Είναι η Αιθιοπία ασφαλής

Είναι η Αιθιοπία ασφαλής για ταξίδι;

Η Αιθιοπία είναι ένας από τους πιο μοναδικούς προορισμούς στην Αφρική και στον κόσμο γενικότερα. Περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι  επισκέπτονται τη χώρα ετησίως και εξακολουθεί να είναι εκτός ραντάρ για πολλούς τουρίστες.

Η μοναδική ιστορία και ο πολιτισμός της χώρας είναι το κύριο πόλο έλξης για τους επισκέπτες που κάνουν το ταξίδι. Η Αιθιοπία είναι μια από τις παλαιότερες χριστιανικές χώρες στον κόσμο και μπορείτε να δείτε μοναδικούς θρησκευτικούς χώρους όπως οι εκκλησίες της Lalibela, κυριολεκτικά λαξευμένες σε βράχο.

Η Αιθιοπία είναι επίσης η μόνη χώρα στην Αφρική που δεν αποικίστηκε από Ευρωπαίους και η μοναδική της ιστορία είναι ορατή σε μέρη όπως το συγκρότημα του κάστρου Gondar.

Έχει επίσης όμορφη φύση, από τα βουνά Bale στο νότο μέχρι το βόρειο Depression Danakil. Ωστόσο, έχει επίσης αρκετά προβλήματα, όπως οι συγκρούσεις και η ιστορία της φτώχειας. Με αυτά τα λόγια, είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Αιθιοπία; Εδώ είναι η άποψή μας.

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Αιθιοπία το 2023;

Προσεγμένη θέα στους καταρράκτες του Μπλε Νείλου στο Tis Issat για έναν οδηγό με τίτλο Is Ethiopia Safe to Visit

Aleksandra Kossowska/Shutterstock

Ναι και ΟΧΙ. Ενώ μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να ταξιδεύουν στην Αιθιοπία, δεν είναι ο ασφαλέστερος προορισμός για επίσκεψη.

Μεγάλες περιοχές της χώρας εμπλέκονται σε ένοπλες συγκρούσεις, οι οποίες μπορούν να επεκταθούν και να επηρεάσουν άλλα μέρη της χώρας ανά πάσα στιγμή. Η χώρα υποφέρει επίσης από πολιτικές αναταραχές και εγκληματικότητα σε όλη την επικράτειά της.

Είναι μόνο ένας κατάλληλος προορισμός για έμπειρους, περιπετειώδεις ταξιδιώτες. Οι περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές προτρέπουν τους πολίτες τους να επανεξετάσουν το ταξίδι στην Αιθιοπία λόγω των υψηλών κινδύνων που συνδέονται με τη χώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν τη χώρα σε συμβουλευτικό επίπεδο Τρίτου (από τέσσερα) και συμβουλεύουν τους πολίτες να αποφεύγουν εντελώς τα ταξίδια σε ορισμένες περιοχές. Τα πιο κοινά προβλήματα που αναφέρουν οι κυβερνήσεις στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές περιλαμβάνουν:

 • Ένοπλες συγκρούσεις
 • Τρομοκρατία
 • Απαγωγή
 • Εμφύλια αναταραχή
 • Μπλακ άουτ
 • Προσβολή
 • Ληστεία

Υπάρχουν πολλές ένοπλες συγκρούσεις που επηρεάζουν την Αιθιοπία. Στην περιοχή Tigray, υπάρχει ένας συνεχιζόμενος πόλεμος από το 2020 που έληξε επίσημα το 2022, αλλά οι συγκρούσεις συνεχίζονται μεταξύ του στρατού της Αιθιοπίας και του TPLF (Tigray People’s Liberation Front, το οποίο κυβερνούσε την Αιθιοπία υπό αυταρχική διακυβέρνηση).

Ο άμαχος πληθυσμός έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση ασφαλείας είναι εξαιρετικά αβέβαιη. Αν και η σύγκρουση Tigray έχει λήξει, πόλεμος έχει ξεσπάσει σε μια διαφορετική περιοχή της Αιθιοπίας , την Amhara.

Ξεκινώντας τον Αύγουστο του 2023, ομάδες πολιτοφυλακών που είχαν πολεμήσει στον πόλεμο του Tigray αλλά ένιωσαν προδομένες από την κυβέρνηση κατέλαβαν πολλές πόλεις της πολυπληθούς περιοχής. Η κυβέρνηση απάντησε με καταστολή και η σύγκρουση συνεχίζεται.

Ένοπλες συγκρούσεις, ειδικά συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών εθνοτικών ομάδων, συμβαίνουν σε άλλα μέρη της Αιθιοπίας (η χώρα έχει πάνω από 90 διακριτές εθνοτικές ομάδες). Οι πληγείσες περιοχές περιλαμβάνουν την Gambella  και τμήματα της περιοχής Oromo.

Σαν να μην είχε αρκετά τα προβλήματά της η Αιθιοπία, οι συγκρούσεις μέσα στις γειτονικές χώρες καταλήγουν συχνά να την εμπλέκουν. Τα διεθνή σύνορά της με την Ερυθραία αποτελούν πηγή κινδύνου για δεκαετίες και οι ειδικοί ανησυχούν για την εμπλοκή της Ερυθραίας στο Tigray.

Στα νότια, οι παραμεθόριες περιοχές της Αιθιοπίας με τη Σομαλία βιώνουν επανειλημμένη αστάθεια, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών επιθέσεων, λόγω του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου στη Σομαλία (η Αιθιοπία περιέχει επίσης πολλούς Σομαλούς σε εθνικό επίπεδο).

Υπάρχει επίσης κίνδυνος τρομοκρατίας και ένοπλων συγκρούσεων κοντά στα σύνορα του Νοτίου Σουδάν, του Σουδάν και της Κένυας.

Η Αιθιοπία είναι μια μεγάλη χώρα, επομένως ορισμένες περιοχές της χώρας είναι λιγότερο εκτεθειμένες σε αυτή τη σύγκρουση. Πιο κεντρικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Αντίς Αμπέμπα, δεν έχουν εμπλακεί τόσο πολύ στις συγκρούσεις. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος άλλων κινδύνων, όπως οι πολιτικές αναταραχές και το έγκλημα.

Έγκλημα στην Αιθιοπία

Αεροφωτογραφία της Αντίς Αμπέντα, της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας, απεικονίζεται με ψηλά κτίρια στο βάθος και παράγκες μπροστά για έναν οδηγό με τίτλο Is Ethiopia Safe to Visit

Eric Isselee/Shutterstock

Σαν να μην είχε αρκετά προβλήματα η Αιθιοπία, έχει επίσης υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Η εκτεταμένη αναταραχή και οι χαμηλές ικανότητες της αστυνομίας επηρεάζουν την ικανότητα της κυβέρνησης να καταπολεμήσει το έγκλημα.

Το υψηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες. Το 2012, το ποσοστό ανθρωποκτονιών ήταν 8,63 περιστατικά ανά 100.000 άτομα.

Το πιθανό ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι πιθανώς πολύ υψηλότερο επειδή η κυβέρνηση δεν διατηρεί πολύ ακριβή στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα (όπως φαίνεται από το γεγονός ότι αυτά τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από πάνω από μια δεκαετία) και επειδή πολλές περιοχές δεν βρίσκονται υπό τον πλήρη κυβερνητικό έλεγχο.

Εάν υπάρχει υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών σε μια χώρα, τότε είναι βέβαιο ότι υπάρχει και υψηλό ποσοστό άλλων εγκλημάτων. Η ανθρωποκτονία είναι το έγκλημα που είναι πιο πιθανό να ανακαλυφθεί (μπορείτε να κρύψετε ένα χαμένο πορτοφόλι, αλλά όχι ένα νεκρό σώμα), επομένως είναι το έγκλημα για το οποίο οι στατιστικές εγκληματικότητας τείνουν να είναι οι πιο ακριβείς.

Επιπλέον, είναι το πιο σοβαρό έγκλημα που μπορεί να διαπράξει κανείς, επομένως εάν διαπράττεται σε μεγάλους αριθμούς, τότε είναι πιθανά και λιγότερο σοβαρά εγκλήματα. Τα στατιστικά στοιχεία για το αστυνομικό έγκλημα είναι δύσκολο να βρεθούν, αλλά με βάση τη δημόσια αίσθηση, η εγκληματικότητα είναι ένα πρόβλημα στην Αιθιοπία.

Σύμφωνα με το Numbeo , το οποίο συγκεντρώνει δεδομένα ερευνών για να δώσει μια εικόνα της κατάστασης του εγκλήματος σε έναν τόπο, το ποσοστό εγκληματικότητας στην Αιθιοπία είναι 49,86 στα 100 στην κλίμακα του δείκτη εγκληματικότητας, που είναι ένα μέτριο επίπεδο.

Ωστόσο, υπάρχει υψηλό επίπεδο μικροεγκληματικότητας, όπως η κλοπή. Η εγκληματικότητα έχει επίσης αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτή η αντίληψη ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί υποστηρίζεται από ανέκδοτα στοιχεία.

Οι αναρτήσεις στο φόρουμ και τα τοπικά ιστολόγια είναι γεμάτα από ανθρώπους που διαμαρτύρονται για την αύξηση της βίαιης εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Αντίς Αμπέμπα. Ενώ η εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα στο παρελθόν χαρακτηριζόταν από μικρο πορτοφολάδες, τώρα, οι βίαιες ληστείες γίνονται όλο και πιο συχνές.

Είναι δυνατό να επισκεφθείτε την Αιθιοπία και να παραμείνετε ασφαλείς, αλλά απαιτεί εκτεταμένες προφυλάξεις ασφαλείας. Δεδομένου ότι το έγκλημα είναι τόσο συχνό, θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή κάθε φορά που φεύγετε από το κατάλυμά σας.

Απαγωγή

Οι απαγωγές για λύτρα είναι ευρέως διαδεδομένες σε ορισμένες περιοχές της Αιθιοπίας. Η αυστραλιανή κυβέρνηση αναφέρει τον κίνδυνο απαγωγής στην ταξιδιωτική της συμβουλή. Οι απαγωγές είναι πιο διαδεδομένες σε περιοχές που βιώνουν συγκρούσεις.

Απαγωγή έχει αναφερθεί σε:

 • Το νότιο τμήμα του περιφερειακού κράτους της Σομαλίας
 • Κοντά στα σύνορα με την Κένυα
 • Κοντά στα σύνορα με το Νότιο Σουδάν
 • Εντός της Ειδικής Ζώνης Αδάμα
 • Στα δυτικά τμήματα της Ορόμιας, συμπεριλαμβανομένων των East Welega και Kelam Welega

Οι Δυτικοί γίνονται συχνά στόχος απαγωγών. Ορισμένες ομάδες παρακινούνται από ιδεολογικούς λόγους, ειδικά αν η απαγωγή πραγματοποιείται από τρομοκρατική ομάδα με αντιδυτική ιδεολογία. Άλλοι παρακινούνται από πιο πρακτικούς λόγους – οι Δυτικοί είναι πιο πιθανό να έχουν οικογένειες που μπορούν να πληρώσουν βαριά λύτρα.

Ορισμένα προφίλ αλλοδαπών στοχοποιούνται συνήθως, όπως εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες, άτομα που έχουν κάποια εξέχουσα θέση. Ωστόσο, στο παρελθόν έχουν απαχθεί και απλοί τουρίστες.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο απαγωγής είναι να αποφύγετε να επισκεφθείτε αυτές τις περιοχές και οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Αιθιοπίας που έχει τυλιχθεί σε σύγκρουση.

Η επίσκεψη σε αυτά τα μέρη εγκυμονεί περιττό κίνδυνο και η πρεσβεία της κυβέρνησής σας μπορεί να μην είναι σε θέση να σας βοηθήσει εάν σας συμβεί κάτι κακό. Εάν πρέπει να επισκεφτείτε τα πιο επικίνδυνα μέρη της Αιθιοπίας, για παράδειγμα εάν έχετε δουλειά στην περιοχή, λάβετε προφυλάξεις για να αποτρέψετε την απαγωγή.

Αντί να αναπτύξετε μια ρουτίνα, αλλάξτε τις κινήσεις σας, ώστε οι απαγωγείς να μην ξέρουν πότε να χτυπήσουν. Αποφύγετε τα ταξίδια μετά το σκοτάδι και σκεφτείτε να επενδύσετε σε ιδιωτική ασφάλεια.

Κλοπή

Ο μέσος τουρίστας που επιμένει στις ασφαλείς περιοχές της Αιθιοπίας έχει τα περισσότερα να ανησυχεί από τον κίνδυνο κλοπής. Όπως σε πολλές άλλες χώρες, η μικροκλοπή είναι ευρέως διαδεδομένη στην Αιθιοπία.

Οι κλέφτες συχνά στοχεύουν ξένους επειδή ξέρουν ότι θα έχουν περισσότερα χρήματα από τους ντόπιους. Η καναδική κυβέρνηση  απαριθμεί κοινά σημεία κλοπής στην Αντίς Αμπέμπα στην ταξιδιωτική της συμβουλή για την Αιθιοπία.

Περιλαμβάνουν:

 • Δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα, όπως η εκκλησία Bole Medhanealem
 • Πολυσύχναστα μέρη όπως η πλατεία Meskel
 • Αγορά της Αντίς Αμπέμπα

Συνιστάται στους τουρίστες να λαμβάνουν τις μέγιστες προφυλάξεις με τα τιμαλφή τους. Αποφύγετε να φέρετε μαζί σας αναντικατάστατα κοσμήματα κειμηλίων στην Αιθιοπία και μην καμαρώνετε άλλα ακριβά αντικείμενα. Όταν περπατάτε σε πολυσύχναστες περιοχές, τοποθετήστε τα πράγματά σας σε ένα ασφαλές μέρος, όπως μια ζώνη χρημάτων.

Η κλοπή από οχήματα στην πολυσύχναστη Αντίς Αμπέμπα γίνεται επίσης πιο συχνή. Όταν οδηγείτε, βεβαιωθείτε πάντα ότι οι πόρτες είναι κλειδωμένες και τα παράθυρα τυλίγονται.

Μην κρατάτε το πορτοφόλι, το πορτοφόλι σας ή άλλα τιμαλφή σας σε κοινή θέα, καθώς οι κλέφτες είναι γνωστό ότι κάνουν κλοπές που σπάζουν και αρπάζουν στο παρελθόν. Δυστυχώς, πιο βίαιες μορφές εγκλήματος έχουν γίνει πιο διαδεδομένες στην Αντίς Αμπέμπα και σε άλλες πόλεις της Αιθιοπίας.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου  προειδοποιεί για την αύξηση των βίαιων ληστειών και κλοπών στην Αντίς Αμπέμπα, που συχνά στοχεύουν αλλοδαπούς. Αποφύγετε να περπατάτε τη νύχτα, ειδικά μέσα από πάρκα. Αν σας ληστέψουν, μην αντεπιτεθείτε, καθώς υπήρξαν επιθέσεις σε τουρίστες στο παρελθόν.

Αποφυγή κακών περιοχών

Ντόπιοι που περπατούν κατά μήκος ενός χωματόδρομου στη βάση ενός βουνού με παράγκες στημένες και στις δύο πλευρές στο Tigray για έναν οδηγό με τίτλο Is Ethiopia Safe to Visit

RudiErnst/Shutterstock

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την ασφάλειά σας εάν επισκέπτεστε την Αιθιοπία είναι να αποφεύγετε επικίνδυνες περιοχές της χώρας. Ορισμένες περιοχές της χώρας τυλίγονται σε ένοπλες συγκρούσεις ή με άλλον τρόπο τυλίγονται σε αστάθεια.

Οι ακόλουθες περιοχές πρέπει να αποφεύγονται εντελώς:

 • Συνοριακές περιοχές με την Ερυθραία, τη Σομαλία, την Κένυα, το Σουδάν και το Νότιο Σουδάν
 • Περιφέρεια Tigray
 • Η περιοχή Afar κοντά στο Tigray
 • Περιφέρεια Γκαμπέλα
 • Περιοχή Benishangul Gumuz
 • Περιφέρεια Αμχάρα
 • Περιοχή Νοτίων Εθνών και Εθνικών Λαών
 • Τμήματα της περιφερειακής πολιτείας της Ορόμια, συμπεριλαμβανομένων των βόρειων και ανατολικών Shewa, Bale και Borena
 • Το μεγαλύτερο μέρος του περιφερειακού κράτους της Σομαλίας

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Οι ντόπιοι με πολύχρωμα ρούχα χαμογελούν και περπατούν σε ένα υπερυψωμένο χωματόδρομο χωρίς παπούτσια δίπλα σε μια τεχνητή λίμνη

ΧΩΡΙΟ GAYO, ΑΙΘΙΟΠΙΑ – 19 ΙΟΥΝΙΟΥ: Γυναίκες και νεαρά κορίτσια του χωριού συλλέγουν νερό από μια πισίνα βρόχινου νερού που καθαρίζεται πριν τη χρήση με ταμπλέτες. στις 19 Ιουνίου 2012 στο χωριό Gayo, Αιθιοπία/Martchan/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές ασφαλείας που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το ταξίδι σας στην Αιθιοπία ασφαλέστερο:

 • Αποφύγετε όλες τις διαμαρτυρίες. Οι εμφύλιες αναταραχές είναι συχνές σε όλη τη χώρα, ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις. Οι διαμαρτυρίες μπορούν γρήγορα να γίνουν βίαιες. Αν παρατηρήσετε ότι μαζεύεται κόσμος, φροντίστε να φύγετε από την περιοχή πριν τα πράγματα γίνουν τεταμένα.
 • Να είστε προετοιμασμένοι για τη σχετική έλλειψη πόρων. Η Αιθιοπία εξακολουθεί να είναι μια πολύ φτωχή χώρα και οι βασικές υπηρεσίες όπως η ιατρική περίθαλψη και η επιβολή του νόμου είναι σπάνιες, ειδικά εκτός της πρωτεύουσας. Η βασική συνδεσιμότητα όπως το Διαδίκτυο και οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες διακόπτονται επίσης μερικές φορές εκτός της πρωτεύουσας. Φροντίστε να προετοιμαστείτε για αυτήν την πραγματικότητα επί τόπου, ειδικά με την ολοκληρωμένη ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση.
 • Η Αιθιοπία πάσχει από πολλές τροπικές ασθένειες. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τα σωστά εμβόλια και έχετε εφοδιαστεί με φάρμακα, όπως χάπια κατά της ελονοσίας, προτού πάτε. Το εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό είναι υποχρεωτικό.
 • Τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν συμβεί και στο παρελθόν στην Αιθιοπία. Αποφύγετε να ταξιδεύετε σε πολυσύχναστες περιοχές κατά τη διάρκεια των επίσημων αργιών, καθώς είναι συχνοί στόχοι τρομοκρατών.
 • Οι παραμεθόριες περιοχές τείνουν να έχουν νάρκες ξηράς. Εάν βρίσκεστε σε αυτές τις περιοχές (παρά τις κυβερνητικές συμβουλές), βεβαιωθείτε ότι δεν θα ξεφύγετε από το δρόμο.

Συχνές Ερωτήσεις

Αιθιοπική φάρμα καφέ στην πλαγιά ενός βουνού που απεικονίζεται με θέα σε μια κοιλάδα κάτω γεμάτη με γρασίδι και δέντρα κάτω από έναν γαλάζιο ουρανό με πολλά σύννεφα

Eric Lsselee/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι πριν επισκεφτούν την Αιθιοπία:

Είναι η Αιθιοπία φιλική προς τους τουρίστες;

Η Αιθιοπία έχει πολλά αξιοθέατα κατάλληλα για τουρίστες, αλλά δεν είναι πολύ φιλική προς τους τουρίστες. Ορισμένες περιοχές είναι εντελώς επικίνδυνες για τους τουρίστες. Άλλοι αγωνίζονται με περιορισμένες υποδομές για τους ντόπιους καθώς και για τους τουρίστες. Η χώρα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από τη βελτίωση της τουριστικής της υποδομής.

Είναι η Αιθιοπία ασφαλής για ταξίδια τώρα;

Η Αιθιοπία δεν είναι το ασφαλέστερο μέρος για ταξίδια τώρα. Αν και επισήμως υπάρχει κατάπαυση του πυρός στο Tigray, η σύγκρουση συνεχίζεται ακόμη στην περιοχή και έχει ξεσπάσει σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Είναι η Αιθιοπία ασφαλής για τις γυναίκες ταξιδιώτες;

Μερικές γυναίκες έχουν εξαιρετικές εμπειρίες επισκεπτόμενοι την Αιθιοπία. Ωστόσο, έχει σημειωθεί αύξηση των επιθέσεων και των επιθέσεων σε γυναίκες στην Αντίς Αμπέμπα, συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών γυναικών.

Είναι η Αιθιοπία ένα καλό μέρος για διακοπές;

Η Αιθιοπία είναι ένα καλό μέρος για ταξιδιωτικό προορισμό χάρη στα πολλά αξιοθέατα της. Ωστόσο, δεν είναι ο σωστός προορισμός για διακοπές, επειδή απαιτεί πολλές προφυλάξεις για να το επισκεφτείτε με ασφάλεια — σχεδόν ένας χαλαρωτικός προορισμός διακοπών.

Είναι ασφαλές να περπατάς στην Αντίς Αμπέμπα;

Η Αντίς Αμπέμπα είναι ασφαλής να περπατάς κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά όχι τη νύχτα. Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί στην πόλη και τα περιστατικά συνήθως συμβαίνουν τη νύχτα.

Λοιπόν, είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Αιθιοπία;

Δυστυχώς, λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων σε αρκετές περιοχές, το μεγαλύτερο μέρος της Αιθιοπίας δεν είναι ασφαλές για επίσκεψη. Είναι δυνατό να επισκεφθείτε ορισμένα μέρη της χώρας με ασφάλεια, όπως η πρωτεύουσα και οι γύρω περιοχές, αλλά αυτό συνιστάται για έμπειρους ταξιδιώτες που θα γνωρίζουν πώς να προστατεύονται από το έγκλημα και άλλα προβλήματα.

Διαβάστε επίσης:Οι πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική

Είναι ασφαλής η Νιγηρία;

Είναι ασφαλής η Λιβύη;

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Διαμονή

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια