Είναι ασφαλής η Ρουάντα

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ρουάντα το 2023;

Η μικρή χώρα της Ρουάντα στην Ανατολική Αφρική γίνεται γρήγορα τουριστική δύναμη. Η χώρα βλέπει περίπου 1 εκατομμύριο  διεθνείς αφίξεις κάθε χρόνο, κάτι που δεν είναι μικρό για ένα τόσο μικρό μέρος.

Η όμορφη φύση της Ρουάντα είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι επισκέπτονται τη χώρα. Η χώρα έχει μερικές από τις καλύτερες ευκαιρίες στον κόσμο για να πλησιάσετε τους γορίλες σε εκδρομές πεζοπορίας με γορίλες και να δείτε τους εντυπωσιακούς βιότοπούς τους στο σύννεφο δάσος.

Η χώρα διαθέτει επίσης όμορφα εθνικά πάρκα, όπως το Εθνικό Πάρκο Volcanoes και το Εθνικό Πάρκο Virunga. Στην πρωτεύουσα, Κιγκάλι, μπορείτε να δείτε μια υπέροχη σκηνή γκαλερί, χαριτωμένα καφέ και πιο ζοφερά αξιοθέατα, όπως το Μνημείο της Γενοκτονίας του Κιγκάλι.

Αλλά ενώ είναι πλούσιο σε πολιτισμό, ιστορία και εκπληκτική φυσική ομορφιά, είναι ασφαλής η Ρουάντα για επίσκεψη; Εδώ είναι η άποψή μας.

Ρουάντα: Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Ρουάντα

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ρουάντα το 2023;

Σύννεφα πάνω από τη γιγαντιαία κορυφή του βουνού στο Εθνικό Πάρκο Volcanoes για έναν οδηγό με τίτλο Is Rwanda Safe to Visit

Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, Ρουάντα – 2017, 21 Απριλίου: Το μονοπάτι πεζοπορίας στις πλαγιές του βουνού που οδηγεί στο πυκνό δάσος προς τις οικογένειες γορίλων, φακοειδές σύννεφο/Radzimy/Shutterstock

Ναί. Σήμερα, η Ρουάντα είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για επίσκεψη στην Αφρική. Η γενοκτονία έχει τελειώσει εδώ και πολύ καιρό, αν και παραμένουν κάποιες ουλές, και η σύγκρουση από γειτονικές χώρες μερικές φορές εξαπλώνεται στη Ρουάντα.

Αν και η εγκληματικότητα συμβαίνει στη Ρουάντα, η χώρα έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από πολλούς από τους Αφρικανούς γείτονές της. Οι διεθνείς ταξιδιωτικές συμβουλές τείνουν να συμφωνούν στις εκτιμήσεις τους ότι η Ρουάντα είναι ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη.

Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς τοποθετούν τη Ρουάντα σε ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 1 , το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι η Ρουάντα είναι ασφαλής για επίσκεψη, αν και δεν πρέπει να ελέγξετε την κοινή λογική σας στην πύλη του αεροδρομίου.

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την επίσκεψη στη Ρουάντα επειδή γνωρίζουν το φρικτό παρελθόν της χώρας. Το 1994, η χώρα κυριεύτηκε από έναν πόλεμο γενοκτονίας για 100 ημέρες, καθώς οι εξτρεμιστές Χούτου έσφαξαν 800.000 μέλη της μειονότητας των Τούτσι .

Είναι δύσκολο για οποιοδήποτε έθνος να συνέλθει από τέτοια φρικτά γεγονότα και το Μνημείο της Γενοκτονίας του Κιγκάλι δείχνει ένα μικρό μέρος της καταστροφής που γνώρισε η χώρα.

Σήμερα, η Ρουάντα κυβερνάται από τον Πρόεδρο Kagame, ο οποίος ηγήθηκε της πολιτοφυλακής RPF που τερμάτισε τη γενοκτονία. Η χώρα έχει προχωρήσει πολύ από τις πιο σκοτεινές της μέρες (αν και κάποιοι επικρίνουν τον Kagame για τις αυταρχικές του τάσεις).

Σήμερα, είναι παράνομο να συζητάμε για την εθνικότητα στη Ρουάντα για να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τη γενοκτονία. Υπάρχουν περιστασιακές συγκρούσεις, όπως επιθέσεις σε μνημεία γενοκτονίας.

Ωστόσο, δεν υπάρχει πλέον ενεργή σύγκρουση στη Ρουάντα. Η χώρα υποφέρει μερικές φορές επειδή βρίσκεται σε μια επικίνδυνη γειτονιά, καθώς οι συγκρούσεις από γειτονικές χώρες, όπως η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό , συχνά αιμορραγούν πάνω από τα σύνορα και στη Ρουάντα.

Εκτός συνοριακών περιοχών, οι οποίες θα πρέπει να αποφεύγονται λόγω του κινδύνου αψιμαχιών, είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε έγκλημα στη Ρουάντα. Σε αντίθεση με πολλές γειτονικές χώρες, η εγκληματικότητα στη Ρουάντα είναι αρκετά σπάνια.

Τα κοινά εγκλήματα περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Κλοπή από οχήματα

Εκτός από πιο ασταθείς περιοχές, όπου μπορεί να συμβούν ένοπλες επιθέσεις, η Ρουάντα είναι πολύ ασφαλής για επίσκεψη. Ένα πράγμα που πρέπει να προσέχετε όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στη Ρουάντα είναι η εποχή των βροχών.

Αυτή η σεζόν διαρκεί από Μάρτιο έως Μάιο . Η δυνατή βροχή μερικές φορές προκαλεί πλημμύρες και κατολισθήσεις, ειδικά σε πιο απομακρυσμένες περιοχές (συν, δεν είναι πολύ ευχάριστο να κάνετε πεζοπορία με γορίλα όταν βρέχει). Μπορεί να θέλετε να χρονομετρήσετε την επίσκεψή σας για άλλη φορά.

Έγκλημα στη Ρουάντα

Για ένα κομμάτι με τίτλο Is Rwanda Safe to Visit, ένα σωρό χωρικοί περπατούν γύρω από μια πλατεία της πόλης στην πλαγιά ενός βουνού με μικρές καλύβες που περιβάλλουν τον χωματόδρομο

Kibuye, Ρουάντα – Αύγουστος 2008 – Μικρό χωριό Kibuye Lake Kivu Rwanda Africa/MilanoPE/Shutterstock

Πολλές αφρικανικές χώρες έχουν τη φήμη ότι δεν είναι ασφαλείς, εν μέρει λόγω του υψηλού ποσοστού εγκληματικότητας. Ωστόσο, η Ρουάντα είναι διαφορετική. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλό έως μέτριο, ειδικά το ποσοστό της βίαιης εγκληματικότητας, αλλά οι τουρίστες σπάνια επηρεάζονται όταν το επισκέπτονται.

Εάν δεν είστε σίγουροι για αυτόν τον ισχυρισμό, μια γρήγορη ματιά στα στατιστικά στοιχεία του εγκλήματος μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τι συμβαίνει. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ποσοστό ανθρωποκτονιών στη Ρουάντα είναι τέσσερα περιστατικά ανά 100.000 άτομα (με μικρές διακυμάνσεις από έτος σε έτος).

Αυτό είναι ένα μέτριο ποσοστό ανθρωποκτονιών και κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Αυτό το ποσοστό ανθρωποκτονιών δείχνει επίσης πόσο μακριά έχει φτάσει η Ρουάντα από τις ημέρες της γενοκτονίας το 1994.

Το ποσοστό άλλων εγκλημάτων είναι επίσης αρκετά χαμηλό στη Ρουάντα. Για παράδειγμα, το ποσοστό επίθεσης είναι 30,5 περιστατικά ανά 100.000 άτομα.  Το ποσοστό ληστείας, ένα άλλο κοινό βίαιο έγκλημα σε άλλες αφρικανικές χώρες, είναι 25,6 περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Το ποσοστό των εγκλημάτων ιδιοκτησίας στη Ρουάντα είναι υψηλότερο από το ποσοστό των βίαιων εγκλημάτων. Ωστόσο, ακόμη και το ποσοστό εγκληματικότητας κατά της ιδιοκτησίας είναι αρκετά χαμηλό σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, το ποσοστό διαρρήξεων είναι 21,8 περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Ανέκδοτα, οι άνθρωποι που έχουν επισκεφθεί ή έχουν ζήσει στη Ρουάντα λένε ότι αισθάνονταν λιγότερο κίνδυνο κλοπής από ό,τι σε πολλά άλλα μέρη της ηπείρου. Οι επισκέπτες στη Ρουάντα τείνουν να αισθάνονται ασφαλείς εκεί.

Σύμφωνα με το Numbeo, η Ρουάντα βαθμολογείται με 23,8 στα 100  στον δείκτη εγκληματικότητας, ο οποίος υπολογίζεται με βάση τα στοιχεία των ερωτηθέντων. Οι άνθρωποι αναφέρουν χαμηλά ή πολύ χαμηλά επίπεδα των περισσότερων κατηγοριών εγκλημάτων και ότι αισθάνονται ασφαλείς περπατώντας στη χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και ακόμη και τη νύχτα.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους η Ρουάντα έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από πολλούς από τους γείτονές της. Διαθέτει μια εξαιρετικά αποτελεσματική αστυνομική δύναμη και στρατό.

Η κυβέρνηση έχει επίσης πρωτοστατήσει σε αρκετές πρωτοβουλίες κατά της διαφθοράς τα τελευταία χρόνια που στόχευαν την αστυνομία. Η Ρουάντα έχει επίσης πολύ σκληρές ποινές ακόμη και για μικροπαραβάσεις που αποτρέπουν πιθανούς παραβάτες.

Βοηθά επίσης ότι η Ρουάντα έχει λιγότερους κοινωνικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην εγκληματικότητα. Από το 1994, είναι πολιτικά σταθερό (κάποιοι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι αυτό είναι ένα μειονέκτημα αφού ο ίδιος άνθρωπος είναι πρόεδρος από το 2000).

Είναι επίσης μια χώρα μεσαίου εισοδήματος με λιγότερη φτώχεια, ανεργία και ανισότητα από πολλούς από τους γείτονές της. Ο Δείκτης Οργανωμένου Εγκλήματος περιπλέκει κάπως αυτή τη θετική άποψη για τα στατιστικά στοιχεία του εγκλήματος της Ρουάντα.

Σύμφωνα με το φύλακα, η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη, όπως και το trafficking. Επικρίνει επίσης την κυβέρνηση της Ρουάντα ότι δεν είναι αρκετά διαφανής σχετικά με το έγκλημα.

Ωστόσο, η Ρουάντα εξακολουθεί να κατατάσσεται ως η δεύτερη πιο ασφαλής χώρα στην Αφρική, σύμφωνα με τον δείκτη. Επιπλέον, τα περισσότερα από τα προβλήματα που αναφέρονται εδώ δεν επηρεάζουν σχεδόν ποτέ τους τουρίστες ή τους ξένους.

Θα πρέπει ακόμα να λαμβάνετε προφυλάξεις για να προστατεύσετε τον εαυτό σας όταν ταξιδεύετε στη Ρουάντα, ειδικά όταν επισκέπτεστε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας όπου το έγκλημα μπορεί να είναι ευκολότερο να ξεφύγετε από ό,τι στην πρωτεύουσα του Κιγκάλι. Ωστόσο, η εγκληματικότητα δεν αποτελεί σημαντική ανησυχία για τους περισσότερους επισκέπτες.

Μικροκλοπή

Εάν καταλήξετε να βιώσετε ένα έγκλημα στη Ρουάντα, πιθανότατα θα είναι μικροκλοπή. Τούτου λεχθέντος, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου  αναφέρει ότι το ποσοστό εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής, είναι χαμηλό στη Ρουάντα.

Τα περιστατικά μικροκλοπών στη Ρουάντα μπορεί να περιλαμβάνουν πορτοφολάδες, αρπαγές τσάντας ή απάτες. Αν και η κλοπή μπορεί να συμβεί σχεδόν οπουδήποτε, είναι πιο συνηθισμένη στο Κιγκάλι, την πρωτεύουσα και τη μεγαλύτερη πόλη.

Οι πορτοφολάδες τείνουν να λειτουργούν σε πολυσύχναστες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των κοινόχρηστων ταξί και των μέσων μαζικής μεταφοράς. Είναι καλή ιδέα να παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή σας όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρουάντα.

Μην επιδεικνύετε πολλά μετρητά ή ακριβά αντικείμενα όπως κοσμήματα, καθώς αυτά σας ξεχωρίζουν ως στόχο κλεφτών. Αντίθετα, κρατήστε όλα όσα θεωρείτε πολύτιμα σε ασφαλές μέρος, όπως μια τσάντα με φερμουάρ ή μια εσωτερική τσέπη.

Κρατήστε τα αναντικατάστατα αντικείμενα σε ένα χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου (ή, καλύτερα, αφήστε τα στο σπίτι). Αν και η Ρουάντα είναι αρκετά ασφαλής ακόμα και τη νύχτα, θα πρέπει να αποφεύγετε να περιπλανηθείτε μόνοι σας σε άγνωστες περιοχές μετά το σκοτάδι, καθώς αυτό αυξάνει την πιθανότητα κλοπής ή ληστείας.

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική οδηγία της αυστραλιανής κυβέρνησης για τη Ρουάντα, η κλοπή από οχήματα είναι μια άλλη κοινή μορφή μικροκλοπής στη χώρα.

Οι κλέφτες θα πάρουν αντικείμενα από αυτοκίνητα που δεν είναι κατειλημμένα ή θα σπάσουν και θα αρπάξουν τιμαλφή από άτομα που κάθονται στην κίνηση. Κάθε φορά που βρίσκεστε σε αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας δεν φαίνονται.

Όταν κάθεστε στην κίνηση, φροντίστε να κρατάτε τις τσάντες σας. Όταν παρκάρετε το αυτοκίνητο, πάρτε την τσάντα σας μαζί σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες είναι κλειδωμένες βοηθά στην αποφυγή κλοπής.

Διάρρηξη

Διαρρήξεις και διαρρήξεις συμβαίνουν μερικές φορές στη Ρουάντα, ειδικά στην πρωτεύουσα Κιγκάλι. Η καναδική κυβέρνηση αναφέρει ότι μπορεί να συμβούν διαρρήξεις κατοικιών στην πόλη, καθώς και διαρρήξεις σε δωμάτια ξενοδοχείου.

Όποια και αν είναι η κατάσταση της διαμονής σας, θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις για να αποτρέψετε αυτό το έγκλημα, εάν θέλετε να επιστρέψετε με όλα τα τιμαλφή σας ανέπαφα. Οι προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε για να αποτρέψετε τις διαρρήξεις είναι αρκετά απλές.

Απλώς φροντίστε να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες σας και να κλείνετε τα παράθυρά σας πριν φύγετε από το κατάλυμα σας. Θα εκπλαγείτε με το πόσες διαρρήξεις εκμεταλλεύονται την απροσεξία των ανθρώπων.

Εάν μένετε σε ξενοδοχείο, βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας ξαπλωμένα σε κοινή θέα στο δωμάτιο, καθώς μπορεί να αποδειχθούν πολύ δελεαστικά. Είτε χρησιμοποιήστε το χρηματοκιβώτιο δωματίου, εάν είναι διαθέσιμο, είτε κρύψτε σημαντικά αντικείμενα σε ασφαλή τοποθεσία.

Εάν υπάρχει μια πινακίδα «Μην ενοχλείτε», χρησιμοποιήστε την κατά τη διάρκεια της διαμονής σας για να αποτρέψετε την είσοδο κάποιου ανεπιθύμητου στο δωμάτιό σας.

Εάν μένετε στη Ρουάντα πιο μακροπρόθεσμα, μπορεί να σκεφτείτε διαφορετικούς τρόπους για να προστατεύσετε το σπίτι σας από διάρρηξη, αλλά εάν το επισκέπτεστε απλώς ως τουρίστας, αυτές οι βασικές προφυλάξεις είναι συνήθως αρκετές για να αποτρέψουν το έγκλημα.

Αποφυγή κακών περιοχών

Γυναίκα που κάθεται έξω από το σπίτι της στο Μπουκάβου, ένα από τα μέρη που πρέπει να αποφύγεις στη Ρουάντα

Bukavu, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό – Ιανουάριος 2013: Αφρικανική οικογένεια που κάθεται μπροστά από το σπίτι της στα σύνορα της Ρουάντα και της ΛΔ Κονγκό/Katja Tsvetkova/Shutterstock

Υπάρχουν ορισμένες περιοχές της Ρουάντα που είναι πιο επικίνδυνες και οι περισσότερες κυβερνήσεις εκδίδουν ταξιδιωτικές συμβουλές για να πείσουν τους πολίτες τους να μην πάνε εκεί ή τουλάχιστον να επανεξετάσουν το ταξίδι σε αυτές τις περιοχές.

Αποφύγετε τη συνοριακή περιοχή με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη συνοριακή περιοχή με το Μπουρούντι. Η σύγκρουση σε αυτές τις γειτονικές χώρες ενέχει τον κίνδυνο να περάσει στα σύνορα.

Μερικά από τα πιο διάσημα εθνικά πάρκα της Ρουάντα, όπως το Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, βρίσκονται στις ασταθείς παραμεθόριες περιοχές και έχουν υπάρξει στο παρελθόν τόποι ένοπλων συγκρούσεων. Ωστόσο, εάν πάτε με μια οργανωμένη ομάδα περιήγησης, θα πρέπει να είναι ασφαλές να το επισκεφθείτε.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Άτομα που περπατούν και οδηγούν μοτοσικλέτες που οδηγούν σε έναν πλημμυρισμένο και λασπωμένο δρόμο για έναν οδηγό σχετικά με το εάν είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Ρουάντα

ΚΙΓΚΑΛΙ, ΡΟΥΑΝΤΑ – 28 Ιανουαρίου 2020: Πεζοί και αυτοκινητιστές ρισκάρουν τη ζωή τους για να μεταφέρουν επιβάτες σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο. Φωτογραφία Emmanuel Kwizera/Emmanuel Kwizera/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε τη Ρουάντα:

  • Αποφύγετε τα πολιτικά σχόλια. Η κυβέρνηση του Paul Kagame έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στόχευση διαφωνούντων. Δεν θέλετε να θέσετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας ή κάποιον από τους ντόπιους συντρόφους σας επικρίνοντας την κυβέρνηση.
  • Ακολουθήστε τους νόμους προσεκτικά. Μικρά αδικήματα όπως η κατοχή ναρκωτικών μπορεί να επιφέρουν βαριές ποινές φυλάκισης και το νομικό σύστημα της Ρουάντα είναι γνωστό για την αυστηρότητά του.
  • Λάβετε υπόψη σας τις εκτός ορίων κυβερνητικές περιοχές. Τηρείτε τυχόν αναρτημένες προειδοποιητικές πινακίδες και μην περπατάτε σε απαγορευμένες περιοχές. Η φωτογράφηση κυβερνητικών κτιρίων είναι παράνομη.
  • Αποφύγετε τις διαμαρτυρίες, που μερικές φορές συμβαίνουν στο Κιγκάλι. Μπορεί να γίνουν βίαιοι και μπορεί να συλληφθείτε εάν η αστυνομία πιστεύει ότι εμπλέκεστε. Κάποιες διαδηλώσεις έχουν στοχοποιηθεί με χειροβομβίδες στο παρελθόν.
  • Οι κύριοι δρόμοι είναι γενικά καλοί, αλλά οι πιο απομακρυσμένοι δρόμοι δεν είναι πάντα καλά συντηρημένοι. Επιπλέον, οι Ρουάντα οδηγούν αρκετά απερίσκεπτα. Τα κοινόχρηστα ταξί και τα μίνι λεωφορεία είναι η πιο κοινή μέθοδος μετακίνησης στη χώρα, αλλά είναι επίσης επιρρεπή σε ατυχήματα.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στη Ρουάντα

Συχνές Ερωτήσεις

Το κέντρο του Κιγκάλι σε μια εικόνα χαμηλού κλείστρου τη νύχτα με αυτοκίνητα να περνούν

Κιγκάλι, Ρουάντα – 19 Αυγούστου 2022: Το κέντρο του Κιγκάλι τη νύχτα. Η πόλη είναι μια κυψέλη δραστηριότητας τα βράδια/Jennifer Sophie/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες άλλες συνήθεις ερωτήσεις ασφαλείας που έχουν κάνει οι άνθρωποι πριν επισκεφτούν τη Ρουάντα:

Είναι η Ρουάντα ασφαλής για τους λευκούς;

Η Ρουάντα είναι ασφαλής για ανθρώπους όλων των φυλών και εθνοτήτων. Στην πραγματικότητα, η συζήτηση για την εθνικότητα είναι παράνομη στη χώρα. Οι άνθρωποι είναι επίσης συνηθισμένοι στους ξένους, καθώς υπάρχουν τόσοι πολλοί ξένοι ανθρωπιστές από τη γενοκτονία.

Είναι η Ρουάντα ασφαλής για τις γυναίκες;

Οι γυναίκες ταξιδιώτες έχουν γενικά καλές εμπειρίες στη Ρουάντα, καθώς το επίπεδο του βίαιου εγκλήματος είναι χαμηλό. Ωστόσο, θα πρέπει να λαμβάνετε κάποιες προφυλάξεις ως γυναίκα που ταξιδεύετε στη Ρουάντα.

Είναι ασφαλές να περπατάς γύρω από το Κιγκάλι της Ρουάντα;

Το Κιγκάλι, η πρωτεύουσα, είναι ασφαλές να περπατήσετε — αν μπορείτε να πλοηγηθείτε στην κίνηση. Ωστόσο, μην γίνετε πολύ απερίσκεπτοι και πηγαίνετε να εξερευνήσετε άγνωστες περιοχές τη νύχτα.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της Ρουάντα;

Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα της επίσκεψης στη Ρουάντα είναι η βροχή. Εάν δεν χρονομετρήσετε την επίσκεψή σας και φτάσετε κατά τη διάρκεια μιας από τις εποχές των βροχών, ο καιρός μπορεί να σας εμποδίσει να απολαύσετε το ταξίδι σας.

Μπορείτε να φορέσετε μαύρα στη Ρουάντα;

Ενώ μπορείτε να φορέσετε μαύρα στη Ρουάντα, δεν συνιστάται, όπως δεν συνιστάται σε καμία άλλη τροπική χώρα. Όχι μόνο το μαύρο χρώμα είναι δύσκολο να φορεθεί όταν είναι ζεστό και υγρό, αλλά προσελκύει επίσης τις μύγες τσετσε που μεταφέρουν ασθένειες.

Λοιπόν, είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ρουάντα;

Παρά την τραγική πρόσφατη ιστορία της, η Ρουάντα είναι ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε σήμερα. Έχει σταθερότητα και χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Θα πρέπει και πάλι να φροντίζετε να μην παραβιάζετε τους τοπικούς νόμους ή να είστε απρόσεκτοι με τα τιμαλφή σας, αλλά είναι πολύ πιθανό να επισκεφθείτε τη χώρα με ασφάλεια.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

ξενοδοχεία

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια