Οι καλύτερες και οι χειρότερες εποχές για να επισκεφθείτε το Κιότο το 2024

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Κιότο;

Οι καλύτερες εποχές για να επισκεφτείτε το Κιότο είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν ο καιρός είναι ήπιος και τα τοπία της πόλης μεταμορφώνονται σε συναρπαστικά σκηνικά, ιδανικά για εξερεύνηση και φωτογραφία. Η άνοιξη φέρνει τα περίφημα άνθη της κερασιάς τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, προσελκύοντας επισκέπτες σε όλο τον κόσμο, ενώ το φθινόπωρο προσφέρει μια ταπισερί από ζωντανό φύλλωμα γύρω στα μέσα Οκτωβρίου.

Αυτές οι περίοδοι όχι μόνο παρέχουν το καλύτερο κλίμα για περιηγήσεις με τα πόδια, αλλά συμπίπτουν επίσης με παραδοσιακά φεστιβάλ όπως το Aoi Matsuri και το Jidai Matsuri, προσφέροντας μια βαθιά βουτιά στις πλούσιες πολιτιστικές παραδόσεις της Ιαπωνίας.

Το Κιότο στην Ιαπωνία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, για καλό λόγο. Η όμορφη πόλη είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα απομεινάρια της αυτοκρατορικής Ιαπωνίας. Το Κιότο ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και διατηρεί ένα μεγάλο μέρος από το παλαιότερο μεγαλείο του.

Πολλοί επισκέπτες συρρέουν σε αυτήν την πόλη λόγω των πάνω από 1.000 ιστορικών βουδιστικών ναών και των σιντοϊστικών ιερών, όπως το περίφημο ναό Fushimi Inari. Κάποτε το σπίτι των ευγενών και των σαμουράι της Ιαπωνίας, μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε τα παλάτια και τους κήπους Ζεν που αυτοί οι ισχυροί άνθρωποι έχτισαν για τον εαυτό τους.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Κιότο, κατευθυνθείτε εκεί όταν η πόλη είναι στα καλύτερά της. Θα σας δείξουμε αυτό και περισσότερα παρακάτω — αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Aκολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κιότο;

Συνολικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Κιότο

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Κιότο είναι την άνοιξη ή το φθινόπωρο όταν η φύση μετατρέπει το Κιότο σε μια πόλη που μοιάζει με παραμύθι, ιδανική για λήψη φωτογραφιών. Μια ανησυχία που πρέπει να έχετε είναι ο καιρός μιας και θα περπατάτε πολύ στην πόλη όταν επισκέπτεστε το Κιότο.

Η πόλη έχει ένα υγρό αλλά εύκρατο κλίμα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει σημαντικές διαφορές μεταξύ των διαφορετικών εποχών. Οι θερμοκρασίες την άνοιξη και το φθινόπωρο είναι στα πιο ήπια τους μεταξύ 60–75 βαθμών Φαρενάιτ (15–25 βαθμών Κελσίου).

Αν και υπάρχει κάποια πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια αυτών των ενδιάμεσων εποχών, πιθανότατα θα συναντήσετε μόνο ήπιες βροχές που δεν θα επηρεάσουν το ταξίδι σας. Οι μεταβαλλόμενες εποχές φέρνουν όμορφες αλλαγές στο τοπίο στο Κιότο. Η άνοιξη είναι μια από τις καλύτερες εποχές για να επισκεφθείτε την πόλη γιατί είναι η εποχή των ανθισμένων κερασιών.

Αυτά τα εμβληματικά λουλούδια προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες στην πόλη κάθε χρόνο, επειδή δεν υπάρχει καλύτερο θέαμα από τα αμέτρητα ροζ λουλούδια ντυμένα στους ναούς και τα παλάτια.

Η εποχή της άνθης της κερασιάς είναι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, αλλά τα λουλούδια είναι διαβόητα ευμετάβλητα. Αλλάζουν όταν ανθίζουν κάθε χρόνο και διαρκούν μόνο μερικές εβδομάδες. Το Κιότο επίσημος τουριστικός ιστότοπος έχει ένα προβλεπόμενο ημερολόγιο για τα άνθη της κερασιάς που μπορεί να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Ακόμα κι αν χάσετε την εποχή των ανθισμένων κερασιών, μπορείτε να πιάσετε άλλα άνθη, όπως τα άνθη της Γουστερίας. Το φθινόπωρο βάφει το Κιότο σε διαφορετικά χρώματα χάρη στο φθινοπωρινό φύλλωμα.

Ο επίσημος ιστότοπος του τουριστικού σκάφους διαθέτει επίσης ένα ημερολόγιο φυλλώματος που μπορεί να σας βοηθήσει να προβλέψετε πότε τα φύλλα θα είναι στο αποκορύφωμά τους, συνήθως μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Τα πολύχρωμα φύλλα και τα ιστορικά κτίρια είναι το όνειρο ενός φωτογράφου. Το φθινόπωρο προσελκύει επίσης πολλούς επισκέπτες, αλλά όχι τόσους όσο η άνοιξη, καθιστώντας το μια από τις καλύτερες εποχές για να επισκεφθείτε τραβήξτε καλές φωτογραφίες.

Η άνοιξη είναι επίσης μια καλή εποχή για επίσκεψη για φεστιβάλ που γιορτάζουν τον παραδοσιακό ιαπωνικό πολιτισμό (αν και αυτά τα φεστιβάλ τείνουν να κορυφώνονται το καλοκαίρι). Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, κρατούν οι πέντε συνοικίες γκέισας επίσημους χορούς όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν μια παράσταση γκέισας χωρίς να πληρώσουν για ιδιωτικό ραντεβού.

Κατά τη διάρκεια της Higashiyama φεστιβάλ, που διαρκεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η ιστορική συνοικία και οι ναοί είναι όμορφα φωτισμένοι.

Άλλες εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε την άνοιξη και το φθινόπωρο περιλαμβάνουν:

  • Yabusame Shinji, ένα φεστιβάλ τοξοβολίας με τοξοβολία τον Μάιο
  • Aoi Matsuri μια ιστορική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, ένα από τα “Big Three” φεστιβάλ του Κιότο
  • Παρακολούθηση φεγγαριού συγκομιδής, συνήθως τον Σεπτέμβριο
  • Τζιντάι Ματσούρι, το τρίτο από τα μεγάλα φεστιβάλ του Κιότο, άλλη μια ιστορική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου

Για την πεμπτουσία της εμπειρίας του Κιότο, η επίσκεψη την άνοιξη ή το φθινόπωρο είναι απαραίτητη, και αξίζει οπωσδήποτε να τολμήσετε τα πλήθη για να δείτε το Κιότο ανθισμένο.

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε το Κιότο

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Κιότο είναι τον χειμώνα όταν ο κρύος καιρός κρατά πολλούς επισκέπτες μακριά και μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα.

Οι χειμώνες του Κιότο μπορεί να είναι πολύ κρύοι, με θερμοκρασίες λίγο πάνω από το μηδέν, και αυτή η υπόσχεση ψύχους αποβάλλει πολλούς επισκέπτες. Αυτό προκαλεί τα ξενοδοχεία να μειώσουν τις τιμές τους, καθώς δεν έχουν αρκετούς επισκέπτες για να καλύψουν τη χωρητικότητά τους.

Εφόσον δεσμεύεστε σωστά, μπορείτε να απολαύσετε τη γοητεία του Κιότο, το οποίο συνήθως καλύπτεται από χιόνι κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, και να ζεσταθείτε με τα εξοικονομημένα χρήματά σας. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πολλά ξενοδοχεία μειώνουν τις τιμές τους, καθώς δεν μπορούν να βγάλουν τόσα χρήματα λόγω της χαμηλής ζήτησης.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε περίπου 20% σε σύγκριση με τις τιμές περιόδου αιχμής ή ακόμα περισσότερο—ορισμένα ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών μειώνουν ακόμη και τις τιμές τους στο μισό. Μπορείτε να περιμένετε παρόμοιες εκπτώσεις σε άλλες δραστηριότητες, όπως τελετές τσαγιού, γι’ αυτό επωφεληθείτε από αυτή τη χαμηλή περίοδο.

Εάν έρχεστε από έξω από την Ιαπωνία, πιθανότατα θα χρειαστεί να πετάξετε στη χώρα. Στα μέσα του χειμώνα, στα τέλη Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, μπορείτε συνήθως να βρείτε καλές προσφορές σε διεθνείς πτήσεις προς την Ιαπωνία.

Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα σε πτήσεις τον Σεπτέμβριο, όταν υπάρχει μια μικρή πτώση στη ζήτηση πριν το φύλλωμα φτάσει στο απόγειό του.

Εάν ταξιδεύετε χειμώνα, απλώς προσπαθήστε να αποφύγετε την περίοδο γύρω από την Πρωτοχρονιά. Οι πτήσεις τείνουν να είναι πιο ακριβές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αν και μπορεί να βρείτε προσφορές ξενοδοχείων, θα έχετε λιγότερες επιλογές, επειδή ορισμένα ξενοδοχεία κλείνουν, ώστε το προσωπικό να μπορεί να είναι με τις οικογένειές του κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Κιότο

Ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Κιότο σε απόλυτες τιμές είναι ο χειμώνας, αλλά μπορείτε επίσης να κερδίσετε τα πλήθη το καλοκαίρι, που είναι η τουριστική σεζόν της πόλης.

Τα καλοκαίρια στο Κιότο είναι ζεστά και υγρά, με άφθονη βροχή. Οι περισσότεροι τουρίστες προτιμούν να το επισκεφτούν την άνοιξη ή το φθινόπωρο όταν ο καιρός είναι πιο ήπιος. Αν και θα υπάρχουν ακόμα κόσμος τριγύρω, δεν θα συναντήσετε τα πυκνά πλήθη που θα συναντούσατε συνήθως την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρείτε πολλά άλλα άτομα στο δρόμο, επειδή ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι η κορύφωση της σεζόν των φεστιβάλ στο Κιότο. Αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε για να δείτε τα καλύτερα της παραδοσιακής κουλτούρας του Κιότο.

Το κύριο φεστιβάλ κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν (και ολόκληρου του έτους) είναι Γκιόν Ματσούρι, ένα πολυήμερο φεστιβάλ που χρονολογείται από τους αυτοκράτορες της Ιαπωνίας. Απολαύστε παρελάσεις στο δρόμο με παραδοσιακές στολές σε άρματα, ακολουθούμενες από πιο χαλαρά πάρτι στο δρόμο με μπύρα και street food.

Κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου καλοκαιριού, υπάρχουν εκδηλώσεις που αναδεικνύουν εκθέματα στα τοπικά μουσεία ή τοπικές χειροτεχνίες όπως η κεραμική. Τον Ιούνιο, ελέγξτε έξω Takigi Nohένα φεστιβάλ παραδοσιακού θεάτρου Noh.

Περιηγήσεις που αξίζει να κάνετε

Κιότο: Hop-on Hop-off Sightseeing Bus Ticket

Ολοήμερη ξενάγηση με λεωφορείο για τα καλύτερα μνημεία της UNESCO και ιστορικά μνημεία

Κιότο: Gion Night Walking Tour

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Κιότο

Δεν υπάρχει πραγματικά κακή στιγμή για να επισκεφτείτε το Κιότο, αλλά από άποψη καιρού, η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε είναι πιθανώς το καλοκαίρι. Τα καλοκαίρια στο Κιότο μπορεί να γίνουν πολύ ζεστά, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τα χαμηλά 90s. Το Κιότο έχει ένα πολύ υγρό κλίμα, που κάνει τον καιρό να αισθάνεται ακόμα πιο ζεστός.

Επιπλέον, η πόλη επηρεάζεται από την εποχή των μουσώνων της Ιαπωνίας, πράγμα που σημαίνει ότι τον Ιούνιο και ειδικά τον Ιούλιο, μπορείτε να περιμένετε καταρρακτώδεις βροχές ή, τουλάχιστον, συχνές βροχές.

Αυτός ο καιρός δεν είναι ο πιο ευχάριστος, αλλά μπορείτε ακόμα να απολαύσετε το Κιότο κατά τη διάρκεια του. Τα πάρκα προσφέρουν λίγη σκιά και ανακούφιση που χρειάζεται, και εφόσον ντύνεστε ελαφρά και αποφεύγετε το πιο ζεστό μέρος της ημέρας, θα πρέπει να είστε καλά.

Επιπλέον, μπορείτε πάντα να κάνετε ένα διάλειμμα σε ένα από τα πολλά εσωτερικά αξιοθέατα του Κιότο, όπως μουσεία. Οι χειρότερες (και καλύτερες) ώρες για να επισκεφθείτε εξαρτώνται πραγματικά από τις προτιμήσεις σας. Αν μισείτε τα πλήθη, η άνοιξη είναι η χειρότερη εποχή για να το επισκεφτείτε, ενώ όσοι μισούν το κρύο θα πρέπει μάλλον να αποφεύγουν το Κιότο το χειμώνα.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι για να επιλέξουν την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτούν το Κιότο:

Ποιες είναι οι καλύτερες ημερομηνίες για να επισκεφτείτε το Κιότο;

Οι καλύτερες ημερομηνίες για να επισκεφθείτε το Κιότο είναι μεταξύ των μέσων Μαρτίου και των μέσων Απριλίου, όταν κορυφώνεται η περίοδος των ανθισμένων κερασιών, αλλά οι ακριβείς ημερομηνίες ποικίλλουν κάθε χρόνο.

Έχει κόσμο το Κιότο τον Οκτώβριο;

Το Κιότο συγκεντρώνει αρκετά πλήθη τον Οκτώβριο λόγω της φθινοπωρινής εποχής του φυλλώματος, αλλά μπορείτε να νικήσετε τα πλήθη επισκεπτόμενοι την πόλη στην αρχή του μήνα.

Ποιος είναι ο πιο κρύος μήνας στο Κιότο;

Ο πιο κρύος μήνας στο Κιότο είναι ο Ιανουάριος, όταν οι θερμοκρασίες κυμαίνονται συνήθως πάνω από το μηδέν και το χιόνι είναι συνηθισμένο.

Είναι το Κιότο καλύτερο από την Οσάκα;

Η απάντηση εξαρτάται από το τι θέλετε να δείτε. Το Κιότο είναι καλύτερο για την ιστορία, ενώ η Οσάκα είναι καλύτερη για τη νυχτερινή ζωή.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Κιότο;

Το Κιότο είναι στο πιο γραφικό του την άνοιξη κατά την περίοδο των ανθισμένων κερασιών ή το φθινόπωρο κατά την περίοδο του φυλλώματος του φθινοπώρου. Για οικονομία, επισκεφθείτε το χειμώνα, ενώ τα καλύτερα πανηγύρια γίνονται το καλοκαίρι.

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Ιαπωνία

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια