Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα Φίτζι

 Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τα Φίτζι;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα Fiji είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, προσφέροντας ηλιόλουστο καιρό ιδανικό για παραλίες και θαλάσσια σπορ. Αυτή η περίοδος είναι η υψηλή τουριστική περίοδος, διασφαλίζοντας ότι όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το World Surf League βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Αν και είναι πιο πολυάσχολος και ακριβότερος ο χρόνος, το μέγεθος των Φίτζι αποτρέπει τον συνωστισμό, καθιστώντας το ιδανικό για να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά του νησιού και τον τοπικό πολιτισμό.

Το να απομακρυνθείτε στα Φίτζι στον Νότιο Ειρηνικό δεν είναι το πιο εύκολο ταξίδι στον κόσμο, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο μόλις δείτε τα όμορφα τοπία. Αυτός ο τροπικός παράδεισος είναι ένας προορισμός που πρέπει να θυμάστε.

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στα Φίτζι είναι να χαλαρώσετε στην παραλία, και με πάνω από 110 κατοικημένα νησιά και αμέτρητες περισσότερες παραλίες και ακατοίκητες ατόλες, θα έχετε πολλά να διαλέξετε. Απολαύστε τα θέρετρα και τα όμορφα ηλιοβασιλέματα του Savusavu ή κάντε καταδύσεις από τις παραλίες κοντά στον Μεγάλο Αστρολάβο Ύφαλο.

Εκτός από τα θαλάσσια σπορ, υπάρχουν πολλά να κάνετε και στην ξηρά στα Φίτζι, από την πεζοπορία στα καταπράσινα τροπικά τοπία, την εξερεύνηση των μουσείων της Suva, μέχρι τις αγορές για αναμνηστικά και την παρακολούθηση ενός τοπικού φεστιβάλ.

Δεδομένου ότι τα Φίτζι είναι σίγουρα μια επένδυση που πρέπει να επισκεφτείτε αν έρχεστε από τα περισσότερα μέρη του κόσμου, δεν θέλετε να κλείσετε το ταξίδι σας μόνο για να εμφανιστείτε και να συνειδητοποιήσετε ότι ήρθατε τη λάθος εποχή του χρόνου. Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για τις καλύτερες ώρες για να επισκεφθείτε.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στα Φίτζι

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Διαβάστε επίσης:5 ταξιδιωτικές συμβουλές για ταξίδι στα Φίτζι

Aκολουθήστε μας στο facebook

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα Φίτζι

Πανέμορφη παραλία στο Viti Levu που απεικονίζεται την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τα Φίτζι με το γαλάζιο του ουρανού και την μπεζ άμμο

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα Φίτζι είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, που είναι και η τουριστική υψηλή περίοδος. Έχει τον καλύτερο καιρό και τις καλύτερες τουριστικές προσφορές.

Οι επισκέπτες που προέρχονται από μέρη με εύκρατο κλίμα και τις τυπικές τέσσερις εποχές θα πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό κλίμα και εποχιακό μοτίβο στα Φίτζι, που είναι μια τροπική νησιωτική χώρα.

Όπως στα περισσότερα τροπικά μέρη, τα Φίτζι έχουν δύο εποχές αντί για τις τέσσερις – μια υγρή και μια ξηρή εποχή. Οι θερμοκρασίες στα Φίτζι δεν κυμαίνονται τόσο κατά τη διάρκεια της σεζόν, παραμένοντας ζεστές όλο το χρόνο.

Ακόμη και κατά τον πιο δροσερό μήνα, τον Αύγουστο, οι θερμοκρασίες τείνουν να είναι στο υψηλή δεκαετία του ’70 ή χαμηλή δεκαετία του ’80 σύμφωνα με την κλίμακα Fahrenheit, και φτάνουν τα υψηλά 80s κατά τους θερμότερους μήνες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Η πραγματική εποχιακή διαφορά είναι η βροχόπτωση. Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, οι περισσότερες μέρες είναι ηλιόλουστες χωρίς σύννεφα στον ουρανό. Κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, βρέχει σχεδόν κάθε μέρα. Οι βροχοπτώσεις κορυφώνονται στο μήνας Μάρτης, που έχει κατά μέσο όρο 23 βροχερές μέρες το μήνα στην πρωτεύουσα Σούβα!

Δεδομένου ότι οι περισσότερες δραστηριότητες στα Φίτζι περιλαμβάνουν να περνάτε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, θέλετε να έρθετε όταν ο καιρός θα είναι πιο ηλιόλουστος. Διαφορετικά, δεν είναι και πολύ διακοπές στην παραλία αν βρέχεις συνεχώς.

Η ξηρή περίοδος είναι επίσης καλύτερη για θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα. Η ορατότητα του νερού είναι καλύτερη όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ξηρές, επειδή η βροχόπτωση και η απορροή, που μπορεί να περιέχουν λάσπη και συντρίμμια, επηρεάζουν την υποβρύχια ορατότητα.

Η κατάδυση είναι επίσης καλύτερη την ξηρή περίοδο, επειδή έχετε περισσότερες πιθανότητες να δείτε μεγάλα ψάρια όπως καρχαρίες, καθώς τα μοτίβα μετανάστευσης τους τα φέρνουν στον Νότιο Ειρηνικό αυτή τη στιγμή.

Αυτή τη φορά είναι η υψηλή περίοδος στα Φίτζι, οπότε περιμένετε περισσότερους τουρίστες και υψηλότερες τιμές. Ωστόσο, η νησιωτική χώρα είναι αρκετά μεγάλη και δεν δέχεται τόσους πολλούς τουρίστες ώστε να αισθάνεται συντριπτική.

Αντίθετα, ξέρετε με βεβαιότητα ότι όλες οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό θα είναι ανοιχτές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τοπικές πολιτιστικές εκθέσεις, όπως π.χ χορευτικές παραστάσεις meke ή γευσιγνωσίες kava, είναι πιο συχνές κατά την υψηλή περίοδο.

Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, τα Φίτζι φιλοξενούν επίσης πολλά φεστιβάλ και διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις όπως:

Ο λιγότερο οικονομικός χρόνος για να επισκεφθείτε τα Φίτζι

Πανέμορφη Ασιάτισσα που περπατά κατά μήκος της παραλίας στο νησί Taveuni κατά τη συνολική καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τα Φίτζι

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τα Φίτζι είναι κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής, που είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου, όταν η περίοδος των βροχών διώχνει πολλούς πιθανούς επισκέπτες.

Η επίσκεψη στα Φίτζι είναι αρκετά ακριβή ανεξάρτητα από το πότε θα επιλέξετε να ταξιδέψετε στη νησιωτική χώρα. Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα τείνουν να είναι αρκετά ακριβά και η πρόσβαση στη χώρα από τα περισσότερα μέρη του κόσμου απαιτεί ακριβά αεροπορικά εισιτήρια και μερικές μεταφορές πτήσεων.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα επισκεπτόμενοι κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής. Ακόμη και τα πολυτελή θέρετρα μειώνουν τις τιμές τους κατά 20-40% για τη νύχτα, επιτρέποντάς σας να κάνετε τις διακοπές των ονείρων σας, ενώ παράλληλα εξοικονομείτε σοβαρά χρήματα.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα σε πτήσεις. Η τιμή για να φτάσετε στα Φίτζι τείνει να πέφτει όταν υπάρχει μικρή ζήτηση, ειδικά προς τα μέσα της σεζόν, όπως ο Φεβρουάριος και οι αρχές Μαρτίου.

Ανεξάρτητα από το πότε αποφασίζετε να πάτε στα Φίτζι, ελέγξτε το ημερολόγιο για τα σχολεία της Αυστραλίας. Τα Φίτζι είναι ένας δημοφιλής προορισμός για οικογένειες από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και οι τιμές θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τα Φίτζι

Άνθρωποι που περπατούν σε έναν δρόμο με γκαράζ και εμπορική περιοχή τον Μάιο, τη λιγότερο πολυάσχολη περίοδο για να επισκεφτείτε τα Φίτζι

Η υγρή περίοδος είναι η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε τα Φίτζι, αλλά αν θέλετε να νικήσετε τα πλήθη και να χαλαρώσετε στην παραλία, τότε επισκεφθείτε τις εποχές του Μαΐου και του Οκτωβρίου.

Η επίσκεψη στα Φίτζι δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε καλό καιρό ή λίγα πλήθη. Τα Φίτζι δεν είναι τόσο πολυσύχναστα όσο πολλοί από τους άλλους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, ακόμη και κατά την υψηλή περίοδο.

Πριν ή μετά τις σχολικές διακοπές στην Αυστραλία, τον Μάιο και τον Οκτώβριο, μπορείτε να απολαύσετε λιγότερα πλήθη προτού ο καιρός γίνει βροχερός. Τα λιγότερα πλήθη σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε τις παραλίες και το νερό περισσότερο για τον εαυτό σας.

Μπορείτε να έρθετε κοντά σε ζώα όπως καρχαρίες και ακτίνες κατά τη διάρκεια των εκδρομών, αντί να τσακώνεστε με άλλους τουρίστες για μια φωτογραφία. Οι ντόπιοι που εργάζονται στον τουριστικό κλάδο είναι πιο χαλαροί και πιο ικανοί να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους αυθεντικά.

Ιδιαίτερα ο Οκτώβριος είναι ένας εξαιρετικός μήνας για να επισκεφτείτε εάν θέλετε να αποκτήσετε μια αίσθηση για τον τοπικό πολιτισμό και να απολαύσετε φεστιβάλ όπως:

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τα Φίτζι

Δάσος στα Φίτζι που απεικονίζεται με σύννεφα πάνω από ένα καταπράσινο τοπίο με μια κοιλάδα και έναν δρόμο που το διασχίζει

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τα Φίτζι είναι την περίοδο των βροχών, μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου, όταν οι έντονες βροχοπτώσεις καθιστούν αδύνατη την απόλαυση πολλών υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, τείνει να βρέχει κάθε μέρα, με έντονες καθημερινές βροχοπτώσεις ο κανόνας σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τα βόρεια και τα δυτικά τείνουν να πληγούν ιδιαίτερα σκληρά.

Οι βροχές δυσκολεύουν κάθε είδους υπαίθριες δραστηριότητες. Η πεζοπορία ή η χαλάρωση στην παραλία είναι δύσκολη αν σας πέφτουν σταγόνες βροχής.

Το καγιάκ ή άλλες δραστηριότητες με βάση το ποτάμι συνήθως δεν οργανώνονται κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, επειδή η βροχή διογκώνει τις πλωτές οδούς σε επικίνδυνα ύψη. Οι καταδύσεις και η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι δυνατές, αλλά λιγότερο απολαυστικές καθώς η ορατότητα είναι πολύ χειρότερη.

Η μετακίνηση στη χώρα γίνεται επίσης πιο δύσκολη κατά την περίοδο των βροχών. Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες κάνουν πολλά πλοία και πτήσεις είτε να λειτουργούν με μειωμένο ωράριο είτε να ακυρώνονται εντελώς.

Η υψηλή υγρασία κάνει επίσης πιο δύσκολη τη μετακίνηση. Η περίοδος των βροχών μπορεί επίσης να είναι εντελώς επικίνδυνη στα Φίτζι. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Φίτζιείναι πιθανοί κυκλώνες μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου.

Αυτές οι σφοδρές καταιγίδες μπορούν να προκαλέσουν πλημμύρες, ακόμη και θανάτους. Τούτου λεχθέντος, είναι δυνατό να επισκεφθείτε τα Φίτζι κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, και μερικοί άνθρωποι το προτιμούν ακόμη και λόγω των χαμηλότερων τιμών και των λιγότερων συνωστισμών.

Είναι πιθανό να αποφύγετε τη βροχή, ειδικά όσο πιο νότια πηγαίνετε, όπου το κλίμα τείνει να είναι λίγο πιο ήπιο. Ακόμη και στις πιο βροχερές περιοχές της χώρας, τείνει να υπάρχει μόνο ένα μεγάλο ντους αργά το απόγευμα, οπότε προγραμματίστε τις υπαίθριες δραστηριότητες για νωρίς το πρωί.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Φοίνικες καρύδας που επενδύουν την παραλία στο Kadavu στα Φίτζι

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές για να επιλέξετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τα Φίτζι:

  • Κάντε κράτηση εκ των προτέρων για την υψηλή περίοδο. Τα δημοφιλή θέρετρα τείνουν να γεμίζουν γρήγορα ή να αυξάνουν τις τιμές τους.
  • Εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, λάβετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Μπορεί να χρειαστεί να ακυρώσετε το ταξίδι σας ή να αλλάξετε σχέδια εάν υπάρχει προειδοποίηση για κυκλώνα.
  • Ελέγξτε το ημερολόγιο για σχολικές διακοπές στην κοντινή Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Τα Φίτζι είναι ένας δημοφιλής προορισμός για οικογένειες από αυτές τις χώρες και τείνουν να είναι απασχολημένοι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στα Φίτζι

Συχνές Ερωτήσεις

Ωραία θέα στον κόλπο Savusavu των Φίτζι που απεικονίζεται την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τα Φίτζι

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με τον χρόνο επίσκεψής τους στα Φίτζι:

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάτε στα Φίτζι;

Ο καλύτερος μήνας για να πάτε στα Φίτζι είναι ο Οκτώβριος, όταν ο καιρός είναι όμορφος, υπάρχουν λίγα πλήθη και υπάρχουν πολλά τοπικά φεστιβάλ.

Ποιοι είναι οι φθηνότεροι μήνες για να πάτε στα Φίτζι;

Οι φθηνότεροι μήνες για να πάτε στα Φίτζι είναι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, όταν η περίοδος των βροχών κρατά πολλούς επισκέπτες μακριά και δεν υπάρχουν μεγάλες διακοπές για να αυξηθούν οι τιμές.

Ποιος είναι ο πιο καυτός μήνας στα Φίτζι;

Οι πιο ζεστοί μήνες στα Φίτζι είναι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, όταν ο καιρός γίνεται πολύ ζεστός και υγρός, με λίγη ψύξη ακόμη και τη νύχτα.

Είναι τα Φίτζι προσιτά ή ακριβά;

Τα Φίτζι είναι ακριβά, που σημαίνει ότι θα πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα για το ταξίδι σας εκεί. Το κόστος για να φτάσετε εκεί είναι υψηλό και οι πτήσεις τείνουν επίσης να είναι ακριβές.

Πότε είναι η περίοδος των βροχών στα Φίτζι;

Η περίοδος των βροχών στα Φίτζι διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν μπορείτε να περιμένετε καθημερινές έντονες βροχές. Λιγότεροι άνθρωποι επισκέπτονται αυτό το διάστημα.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε τα Φίτζι;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα Φίτζι είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, η οποία διαρκεί από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Στην αρχή και στο τέλος της σεζόν, μπορείτε ακόμη και να κερδίσετε τα πλήθη.

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές για επίσκεψη στα Φίτζι

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στα Φίτζι

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Διαμονή

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια