Οι καλύτερες και οι χειρότερες εποχές για να επισκεφθείτε το Ποζιτάνο

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Ποζιτάνο;

Οι καλύτερες ώρες για να επισκεφθείτε το Ποζιτάνο είναι τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο. Αυτοί οι μήνες έχουν ζεστό καιρό, κατάλληλο για κολύμπι και λιγότερο κόσμο. Τα κυριότερα σημεία του Μαΐου περιλαμβάνουν ανθοφορίες της άνοιξης και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ ο Σεπτέμβριος προσφέρει άνετες θερμοκρασίες και μοναδικά φεστιβάλ όπως το Premia della Danza και το Festa del Pesce, εξασφαλίζοντας μια πιο ευχάριστη και ξεκούραστη εμπειρία χωρίς την κυκλοφοριακή συμφόρηση της περιόδου αιχμής.

Το Ποζιτάνο, η πύλη για την ακτή Αμάλφι της Ιταλίας, είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς στην Ιταλία και δημοφιλής προορισμός κάθε καλοκαίρι.

Το κύριο αξιοθέατο στο Ποζιτάνο είναι η γραφική φυσική ομορφιά του, από τις παραλίες και τους όρμους στο Τυρρηνικό Πέλαγος μέχρι τα εντυπωσιακά τοπία από βράχια. Η πόλη είναι η πεμπτουσία της ιταλικής παράκτιας πόλης, με πολύχρωμες παστέλ προσόψεις και σπίτια που αναποδογυρίζουν κατά μήκος των λόφων.

Υπάρχουν μόνο μερικά αξιοσημείωτα ορόσημα, οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εγκατασταθείτε σε έναν ιταλικό ρυθμό ζωής, να πιείτε λιμοντσέλο, να απολαύσετε νόστιμο φαγητό και να απολαύσετε την όμορφη θέα.

Το Ποζιτάνο είναι ένας εποχικός προορισμός με ευδιάκριτες διαφορές ανάλογα με το πότε το επισκέπτεστε, επομένως είναι σημαντικό να βρείτε την κατάλληλη στιγμή για να πάτε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την καλύτερη ώρα για επίσκεψη.

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

Συνολικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Ποζιτάνο

Γενικά, οι καλύτερες ώρες για να επισκεφθείτε το Ποζιτάνο είναι τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο. Αυτοί οι μήνες και στις δύο πλευρές της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής εξακολουθούν να έχουν φιλικό καιρό για κολύμπι, αλλά δεν υπάρχει τόσο πολύς κόσμος όσο η περίοδος αιχμής.

Ο κύριος παράγοντας όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στο Ποζιτάνο, ή οπουδήποτε στην ακτή του Αμάλφι, είναι ο καιρός. Δεδομένου ότι το κύριο πλεονέκτημα της επίσκεψης σε αυτά τα μέρη είναι να περάσετε χρόνο στην παραλία, θέλετε να μπορείτε πραγματικά να κολυμπήσετε και να δουλέψετε για το μαύρισμα σας χωρίς να παγώσετε.

Η νότια τοποθεσία του Ποζιτάνο σημαίνει ότι ο ζεστός καλοκαιρινός του καιρός διαρκεί περισσότερο από το καλοκαίρι στο ημερολόγιο. Τον Μάιο, οι θερμοκρασίες είναι ήδη γύρω 70 βαθμοί Φαρενάιτ, και πολύ πιο ζεστό μέχρι το τέλος του μήνα.

Η επίσκεψη τον Μάιο σας επιτρέπει επίσης να πιάσετε τα τελευταία άνθη της άνοιξης. Η Wisteria, το γιασεμί και τα λουλούδια πορτοκαλιάς ανθίζουν στις αρχές Μαΐου, γεμίζοντας την πόλη με πολύχρωμα λουλούδια και ένα μεθυστικό άρωμα.

Επισκεφτείτε το στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου και θα μπορέσετε να πιάσετε το ιστορικό Regatta των Αρχαίων Ναυτικών Δημοκρατιών (αν και αυτή η ιστορική πομπή δεν γίνεται κάθε χρόνο, γι’ αυτό κάντε διπλό έλεγχο πριν την κράτηση).

Οι καλύτερες θερμοκρασίες του καλοκαιριού διαρκούν μέχρι τον Σεπτέμβριο στο Ποζιτάνο. Οι θερμοκρασίες είναι συνήθως υψηλές 70s ή low 80s, αποφεύγοντας την καταιγιστική ζέστη των καλοκαιρινών μηνών. Αν και ο Σεπτέμβριος έχει λίγη βροχή, αυτό κάνει τις ζεστές μέρες πιο υποφερτές και υπάρχει ακόμα άφθονο ήλιο.

Ο Σεπτέμβριος έχει επίσης μερικές από τις πιο μοναδικές εκδηλώσεις του Ποζιτάνο. Μπορεί να μην σκέφτεστε την κουλτούρα των ψηλών φρυδιών όταν επισκέπτεστε αυτό το μικρό ιταλικό χωριό, αλλά κάθε Σεπτέμβριο, οι καλύτεροι χορευτές μπαλέτου του κόσμου συγκεντρώνονται εδώ για Premia della Danza.

Για μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, κατευθυνθείτε στο Festa del Pesce (φεστιβάλ ψαριών), το αγαπημένο των ντόπιων οικογενειών. Εκτός από τον καιρό, ένας άλλος σημαντικός παράγοντας όταν προγραμματίζετε το ταξίδι σας στο Ποζιτάνο είναι τα πλήθη. Η ακτή του Αμάλφι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για τουρισμό στην Ιταλία, και το καλοκαίρι τα πλήθη είναι πυκνά.

Οι μικρές πόλεις όπως το Ποζιτάνο δεν είναι πραγματικά χτισμένες για μεγάλα πλήθη, επομένως η κυκλοφοριακή συμφόρηση πολλών χιλιομέτρων και οι υπερπληθυσμένες παραλίες θα απομακρύνουν την απόλαυσή σας.

Ο Μάιος είναι ακριβώς πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου αιχμής και ο Σεπτέμβριος είναι αφότου τα χειρότερα από τα πλήθη πάνε σπίτι τους. Θα μπορείτε να απολαύσετε τον καλό καιρό στο Ποζιτάνο χωρίς να νιώθετε απογοήτευση από τα πλήθη.

Η φθηνότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Ποζιτάνο

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Ποζιτάνο είναι τις εποχές της άνοιξης και του φθινοπώρου, όταν αρκετά μέρη είναι ανοιχτά για επιλογές, αλλά η υψηλή περίοδος έχει τελειώσει.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι η λιγότερο δαπανηρή περίοδος για να επισκεφθείτε το Ποζιτάνο είναι κατά τη χειμερινή περίοδο εκτός εποχής, από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν το χωριό δέχεται τους λιγότερους επισκέπτες, αλλά αυτό μπορεί να μην ισχύει.

Η πόλη είναι μια πολύ εποχική τοποθεσία, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια κλείνουν εντελώς το χειμώνα. Θα βρείτε λιγότερες επιλογές για το πού να μείνετε ή να φάτε, συμπεριλαμβανομένων λιγότερων επιλογών προϋπολογισμού.

Στις αρχές της άνοιξης, Απριλίου έως αρχές Μαΐου, υπάρχουν προσφορές που πρέπει να γίνουν. Απλώς αποφύγετε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια του Πάσχα ή την αμέσως επόμενη εβδομάδα, καθώς αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της ταξιδιωτικής περιόδου της Ιταλίας. Υπάρχουν πάντα πολλοί ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και οι τιμές τείνουν να αυξάνονται με τη ζήτηση.

Μέχρι τα μέσα Απριλίου, όλα τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά, αλλά προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις, με ορισμένα δωμάτια να έχουν ακόμη και 50% έκπτωση στις τιμές αιχμής. Η τουριστική περίοδος διαρκεί συνήθως μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο Οκτώβριος είναι ένας άλλος μήνας που μπορείτε να βρείτε καλές προσφορές ξενοδοχείων στο Ποζιτάνο. Ορισμένα δωμάτια ξενοδοχείου έχουν 25-40% έκπτωση στην τιμή που θα πληρώνατε κατά την περίοδο αιχμής το καλοκαίρι. Εάν επισκέπτεστε το Ποζιτάνο από το εξωτερικό, θα πετάξετε είτε στη Ρώμη είτε στη Νάπολη.

Οι φθηνότεροι μήνες για να πετάξετε στη Ρώμη είναι την άνοιξη (εκτός από το Πάσχα) και τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Οι πτήσεις προς τη Νάπολη είναι πιο προσιτές τον Μάρτιο ή τον Νοέμβριο.

Για να φτάσετε στο Ποζιτάνο από αλλού στην Ιταλία, οι εποχές του ώμου είναι επίσης εξαιρετικές. Η καλύτερη εποχή για να νοικιάσετε αυτοκίνητο είναι ο χειμώνας, αλλά μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές της άνοιξης.

Οι τιμές των τρένων τείνουν να παραμένουν ίδιες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τόσο για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα όσο και για τρένα, ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να κάνετε κράτηση τουλάχιστον τρεις μήνες νωρίτερα, όταν μπορείτε να επωφεληθείτε από τους μειωμένους ναύλους.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Ποζιτάνο

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε το Ποζιτάνο είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν η πόλη αποκτά μια έντονη ομορφιά. Προσοχή—όταν λέμε ότι το Ποζιτάνο δεν είναι απασχολημένο το χειμώνα, το εννοούμε.

Κατά τη διάρκεια της τουριστικής εκτός εποχής μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου, πολλές επιχειρήσεις κλείνουν εντελώς. Τα πάντα, από ξενοδοχεία μέχρι καταστήματα με σουβενίρ και βεράντες καφέ είναι κλειστά, επομένως θα έχετε λιγότερα πράγματα να κάνετε.

Ωστόσο, ορισμένες επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές όλο το χρόνο και χάρη στη σχεδόν παντελή έλλειψη επισκεπτών, το προσωπικό τους είναι πολύ λιγότερο ενοχλημένο. Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να απολαύσετε έναν πιο αργό ρυθμό επισκέψεων, να κάνετε περιπετειώδεις πεζοπορίες και να καθίσετε για ώρες με ένα λιμοντσέλο και να μιλήσετε με έναν ομιλητικό ιδιοκτήτη μπαρ.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε μερικά φεστιβάλ που απευθύνονται μόνο στους ντόπιους και που λίγοι τουρίστες βλέπουν. Τον Δεκέμβριο, κατευθυνθείτε στην παραλία για το Sagra della Zeppoleένα φεστιβάλ αφιερωμένο στα παραδοσιακά ιταλικά ντόνατς που σερβίρονται γύρω στα Χριστούγεννα.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Ποζιτάνο

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Ποζιτάνο είναι το καλοκαίρι, όταν τα πλήθη σχεδόν κρύβουν τη γοητεία αυτής της μικρής πόλης. Το καλοκαίρι είναι η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε το Ποζιτάνο, γεγονός που το έχει καταστήσει και τη χειρότερη περίοδο για να επισκεφθείτε.

Ακόμη και να φτάσετε εκεί θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς ο ένας δρόμος είναι γεμάτος με κίνηση από προφυλακτήρες σε προφυλακτήρες. Οι παραλίες θα είναι πολύ γεμάτες για να χαλαρώσετε πραγματικά, και καλύτερα να κάνετε κράτηση για εστιατόρια πολύ εκ των προτέρων ή να αρκεστείτε στο γεύμα πέμπτης επιλογής σας.

Τούτου λεχθέντος, το καλοκαίρι έχει τον καλύτερο καιρό στην παραλία. Με χαλαρές θερμοκρασίες που φτάνουν συχνά στη δεκαετία του ’80, είναι ο τέλειος καιρός για να δουλέψετε στο μαύρισμά σας.

Το καλοκαίρι είναι επίσης η πιο ζωντανή εποχή για να επισκεφθείτε το Ποζιτάνο. Με τα πάντα, από την παραδοσιακή γιορτή του πολιούχου του Ποζιτάνο, Σαν Βίτοστις υπαίθριες παραστάσεις του θεάτρου, κάτι συμβαίνει για όλους.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη στιγμή για να επισκεφθείτε το Ποζιτάνο:

  • Κάντε κράτηση εκ των προτέρων. Αυτό είναι απαραίτητο στην υψηλή σεζόν, όταν το Ποζιτάνο γεμίζει με πλήθη. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της σεζόν ώμου, η κράτηση εκ των προτέρων μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα.
  • Σχέδιο για τη βροχή. Οι χειμώνες στο Ποζιτάνο δεν είναι πολύ κρύοι, αλλά είναι βροχεροί και μερικές φορές θλιβεροί. Οι άνεμοι από τη θάλασσα μερικές φορές το κάνουν να νιώθει πιο κρύο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Φροντίστε να έχετε μαζί σας μια ομπρέλα.
  • Για να νικήσετε τα πλήθη το καλοκαίρι, σηκωθείτε νωρίς. Οι περισσότεροι άνθρωποι τεμπελιάζουν στις διακοπές τους, αλλά το να ξυπνάτε νωρίς σας επιτρέπει να κάνετε κράτηση για τη θέση σας στην παραλία και να ολοκληρώσετε τις περισσότερες από τις περιηγήσεις σας στα αξιοθέατα.

Συχνές Ερωτήσεις

Εάν εξακολουθείτε να μην ξέρετε πότε να επισκεφτείτε το Ποζιτάνο, ακολουθούν μερικές επιπλέον ερωτήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν:

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε στην Ακτή Αμάλφι;

Οι καλύτερες στιγμές για να πάτε στην ακτή του Αμάλφι είναι τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο, όταν ο καιρός είναι όμορφος, αλλά τα πλήθη δεν είναι υπερβολικά.

Πότε είναι η εποχή των βροχών στο Ποζιτάνο;

Το Ποζιτάνο δεν είναι ένας τροπικός προορισμός, επομένως δεν έχει μια παραδοσιακή περίοδο βροχών. Οι πιο βροχεροί μήνες του είναι το χειμώνα και τις αρχές της άνοιξης, από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο.

Πόσες μέρες είναι αρκετές για το Ποζιτάνο;

Μια μέρα είναι αρκετή για να δεις όλα όσα έχει να προσφέρει η μικρή πόλη του Ποζιτάνο. Ωστόσο, θα πρέπει να μείνετε για τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε ημέρες, επειδή το Ποζιτάνο είναι μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τις άλλες πόλεις της ακτής του Αμάλφι.

Πότε είναι η εκτός σεζόν στο Ποζιτάνο;

Η εκτός εποχής στο Ποζιτάνο είναι από τον Νοέμβριο έως το Πάσχα, που σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής περιόδου σε όλη την Ιταλία.

Είναι καλύτερο το Ποζιτάνο ή το Αμάλφι;

Το Ποζιτάνο έχει καλύτερες ανέσεις όπως εστιατόρια και παραλίες και καλύτερη θέα. Είναι επίσης μια καλύτερη τοποθεσία για χρήση ως βάση για να εξερευνήσετε τις άλλες πόλεις.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφτείτε το Ποζιτάνο;

Για τα καλύτερα του Ποζιτάνο, επισκεφθείτε τους μήνες Μάιο και Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της περιόδου ώμου. Ο ήλιος είναι έξω με πλήρη ισχύ, αλλά τα πλήθη όχι, επιτρέποντας στην πόλη να λάμψει με όλη της την αίγλη. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια