Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Kings Canyon το 2024

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Kings Canyon;

Η καλύτερη εποχή για να εξερευνήσετε το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon είναι το καλοκαίρι, συνήθως από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτή η εποχή προσφέρει βέλτιστες καιρικές συνθήκες και πλήρη πρόσβαση στις ανέσεις και τα μονοπάτια του πάρκου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν χαμηλότερες θερμοκρασίες σε μεγάλα υψόμετρα και να βιώσουν χαμηλότερη πυκνότητα πλήθους, ιδιαίτερα μακριά από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές του πάρκου.

Το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon θεωρείται συχνά σε συνδυασμό με το κοντινό εθνικό πάρκο Sequoia, αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε από μόνο του. Περιέχει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία της Καλιφόρνια.

Το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon έχει στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο άλσος σεκόγια στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του General Sherman Tree, του μεγαλύτερου ζωντανού δέντρου στον κόσμο. Εκτός από το να θαυμάσετε τις γιγάντιες σεκόγιες, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, κατασκήνωση, ιππασία και να απολαύσετε άλλες υπαίθριες δραστηριότητες σε όλη την παγετώδη κοιλάδα του πάρκου.

Δεδομένου ότι τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Kings Canyon National Park είναι όλα σε εξωτερικούς χώρους, οι εποχιακές συνθήκες που θα βρείτε είναι πολύ σημαντικές. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το πάρκο.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Διαβάστε επίσης:Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αριζόνα

Aκολουθήστε μας στο facebook

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon

Υπέροχη θέα στο King's River Canyon με ψηλά βουνά και στις δύο πλευρές του δρόμου κατά την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το King's Canyon

Galyna Andrushko/Shutterstock

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon είναι το καλοκαίρι, από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν ο καιρός είναι ο καλύτερος για εξερεύνηση και οι περισσότερες από τις ανέσεις και τα μονοπάτια του πάρκου είναι ανοιχτά.

Οι καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για να εξερευνήσετε το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon. Αν και οι θερμοκρασίες στη γύρω περιοχή μπορούν φτάσει στα υψηλά 90sοι θερμοκρασίες στο πάρκο είναι συνήθως πιο κρύες λόγω των μεγάλων υψομέτρων.

Μέσα στους ίδιους τους δάσους σεκόγια, οι θερμοκρασίες είναι επίσης δροσερές και ευχάριστες, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής περιόδου της ημέρας. Μεγάλο μέρος του Εθνικού Πάρκου Kings Canyon βρίσκεται σε ψηλά υψόμετρα.

Το πάρκο περιέχει πολλές κορυφές του Όρη Σιέρα Νεβάδα και Palisades που είναι πάνω από 14.000 πόδια σε υψόμετρο. Το χιόνι και ο κρύος καιρός παραμένουν στα βουνά μέχρι αργά την άνοιξη, αλλά μέχρι το καλοκαίρι, ακόμη και τα ψηλότερα μονοπάτια είναι βατά.

Το πάρκο δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες το καλοκαίρι, αλλά δεν είναι τόσο γεμάτο όσο άλλα πιο δημοφιλή πάρκα της Καλιφόρνια.

Τα περισσότερα πλήθη συγκεντρώνονται γύρω από τα πιο δημοφιλή μονοπάτια και περιοχές πάρκων, όπως το Grant’s Grove. Μόλις απομακρυνθείτε από αυτές τις περιοχές, μπορείτε επίσης να ξεφύγετε από τα πλήθη.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της επίσκεψης κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο δημοφιλείς εποχές του πάρκου είναι ότι θα έχετε πολύ περισσότερες επιλογές για δραστηριότητες υπό την ηγεσία των δασοφυλάκων και άλλα προγράμματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα όφελος για οικογένειες με παιδιά, καθώς υπάρχει πολύς προγραμματισμός που απευθύνεται στα παιδιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Δημοφιλείς δραστηριότητες, πολλές από τις οποίες είναι διαθέσιμες μόνο το καλοκαίρι, περιλαμβάνουν:

Άλλες δραστηριότητες υπό την ηγεσία των δασοφυλάκων περιλαμβάνουν ιστορίες απογευματινών πυρκαγιών, περιπάτους με οδηγό εντοπισμού άγριων ζώων και μερικές φορές χειροτεχνίες και πολιτιστικές επιδείξεις. Παρόλο που οι εκδηλώσεις υπό την ηγεσία των δασοφυλάκων γίνονται όλο το χρόνο, οι περισσότερες εκδηλώσεις γίνονται μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Τα παιδιά μπορούν επίσης να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα Junior Ranger, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλο το σύστημα των Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ. Εάν ελπίζετε να εξερευνήσετε τις πραγματικές άγριες περιοχές του πάρκου (περίπου το 95% του πάρκου εξακολουθεί να είναι μια καθορισμένη περιοχή άγριας φύσης, χωρίς καθόλου ανέσεις για πλάσματα), τότε το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχετε περισσότερες πιθανότητες όλα τα μονοπάτια που θέλετε να εξερευνήσετε να είναι βατά, καθώς ορισμένα σημεία του πάρκου διατηρούν το χιόνι μέχρι και τον Ιούνιο.

Το πλεονέκτημα της εξόρμησης στο backcountry είναι ότι, παρόλο που το επισκέπτεστε την πιο δημοφιλή εποχή του χρόνου, θα εξακολουθείτε να βλέπετε πολύ λίγα πλήθη.

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon

Άποψη τοπίου του Εθνικού Πάρκου King's Canyon που απεικονίζεται την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το πάρκο με τα χιονισμένα βουνά

BlueBaroonPhoto/Shutterstock

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon είναι το χειμώνα, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε κάποιες προσφορές κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Το κόστος της επίσκεψης στο ίδιο το πάρκο παραμένει το ίδιο όλο το χρόνο.

Τέλη εισόδου παραμένουν ίδια — 35 $ ανά αυτοκίνητο που εισέρχεται στο Εθνικό Πάρκο Sequoia και Kings Canyon. Εάν κάνετε κάμπινγκ, αυτές οι χρεώσεις παραμένουν επίσης ίδιες καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Αν θέλετε πιο στιβαρή διαμονή, τότε μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες προσφορές κατά τη διάρκεια της χειμερινής εκτός σεζόν. Ενώ οι ξενώνες μέσα στο ίδιο το πάρκο κλείνουν για την εποχή, τα καταλύματα κοντά είναι ανοιχτά όλο το χρόνο.

Τα μοτέλ και τα ξενοδοχεία έχουν συχνά χαμηλότερες τιμές δωματίων το χειμώνα και πολύ την άνοιξη για να αντιμετωπίσουν τη χαμηλότερη ζήτηση. Εάν πετάτε στην Καλιφόρνια πριν επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon, ο χειμώνας και οι αρχές της άνοιξης είναι οι καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε.

Οι πτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται με έκπτωση μόλις τελειώσει η χριστουγεννιάτικη ταξιδιωτική βιασύνη, επομένως μεταξύ Ιανουαρίου και αρχές Απριλίου (με εξαίρεση το Πάσχα ή τις ανοιξιάτικες διακοπές), οι πτήσεις είναι φθηνότερες.

Οι τιμές αυξάνονται κάπως την άνοιξη, αλλά όχι στα επίπεδα της περιόδου αιχμής. Μπορείτε ακόμα να έχετε εκπτώσεις όταν επισκέπτεστε τον Απρίλιο ή τον Μάιο, αλλά απολαμβάνετε περισσότερες δραστηριότητες καθώς τα πάρκα αρχίζουν να ανοίγουν.

Ο πεντακάθαρος καιρός κάνει μια υπέροχη πεζοπορία, ειδικά καθώς τα αγριολούλουδα αρχίζουν να ανθίζουν σε χαμηλότερα υψόμετρα στο Εθνικό Πάρκο Kings Canyon και οι καταρράκτες είναι στο αποκορύφωμά τους χάρη στο λιώσιμο του χιονιού.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon

Πινακίδα που λέει Roads End and Permit Station απεικονίζεται κατά τη διάρκεια της λιγότερο πολυάσχολης περιόδου για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο King's Canyon

Mariusz S. Jurgielewicz/Shutterstock

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon είναι ο χειμώνας, αν και μπορείτε επίσης να αποφύγετε τα χειρότερα από τα πλήθη επισκεπτόμενοι το φθινόπωρο.

Ο χειμώνας είναι μακράν η λιγότερο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon, καθώς οι κρύες, χιονισμένες συνθήκες κλείνουν μεγάλο μέρος του πάρκου. Ωστόσο, εάν είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε το χιόνι, η εξερεύνηση της χιονισμένης χώρας των θαυμάτων μόνοι σας μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητική.

Αν θέλετε να κάνετε πεζοπορία και να δείτε μερικά από τα πιο βατά μονοπάτια, αλλά παρόλα αυτά θέλετε να αποφύγετε τα χειρότερα από τα πλήθη του καλοκαιριού, τότε το φθινόπωρο είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Όταν τελειώνουν οι σχολικές διακοπές στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των επισκεπτών μειώνεται δραστικά και μπορείτε να έχετε μερικά μονοπάτια μόνοι σας.

Το φθινόπωρο είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη εποχή του χρόνου για ορισμένες υπαίθριες δραστηριότητες. Σύμφωνα με ορισμένους δασοφύλακες, το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή να πάω για ψάρεμα στο Εθνικό Πάρκο Kings Canyon επειδή η στάθμη του νερού είναι χαμηλή, καθιστώντας ευκολότερη την αλιεία ψαριών.

Η αναρρίχηση βράχου είναι επίσης στα καλύτερά της κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Πολλές δημοφιλείς τοποθεσίες αναρρίχησης όπως Chimney Rock Στην πραγματικότητα είναι κλειστά την άνοιξη και το καλοκαίρι λόγω φωλιών πετρίτη, αλλά ανοίγουν ξανά το φθινόπωρο.

Ο καιρός γίνεται λίγο πιο απρόβλεπτος μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου και αναμένεται χιονόπτωση μέχρι τον Οκτώβριο. Υπάρχουν καταιγίδες κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, οπότε ελέγξτε την πρόγνωση εκ των προτέρων. Ωστόσο, η αλλαγή του καιρού σημαίνει ότι το πάρκο έχει εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon

Χιονισμένος δρόμος στο Εθνικό Πάρκο Kings Canyon με χιονισμένα δέντρα και στις δύο πλευρές του δρόμου

Joanna Ransom/Shutterstock

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν πολλές ανέσεις και δημοφιλή μονοπάτια είναι κλειστά. Ο χειμώνας είναι σίγουρα η χαμηλή περίοδος στο Εθνικό Πάρκο Kings Canyon.

Ορισμένα κάμπινγκ περιορίζουν τις θέσεις ή κλείνουν εντελώς λόγω χαμηλής ζήτησης. Δημοφιλείς επιλογές διαμονής εντός του πάρκου, όπως π.χ Grant Grove Cabins ή John Muir Lodge κλειστό μέχρι τον Μάρτιο.

Τα κλεισίματα δεν οφείλονται μόνο στη χαμηλή ζήτηση, αλλά και στα logistics. Το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon βρίσκεται ψηλά στα βουνά, πράγμα που σημαίνει ότι έχει πολύ χιόνι το χειμώνα.

Το χιόνι καθιστά αδιάβατα μεγάλα τμήματα του πάρκου, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών δρόμων όπως π.χ Generals Highway. Η οδήγηση στα λίγα σημεία του πάρκου που παραμένουν ανοιχτά είναι δυνατή μόνο με χειμερινά ελαστικά. Υπάρχει μια ορισμένη γοητεία για να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Πολλές οικογένειες επισκέπτονται το Wolverton Snow Play Area, μια σπάνια ευκαιρία για πολλά παιδιά από την Καλιφόρνια να γνωρίσουν το χιόνι. Οι δραστηριότητες Ranger είναι μειωμένες, αλλά μπορείτε ακόμα να συμμετάσχετε σε μια δωρεάν περιήγηση με χιονοπέδιλα. Επιπλέον, θα έχετε το μεγαλύτερο μέρος του πάρκου για τον εαυτό σας, αφού λίγοι άλλοι το επισκέπτονται.

Συχνές Ερωτήσεις

Αυτοκίνητα παρατάσσονται έξω από την είσοδο του Εθνικού Πάρκου King's Canyon την καλύτερη στιγμή για επίσκεψη στο πάρκο

King’s Canyon, Καλιφόρνια, 16 Μαΐου 2022: Η είσοδος στο εθνικό πάρκο King’s Canyon στα βουνά Καλιφόρνια Sierra/Gerald Peplow/Shutterstock

Αυτές οι συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την επιλογή της κατάλληλης ώρας για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε το ταξίδι σας:

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφτείτε το Kings Canyon;

Ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε το Kings Canyon είναι ο Σεπτέμβριος, όταν τα πλήθη του καλοκαιριού αραιώνουν αλλά ο καιρός είναι ακόμα ζεστός, ιδανικός για πεζοπορία, κατασκήνωση και αναρρίχηση.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να πάτε στο Εθνικό Πάρκο Sequoia;

Όπως και για το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να πάτε στο Εθνικό Πάρκο Sequoia, ώστε να μπορείτε να το κάνετε ένα ταξίδι συνδυασμού.

Τι είναι καλύτερο: Sequoia ή Kings Canyon;

Η απάντηση εξαρτάται από το τι ψάχνετε. Η Sequoia έχει περισσότερες ανέσεις και προσβασιμότητα, ενώ το Kings Canyon έχει περισσότερη άγρια ​​φύση και έχει στην πραγματικότητα τα μεγαλύτερα δέντρα.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon;

Για τον καλύτερο καιρό και τις περισσότερες δραστηριότητες, επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Kings Canyon το καλοκαίρι, αν και οι άλλες εποχές έχουν όλες τη δική τους ομορφιά.

Διαβάστε επίσης:25 ενδιαφέροντα γεγονότα για την Αριζόνα

Πού να μείνετε στη Σάντα Φε το 2023 | Καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Διαμονή

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια