Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Sequoia

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Sequoia;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Sequoia είναι το καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι ευχάριστος, όλες οι περιοχές και οι ανέσεις είναι πλήρως προσβάσιμες και μια σειρά από δραστηριότητες είναι διαθέσιμη. Παρά τη δυνατότητα για πλήθη, οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες στα δάση σεκόγια προσφέρουν μια ανάπαυλα από τη ζέστη. Αυτή η σεζόν επιτρέπει την πλήρη εξερεύνηση του πάρκου, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης δωρεάν λεωφορείων για άνετο ταξίδι.

Το Εθνικό Πάρκο Sequoia είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά εθνικά πάρκα ακόμη και μέσα στο εκπληκτικό σύστημα πάρκων των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο κύριος λόγος για να επισκεφθείτε είναι να δείτε τα εντυπωσιακά δέντρα σεκόγια (κάτι που είναι προφανές από το όνομα).

Αυτά τα ογκώδη δέντρα αναπτύσσονται σε λίγα άλλα μέρη στον κόσμο και η επίσκεψη στο Γενικό Δέντρο Σέρμαν ή το Γιγαντιαίο Δάσος θα σας κόψει την ανάσα. Το υπόλοιπο σκηνικό είναι επίσης εντυπωσιακό, όπως το Tokopah Falls και το Crescent Meadow.

Θέλετε να δείτε τις σεκόγια με το μεγαλείο τους, γι’ αυτό είναι σημαντικό να χρονομετρήσετε την επίσκεψή σας σωστά. Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε αυτό το εθνικό πάρκο.

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης : Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton

Απόλυτος οδηγός για επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Tayrona

Οι καλύτερες και οι χειρότερες εποχές για να επισκεφθείτε την Αλάσκα

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το εθνικό πάρκο Sequoia

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Sequoia είναι το καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι ο πιο ευχάριστος και το πάρκο είναι ανοιχτό στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Δεδομένου ότι το Εθνικό Πάρκο Sequoia και το κοντινό Εθνικό Πάρκο Kings Canyon καλύπτουν στρέμματα γης σε δραστικές αλλαγές υψομέτρου, η πρόγνωση του καιρού διαφέρει ανάλογα με το πού ακριβώς στο πάρκο που επισκέπτεστε.

Γενικά, το πάρκο χαρακτηρίζεται από τέσσερις διαφορετικές εποχές, συμπεριλαμβανομένων των ψυχρών χειμώνων και των ζεστών, ήπιων καλοκαιριών. Το πιο δημοφιλές μέρος για να επισκεφθείτε είναι το Sequoia Groves, το οποίο έχει ευχάριστες θερμοκρασίες ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο Εθνικό Πάρκο Sequoia ιστοσελίδα, οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού είναι ευχάριστες 76 βαθμούς Φαρενάιτ.

Υπάρχει μόνο λίγη βροχή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνήθως το αποτέλεσμα της υψηλής ζέστης που οδηγεί σε καταιγίδα. Ενώ πολλά εθνικά πάρκα είναι πολύ ζεστά το καλοκαίρι για να τα εξερευνήσετε σωστά, το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού πάρκου Sequoia είναι στο πιο ευχάριστο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι πρόποδες είναι πολύ πιο ζεστοί, φθάνοντας σε θερμοκρασίες τη δεκαετία του ’90, αλλά οι δασύλλοι σεκόγια προσφέρουν ένα ευχάριστο μέρος για να δροσιστείτε ένα καλοκαίρι στην Καλιφόρνια.

Το άλλο πλεονέκτημα της επίσκεψης το καλοκαίρι είναι ότι είναι σίγουρο ότι θα βρείτε ολόκληρο το πάρκο ανοιχτό. Το χειμώνα, ακόμη και στις αρχές της άνοιξης και στα τέλη του φθινοπώρου, η περιοχή γύρω από τις σεκόγια δέχεται πολλές χιονοπτώσεις, κλείνοντας ζωτικούς δρόμους.

Το καλοκαίρι, όλοι οι δρόμοι και τα μονοπάτια είναι ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων Εθνική Οδός Στρατηγούπου είναι μια γραφική διαδρομή οδήγησης που σας μεταφέρει στις πιο σημαντικές τοποθεσίες στο πάρκο.

Άλλες ανέσεις είναι επίσης πλήρως ανοιχτές το καλοκαίρι. Ολα κέντρα επισκεπτών, οι χώροι κατασκήνωσης και οι περιοχές του πάρκου είναι ανοιχτές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνήθως κλείνουν για το χειμώνα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το πάρκο διαθέτει δωρεάν λεωφορεία για τις μετακινήσεις σας στους χώρους.

Αυτή είναι η μόνη εποχή που μπορείς να επισκεφτείς το πάρκο χωρίς αυτοκίνητο, γιατί το λεωφορείο Sequoiaένα λεωφορείο επί πληρωμή από την κοντινή πόλη Visalia, που εκτελεί δρομολόγια μόνο από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Υπάρχουν επίσης οι περισσότερες δραστηριότητες μέσα στο πάρκο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πλέον προγραμματισμός ranger συμβαίνει κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε περιπάτους με οδηγό, όπως περιπάτους στο φως του φεγγαριού, ομιλίες στο κέντρο επισκεπτών και πολλά άλλα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα εξαιρετικό για τα παιδιά, που μπορούν να μάθουν περισσότερα για το πάρκο από έναν δασοφύλακα παρά μόνοι τους. Λάβετε υπόψη ότι το καλοκαίρι είναι η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Sequoia, οπότε μπορεί να συναντήσετε πλήθη.

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε το εθνικό πάρκο Sequoia

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Sequoia είναι το χειμώνα, που είναι η εκτός εποχής για το πάρκο, που σημαίνει ότι έχετε εκπτώσεις σε πολλά έξοδα. Πολλά έξοδα που σχετίζονται με την επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Sequoia παραμένουν ίδια όλο το χρόνο.

ο πάσο εισόδου είναι $20 έως $35 ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε. Τέλη κάμπινγκ είναι επίσης τα ίδια όλο το χρόνο και υπάρχουν δύο κάμπινγκ που παραμένουν ανοιχτά το χειμώνα.

Αν προτιμάτε να κοιμάστε σε εσωτερικούς χώρους, τότε η φθηνότερη περίοδος για να το επισκεφτείτε είναι ο χειμώνας. Η διαμονή στην κοντινή πόλη Visalia είναι συνήθως φθηνότερη το χειμώνα, ειδικά τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο μετά το τέλος της βιασύνης των διακοπών.

Ο χειμώνας είναι η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε εάν έρχεστε από εκτός πολιτείας, επειδή είναι η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε συνολικά την Καλιφόρνια.

Οι πτήσεις προς το Φρέσνο, το πλησιέστερο αεροδρόμιο, είναι φθηνότερες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορεί να θέλετε να πετάξετε σε ένα μεγαλύτερο κρατικό αεροδρόμιο, όπως το Σαν Φρανσίσκο, και μετά να οδηγήσετε στο πάρκο. Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων έχουν συνήθως έκπτωση και κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το εθνικό πάρκο Sequoia

Ενώ ο χειμώνας είναι η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος σε απόλυτες τιμές για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Sequoia, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε για να ξεπεράσετε τα πλήθη και να εξερευνήσετε άνετα το πάρκο είναι την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Η άνοιξη είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε Οι πρόποδεςμια χαμηλή περιοχή του πάρκου που σας ταξιδεύει μέσα από τοπία σαπαράλ και βούρτσα.

Αυτή η περιοχή του πάρκου μπορεί να γίνει πολύ ζεστή το καλοκαίρι, αλλά έχει θερμοκρασίες που είναι ζεστές και ευχάριστες την άνοιξη (περίπου 70 βαθμούς μέχρι τον Απρίλιο). Οι λόφοι καλύπτονται με φωτεινά αγριολούλουδα στα τέλη Μαρτίου και τον Απρίλιο.

Το φθινόπωρο είναι επίσης όμορφο στο πάρκο, αν και οι σεκόγια είναι αειθαλή, οπότε δεν πρέπει να περιμένετε κανένα δραματικό φύλλωμα πτώσης. Ενώ ορισμένα μέρη του πάρκου αρχίζουν να κλείνουν, οι κύριοι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί για την εποχή.

Υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, όπως το Φεστιβάλ Dark Sky τον Σεπτέμβριο, που γιορτάζει τον όμορφο νυχτερινό ουρανό. Ως επί το πλείστον, θα έχετε το πάρκο για τον εαυτό σας.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το εθνικό πάρκο Sequoia

Το Εθνικό Πάρκο Sequoia είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αλλά η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε είναι το χειμώνα. Ωστόσο, η καλή προετοιμασία μπορεί να αποφέρει μια ικανοποιητική εμπειρία. Παρόλο που το πάρκο βρίσκεται στην Καλιφόρνια, έχετε κατά νου ότι περιοχές όπως το Sequoia Groves βρίσκονται σε αρκετά υψηλά υψόμετρα.

Αυτό σημαίνει ότι οι χειμώνες είναι κρύοι και χιονισμένοι. Οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ κάτω από το μηδέν τη νύχτα, αν και μένουν στα χαμηλά 40s τη μέρα στα άλση.

Όπως τα περισσότερα εθνικά πάρκα, πολλά κομμάτια του εθνικού πάρκου Sequoia είναι κλειστά για την εποχή το χειμώνα. Πολλά δημοφιλή μονοπάτια και διαδρομές κλείνουν το χειμώνα επειδή είναι μπλοκαρισμένα από το χιόνι, γι’ αυτό ελέγχετε πάντα τρέχουσες συνθήκες πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Ωστόσο, το Sequoia είναι πιο ζωντανό το χειμώνα από πολλά άλλα πάρκα και υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε. Κατά τη διάρκεια επιλεγμένων χειμερινών Σαββατοκύριακων, το πάρκο λειτουργεί λεωφορεία ώστε να μπορείτε να επισκεφθείτε ακόμη και χωρίς οδήγηση.

Υπάρχουν λιγότερες επιλογές προγραμματισμού ranger, αλλά μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ξενάγηση ή ένα βόλτα με χιονοπέδιλα. Επιπλέον, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε την έντονη ομορφιά του πάρκου το χειμώνα με λίγους άλλους επισκέπτες να σας ενοχλούν.

Τα τελευταία χρόνια, τα τέλη του καλοκαιριού και οι αρχές του φθινοπώρου μπορεί να έχουν γίνει η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Sequoia λόγω του κινδύνου πυρκαγιών.

Η εποχή των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια γίνεται πιο έντονη λόγω της κλιματικής αλλαγής, η οποία δυστυχώς έχει επηρεάσει και τα εθνικά της πάρκα. Οι πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια έχουν κάηκε το ένα πέμπτο από το σύνολο των δέντρων του πάρκου και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους επισκέπτες.

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Sequoia:

Πόσες μέρες χρειάζεστε στο Εθνικό Πάρκο Sequoia;

Αν θέλετε απλώς να δείτε τις σεκόγια και να πάτε σπίτι, χρειάζεστε μόνο μια μέρα. Για να δείτε το υπόλοιπο πάρκο και να κάνετε μερικές πεζοπορίες, χρειάζεστε περίπου τρεις ημέρες.

Να πάω σε Sequoia ή Kings Canyon;

Αν έχετε μόνο μια μέρα, πηγαίνετε στο Sequoia. Εάν έχετε περισσότερες από μία μέρα, θα πρέπει να επισκεφτείτε και τα δύο, καθώς είναι τόσο κοντά που θα ήταν κρίμα να μην το κάνετε.

Αξίζει ακόμα να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Sequoia;

Το Εθνικό Πάρκο Sequoia εξακολουθεί να αξίζει να το επισκεφτείτε, χάρη στη μεγαλοπρέπεια των δασών με σεκόγια, ακόμα κι αν έχουν υποστεί ζημιές από πυρκαγιά.

Πόσο αργά μπορείτε να μπείτε στο Εθνικό Πάρκο Sequoia;

Μπορείτε να μπείτε στο πάρκο όποτε θέλετε, αλλά σας συνιστούμε να μπείτε λίγες ώρες πριν από τη δύση του ηλίου για να απολαύσετε την καλύτερη εμπειρία.

Είναι το Sequoia Park δωρεάν;

Το Sequoia Park έχει εισιτήριο 35 $ ανά ιδιωτικό αυτοκίνητο και 20 $ ανά άτομο, το οποίο είναι τυπικό για τα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το εθνικό πάρκο Sequoia;

Αν και είναι η πιο δημοφιλής εποχή για επίσκεψη, το καλοκαίρι είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Sequoia. Οι θερμοκρασίες στα δάση Sequoia είναι ευχάριστα ζεστές αλλά όχι πολύ ζεστές και όλες οι περιοχές του πάρκου είναι ανοιχτές. Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και μπορείτε να τον νικήσετε και τα πλήθη κάνοντας μια επίσκεψη την άνοιξη.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και πολλές καταπληκτικές στιγμές για να επισκεφτείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Εθνικό Πάρκο Sequoia. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.