Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Γουατεμάλα το 2023;

Η Γουατεμάλα είναι ένας τροπικός παράδεισος με ιστορική ιστορία, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο τουρίστες και ταξιδιώτες που επισκέπτονται κάθε χρόνο. Η χώρα έχει πολλές τοποθεσίες να δει για τον ατρόμητο ταξιδιώτη.

Οι πόλεις της είναι γεμάτες όμορφη αποικιακή αρχιτεκτονική, ιδιαίτερα η πολύχρωμη Αντίγκουα, της οποίας το καλοδιατηρημένο κέντρο του 18ου αιώνα έχει αξιοθέατα όπως η Αψίδα Santa Catalina.

Η ιστορία της Γουατεμάλας πηγαίνει πιο πίσω από τον ισπανικό αποικισμό, σε αρχαίους πολιτισμούς όπως οι Μάγια, που άφησαν πίσω τους θεαματικά ερείπια στο Tikal και σε άλλα μέρη σε όλη τη χώρα.

Εκτός από την ιστορία, η φύση του είναι και εντυπωσιακή. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία σε ένα ηφαίστειο, να εξερευνήσουν τις γαλήνιες λίμνες, να κάνουν σέρφινγκ στην ακτή και να κάνουν ένα ταξίδι με οδηγό στη ζούγκλα. Αλλά ενώ αυτή η ιστορική χώρα μπορεί να έχει πολλά να προσφέρει, είναι η Γουατεμάλα ασφαλής για επίσκεψη; Εδώ είναι η άποψή μας.

Διαβάστε επίσης:Είναι η Αυστραλία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Γουατεμάλα το 2023;

Αναρριχηθείτε σε έναν βράχο στη Solola Guatemala για έναν οδηγό σχετικά με το εάν η χώρα είναι ασφαλής για επίσκεψη

Henrry Figueroa/Shutterstock

Ναί. Είναι πιθανό να ταξιδέψετε στη Γουατεμάλα, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν την επισκέπτεστε. Η αναπτυσσόμενη χώρα έχει πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των αστρονομικά υψηλών επιπέδων εγκληματικότητας.

Η επίσκεψη στη Γουατεμάλα περιλαμβάνει κάποια προετοιμασία, αλλά είναι δυνατό να γίνει με ασφάλεια. Οι περισσότερες χώρες συμβουλεύουν τους πολίτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επισκέπτονται.

Η καναδική κυβέρνηση εκδίδει ταξιδιωτικές συμβουλές Επιπέδου Δεύτερου για τη χώρα, προειδοποιώντας τους πολίτες της να λαμβάνουν πρόσθετες προφυλάξεις λόγω του υψηλού κινδύνου εγκληματικότητας και πολιτικών αναταραχών. Άλλες χώρες είναι ακόμη πιο αυστηρές στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμβουλεύουν τους πολίτες τους να επανεξετάσουν το ταξίδι στη χώρα συνολικά, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο ταξιδιωτικών συμβουλών. Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι περισσότερες κυβερνήσεις είναι προσεκτικές στο να συμβουλεύουν τους πολίτες τους να ταξιδεύουν εδώ είναι το υψηλό επίπεδο εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένου του βίαιου εγκλήματος.

Τα κοινά εγκλήματα στη Γουατεμάλα περιλαμβάνουν:

 • Κλοπή
 • Κλοπή αυτοκινήτων
 • Ενοπλη ληστεία
 • Απαγωγή
 • Ανθρωποκτονία

Αν και το έγκλημα τείνει να επηρεάζει περισσότερο τους ντόπιους παρά τους τουρίστες και συχνά στοχοποιείται, οι τουρίστες έχουν παγιδευτεί στο παρελθόν στα πυρά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αυτούς τους κινδύνους, ώστε να μπορείτε να τους αποτρέψετε.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες στη Γουατεμάλα είναι ο κίνδυνος εμφύλιων αναταραχών. Στις αρχές Οκτωβρίου 2023, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα εξέδωσε μια προειδοποίηση για συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και οδοφράγματα.

Οι διαμαρτυρίες είναι απάντηση στην έρευνα του σημερινού Γενικού Εισαγγελέα για τον εκλεγμένο Πρόεδρο, την οποία πολλοί θεωρούν ως απόπειρα διατάραξης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Αν και οι διαδηλώσεις είναι σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές, καλό είναι να είστε προσεκτικοί και να αποφεύγετε περιοχές με οδοφράγματα, καθώς η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί ανά πάσα στιγμή.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι κίνδυνοι αναταραχών θα αυξηθούν προς τις αρχές του 2024, όταν το αξίωμα του προέδρου θα αλλάξει χέρια. Θα πρέπει επίσης να μείνετε μακριά γιατί οι αλλοδαποί δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπό την απειλή απέλασης.

Για πολλούς επισκέπτες, η μετάβαση στη φύση είναι το κύριο πλεονέκτημα της επίσκεψης. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν το κάνετε, καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος φυσικών καταστροφών στη χώρα.

Η χώρα έχει τέσσερα ενεργά ηφαίστεια  που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, παρά τον κίνδυνο έκρηξης ανά πάσα στιγμή. Βρίσκεται επίσης σε ενεργή σεισμική ζώνη, που σημαίνει ότι οι σεισμοί είναι συνηθισμένοι.

Εκτός από τα σεισμικά γεγονότα, η Γουατεμάλα είναι συχνά θύμα ακραίων καιρικών φαινομένων. Κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο, η χώρα πλήττεται συχνά από ισχυρές βροχοπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων τυφώνων, και φυσικές καταστροφές που προκύπτουν ως συνέπειες ισχυρών βροχοπτώσεων, όπως κατολισθήσεις .

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε να πέσετε θύμα εθνικής καταστροφής κατά την επίσκεψή σας:

 • Ακολουθήστε τα νέα πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Μείνετε σε εγρήγορση για τυχόν ειδοποιήσεις σχετικά με φυσικές καταστροφές.
 • Εάν προβλέπεται καταστροφή, αναβάλετε το ταξίδι σας.
 • Επισκεφθείτε μόνο επικίνδυνες περιοχές, όπως ενεργά ηφαίστεια, με έναν εκπαιδευμένο οδηγό που θα ξέρει πώς να σας οδηγήσει σε ασφάλεια.
 • Μάθετε πού βρίσκεται το πλησιέστερο καταφύγιό σας όταν μένετε στη Γουατεμάλα.
 • Όταν κάνετε πεζοπορία, πηγαίνετε μόνο με εκπαιδευμένο τοπικό οδηγό. Φέρτε επιπλέον φαγητό, νερό, κιτ πρώτων βοηθειών και στρώσεις σε περίπτωση που κολλήσετε στην ερημιά.

Βασικά σημεία:

 • Επισκόπηση ασφάλειας: Η Γουατεμάλα είναι γενικά ασφαλής για τους τουρίστες, αλλά έχει τη φήμη για τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια, αλλά οι επισκέπτες πρέπει να είναι προσεκτικοί με μικροκλοπές και απάτες, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστα μέρη όπως η πόλη της Γουατεμάλας.
 • Μέτρα ασφαλείας: Για να μην πέσουν θύμα μικροεγκλημάτων, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κρατούν τα υπάρχοντά τους ασφαλή, να έχουν αρκετά μετρητά, να αφήνουν τιμαλφή στο ξενοδοχείο και να αποφεύγουν να περπατούν σε ορισμένες γειτονιές ή να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς τη νύχτα. Υπάρχει επίσης κίνδυνος φυσικών καταστροφών όπως σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων και πλημμύρες.
 • Hotspots Crime: Συγκεκριμένες περιοχές και ζώνες στη Γουατεμάλα, ειδικά στην πόλη της Γουατεμάλας, είναι γνωστές για υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας. Οι τουρίστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε περιοχές όπως οι Ζώνες 1, 3, 6, 18 και 21 στην Πόλη της Γουατεμάλας, ειδικά τη νύχτα.

Έγκλημα στη Γουατεμάλα

Αγορά στην Αντίγκουα που απεικονίζεται για έναν οδηγό με τίτλο Is Guatemala safe to visit with the Santa Maria de Jesus αγορά στη μέση ενός πολύχρωμου πλήθους

Santa Maria de Jesus, Γουατεμάλα – 20 Αυγούστου 2017: Πολύχρωμη κυριακάτικη αγορά μπροστά από την εκκλησία σε μια μικρή ιθαγενή πόλη στις πλαγιές του ηφαιστείου Agua κοντά στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO της Αντίγκουα/Λούσι. Μπράουν/Σάτερστοκ

Το έγκλημα είναι μια περιοχή που προκαλεί μεγάλη ανησυχία τόσο για τους επισκέπτες της Γουατεμάλας όσο και για τους κατοίκους. Η χώρα δυστυχώς έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το υψηλό επίπεδο βίαιης εγκληματικότητας.

Το ποσοστό ανθρωποκτονιών το 2022 ήταν 17,3 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , που είναι πολύ υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Αν και πρόκειται για μείωση σε σχέση με την περασμένη δεκαετία, όταν η εγκληματικότητα έφτασε στο αποκορύφωμά της, εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός αριθμός. Τα υψηλά ποσοστά ανθρωποκτονιών είναι επίσης ενδεικτικά των υψηλών ποσοστών άλλων εγκλημάτων.

Το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας στη Γουατεμάλα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών. Σύμφωνα με τον Δείκτη Οργανωμένου Εγκλήματος , οι συμμορίες εμπλέκονται συχνά σε λαθρεμπόριο ανθρώπων, λαθρεμπόριο όπλων, παράνομη υλοτομία τριανταφυλλιάς και ιδιαίτερα διακίνηση ναρκωτικών.

Στις πιο προσοδοφόρες αγορές κυριαρχούν ξένα (συνήθως μεξικάνικα) καρτέλ, ενώ τοπικές συμμορίες βρίσκονται συχνά πίσω από τα βίαια εγκλήματα. Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα στη Γουατεμάλα σχετίζονται συνήθως με το οργανωμένο έγκλημα.

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα στη χώρα είναι ο εκβιασμός, με 77,7 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , και ο οποίος συνήθως διαπράττεται από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος. Άλλα κοινά εγκλήματα περιλαμβάνουν κλοπή, ανθρωποκτονία και επίθεση.

Σύμφωνα με τον δείκτη οργανωμένου εγκλήματος, η Γουατεμάλα έχει ένα από τα χειρότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο χάρη στα υψηλά επίπεδα δραστηριότητας συμμοριών.

Ωστόσο, έχει επίσης ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην περιοχή της Κεντρικής Αμερικής. Ορισμένοι παρατηρητές είναι αισιόδοξοι ότι μια αλλαγή στην προεδρική ηγεσία θα αλλάξει επίσης το τοπίο της εγκληματικότητας.

Διεθνείς παρατηρητές επαίνεσαν τη Γουατεμάλα για τα βήματα που έκανε στον μηχανισμό καταπολέμησης του εγκλήματος. Για τους τουρίστες, υπάρχει κάποιο όφελος από το γεγονός ότι το ποσοστό εγκληματικότητας στη Γουατεμάλα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο οργανωμένο έγκλημα.

Εφόσον δεν εμπλέκεστε με ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και αποφεύγετε περιοχές όπου κυριαρχούν, μειώνετε σημαντικά τον κίνδυνο να πέσετε θύμα εγκλήματος. Οι άμαχοι έχουν παγιδευτεί στο παρελθόν στα πυρά των πολέμων των συμμοριών, αλλά αυτό συχνά δεν συμβαίνει στους τουρίστες.

Μην κάνετε λάθος, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για το έγκλημα όταν βρίσκεστε στη Γουατεμάλα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται τη χώρα κάθε χρόνο χωρίς να πέφτουν θύμα εγκλήματος.

Ενοπλη ληστεία

Το βίαιο έγκλημα που είναι πιο πιθανό να επηρεάσει τους επισκέπτες στη Γουατεμάλα είναι η ένοπλη ληστεία. Σύμφωνα με την ταξιδιωτική οδηγία της καναδικής κυβέρνησης για τους επισκέπτες στη Γουατεμάλα, οι εγκληματίες συχνά στοχεύουν τουρίστες για ληστείες λόγω της αντίληψης ότι οι τουρίστες είναι πιο πλούσιοι από τους ντόπιους.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με την πιθανότητα ληστείας όταν βρίσκεστε στη χώρα. Αν και οι περισσότερες ληστείες συμβαίνουν τη νύχτα, οι τολμηροί εγκληματίες δεν φοβούνται να επιτεθούν στα θύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις κινήσεις σας και να αποφεύγετε περιοχές της χώρας που έχουν υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας. Αποφύγετε πρακτικές που σας καθιστούν ευάλωτους σε ληστείες, όπως να παίρνετε δημόσια λεωφορεία που συχνά γίνονται στόχος ληστών ή αεροπειρατών.

Οι ληστές συχνά στοχοποιούν άτομα που φτάνουν στο αεροδρόμιο, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν προλάβει να καταθέσουν τα τιμαλφή τους σε ένα χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κανονίσει ασφαλή μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και παίρνετε πτήσεις μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ποτέ μην παίρνετε μη εξουσιοδοτημένα ταξί, καθώς είναι συχνά σε συνεννόηση με ληστές ή εγκληματίες που θα ληστέψουν τους επιβάτες. Σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση , οι απαγωγές εξπρές είναι συχνές στη Γουατεμάλα.

Οι ληστές θα χρησιμοποιήσουν όπλα για να αναγκάσουν τα θύματα να αποσύρουν τεράστια χρηματικά ποσά από ένα ΑΤΜ, πληρώνοντας ουσιαστικά τα δικά τους λύτρα. Οι ληστείες αυτοκινήτων είναι επίσης κοινές μορφές ληστείας που στοχεύουν τουρίστες στη χώρα.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο ληστείας:

 • Ταξιδέψτε ομαδικά όταν είναι δυνατόν, ειδικά σε απομακρυσμένα μέρη της χώρας.
 • Ποτέ μα ποτέ μην επιδεικνύετε μεγάλα ποσά μετρητών ή άλλα τιμαλφή.
 • Αποφύγετε να μετακινηθείτε μετά το σκοτάδι.
 • Οδηγείτε μόνο στους κεντρικούς δρόμους.

Εάν πέσετε θύμα ληστείας, μην αντισταθείτε γιατί ο ληστής θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε επίθεση. Η Γουατεμάλα έχει μια ειδική υπηρεσία ασφαλείας για τους τουρίστες, που ονομάζεται PROATUR,  η οποία παρέχει δίγλωσση βοήθεια 24/7, αν καλέσετε το 1500.

Κλοπή

Το βίαιο έγκλημα τείνει να γίνει πρωτοσέλιδο στη Γουατεμάλα, αλλά η κλοπή είναι πιο πιθανό να επηρεάσει τους τουρίστες από οποιοδήποτε βίαιο έγκλημα. Η Γουατεμάλα έχει υψηλά επίπεδα μικροκλοπών, ειδικά σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας προειδοποιεί για το υψηλό επίπεδο πορτοφολάδων, αρπαγών τσαντών και άλλων μορφών μικροκλοπής στην ταξιδιωτική της οδηγία για τη Γουατεμάλα.

Οι κλέφτες τείνουν να λειτουργούν σε πολυσύχναστες περιοχές που αρέσει στους τουρίστες να επισκέπτονται, όπως κεντρικές αγορές ή ιστορικές συνοικίες πόλεων όπως η Αντίγκουα. Όταν περπατάτε στη Γουατεμάλα, βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας είναι ασφαλισμένα σε μια εσωτερική τσέπη, τσάντα χιαστί με ασφαλή φερμουάρ ή ζώνη με χρήματα.

Πάρτε μόνο ό,τι χρειάζεστε για την ημέρα και αφήστε τα υπόλοιπα στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας. Αποσύρετε χρήματα μόνο από ασφαλή ΑΤΜ, καθώς οι κλέφτες συχνά στοχεύουν άτομα που εγκαταλείπουν σημεία ανάληψης μετρητών.

Οι απάτες που στοχεύουν τουρίστες είναι επίσης συχνές. Να είστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους που σας πλησιάζουν και παρουσιάζονται ως αστυνομικοί ή ζητούν βοήθεια με τα αυτοκίνητά τους. Και οι δύο είναι κοινές απάτες που συνήθως προηγούνται της κλοπής ή της ληστείας.

Αποφυγή κακών περιοχών

Η στρατιωτική βάση Zacapa ως περιοχή που πρέπει να αποφύγετε όταν βρίσκεστε στη Γουατεμάλα με την πέτρινη είσοδο πάνω από το δρόμο και τον γαλάζιο ουρανό πάνω

Zacapa Guatemala 25/11/2018 Στρατιωτική βάση της Γουατεμάλας/ShutterPrice/Shutterstock

Ενώ το έγκλημα αποτελεί πρόβλημα στα περισσότερα μέρη της Γουατεμάλας, ορισμένες περιοχές έχουν πολύ υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας από άλλες. Οι περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές για τη χώρα συμβουλεύουν τους πολίτες τους να αποφεύγουν εντελώς ορισμένες περιοχές.

Αποφύγετε τα ακόλουθα μέρη:

 • Τμήμα Αγίου Μάρκου
 • Τμήμα Huehuetenango
 • Τμήμα Zacapa
 • Τζουτιάπα
 • Chiquimula
 • Αυτοκινητόδρομοι RN-7E, CA-11, CA-12, RN-11 και CA-13
 • Οι συνοριακές περιοχές με το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα

Στην πόλη της Γουατεμάλας, ορισμένες γειτονιές έχουν υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και πρέπει να αποφεύγονται. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Νέα Βίλα
 • Chinautla
 • Ζώνη 3
 • Ζώνη 18
 • Ζώνη 19
 • Ζώνη 21

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για εξαντλητική λίστα. Πριν επισκεφτείτε ένα νέο μέρος της χώρας, ρωτήστε πάντα τους ντόπιους αν το θεωρούν ασφαλές μέρος για να το επισκεφτείτε.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Κίτρινο ταξί σε στυλ τουκτούκ που απεικονίζεται σε έναν δρόμο από τούβλα στο Flores της Γουατεμάλας

FLORES, ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ- 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015: Ταξί tuk-tuk στην οδό Flores στις 22 Δεκεμβρίου 2015, Γουατεμάλα/Aleksandar Todorovic/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές ασφαλείας για να επισκεφθείτε τη Γουατεμάλα:

 • Ποτέ μην παίρνετε ταξί από το δρόμο. Καλέστε μόνο μια ασφαλή εταιρεία ταξί. Η Taxi Amarillo είναι μια εταιρεία ταξί που αποστέλλεται μέσω ασυρμάτου που είναι ασφαλής.
 • Μην αφήνετε ποτέ το ποτό σας χωρίς επίβλεψη. Τα ποσοστά σεξουαλικής επίθεσης είναι δυστυχώς υψηλά στη χώρα.
 • Όταν ταξιδεύετε σε απομακρυσμένα μέρη της χώρας, προσπαθήστε να πάτε με μια αξιόπιστη ταξιδιωτική εταιρεία. Πηγαίνοντας σε μια οργανωμένη περιήγηση μειώνει τον κίνδυνο εγκληματικότητας.
 • Αποφύγετε την οδήγηση τη νύχτα. Τα ποσοστά ληστείας αυτοκινήτων και ένοπλων ληστειών αυξάνονται μετά το σκοτάδι.

Συχνές Ερωτήσεις

Τοποθεσία στο κέντρο της Αντίγκουα για ένα κομμάτι σχετικά με το εάν η Γουατεμάλα είναι ασφαλής για επίσκεψη με ένα γιγάντιο ηφαίστειο που δεσπόζει πάνω από μια λευκή πέτρινη πόλη

Olivier Tabary/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί επίσης να κάνουν οι άνθρωποι πριν ταξιδέψουν στη Γουατεμάλα:

Είναι ασφαλείς οι τουρίστες στη Γουατεμάλα;

Οι τουρίστες διατρέχουν κίνδυνο εγκληματικότητας στη Γουατεμάλα λόγω των υψηλών επιπέδων της επί του παρόντος. Ωστόσο, είναι κάπως πιο ασφαλή από τους ντόπιους αφού υπάρχει ειδική υπηρεσία ασφαλείας για τους τουρίστες και άλλες προφυλάξεις που λαμβάνονται για την προστασία τους.

Είναι η Γουατεμάλα ασφαλής για τις γυναίκες ταξιδιώτες;

Τα επίπεδα βίας με βάση το φύλο και σεξουαλικής επίθεσης είναι υψηλά στη Γουατεμάλα και οι γυναίκες επισκέπτες συχνά επηρεάζονται από αυτό. Είναι δυνατό να επισκεφθείτε τη Γουατεμάλα ως γυναίκα ταξιδιώτη, και πολλές το κάνουν, αλλά χρειάζεστε επιπλέον προφυλάξεις ασφαλείας.

Η Γουατεμάλα έχει καλό τουρισμό;

Ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται τη Γουατεμάλα παρά τους κινδύνους είναι ότι η χώρα έχει τόσα πολλά να προσφέρει. Έχει όμορφα τοπία, υπέροχους ιστορικούς χώρους, και φιλόξενους ανθρώπους.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Αντίγκουα Γουατεμάλα;

Η Αντίγκουα είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στη Γουατεμάλα. Εγκλήματα όπως πορτοφολάδες και ληστείες μπορεί να εξακολουθούν να συμβαίνουν, αλλά τα ποσοστά είναι χαμηλότερα από ό,τι σε πολλά άλλα μέρη της χώρας.

Είναι ασφαλέστερη η Γουατεμάλα ή η Κόστα Ρίκα;

Η Κόστα Ρίκα είναι πιο ασφαλής από τη Γουατεμάλα καθώς έχει χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας. Αν θέλετε να επισκεφθείτε την Κεντρική Αμερική αλλά ανησυχείτε για το έγκλημα, το καλύτερο μέρος για να πάτε είναι η Κόστα Ρίκα.

Λοιπόν, είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Γουατεμάλα;

Η Γουατεμάλα είναι μια χώρα που απαιτεί κάποια προετοιμασία για να την επισκεφθείτε. Το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας επηρεάζει και τους τουρίστες και πρέπει να λάβετε τις σωστές προφυλάξεις για να διασφαλίσετε ότι δεν είστε θύμα. Ωστόσο, είναι ακόμα δυνατό να επισκεφθείτε και να περάσετε καλά ενώ το κάνετε.

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Ισπανία

Είναι ασφαλή για επίσκεψη τα νησιά Κέιμαν

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια