Είναι η Δομινικανή Δημοκρατία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Η όμορφη χώρα της Δομινικανής Δημοκρατίας είναι δημοφιλής προορισμός για διακοπές στην Καραϊβική. Περίπου 8,5 εκατομμύρια άνθρωποι  επισκέπτονται κάθε χρόνο, δείχνοντας πόσο δημοφιλής είναι η χώρα στους τουρίστες.

Οι όμορφες παραλίες και τα θέρετρα της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπως η Πούντα Κάνα και το Πουέρτο Πλάτα είναι σίγουρα οι κορυφαίες κλήσεις στη χώρα, αλλά θα ήταν λάθος να τερματίσετε την εξερεύνηση της χώρας εκεί.

Δείτε την ιστορική αρχιτεκτονική της πρωτεύουσας, του Αγίου Δομίνικου, που ιδρύθηκε από τον αδελφό του Χριστόφορου Κολόμβου.

Επισκεφθείτε μια από τις άλλες τοποθεσίες του νησιού, όπως το Las Terrenas για μια γεύση από την τοπική κουλτούρα και οπωσδήποτε φροντίστε να δοκιμάσετε κάποιο τοπικό φαγητό. Αν και η Δομινικανή Δημοκρατία είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες, πολλοί άλλοι άνθρωποι ανησυχούν για την επίσκεψη.

Η χώρα έχει τη φήμη ότι είναι ένα μη ασφαλές μέρος, αλλά πόσο αυτή η φήμη βασίζεται σε στερεότυπα και πόσο στην πραγματικότητα; Μην ανησυχείτε – είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Αυτός ο λεπτομερής ταξιδιωτικός οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν η Δομινικανή Δημοκρατία είναι ασφαλής για επίσκεψη ή όχι. Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατήρηση της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των προφυλάξεων που μπορείτε να λάβετε κατά του εγκλήματος.

Είναι η Δομινικανή Δημοκρατία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι σίγουρα ένα μέρος όπου πρέπει να λάβετε έναν αξιοπρεπή αριθμό προφυλάξεων για να παραμείνετε ασφαλείς. Όπως και με πολλούς άλλους προορισμούς της Καραϊβικής, η χώρα έχει αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας.

Ωστόσο, εκατομμύρια τουρίστες έχουν μια ασφαλή εμπειρία όταν το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Το πρωταρχικό μέλημα για τους περισσότερους επισκέπτες στη Δομινικανή Δημοκρατία είναι σίγουρα το έγκλημα.

Στην πραγματικότητα, είναι ο πρωταρχικός λόγος που χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες  απαριθμούν για να δικαιολογήσουν τις ταξιδιωτικές τους συμβουλές Επιπέδου Δεύτερου για τη Δομινικανή Δημοκρατία. Οι περισσότερες κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους πολίτες τους να είναι πιο προσεκτικοί στη Δομινικανή Δημοκρατία λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας.

Τα κοινά εγκλήματα που αναφέρονται στις ταξιδιωτικές συμβουλές για τη Δομινικανή Δημοκρατία περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Διαρρήξεις οχημάτων
 • Ενοπλη ληστεία
 • Προσβολή
 • Σεξουαλική επίθεση

Ενώ όλα αυτά τα εγκλήματα είναι παρόντα στη Δομινικανή Δημοκρατία, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα ζήσετε ή ακόμη και θα τα δείτε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Στην πραγματικότητα, οι τουρίστες στη Δομινικανή Δημοκρατία είναι πιθανώς πιο ασφαλείς από τους ντόπιους, καθώς η κυβέρνηση έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους για να κρατήσει τους επισκέπτες ασφαλείς. Οι περιοχές θερέτρου έχουν συχνά ειδικές αστυνομικές δυνάμεις και επιπλέον πόρους για ασφάλεια.

Εκτός από την εγκληματικότητα, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τα ατυχήματα στη Δομινικανή Δημοκρατία. Υπήρχαν και στο παρελθόν θάνατοι τουριστών στη χώρα.

Τους πρώτους έξι μήνες του 2019, 11 Αμερικανοί τουρίστες πέθαναν ενώ έκαναν διακοπές στη Δομινικανή Δημοκρατία. Κάποιοι υπέθεσαν ότι αυτοί οι θάνατοι οφείλονταν σε κακά πρότυπα υγείας στα θέρετρα της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπως η χρήση αλκοολούχων ποτών σε μίνι μπαρ.

Ωστόσο, έρευνες από τις τοπικές αρχές και το FBI διαπίστωσαν ότι όλοι οι θάνατοι οφείλονταν σε φυσικά αίτια (ορισμένοι επισκέπτες είχαν προϋπάρχουσες παθήσεις υγείας).

Περίπου δώδεκα Αμερικανοί πεθαίνουν στις διακοπές τους στη Δομινικανή Δημοκρατία κάθε χρόνο, που είναι ένα πολύ μικρό κλάσμα των σχεδόν τριών εκατομμυρίων Αμερικανών που επισκέπτονται ετησίως.

Αν και όλα αυτά τα περιστατικά είναι τραγικά, δεν υπάρχει κανένας ύποπτος παράνομος παιχνίδι ή κίνδυνος εγγενής στη χώρα. Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο σε εσάς είναι πολύ χαμηλή, αλλά μπορείτε ακόμα να λάβετε κάποιες προφυλάξεις για να προστατευτείτε εάν είστε νευρικοί.

Μιλήστε με έναν γιατρό πριν από τις διακοπές σας, ειδικά εάν έχετε προϋπάρχουσες παθήσεις υγείας. Αγοράστε ολοκληρωμένη ταξιδιωτική ασφάλιση κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον κίνδυνο φυσικής καταστροφής όταν επισκέπτεστε τη Δομινικανή Δημοκρατία. Η χώρα βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα, η οποία έχει ισχυρούς ετήσιους τυφώνες.

Σύμφωνα με γνωμοδότηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ , η Δομινικανή Δημοκρατία είναι επιρρεπής σε τυφώνες, με τις καταιγίδες να εντείνονται από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο.

Οι περισσότεροι τουρίστες αποφεύγουν τη χώρα κατά την περίοδο των τυφώνων, αλλά άλλοι επιλέγουν να το επισκεφτούν για να επωφεληθούν από τις χαμηλότερες τιμές των ξενοδοχείων. Να ξέρετε ότι εάν το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, κινδυνεύετε να παγιδευτείτε σε μια ισχυρή πολυήμερη καταιγίδα.

Παρακολουθήστε τοπικές ειδήσεις και δελτία καιρού και ακυρώστε εάν προβλέπεται καταιγίδα. Εάν αναπτυχθεί καταιγίδα ενώ βρίσκεστε εκεί, προμηθευτείτε τρόφιμα και νερό και ακολουθήστε τις συμβουλές σχετικά με την εκκένωση.

Έγκλημα στη Δομινικανή Δημοκρατία

Το έγκλημα είναι το κύριο μέλημα για τους περισσότερους επισκέπτες στη Δομινικανή Δημοκρατία. Η χώρα έχει αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας, όπως και πολλοί από τους γείτονές της στην Καραϊβική.

Όπως πολλές άλλες χώρες της Καραϊβικής, η Δομινικανή Δημοκρατία έχει υψηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών. Ωστόσο, το ποσοστό ανθρωποκτονιών της, των 8,86 περιστατικών ανά 100.000 άτομα είναι χαμηλότερο από πολλές άλλες χώρες της περιοχής, αν και εξακολουθεί να είναι υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο.

Επιπλέον, το ποσοστό ανθρωποκτονιών μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με περιφερειακούς εμπειρογνώμονες , το ποσοστό δολοφονιών είναι ενδεικτικό του ποσοστού βίαιης εγκληματικότητας στην υπόλοιπη χώρα.

Το βίαιο έγκλημα εμφανίζεται με αυξημένο ρυθμό, αλλά δεν είναι τόσο υψηλό όσο σε άλλα μέρη. Ομάδες οργανωμένου εγκλήματος , συνήθως συμμορίες του δρόμου όπως οι Latin Kings, βρίσκονται πίσω από πολλά από τα βίαια εγκλήματα στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Αυτές οι ομάδες εμπλέκονται σε τομείς όπως η εμπορία ανθρώπων, το εμπόριο ναρκωτικών, ο εκβιασμός και οι ένοπλες ληστείες.

Ενώ οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες διατηρούν εδάφη σε φτωχότερες περιοχές της Δομινικανής Δημοκρατίας, καθιστώντας έτσι απίθανο να τις συναντήσετε στις διακοπές, ορισμένες έχουν στοχεύσει στο παρελθόν πλούσιους τουρίστες για ληστείες.

Οι άνθρωποι που ζουν στη Δομινικανή Δημοκρατία συμφωνούν σίγουρα ότι η χώρα έχει πρόβλημα με την εγκληματικότητα. Η χώρα βαθμολογείται με 71,33 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας Numbeo, που είναι υψηλή τιμή.

Οι περισσότεροι κάτοικοι ανησυχούν για ληστείες, κατάχρηση ναρκωτικών, μικροκλοπές και βίαια εγκλήματα όπως η επίθεση και η ένοπλη ληστεία. Το έγκλημα είναι σίγουρα ένα πρόβλημα στη Δομινικανή Δημοκρατία, αλλά κατανέμεται άνισα.

Οι τουρίστες είναι στην πραγματικότητα μερικοί από τους πιο ασφαλείς ανθρώπους στη χώρα, χάρη στο γεγονός ότι οι περιοχές θερέτρου έχουν χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας από άλλα μέρη και το γεγονός ότι έχουν περισσότερη αστυνομία από άλλα μέρη.

Όταν οι τουρίστες αντιμετωπίζουν έγκλημα, είναι συνήθως μικροκλοπή. Το έγκλημα είναι μια πραγματικότητα της επίσκεψης στη Δομινικανή Δημοκρατία, αλλά εφόσον λαμβάνετε προφυλάξεις για να διατηρήσετε τον εαυτό σας ασφαλή, δεν θα πρέπει να βιώσετε τίποτα πολύ άσχημο.

Αρπαγή τσάντας

Τα βίαια εγκλήματα μπορεί να είναι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αλλά ως τουρίστας, είναι πολύ πιο πιθανό να πέσετε θύμα ενός εγκόσμιου, μη βίαιου αλλά άβολου εγκλήματος, όπως η αρπαγή τσάντας ή ο πορτοφολέας.

Οι μικροκλοπές είναι πολύ συχνές στη Δομινικανή Δημοκρατία και οι κλέφτες συχνά στοχεύουν τουρίστες λόγω του σχετικού πλούτου τους σε σύγκριση με τον τοπικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τη συμβουλή της καναδικής κυβέρνησης για τη Δομινικανή Δημοκρατία, η μικροκλοπή είναι ένας κίνδυνος σχεδόν οπουδήποτε στη χώρα.

Είναι πιο διαδεδομένο σε περιοχές δημοφιλείς στους τουρίστες, όπως παραλίες, θέρετρα και τερματικούς σταθμούς λεωφορείων, καθώς και σε περιόδους που βρίσκονται περισσότεροι τουρίστες στη χώρα, όπως οι σχολικές διακοπές στις ΗΠΑ.

Μια συνηθισμένη μορφή αρπαγής τσάντας σύμφωνα με τη συμβουλή της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι οι ληστείες με αυτοκίνητο. Κλέφτες, συνήθως νεαροί άνδρες, περνούν με μοτοσικλέτες και αρπάζουν τσάντες απευθείας από τους ώμους των πεζών ή από τα ανοιχτά παράθυρα των αυτοκινήτων.

Για να αποτρέψετε αυτή τη μορφή κλοπής, να έχετε πάντα την τσάντα σας στο πλάι του σώματός σας μακριά από το δρόμο. Αν βρίσκεστε σε αυτοκίνητο, σηκώνετε πάντα τα παράθυρά σας και κλειδώνετε τις πόρτες σας.

Θα πρέπει να είστε πάντα σε επαγρύπνηση σχετικά με τα τιμαλφή σας όσο βρίσκεστε στη Δομινικανή Δημοκρατία. Μην αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας αφύλακτα, ακόμη και στο αεροδρόμιο ή οπουδήποτε είναι εύκολα προσβάσιμα.

Μην αναβοσβήνεις τα τιμαλφή που μπορεί να σε ξεχωρίσουν ως επικερδή στόχο και να κουβαλάς μόνο τόσα χρήματα όσα χρειάζεσαι για την ημέρα. Ερευνήστε το ξενοδοχείο σας εκ των προτέρων για πληροφορίες ασφαλείας.

Προσβολή

Περιστασιακά, οι ταξιδιώτες στη Δομινικανή Δημοκρατία πέφτουν θύματα πιο βίαιων εγκλημάτων. Η συμβουλευτική κυβέρνηση της Αυστραλίας  για τη χώρα ξεχωρίζει την επίθεση ως το πιο κοινό έγκλημα που επηρεάζει τους επισκέπτες.

Η επίθεση μπορεί να συμβεί με διάφορους τρόπους. Οι περισσότεροι τουρίστες δέχονται επίθεση αφού προσπαθούν να αντισταθούν σε μια ληστεία. Δεδομένου ότι οι περισσότερες ληστείες και επιθέσεις συμβαίνουν τη νύχτα, περιορίστε τις κινήσεις σας μετά το σκοτάδι σε περιοχές που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλείς.

Μην φτάσετε στη χώρα ή αναχωρείτε από το αεροδρόμιο τη νύχτα, καθώς οι κλέφτες συχνά στοχοποιούν αυτοκίνητα στο δρόμο προς και από το αεροδρόμιο. Πολλές ληστείες και επιθέσεις συμβαίνουν σε ταξί. Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε μόνο αδειοδοτημένα, αξιόπιστα ταξί, ειδικά μετά το σκοτάδι.

Εάν αντιμετωπίσετε μια ληστεία, μην αντισταθείτε, καθώς τα θύματα συχνά δέχονται επίθεση εάν εμφανίσουν σημάδια αντίστασης. Εστιάστε στο να απομακρυνθείτε με ασφάλεια. Οι γυναίκες ταξιδιώτες κινδυνεύουν επιπλέον από μια άλλη μορφή επίθεσης, τη σεξουαλική επίθεση.

Ενώ η νυχτερινή ζωή είναι δημοφιλής για τους επισκέπτες της Δομινικανής Δημοκρατίας, θέλετε να την απολαύσετε με υπευθυνότητα.

Πηγαίνετε πάντα με μια ομάδα και μην τολμήσετε ποτέ πουθενά μόνοι σας, ακόμα και στο μπάνιο. Ποτέ μην δέχεστε ποτά από αγνώστους και μην αφήνετε τα ποτά σας χωρίς επίβλεψη, καθώς δυστυχώς είναι συχνό το άφθονο ποτό.

Αποφυγή κακών περιοχών

Ορισμένες περιοχές της Δομινικανής Δημοκρατίας είναι πιο επικίνδυνες για επίσκεψη από άλλες. Η αποφυγή αυτών των εξαρτημάτων μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς.

Η πρωτεύουσα Άγιος Δομίνικος βιώνει τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα στο δρόμο, κάτι που είναι λογικό καθώς είναι η μεγαλύτερη και πυκνότερη πόλη. Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε, αλλά μείνετε σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές που είναι πιο ασφαλείς.

Αποφύγετε φτωχότερες, πιο επικίνδυνες γειτονιές όπως:

 • τα χέρια
 • βαθύ ρέμα
 • Για ποιο λόγο
 • gazcue
 • Χριστός ο Βασιλιάς
 • Αγροτική βίλα
 • ο αρακάς περιστεριών

Οι περιοχές θερέτρου τείνουν να είναι πιο ασφαλείς από το βίαιο έγκλημα λόγω των υψηλών επιπέδων αστυνομικής παρουσίας.

Ωστόσο, έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκλημάτων που σχετίζονται με τουρίστες, όπως μικροεγκλήματα και σεξουαλικές επιθέσεις. Ακόμα κι αν βρίσκεστε σε μια ονομαστικά ασφαλή περιοχή της Δομινικανής Δημοκρατίας, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε προφυλάξεις για να είστε ασφαλείς.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για τη Δομινικανή Δημοκρατία:

 • Μην πίνετε το νερό της βρύσης. Οι περισσότεροι ντόπιοι δεν πίνουν το νερό της βρύσης γιατί δεν είναι ασφαλές. Πίνετε μόνο εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο νερό.
 • Λάβετε ιατρικές προφυλάξεις πριν την επίσκεψη. Λάβετε συμβουλές από το γιατρό σας πριν ταξιδέψετε εάν έχετε χρόνιες παθήσεις. Η Δομινικανή Δημοκρατία έχει ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια, όπως το ζίκα, επομένως ρωτήστε το γιατρό σας για τα απαραίτητα εμβόλια ή φάρμακα που πρέπει να έχετε μαζί σας.
 • Η απάτη και οι απάτες είναι κοινά. Μην αφήνετε ποτέ την πιστωτική σας κάρτα εκτός οπτικής γωνίας και χρησιμοποιήστε μόνο αξιόπιστα ATM λόγω της παρουσίας skimmers της κάρτας. Προσοχή στις κοινές απάτες όπως τα τυχερά παιχνίδια τόσο στο δρόμο όσο και στα καζίνο.
 • Τα πρότυπα οδικής ασφάλειας είναι πιθανώς χαμηλότερα εδώ από ό,τι στο σπίτι. Να είστε προσεκτικοί όταν οδηγείτε ή διασχίζετε το δρόμο.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι για τη Δομινικανή Δημοκρατία στο παρελθόν:

Είναι ασφαλές να πάτε στη Δομινικανή Δημοκρατία ως τουρίστας;

Ως τουρίστας στη Δομινικανή Δημοκρατία, πιθανότατα θα είστε πιο ασφαλείς από πολλούς κατοίκους. Αν και θα πρέπει να λάβετε βασικές προφυλάξεις, οι περισσότερες τουριστικές περιοχές έχουν πρόσθετη προστασία με τη μορφή τουριστικής αστυνομίας.

Είναι η Πούντα Κάνα Δομινικανή Δημοκρατία ασφαλής για τους τουρίστες;

Η Πούντα Κάνα είναι ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς στη Δομινικανή Δημοκρατία λόγω των πολλών άλλων τουριστών και της ειδικής αστυνομικής δύναμης. Τα ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας είναι αρκετά χαμηλά, αλλά τα εγκλήματα που στοχεύουν στους τουρίστες, όπως πορτοφολάδες και ακόμη και ορισμένα βίαια εγκλήματα, όπως η σεξουαλική επίθεση, είναι κοινά.

Είναι ασφαλές να βγεις έξω στη Δομινικανή Δημοκρατία;

Είναι ασφαλές να περπατάς στη Δομινικανή Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της ημέρας (αρκεί να προσέχεις αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες). Ωστόσο, μην περπατάτε πολύ το βράδυ και μην περπατάτε καθόλου αν είστε μόνοι.

Είναι η Δομινικανή Δημοκρατία πιο ασφαλής από το Μεξικό για να ταξιδέψετε;

Το Μεξικό έχει συνολικά χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Ωστόσο, πρόσφατα υπήρξε ένα κύμα βίαιων εγκλημάτων με στόχο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς εντός του Μεξικού όπως το Κανκούν, ενώ οι τουριστικές περιοχές στη Δομινικανή Δημοκρατία παρέμειναν ασφαλείς.

Γιατί η Δομινικανή Δημοκρατία είναι τόσο φθηνή;

Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι προσιτή για προορισμό θέρετρο. Το κόστος ζωής στη χώρα είναι χαμηλό, διατηρώντας το κόστος ακόμη και των θέρετρων χαμηλότερο από ό,τι σε άλλες περιοχές.

Λοιπόν, πρέπει να επισκεφτείτε τη Δομινικανή Δημοκρατία;

Η Δομινικανή Δημοκρατία δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο μπορεί να είναι η φήμη της. Πρέπει οπωσδήποτε να λάβετε κάποιες προφυλάξεις λόγω του υψηλού ποσοστού εγκληματικότητας στη χώρα, αλλά όσο λαμβάνετε αυτές τις προφυλάξεις, θα πρέπει να είστε ασφαλείς. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης :Πουέρτο Ρίκο vs Δομινικανή Δημοκρατία: Ποιο είναι καλύτερο;

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Πούντα Κάνα το 2023;

Tαξιδιωτικοί προορισμοί για το 2022 σε άνοδο

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια