Είναι το Nassau ασφαλές για επίσκεψη;

Το Νασάου είναι η πρωτεύουσα των Μπαχάμες, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Καραϊβική. Το Nassau δέχεται σχεδόν 3 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Ενώ οι περισσότεροι είναι ημερήσιοι ταξιδιώτες κρουαζιέρας ή αυτοί που περνούν από άλλα νησιά, πολλοί επισκέπτες σταματούν για να ανακαλύψουν τις απολαύσεις της πόλης. Το Nassau είναι ένα εξαιρετικό σημείο στάσης για να εξερευνήσετε την ιστορία και τον πολιτισμό των Μπαχάμες.

Επισκεφθείτε ιστορικές τοποθεσίες όπως το Fort Fincastle και η Queen’s Staircase, που σας μεταφέρουν πίσω στο αποικιακό παρελθόν του Nassau. Περιπλανηθείτε σε όμορφες γειτονιές όπως το κέντρο της πόλης και το Γκρέικλιφ, με τις πολύχρωμες προσόψεις, τα καταστήματα με σουβενίρ και τις τηγανητές πατάτες.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την παραλία ακριβώς από την πρωτεύουσα ή να μείνετε σε ένα all-inclusive θέρετρο! Είναι λάθος να περάσετε από το Νασάου για να κατευθυνθείτε σε άλλα μέρη στις Μπαχάμες, καθώς η πρωτεύουσα έχει τόσα πολλά να προσφέρει.

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για να αποφύγετε την πολυσύχναστη πόλη, όπως ανησυχίες για την ασφάλεια. Είναι πάντα καλή ιδέα να ερευνάτε τέτοια πράγματα όταν σχεδιάζετε το δρομολόγιό σας.

Αλλά μην ανησυχείτε — οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έκαναν τη σκληρή δουλειά για εσάς δημιουργώντας αυτόν τον λεπτομερή οδηγό για το Nassau που μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε εάν είναι ασφαλής προορισμός για εσάς ή όχι. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Είναι το Nassau ασφαλές για επίσκεψη το 2023;

Ναί. Το Nassau είναι ένας προορισμός όπου θα πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις, αλλά μπορείτε ακόμα να έχετε μια ασφαλή επίσκεψη. Οι Μπαχάμες έχουν συνολικά πολύ υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και αυτό επηρεάζει την πρωτεύουσα και τη μεγαλύτερη πόλη.

Ωστόσο, οι τουρίστες δεν επηρεάζονται σχεδόν ποτέ από αυτό το ποσοστό εγκληματικότητας, καθώς τα περισσότερα περιστατικά εγκληματικότητας συγκεντρώνονται σε ορισμένες γειτονιές. Οι περισσότερες ξένες κυβερνήσεις προειδοποιούν για το έγκλημα στο Νασάου στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για τις Μπαχάμες.

Για παράδειγμα, οι  Ηνωμένες Πολιτείες εκδίδουν ταξιδιωτικές συμβουλές Επιπέδου 2 για τις Μπαχάμες, αναφέροντας τα υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας ως τον λόγο για τον οποίο οι επισκέπτες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.

Η συμβουλευτική αναφέρει ότι η πλειονότητα των εγκλημάτων στις Μπαχάμες συμβαίνει στο νησί New Providence, όπου βρίσκεται το Nassau. Η αυστραλιανή κυβέρνηση είναι μια άλλη κυβέρνηση που αναφέρει τα υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας στο Νασάου καθώς και στις υπόλοιπες Μπαχάμες στην ταξιδιωτική της συμβουλή.

Θέτει επίσης τις Μπαχάμες σε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 2 λόγω των υψηλών επιπέδων εγκληματικότητας. Η Αυστραλία προειδοποιεί τους πολίτες της ότι οι εγκληματίες συχνά στοχεύουν τουρίστες για ορισμένα εγκλήματα, όπως η κλοπή.

Τα κοινά εγκλήματα που μπορεί να συναντήσουν οι τουρίστες στο Νασάου περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Κλοπή από σκούτερ ή άλλα οχήματα
 • Τουριστικές απάτες
 • Διαρρήξεις
 • Σεξουαλική παρενόχληση
 • Σεξουαλική επίθεση
 • Ληστεία και κλοπή

Μια σημαντική προειδοποίηση που πρέπει να θυμάστε είναι ότι, παρόλο που το Nassau έχει υψηλό ποσοστό βίαιων εγκλημάτων, αυτό το έγκλημα επηρεάζει κυρίως τους ντόπιους και όχι τους τουρίστες. Εάν οι τουρίστες βιώσουν έγκλημα όταν βρίσκονται στην πόλη, είναι συνήθως μικρά εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Εάν χρησιμοποιείτε τις σωστές προφυλάξεις, είναι εύκολο να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους σας για αυτούς. Οι φόβοι για το έγκλημα μπορεί να τραβήξουν τα πρωτοσέλιδα, αλλά μην αφήσετε αυτό να σας αποσπάσει από μια πολύ μεγαλύτερη ανησυχία – τη φύση.

Η εποχή των τυφώνων στις Μπαχάμες διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο. Συνήθως, αυτό σημαίνει απλώς ότι οι διακοπές σας θα έχουν πολλή βροχή, αλλά οι Μπαχάμες δέχονται πολλά άμεσα χτυπήματα από τυφώνες.

Η πιο πρόσφατη ισχυρή καταιγίδα, ο τυφώνας Dorian , δεν κατέστρεψε το Nassau τόσο πολύ όσο άλλες περιοχές της χώρας, αλλά προκάλεσε πολλές καταστροφές.

Προσπαθήστε να χρονομετρήσετε την επίσκεψή σας για να αποφύγετε να έρθετε κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων. Εάν το επισκεφτείτε το καλοκαίρι, ακολουθήστε τον ιστότοπο του Υπουργείου Τουρισμού και Αεροπορίας των Μπαχάμες  για ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για τους τυφώνες και τις τροπικές καταιγίδες.

Έγκλημα στο Νασάου

Οι περισσότεροι τουρίστες που ανησυχούν για την ασφάλειά τους ενώ σχεδιάζουν ένα ταξίδι στο Νασάου σκέφτονται πιθανώς το έγκλημα. Αυτό δεν είναι απλώς παράνοια ή φόβος για μια νέα τοποθεσία που μιλάμε.

Το Nassau δυστυχώς έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, όπως και οι υπόλοιπες Μπαχάμες. Το πρόβλημα είναι ότι το βίαιο έγκλημα συνολικά είναι υψηλό στις Μπαχάμες.

Το 2022, το ποσοστό ανθρωποκτονιών ήταν 32 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , καθιστώντας τις Μπαχάμες μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Εάν το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας στη χώρα είναι τόσο υψηλό, τότε φυσικά η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη (η οποία φιλοξενεί το 70% του πληθυσμού) θα αντιμετωπίσει υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Η Βασιλική Αστυνομική Δύναμη των Μπαχάμες δημοσιεύει μια λεπτομερή ανάλυση των δεδομένων εγκλήματος στο τέλος κάθε έτους.

Το 2022, το New Providence, το οποίο είναι το νησί που περικλείει το Nassau, είχε 3.272 συνολικά περιστατικά εγκληματικότητας  εκείνο το έτος. Από αυτά τα εγκλήματα, περίπου το 29,4% ήταν περιστατικά βίας ενώ τα υπόλοιπα αφορούσαν εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Τα πιο συνηθισμένα βίαια εγκλήματα στο Nassau ή στο New Providence το 2022 ήταν η ένοπλη ληστεία και η ληστεία, που συνολικά αποτελούν το 20% του συνολικού ποσοστού εγκληματικότητας.

Δυστυχώς, το Nassau βίωσε 113 ανθρωποκτονίες το 2022, που είναι περισσότερες από δύο δολοφονίες την εβδομάδα. Αυτό είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα χρόνια που έχουν καταγραφεί για το έγκλημα του Νασάου. Οι αρχές αποδίδουν  τις περισσότερες δολοφονίες σε δραστηριότητα συμμοριών.

Αν και τα στατιστικά στοιχεία για τις δολοφονίες φαίνονται ανησυχητικά, οι τουρίστες δεν είναι πιθανό να είναι θύματα δολοφονιών, επειδή οι περισσότερες ανθρωποκτονίες συμβαίνουν σε γειτονιές που δεν βρίσκονται στο δρόμο και τα θύματα συχνά συνδέονται με τοπικές συμμορίες με κάποιο τρόπο.

Όσον αφορά το έγκλημα ιδιοκτησίας, το πιο συνηθισμένο έγκλημα είναι η κλοπή, η οποία αποτελεί το 24,8% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Νασάου το 2022.

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει διάφορα είδη μικροκλοπών, όπως πορτοφολάδες και αρπαγές τσάντας. Άλλες κοινές μορφές εγκλήματος ιδιοκτησίας περιλαμβάνουν διάρρηξη σπιτιού και κλοπή από οχήματα. Υπάρχουν ορισμένα αισιόδοξα στατιστικά στοιχεία όσον αφορά την εγκληματικότητα στο Νασάου.

Τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας μειώθηκαν κατά 7% σε σύγκριση με το 2021. Επιπλέον, αν και οι αριθμοί των βίαιων εγκλημάτων εξακολουθούν να είναι υψηλοί, δεν είναι τόσο υψηλοί όσο ήταν το 2015, όταν το ποσοστό ανθρωποκτονιών ήταν 37 περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Η τοπική αστυνομία κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι, ειδικά οι επισκέπτες, είναι ασφαλείς.

Υπάρχουν 147 αστυνομικοί  στην ειδική Μονάδα Αστυνομίας Τουρισμού, που περιπολούν στο κέντρο του Νασάου και προστατεύουν τους τουρίστες από εγκλήματα. Η παρουσία τους έχει κάνει τις κεντρικές περιοχές πολύ πιο ασφαλείς.

Μικροκλοπή

Ξεχάστε τις ανθρωποκτονίες ή τις δραματικές απαγωγές από συμμορίες – το έγκλημα που είναι πιο πιθανό να συναντήσετε στο Νασάου είναι η κανονική παλιά μικροκλοπή. Αυτό το είδος εγκλήματος είναι κοινό σε όλο τον κόσμο, ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς.

Τα περισσότερα εγκλήματα στο Νασάου δεν είναι βίαια περιστατικά αλλά εγκλήματα ευκαιριών — και οι αποσπασμένοι τουρίστες παρέχουν πολλές ευκαιρίες. Η αυστραλιανή κυβέρνηση  προειδοποιεί για την επικράτηση μικροκλοπών σε τουριστικές περιοχές, όπως η αγορά αχύρου στο Νασάου.

Κάθε φορά που περπατάτε σε μια πολυσύχναστη περιοχή, να παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή σας. Τοποθετήστε σημαντικά αντικείμενα σε ένα μέρος που είναι δύσκολο να έχει πρόσβαση ένας κλέφτης, όπως μια μπροστινή τσέπη ή μια τσάντα με χιαστί.

Όπου κι αν βρίσκεστε, μην αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας χωρίς επίβλεψη. Είναι σύνηθες οι άνθρωποι να χαλαρώνουν πολύ στην παραλία ή σε ένα χαλαρό καφέ και μετά να συνειδητοποιούν ότι το πορτοφόλι τους έχει φύγει όταν σηκώνονται.

Μην κρεμάτε την τσάντα σας από την πλάτη των καρεκλών και μην την αφήνετε χωρίς επίβλεψη στην ακτή καθώς κολυμπάτε. Να είστε προσεκτικοί όταν αναβοσβήνουν τα τιμαλφή σας.

Λάβετε υπόψη ότι το μέσο εισόδημα των περισσότερων ντόπιων του Νασάου είναι πολύ χαμηλότερο από το μέσο εισόδημα των περισσότερων τουριστών, επομένως ένα smartphone ή πορτοφόλι γεμάτο μετρητά είναι ένας δελεαστικός στόχος ακόμη και για κάποιον που δεν είναι σκληρός εγκληματίας.

Η επιλογή του σωστού καταλύματος μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε ασφαλείς.

Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο ή θέρετρο με ασφαλή θυρίδα ασφαλείας, κατά προτίμηση βιδωμένη στο πάτωμα. Διαβάστε προσεκτικά τις κριτικές, εστιάζοντας στην ασφάλεια, καθώς έχουν γίνει κλοπές από δωμάτια ξενοδοχείων στο Νασάου στο παρελθόν.

Ενοπλη ληστεία

Αν και τα περισσότερα βίαια εγκλήματα δεν επηρεάζουν τους τουρίστες, η εξαίρεση είναι η ένοπλη ληστεία. Οι εγκληματίες συχνά στοχοποιούν τους τουρίστες σκόπιμα επειδή γνωρίζουν ότι θα είναι πιο κερδοφόροι στόχοι από τους κατοίκους του Νασάου.

Η καναδική κυβέρνηση  προειδοποιεί για το ενδεχόμενο ένοπλης ληστείας στο Νασάου. Οι εγκληματίες δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπου γνωρίζουν ότι υπάρχουν μεγάλα πλήθη τουριστών, όπως ο τερματικός σταθμός κρουαζιερόπλοιων στο Νασάου.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσέξτε να μην περπατάτε μόνοι σας σε ερημικούς παράδρομους ή σκοτεινά σοκάκια. Αν και μπορεί να ονειρεύεστε μια παρθένα παραλία μόνοι σας, οι ερημικές παραλίες είναι επίσης πρωταρχικά σημεία για ληστές.

Προσπαθήστε να παραμείνετε σε μια περιοχή όπου υπάρχουν τουλάχιστον μερικά άλλα άτομα. Αν και οι ληστείες συμβαίνουν και κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυξάνονται σε συχνότητα μετά το σκοτάδι, γι’ αυτό η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συμβουλεύει να μην περιπλανηθείτε μετά το σκοτάδι.

Μπορείτε να εξερευνήσετε τη νύχτα, αλλά μόνο εάν επιμείνετε σε ασφαλείς περιοχές, όπως το θέρετρο ή τις κύριες τουριστικές περιοχές στο κέντρο του Νασάου.

Για να φτάσετε σπίτι στο ξενοδοχείο σας, πάρτε ένα εξουσιοδοτημένο ταξί, όχι ένα ταξί του δρόμου ή ένα λεωφορείο. Αν σας ληστέψουν, παραδώστε τα τιμαλφή σας και μην αντισταθείτε. Οι ένοπλες ληστείες έχουν γίνει θανατηφόρες στο παρελθόν.

Αποφυγή κακών περιοχών

Δεδομένου ότι τόσο μεγάλη εγκληματικότητα είναι συγκεντρωμένη σε ορισμένες περιοχές στο Νασάου, η αποφυγή κακών περιοχών είναι το κλειδί για να παραμείνετε ασφαλείς. Η πιο επικίνδυνη γειτονιά στο Nassau είναι η περιοχή “Over the Hill”, ή νότια της οδού Shirley.

Αυτή η γειτονιά έχει υψηλή συγκέντρωση δραστηριότητας συμμοριών, γεγονός που αυξάνει το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας. Άλλες γειτονιές που πρέπει να αποφύγετε είναι οι περιοχές γύρω από το Fish Fry, το Arawak Cay και το Sand Trap.

Οι δημοφιλείς τουριστικές περιοχές και το κέντρο του Νασάου είναι συνήθως ασφαλείς χάρη στα μεγάλα πλήθη όλες τις ώρες και την τουριστική αστυνομία (αν και αυτό δεν αποτελεί πρόσκληση για προσοχή στον άνεμο).

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για το Nassau:

 • Οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν επιπλέον προφυλάξεις. Δυστυχώς, οι Μπαχάμες έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής επίθεσης στην Καραϊβική. Οι γυναίκες ταξιδιώτες πρέπει να λαμβάνουν πρόσθετες προφυλάξεις, όπως να μην βγαίνουν έξω τη νύχτα, να προστατεύουν τα ποτά τους από τα ποτά και να αποφεύγουν τις αλληλεπιδράσεις ένας προς έναν σε απομονωμένες περιοχές με άνδρες.
 • Μην νοικιάζετε τζετ σκι. Οι χειριστές τζετ σκι στο Νασσάου είναι συχνά απατεώνες που θα καλύψουν τη ζημιά και θα σας προκαλέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά όταν επιστρέψετε το τζετ σκι.
 • Φοράτε πολλά αντηλιακά. Ο ήλιος στο Nassau είναι δυνατός όλο το χρόνο, γι’ αυτό φορέστε αντηλιακό και ενυδατώστε. Δεν θέλετε να καταστρέψετε τις διακοπές σας με ένα δυσάρεστο ηλιακό έγκαυμα ή θερμοπληξία.
 • Η αστυνομία κάνει συχνά επιδρομές σε νυχτερινά κέντρα και σε αλλοδαπούς με τεστ ναρκωτικών , επειδή γνωρίζουν ότι συχνά έρχονται στις Μπαχάμες για να χαλαρώσουν. Δεν θέλετε να καταλήξετε στη λάθος πλευρά των αυστηρών κυρώσεων για τα ναρκωτικά στις Μπαχάμες.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές άλλες ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να απαντηθούν προτού κατευθυνθείτε στο Νασάου:

Ποια είναι η πιο ασφαλής τουριστική περιοχή στις Μπαχάμες;

Αν και είναι δυνατό να παραμείνετε ασφαλείς στο Νασάου, οι πιο ασφαλείς τουριστικές περιοχές βρίσκονται στην πραγματικότητα μακριά από την πρωτεύουσα. Πιο απομακρυσμένα νησιά όπως τα νησιά Abacos ή Exuma έχουν πρακτικά ανύπαρκτα ποσοστά εγκληματικότητας.

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους – Airtickets

Είναι το Nassau Bahamas ωραίο για διακοπές;

Το Nassau στις Μπαχάμες είναι πολύ ωραίο για διακοπές! Η πόλη έχει παραλίες εντός των ορίων της πόλης και ένα πανέμορφο κέντρο της πόλης. Επιπλέον, πολλά πολυτελή θέρετρα βρίσκονται στο ίδιο το Nassau, ιδανικά για περιποίηση.

Είναι ασφαλές να περπατάς στις Μπαχάμες;

Είναι ασφαλές να περπατήσετε στις Μπαχάμες, συμπεριλαμβανομένου του Nassau. Ωστόσο, είναι πιθανώς καλή ιδέα να μην το κάνετε μετά το σκοτάδι, όταν αυξάνεται ο κίνδυνος να γίνετε θύμα εγκλήματος.

Είναι ασφαλές να κολυμπήσετε στο Νασάου των Μπαχάμες;

Το Nassau έχει αρκετές παραλίες εντός των ορίων της πόλης και είναι καλή ιδέα να τις εκμεταλλευτείτε! Τα νερά στα ανοιχτά της ακτής του Νασάου είναι συνήθως ήρεμα, ιδανικά για αρχάριους κολυμβητές. Ωστόσο, προσέξτε να μην αφήνετε πράγματα στην παραλία καθώς κολυμπάτε, καθώς αυτός είναι ο κύριος στόχος των ληστών.

Είναι ακριβό στο Νασάου των Μπαχάμες;

Το Nassau είναι μια αρκετά ακριβή πόλη για να επισκεφθείτε. Το κόστος διαμονής είναι υψηλό καθώς υπάρχουν πολλά θέρετρα. Επιπλέον, το κόστος ζωής είναι υψηλό καθώς πολλά είδη στα νησιά πρέπει να εισαχθούν.

Λοιπόν, πρέπει να ταξιδέψετε στο Νασάου;

Το Nassau είναι μια πόλη που έχει τα προβλήματά της, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού ποσοστού εγκληματικότητας. Ωστόσο, οι αρχές διασφαλίζουν ότι οι τουρίστες δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα με μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής τουριστικής αστυνομίας.

Εφόσον λαμβάνετε προφυλάξεις κοινής λογικής για να αποτρέψετε την κλοπή, θα πρέπει να περάσετε καλά στο Νασάου. Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και μια κυρίως ασφαλή ατμόσφαιρα, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σε αυτόν τον παράδεισο του νησιού σήμερα!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια