Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain

Περιεχόμενα

Τα Βραχώδη Όρη είναι μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain στο Κολοράντο είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να εξερευνήσετε αυτή τη μοναδική οροσειρά.

Το πάρκο εκτείνεται σε πάνω από 415 τετραγωνικά μίλια, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε άφθονο χώρο για όλα όσα θέλετε να κάνετε στην υπέροχη ύπαιθρο.

Υπάρχουν πολλές πεζοπορίες, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης Longs Peak για τους πιο τολμηρούς. Μπορείτε επίσης να κάνετε πεζοπορία, κάμπινγκ, θέαση άγριας ζωής και πολλά άλλα. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να κάνετε πολλή σωματική δραστηριότητα, η οδήγηση του Trail Ridge Road εξακολουθεί να σας επιτρέπει να απολαμβάνετε υπέροχη θέα.

Αλλά η εύρεση της συνολικής καλύτερης στιγμής για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain είναι το κλειδί για ένα ταξίδι που αξίζει το ταξίδι.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Διαβάστε επίσης:Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Ντουράνγκο, Κολοράντο

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain είναι το καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι ο καλύτερος για να εξερευνήσετε τα βουνά και το πάρκο είναι πλήρως ανοιχτό.

Ο καιρός είναι το κύριο μέλημά σας όταν επισκέπτεστε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain, καθώς θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Το πάρκο βρίσκεται ψηλά στα βουνά, με το χαμηλότερο σημείο στα 7.600 πόδια και το υψηλότερο στα 14.259 πόδια , πράγμα που σημαίνει ότι οι καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι αρκετά σκληρές.

Λόγω του υψηλού υψομέτρου, το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain έχει διαφορετικό κλίμα ακόμη και από το υπόλοιπο Κολοράντο. Ζεσταίνεται μόνο μέχρι τα τέλη Μαΐου και οι υψηλότερες θερμοκρασίες διαρκούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του πάρκου , οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 70 βαθμούς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά μπορεί να πέσουν ακόμη και 20 βαθμούς για το βράδυ. Το καλοκαίρι είναι η πιο όμορφη εποχή για να επισκεφθείτε το Πάρκο.

Μπορείτε να δείτε χωράφια με αγριολούλουδα μέχρι τον Ιούλιο λόγω της όψιμης περιόδου ανθοφορίας. Οι πλαγιές των βουνών είναι καλυμμένες με πράσινο. Οι καταρράκτες και οι κολπίσκοι φουσκώνουν από το λιώσιμο του χιονιού, δημιουργώντας εντυπωσιακά τοπία. Τα ζώα είναι επίσης πιο ενεργά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι χειμώνες στο Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain είναι μακρύς και κρύος. Αναμένετε χιόνι στο έδαφος και χαμηλές θερμοκρασίες μεταξύ Οκτωβρίου και μερικές φορές ακόμη και αρχές Μαΐου.

Γι’ αυτό είναι καλύτερο να το επισκεφτείτε το καλοκαίρι όταν είναι αρκετά ζεστό για να μετακινηθείτε. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι επίσης όταν από υλικοτεχνική άποψη είναι το πιο εύκολο να μετακινηθείτε στο πάρκο. Πολλά μονοπάτια πεζοπορίας είναι αδιάβατα το χειμώνα, αποκλείοντας αυτή τη δραστηριότητα.

Πολλοί από τους κύριους δρόμους του πάρκου, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου Trail Ridge Road , είναι επίσης κλειστοί για τους επισκέπτες εκτός από το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι είναι επίσης όταν έχετε τις περισσότερες διαθέσιμες ανέσεις.

Οι περισσότερες επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας, όπως τα εσωτερικά λεωφορεία, τα Hiker Shuttles και το λεωφορείο Bustang που συνδέει το πάρκο με το κοντινό Estes εκτελούν δρομολόγια μόνο από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αν θέλετε να το επισκεφτείτε χωρίς αυτοκίνητο, η μόνη σας επιλογή είναι να το επισκεφτείτε το καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λειτουργούν όλα τα κέντρα επισκεπτών και άλλα προγράμματα. Μπορείτε να εξερευνήσετε την ιστορική τοποθεσία Holzwarth ή να ανεβείτε στο Alpine Visitor Center.

Υπάρχουν επίσης πολλά περισσότερα προγράμματα υπό την καθοδήγηση των δασοφυλάκων διαθέσιμα κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, όπως περιπάτους με οδηγό, ομιλίες για διαφορετικά ζώα και βραδινές παρουσιάσεις στα αμφιθέατρα του πάρκου.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το καλοκαίρι είναι σίγουρα η πιο πολυσύχναστη εποχή στο Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain (πράγμα λογικό, καθώς υπάρχει ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα που οι άνθρωποι μπορούν να το επισκεφτούν).

Το Πάρκο διαθέτει ένα χρονομετρημένο σύστημα αδειών εισόδου για την αποφυγή συνωστισμού και οι επισκέπτες πρέπει να κάνουν κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων εάν θέλουν να επισκεφθούν μια συγκεκριμένη ημέρα.

Η φθηνότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain είναι τον χειμώνα, όταν δεν υπάρχει σχεδόν κανένας κόσμος και τα καταλύματα μειώνουν τις τιμές τους ανάλογα.

Ωστόσο, μπορεί να καταλήξετε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα από όσα είχατε προγραμματίσει, καθώς υπάρχουν λιγότερες διαθέσιμες ανέσεις. Τα τέλη εισόδου στο πάρκο  είναι τα ίδια όλο το χρόνο (30 $ ανά όχημα, 15 $ ανά άτομο εάν δεν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο), οπότε η τιμή είναι σταθερή.

Ωστόσο, η τιμή της διαμονής είναι ο κύριος μεταβλητός παράγοντας. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής υψηλής περιόδου, τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες είναι στα πιο ακριβά τους. Οι περισσότερες επιλογές διαμονής στο ίδιο το πάρκο κλείνουν για τη σεζόν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στην κοντινή πόλη Estes Park συνήθως μειώνουν τις τιμές τους για το χειμώνα. Ακόμη και τα τέλη κατασκήνωσης για το ίδιο το πάρκο είναι χαμηλότερα το χειμώνα.

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι δεν υπάρχουν λεωφορεία το χειμώνα, οπότε θα πρέπει να νοικιάσετε αυτοκίνητο, κάτι που αποτελεί επιπλέον έξοδο. Ωστόσο, οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων είναι συνήθως χαμηλότερες το χειμώνα, ώστε να μπορείτε να έχετε καλύτερη προσφορά από ό,τι το καλοκαίρι.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφτείτε το πάρκο είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη και να απολαύσετε την πλήρη εμπειρία του πάρκου, η επίσκεψη κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου είναι μια καλή επιλογή.

Ο χειμώνας είναι η λιγότερο πολυσύχναστη εποχή στο Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain, επειδή πρέπει να έχετε εμπειρία στη χειμερινή εξερεύνηση για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας.

Αν τολμήσετε το πάρκο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να περιμένετε ολόκληρα μονοπάτια για τον εαυτό σας. Εάν προτιμάτε να το επισκεφτείτε όταν το Πάρκο είναι σε πλήρη λειτουργία, τότε το φθινόπωρο είναι η καλύτερη ευκαιρία να το επισκεφτείτε. Οι ζεστές θερμοκρασίες διαρκούν μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά τα μεγαλύτερα πλήθη τείνουν να φύγουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Όλα τα μονοπάτια, οι δρόμοι και τα καταφύγια είναι συνήθως ανοιχτά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ενώ τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου μπορεί να γεμίσουν, οι καθημερινές τείνουν να έχουν πολύ λίγους επισκέπτες και υπέροχο καιρό.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain

Η χειρότερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain για τους περισσότερους ανθρώπους είναι ο χειμώνας, επειδή το πάρκο είναι πολύ δύσκολο να πλοηγηθείτε.

Αν δεν είστε κάποιος που αγαπά το χιόνι και έχει αρκετή εμπειρία στην πλοήγησή του, τότε η επίσκεψη στο Πάρκο μεταξύ Οκτωβρίου και Μαΐου δεν έχει πολύ νόημα.

Οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ χαμηλές και οι άνεμοι επιταχύνονται, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δεσμευτείτε για να πάτε για εξερεύνηση. Ωστόσο, υπάρχουν οφέλη από την επίσκεψη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μπορείτε ακόμα να δείτε άγρια ​​ζώα όπως άλκες και πρόβατα μεγαλόσχημα, συχνά χωρίς κανένας άλλος να ενοχλήσει την εμπειρία σας. Οι ευκαιρίες για χειμερινά σπορ, όπως το backcountry ski και το snowshoeing είναι οι καλύτερες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι Rangers οργανώνουν ακόμη και ειδικές πεζοπορίες με χιονοπέδιλα!

Εθνικό πάρκο Rocky Mountain ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

TM Creations/Shutterstock

Δεν είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:

Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος στο Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain, με θερμοκρασίες συχνά μεταξύ 9 και 31°F (-13 έως -1°C), είναι μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων. Είναι ιδανικό για να κάνετε χιονοπέδιλα στην ήσυχη ερημιά, να εντοπίσετε την άγρια ​​ζωή στο χειμερινό τους περιβάλλον και να απολαύσετε τη γαλήνια ομορφιά των παγωμένων λιμνών και των χιονισμένων κορυφών.

Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος συνεχίζει το χιονισμένο μεγαλείο, ιδανικό για σκι αντοχής στα πολλά μονοπάτια του πάρκου, φωτογραφίζοντας τα εκπληκτικά χειμωνιάτικα τοπία και συμμετέχοντας σε προγράμματα δασοφύλακα για να μάθετε για τη χειμερινή οικολογία του πάρκου.

Μάρτιος

Καθώς το χιόνι αρχίζει να ξεπαγώνει, ο Μάρτιος προσφέρει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 18 έως 38°F (-8 έως 3°C). Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για πεζοπορίες στα τέλη του χειμώνα, για να πιάσετε τα πρώτα σημάδια της άνοιξης και για να επισκεφθείτε τα κέντρα επισκεπτών του πάρκου για εκπαιδευτικά εκθέματα και πληροφορίες.

Απρίλιος

Ο πιο ήπιος καιρός του Απριλίου, με θερμοκρασίες μεταξύ 23 και 48°F (-5 έως 9°C), σας παραπέμπει σε ήρεμες διαδρομές κατά μήκος του Trail Ridge Road καθώς αρχίζει να ανοίγει, παρακολουθώντας την αφύπνιση της χλωρίδας και πανίδας του πάρκου και απολαμβάνοντας καθαρότερους ουρανούς για κοιτάζοντας τα αστέρια.

Ενδέχεται

Ο Μάιος φέρνει πιο ζεστές μέρες, από 32 έως 60°F (0 έως 16°C), ιδανικές για μονοπάτια πεζοπορίας όπως η Bear Lake και η Emerald Lake, εξερευνώντας τα χαμηλότερα υψόμετρα του πάρκου που ανθίζουν με ανοιξιάτικα αγριολούλουδα και απολαμβάνοντας τη γραφική ομορφιά του πάρκου Moraine.

Ιούνιος

Ο Ιούνιος, που υποδέχεται το καλοκαίρι με θερμοκρασίες μεταξύ 40 και 71°F (4 έως 22°C), προσφέρει ιδανικές συνθήκες για θέαση άγριας φύσης, όπως άλκες και πρόβατα, πεζοπορία σε αλπικές λίμνες και παρακολούθηση εκπαιδευτικών περιπάτων και ομιλιών από δασοφύλακες.

Ιούλιος

Η ζεστασιά του Ιουλίου, με θερμοκρασίες από 46 έως 77°F (8 έως 25°C), έχει να κάνει με την εξερεύνηση του τεράστιου δικτύου μονοπατιών του πάρκου, την απόλαυση πικνίκ ανάμεσα σε μαγευτικά τοπία και τη συμμετοχή στα προγράμματα Night Sky του πάρκου.

Αύγουστος

Τον Αύγουστο, με θερμοκρασίες από 45 έως 76°F (7 έως 24°C), κάντε πεζοπορία στα μονοπάτια με υψηλότερο υψόμετρο, όπως αυτά στην περιοχή Wild Basin, απολαύστε θέαση αγριολούλουδων και ζήστε την εκπληκτική θέα από το Alpine Visitor Center.

Σεπτέμβριος

Το φιλόξενο φθινόπωρο, ο Σεπτέμβριος, με θερμοκρασίες από 38 έως 70°F (3 έως 21°C), είναι ιδανικό για να παρακολουθήσετε την εποχή της αυλάκωσης των αλών, να απολαύσετε τα θεαματικά χρώματα του φθινοπώρου και να κάνετε πεζοπορία σε περιοχές όπως το Horseshoe Park για μια εμπειρία με λιγότερο κόσμο.

Οκτώβριος

Οι πιο δροσερές μέρες του Οκτωβρίου, από 27 έως 60°F (-3 έως 16°C), είναι ιδανικές για πεντακάθαρες φθινοπωρινές πεζοπορίες, για να ζήσετε την πιο ήσυχη πλευρά του πάρκου μετά την αποχώρηση του καλοκαιριού και να απολαύσετε την εκπληκτική θέα από μέρη όπως το Many Parks Curve .

Νοέμβριος

Ο Νοέμβριος, καθώς πλησιάζει η ψύχρα, θερμοκρασίες από 19 έως 48°F (-7 έως 9°C), είναι μια εποχή για ειρηνικές διαδρομές μέσα στο πάρκο, απαθανατίζοντας τις πρώιμες χιονοπτώσεις του χειμώνα στην κάμερα και απολαμβάνοντας τη μοναξιά που έχει η εποχή φέρνει.

Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος φέρνει ένα γαλήνιο χειμωνιάτικο τοπίο, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 9 έως 37°F (-13 έως 3°C). Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για να κάνετε χιονοπέδιλα σε γαλήνια περιβάλλοντα, να χαλαρώσετε στο κοντινό πάρκο Estes και να απολαύσετε την ήσυχη ομορφιά των Βραχωδών Ορέων το χειμώνα.

Συχνές Ερωτήσεις

Πάρκο Rocky Mountain

Skostep/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες άλλες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το πάρκο που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain;

Οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain είναι ο Ιούνιος, ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, όταν ο καιρός είναι ο καλύτερος για εξερεύνηση.

Πόσες μέρες χρειάζεστε για το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain;

Θέλετε να περάσετε τουλάχιστον τρεις ολόκληρες μέρες στο Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain επειδή υπάρχει τόση γη για να δείτε.

Ποια είναι η λιγότερο πολυάσχολη μέρα στο Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain;

Εάν επισκέπτεστε κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής, οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας έχει λίγους ανθρώπους. Κατά τις εποχές του ώμου, ειδικά το φθινόπωρο, τα μέσα της εβδομάδας είναι η λιγότερο απασχολημένη περίοδος.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να δείτε τα χρώματα του φθινοπώρου στο Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain;

Η απάντηση εξαρτάται από το υψόμετρο στο πάρκο, καθώς οι εποχικές συνθήκες ποικίλλουν δραστικά. Γενικά, το καλύτερο φθινοπωρινό φύλλωμα είναι από τα μέσα-τέλη Σεπτεμβρίου.

Ποιος είναι ο πιο ζεστός μήνας στα Βραχώδη Όρη;

Ο Ιούλιος είναι ο πιο ζεστός μήνας στα Βραχώδη Όρη. Ωστόσο, σε αυτό το υψόμετρο, δεν χρειάζεται να περιμένετε θερμοκρασίες πάνω από τα υψηλά 70s.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain;

Για να δείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain στο πλήρες μεγαλείο του, επισκεφθείτε το το καλοκαίρι, όταν όλα τα μονοπάτια είναι προσβάσιμα και υπάρχουν οι πιο προσανατολισμένες στον επισκέπτη ανέσεις και δραστηριότητες.

Αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία και πιθανώς να εξοικονομήσετε χρήματα για διαμονή, μια καθημερινή τον Σεπτέμβριο είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε και να έχετε καλό καιρό. Τι περιμένετε λοιπόν – κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Διαβάστε επίσης:Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Πόρτλαντ, Μέιν

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Σιάτλ

Τα καλύτερα νησιά της Καραϊβικής για επίσκεψη

Aκολουθήστε μας στο facebook

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια