιηγήσεων για πολλά διαφορετικά στυλ ταξιδιού, από τον προϋπολογισμό έως τους ταξιδιώτες πολυτελείας.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στους καταρράκτες Victoria, Ζιμπάμπουε;

Οι καταρράκτες Victoria είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ζιμπάμπουε και επίσης ένας από τους πιο ασφαλείς. Η κυβέρνηση έχει έννομο συμφέρον να το διατηρήσει ασφαλές και ασφαλές για τους ξένους επισκέπτες και επενδύει σε πρόσθετους πόρους, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής τουριστικής αστυνομίας.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Ζιμπάμπουε το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι η Ζιμπάμπουε πιο ασφαλής από τη Νότια Αφρική;

Η Ζιμπάμπουε είναι πιθανώς πιο ασφαλής για επίσκεψη από τη Νότια Αφρική όσον αφορά την εγκληματικότητα, καθώς το ποσοστό εγκληματικότητας, αν και εξακολουθεί να είναι υψηλό, είναι χαμηλότερο από ό,τι στη γειτονική χώρα. Ωστόσο, η Νότια Αφρική μπορεί να αισθάνεται πιο ασφαλής καθώς η υποδομή είναι πολύ καλύτερη.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Ζιμπάμπουε;

Η Ζιμπάμπουε είναι ένας ελκυστικός προορισμός λόγω της πανέμορφης φύσης της, γι’ αυτό και εκατομμύρια άνθρωποι την επισκέπτονται κάθε χρόνο παρά το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και τις πολιτικές αναταραχές.

Εφόσον κατευθυνθείτε προς τα φυσικά πάρκα, αφιερώνετε λίγο χρόνο στις πόλεις και κρατάτε σταθερά τα τιμαλφή σας ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να περάσετε υπέροχα. Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας στη Ζιμπάμπουε σήμερα!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια