Γραφικά χωριά της Ελλάδας

  • Οία, Σαντορίνη: Γνωστή για τα κατάλευκα κτίρια και τις εκκλησίες με γαλάζιο τρούλο σκαρφαλωμένα σε γκρεμούς με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.
  • Μόλυβος, Λέσβος: Ένα παραδοσιακό χωριό με ένα καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο και στενά, δαιδαλώδη δρομάκια με νεοκλασικά αρχοντικά.
  • Ζαγόρι, Ήπειρος: Ένα σύμπλεγμα 46 γραφικών χωριών που περιβάλλονται από καταπράσινα δάση και απόκρημνα βουνά, με πέτρινα γεφύρια και παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια.
  • Λίνδος, Ρόδος: Ένα γοητευτικό χωριό στο νησί της Ρόδου του Αιγαίου, με στενά, δαιδαλώδη δρομάκια με ασβεστωμένα κτίρια και μια πανύψηλη ακρόπολη.
  • Μέτσοβο, Ήπειρος: Ένα γοητευτικό ορεινό χωριό γνωστό για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την άφθονη φυσική ομορφιά του.
  • Μονεμβασιά, Πελοπόννησος: Μεσαιωνική οχυρή πόλη χτισμένη σε βραχονησίδα, με στενά πλακόστρωτα δρομάκια, βυζαντινές εκκλησίες και ένα καλοδιατηρημένο κάστρο.
  • Ναύπλιο, Πελοπόννησος: Μια γοητευτική παραθαλάσσια πόλη με ένα καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό φρούριο και στενά, δαιδαλώδη δρομάκια με σπίτια σε παστέλ χρώματα.

Οία, Σαντορίνη

Η Οία βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού της Σαντορίνης και φημίζεται για την εκπληκτική της θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Τα κατάλευκα κτίριά του, οι εκκλησίες με γαλάζιο τρούλο και τα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια βρίσκονται σε φόντο βράχους με θέα στη θάλασσα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την περιπλάνηση στο χωριό, να απολαύσουν τη θέα και να εξερευνήσουν τις πολυάριθμες γκαλερί και τα καταστήματα που διαθέτουν τοπικές τέχνες και χειροτεχνίες.

Μόλυβος, Λέσβος

Ο Μόλυβος είναι ένα παραδοσιακό χωριό που βρίσκεται στο νησί της Λέσβου και είναι γνωστό για το καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο, τα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια με τα νεοκλασικά αρχοντικά και τις όμορφες παραλίες του. Το κάστρο προσφέρει πανοραμική θέα στο Αιγαίο και τη γύρω ύπαιθρο, ενώ το ίδιο το χωριό είναι ένας συναρπαστικός συνδυασμός αρχαίου και σύγχρονου, με παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια, γοητευτικά καφέ και εστιατόρια και ένα πολυσύχναστο λιμάνι.

Ζαγόρι, Ήπειρος

Το Ζαγόρι είναι ένα σύμπλεγμα 46 γραφικών χωριών που βρίσκονται στην καρδιά της οροσειράς της Πίνδου στη βορειοδυτική Ελλάδα. Η περιοχή περιβάλλεται από καταπράσινα δάση, απόκρημνα βουνά και ποτάμια με γρήγορη ροή και φιλοξενεί μερικές από τις πιο παρθένες φυσικές ομορφιές στην Ελλάδα. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια, να διασχίσουν τα πολλά πέτρινα γεφύρια που εκτείνονται στα ποτάμια και να περπατήσουν μέσα από το εκπληκτικό τοπίο.

Λίνδος, Ρόδος

Η Λίνδος είναι ένα γοητευτικό χωριό που βρίσκεται στο νησί της Ρόδου του Αιγαίου και είναι γνωστό για τα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια της με ασβεστωμένα κτίρια, μια πανύψηλη ακρόπολη και όμορφες παραλίες. Η ακρόπολη προσφέρει πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και τη γύρω ύπαιθρο, ενώ το ίδιο το χωριό είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός αρχαίου και σύγχρονου, με παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες, καταστήματα με σουβενίρ και γοητευτικά καφέ.

Μέτσοβο, Ήπειρος

Το Μέτσοβο είναι ένα γοητευτικό ορεινό χωριό που βρίσκεται στην καρδιά της οροσειράς της Πίνδου στη βορειοδυτική Ελλάδα. Το χωριό περιβάλλεται από καταπράσινα δάση και απόκρημνες κορυφές και είναι γνωστό για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, την πλούσια φυσική ομορφιά και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια, να κάνουν μια βόλτα στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα σε μια από τις πολλές ταβέρνες.

Μονεμβασιά, Πελοπόννησος

Η Μονεμβασιά είναι μια μεσαιωνική οχυρή πόλη που βρίσκεται σε ένα βραχονησάκι στα νοτιοανατολικά παράλια της Πελοποννήσου. Η πόλη είναι γνωστή για τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της, τις βυζαντινές εκκλησίες, το καλοδιατηρημένο κάστρο και την εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στους δαιδαλώδεις δρόμους της πόλης, να εξερευνήσουν τις πολλές εκκλησίες και τα οχυρά και να χαλαρώσουν στις κοντινές παραλίες.

Ναύπλιο, Πελοπόννησος

Το Ναύπλιο είναι μια γοητευτική παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στη βορειοανατολική Πελοπόννησο και είναι γνωστή για το καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό φρούριο, τα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια με τα σπίτια σε παστέλ χρώματα και τις όμορφες παραλίες. Το φρούριο προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη και τη γύρω ύπαιθρο, ενώ η ίδια η πόλη είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός αρχαίου και σύγχρονου, με γοητευτικά καφέ, καταστήματα με σουβενίρ και παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες.

επίσκεψη σε Basilicata

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια