Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος;

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος;

Η επίσκεψη στα νησιά Γκαλαπάγκος από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τον Μάρτιο είναι ιδανική, κατά τη διάρκεια της ζεστής, βροχερής περιόδου. Αυτή η περίοδος επιτρέπει την ευχάριστη ώρα της παραλίας και την ευκολότερη κολύμβηση με αναπνευστήρα σε πιο ήρεμα, πιο ζεστά νερά. Είναι επίσης πρωταρχικό για να παρακολουθήσετε μοναδικά γεγονότα άγριας ζωής, όπως η εκκόλαψη γιγάντων χελώνων. Αν και είναι η ώρα αιχμής για επίσκεψη, οι αυστηροί κανονισμοί για τον αριθμό των τουριστών εμποδίζουν τα νησιά να αισθάνονται πολύ κόσμο.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε για τους λάτρεις της φύσης, επειδή μπορείτε να βρείτε τοπία και ζώα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο. Τα περισσότερα ταξίδια στα νησιά Γκαλαπάγκος ξεκινούν από τον Ερευνητικό Σταθμό του Charles Darwin, καθώς η έρευνά του είναι αυτή που εξάλλου έκανε δημοφιλή τα νησιά.

Αφού ελέγξετε τα εκθέματα, δείτε τα ζώα στην πραγματική ζωή πηγαίνοντας σε μια περιοδεία παρατήρησης πουλιών ή κατευθυνόμενοι στη La Ruta de la Tortuga για να δείτε τις μοναδικές χελώνες. Άλλες δραστηριότητες που πρέπει να δοκιμάσετε στα νησιά περιλαμβάνουν κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα και σέρφινγκ με φώκιες στο νησί San Cristobal.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι μια άγρια ​​τοποθεσία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε να περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας σε εξωτερικούς χώρους. Το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψής σας για καλό καιρό είναι σημαντικό και μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα σας δείξουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε παρακάτω.

Γκαλαπάγκος

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι κατά την έναρξη της περιόδου των καυτών βροχών, από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τον Μάρτιο. Τα νησιά Γκαλαπάγκος βρίσκονται κοντά στον ισημερινό, αλλά λόγω της επιρροής των ωκεάνιων ρευμάτων και των ανέμων, δεν είναι τόσο ζεστά όσο πολλές άλλες τροπικές τοποθεσίες.

Ο καιρός από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο είναι τακτικά ζεστός, ενώ από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες. Ο Ιανουάριος έως τον Μάιο αναφέρεται συνήθως ως η εποχή των καυτών βροχών, επειδή ο καιρός είναι ζεστός και υπάρχουν σποραδικές καθημερινές βροχές.

Τον υπόλοιπο χρόνο καταλαμβάνει η εποχή garúa, ένα είδος ομιχλώδους βροχής. Αν και τα ντους είναι πιο βαριά κατά την περίοδο των βροχών, αυτή είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη στιγμή για να περάσετε χρόνο στην παραλία.

Οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες είναι 84-86 βαθμούς Φαρενάιτ,  που σημαίνει ότι είναι αρκετά ζεστό για να κολυμπήσετε και να απολαύσετε άλλες δραστηριότητες στην παραλία. Η θερμοκρασία του νερού είναι επίσης υψηλότερη, ώστε να μπορείτε να κάνετε κολύμπι και καταδύσεις χωρίς στολή.

Οι θάλασσες είναι επίσης πιο ήρεμες αυτή την περίοδο, κάτι που είναι ευεργετικό για πολλούς λόγους. Τα πιο ήρεμα νερά σημαίνουν καλύτερη ορατότητα κατά την κολύμβηση με αναπνευστήρα, ώστε να μπορείτε να δείτε τα εκπληκτικά ζώα που βρίσκονται κάτω από το νερό μαζί σας (σημαίνει επίσης ότι δεν θα σας πειράξει η θάλασσα στη διαδρομή).

Τα ζώα στα νησιά Γκαλαπάγκος είναι εντυπωσιακά όλο το χρόνο, αλλά εδώ είναι μερικές μόνο από τις εκθέσεις που μπορείτε να δείτε κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών:

  • Μωρά γιγάντιες χελώνες εκκολάπτονται (Δεκέμβριος-Μάρτιος)
  • Εποχή φωλεοποίησης φλαμίνγκο (Φεβρουάριος)
  • Περίοδος ζευγαρώματος πουλιών φρεγάτας (Μάρτιος)
  • Χοροί ερωτοτροπίας με γαλαζοπόδαρα (Απρίλιος)

Λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος. Αν και δεν έχει ποτέ πολύ κόσμο επειδή η κυβέρνηση ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό των επισκεπτών που φτάνουν, περιμένετε να δείτε άλλους ανθρώπους γύρω σας.

Γκαλαπάγκος

Η φθηνότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι προς το τέλος της ξηρής περιόδου, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, όταν τείνουν να υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι τριγύρω.

Ανεξάρτητα από το πότε θα το επισκεφτείτε, ένα ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος θα είναι αρκετά ακριβό. Υπάρχουν περιορισμένες επιλογές για διαμονή και μεταφορά στα νησιά, έτσι ώστε οι φορείς εκμετάλλευσης να μπορούν να διατηρήσουν τις τιμές τους υψηλές.

Εκτός από τις λίγες πόλεις στα νησιά, χρειάζεστε ειδικές άδειες και οδηγούς για να εξερευνήσετε, οι οποίες μπορεί να είναι χρονοβόρες και δαπανηρές από άποψη υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Ωστόσο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα επισκεπτόμενοι εκτός των δύο εποχών αιχμής. Ο Οκτώβριος-Νοέμβριος είναι το παράθυρο μεταξύ της καλοκαιρινής βιασύνης και της υψηλής περιόδου (που συμπίπτει με την περίοδο των βροχών), επομένως υπάρχει μικρότερη ζήτηση.

Οι τιμές των καταλυμάτων τείνουν να πέφτουν ελαφρώς κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, οπότε δείτε αν μπορείτε να διαπραγματευτείτε μια έκπτωση. Θα εξοικονομήσετε τα περισσότερα χρήματα από τη μεταφορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η τιμή των πτήσεων από την ηπειρωτική χώρα του Ισημερινού μειώνεται από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, ο οποίος είναι ο πιο προσιτός τρόπος για να πάτε εάν ταξιδεύετε μόνοι σας. Οι τιμές των φέρι μειώνονται επίσης, αλλά έχετε κατά νου ότι οι θάλασσες μπορεί να είναι ταραγμένες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου — είναι χαμηλές για κάποιο λόγο.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να κάνετε κράτηση για πράγματα στα νησιά, καθώς πολλοί ντόπιοι δεν διαφημίζονται ακόμα στο διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια της πιο αργής σεζόν, μπορεί να είστε σε θέση να διαπραγματευτείτε μια έκπτωση σε μια ακριβή ημερήσια εκδρομή.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος

Οι λιγότερο πολυάσχολοι χρόνοι για να επισκεφθείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι κατά τις εποχές Απριλίου-Μαΐου και Οκτωβρίου-Νοεμβρίου. Τα νησιά Γκαλαπάγκος έχουν δύο υψηλές εποχές. Δεδομένου ότι η περίοδος των βροχών είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε, περιμένετε πλήθος από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο.

Οι καλοκαιρινοί μήνες αιχμής στο βόρειο ημισφαίριο, Ιούνιος-Αύγουστος, είναι επίσης γεμάτοι από διεθνείς επισκέπτες που έχουν ελεύθερο χρόνο. Οι μεταβατικές περίοδοι μεταξύ αυτών των δύο υψηλών περιόδων έχουν πολύ λιγότερους επισκέπτες, πράγμα που σημαίνει ότι αποκτάτε μια ευτυχισμένη φύση στον εαυτό σας.

Απρίλιος-Μάιος είναι στο τέλος της περιόδου των καυτών βροχών και αυτοί οι δύο μήνες είναι οι πιο ζεστοί στο νησί. Ενώ η πεζοπορία μπορεί να γίνει λίγο δυσάρεστη, μπορείτε πάντα να πηδήξετε στο νερό για να δροσιστείτε.

Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να δείτε τελετουργίες ζευγαρώματος και μεταναστευτικά είδη πουλιών όπως το άλμπατρος να αρχίζουν να επιστρέφουν. Χάρη στην εποχή των βροχών, τα νησιωτικά τοπία είναι πιο πλούσια αυτή την περίοδο. Η φθινοπωρινή περίοδος Οκτωβρίου-Νοεμβρίου έχει ελαφρώς χειρότερο καιρό.

Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες, γύρω στους 68-70 βαθμούς Φαρενάιτ. Αυτή είναι η εποχή του Garúa, όταν τα νησιά καλύπτονται από μια λεπτή ομίχλη, οπότε ο καιρός μπορεί να είναι ομιχλώδης και όχι τόσο ωραίος. Ωστόσο, ο πιο δροσερός καιρός είναι ιδανικός για πεζοπορία.

Ο Οκτώβριος-Νοέμβριος είναι μια από τις καλύτερες περιόδους για να δείτε μωρά ζώα στα νησιά Γκαλαπάγκος. Μπουμπούκια με μπλε πόδια εκκολάπτονται τον Οκτώβριο και κάνουν ένα αστείο θέαμα τριγυρνώντας στο νησί. Τα θαλάσσια λιοντάρια γεννιούνται συνήθως τον Αύγουστο, αλλά δεν αρχίζουν να δραστηριοποιούνται πριν από τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος

Αν και δεν υπάρχουν πραγματικά κακές στιγμές για να επισκεφθείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος, αν έπρεπε να διαλέξουμε, θα λέγαμε ότι η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε είναι κατά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού (Ιούνιος-Αύγουστος).

Αν και αυτό είναι καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο, ο καιρός στα νησιά Γκαλαπάγκος είναι ο πιο δροσερός κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αναμένετε ότι οι θερμοκρασίες θα ανέβουν μετά βίας πάνω από τους 70 βαθμούς, όχι ο καλύτερος καιρός για κολύμπι. Τα νησιά καλύπτονται επίσης από μια επίμονη ομίχλη.

Οι συνθήκες της θάλασσας γύρω από τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι στο χειρότερο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ειδικά τον Αύγουστο. Τα ωκεάνια ρεύματα και ο άνεμος κάνουν τα κύματα ασταθή, πράγμα που σημαίνει ότι τα πλοία μεταξύ των νησιών ή οι κρουαζιέρες από την ηπειρωτική χώρα μετατρέπονται σε πολύ δύσκολες διαδρομές.

Το καλοκαίρι είναι επίσης μια από τις πιο δημοφιλείς περιόδους για να επισκεφθείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν άδεια από το σχολείο ή τη δουλειά.

Τα νησιά δεν γεμίζουν απαραίτητα, καθώς η κυβέρνηση περιορίζει αυστηρά τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να επισκεφθούν κάθε μέρα, αλλά θα πρέπει να κάνετε κράτηση πολύ νωρίτερα για να πάρετε την περιήγηση ή το ξενοδοχείο που θέλετε.

Το πλεονέκτημα της επίσκεψης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι ότι τα ζώα είναι στα πιο δραστήρια. Τα λίγα μεταναστευτικά είδη που έρχονται στα Γκαλαπάγκος είναι εδώ αυτή τη στιγμή, όπως οι φάλαινες και τα άλμπατρος.

Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για παρατήρηση πουλιών, καθώς τα νερά γύρω από τα νησιά είναι πλούσια σε πλαγκτόν, προσελκύοντας θαλασσοπούλια. Τα φλαμίνγκο είναι ιδιαίτερα δραστήρια τον Αύγουστο, ενώ οι πιγκουίνοι στα κεντρικά νησιά τον Σεπτέμβριο.

Νησιά Γκαλαπάγκος ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

Δεν είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:

Ιανουάριος

Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες στα νησιά Γκαλάπαγκος κυμαίνονται από 74-84°F. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για κολύμβηση με αναπνευστήρα, καταδύσεις για να παρακολουθήσετε τη θαλάσσια ζωή και να παρατηρήσετε τις διάσημες γιγάντιες χελώνες να φωλιάζουν.

Φεβρουάριος

Παρόμοια με τον Ιανουάριο, ο Φεβρουάριος διατηρεί θερμές θερμοκρασίες μεταξύ 74-84°F. Είναι ιδανικός μήνας για παρατήρηση πουλιών, ειδικά για τις τελετουργίες ζευγαρώματος γαλαζοπόδαρων και φρεγατόπουλων.

Μάρτιος

Καθώς το καλοκαίρι συνεχίζεται, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 74-86°F. Ο Μάρτιος είναι ιδανικός για εξερεύνηση του υποβρύχιου κόσμου, με καθαρή ορατότητα για καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα. Τα χερσαία ιγκουάνα αρχίζουν επίσης να φωλιάζουν.

Απρίλιος

Οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες κυμαίνονται από 73-84°F. Ο Απρίλιος είναι μια εξαιρετική εποχή για πεζοπορία, με τη χερσαία βλάστηση να γίνεται πλούσια. Τα θαλάσσια λιοντάρια γεννούν κουτάβια και οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες αρχίζουν να φωλιάζουν.

Ενδέχεται

Ο Μάιος έχει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 71-82°F. Είναι ένας ιδανικός μήνας για παρατήρηση κυματιστών άλμπατρος, φωλιάσματος βούτων Nazca και άνθισης του βαμβακιού των Γκαλαπάγκος.

Ιούνιος

Τον Ιούνιο, φτάνει στα νησιά Γκαλαπάγκος με θερμοκρασίες μεταξύ 68-79°F. Ο Ιούνιος είναι ιδανικός για να εντοπίσετε καμπουροφάλαινες, να παρακολουθήσετε την περίοδο αναπαραγωγής των θαλάσσιων ιγκουάνα και να απολαύσετε πιο δροσερό καιρό για εξερεύνηση ξηράς.

Ιούλιος

Ο Ιούλιος διατηρεί δροσερές θερμοκρασίες από 66-77°F. Είναι ένας δημοφιλής μήνας για την παρατήρηση του μοναδικού χορού ζευγαρώματος του γαλαζοπόδαρου μπαμπού και για να παρακολουθήσετε τον ερχομό των θαλάσσιων λιονταριών.

Αύγουστος

Οι θερμοκρασίες τον Αύγουστο κυμαίνονται από 64-76°F. Είναι μια εξαιρετική εποχή για υποβρύχια φωτογραφία, με καθαρές συνθήκες νερού. Οι γιγάντιες χελώνες αρχίζουν να φωλιάζουν και οι πιγκουίνοι γίνονται πιο δραστήριοι.

Σεπτέμβριος

Οι θερμοκρασίες της άνοιξης κυμαίνονται από 64-75°F. Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός για να εξερευνήσετε τη μοναδική χλωρίδα των νησιών, με πολλά φυτά ανθισμένα. Τα θαλάσσια λιοντάρια γίνονται πιο παιχνιδιάρικα.

Οκτώβριος

Τον Οκτώβριο, τα νησιά Γκαλαπάγκος βλέπουν θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 65-76°F. Είναι ένας υπέροχος μήνας για κολύμβηση με αναπνευστήρα με παιχνιδιάρικα θαλάσσια λιοντάρια και παρατήρηση της ερωτοτροπίας των φρεγατόπουλων.

Νοέμβριος

Η άνοιξη συνεχίζεται με θερμοκρασίες μεταξύ 66-77°F. Ο Νοέμβριος είναι ιδανικός για την παρατήρηση θαλάσσιων λιονταριών που μαθαίνουν να κολυμπούν και τα τελετουργικά ερωτοτροπίας των πιγκουίνων των Γκαλαπάγκος.

Δεκέμβριος

Το καλοκαίρι επιστρέφει στα νησιά Γκαλαπάγκος με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 68-79°F. Ο Δεκέμβριος είναι μια εξαιρετική εποχή για παρατήρηση πουλιών, με την άφιξη των αποδημητικών πουλιών και για εξερεύνηση των νησιών τόσο στη στεριά όσο και στο υποβρύχιο.

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στα νησιά Γκαλαπάγκος:

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάτε στα νησιά Γκαλαπάγκος;

Ο καλύτερος μήνας για να πάτε στα νησιά Γκαλαπάγκος είναι ο Μάρτιος, όταν ο καιρός είναι ζεστός και ο ωκεανός είναι ήρεμος και αρχίζουν τα τελετουργικά ζευγαρώματος στα νησιά.

Πότε είναι η εποχή των βροχών στα Γκαλαπάγκος;

Η περίοδος των βροχών στα Γκαλαπάγκος είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο, αλλά οι βροχές δεν είναι ποτέ πολύ έντονες. Αναμένονται σποραδικές βροχές.

Πόσες μέρες χρειάζεστε στα νησιά Γκαλαπάγκος;

Θα πρέπει να περάσετε τουλάχιστον επτά ημέρες στα νησιά Γκαλαπάγκος. Θέλετε να αφιερώσετε χρόνο για άφθονη εξερεύνηση, καθώς και να έχετε κατά νου ότι η μετάβαση από νησί σε νησί απαιτεί χρόνο.

Είναι ακριβά τα νησιά Γκαλαπάγκος;

Ναι, το ταξίδι στα Γκαλαπάγκος είναι ακριβό. Πολλά μέρη μπορούν να επισκεφθούν μόνο σε μια οργανωμένη περιήγηση και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για μεταφορά και άλλες υπηρεσίες.

Μπορείτε να κολυμπήσετε στα νησιά Γκαλαπάγκος;

Ναι, μπορείτε να κολυμπήσετε στα νησιά Γκαλαπάγκος. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί καθώς ο ανοιχτός ωκεανός μπορεί να έχει ισχυρά ρεύματα και δεν θέλετε να ενοχλήσετε τα ζώα.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι κατά τη διάρκεια της ζεστής περιόδου των βροχών, από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, όταν οι συνθήκες είναι καλύτερες για κολύμπι και ιστιοπλοΐα. Ωστόσο, κάθε εποχή έχει τα πλεονεκτήματά της, από πιο δραστήρια ζώα μέχρι χαμηλότερες τιμές.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και πολλές καταπληκτικές στιγμές για να επισκεφθείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχουν να προσφέρουν τα νησιά Gaglapagos. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια