επαγγελματικά ταξίδια Ορισμός, Τάσεις και Συμβουλές για το 2023

Ο κόσμος της εργασίας κινείται προς τα ταξίδια αναψυχής, έναν συνδυασμό επαγγελματικών και ταξιδιών αναψυχής. Εξερευνούμε τι σημαίνει αυτή η νέα τάση για ταξίδια και επαγγελματικά ταξίδια.

Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες μπορεί να επισκέπτονται καταπληκτικές πόλεις και τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, αλλά πολλοί βλέπουν μόνο το εσωτερικό των αεροδρομίων, των αιθουσών συνεδριάσεων και των ξενοδοχείων ενώ βρίσκονται εκεί. 

Εάν έχετε πάει ποτέ σε μια εκπληκτική διεθνή ή εγχώρια πόλη σε ένα επαγγελματικό ταξίδι, καταλαβαίνετε την απογοήτευση του να είστε τόσο κοντά, αλλά τόσο μακριά. 

Εισαγάγετε τον συνδυασμό επαγγελματικών ταξιδιών και ταξιδιών αναψυχής: Ταξίδια αναψυχής. Επινοήθηκε για πρώτη φορά ως όρος το 2009 από την εταιρεία συμβούλων Future Laboratory, είναι πλέον μια ευρέως διαδεδομένη έννοια.

Αυτή η αυξανόμενη τάση επιτρέπει στους ανθρώπους που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους να ενσωματώσουν λίγη περισσότερη διασκέδαση και τουρισμό στα ταξίδια τους. 

Και οι προκαταρκτικές μελέτες φαίνεται να δείχνουν ότι η πρακτική είναι καλή για την παραγωγικότητα, την αποφυγή της επαγγελματικής εξουθένωσης και τη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. 

Ας ρίξουμε μια ματιά από κοντά στα ταξίδια αναψυχής και τι σημαίνει για επαγγελματικά ταξίδια, την παραγωγικότητα και τις σχέσεις των ανθρώπων με την εργασία σε έναν κόσμο που αλλάζει. 

Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και χτίζοντας μια ανεξάρτητη καριέρα

Τι είναι το Bleisure Travel;

22Images Studio/Shutterstock

Τα ταξίδια αναψυχής είναι πάντα η ίδια έννοια: Συνδυασμός δουλειάς + αναψυχής (αναψυχής) κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αντί να το αφιερώνουμε στη δουλειά ή στην ευχαρίστηση μόνο. 

Για να κατανοήσετε πραγματικά τα ταξίδια αναψυχής, εξετάστε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να λειτουργήσει αυτό το είδος ταξιδιού:

 • Επαγγελματικά ταξίδια με προσωπικό χρόνο συνδεδεμένο με την έναρξη/τέλος του ταξιδιού
 • Απομακρυσμένοι υπάλληλοι που ταξιδεύουν και εργάζονται από προορισμούς σε όλο τον κόσμο
 • Εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν νύχτες/Σαββατοκύριακα ταξιδιών εργασίας για ευχαρίστηση
 • Η εταιρεία υποχωρεί συνδυάζοντας εργασία, συγκρότηση ομάδας και τουρισμό

Ένα συνηθισμένο σενάριο ταξιδιών αναψυχής είναι όταν τακτικοί επαγγελματίες ταξιδιώτες κάνουν μερικές επιπλέον ημέρες σε ένα κατά τα άλλα επαγγελματικό ταξίδι για λόγους αναψυχής ή αναψυχής. 

Αυτός μπορεί να είναι ένας μισθωτός υπάλληλος στο γραφείο που κάνει ένα 3ήμερο ταξίδι στο Λονδίνο για επαγγελματικούς λόγους και στη συνέχεια χρησιμοποιεί μερικές ημέρες διακοπών για να παρατείνει τη διαμονή του και να κάνει κάποια εξερεύνηση στην πόλη.

Ένα άλλο είναι όταν οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι, οι υβριδικοί εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή οι εργολάβοι κάνουν ένα ταξίδι με σκοπό να ασχοληθούν τόσο με τις επιχειρήσεις όσο και με την αναψυχή. 

Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας απομακρυσμένος υπάλληλος που κάνει κράτηση για ένα εβδομαδιαίο ταξίδι στην Καραϊβική όπου θα περιηγηθεί στα αξιοθέατα, θα κολυμπήσει και θα εξερευνήσει ενδιάμεσα δουλεύοντας όλη την ημέρα. 

Τα ταξίδια αναψυχής μπορεί να αναφέρονται σε έναν εργαζόμενο που χρησιμοποιεί τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια ενός κανονικού επαγγελματικού ταξιδιού για αναψυχή, περιηγήσεις στα αξιοθέατα και έλεγχο σε εστιατόρια, καταστήματα και μπαρ στην πόλη. 

Τα επαγγελματικά ταξίδια συνήθως δεν απαιτούν από τον εργαζόμενο να είναι σε συναντήσεις, τηλεφωνήματα ή να εργάζεται ενεργά εκτός των κανονικών ωρών εργασίας.

Έτσι, περισσότεροι επαγγελματίες ταξιδιώτες εκμεταλλεύονται το καινοτόμο περιβάλλον τους και γνωρίζουν την πόλη ως τουρίστας όταν τελειώσουν με τη δουλειά για την ημέρα. 

Τέλος, τα ταξίδια αναψυχής μπορεί να αναφέρονται ακόμη και σε καταφύγια και ταξίδια εταιρείας που έχουν σχεδιαστεί για να συνδυάζουν εργασία και παιχνίδι με συναντήσεις και εργασία που διανθίζεται με τη δημιουργία ομάδας, τις περιηγήσεις στα αξιοθέατα και την αναψυχή. 

Αλλά τι είναι πραγματικά τα ταξίδια αναψυχής; Ποιος το πληρώνει; Πόσοι επαγγελματίες ταξιδιώτες το κάνουν; Και τι είδους επίδραση έχει στην παραγωγικότητα συνολικά;

Θα εξερευνήσουμε την άνοδο των ταξιδιών αναψυχής και τις επιπτώσεις που έχουν στους υπαλλήλους, τις εταιρείες, την παραγωγικότητα και την ουσία. 

Bleisure Travel Trends and Statistics το 2023

Stokkete/Shutterstock

 • Περίπου το 33% των επαγγελματικών ταξιδιών παγκοσμίως θεωρούνται ταξίδια αναψυχής
 • Περίπου το 89% των επαγγελματιών ταξιδιωτών σχεδιάζει να προσθέσει δραστηριότητες αναψυχής στα ταξίδια τους
 • Περίπου το 83% των επαγγελματιών ταξιδιωτών έχουν κάνει ένα ταξίδι αναψυχής τον τελευταίο χρόνο
 • Περίπου το 53% των εργοδοτών κάλυψε το κόστος μετακίνησης για ταξίδια αναψυχής
 • Εκτιμάται ότι 396 εκατομμύρια+ άτομα θα ταξιδέψουν για επαγγελματικούς λόγους/αναψυχή φέτος

Η βιομηχανία των ταξιδιών αναψυχής και του τουρισμού ανθεί, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 33% των παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών  αυτές τις μέρες. Οι ειδικοί προτείνουν ότι ο κλάδος θα φτάσει σχεδόν τα 595 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023. 

Περίπου το 89% των επαγγελματιών ταξιδιωτών θέλει να καλύψει επιπλέον ημέρες για ταξίδια αναψυχής μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την  έκθεση  του 2022 American Hotel & Lodging Association .

Εξετάστε το 89% των εκτιμώμενων  445 εκατομμυρίων επαγγελματικών ταξιδιών  που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο – δυνητικά 396 εκατομμύρια ταξιδιώτες αναψυχής.

Και αυτό δεν υπολογίζει καν τα 35 εκατομμύρια+ ψηφιακούς νομάδες που εργάζονται από οπουδήποτε και λατρεύουν να ταξιδεύουν! 

Είναι σαφές ότι υπάρχει μια τεράστια αγορά για ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν λίγο περισσότερη ευχαρίστηση στη δουλειά τους. 

Το περιοδικό Bleisure Traveler διαπίστωσε ότι περίπου το 83% των επαγγελματιών ταξιδιωτών πραγματοποίησαν ένα ταξίδι αναψυχής τον τελευταίο χρόνο (με περίπου το 53% των εργοδοτών τους να πληρώνουν το κόστος του ταξιδιού).

Η Expedia εκτιμά ότι  περίπου το 60% όλων των επαγγελματικών ταξιδιών εξελίσσονται σε ταξίδια αναψυχής στην πορεία. 

Στην πραγματικότητα, η τάση είναι τόσο έντονη, που φαίνεται ότι τα παλιά επαγγελματικά ταξίδια εξαφανίζονται εντελώς. Η ιδέα να πετάξετε για μερικές συναντήσεις και να πετάξετε κατευθείαν στο σπίτι δεν είναι τόσο ελκυστική για τους εργαζόμενους σήμερα. 

Η έκθεση της American Hotel & Lodging Association για το 2022 χαρακτήρισε τα ταξίδια αναψυχής «το νέο επαγγελματικό ταξίδι» λόγω των ισχυρών τάσεων που βλέπουν στις κρατήσεις επαγγελματικών ξενοδοχείων.

Γιατί το Bleisure Travel γίνεται τόσο δημοφιλές;

GaudiLab/Shutterstock

Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα επαγγελματικά ταξίδια/αναψυχής είναι σε άνοδο, αλλά τι κρύβεται πίσω από αυτή την ξαφνική αύξηση; Μερικά πράγματα συμβάλλουν στην αλλαγή. 

Τα εξελισσόμενα ευέλικτα μοντέλα εργασίας, η αύξηση των χώρων εργασίας σε ξενοδοχεία και διεθνείς και εταιρείες/εργαζόμενοι που αναζητούν λύσεις για την εξουθένωση ευθύνονται εν μέρει για την αύξηση των ταξιδιών αναψυχής. 

Remote Work και Digital Nomads

Όταν μπορείτε να εργαστείτε σχεδόν από οπουδήποτε στον κόσμο, είναι εύκολο να μετατρέψετε ένα αυστηρά επαγγελματικό ταξίδι σε ένα ταξίδι που περιλαμβάνει περιηγήσεις στα αξιοθέατα, περιηγήσεις και εξερεύνηση της πόλης.

Δεν είναι μόνο οι μισθωτοί που ασχολούνται με πιο ευχάριστα ταξίδια και τουρισμό. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ψηφιακοί νομάδες που εργάζονται εξ αποστάσεως αντιπροσωπεύουν επίσης ένα κομμάτι ταξιδιωτών που μοιράζουν ομοιόμορφα τα ταξίδια τους μεταξύ επιχειρήσεων και αναψυχής.

Εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε κατάλληλους χώρους όπου μπορείτε να εργαστείτε στο εξωτερικό ή σε εγχώριες πόλεις, είναι λογικό να μετατρέψετε ένα επαγγελματικό ταξίδι σε ένα ταξίδι αναψυχής και να επωφεληθείτε περισσότερο από αυτό. 

Για μερικούς, ένας φορητός υπολογιστής και μια σύνδεση στο διαδίκτυο είναι το μόνο που χρειάζεται για να κάνουν ένα κανονικό ταξίδι σε ένα ταξίδι ευχάριστο. Για άλλους, απαιτείται ειδικός εξοπλισμός γραφείου ή ειδικοί χώροι εργασίας για τη φροντίδα των επιχειρήσεων στο δρόμο. 

Περισσότεροι Χώροι Εργασίας Ξενοδοχείου

Τα ξενοδοχεία προσφέρουν ολοένα και περισσότερο χώρους εργασίας και αίθουσες συνεδριάσεων που απευθύνονται άμεσα σε επαγγελματίες ταξιδιώτες που ενδέχεται να μείνουν σε μια πόλη περισσότερο για τουρισμό και αναψυχή. 

Με την αγορά να αναπτύσσεται με πρωτοφανή ρυθμό, περισσότερα καταλύματα δημιουργούν σαλόνια και σταθμούς εργασίας που δημιουργούν μια λύση για επαγγελματίες ταξιδιώτες που δεν περιορίζουν τα ταξίδια τους στη δουλειά μόνοι τους. 

Ενώ οι ψηφιακοί νομάδες μπορεί να χρειάζονται μόνο σύνδεση στο Διαδίκτυο για να εργαστούν από οπουδήποτε στον κόσμο, άλλοι μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερο από ένα χώρο εργασίας ξενοδοχείου ή προορισμού:

 • Συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο
 • Αθόρυβο ή μείωση θορύβου
 • Άνετα καθίσματα και γραφεία
 • Βασικός εξοπλισμός/εργαλεία γραφείου
 • Άλλοι εργάζονται σε κοντινούς ή ιδιωτικούς χώρους

Στην πραγματικότητα, οι επωνυμίες ξενοδοχείων και καταλυμάτων σε όλο τον κόσμο ακούνε την έκκληση για αυξημένους συνδυασμούς επιχειρήσεων/αναψυχής στα ταξίδια δυνατά και καθαρά. 

Η Marriott International δημιούργησε το Apartments by Marriott Bonvoy  το 2022 ως λύση για επαγγελματίες ταξιδιώτες που θέλουν να ενσωματώσουν περισσότερη αναψυχή και άνεση στα ταξίδια τους. 

Αυτά τα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα προσφέρουν μια πιο οικεία αίσθηση και προσέγγιση στα ταξίδια αναψυχής – σαλόνι και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, υπνοδωμάτιο, πλυντήριο και στεγνωτήριο και άλλα απαραίτητα που κάνουν τα διαμερίσματα να αισθάνονται περισσότερο σαν το σπίτι τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι επιλογές καταλυμάτων δεν παρέχουν ορισμένα από τα απαραίτητα για επαγγελματικά ταξίδια της «παλιάς φρουράς», όπως αίθουσες συνεδριάσεων, γεύματα υπηρεσίας δωματίου και καταστήματα με είδη δώρων.

Αυτό συμβαίνει επειδή η Marriott (μεταξύ άλλων ξενοδόχων) βασίζεται στους ταξιδιώτες που θέλουν να βγουν έξω και να εξερευνήσουν την πόλη μόνοι τους, μειώνοντας την ανάγκη για τόσες πολλές εσωτερικές υπηρεσίες που κάποτε χρειάζονταν οι επαγγελματίες ταξιδιώτες.

Αναζητώντας λύσεις για εξουθένωση

Το Harvard Business Review εκτιμά ότι περίπου το 77% των εργαζομένων έχουν βιώσει επαγγελματική εξουθένωση. Ο μεγάλος φόρτος εργασίας, η κακή ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής και περιορισμένης αυτονομίας μπορεί να συμβάλλουν στην εξουθένωση.

Δεδομένου ότι η επαγγελματική εξουθένωση καταστρέφει απολύτως την παραγωγικότητα όταν δεν ελέγχεται, οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι αναζητούν λύσεις που δεν περιλαμβάνουν απλώς την εύρεση μιας νέας εργασίας (όπου ο κύκλος συχνά επαναλαμβάνεται). 

Τα ταξίδια αναψυχής ήταν μια ενδιαφέρουσα πιθανή λύση για την εξάντληση, δίνοντας στους εργαζόμενους μεγαλύτερη αυτονομία στα επαγγελματικά ταξίδια και ευκαιρίες να ενσωματώσουν περισσότερη ευχαρίστηση και αναψυχή σε ταξίδια που διαφορετικά είναι προγραμματισμένα μόνο για λόγους εργασίας. 

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής ήταν θετικά με τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες να σημειώνουν υψηλότερη ικανοποίηση, καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, μεγαλύτερη δέσμευση και βελτιωμένη παραγωγικότητα μετά από ταξίδια αναψυχής. 

Ποιος Πληρώνει για Ταξίδια Ευθυμίας;

PhotoSunnyDays/Shutterstock

Με τα ταξίδια αναψυχής να αυξάνονται σημαντικά, ποιος πληρώνει το λογαριασμό – η εταιρεία ή ο εργαζόμενος; Η απάντηση εξαρτάται από την περίσταση. 

Για τους μισθωτούς, το κόστος των ταξιδιών αναψυχής μπορεί να κατανεμηθεί μεταξύ της εταιρείας και του εργαζομένου.

Περίπου το 53% των εργοδοτών καλύπτουν τα έξοδα ταξιδιού για ταξίδια αναψυχής, ενώ περίπου το 28% των εργαζομένων συμμετείχαν στα έξοδα ταξιδιού. 

Η εταιρεία μπορεί να πληρώσει για το επαγγελματικό τμήμα του ταξιδιού (ταξίδια, ξενοδοχείο, έξοδα γευμάτων κ.λπ.) και ο εργαζόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ημέρες διακοπών και να πληρώσει από την τσέπη του για το εκτεταμένο τμήμα αναψυχής του ταξιδιού (ξενοδοχείο, φαγητό, εκδρομές, αξιοθέατα , και τα λοιπά.). 

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ψηφιακούς νομάδες, το κόστος των ταξιδιών αναψυχής μπορεί να καλυφθεί πλήρως από τον εργαζόμενο.

Θα πληρωθούν για την εργασία που ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καλύπτοντας ουσιαστικά ένα μέρος ή όλο το κόστος του ταξιδιού. Για πολλούς ψηφιακούς νομάδες, η δουλειά που κάνουν χρηματοδοτεί άμεσα τα ταξίδια τους.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Μαύρος σολομός/Shutterstock

Τα ταξίδια με γνώμονα τόσο τις δουλειές όσο και την αναψυχή γίνονται πολύ πιο ομαλά όταν έχετε ένα σταθερό σχέδιο. Λάβετε υπόψη αυτές τις σκέψεις για να κάνετε το επόμενο ταξίδι σας να πετύχει την τέλεια ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής! 

 • Κάντε κράτηση στο σωστό ξενοδοχείο. Αναζητήστε ένα ξενοδοχείο σε βολική τοποθεσία που είναι κοντά στις συναντήσεις σας και  στα σημεία που θέλετε να δείτε ενώ είστε έξω για να εξερευνήσετε και να απολαύσετε την πόλη. Εάν μπορείτε να βρείτε ένα ξενοδοχείο με ειδικούς χώρους εργασίας ή ιδιωτικούς χώρους όπου μπορείτε να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας με γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο, είναι ακόμα καλύτερο. 
 • Κάντε την έρευνά σας. Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες συνήθως  δεν ξοδεύουν πολύ χρόνο ερευνώντας ξενοδοχεία ή αναζητώντας κριτικές και προτάσεις για πράγματα που πρέπει να κάνουν (εκτός από μέρη για να πάρουν πελάτες για γεύματα και ψυχαγωγία). Ως ταξιδιώτης αναψυχής, θα θελήσετε να κάνετε περισσότερη έρευνα για να βρείτε τις καλύτερες περιοχές της πόλης για να μείνετε, υπέροχα μέρη για φαγητό και ψώνια, δροσερά ορόσημα και πολλά άλλα. 
 • Μάθετε πόσο καιρό θέλετε να μείνετε. Εάν ταξιδεύετε τόσο για επαγγελματικούς λόγους όσο και για αναψυχή, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μόνο 2-3 ημέρες στην αρχή ή στο τέλος του ταξιδιού σας για να απολαύσετε την πόλη. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τις νύχτες σας και οποιεσδήποτε μέρες του Σαββατοκύριακου ταξιδεύετε για περιηγήσεις και περιηγήσεις και, στη συνέχεια, προσθέστε 2 ή 3 ακόμη ημέρες στο ταξίδι για να βρείτε χρόνο για να εξερευνήσετε πλήρως την πόλη, να απολαύσετε υπαίθρια αναψυχή ή να δείτε μουσεία, καταστήματα και εστιατόρια. 
 • Ελέγξτε με την εταιρεία σας. Εάν είστε υπάλληλος που θέλει να προσθέσει λίγη αναψυχή στο επαγγελματικό σας ταξίδι, η εταιρεία σας μπορεί να είναι πιο πρόθυμη να συνεργαστεί μαζί σας για το κόστος από ό,τι φαντάζεστε. Η εταιρεία σας πιθανότατα δεν θα σας πειράζει να κάνετε μερικές από τις ημέρες των πληρωμένων (αναψυχής) διακοπών σας στην αρχή ή στο τέλος του ταξιδιού σας – εάν δεν βρίσκεστε στη μέση μιας σημαντικής, ευαίσθητης στον χρόνο συμφωνίας. Συνήθως θα καλύψετε τις πρόσθετες διανυκτερεύσεις, τα γεύματα και οποιαδήποτε ψυχαγωγία στο ξενοδοχείο για οποιεσδήποτε επιπλέον ημέρες πέρα ​​από το επαγγελματικό ταξίδι. 

Συχνές Ερωτήσεις

stockphoto mania/Shutterstock

Η κατάδυση σε ταξίδια αναψυχής είναι δελεαστική, αλλά ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που έχουν οι επαγγελματίες ταξιδιώτες προτού ξεκινήσετε να σχεδιάζετε δραστηριότητες για το επόμενο ταξίδι σας. 

Ποια είναι η έννοια της ευχαρίστησης;

Η έννοια της ψυχαγωγίας συνδυάζει τις επιχειρήσεις και τον ελεύθερο χρόνο. Τα ταξίδια αναψυχής ή τα ταξίδια αναφέρονται στη διάθεση χρόνου για δουλειά και προσωπικό (ελεύθερο) χρόνο σε ένα επαγγελματικό ταξίδι.

Η ευχαρίστηση μπορεί να σημαίνει προσθήκη ημερών σε ένα επαγγελματικό ταξίδι για προσωπική απόλαυση, χρήση των νυχτών και των Σαββατοκύριακων για αναψυχή και εξερεύνηση της πόλης ή εργασία εξ αποστάσεως από διαφορετικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο με χρόνο για περιηγήσεις στα αξιοθέατα και ενδιάμεσα.

Ποια είναι τα οφέλη της ευχαρίστησης;

Τα ταξίδια αναψυχής ωφελούν τους εργαζόμενους βελτιώνοντας την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αποτρέποντας την εξουθένωση, καθιστώντας τα εγχώρια και διεθνή ταξίδια αναψυχής πιο εφικτά και δημιουργώντας ευκαιρίες να δουν περισσότερο τον κόσμο χωρίς να παίρνουν πολύ χρόνο από την εργασία τους.

Τα ταξίδια αναψυχής μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν χρήματα για τις εταιρείες, καθώς οι εργαζόμενοι συχνά ταξιδεύουν τις φθηνότερες καθημερινές για αυτό το είδος ταξιδιού και επιλέγουν πιο οικονομικά ξενοδοχεία, ώστε να μην πλήξουν τους προσωπικούς προϋπολογισμούς τους στο τέλος του ταξιδιού τους (όταν καλύπτουν το κόστος της νύχτας).

Από πού προέρχεται η λέξη bleisure;

Το Bleisure προήλθε από την εταιρεία συμβούλων Future Laboratory που συνδύαζε για πρώτη φορά τις επιχειρήσεις και την αναψυχή το 2009: B + leisure = Bleisure. Τα επαγγελματικά ταξίδια που περιλαμβάνουν επίσης ξεχωριστό προσωπικό χρόνο για περιηγήσεις, περιηγήσεις στα αξιοθέατα και αναψυχή θεωρούνται ταξίδια αναψυχής.

Τα εταιρικά καταφύγια, η απομακρυσμένη εργασία, ο ψηφιακός τρόπος ζωής των νομάδων και πολλά άλλα μπορούν όλα να πέσουν κάτω από την ομπρέλα του ταξιδιού ευχάριστου.

Ποια είναι η έννοια του συνδυασμένου όρου bleisure στην τουριστική βιομηχανία;

Στην τουριστική βιομηχανία, το bleisure είναι ένας συνδυασμένος όρος από τις λέξεις “business” και “leisure” — τους 2 γενικούς τύπους ταξιδιωτών που εξυπηρετεί η βιομηχανία του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες αναλαμβάνουν όλο και περισσότερο περισσότερο ελεύθερο χρόνο και προσωπικές τουριστικές αναζητήσεις κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, επινοώντας τον όρο «αναψυχή» για να περιγράψουν αυτήν την επικάλυψη.

Τι ονομάζονται επαγγελματικά ταξίδια αναψυχής;

Τα επαγγελματικά ταξίδια αναψυχής συνήθως ονομάζονται ταξίδια αναψυχής, αλλά κάποιοι τα αποκαλούν εργασία (εργασία + διακοπές). Η ιδέα είναι να ταξιδέψετε με σκοπό να εργαστείτε και να αφιερώσετε χρόνο για προσωπικές δραστηριότητες εκτός των ωρών εργασίας.

Μετατρέψτε το επόμενο επαγγελματικό σας ταξίδι σε ευχάριστο ταξίδι

Αν σας φαίνεται καλό να διώξετε την εξάντληση, να βελτιώσετε την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και να αυξήσετε την παραγωγικότητα, ένα μικρό ταξίδι αναψυχής είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. 

Μετατρέποντας το επόμενο επαγγελματικό σας ταξίδι σε απόδραση (τουλάχιστον μέρος του χρόνου), θα έχετε την ευκαιρία να δείτε περισσότερο τον κόσμο χωρίς να κάνετε κράτηση για αμιγώς προσωπικά ταξίδια που καταναλώνουν εβδομάδες από τις διακοπές σας κάθε φορά. 

Θα παρακολουθείτε τις ίδιες συναντήσεις, θα τηρείτε τις ίδιες προθεσμίες και θα κάνετε τις ίδιες προσφορές στο ταξίδι σας — αλλά όλα αυτά με την υπόσχεση λίγων ημερών για να χαλαρώσετε, να δείτε την πόλη, να απολαύσετε κάποια γραφική ομορφιά και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για εσάς

Μιλήστε στην εταιρεία σας σχετικά με την πολιτική για ταξίδια αναψυχής, ερευνήστε μερικά υπέροχα ξενοδοχεία και αξιοθέατα στην πόλη που επισκέπτεστε και ετοιμαστείτε να απολαύσετε το επόμενο επαγγελματικό σας ταξίδι πολύ περισσότερο! 

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Ο πλήρης κατάλογος ελέγχου διεθνών ταξιδιών για το 2023

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια