Η πλούσια ιστορία του Λονδίνου : Επίσκεψη στα πιο ιστορικά αξιοθέατα

Το Λονδίνο, η πρωτεύουσα της Αγγλίας, είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή.

Με τα χρόνια, η πόλη διαμορφώθηκε από βασιλιάδες, βασίλισσες, αυτοκρατορίες και πολέμους. Το Λονδίνο φιλοξενεί μερικά από τα πιο συναρπαστικά και ιστορικά ορόσημα στον κόσμο. Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Λονδίνο, θα πρέπει να προγραμματίσετε να επισκεφθείτε μερικά από τα πιο ιστορικά αξιοθέατα της πόλης.

Τουριστικά αξιοθέατα στο Λονδίνο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Θα ανακαλύψετε καταπληκτικούς θησαυρούς που θα σας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο και θα σας προσφέρουν μια βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος της πόλης. Ακολουθεί ένας οδηγός για μερικά από τα πιο ιστορικά αξιοθέατα που πρέπει να προσθέσετε στο δρομολόγιό σας.

Πύργος του Λονδίνου

Εάν υπάρχει μια ιστορική τοποθεσία στο Λονδίνο, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον Πύργο του Λονδίνου. Χτίστηκε τον 11ο αιώνα ως αποθήκη για τα κοσμήματα του στέμματος και χρησιμοποιήθηκε επίσης ως φυλακή, θάλαμος βασανιστηρίων και βασιλικό παλάτι.

Τα 10 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Στην Αγγλία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ο πύργος έπαιξε ζωτικό ρόλο στην ιστορία της πόλης. Ήταν από τον πύργο που η Anne Boleyn παρακολούθησε την πομπή της στέψης της και ήταν στον πύργο που οι Πρίγκιπες στον Πύργο φυλακίστηκαν και δολοφονήθηκαν. Σήμερα, είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και το σπίτι των κοσμημάτων του Στέμματος. Είναι μια φοβερή εμπειρία να βλέπεις τα υπέροχα διαμάντια, σμαράγδια και ζαφείρια που φορούσαν Άγγλοι μονάρχες.

Αεροπορικά εισιτήρια για Λονδίνο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Καθεδρικός του Αγίου Παύλου

Ένα άλλο ιστορικό ορόσημο στο Λονδίνο είναι ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου, που βρίσκεται στο λόφο Ludgate. Ήταν ανοιχτό στο κοινό το 1708 και έκτοτε αποτελεί σημαντικό μέρος του ορίζοντα του Λονδίνου. Ο τρούλος του καθεδρικού ναού είναι σύμβολο της πόλης και είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Για να φτάσουν στην κορυφή του θόλου, οι επισκέπτες ανεβαίνουν 528 σκαλοπάτια αλλά η θέα από την κορυφή αξίζει τον κόπο.

Ο καθεδρικός ναός ήταν σύμβολο αντίστασης για τον λαό του Λονδίνου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. βομβαρδίστηκε αλλά παρέμεινε όρθιο, καθιστώντας το σύμβολο δύναμης και ανθεκτικότητας. Η Whispering Gallery, μια ακουστικά μοναδική περιοχή στον καθεδρικό ναό σας επιτρέπει να ψιθυρίζετε προς τον τοίχο και να ακούτε την ηχώ από την άλλη άκρη.

Το Βρετανικό Μουσείο

Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα συναρπαστικό και ιστορικό ορόσημο στο Λονδίνο. Το μουσείο διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή αντικειμένων από όλο τον κόσμο. Στεγάζει πάνω από 8000 αιγυπτιακές μούμιες, την πέτρα της Ροζέτα, τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και πολλά άλλα ιστορικά αντικείμενα. Το μουσείο άνοιξε το 1759 και προοριζόταν αρχικά για «όλα τα φιλομαθή και περίεργα άτομα».

Είναι πλέον γνωστό ότι είναι μια από τις πιο εκτεταμένες συλλογές ανθρώπινης ιστορίας, πολιτισμού και τέχνης. Μπορείτε να περιμένετε να περάσετε ώρες στο μουσείο περιπλανώμενοι από τις αιγυπτιακές γκαλερί μέχρι το τμήμα της Μεσαιωνικής Ευρώπης.

Το Αβαείο του Γουέστμινστερ είναι ένα ιερό και ιστορικό μέρος που αποτελεί επίσης Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Κάτω από τα τείχη του βρίσκονται τα ερείπια μοναρχών, επιστημόνων, στρατιωτών και ποιητών, καθιστώντας το ένα από τα πιο συναρπαστικά ιστορικά μνημεία στο Λονδίνο. Η σημερινή εκκλησία υπάρχει από το 1245 αλλά, χρονολογείται από το 1042 όταν ο βασιλιάς Εδουάρδος ο Ομολογητής ίδρυσε την εκκλησία. Εξακολουθεί να είναι ο τόπος στέψης και ταφής της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.

Τα καλύτερα αξιοθέατα του Λονδίνου: Ένας οδηγός για τα καλύτερα αξιοθέατα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής που κόβει την ανάσα, με επιρροή από το γοτθικό και νεοκλασικό στυλ. Τα κτήρια του Κοινοβουλίου Μία από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές κατά μήκος του ποταμού Τάμεση είναι τα κτήρια του Κοινοβουλίου ή το παλάτι του Γουέστμινστερ. Στο κτίριο στεγάζεται το βρετανικό κοινοβούλιο από τον 16ο αιώνα. Το κτίριο που διαθέτει τον Πύργο της Βασίλισσας και τον εμβληματικό Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται το ρολόι του Μπιγκ Μπεν, έχει γνωρίσει την ανάπτυξη του βρετανικού νόμου ανά τους αιώνες.

Το κτίριο κάποτε καταστράφηκε σε πυρκαγιά το 1834, αλλά ξαναχτίστηκε από τον Sir Charles Barry. το κτίριο έχει υποστεί αρκετές ανακαινίσεις από τότε.

Το Λονδίνο είναι μια πόλη ιστορίας με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και δεν είναι περίεργο που τόσοι πολλοί τουρίστες προσελκύονται από τα αξιοθέατα του!

Έχουμε μιλήσει για μερικά από τα πιο ιστορικά ορόσημα του Λονδίνου, από το Αβαείο του Γουέστμινστερ μέχρι τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου.

Η ιστορία του Λονδίνου είναι ένα περίπλοκο μέρος της ιστορίας του Ηνωμένου Βασιλείου και συνεχίζει να διαδραματίζει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της πόλης. Μπορείτε να εξερευνήσετε μόνοι σας την πλούσια ιστορία του Λονδίνου κάνοντας ένα ταξίδι σε οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα ορόσημα.

Θα αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η πόλη μεγάλωσε και εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια των αιώνων, καθιστώντας την τη σπουδαία πόλη που γνωρίζουμε σήμερα. Λοιπόν, τι περιμένεις; Κλείστε τα εισιτήριά σας για το Λονδίνο σήμερα και βυθιστείτε στην πλούσια ιστορία της πόλης!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια