Γιατί πρέπει να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ Φαναριών της Ταϊβάν

Από το 1990, το Φεστιβάλ Φαναριών της Ταϊβάν είναι το σημαντικότερο φεστιβάλ της χώρας. Την πρώτη πανσέληνο του κινεζικού νέου έτους, φώτα, φανάρια και κροτίδες γεμίζουν τον αέρα για μια συγκλονιστική εμπειρία. Το να φτιάξετε το δικό σας φανάρι, να παίξετε παιχνίδια και να απολαύσετε ζωντανές παραστάσεις είναι μερικές μόνο από τις αμέτρητες δραστηριότητες που συμπληρώνουν τα διακοσμητικά φανάρια σε αυτό το φανταστικό φεστιβάλ. Κάθε χρόνο το φεστιβάλ γίνεται όλο και καλύτερο και το 2018 σίγουρα επιφυλάσσει ξεχωριστές λιχουδιές.

© Taiwan Tourism Bureau

Το φετινό φεστιβάλ θα είναι απολύτως πρωτοποριακό γιατί είναι το πρώτο φεστιβάλ φαναριών εμπνευσμένο από την τεχνολογία. Το φεστιβάλ δεν θα γίνει μόνο στον αέρα, αλλά και στη στεριά και στο νερό. Τα νέα υλικά και οι τεχνικές θα αποτελέσουν βασικό στοιχείο για τα φανάρια αέρα, καθώς θα παρουσιάζουν μοναδικά σχέδια και πρωτοποριακή τεχνολογία. Τα φανάρια του νερού θα στήσουν διάφορες σκηνές χρησιμοποιώντας φώτα και νερό για να εμφανίσουν σύννεφα, άνθη κερασιάς και άλλα υπέροχα τοπία. Τα φανάρια της ξηράς θα πουν την όμορφη ιστορία της ιστορίας του Chiayi. Για να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στην εκπληκτική ομορφιά του φεστιβάλ, παρουσιάζουν μια εφαρμογή που θα σας πει τα πάντα, από ζώνες φαναριών μέχρι πού να βρείτε το καλύτερο φαγητό. Το φετινό φεστιβάλ θα είναι ΜΕΓΑΛΟ, και δεν θα θέλετε να το χάσετε.

© Taiwan Tourism Bureau

Ένα από τα καλύτερα μέρη αυτού του φεστιβάλ είναι ότι αλλάζει τοποθεσίες κάθε χρόνο, ώστε να μπορείτε να εξερευνάτε καινούργια μέρη κάθε φορά που πηγαίνετε. Το Φεστιβάλ Φαναριών της Ταϊβάν 2018 θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 11 Μαρτίου στην κομητεία Chiayi, και το κύριο θέμα θα βασίζεται στο ζώο του φετινού ζωδιακού κύκλου, έναν σκύλο. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της διασκέδασης θα συμβεί στην κομητεία Chiayi, ολόκληρη η χώρα είναι γεμάτη εκδηλώσεις, διασκέδαση και καταπληκτικό φαγητό κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ φαναριών. Ακολουθούν μερικά άλλα φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν τις ίδιες ώρες με το Φεστιβάλ Φαναριών της Ταϊβάν:

Φεστιβάλ φαναριών ουρανού PingXi

Τα φανάρια του ουρανού είναι στη μόδα σε ένα γραφικό χωριό που ονομάζεται Ping Xi. Ονομάστηκε ένα από τα Τα 10 καλύτερα χειμερινά ταξίδια από το National Geographic, στο Sky Lantern Festival ένα εντυπωσιακό εκατοντάδες χιλιάδες λαμπερά φανάρια του ουρανού φωτίζουν το σκοτάδι. Λαϊκές παραστάσεις, καρναβάλια δρόμου και διαγωνισμοί γρίφων διαμορφώνουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα μέχρι να έρθει η ώρα να απελευθερωθούν τα όμορφα φαναράκια που μεταφέρουν ευχές, όνειρα και προσευχές στον νυχτερινό ουρανό.

15 από τα καλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

© Taiwan Tourism Bureau

Φεστιβάλ πυροτεχνημάτων μελισσών Tainan Yanshuei (Yanshui).

Ενώ τα φανάρια του ουρανού επιπλέουν στο βορρά, πυροτεχνήματα με κυψέλες σβήνουν στο νότο. Κατατάσσεται ως μία από τις μεγαλύτερες λαϊκές γιορτές στον κόσμο, ο θρύλος λέει ότι αυτή η παράδοση ξεκίνησε ως μέρος μιας προσευχής στον Γκουάν Ντι, τον θεό του πολέμου. Πλήθος έβγαζε πυροτεχνήματα και τον ακολουθούσε στους δρόμους μέχρι τα ξημερώματα. Οι μελλοντικές γενιές συνέχισαν με χαρά αυτή την παράδοση, και για αυτό το γεγονός οι παλανκίνες που μεταφέρουν ιερά ειδώλια σχηματίζουν ένα κύκλωμα γύρω από την πόλη. Οι κύλινδροι είναι γεμάτοι με ρουκέτες από μπουκάλια κατά μήκος της διαδρομής και μόλις ανάψει η θρυαλλίδα και φουντώσει ο ήχος των θυμωμένων μελισσών, εκατοντάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα θα εκραγούν προς όλες τις κατευθύνσεις. Φήμες λένε ότι ο τεράστιος αριθμός πυροτεχνημάτων θα απαλλαγεί από τα προβλήματα και θα φέρει καλή τύχη το νέο έτος.

3 ημέρες στην Ταϊπέι(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

© Taiwan Tourism Bureau

Βομβαρδισμός του Δάσκαλου Χαν Νταν

Τα πυροτεχνήματα στο νότο παραμένουν θέμα για τον βομβαρδισμό του Δάσκαλου Χαν Νταν. Γνωστός ως θεός του πλούτου, ο Δάσκαλος Χαν Νταν λέγεται ότι είναι ο φύλακας του ουράνιου θησαυρού. Ο Δάσκαλος Χαν Νταν και άλλοι θεοί των ναών κάνουν μια ετήσια επίσκεψη και εκείνοι στην πόλη Ταϊτούνγκ φροντίζουν να τον χαιρετήσουν σωστά. Ένας γενναίος εθελοντής θα ενεργήσει ως Master Han Dan ντυμένος μόνο με μαντίλα, μάσκα και κόκκινο σορτς. Καθώς κινείται στους δρόμους σε ένα καρότσι που προστατεύεται μόνο από ένα κλαδί δέντρου, η δουλειά σας είναι να σταθείτε κατά μήκος της διαδρομής της πομπής με προσφορές φρέσκων φρούτων και λουλουδιών ενώ του ρίχνετε πυροτεχνήματα για να κερδίσετε την ευλογία του.

Φώτα, φαγητό, διασκέδαση και πολλά άλλα κάνουν το Φεστιβάλ Φαναριών της Ταϊβάν μια εκπληκτικά συντριπτική περιπέτεια για όλες τις αισθήσεις. Με τόσα πολλά που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι φωτογραφίες απλά δεν αδικούν, είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσετε μόνοι σας.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ποδηλασία στην Ταϊβάν(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια