Οι καλύτερες και οι χειρότερες εποχές για να επισκεφθείτε την Παταγονία

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Παταγονία;

Οι καλύτεροι μήνες για να κατευθυνθείτε στην Παταγονία είναι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, όταν είναι καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο. Θα απολαύσετε τον πιο ήπιο καιρό, ιδανικό για να περπατήσετε στα μονοπάτια ή να εντοπίσετε την άγρια ​​ζωή, με θερμότερες μέρες κατά μέσο όρο 77°F (25°C) και άφθονο φως της ημέρας. Σίγουρα, είναι η περίοδος αιχμής, οπότε περιμένετε περισσότερη παρέα, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ζωντανά καταφύγια πεζοπορίας και διασκεδαστικά τοπικά φεστιβάλ.

Η Παταγονία, η νοτιότερη περιοχή της Νότιας Αμερικής, έχει άγρια ​​ομορφιά που δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά αλλού στη Γη. Είναι το σπίτι για μερικές από τις πιο εντυπωσιακές πεζοπορίες και πεζοπορίες στον κόσμο, όπως το περίφημο W Trek στο Εθνικό Πάρκο Torres del Paine στη Χιλή.

Οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν απόκρημνα βουνά των Άνδεων, παγετώνες που στενάζουν και μερικές από τις πιο καθαρές λίμνες και ποτάμια στον κόσμο. Εκτός από το τοπίο, η Παταγονία φιλοξενεί επίσης αποικίες πιγκουίνων, προϊστορική τέχνη και απολιθώματα, καθώς και γραφικές πόλεις όπως η Punta Arenas.

Αν και είναι ένας προορισμός που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον, θα τον αξιοποιήσετε στο έπακρο αν τον επισκεφτείτε την κατάλληλη στιγμή. Θα σας δείξουμε αυτό και περισσότερα παρακάτω. ας γίνουμε ο οδηγός σας!

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

Διαβάστε επίσης :Τα 50 καλύτερα ταξιδιωτικά βιβλία όλων των εποχών (Στα αγγλικα)

Τα 100 πιο όμορφα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

Συνολικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Παταγονία

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Παταγονία είναι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, που είναι η καλοκαιρινή υψηλή περίοδος της Παταγονίας, καθώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι δυνατές οι περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες.

Η Παταγονία βρίσκεται στο Νότιο ημισφαίριο πράγμα που σημαίνει ότι οι εποχές αλλάζουν σε σύγκριση με αυτό που μπορεί να έχουν συνηθίσει οι επισκέπτες από τη Βόρεια Αμερική ή την Ευρώπη.

Στη Νότια Αμερική, το καλοκαίρι διαρκεί από τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο. Αυτό σημαίνει ότι η Παταγονία έχει ψυχρό, σκληρό κλίμα το μεγαλύτερο μέρος του έτους, αλλά το καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες είναι κάπως πιο ήπιες.

Δεν πρέπει να περιμένετε πολλή ζέστη (η Παταγονία βρίσκεται σε μεγάλα υψόμετρα και γεωγραφικά κοντά στο Νότιο Πόλο), αλλά θα είναι πιο ευχάριστη από ό,τι κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μέση τιμή καθημερινές υψηλές θερμοκρασίες όλο το καλοκαίρι είναι περίπου 77 βαθμοί Φαρενάιτ (25 βαθμοί Κελσίου). Ακόμη και στη μέση του καλοκαιριού, οι νύχτες μπορεί να είναι πολύ ψυχρές, με τις μέσες ημερήσιες χαμηλές να είναι περίπου 52 βαθμούς Φαρενάιτ (11 βαθμοί Κελσίου) και ακόμη πιο κρύες σε μεγάλα υψόμετρα.

Χάρη στις υψηλότερες θερμοκρασίες, είναι πολύ πιο ανεκτό να περνάτε μέρες έξω και να βρείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος του χιονιού έχει λιώσει και σημαντικά μονοπάτια είναι βατά. Οι μέρες είναι επίσης μεγαλύτερες, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως σας πιάσει το σκοτάδι στο μονοπάτι.

Αυτές είναι οι καλύτερες συνθήκες για υπαίθριες δραστηριότητες όπως:

  • Πεζοπορία
  • Backpacking
  • Ποδηλασία

Το καλοκαίρι είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την περιοχή γύρω από την περιοχή των λιμνών της Παταγονίας και το Bariloche. Μπορείτε να βγείτε στο νερό με περιηγήσεις με σκάφος, ενοικιάσεις βαρκών με κωπηλασία και πολλά άλλα. Αυτή η σεζόν έχει επίσης μερικές από τις καλύτερες ευκαιρίες για εντοπισμό άγριων ζώων.

Οι μεταναστευτικές φάλαινες όπως οι νότιες δεξιές φάλαινες περνούν χρόνο γύρω από την Παταγονία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της περιοχής. Ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι οι καλύτερες στιγμές για να δείτε μωρά πιγκουίνους και φώκιες ελεφάντων.

Το καλοκαίρι είναι σίγουρα η πιο πολυσύχναστη εποχή στην Παταγονία, και τα καταλύματα είναι πιο ακριβά και έχουν κρατηθεί πολύ νωρίτερα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα οφέλη για αυτό.

Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να συναντήσετε συναδέλφους πεζοπόρους και την ατμόσφαιρα μέσα καταφύγια, ή ξενώνες πεζοπορίας, είναι συνήθως ευχάριστα κοινωνικά. Αυτή είναι επίσης η περίοδος αιχμής του φεστιβάλ στην τοπική περιοχή και μπορείτε να συμμετέχετε σε τοπικές εκδηλώσεις όπως ψητό ή μπάρμπεκιου για να πάρετε μια γεύση από τη μοναδική τοπική κουλτούρα.

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε την Παταγονία

Η φθηνότερη εποχή για να επισκεφθείτε την Παταγονία είναι η άνοιξη (Σεπτέμβριος έως Νοέμβριος) ή φθινόπωρο (Μάρτιος έως Μάιος), που είναι λιγότερο δημοφιλή στους επισκέπτες.

Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι εποχές στην Παταγονία, και ο αριθμός των επισκεπτών είναι πολύ χαμηλότερος από ό,τι το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές πολλών εξόδων που σχετίζονται με ταξίδια μειώνονται επίσης καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να προσελκύσουν τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Η διαμονή είναι ένα από τα πιο ακριβά έξοδα που σχετίζονται με ένα ταξίδι στην Παταγονία, αλλά οι τιμές τείνουν να μειώνονται δραστικά κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Τα καταφύγια και τα καταφύγια στο Torres del Paine είναι συνήθως 25% έως 30% φθηνότερα από ό,τι στην περίοδο αιχμής, με ορισμένα ξενοδοχεία να προσφέρουν ακόμη και εκπτώσεις έως και 50%. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να φτάσετε στην Παταγονία, όλοι από τους οποίους είναι φθηνότεροι κατά τη διάρκεια της εποχής των ώμων.

Μερικοί άνθρωποι πετούν στην Ουσουάια, η οποία έχει τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια τον Νοέμβριο ή τον Μάιο (θέλετε να αποφύγετε την καλοκαιρινή περίοδο αιχμής και τη χειμερινή περίοδο σκι). Οι πτήσεις προς άλλα αεροδρόμια στη Χιλή και την Αργεντινή είναι επίσης συνήθως φθηνότερες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Παταγονία

Ο λιγότερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Παταγονία (για να νικήσετε τα πλήθη, αλλά να απολαύσετε τα καλύτερα της ύπαιθρο), είναι την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Το φθινόπωρο έχει ακόμα λίγο κόσμο, αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε γιατί ο καιρός και το τοπίο είναι πανέμορφα.

Οι μέσες θερμοκρασίες σε Punta Arenas είναι περίπου 42 με 50 βαθμούς Φαρενάιτ (6 έως 10 βαθμοί Κελσίου). Ο καιρός μπορεί να είναι βροχερός, οπότε θα χρειαστείτε αδιάβροχο εξοπλισμό.

Το φθινόπωρο αξίζει να επισκεφθείτε λόγω του εντυπωσιακού φυλλώματος. Ενώ πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο διαθέτουν εντυπωσιακές εκθέσεις με φύλλα, κανένα δεν είναι τόσο ιδιαίτερο όσο στην Παταγονία, χάρη στο δραματικό σκηνικό. Αυτή τη φορά για να επισκεφθείτε είναι το όνειρο ενός φωτογράφου, αν και μπορεί να έχει λίγο κόσμο τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η άνοιξη μπορεί να υπερηφανεύεται για ακόμη λιγότερα πλήθη και τα τοπία είναι εξίσου όμορφα. Ορισμένα μέρη σε υψηλότερα υψόμετρα μπορεί να είναι ακόμα απρόσιτα, αλλά τα μονοπάτια σε χαμηλότερα υψόμετρα αρχίζουν να καθαρίζουν.

Θα έχετε το τοπίο μόνο για τον εαυτό σας, το οποίο θα νιώσετε ακόμα πιο ξεχωριστό όταν αρχίσουν να ανθίζουν τα αγριολούλουδα. Ωστόσο, ο καιρός της άνοιξης είναι λίγο πιο σκληρός από το φθινόπωρο. Οι ουρανοί τείνουν να είναι πιο καθαροί. ο μείωση του μέσου όρου των ημερών βροχής στο μεγαλύτερο μέρος της Παταγονίας μόλις φτάσει η άνοιξη.

Ωστόσο, η εποχή φέρνει μαζί της πολύ δυνατούς ανέμους που κάνουν τις ημερήσιες θερμοκρασίες να αισθάνονται ακόμα πιο κρύες. Εάν επισκέπτεστε την άνοιξη, φροντίστε να έχετε μαζί σας πολλά ζεστά ρούχα για να τα τυλίξετε.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Παταγονία

Ο χειμώνας φέρνει κρύο καιρό στην Παταγονία και σωρούς χιονιού, καθιστώντας μια από τις χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την περιοχή. Λόγω της θέσης του κοντά στο Νότιο Πόλο και των πολύ μεγάλων υψομέτρων του, οι χειμώνες δεν είναι αστείο.

Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, στα νότια ή ψηλά στα βουνά, οι θερμοκρασίες συνήθως κυμαίνονται γύρω από το πάγωμα. Υπάρχουν μόνο περίπου έξι ώρες φωτός της ημέρας την ημέρα, μειώνοντας τον χρόνο που μπορείτε να περάσετε στο μονοπάτι.

Τα ταξίδια το χειμώνα είναι λίγο πιο δύσκολα για υλικοτεχνικούς λόγους. Το χιόνι και οι χειμερινές καταιγίδες συχνά κλείνουν δρόμους και μονοπάτια, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων Αυστριακός δρόμος. Πολλές επιχειρήσεις, από εστιατόρια μέχρι ξενοδοχεία, έκλεισαν εντελώς κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν.

Τα εθνικά πάρκα κλείνουν μερικώς ή πλήρως και μέρη όπως π.χ Εθνικό Πάρκο Παγετώνων μειώνουν δραστικά τις ώρες λειτουργίας τους.

Οι ατρόμητοι επισκέπτες που είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα της Παταγονίας ανταμείβονται με εκπλήξεις που οι περισσότεροι επισκέπτες δεν θα παρατηρήσουν ποτέ. Ο χειμώνας είναι μια από τις καλύτερες περιόδους για να εντοπίσετε την άγρια ​​ζωή όπως τα πούμα, καθώς η έλλειψη τα αναγκάζει να είναι πιο δραστήρια.

Αυτή η εποχή είναι επίσης η καλύτερη για να επωφεληθείτε από τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, όπως Καθεδρικός ναός της Άνω Παταγονίας. Οι ντόπιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να ζεσταθούν με πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, και ο χειμώνας είναι μια από τις πιο ζωντανές εποχές σε πολλές κοντινές πόλεις.

ο Φεστιβάλ χιονιού στο Bariloche διαρκεί όλο το χειμώνα και είναι μια οικογενειακή εκδήλωση με πυροτεχνήματα, αγώνες και πολλά άλλα. Η Ουσουάια φιλοξενεί την Φεστιβάλ Longest Night in the World στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο, διώχνοντας το σκοτάδι με φωτιές και πυροτεχνήματα.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που τίθενται για να σας βοηθήσουν να βρείτε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Παταγονία:

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε την Παταγονία;

Οποιοσδήποτε μήνας μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε την Παταγονία, καθώς η περιοχή ζωντανεύει κατά τη διάρκεια του πιο ζεστού καλοκαιριού.

Πόσες μέρες χρειάζεστε στην Παταγονία;

Χρειάζεστε τουλάχιστον 14 ημέρες για να εξερευνήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει η Παταγονία, επειδή η περιοχή είναι τεράστια και έχει πολλά σημαντικά εθνικά πάρκα.

Η Παταγονία είναι καλύτερη στη Χιλή ή στην Αργεντινή;

Η απάντηση εξαρτάται από το τι ψάχνετε. Η Αργεντινή Παταγονία είναι μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη, καθώς περιέχει πάμπα και λίμνες εκτός από τα βουνά. Ωστόσο, η Χιλή έχει πιο διάσημα τοπία όπως το Torres del Paine.

Είναι ακριβό να πάω στην Παταγονία;

Η Παταγονία είναι αρκετά ακριβή για να επισκεφθείτε. Τα ξενοδοχεία και τα καταφύγια είναι ακριβά κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής και το κόστος της οργάνωσης πεζοποριών ή εκδρομών είναι επίσης υψηλό, καθώς χρειάζεστε άδειες, τέλη εισόδου και ίσως έναν οδηγό.

Πότε να μην πάτε στην Παταγονία;

Αποφύγετε την Παταγονία το χειμώνα (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο) γιατί οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και πολλά αξιοθέατα είναι κλειστά.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πάτε στην Παταγονία;

Η Παταγονία είναι όμορφη όλο το χρόνο, αλλά θα αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας αν έρθετε το καλοκαίρι. Ο καιρός είναι ο καλύτερος και όλα τα αξιοθέατα είναι ανοιχτά. Επιπλέον, τα τοπία είναι εντυπωσιακά.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και πολλές καταπληκτικές στιγμές να πάτε, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Παταγονία. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

 

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.