Κιότο

Κιότο Τι να δείτε και να κάνετε – Οδηγός 2024

Υπάρχουν πολλά πράγματα να δείτε και να κάνετε στο Κιότο, χάρη στο παρελθόν του ως η αρχαία πρωτεύουσα της Ιαπωνίας , που προσφέρει απίστευτα μέρη για επίσκεψη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, επισκεφθείτε αυτή την πόλη για τους υπέροχους βουδιστικούς ναούς , τα αρχαία δάση μπαμπού , τα ιερά του Σιντοϊσμού , τα βασιλικά ανάκτορα και τα παραδοσιακά σοκάκια. Δεν υπάρχει επίσης καλύτερο μέρος για να δείτε τις όμορφες γκέισες να περπατούν, ειδικά στην περιοχή Gion . Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, βλέπουμε τι πρέπει να επισκεφτείτε και να κάνετε στο Κιότο κατά τη διάρκεια του υπέροχου ταξιδιού σας στην Ιαπωνία.

Διαβάστε επίσης: Είναι η Ιαπωνία ασφαλής για επίσκεψη;

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Ιαπωνία

Πού είναι το Κιότο, γιατί να το επισκεφτείτε

Υπάρχουν πολλά πράγματα να δείτε και να κάνετε στο Κιότο, την αρχαία πρωτεύουσα από το 794 έως το 1868 , ανατρέχοντας επίσης στην πλούσια ιστορία της Ιαπωνίας. Γνωστή και ως η πόλη των χιλίων ναών , αυτό είναι ένα από τα λίγα μέρη που γλίτωσαν από τους πολυάριθμους βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, διατηρώντας έτσι την αρχαία μεγαλοπρέπεια αυτού του πολιτισμού. Θεωρείται πραγματική λειψανοθήκη της χώρας, αποτελεί προστατευόμενο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και τοποθεσία τεράστιας ιστορικής αξίας, καθώς και σημαντική έδρα πανεπιστημίου και παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο.

Σε αντίθεση με τη σημερινή πρωτεύουσα Τόκιο, το Κιότο εξακολουθεί να διατηρεί μια γοητεία από περασμένες εποχές και τις παραδόσεις μιας κρυμμένης Ιαπωνίας, που αποκαλύπτεται στον πιο περίεργο ταξιδιώτη στα τυπικά σοκάκια όπου περπατούν οι γκέισες . Βρίσκεται στην κεντροδυτική περιοχή του νησιού Honshu , η αρχαία περιοχή διασχίζεται από τον ποταμό Katsura . Ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Kammu το 794 , μεταφέροντας την πρωτεύουσα εδώ από τη Nara , μέχρι το 1868 υπό τον αυτοκράτορα Meiji . Ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε στο Κιότο, θαυμάστε τους κήπους Ζεν του , τους υπέροχους ναούς, όπως αυτός του Ryōan-ji και το κάστρο Nijo , που χτίστηκε το 1626 και χτίστηκε από τον Tokugawa Ieyasu. Εδώ βρίσκεται το παλάτι Katsura Rikyu , ένα από τα πιο διάσημα δείγματα ιαπωνικής οικιστικής αρχιτεκτονικής του 16ου αιώνα . Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα να κάνετε στο Κιότο, οπότε ας μάθουμε στον ταξιδιωτικό μας οδηγό!

10 Πράγματα που πρέπει να δείτε στο Κιότο

Λοιπόν, ας πάμε να ανακαλύψουμε μια υπέροχη πόλη στην Ιαπωνία και να δούμε μαζί ποια είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να δείτε στο Κιότο .

Παρακάτω θα βρείτε τον χάρτη της πόλης όπου μπορείτε να βρείτε τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στο Κιότο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Ιαπωνία. Στη συνέχεια θα τα ανακαλύψουμε αναλυτικά στον οδηγό μας Τι να δείτε και να κάνετε στο Κιότο της Ιαπωνίας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης:Οι καλύτερες και οι χειρότερες εποχές για να επισκεφθείτε το Κιότο

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κιότο;

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Κιότο: Οδηγός μήνα προς μήνα (+Φωτογραφίες)

1. Fushimi Inari

Από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να δείτε στο Κιότο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Ιαπωνία, μην χάσετε τον ναό Fushimi Inari-Taisha. Αυτό είναι το κύριο ιερό αφιερωμένο στον Σιντοϊσμό Κάμι Ινάρι . Ένα ιαπωνικό μυθολογικό πλάσμα γονιμότητας του εδάφους που εξελίχθηκε σε διάφορες πεποιθήσεις. Το βουνό στη βάση του οποίου βρίσκεται το ιερό έχει το ίδιο όνομα με τον ναό και υψώνεται 233 μέτρα ύψος, ανάμεσα σε υπέροχα μονοπάτια βυθισμένα στη φύση και τα ιερά. Δημοφιλές πάνω απ ‘όλα για τα υπέροχα torii του , τις πύλες εισόδου στο ναό, καθεμία δωρεά μιας ιαπωνικής εταιρείας , με την Inari να είναι επίσης ο προστάτης των επιχειρήσεων .

Ανάμεσα στα πράγματα που αξίζει να επισκεφτείτε στο Κιότο για την ομορφιά του τόπου και την ιστορική σημασία του, χτίστηκε κατά την περίοδο Heian , έγινε το κέντρο της αυτοκρατορικής προστασίας και βρίσκεται στην πρώτη θέση ως ιερό, προσελκύοντας εκατομμύρια πιστούς και ταξιδιώτες εδώ κάθε έτος; ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι πρώτες δομές αυτού του ιερού χρονολογούνται επίσης από το 711 και είναι αυτές στο λόφο Inariyama . Επιπλέον, ο μύθος λέει ότι η kitsune , οι αγγελιαφόρες αλεπούδες του ναού, βρίσκονται συχνά σε αυτό το ιερό και εδώ μπορούμε να θαυμάσουμε πολλά αγάλματα αυτών των ζώων. Το Shrine Fushimi Inari-taisha ήταν επίσης η τοποθεσία της ταινίας Memoirs of a Geisha .

γυναικεία κιμονό torii Fushimi Inari - κιότο τι να δείτε - τι να δείτε στο κιότο - τι να δείτε κιότο ιαπωνία
Κορίτσια στο κιμονό κάτω από το Fushimi Inari torii

2. Ναός Ginkakuji

Γνωστό ως Silver Pavilion , ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στην Ιαπωνία, το Κιότο, επισκεφθείτε τον υπέροχο ναό Ginkakuji. Χτισμένο τον 15ο αιώνα , το 1460 , ως τόπος ανάπαυσης του σογκούν Ashikaga Yoshimasa , σήμερα συγκαταλέγεται στους ναούς του Ζεν που θεωρούνται από τους μεγάλους κλασικούς της Ιαπωνίας. Επιπλέον, έχει απίστευτη ιστορική αξία για την αισθητική του εμπνευσμένη από την ατελή ομορφιά , το wabi-sabi . Πριν γίνει ιερός τόπος, αυτή η βίλα θεωρούνταν πολιτιστικό κέντρο, όπου γεννήθηκαν η τελετή του τσαγιού , το θέατρο Noh και η παραδοσιακή ιαπωνική ποίηση, καθώς και η κουλτούρα των ανθοσυνθέσεων . Αν και το όνομά του μπορεί να μας μπερδέψει, δεν υπάρχει τίποτα ασήμι σε αυτόν τον ναό , αλλά στον αρχικό σχεδιασμό ολόκληρο το εξωτερικό του κτιρίου επρόκειτο να καλυφθεί με ασήμι και όχι με χρυσό.

Το σογκούν δεν ολοκλήρωσε το έργο, καθώς αντικατόπτριζε το wabi-sabi. Αυτός ο ναός ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να δείτε βρίσκεται στην καρδιά του Κιότο, κοντά στο Παλάτι . Το Silver Pavilion , μια αίθουσα μποντισάτβα , προστέθηκε στη δομή . δηλαδή για τον βουδιστικό διαφωτισμό. Μετατράπηκε σε ναό το 1490 , μετά το θάνατο του Yoshimasa με τη θέλησή του. Αυτός ο ναός είναι επίσης δημοφιλής για τον όμορφο κήπο του με άμμο , με ένα γλυπτό από άμμο που αντιπροσωπεύει το όρος Fuji . Πίσω από τον ναό, ένα μονοπάτι οδηγεί στο λόφο και μια υπέροχη θέα στο Κιότο – σίγουρα στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε.

tempio Ginkaku-ji
Ο ναός Ginkaku-ji

3. Μονοπάτι του Φιλοσόφου

Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να δείτε στο Κιότο, μην χάσετε το Tetsugaku no Michi : το μονοπάτι του φιλοσόφου. Μια υπέροχη περιπατητική διαδρομή που θα σας μεταφέρει στη συνοικία Higashiyama , περπατώντας για 2 χλμ κατά μήκος του καναλιού που ελίσσεται από τη λίμνη Biwa . Ανάμεσα στα απίστευτα τοπία, αυτό το μονοπάτι είναι αφιερωμένο στον Nishida Kitaro , έναν φιλόσοφο του 20ου αιώνα και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Κιότο , ο οποίος χρησιμοποιούσε αυτό το μονοπάτι καθημερινά για τους διαλογιστικούς του περιπάτους . Επιπλέον, σήμερα, ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Κιότο, μην παραλείψετε αυτή τη διαδρομή με τη μαγεία των χρωμάτων του φυλλώματος του φθινοπώρου ή να παρατηρήσετε υπέροχες κερασιές ανθισμένες την άνοιξη.

Αυτή η όμορφη βόλτα οδηγεί επίσης σε πολλούς ναούς και ιερά κοντά στο κανάλι. Επιπλέον, υπάρχουν και αναψυκτήρια κατά μήκος της διαδρομής . Οι γάτες έχουν επίσης βρει ένα σπίτι εδώ που μπορείτε να αγκαλιάσετε διαβάζοντας τα ποιήματα του δασκάλου Kitaro, χαραγμένα στις πέτρες στο μονοπάτι. Απολαύστε αυτή την ποιητική εκδρομή κατά μήκος του Μονοπατιού του Φιλοσόφου, ένα από τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Κιότο και ένας δημοφιλής προορισμός κατά τη διάρκεια του Hanami τον Απρίλιο, σταματώντας για ένα πικνίκ κάτω από τις κερασιές. Για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία, αυτό το μονοπάτι είναι επίσης ανοιχτό το βράδυ και φωτισμένο. Επισκεπτόμενοι αυτήν τη διαδρομή στις 16 Αυγούστου , θα μπορείτε να δείτε τους εορτασμούς Daimonji που πραγματοποιούνται στα βουνά του Κιότο. ανάβοντας φωτιές .

το μονοπάτι του φιλοσόφου - πράγματα που πρέπει να δείτε στο Κιότο - Ιαπωνία Κιότο
Το μονοπάτι του φιλοσόφου την άνοιξη

4. Γκιών

Από τις πιο αγαπημένες και αξιόλογες γειτονιές του Κιότο, όπου συχνάζουν ταξιδιώτες και ντόπιοι λόγω της σημασίας της, βρίσκουμε το Gion. Ανάμεσα στην παραδοσιακή του ατμόσφαιρα , τους μικρούς ναούς και τα ιερά, τους κρυμμένους δρόμους έξω από τα πιο τουριστικά δρομολόγια, υπάρχουν δάση από μπαμπού και αρχαία τεϊοποτεία . Αλλά αυτή η γειτονιά οφείλει τη δημοτικότητά της πάνω από όλα στο ότι είναι το μέρος όπου ζουν οι γκέισες και οι μάικοι , στο okiya , και εργάζονται : οι μαθητευόμενες γκέισες. Η γειτονιά Gion γεννήθηκε τον 14ο αιώνα ως μέρος όπου οι προσκυνητές κατευθύνονταν στο ιερό Yasaka που στάθμευε . Τα κτίρια αυτής της περιοχής διατηρούν ακόμη την αρχική τους εμφάνιση και είναι κατασκευασμένα από ξύλο, με παραδοσιακά παράθυρα καλυμμένα με ριζόχαρτο και fusuma , τυπικές συρόμενες πόρτες.

Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Κιότο, κάντε μια βόλτα στους δρόμους του για να γευτείτε τις παραδόσεις του παρελθόντος, παρατηρήστε το περπάτημα geiko και maiko , μην τραβάτε ποτέ βίντεο ή φωτογραφίες τους χωρίς άδεια και φέρεστε τους με ευγένεια: κινδυνεύετε ακόμη και με πρόστιμο αν δεν το κάνετε! Ανάμεσα στα μέρη που μπορείτε να δείτε εδώ στο Κιότο, μην παραλείψετε το ναό Yasaka Jinja , όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο το φεστιβάλ Gion Matsuri . Επισκεφθείτε τον ναό Kiyomizudera , στο λόφο Higashiyama και από τους πιο διάσημους της πόλης, και τον ναό Kodaiji . Από τους πιο διάσημους ιστορικούς δρόμους της Γκιόν βρίσκουμε τους Sannenzaka και Ninenzaka , που διατηρούν ακόμα την ψυχή του τόπου. Τέλος, πηγαίνετε στον ναό Kongōji Yasaka Kōshindō , αυτόν των Τριών Σοφών Πιθήκων : Δεν βλέπω, δεν ακούω και δεν μιλάω .

geisha alleys gion - τι να κάνετε στο Κιότο - πράγματα να κάνετε στο Κιότο
Γκέισες στα σοκάκια της Γκιών

5. Αρασιγιάμα

Ανάμεσα στους λόφους του Κιότο βρίσκουμε το υπέροχο προάστιο Arashiyama για επίσκεψη, που ιδρύθηκε την περίοδο Heian . Μάλιστα, από το 794 , οι ευγενείς της εποχής λάτρεψαν να συχνάζουν σε αυτό το μέρος έξω από την πόλη, αποτελώντας ένα μέρος γεμάτο παλάτια και ιστορικά σπίτια , που σήμερα γίνονται μουσεία . Μια από τις πιο όμορφες γειτονιές του Κιότο για να δείτε ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, επίσης λόγω των πολυάριθμων φυσικών και πολιτιστικών αξιοθέατων της , όπως η γέφυρα Togetsukyo στο κέντρο της, ο ναός Tenryuji , η κατοικία Okochi Sanso Villa , το πάρκο Iwatayama με μαϊμούδες και πάνω από όλα, το δάσος από μπαμπού. Ένα ονειρεμένο σκηνικό όπου οι Ιάπωνες κάνουν βόλτες με παραδοσιακές φορεσιές, το Bamboo Grove είναι διάσημο για την ομορφιά του σε όλο τον κόσμο. Εδώ, μπορείτε να περπατήσετε σε ένα μονοπάτι που πλαισιώνεται από τεράστια μπαμπού, εξασφαλίζοντας μια ονειρική εμπειρία ανάμεσα στα θρόισματα φυτά, παίρνοντας έτσι τον τίτλο ανάμεσα στα 100 ηχοτοπία της Ιαπωνίας .

Αυτό το μέρος είναι επίσης πάντα ανοιχτό και δεν χρειάζεστε εισιτήριο για να το επισκεφτείτε, γι’ αυτό σας συνιστούμε να πάτε εδώ νωρίς το πρωί. Η βόλτα στο δάσος οδηγεί επίσης σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Ναό Nonomiya όπου οι ιέρειες του Ise Jingu , προερχόμενες από τη βασιλική οικογένεια, εξαγνίστηκαν. Για μια μοναδική υπενθύμιση αυτού του τόπου, οι ντόπιοι τεχνίτες παράγουν πολλά ιαπωνικά αναμνηστικά από ξύλο μπαμπού . Τέλος, κοντά στον συνοικιακό σταθμό θα βρείτε ένα άλλο αξιοθέατο που αξίζει να δείτε εδώ στο Κιότο, το Δάσος Κιμονό , που αποτελείται από 600 παραδοσιακά κιμονό κρεμασμένα σε κουρτίνες.

αρασιγιάμα μπαμπού δάσος - τι να επισκεφτείτε στο Κιότο - πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε στο Κιότο
Το δάσος μπαμπού Arashiyama

6. Sannenzaka e Ninenzaka

Για μια βουτιά στην ιστορία του Κιότο, μεταξύ των πραγμάτων που πρέπει να επισκεφτείτε εδώ, μην χάσετε τους δύο πιο διάσημους δρόμους του : Ninenzaka και Sannenzaka. Σήμερα έχουν γίνει σύμβολα της αρχαίας πόλης και της λάμψης της, είναι ένα νοσταλγικό και ρομαντικό μέρος, γεμάτο απίστευτη θέα όπου μπορείτε να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες. Ανάμεσα σε αίθουσες τσαγιού, πανδοχεία και τυπικές ταβέρνες όπου μπορείτε να δοκιμάσετε πραγματική ιαπωνική κουζίνα, αυτά τα σοκάκια είναι γεμάτα εκπλήξεις και κοιτάζοντας ψηλά, μόνο εδώ θα δείτε ακόμα τα καλώδια του ρεύματος. Την άνοιξη οι λεωφόροι χρωματίζονται με ανθισμένες κερασιές, προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες, κάνοντας την περιοχή πολύ γεμάτη κόσμο.

Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε, δείτε την εμβληματική 5όροφη παγόδα Yasaka-no-to στη λεωφόρο Ninenzaka του Κιότο . Επιπλέον, ο δρόμος χρονολογείται από το 807 και σήμερα εδώ μπορείτε να βρείτε καφετέριες και καταστήματα χειροτεχνίας, φανάρια και χάρτινες ομπρέλες ανάμεσα σε πινακίδες με vintage γοητεία . Κατά μήκος των 100 μέτρων της Sannenzaka , ωστόσο, θα φτάσετε στον ναό Kiyomizudera κατά μήκος του κυρτού δρόμου ανάμεσα σε ιστορικά κτίρια που έχουν κάνει τη γειτονιά προστατευόμενη περιοχή . Επιπλέον, εδώ θα βρείτε επίσης ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Κιότο το μουσείο Kiyomizu Sannenzaka αφιερωμένο στην τέχνη της περιόδου Έντο .

Δρόμος Sannenzaka
Δρόμος Sannenzaka

7. Tempio Kiyomizudera

Αν δεν ξέρετε τι να επισκεφτείτε στο Κιότο, ανάμεσα στους πιο όμορφους βουδιστικούς ναούς που μπορείτε να δείτε όχι μόνο εδώ, αλλά σε ολόκληρη την Ιαπωνία, επισκεφθείτε την Κιγιομιζούντερα. Βρίσκεται κοντά στο νερό που ρέει από τον καταρράκτη Otowa , γι’ αυτό ο ναός ονομάζεται κυριολεκτικά ο ναός του καθαρού νερού . Ιδρύθηκε το 798 από την αίρεση των Hosso , υπό την οποία παρέμεινε μέχρι το 1965 , είναι πλέον Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO . Εκτός από ένα μαγικό μέρος την άνοιξη, με το θέαμα των κερασιών να ανθίζουν, φωτίζεται και με χίλια χρώματα τη νύχτα . Η βεράντα του είναι αναμφίβολα το πιο δημοφιλές μέρος, από όπου μπορείτε να απολαύσετε μια μοναδική θέα μιας κατασκευής με δοκάρια 13 μ. τοποθετημένα στον λόφο στον οποίο βρίσκεται ο ναός.

Ο κύριος τόπος λατρείας, ωστόσο, συνδέεται με τη θεά της συμπόνιας Kannon , ενώ το ιερό Jishu είναι για τη θεά της αγάπης, όπου βρίσκονται οι πέτρες της αγάπης . Αυτές οι πέτρες βρίσκονται σε απόσταση 18 μέτρων μεταξύ τους και αν ένα άτομο με κλειστά μάτια μπορεί να πάει από τη μια πέτρα στην άλλη, θα βρει την αληθινή αγάπη. αλλά μόνο αν παρουσιαστεί από κάποιον . Το ποτό από τις πολλές πηγές του καταρράκτη Otowa που υπάρχουν στο ναό λέγεται ότι φέρνει τύχη και μεγάλη ζωή: αλλά το να πίνεις από πάρα πολλές είναι συνώνυμο της απληστίας για τους θεούς! Άλλα σημαντικά μέρη του ναού είναι η αίθουσα με τα 200 αγάλματα του προστάτη των παιδιών και των ταξιδιωτών, Jizo , η αίθουσα Okunoin και η τριώροφη παγόδα Koyasu .

Kiyomizu-dera - Κιότο τι να δείτε και να επισκεφθείτε
Ναός Kiyomizu-dera

8. Κάστρο Nijo

Από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να δείτε στο Κιότο και σύμβολο της δύναμης των πολέμαρχων και των σογκούν κατά την περίοδο Έντο, μέχρι το 1867 . Το κάστρο Nijo είναι ένα μαγευτικό μέρος, πολύ σημαντικό σε ιστορικό και πολιτιστικό επίπεδο, καθώς και ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα σημαντικότερα κάστρα στην Ιαπωνία . Για να αποφύγετε τα πλήθη, μεταξύ των πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε στο Κιότο, πηγαίνετε εδώ νωρίς το πρωί , επισκεπτόμενοι έτσι χαλαρά τους όμορφους κήπους και τη γύρω περιοχή. Το 1603 αυτό το κάστρο χτίστηκε για να είναι το σπίτι του σογκούν Tokugawa , που δεσπόζει πάνω από το κοντινό αυτοκρατορικό παλάτι και επιδεικνύει έτσι τη δύναμη του Ieyasu.

Για να αυξήσει το κύρος του, δημιουργήθηκαν επίσης περίπλοκα γλυπτά και υπέροχα διακοσμητικά πάνελ , πολύ πιο πολυτελή από αυτά του βασιλικού παλατιού. Μετά το 1600 αυτό το κάστρο δεν δέχτηκε ποτέ επίθεση, αν και χτίστηκαν διπλές τάφροι και ψηλά τείχη , καθώς και παρατηρητήρια. Μέσα στην περιοχή του κάστρου, που ανοίγει από την Πύλη Karamon , βρίσκεται το Παλάτι του Ninomaru . Τα δωμάτια του συγκροτήματος είναι επίσης πλούσια διακοσμημένα, όπως και τα πατώματα του , και οι κήποι έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τους κανόνες των παραδοσιακών ιαπωνικών κήπων . Υπάρχουν επίσης περιβόλια, ανθισμένα δέντρα την άνοιξη και υπέροχα gingkos: ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε στο Κιότο που θα σας αφήσει άφωνους!

πύλη Nijo Castle Ninomaru Palace - κιότο τι να δείτε και να επισκεφθείτε
Κάστρο Nijo, πύλη του παλατιού Ninomaru

9. Ποντόχο

Από τις πιο εμβληματικές γειτονιές στο Κιότο, επισκεφθείτε το Pontocho και τα υπέροχα πλακόστρωτα σοκάκια του με θέα από αρχαία ξύλινα κτίρια . Ένα ήσυχο μέρος κατά τη διάρκεια της ημέρας, το κέντρο της νυχτερινής ζωής της πόλης το βράδυ . Μάλιστα, εδώ συγκεντρώνονται εστιατόρια , κλαμπ και πολιτιστικές εκδηλώσεις . Οι ρίζες αυτού του τόπου χρονολογούνται από το 1670 , όταν ήταν ήδη ένας τόπος διασκέδασης και το κέντρο του Kabuki : παραδοσιακό ιαπωνικό θέατρο. Μάλιστα, μεταξύ των πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε εδώ στο Κιότο, μην χάσετε μια παράσταση στο θέατρο Minamiza .

Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε στο Κιότο και βρίσκεστε εδώ τον Μάιο, μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τους τυπικούς χορούς Kamogawa Odori στο θέατρο Pontocho Kaburenjo : την παράσταση των γκέισες που παίζουν εδώ από το 1872 την άνοιξη. Αυτή η γειτονιά, μάλιστα, είναι επίσης γνωστή για τις γκέισες στην Ιαπωνία και το όνομά της σημαίνει απομονωμένη γέφυρα , καθώς η περιοχή διατηρεί παραδόσεις και αρχαία κτίρια. Το καλοκαίρι, αυτή η γειτονιά του Κιότο γεμίζει την παραποτάμια περιοχή στις περισσότερες από 100 πλατφόρμες yuka , χτισμένες ακριβώς πάνω στον ποταμό Kamo . Εδώ μπορείτε επίσης να φάτε τυπικά πιάτα, όπως σούσι και sumibiyaki. Όντας λιγότερο τουριστικό μέρος από το Gion, οι τιμές είναι επίσης χαμηλότερες, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα πολύ πολυσύχναστο και δημοφιλές μέρος, ειδικά το καλοκαίρι και το βράδυ.

pontocho - κιότο τι να δείτε και να επισκεφθείτε
Pontocho, στον ποταμό Kamo

10. Πάρκο Maruyama

Τέλος, ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε και να κάνετε στο Κιότο, την αρχαία ιαπωνική πρωτεύουσα, κοντά στην υπέροχη συνοικία Gion , μην παραλείψετε το πάρκο Maruyama. Δημοφιλές μέρος ειδικά για το τυπικό έθιμο του χανάμι . δηλαδή παρατηρήστε την ανοιξιάτικη άνθηση των κερασιών. Το κύριο αξιοθέατο που πρέπει να δείτε σε αυτό το όμορφο πάρκο του Κιότο είναι η shidarezakura : μια μεγάλη κερασιά που κλαίει. Για να μπείτε από την κύρια είσοδο του, πηγαίνετε στο ιερό Yasaka , μπαίνοντας έτσι σε μια όαση απέραντης γαλήνης . Η καταπράσινη περιοχή είναι άψογα διατηρημένη και θα σας επιτρέψει να βυθιστείτε στη φύση, με φόντο το όρος Higashiyama στα βόρεια, χωρίς να φύγετε ούτε στιγμή από την πόλη από τη φρενίτιδα της.

Με τα πάνω από 80 km2 του , μέσα μπορείτε να βρείτε πάπιες και πάπιες στις μικρές λίμνες , ανάμεσα στα περιβόλια και στους υπέροχους κήπους, ανάμεσα στα αρχαία αγάλματα διάσημων σαμουράι . Επιπλέον, πολλά φεστιβάλ πραγματοποιούνται επίσης στο εσωτερικό και ένας χώρος είναι αφιερωμένος σε συναυλίες. Για να κάνετε ένα γευστικό ή χαλαρωτικό διάλειμμα, σταματήστε στα περίπτερα του , ακούγοντας τον ήχο του νερού των ρυακιών. Τέλος, το πάρκο είναι πάντα ανοιχτό μέχρι το βράδυ, ιδανικό για μια βραδινή βόλτα ανάμεσα στα φώτα του, εξασφαλίζοντας ένα ίσως ακόμη πιο υποβλητικό τοπίο.

πάρκο maruyama
Πάρκο Maruyama

Κιότο τι να δείτε, FAQ

Τι να δείτε στο Κιότο σε 3 ημέρες;

Με 3 ημέρες στη διάθεσή σας, επισκεφτείτε τον ναό Ginkakuji, το Fushimi-Inari, το Kinkaku-ji και το δάσος Arashiyama.

Τι να δείτε στο Κιότο σε 2 ημέρες;

Με 2 ημέρες στο Κιότο επισκεφθείτε την Higashiyama και την Arashiyama, αλλά και το καταφύγιο Fushimi Inari και το Kinkaku-ji.

Κιότο σε 4 ημέρες, Τι να δείτε;

Σε 4 μέρες στο Κιότο επισκεφτείτε το Arashiyama, το Ninnaji, το Αυτοκρατορικό παλάτι, το συγκρότημα Daitokuji, τον ναό Higashihonganji, το μονοπάτι του φιλοσόφου, το Gion, το Pontocho, το κάστρο Nijo και την αγορά Nishiki.

Τι να δείτε στο Κιότο σε 1 μέρα;

Με μία μόνο μέρα στο Κιότο επισκεφθείτε το Fushimi Inari, το Ginkaku-ji και το Gion.

Τι να επισκεφτείτε γύρω από το Κιότο;

Για μια εκδρομή έξω από το Κιότο, επισκεφθείτε τη Νάρα, την Οσάκα και το Κάστρο Χικόνε, στη λίμνη Biwa.

Τι να δείτε σίγουρα στο Κιότο;

Τα σημεία που περιλαμβάνονται στο άρθρο μας είναι από τα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Κιότο.

Κιότο σε 7 ημέρες, τι να δείτε;

Μια εβδομάδα είναι αρκετή για να επισκεφθείτε όλα τα μέρη που περιγράφονται στο άρθρο μας και επίσης να οργανώσετε ένα ταξίδι έξω από την πόλη. σαν εκδρομή στο Uji.

Ταξιδιωτικές συμβουλές για να επισκεφθείτε το Κιότο

Τώρα που είδαμε μαζί ποια αξιοθέατα δεν πρέπει να χάσετε στο Κιότο, σκεφτήκαμε να προτείνουμε μια σειρά από περιηγήσεις που θα σας επιτρέψουν να επισκεφθείτε αυτή την υπέροχη πόλη.

Συμβουλές ταξιδιού για το Κιότο και την Ιαπωνία

Για να ανακαλύψετε τη χώρα από το Τόκιο στο Κιότο, προτείνουμε την ομαδική μας περιήγηση: Μαγεμένη Ιαπωνία. Ένα εξαιρετικό ταξίδι που σας επιτρέπει να ζήσετε τη ζωή της Ιαπωνίας στις 360°, με ταξίδι με τρένο με σφαίρα και διανυκτέρευση σε ρυόκαν.

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Ιαπωνία

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια