Επίσκεψη στο φαράγγι Bryce

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Φαράγγι Μπράις;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το φαράγγι Bryce είναι μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, προσφέροντας τέλειο καιρό για πεζοπορία και νυχτερινή παρατήρηση των άστρων, με ήπιες μέρες και δροσερά βράδια. Το καλοκαίρι φέρνει την περίοδο αιχμής του πάρκου, με εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικά φεστιβάλ, παρά τις σύντομες βροχοπτώσεις. Αυτή η περίοδος εξασφαλίζει πλήρη πρόσβαση στις ανέσεις του πάρκου και μια πλούσια σειρά δραστηριοτήτων για όλους τους επισκέπτες.

Το Εθνικό Πάρκο Bryce Canyon στη Γιούτα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εθνικά πάρκα στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόνο μια ματιά στο τοπίο, ή ακόμα και στις φωτογραφίες, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί.

Το φαράγγι Bryce έχει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές ομορφιές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι μοναδικοί βραχώδεις σχηματισμοί του, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων hoodoos, ή των βράχων, είναι το όνειρο ενός φωτογράφου και ενός ορειβάτη. Το τραχύ φαράγγι και τα γύρω τοπία προσφέρουν όμορφα σκηνικά για πεζοπορία, ιππασία και κάμπινγκ κάτω από τα αστέρια.

Αν είστε λάτρης του εξωτερικού χώρου, πρέπει να επισκεφτείτε το Bryce Canyon ενώ βρίσκεστε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επίσκεψη όταν το εθνικό πάρκο είναι στα καλύτερά του είναι απαραίτητη, επομένως συνεχίστε να διαβάζετε για να καταλάβετε πότε είναι η καλύτερη στιγμή.

Διαβάστε επίσης:Ταξίδι στην Αμερική τι να δείτε -Τα πιο όμορφα μέρη

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Kings Canyon

Συνολικά η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το φαράγγι Bryce

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το φαράγγι Bryce είναι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης καλοκαιρινής περιόδου, όταν ο ζεστός καιρός είναι ιδανικός για εξερεύνηση.

Σε αντίθεση με πολλά από τα εθνικά πάρκα της Γιούτα, το Bryce Canyon δεν είναι αφόρητα ζεστό το καλοκαίρι. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, μέσες υψηλές θερμοκρασίες είναι συνήθως στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

Οι νύχτες είναι πολύ ψυχρές, ακόμη και το καλοκαίρι, με θερμοκρασίες στα υψηλά 40s ή στα χαμηλά 50s μετά το σκοτάδι. Ο πιο ζεστός μήνας είναι ο Ιούλιος, σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές, αλλά ακόμα και τότε, οι θερμοκρασίες σπάνια ξεπερνούν τους 80 βαθμούς.

Αυτός ο καιρός είναι ιδανικός για να εξερευνήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει το Bryce Canyon. Μπορείς:

  • Πάτε για ορειβασία
  • Κατασκηνώστε μια νύχτα και δείτε το όμορφους νυχτερινούς ουρανούς
  • Πηγαίνετε σε ένα γραφικό οδικό ταξίδι
  • Πηγαίνετε σε μια εκδρομή ιππασίας

Το καλοκαίρι είναι ο πιο βροχερός μήνας στο πάρκο, με ξαφνικές καταιγίδες που μερικές φορές προκαλούν ξαφνικές πλημμύρες. Ωστόσο, όταν η βροχή συμβαίνει, διαρκεί μόνο λίγο, οπότε απλώς καταφύγετε κατά τη διάρκεια της καταιγίδας και μετά επιστρέψτε στην εξερεύνηση.

Το καλοκαίρι είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Bryce Canyon, αλλά υπάρχουν μερικά θετικά για να επισκεφθείτε όταν υπάρχουν οι περισσότεροι επισκέπτες τριγύρω.

Αυτό σημαίνει ότι οι ανέσεις του πάρκου, όπως το κέντρο επισκεπτών, είναι ανοιχτά το μεγαλύτερο διάστημα. Για να φιλοξενήσει όλους τους επισκέπτες, το εθνικό πάρκο διοργανώνει επίσης τις περισσότερες εκδηλώσεις το καλοκαίρι.

Η πλειονότητα των προγραμματισμός rangerόπως περιπάτους με οδηγό γύρω από το Rim, το βραδινό πρόγραμμα Bryce Canyon και το Πρόγραμμα Τηλεσκοπίου Νυχτερινού Ουρανού, πραγματοποιούνται μεταξύ της Ημέρας Μνήμης και της Ημέρας της Εργασίας.

Αυτά τα προγράμματα είναι επιτυχίες με παιδιά και ενήλικες. Το καλοκαίρι, το Bryce Canyon φιλοξενεί επίσης έναν εκπληκτικό αριθμό πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τον Ιούνιο, επισκεφθείτε το πάρκο για το Φεστιβάλ Αστρονομίας στο Φαράγγι του Μπράις αν σας αρέσει η παρατήρηση των άστρων ή επισκεφθείτε τον Ιούλιο για το Φεστιβάλ Γεωλογίας Φαραγγιού Μπράις.

Το να μάθετε περισσότερα για το πώς σχηματίστηκε το πάρκο ή για τον ουρανό από πάνω του, μπορεί να σας δώσει μια βαθύτερη εκτίμηση για τα όμορφα τοπία που βλέπετε.

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε το φαράγγι Bryce

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το φαράγγι Bryce είναι το χειμώνα όταν ο ψυχρός καιρός διώχνει πολλούς πιθανούς επισκέπτες. Μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, οι τιμές είναι στο χαμηλότερο επίπεδο γύρω από το Bryce Canyon.

Το πάρκο είναι αρκετά κρύο μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου και μόνο οι πιο έμπειροι λάτρεις της ύπαιθρο είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν με θάρρος τα απότομα, παγωμένα μονοπάτια του. Δεδομένου ότι αυτή είναι η χαμηλή περίοδος, τα περισσότερα μέρη μειώνουν τις τιμές τους.

Ο χειμώνας είναι η φθηνότερη εποχή για να βρείτε καταλύματα στο Bryce Canyon. Στην ίδια την πόλη του Bryce Canyon, μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία που προσφέρουν εκπτώσεις 25% σε σύγκριση με τις τιμές αιχμής. Μείνετε λίγο πιο μακριά και θα εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερα.

Εάν ελπίζετε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στο Bryce Canyon με ένα ταξίδι στην υπόλοιπη νότια Γιούτα, ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να το κάνετε εξοικονομώντας χρήματα.

Τα ξενοδοχεία κοντά σε άλλα δημοφιλή εθνικά πάρκα της περιοχής, όπως το Εθνικό Πάρκο Zion, έχουν επίσης μειωμένες τιμές. Οι πτήσεις στη Γιούτα είναι επίσης φθηνές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο φθηνότερος μήνας για να ταξιδέψετε στην πολιτεία είναι ο Ιανουάριος, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε καλές προσφορές τον Μάρτιο ή τον Νοέμβριο.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το φαράγγι Bryce

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε το Bryce Canyon είναι την άνοιξη (Απρίλιος έως μέσα Μαΐου) ή τα μέσα του φθινοπώρου (Οκτώβριος). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα νικήσετε τα πλήθη και θα εξακολουθείτε να απολαμβάνετε καλό καιρό.

Το φαράγγι Bryce έχει ακραίες θερμοκρασίες χάρη στο υψόμετρο του. Μέχρι τα μέσα της άνοιξης, οι ημερήσιες θερμοκρασίες είναι συνήθως στο υψηλή δεκαετία του ’50 ή χαμηλή δεκαετία του ’60αλλά οι νυχτερινές θερμοκρασίες είναι ακόμα στη δεκαετία του ’30 και μερικές φορές ακόμη χαμηλότερες.

Οι νυχτερινές θερμοκρασίες του Οκτωβρίου είναι επίσης σχεδόν παγωμένες, αν και οι υψηλές ημερήσιες είναι συνήθως στη δεκαετία του ’50. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι καλός καιρός για πεζοπορία, αρκεί να έχετε καλά, ζεστά στρώματα και ανθεκτικά παπούτσια πεζοπορίας.

Ο καιρός την άνοιξη και το φθινόπωρο είναι απρόβλεπτος, κάτι που διώχνει πολλούς επισκέπτες, αλλά η θετική πλευρά είναι ότι μπορείτε να κάνετε δραστηριότητες σε κρύο καιρό, όπως χιονοπέδιλα σε μεγαλύτερα υψόμετρα, ακολουθούμενη από μια ευχάριστη πεζοπορία.

Την άνοιξη, ανέσεις όπως το λεωφορείο και οι χώροι κατασκήνωσης αρχίζουν σιγά-σιγά να ανοίγουν καθώς περισσότεροι επισκέπτες αρχίζουν να φτάνουν. Αρχίζουν να ανοίγουν και εποχικές επιχειρήσεις που προσφέρουν οργανωμένες δραστηριότητες στο πάρκο. Η αραιή βλάστηση αποδίδει αγριολούλουδα, κάνοντας τις πεζοπορίες όμορφες.

Το φθινόπωρο τα ηλιοβασιλέματα είναι στα πιο όμορφα. Την άνοιξη και το φθινόπωρο, οι ώρες του κέντρου επισκεπτών είναι μικρότερες από ό,τι το καλοκαίρι, αλλά εξακολουθεί να είναι ανοιχτό μέχρι τις 6:00 μ.μ.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε κάποιο πρόγραμμα ranger, όπως περιπάτους με οδηγό, καθώς και φεστιβάλ. Το Bryce Canyon προσπαθεί να επεκτείνει τα φεστιβάλ του ώστε να πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, μπορείτε να επισκεφθείτε Ημέρες Κληρονομιάςένα φεστιβάλ που γιορτάζει την ιστορία και την πολυπολιτισμική φύση της περιοχής.

Ο χειμώνας έχει τους λιγότερους επισκέπτες σε απόλυτες τιμές, οπότε αν θέλετε πραγματικά να πάτε όταν δεν υπάρχει κανείς τριγύρω, επισκεφθείτε το μεταξύ Νοεμβρίου και τέλη Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, η άνοιξη και το φθινόπωρο δέχονται επίσης συγκριτικά λίγους επισκέπτες και μπορείτε να περιπλανηθείτε ακόμη και σε δημοφιλή μονοπάτια, όπως το Αμφιθέατρο Bryce Canyon, και να μην δείτε άλλους πεζοπόρους.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το φαράγγι Bryce

Η χειρότερη εποχή για να επισκεφθείτε το φαράγγι Bryce ως προς τον καιρό είναι ο χειμώνας, αν και για ανθεκτικούς εξερευνητές, αυτή η εποχή έχει κάποια οφέλη. Το φαράγγι Bryce υποφέρει από έντονους, μακρύους χειμώνες.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες είναι μόλις πάνω από το μηδέν, και τη νύχτα, οι θερμοκρασίες είναι περίπου 15 βαθμούς Φαρενάιτ. Το κάμπινγκ μάλλον αποκλείεται, ενώ ακόμη και άλλες σωματικές δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία, δεν είναι ευχάριστες σε αυτές τις θερμοκρασίες.

Το φαράγγι Bryce έχει πολύ χιόνι και πάγο, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά μονοπάτια είναι αδιάβατα το χειμώνα. Μπορεί να απογοητευτείτε όταν κατευθυνθείτε εκεί και συνειδητοποιήσετε ότι το αγαπημένο σας μέρος του πάρκου δεν είναι δυνατό να επισκεφθείτε.

Ακόμα και ο κεντρικός δρόμος κλείνει συχνά μετά από ένα συγκεκριμένο σημείο. Να ελέγχετε πάντα τις τρέχουσες συνθήκες στον επίσημο Ιστοσελίδα του Εθνικού Πάρκου Bryce Canyon πριν την επίσκεψη. Ωστόσο, ο χειμώνας στο φαράγγι Bryce είναι ένα έντονο, μαγευτικό θέαμα. Το χιόνι κάνει τα red rock hoodoo να φαίνονται ακόμα πιο ξεχωριστά.

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε φύλακες σε εκδρομές με χιονοπέδιλα και να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο σκι αντοχής. Τα μονοπάτια κόβουν την ανάσα όταν είσαι ο μόνος σε αυτά.

Η κοντινή πόλη του Bryce Canyon City είναι ακόμα πιο γοητευτική τον χιονισμένο χειμώνα, όταν είστε μόνο εσείς και οι ντόπιοι. Επισκεφτείτε τον Φεβρουάριο και θα το προλάβετε Χειμερινό Φεστιβάλ Φαραγγιού Μπράιςμια διασκεδαστική τοπική εκδήλωση με αγώνες σκι, επιδείξεις πρώτων βοηθειών και δραστηριότητες χειροτεχνίας.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές άλλες ερωτήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε πότε να επισκεφτείτε το φαράγγι Bryce.

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Bryce Canyon;

Ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Bryce Canyon είναι ο Ιούνιος, ο οποίος έχει τον καλύτερο καιρό και πολλά προγράμματα φυλάκων.

Πότε πρέπει να επισκεφτώ τη Σιών και τον Μπράις;

Για να επισκεφθείτε τόσο το Εθνικό Πάρκο Zion όσο και το φαράγγι Bryce, επισκεφθείτε το τέλος της άνοιξης ή τις αρχές του φθινοπώρου. Το Zion είναι πιο ζεστό από τον Bryce και μπορεί να γίνει αφόρητο το καλοκαίρι.

Ποια είναι η εποχή των βροχών στο Bryce Canyon;

Το φαράγγι Bryce επηρεάζεται από τους μουσώνες της ερήμου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθιστώντας τους τους πιο βροχερούς μήνες. Αναμένονται ξαφνικές καταιγίδες και πλημμύρες.

Ποιος μήνας είναι καλύτερος για να επισκεφτείτε τη Γιούτα;

Ο Μάιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε τη Γιούτα, εάν θέλετε να δείτε όλα τα όμορφα αξιοθέατα της πολιτείας, ειδικά πριν η έρημος ζεσταθεί πολύ.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε το φαράγγι Bryce;

Το φαράγγι Bryce είναι στα καλύτερά του το σύντομο, ένδοξο καλοκαίρι, μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, όταν οι θερμοκρασίες είναι ζεστές και μπορείτε να προλάβετε τον περισσότερο προγραμματισμό. Ο Οκτώβριος έως τον Απρίλιο είναι η χαμηλή περίοδος, με λιγότερο κόσμο και χαμηλότερες τιμές, αλλά και ψυχρές νυχτερινές θερμοκρασίες.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια