Γκρίνφιλντ | 15 καλύτερα πράγματα να κάνετε

Στη βόρεια κοιλάδα Pioneer, το Greenfield είναι μια γραφική παλιά πόλη μύλος, ιστορικά γνωστή για την κατασκευή εργαλείων και την κατασκευή μαχαιροπήρουνων.

Υπάρχουν μουσεία εδώ και στους κοντινούς καταρράκτες Turners, με λεπτομέρειες σχετικά με τη βιομηχανία στην κομητεία Franklin και τον καθοριστικό ρόλο του ποταμού Κονέκτικατ.

Το αστικό τοπίο του Γκρίνφιλντ πλαισιώνεται από μια απότομη κορυφογραμμή βουνού ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και την όχθη του ποταμού.

Γνωστό ως Rocky Mountain, αυτό είναι μέρος της οροσειράς Pocumtuck, της βορειότερης υπογέφυρας της κορυφογραμμής Metacomet, η οποία συνεχίζει σε όλη τη διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Κονέκτικατ μέχρι το Λονγκ Άιλαντ Σάουντ.

Το Downtown Greenfield είναι μια απόλαυση, με πολλές τοπικές επιχειρήσεις, μια αγορά αγροτών που λειτουργεί από τη δεκαετία του 1970 και μια αίσθηση κοινοτικού πνεύματος που λάμπει σε δημόσιες εκδηλώσεις όπως το Franklin County Fair τον Σεπτέμβριο.

1. Πύργος της έδρας του ποιητή

Πηγή: PLoIacono / shutterstock
Πύργος του ποιητή

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε στο Greenfield είναι να ανεβείτε σε αυτήν την κορυφογραμμή, με τα πόδια ή με αυτοκίνητο, και να ανεβείτε σε αυτόν τον παραμυθένιο πύργο στο Rocky Mountain Park. Το Poet’s Seat Tower υψώθηκε το 1912, αντικαθιστώντας έναν ξύλινο πύργο από τη δεκαετία του 1870.

Το όνομα αυτής της δομής της ρωμανικής αναβίωσης αναφέρεται στον ρομαντικό ποιητή Frederick Goddard Tuckerman (1821-1873), ο οποίος έζησε στο Greenfield και θα ερχόταν σε αυτό το σημείο για έμπνευση.

Το πανόραμα είναι υπέροχο, που περιλαμβάνει το Γκρίνφιλντ, το χωριό Turners Falls απέναντι από το ποτάμι και μια σάρωση της κοιλάδας του ποταμού Κονέκτικατ. Αν τύχει να βρεθείτε στην πόλη το φθινόπωρο, αυτή η θέα σε μια θάλασσα από φύλλωμα θα μείνει για πολύ στη μνήμη.

2. Κέντρο του Γκρίνφιλντ

Πηγή: Daderot / Wikimedia Commons | CC0
Στο κέντρο της πόλης Greenfield

Φορτωμένο με καφετέριες, δημόσια τέχνη, διεθνή εστιατόρια, χώρους τέχνης και πολιτισμού, ενδιαφέροντα καταστήματα λιανικής και ποικίλες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, είναι δίκαιο να πούμε ότι το Greenfield είναι το μοντέλο ενός υγιούς κέντρου.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη καταμέτρηση, περισσότερα από τα τρία τέταρτα όλων των επιχειρήσεων εδώ είναι ανεξάρτητες και η πόλη αναζητά συνεχώς τρόπους βελτίωσης της Main Street.

Αυτό περιλαμβάνει την εύρεση νέου ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή για το κενό πλέον πολυκατάστημα Wilson’s, το οποίο λειτουργούσε από το 1882 έως το 2020.

Όπως θα δούμε, υπάρχει μια εξαιρετικά επιτυχημένη αγορά αγροτών στην πλατεία Court, και ατελείωτες ζωντανές εμφανίσεις κοντά στο Energy Park το καλοκαίρι.

Εκτός από το ότι είναι γεμάτο ζωή, αυτή η περιοχή της Main Street είναι μια ιστορική συνοικία, που διατηρεί την εμπορική, δημόσια και οικιστική αρχιτεκτονική σε ένα φάσμα στυλ, από την Ομοσπονδιακή έως την Αποικιακή Αναγέννηση.

3. Rocky Mountain Park

Πηγή: LA Nature Graphics / shutterstock
Πάρκο Rocky Mountain

Η πόλη άρχισε να αγοράζει γη στην κορυφογραμμή για να τη μετατρέψει σε δημόσιο πάρκο στις αρχές του 20ου αιώνα.

Τώρα, σε σχεδόν 120 στρέμματα, το Rocky Mountain Park αποτελείται από πέντε παρακείμενα αγροτεμάχια, με ένα σύστημα μονοπατιών που καταλήγει σε γειτονικούς χώρους όπως το Highland Park προς τα νότια, και περιλαμβάνει επίσης το περιφερειακό μονοπάτι Pocumtuck.

Το τελευταίο ξεκινά από τον Πύργο του Poet’s Seat και τρέχει νότια για 20 μίλια κατά μήκος της κορυφογραμμής της οροσειράς Pocumtuck έως το βουνό Sugarloaf στο Deerfield.

Έτσι, ενώ ο Πύργος του Poet’s Seat είναι το κύριο αξιοθέατο στο πάρκο, αυτό μπορεί να είναι το σημείο εκκίνησης για μια γραφική πεζοπορία, εκπλήσσοντάς σας με την υπέροχη θέα από την προεξοχή.

4. Highland Park

Πηγή: Song_about_summer / shutterstock
Πεζοπορία

Απέναντι από το Mountain Rd από τη νότια πλευρά του Rocky Mountain Park βρίσκεται ένας άλλος απότομος και βραχώδης χώρος, που απέκτησε η πόλη το 1890.

Υπάρχει επίσης φανταστική πεζοπορία και εδώ, και στη νότια πλευρά είναι το ψηλό Sachem Head, με προεξοχή και ουσιαστικό προεξοχή.

Υπάρχουν τρία κύρια μονοπάτια στο πάρκο, ιδανικά αν θέλετε κάποιο τεχνικό βουνό ή μια δυναμική πεζοπορία, με σκι αντοχής στα πιο επίπεδα τμήματα το χειμώνα.

Η Επιτροπή Greenfield Tree έχει οργανώσει μια διαδραστική περιήγηση ενός μιλίου με τα πόδια στα δέντρα του πάρκου, κολλώντας κυρίως στη νοτιοδυτική γωνία του πάρκου.

5. Μουσείο της Βιομηχανικής μας Κληρονομιάς

Πηγή: Museum of Our Industrial Heritage / Facebook
Μουσείο της Βιομηχανικής μας Κληρονομιάς

Αυτή η τοποθεσία στον ποταμό Green ήταν το σκηνικό της συνεχούς βιομηχανίας από τα τέλη του 1600 και μέχρι τον 20ο αιώνα.

Όπως και με το μεγαλύτερο μέρος της κοιλάδας του Green River, οι επικρατέστερες συναλλαγές σχετίζονταν με το μέταλλο και από το 1906 έως το 1920 η Nichols Bros. Cutlery πρωτοστάτησε στη μαζική παραγωγή μαχαιροπήρουνων εδώ.

Το συγκρότημα του παλιού μύλου είναι τώρα ένα μουσείο, το οποίο εμβαθύνει στη βιομηχανία στην κομητεία Φράνκλιν και στην ευρύτερη κοιλάδα του Κονέκτικατ.

Από δωμάτιο σε δωμάτιο θα ανακαλύψετε συναρπαστικές λεπτομέρειες, για τη μικρή βιομηχανία του 18ου αιώνα, τη σημασία της ενέργειας του νερού στις μικρές πόλεις των λόφων, την ιστορία της μαζικής παραγωγής μαχαιροπήρουνων και την κατασκευή ακριβείας στον 21ο αιώνα.

Εάν έρθετε την κατάλληλη στιγμή, μπορείτε να δείτε τις επιδείξεις μηχανών στην αίθουσα εργαστηρίου.

6. Κέντρο Ανακάλυψης Great Falls

Πηγή: US Fish and Wildlife Service – Northeast Region / Flickr | Σήμα δημόσιου τομέα
Great Falls Discovery Center

Συνδεδεμένο με το Canalside Rail Trail στην απέναντι όχθη του ποταμού στο Montague είναι ένα μουσείο που λέει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη μαγευτική φυσική, πολιτιστική και βιομηχανική ιστορία της λεκάνης απορροής του ποταμού Κονέκτικατ.

Η τοποθεσία είναι κατάλληλη, σε ένα ανακαινισμένο συγκρότημα χαρτοποιίας στο ιστορικό Turners Falls. Το κεντρικό κτήριο έχει ένα αξιοσημείωτο διόραμα, που παρουσιάζει τη χλωρίδα, την πανίδα και τους βιότοπους κατά μήκος της διαδρομής 410 μιλίων του ποταμού.

Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα που προκαλεί σκέψη εδώ, που δείχνει τον αντίκτυπο των ανθρώπων στον ποταμό και διερευνά τρόπους μείωσης αυτού του αντίκτυπου στο μέλλον.

Δίπλα στο κεντρικό κτίριο, η Μεγάλη Αίθουσα είναι ένα όμορφο παλιό μηχανουργείο, που τώρα φιλοξενεί προγράμματα και διοργανώνει προσωρινές εκθέσεις τέχνης. Οι δύο ιστορικές κατασκευές συνδέονται με έναν διάδρομο με καθαρή θέα στο παλιό κανάλι που οδηγούσε τον μύλο.

7. Downtown Bee Sculptures

Πηγή: Colleen Seamon / Facebook
Γλυπτά μελισσών Greenfield

Ο LL Langstroth (1810-1895), ο άνθρωπος που ονομαζόταν «πατέρας της αμερικανικής μελισσοκομίας», έζησε στο Greenfield για αρκετά χρόνια στα μέσα του 19ου αιώνα. Εκείνη την εποχή εφηύρε την κυψέλη Langstroth, ένα σχέδιο που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα.

Amesbury | 15 καλύτερα πράγματα να κάνετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το 2010, για να τιμήσει το έργο του Λάνγκστροθ και να αναγνωρίσει την παγκόσμια σημασία των μελισσών, η Δεύτερη Εκκλησία του Γκρίνφιλντ ξεκίνησε τον ετήσιο εορτασμό, το Bee Fest.

Ο Λάνγκστροθ είχε κάποτε υπηρετήσει ως πάστορας στην εκκλησία και η εκδήλωση εγκαινιάστηκε στα 200α γενέθλιά του. Τα τελευταία χρόνια ένα σμήνος από αξιολάτρευτα γλυπτά μελισσών έχει προσγειωθεί γύρω από το Γκρίνφιλντ για να τιμήσει αυτό το φεστιβάλ του Μαΐου και τις συνεισφορές του Λάνγκστροθ.

Αυτά είναι έργα της τοπικής γλύπτριας Rachael Katz και το καθένα έχει το δικό του ζωντανό σχέδιο από καλλιτέχνες από την περιοχή.

8. Greenfield Farmers’ Market

Πηγή: Arina P Habich / shutterstock
Λαϊκή αγορά

Χρονολογείται από το 1975, το Greenfield διαθέτει μια από τις καλύτερες αγορές αγροτών, καταλαμβάνοντας την Court Square τα πρωινά του Σαββάτου, από Μάιο έως Οκτώβριο.

Υπάρχει ένα αναμφισβήτητο συναίσθημα κοινότητας σε αυτό το γεγονός που υποστηρίζεται από την υποστήριξη των ντόπιων μουσικών, με προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Υπάρχουν τουλάχιστον 30 πωλητές στην πλατεία κάθε Σάββατο, που πουλάνε φρέσκα προϊόντα καθώς μπαίνει η εποχή του, καθώς και φυτά, κομμένα λουλούδια, κρέας με χόρτο, αυγά, τυριά, μέλι, σιρόπι σφενδάμου, φρέσκα ψημένα ψωμιά, αρτοσκευάσματα και πολλά άλλα περισσότερα από όσα μπορούμε να απαριθμήσουμε εδώ.

Το χειμώνα υπάρχει αγορά στην πλατεία της Δεύτερης Εκκλησιαστικής Εκκλησίας το τρίτο Σάββατο του μήνα.

9. Greenfield Garden Cinemas

Πηγή: John Platek/ Wikimedia CC BY-SA 3.0
Greenfield Garden Cinemas

Ένα άλλο σημείο καυχησιολογίας για το κέντρο του Greenfield είναι ότι ο τοπικός κινηματογράφος που χρονολογείται από το 1928 εξακολουθεί να λειτουργεί.

Χτισμένο σε στυλ Αποικιακής Αναγέννησης, το Garden Theatre σχεδιάστηκε τόσο για βωβούς κινηματογράφους όσο και για βουντβίλ, πριν μεταβεί αποκλειστικά σε ταινίες μετά από μερικά χρόνια.

15 καλύτερα Airbnbs στο Park City, UT (Έκδοση 2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Στη δεκαετία του 1980 το ενιαίο αμφιθέατρο χωρίστηκε σε επτά οθόνες, εις βάρος της κάποτε πλούσιας διακόσμησης του εσωτερικού.

Παρόλα αυτά, ένας κινηματογράφος στο κέντρο της πόλης είναι κάτι που αγαπάς και, εκτός από τις πρώτες ταινίες του Χόλιγουντ, υπάρχουν ειδικές εποχικές προβολές για καλτ ταινίες όπως το The Rocky Horror Picture Show.

10. Leavitt-Hovey House (δημόσια βιβλιοθήκη Greenfield)

Πηγή: John Platek/ Wikimedia CC BY-SA 3.0
Leavitt-Hovey House

Ένα από τα κύρια ιστορικά κτίρια στο κέντρο του Γκρίνφιλντ είναι η έπαυλη ομοσπονδιακού τύπου που χτίστηκε το 1797 για τον δικηγόρο, τον δικαστή και τον γερουσιαστή της πολιτείας, Τζόναθαν Λέβιτ (1764-1830).

Το σπίτι είναι ένα πρώιμο σχέδιο από τον Asher Benjamin (1773-1845), ο οποίος έζησε στο Greenfield εκείνη την εποχή και άσκησε διαρκή επίδραση στα αστικά τοπία σε όλη τη Νέα Αγγλία, μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το ζεύγος των φτερών με εσοχή, με μπροστινά αετώματα, που συνδέονται με κοντές στοές. Το σπίτι ανέλαβε ο Γκρίνφιλντ και άνοιξε ως δημόσια βιβλιοθήκη το 1909, έναν ρόλο που υπηρετεί ακόμα και σήμερα.

11. Ενεργειακό Πάρκο

Πηγή: Massachusetts Office of Travel & Tourism / Flickr | CC BY-ND
Greenfield Energy Park

Δίπλα στις γραμμές, αυτή η μικρή όαση στην καρδιά του Γκρίνφιλντ βρίσκεται στον πρώην σιδηροδρομικό σταθμό του Γκρίνφιλντ και στη συνοδευτική αυλή των σιδηροδρομικών γραμμών της Βοστώνης και του Μέιν.

1 ημέρα στην Πίζα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Στη δεκαετία του 1990, η πόλη κατέληξε σε συμφωνία με την Ένωση Βορειοανατολικής Αειφόρου Ενέργειας (NESEA) για την ανάπλαση του ακινήτου ως δημόσιου χώρου, συνδυάζοντας την ιστορία των σιδηροδρόμων και το θέμα της βιώσιμης ενέργειας.

Θα δείτε ένα διατηρημένο καμπού, εξοπλισμό παιχνιδιού με θέμα τον σιδηρόδρομο και υπαίθρια εκθέματα σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το περίπτερο του συγκροτήματος είναι μια άγκυρα για υπαίθριες συγκεντρώσεις και συναυλίες, με έως και 40 εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εδώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε αυτές περιλαμβάνονται η καλοκαιρινή σειρά συναυλιών τα βράδια της Πέμπτης και η σεζόν των Greenfield Players’ Shakespeare in the Park.

12. Σκεπαστή γέφυρα Eunice Williams

Πηγή: David Pinter / Wikimedia Commons | CC BY 3.0
Καλυμμένη γέφυρα Eunice Williams

Διασχίζοντας το Green River στο απομακρυσμένο δυτικό Greenfield είναι μια όμορφη σκεπαστή γέφυρα. Αν αυτή η κατασκευή φαίνεται καινούργια, αυτό οφείλεται στο ότι χτίστηκε το 1972 ως αναπαραγωγή μιας γέφυρας του 19ου αιώνα που είχε καταστραφεί πρόσφατα από πυρκαγιά.

Όπως σας λένε οι δείκτες, υπάρχει μια διέλευση εδώ για πολύ περισσότερο, και η τοποθεσία πήρε το όνομά της από μια Eunice Williams που σκοτώθηκε εδώ κατά τη διάρκεια του πολέμου της βασίλισσας Anne το 1704.

Ήταν μία από τους περισσότερους από 100 ομήρους που συνελήφθησαν από τον γαλλικό στρατό και τις συμμαχικές φυλές Abenaki και Mohawk από το κοντινό Deerfield για να ξεκινήσουν μια εξαντλητική πορεία προς τον Καναδά.

Ο Ουίλιαμς είχε γεννήσει την προηγούμενη μέρα και, σε καμία περίπτωση για να κάνει το οδοιπορικό, έπεσε από ένα τομαχόκ σε αυτό ακριβώς το σημείο στο πρώτο σκέλος.

13. Σιδηροδρομικό Μονοπάτι δίπλα στο κανάλι

Πηγή: mackensen42 / Flickr | CC BY
Σιδηροδρομικό Μονοπάτι δίπλα στο κανάλι

Στην άλλη όχθη του ποταμού από το Greenfield, σχεδόν τέσσερα μίλια της Νέας Υόρκης, του New Haven και του Hartford Railroad έχουν γίνει μια σιδηροδρομική διαδρομή πολλαπλών χρήσεων.

Αυτό σας μεταφέρει από τη συμβολή των ποταμών Deerfield και Connecticut στο East Deerfield, ανάντη στο Unity Park στο Turners Falls, περνώντας το Great Falls Discovery Center στη διαδρομή.

Abington | 15 καλύτερα πράγματα να κάνετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το μονοπάτι άνοιξε το 2008 και είναι κυρίως χωρίς οδική κυκλοφορία, εκτός από ένα μικρό τμήμα στους δρόμους της πόλης.

Η ιστορική σιδηροδρομική υποδομή, όπως η παλιά γέφυρα Turners Falls Branch Bridge μεταξύ Deerfield και Montague, έχει ενσωματωθεί στη διαδρομή.

Αυτή η μεταλλική γέφυρα ζευκτών χρονολογείται από το 1880, αποκαταστάθηκε μετά από πλημμύρες το 1936 και στη συνέχεια προσαρμόστηκε για τη σιδηροδρομική διαδρομή το 2006.

14. Αντίκες της Whitney Hill

Πηγή: Christopher Shires / shutterstock
Αντικερί

Αν σας αρέσει το κυνήγι για vintage αντικείμενα και συλλεκτικά αντικείμενα, θα χρειαστείτε άφθονο χρόνο για να αποδώσετε δικαιοσύνη σε αυτό το μαμούθ κέντρο με αντίκες στο κέντρο του Greenfield.

Η Whitney Hill Antiques, η οποία πρόσφατα πρόσθεσε μια νέα τοποθεσία στο Deerfield, βρίσκεται σε τρεις ορόφους, με 60 πωλητές και 16.000 τετραγωνικά πόδια χώρων λιανικής.

Μπορείτε να εξαφανιστείτε για μία ή δύο ώρες, περιηγώντας έπιπλα, αγγεία, vintage ρούχα, φωτιστικά, μαγειρικά σκεύη, παιχνίδια, ρολόγια, καθρέφτες, κουκλόσπιτα, εργαλεία, επιτραπέζια παιχνίδια, αθλητικά αναμνηστικά, εποχιακά διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Παρά την εκπληκτική ποσότητα θησαυρών, το κατάστημα είναι τακτοποιημένο, με καθαρούς διαδρόμους και συνεχώς μεταβαλλόμενο απόθεμα.

15. Έκθεση της κομητείας Φράνκλιν

Πηγή: zzphoto.ru / shutterstock
Εκθεση

Διεξήχθη τον Σεπτέμβριο και χρονολογείται από το 1848, το Franklin County Fair λαμβάνει χώρα στο κατώφλι του Γκρίνφιλντ, φέρνοντας τέσσερις ημέρες ζωικών εκθέσεων, διαγωνισμούς, βόλτες στη μέση, πωλητές χειροτεχνίας, νόστιμο φαγητό, το Stoney Roberts Demolition Derby και πλήθος άλλης ζωντανής ψυχαγωγίας. .

Ο απόλυτος οδηγός με σακίδιο στην Τζαμάικα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Την Πέμπτη τα εγκαίνια γίνεται μια εναρκτήρια παρέλαση, ξεκινώντας από το Γυμνάσιο του Γκρίνφιλντ και τρέχοντας στο κέντρο της πόλης στο δρόμο προς τους εκθεσιακούς χώρους.

Ένα έμβλημα της εκδήλωσης είναι το Roundhouse, που στέκεται εδώ από το 1899 και χρησιμεύει ως βιτρίνα για εκθέματα χειροποίητης χειροτεχνίας κάθε χρόνο.

Σύνδεσμος πηγής

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια