Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Disneyland

Η Disneyland είναι ένας ονειρεμένος προορισμός για κάθε παιδί – και κάθε παιδί στην καρδιά. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην πολιτεία της Καλιφόρνια και στις Ηνωμένες Πολιτείες συνολικά. Σχεδόν 20 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το πάρκο κάθε χρόνο.

Μέχρι σήμερα, η Disneyland είναι ένας κόσμος περιπέτειας για επίσκεψη. Το πάρκο είναι γεμάτο με εκπληκτικές βόλτες, όπως το Space Mountain, το It’s A Small World και το Indiana Jones Adventure.

Είτε σας αρέσουν οι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων είτε μερικές από τις πιο ενήλικες ιδιοκτησίες της Disney, θέλετε μια βόλτα που πιέζει την αδρεναλίνη ή απλώς μια ήπια στροφή, υπάρχει μια βόλτα για εσάς. Ωστόσο, η Disneyland μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη στην πλοήγηση.

Το πάρκο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά και πρέπει να προγραμματίσετε πολύ μπροστά για να διασφαλίσετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας και δεν θα περάσετε τη μέρα σας περιμένοντας στην ουρά.

Ορισμένοι από αυτόν τον μελλοντικό προγραμματισμό περιλαμβάνουν τον σωστό χρόνο της επίσκεψής σας. Εδώ είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Disneyland ανάλογα με το είδος του επισκέπτη που είστε!

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στη Disneyland το 2023

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Disneyland

Anaheim, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής – 23 Οκτωβρίου 2016: Θρυλικό κάστρο της κοιμισμένης ομορφιάς της Disney στη Disneyland/Konstantin Yolshin/Shutterstock

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Disneyland για βόλτες είναι το φθινόπωρο, όταν ο καιρός είναι ευχάριστος, αλλά τα πλήθη δεν είναι τόσο άσχημα. Για την εμπειρία του πάρκου αιχμής, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Ντίσνεϋλαντ είναι την περίοδο των διακοπών, όταν το πάρκο έχει ιδιαίτερη διακόσμηση και εκδηλώσεις.

Για επισκέπτες που είναι ευέλικτοι με τις ημερομηνίες ταξιδιού τους (συνήθως ενήλικες) ή μπορεί να μένουν κοντά, ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν αποφασίζουν πότε θα επισκεφτούν τη Disneyland είναι οι αριθμοί των επισκεπτών.

Η Disneyland χτίστηκε τη δεκαετία του 1950 και δεν είναι αρκετά σχεδιασμένη για σύγχρονους αριθμούς επισκεπτών, επομένως οι μέρες με πολύ κόσμο μπορεί να γίνουν καταπιεστικές. Το ίδιο το πάρκο συνιστά ότι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε είναι τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, όταν τα πλήθη δεν είναι τόσο άσχημα, αλλά όλα τα αξιοθέατα είναι ακόμα ανοιχτά.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε τα περισσότερα κατά την επίσκεψή σας χωρίς να ξοδεύετε όλο τον χρόνο σας στην ουρά. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, έχετε επίσης αρκετά καλό καιρό στο Anaheim, την πόλη όπου βρίσκεται η Disneyland.

ο μέση θερμοκρασία μεταξύ τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Νοεμβρίου είναι μια ευχάριστη θερμοκρασία 82 βαθμών, με όχι τόσο μεγάλη βροχόπτωση.

Δεδομένου ότι θα ξοδεύετε πολύ χρόνο περπατώντας όταν επισκέπτεστε το πάρκο, το να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλό καιρό είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας όταν χρονομετράτε την επίσκεψή σας. Εάν έχετε παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο, τότε είναι ώρα που θα φύγετε από το σχολείο.

Η Disneyland τείνει να έχει πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς οι περισσότερες οικογένειες έχουν την ίδια ιδέα να πάνε τα παιδιά τους στο πιο μαγικό μέρος στη Γη.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα οφέλη από τη μετάβαση σε ώρες αιχμής. Τότε θα έχετε την εμπειρία του πάρκου αιχμής, με ειδικές εκδηλώσεις, παρελάσεις, περισσότερες επισκέψεις χαρακτήρων, ακόμη και σόου με πυροτεχνήματα!

Οι διακοπές είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για επίσκεψη. Από τις αρχές Νοεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου, Χριστούγεννα Disneyland περιλαμβάνει ειδικές εκπομπές φωτός όπως το World of Color – Season of Light, πολιτιστικά φεστιβάλ όπως το Viva Navidad!, και μια ειδική Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση Φαντασίας.

Το Halloween είναι επίσης υπέροχες διακοπές για να επισκεφθείτε τη Disneyland, αν και μπορεί επίσης να γεμίσει κόσμο στο πάρκο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το πάρκο στολίζεται για το Halloween και διοργανώνει ακόμη και trick-or-treat για τα μικρά παιδιά.

Ειδικός Αποκριάτικες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την εκδήλωση Halloween Screams, την ειδική εκδήλωση Haunted Mansion Holiday και ειδικές εκδηλώσεις εκτός ωραρίου για ενήλικες, όπως το Oogie Boogie Bash.

Το καλοκαίρι είναι μια άλλη περίοδος αιχμής για να επισκεφθείτε το πάρκο, καθώς πολλές οικογένειες έχουν άδεια από το σχολείο και προγραμματίζουν το ταξίδι τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το πάρκο σηματοδοτεί αυτήν την περίσταση με νυχτερινές εκπομπές πυροτεχνημάτων και άλλες ειδικές εκδηλώσεις. Εκτός από την καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε τη Ντίσνεϋλαντ, υπάρχει και η καλύτερη ώρα της ημέρας για να επισκεφθείτε το πάρκο.

Προσπαθήστε να βρίσκεστε στο πάρκο για πτώση με σχοινί, που είναι οι ώρες λειτουργίας (συνιστούμε να φτάσετε στο πάρκο περίπου μία ώρα πριν ανοίξει επίσημα το πάρκο, ώστε να έχετε χρόνο να περάσετε την ασφάλεια και τα εισιτήρια εισόδου).

Εάν δεν έχετε μικρά παιδιά, μπορείτε επίσης να μείνετε αργά, μετά τις 9 μ.μ. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα πλήθη ακόμη και τις ώρες αιχμής των επισκεπτών.

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε τη Disneyland

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Disneyland είναι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Οι τιμές των εισιτηρίων και άλλων ανέσεων τείνουν να μειώνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Είναι επίσης φθηνότερο να επισκεφτείτε τη Ντίσνεϋλαντ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας (ειδικά Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη) από ό,τι τα Σαββατοκύριακα.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται ανάλογα με την ημέρα. Το πάρκο έχει στην πραγματικότητα κλιμακωτή τιμολόγηση με βάση την υπολογισμένη ζήτηση. Οι ημέρες βαθμίδας 0 έχουν τα χαμηλότερα πλήθη και είναι οι λιγότερο ακριβές, περίπου στα 104 $.

Οι ημέρες Βαθμίδας 1 έως Βαθμίδα 6 κατατάσσονται με σειρά αυξημένης ζήτησης και επίσης αυξημένης τιμής. Το πάρκο αύξησε πρόσφατα τις τιμές για τα υψηλότερα επίπεδα για να προσπαθήσει να διαχειριστεί λίγο περισσότερο τα πλήθη.

Οι ημέρες βαθμίδας 0, οι οποίες είναι οι πιο προσιτές, είναι συνήθως Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη (ποτέ Σαββατοκύριακα). Είναι διαθέσιμα σε λιγότερο δημοφιλείς μήνες επισκεπτών, όπως αρχές-μέσα Νοεμβρίου, μέσα-τέλη Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Το πάρκο έχει εξυπηρετικά ένα ημερολόγιο βαθμίδων όπου αναφέρει ποιες ημέρες είναι πιο προσιτές. Εκτός από το να σκέφτεστε την τιμή της εισόδου στο πάρκο, πρέπει επίσης να σκεφτείτε το κόστος άλλων πραγμάτων που πρέπει να πληρώσετε για να επισκεφτείτε τη Disneyland, όπως ξενοδοχεία, πτήσεις και πάρκινγκ.

Τα ξενοδοχεία και οι πτήσεις στην περιοχή Anaheim τείνουν να είναι οι πιο προσιτές τις καθημερινές τον Ιανουάριο (αφού τελειώσουν οι διακοπές της Πρωτοχρονιάς) και τον Φεβρουάριο.

Απλώς φροντίστε να αποφύγετε δημοφιλείς εκδηλώσεις στο πάρκο, όπως το Ημιμαραθώνιος. Οι τιμές άλλων δαπανών, όπως το σύστημα κρατήσεων Genie+, ο χώρος στάθμευσης και τα τρόφιμα, τείνουν να είναι σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Disneyland

Anaheim, Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες – 09-04-2019: Άποψη μιας πινακίδας στο μπροστινό μέρος του καταστήματος για την αλυσίδα σάντουιτς γνωστή ως Earl of Sandwich/The Image Party/Shutterstock

Ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Ντίσνεϋλαντ είναι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος τις καθημερινές. Δεδομένου ότι το πλήθος είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το πώς θα είναι η επίσκεψή σας, η προσπάθεια να χρονομετρήσετε την επίσκεψή σας για τις λιγότερο πολυάσχολες στιγμές είναι μια εξαιρετική ιδέα.

Η τιμή της επίσκεψης στη Ντίσνεϋλαντ τείνει να αυξάνεται καθώς τα πλήθη αυξάνονται, ειδικά επειδή το πάρκο έχει ένα κλιμακωτό σύστημα τιμολόγησης για να προσπαθήσει να αποθαρρύνει τους ανθρώπους από το να την επισκεφτούν τις πιο πολυσύχναστες περιόδους του χρόνου.

Ως αποτέλεσμα, οι πιο οικονομικές ώρες για να επισκεφθείτε το πάρκο είναι και οι λιγότερο γεμάτοι. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος τείνουν να έχουν τον λιγότερο κόσμο επειδή υπάρχουν λιγότερες ειδικές εκδηλώσεις και αργίες.

Επιπλέον, τα περισσότερα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες πηγαίνουν σχολείο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες οικογένειες στο πάρκο. Μπορείτε να μετρήσετε εκ των προτέρων πόσο γεμάτο θα είναι το πάρκο κατά τις προγραμματισμένες ημερομηνίες του ταξιδιού σας.

Πολλά πρακτορεία που ειδικεύονται στον προγραμματισμό ταξιδιών στην Disneyland έχουν ημερολόγια στην ιστοσελίδα τους που υπολογίζουν πώς θα είναι τα πλήθη. Εάν έχετε ετήσιο πάσο Magic Key, το πάρκο συνήθως αποκλείει τις πιο πολυσύχναστες ημερομηνίες για κρατήσεις, ενώ αφήνει ανοιχτές εκείνες με λιγότερο κόσμο.

Υπάρχουν κάποιες ανταλλαγές για την επίσκεψη κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν. Το πάρκο τείνει να κλείνει πολύ νωρίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δίνοντάς σας λιγότερο χρόνο για εξερεύνηση.

Μπορείτε να ελέγξετε τις προγραμματισμένες ώρες λειτουργίας στο επίσημη ιστοσελίδα του πάρκου, καθώς και να ελέγξετε εάν κάποια δρομολόγια θα είναι κλειστά, καθώς μερικές φορές κλείνουν εκτός εποχής για συντήρηση.

Ο καιρός στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι επίσης πολύ πιο δροσερός από ό,τι είναι την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Ωστόσο, αν κάνετε πακέτο, μπορείτε να έχετε μια καλή μέρα στο πάρκο. Οι χειμερινές μέρες μπορεί να είναι κρύες, με λίγες βροχές, αλλά είναι πολύ πιο ήπιες από ό,τι σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Disneyland

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Disneyland είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής, που είναι ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Τα πλήθη γίνονται αφόρητα και ο καιρός δεν αστειεύεται.

Το χειρότερο μέρος της επίσκεψης το καλοκαίρι είναι η πολυκοσμία. Οι καλοκαιρινοί μήνες τείνουν να είναι οι πιο πολυσύχναστοι στη Ντίσνεϋλαντ, επειδή τα περισσότερα παιδιά λείπουν από το σχολείο. Περιμένετε να περιμένετε στην ουρά για να μπείτε στο πάρκο, να πάρετε φαγητό και να κάνετε τις αγαπημένες σας βόλτες, μερικές φορές για αρκετές ώρες.

Αν και το πλήθος είναι το χειρότερο μέρος για την επίσκεψη στη Ντίσνεϋλαντ, ο καιρός είναι πολύ δεύτερος. Τα καλοκαίρια στην Καλιφόρνια μπορεί να γίνουν πολύ ζεστά.

Το περπάτημα στο πάρκο όλη την ημέρα γίνεται δυσάρεστο γρήγορα με τον ήλιο να πέφτει, ενώ τα ηλιακά εγκαύματα και η θερμοπληξία είναι κοινά. Εάν μπορείτε να το επισκεφτείτε μόνο το καλοκαίρι, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την επίδραση όλων αυτών των προβλημάτων στο ταξίδι σας.

Χρησιμοποιήστε το σύστημα κρατήσεων του πάρκου, όπως το Genie+ για κράτηση εισόδου, καθώς και για γρήγορη είσοδο στην πρώτη σας επιλογή βόλτων. Προσπαθήστε να έρθετε νωρίς την ημέρα ή να μείνετε αργά για να νικήσετε τα πλήθη (και τη ζέστη).

Συχνές Ερωτήσεις

Γλυπτό του Μίκυ Μάους στον περίπατο της Disney στο κέντρο της Καλιφόρνια. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 25-6-22 στο Anaheim California στο Downtown Disney Walk/Kirk Wester/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τη Disneyland:

Ποια εποχή του χρόνου έχει λιγότερο κόσμο η Disneyland;

Η Disneyland έχει τον λιγότερο κόσμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα (εκτός των διακοπών). Χρονομετρήστε την επίσκεψή σας για τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο για να αποφύγετε τα πλήθη.

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάτε στη Disneyland;

Ο καλύτερος μήνας για να πάτε στη Disneyland είναι ο Νοέμβριος. Τα πλήθη είναι χαμηλότερα στις αρχές του μήνα, αλλά ο καιρός είναι ακόμα ήπιος και ξεκινάτε τα Χριστούγεννα της Disneyland.

Ποιος μήνας είναι η Disneyland με τον περισσότερο κόσμο;

Η Disneyland είναι γεμάτη κόσμο τον Ιούλιο. Δεν είναι μόνο η εποχή των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά πολλοί άνθρωποι θέλουν να έρθουν για τις διακοπές της 4ης Ιουλίου.

Τι ώρα είναι η Disneyland με τον περισσότερο κόσμο;

Η Disneyland είναι συνήθως η πιο πολυσύχναστη στη μέση της ημέρας, από το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. Περιμένετε τις μεγαλύτερες αναμονές για βόλτες, φαγητό, ακόμη και μπάνια τότε.

Ποιος είναι ο πιο ζεστός μήνας στη Ντίσνεϋλαντ;

Οι πιο ζεστοί μήνες στη Ντίσνεϋλαντ είναι συνήθως ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Αυτοί είναι και οι μήνες με τον μεγαλύτερο κόσμο, γεγονός που τους καθιστά κακή επιλογή για επίσκεψη.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε τη Disneyland;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Disneyland είναι το φθινόπωρο, όταν τα πλήθη πέφτουν κάπως αλλά οι βόλτες είναι ακόμα ανοιχτές. Χρονομετρήστε σωστά την επίσκεψή σας και μπορεί να προλάβετε ακόμη και την αρχή των Χριστουγέννων στο πάρκο τον Νοέμβριο. Για να αποφύγετε την πολυκοσμία και να εξοικονομήσετε χρήματα, η καλύτερη εποχή για να την επισκεφτείτε είναι ο Ιανουάριος.

Διαβάστε επίσης:Disneyland ταξίδι ζωής!

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Διαμονή

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια