Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, όταν ο καιρός είναι ήπιος, όλα τα μονοπάτια είναι προσβάσιμα και διατίθενται διάφορες δραστηριότητες όπως πεζοπορία και βαρκάδα. Με το υψηλό του υψόμετρο, το πάρκο απολαμβάνει ευχάριστες μέρες και δροσερές νύχτες το καλοκαίρι, δημιουργώντας αντίθεση με τους σκληρούς χειμώνες και καθιστώντας το την ιδανική εποχή για εξερεύνηση και απόλαυση της γραφικής ομορφιάς.

Το Εθνικό Πάρκο Grand Teton στο Ουαϊόμινγκ φιλοξενεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ορεινά τοπία της χώρας μας. Το Πάρκο έχει εκατοντάδες στρέμματα βουνών, κοιλάδων, αλπικών λιμνών και εντυπωσιακά τοπία.

Φροντίστε να επισκεφτείτε τα διάσημα ορόσημα όπως το ίδιο το επιβλητικό βουνό Grand Teton και ιστορικές τοποθεσίες όπως η ιστορική συνοικία Mormon Row. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από κάθε είδους δραστηριότητες περιπέτειας, από σκι στο Jackson Hole (ναι, το διάσημο θέρετρο βρίσκεται τεχνικά στο Grand Teton) το χειμώνα έως πεζοπορία και ράφτινγκ το καλοκαίρι.

Δεδομένου ότι οι εποχιακές δραστηριότητες διαφέρουν τόσο πολύ στο Grand Teton, η εμπειρία σας θα εξαρτηθεί πολύ από το πότε θα πάτε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πότε πρέπει να επισκεφτείτε το πάρκο.

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton είναι το καλοκαίρι (Ιούνιος έως Σεπτέμβριος), όταν το πάρκο είναι πλήρως προσβάσιμο στους επισκέπτες και ο καιρός είναι τόσο ήρεμος όσο γίνεται σε αυτό το υψόμετρο.

Το κλίμα και οι συνθήκες του Εθνικού Πάρκου Grand Teton είναι παρόμοιες με άλλα πάρκα που βρίσκονται στη Δύση των ΗΠΑ, όπως το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain. Το πάρκο έχει ηπειρωτικό κλίμα, που σημαίνει ότι έχει τέσσερις διαφορετικές εποχές.

Το υψηλό του υψόμετρο (ακόμη και η χαμηλότερη κοιλάδα είναι πάνω από 6.000 πόδια  πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας) σημαίνει ότι παρόμοια με το Yellowstone και παρόμοια πάρκα, τείνει να έχει σκληρούς χειμώνες.

Αντίθετα, τα καλοκαίρια είναι ήπια και ήπια. Ο Ιούλιος είναι ο πιο ζεστός μήνας, αλλά ακόμα και τότε, οι θερμοκρασίες σπάνια ξεπερνούν τους 80 βαθμούς Φαρενάιτ ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Ακόμη και στη μέση του καλοκαιριού, οι νύχτες είναι ακόμα ψυχρές, με θερμοκρασίες συνήθως στα χαμηλά 40s.

Θα χρειαστείτε ακόμα στρώσεις για να κάνετε πεζοπορία άνετα, αλλά είναι πολύ πιο ευχάριστο από το να το επισκεφτείτε τον χειμώνα. Το καλοκαίρι, τα μονοπάτια είναι τελικά όλα προσβάσιμα στους επισκέπτες και θα μπορείτε να δείτε πραγματικά αυτό που ήλπιζα να δείτε.

Πολλές γραφικές διαδρομές και μονοπάτια στο πάρκο κλείνουν με χιόνι κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης, η οποία διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο. Η τελευταία διαδρομή για να ανοίξει ξανά είναι η Signal Mountain Summit Road,  η οποία μερικές φορές είναι κλειστή λόγω χιονιού μέχρι τον Ιούνιο.

Έχετε πολύ περισσότερες επιλογές όσον αφορά τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε το καλοκαίρι, όπως:

  • Πεζοπορία
  • Ποδηλασία
  • Βαρκάδα
  • Ράφτινγκ
  • Ιππασία

Οργανωμένες εκδρομές από τοπικούς χειριστές ή περιπάτους με οδηγό δασοφύλακα συνήθως πραγματοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής υψηλής περιόδου, επομένως αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε εάν είστε λιγότερο έμπειροι και προτιμάτε έναν οδηγό που θα σας λέει τι να κάνετε και θα σας δώσει το πλαίσιο για αυτό που κάνετε βλέπουν.

Το τοπίο είναι και το πιο όμορφο το καλοκαίρι. Το λιωμένο χιόνι αποκαλύπτει τις χορταριασμένες πλαγιές και τα δραματικά βουνά σε όλο τους το μεγαλείο.

Λόγω του υψηλού υψομέτρου, η εποχή των αγριολούλουδων έρχεται αργότερα εδώ από ό,τι σε πολλά άλλα μέρη, οπότε θα δείτε τα αλπικά αγριολούλουδα σε όλο τους το μεγαλείο.

Το καλοκαίρι είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε από άποψη ευκολίας, επειδή οι περισσότερες από τις ανέσεις  του πάρκου είναι ανοιχτές μόνο από τα μέσα Μαΐου ή Ιουνίου έως τον Οκτώβριο. Τα κέντρα επισκεπτών, οι εκτοξεύσεις σκαφών, οι κάμπινγκ και άλλα μέρη λειτουργούν για λίγους μήνες.

Αν και το Εθνικό Πάρκο Grand Teton δεν είναι τόσο διάσημο όσο μερικά από τα άλλα πάρκα του Ουαϊόμινγκ, γίνεται γρήγορα επίσης δημοφιλής προορισμός.

Είναι τόσο δημοφιλές που το πάρκο έπρεπε να εφαρμόσει μέτρα όπως η απαίτηση προηγμένων κρατήσεων  για κάμπινγκ. Οι δημοφιλείς τοποθεσίες μπορεί να έχουν άφθονο κόσμο το καλοκαίρι, αλλά η μοναξιά είναι συνήθως μια μικρή πεζοπορία μακριά.

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton είναι στις αρχές του φθινοπώρου. Οι επιλογές διαμονής στο Grand Teton συνήθως κλείνουν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Αυτό περιλαμβάνει τους χώρους κατασκήνωσης και τους ξενώνες που βρίσκονται εντός του πάρκου.

Ωστόσο, ο μήνας Σεπτέμβριος και οι πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου προσφέρουν ένα στενό χρονικό διάστημα όταν τα περισσότερα πλήθη έχουν φύγει, αλλά τα καταφύγια είναι ακόμα ανοιχτά, οπότε μπορείτε να ελπίζετε για κάποιες εκπτώσεις.

Μια άλλη επιλογή είναι να μείνετε στο κοντινό Jackson Hole. Δεδομένου ότι η πόλη είναι πιο δημοφιλής για το σκι της, το φθινόπωρο είναι μια εποχή ώμου, επομένως μπορείτε να περιμένετε 20% έως 35% εκπτώσεις στις τιμές των ξενοδοχείων. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίσετε τη γοητευτική ορεινή πόλη και το μεγαλείο του Grand Teton.

Το Jackson Hole φιλοξενεί επίσης το πλησιέστερο αεροδρόμιο στο Εθνικό Πάρκο Grand Teton. Το φθινόπωρο είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να κλείσετε προσφορές πτήσεων για αυτό το αεροδρόμιο, ειδικά τον Νοέμβριο. Οι αρχές του φθινοπώρου είναι ακόμα πανέμορφες στο Εθνικό Πάρκο Grand Teton.

Τα περισσότερα μονοπάτια δεν έχουν χιόνι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, και αν επισκεφτείτε νωρίτερα τη σεζόν, μπορείτε ακόμα να προλάβετε πολλές από τις ανέσεις όσο είναι ακόμα ανοιχτά. Το φύλλωμα είναι εντυπωσιακό. Το φθινόπωρο είναι επίσης η εποχή των αλκών  στην περιοχή, οπότε είναι μια θεαματική στιγμή για να δείτε αυτά τα ζώα και να ακούσετε το ανατριχιαστικό τους κάλεσμα.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton είναι ο χειμώνας, όταν ο σκληρός καιρός απομακρύνει πολλούς επισκέπτες. Ο χειμώνας τόσο ψηλά στα βουνά είναι μια αληθινή δύναμη της φύσης.

Η μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο είναι περίπου 26 βαθμοί , πράγμα που σημαίνει ότι συνήθως γίνεται πολύ πιο κρύο. Υπάρχει βαρύ χιόνι στο έδαφος από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο και χιονοθύελλες τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, τον Μάιο και ακόμη και τον Ιούνιο σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Ωστόσο, αν είστε αληθινός λάτρης των χειμερινών σπορ, μπορεί να βρείτε αυτή την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton. Μπορείτε να κάνετε σκι αντοχής και χιονοπέδιλα στην οδό Teton Park, η οποία κλείνει για τους αυτοκινητιστές και ανοίγει για μη μηχανοκίνητη κυκλοφορία.

Οι πιο τολμηροί επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο backcountry σκι, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε πρώτα την απαραίτητη εκπαίδευση και τις άδειες.

Ο χειμώνας δεν είναι η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton, επειδή η σεζόν σκι στο κοντινό Jackson Hole είναι σε πλήρη εξέλιξη, αυξάνοντας το κόστος διαμονής και πτήσεων. Ωστόσο, μέσα στο ίδιο το πάρκο, δεν θα δείτε σχεδόν κανέναν άλλο κόσμο στα μονοπάτια.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton

Η χειρότερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton είναι η άνοιξη, όταν η μεταβατική περίοδος κάνει πολλά μονοπάτια και δρόμους σχεδόν αδιάβατους. Η Άνοιξη είναι λίγο λανθασμένη ονομασία στο Grand Teton.

Τον Απρίλιο, οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες είναι κάτω από 50 βαθμούς Φαρενάιτ και η χιονόπτωση είναι ακόμα δυνατή. Ο καιρός ζεσταίνει λίγο τον Μάιο, αλλά όχι πολύ. Η άνοιξη είναι η πιο απρόβλεπτη εποχή της περιοχής.

Μια σειρά από όμορφες ηλιόλουστες μέρες μπορεί να ακολουθηθεί από χιονοθύελλα ή εβδομάδες όπου η θερμοκρασία δεν ξεπερνά το μηδέν, καθιστώντας δυσάρεστο να πάτε σε οποιοδήποτε είδος μεγαλύτερου ταξιδιού.

Μέχρι αυτή την εποχή, το χιόνι έχει αρχίσει να λιώνει στα μονοπάτια σε χαμηλότερο υψόμετρο, κάτι που δεν είναι απαραίτητα καλό. Τα μονοπάτια μετατρέπονται σε λάσπη και πολλά κλείνουν τελείως καθώς το πάρκο πραγματοποιεί την απαραίτητη συντήρηση.

Η άνοιξη έχει τις λιγότερες επιλογές για υπαίθριες δραστηριότητες γιατί το έδαφος είναι αδιάβατο. Υπάρχουν πάντα μερικά μονοπάτια ανοιχτά, ειδικά για τους ποδηλάτες.

Πριν ανοίξει ο δρόμος Teton Park  για οχήματα, συνήθως τον ανοίγουν μόνο για ποδήλατα και άλλα μη μηχανοκίνητα οχήματα. Η άνοιξη δέχεται πολύ λίγους επισκέπτες, επομένως θα έχετε πολλά μονοπάτια για τον εαυτό σας. απλά να είστε προετοιμασμένοι για το λασπωμένο έδαφος.

Grand Teton ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

Δεν είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:

Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος στο Εθνικό Πάρκο Grand Teton, με θερμοκρασίες που συχνά κυμαίνονται από 0 έως 30°F (-18 έως -1°C), είναι μια χώρα των θαυμάτων του χειμώνα. Είναι ιδανικό για σκι αντοχής, χιονοπέδιλα στα παρθένα τοπία και λήψη εκπληκτικών χειμερινών φωτογραφιών.

Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος συνεχίζει το χιονισμένο μεγαλείο, ιδανικό για να ζήσετε τη γαλήνη του πάρκου το χειμώνα, να απολαύσετε ευκαιρίες θέασης άγριας φύσης και να συμμετάσχετε σε περιπάτους με χιονοπέδιλα από δασοφύλακες.

Μάρτιος

Καθώς πλησιάζει η άνοιξη, ο Μάρτιος προσφέρει θερμοκρασίες από 10 έως 39°F (-12 έως 4°C). Γίνετε μάρτυρας της έναρξης της απόψυξης, απολαύστε σκι στην τελευταία σεζόν και εντοπίστε τα πρώτα σημάδια της άγριας ζωής που αναδύονται από τον χειμώνα.

Απρίλιος

Ο πιο ήπιος καιρός του Απριλίου, με θερμοκρασίες μεταξύ 20 και 50°F (-7 έως 10°C), καλεί για γραφικές διαδρομές για να δείτε τα αναδυόμενα χρώματα της άνοιξης, να παρακολουθήσετε τη μετανάστευση των αλκών και άλλων ζώων και να εξερευνήσετε το πάρκο καθώς ξυπνάει από τον χειμώνα .

Ενδέχεται

Ο Μάιος φέρνει πιο ζεστές μέρες, από 34 έως 60°F (1 έως 16°C), ιδανικές για μονοπάτια πεζοπορίας όπως η λίμνη Jenny και η λίμνη Taggart, παρακολουθώντας τα ανθισμένα αγριολούλουδα και απολαμβάνοντας τη ζωντανή ορνιθοπανίδα που επιστρέφει στο πάρκο.

Ιούνιος

Ο Ιούνιος, που υποδέχεται το καλοκαίρι με θερμοκρασίες μεταξύ 39 και 70°F (4 έως 21°C), προσφέρει ιδανικές συνθήκες για κατασκήνωση κάτω από τα αστέρια, ράφτινγκ στον ποταμό Snake και πεζοπορία στην οροσειρά Teton.

Ιούλιος

Η ζεστασιά του Ιουλίου, που κυμαίνεται από 44 έως 80°F (7 έως 27°C), έχει να κάνει με την εξερεύνηση του εκτεταμένου δικτύου μονοπατιών του πάρκου, την απόλαυση πικνίκ ανάμεσα σε μαγευτικά τοπία και τις ξεναγήσεις στην άγρια ​​ζωή.

Αύγουστος

Τον Αύγουστο, με θερμοκρασίες από 43 έως 78°F (6 έως 26°C), κάντε πεζοπορία στο εμβληματικό Inspiration Point, απολαύστε βαρκάδα στη λίμνη Jackson και εξερευνήστε το καταφύγιο Laurance S. Rockefeller.

Σεπτέμβριος

Το φιλόξενο φθινόπωρο, ο Σεπτέμβριος, με θερμοκρασίες από 33 έως 68°F (1 έως 20°C), είναι ιδανικό για να δείτε τα χρώματα του φθινοπώρου, να ψαρέψετε στα ποτάμια και τα ρυάκια του πάρκου και να απολαύσετε την θέαση της άγριας ζωής κατά την εποχή της ακμής των αλών.

Οκτώβριος

Οι πιο δροσερές μέρες του Οκτωβρίου, από 22 έως 55°F (-6 έως 13°C), είναι ιδανικές για ήρεμες φθινοπωρινές πεζοπορίες, για να ζήσετε την πιο ήσυχη πλευρά του πάρκου και να απολαύσετε το φθινοπωρινό φύλλωμα με φόντο την οροσειρά Teton.

Νοέμβριος

Ο Νοέμβριος, καθώς ο αέρας γίνεται ζωηρός, θερμοκρασίες από 13 έως 39°F (-11 έως 4°C), είναι μια εποχή για να απολαύσετε τις πρώιμες χιονοπτώσεις, να συμμετάσχετε σε προγράμματα υπό την ηγεσία των δασοφυλάκων και να ζήσετε την ειρηνική μοναξιά του πάρκου.

Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος επαναφέρει το χειμερινό τοπίο, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 3 έως 28°F (-16 έως -2°C). Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για χειμερινή κατασκήνωση για τους τολμηρούς, απολαμβάνοντας τη χειμερινή φωτογραφία και τη γαλήνια ομορφιά του Grand Teton στο χιόνι.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες ερωτήσεις που τείνουν να κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με την επιλογή ώρας για να επισκεφθούν το Grand Teton:

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε το Grand Tetons;

Ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε το Grand Tetons είναι ο Σεπτέμβριος, ο οποίος έχει ακόμα καλό καιρό αλλά πολύ λιγότερο κόσμο.

Πόσες μέρες χρειάζεστε στο Grand Teton;

Θα πρέπει να περάσετε τουλάχιστον δύο ημέρες στο Grand Teton, αλλά οι πραγματικοί λάτρεις της φύσης πιθανότατα θα θέλουν να περάσουν πολύ περισσότερο.

Είναι καλύτερο το Yellowstone ή το Grand Teton;

Το Yellowstone έχει περισσότερα διάσημα ορόσημα, αλλά το Grand Teton είναι καλύτερο αν θέλετε να κάνετε πεζοπορία στη φύση χωρίς πολλά πλήθη, το Grand Teton είναι η καλύτερη επιλογή.

Αξίζει το Grand Teton;

Το Grand Teton αξίζει τον κόπο γιατί έχει μερικά από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία στον κόσμο και παρθένα φύση.

Πόσο κόσμο έχει το Grand Teton τον Ιούνιο;

Ο Ιούνιος είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους μήνες στο Grand Teton, καθώς οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τον ζεστό καιρό για να τον επισκεφτούν, αλλά το πάρκο είναι αρκετά μεγάλο που μπορείτε ακόμα να βρείτε τη μοναξιά.

Λοιπόν, ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να επισκεφτείτε το Grand Teton;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Grand Teton είναι το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, όταν το χιόνι ξεπαγώνει και οι θερμοκρασίες είναι αρκετά ζεστές για πεζοπορία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Εθνικό Πάρκο Grand Teton. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης : Το τέλειο Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια